Sziasztok!
Köszönöm a pozitív kisugallású mondatokat, asszem nagyon jót tett, csodásak vagytok, lányok! Pedig nem vagyok egy nagyon magamba zuhanó típus, de ez a második gixer már sok az én kőkemény lelkemnek is...na meg hát amikor az ember édes egyetlen pici drága fiacskájáról van szó, a kőkemény lélek is vajjá válik.
Hát a dokim még azt se mondta, hogy talán abba kéne hagynia melót, nemhogy befeküdni..!!! De aztán utánaolvastam, és a fejembe vettem, hogy fekszem. Úgyhogy ma még bejöttem melóba, lezárnia dolgaimat, és jövő hét végig szabi. Úgyhogy majdnem két hét döglés, aztán mnegint UH, meglátjuk mire mentem vele.
Nem is tudom ki írta: az aranyér igenis visszér!!! Csak nem a lábon van....de attól még az.
Mellesleg azt olvastam egy könyvben (Klinikai genetika, Papp Z., I. Női Kl.), hogy a magas afp igenis jelezheti előre a magzati retardációt (fenyegető vetélést is pl). Szóval amikor a genetikai tanácsadáson kissé felritkult lepényt írtak le, meg mikor januárban is már nyávogtam a dokimnak, hogy állandóan görcsöl a méhem, valamit gyanítania kellett volna. Így utólag összerakva a képet, nekem elég logikusnak tűnik, de hát nem én vagyok a nőgyógyász...nem??!! Nagoyn kiakadtam.
Különben egész éjjel bőgtem, meg eftrengtem az ágyban, nem bírtam aludni...és néztem az órát, negyed-félóránként volt méhgörcs, kb 5 percig tartott, és abszolut sima heverészés közben alakult ki (tehát nem mert lehajoltam vagy mint mikor a pisilés miatt nyomom, vagy valami. Tök spontán. Tök szar.) A méhszájam sem valami frankó már szerintem...na már megint kezdem a parát.
Szerintetek hogyan változik a méhszáj a terhességa latt? Bogyra, te ezt tuti tudod! Mert ugye 3 centivel kezdjük, és zárt kint bent. Aztán? A terhesség végére mondjuk már csak 1 centi lesz??? Vagy maradni kell a 3nak??
Na köszi a választ előre is!
Pusz: Gyps