Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem nagyon találtam olyan topicot amiben erröl lenne szó.
Réka kislányom 11 hetes és az egész teste eccémás. Az arcával kezdődött, kapot rá szteroidos készítményt, amitől az arcáról el is mult, de pár nap mulva újra elöjött de nem az arcán hanem a füle mögött és a karján lábán és hátán. kenegetem neki , ott el is múlik, de rögtön kijön máshol.

Érdekelne hogy másoknál van e eccéma, és mivel kezelik őket.

Mi holnap megyünk vissza ezzel a dokihoz

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
 
 


Gabi
nézz be a következő topikokba:
Gyermekek - betegségek, gondok » Tejallergia
Gyermekek - betegségek, gondok » Allergiás a baba
Gyermekek - betegségek, gondok » Allergia vizsgálat

cc=kc
Az ekcéma álltalában allergiától van. (pl. tej vagy egyéb ételallergiától illetve mosópor stb.) Az én fiam is ekcémás és voltunk allergiavizsgálaton (14 hónaposan, most 18 hónapos), de minden eredmény negatív lett. Valószínü kinövi, de érdemes megkeresni az okát. Sajnos nálunk is csak a szteroidos krém segít, de megpróbáljuk minél ritkábban használni, illetve nekünk már nem is kell, mert most, hogy meleg van, már el is múlt neki.

Amit tehetsz: Minél rövidebb ideig fürdesd, mert a víz nem kedvez az ekcémának és pamut ruhát adjál rá. Cserélhetsz mosóport vagy öblítőt is, mert ez is lehet az okozója. Mi lenor öblítőt használunk, az nagyon jó. Nemrég álltunk át a Tomi mosóporra, mert egy másik topikban azt ajánlották. Ha még szoptatsz, ne igyál tejet.

Kriszta

Kép

KépKép
 


 
 

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy van-e vki közületek,aki mindennel kivárta az 1 évet amivel kell(tej,tojás,liszt,..stb),-lévén allergiára veszélyeztetett a babája,tehát a családban van allergiás,ezért HA tápszert kapott a babája,és nem lett semmire allergiás?Nem lett ekcémás.pl.
Nagyon érdekelne.
A választ köszönöm.
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
 
 


Szia Szilde!

Az én családomban és a férjem családjában sem volt soha egyetlen allergiás sem.Nem voltak komolyabb gyerekbetegségek sem a családban. Mindennek ellenére komoly gondjaink vannak a 6 hónapos kislányunkkal: atópiás dermatitis, reflux, emésztési problémák és mindez 3 hetes kora óta.
Hozzáteszem, hogy káros szenvedélyünk sincs és kiegyensúlyozottan táplálkozunk.
A gondot én az elfogyasztott táplálékban látom. Az igazság az, hogy szerintem már a gyártók sem tudják, hogy mit etetnek meg velünk és a persze a zöldségtermesztők sem. Ez az egész már az anyatejet is tönkreteszi. A kislányom az anyatej mellett lett ekcémás és odáig jutottunk már, hogy 10 db saját készítésű ételen éltem a szoptatás alatt és ennek ellenére sem javult az állapota. Abba kellett hagynom 3 hónaposan a szopatatást gasztroenterologussal történt egyeztetést követően és a csecsemőtápszer segítségével rendeződtek a dolgok.
Elmentem a biopacra, hogy a kislányomnak gyümölcsöt nézzek, hát abban sem volt köszönet, mert olyan penészes és aszott termékek voltak, hogy a gyerek beleiben bált rendezhettek volna a gombák és baktériumok társas táncban.

Hát ennyit tudok hozzáfűzni a kérdésedhez.

Üdv: Molnarpa
 


Molnarpa!
Köszönöm a hozzászólásodat.Tanulságos volt.Úgy látszik az anyatej sem biztosíték az allergiával szemben.Örülök,hogy rendeződött a helyzetetek!Jó egészséget kívánok az egész családnak!
Minden jót!
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
 
 


Sziasztok,
Nekem masfel eves fiamnak van enyhe ekcemaja az arcan amiota megszuletett. Nem rosszbbodik a helyzet, de nem is javul. Mar kb. otfele kremet kiprobaltunk, elso hasznalatok utan mindennel javul, de aztan tobbet nem hasznalnak. Allergiavizsgalat nem volt, mert a dokim szerint majd kinovi. Van valakinek valami otlete mi hasznalna?
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Sziasztok!

Nálunk is ugyan az a helyzet, mint Enikőnél, csak már máshol is van rajta 1-2 kicsi folt. Tényleg kinőheti? Ti mivel kenitek? Sajnos egyelőre nem tudok rájönni mitől lehet. Szopizunk még (8 hónaposak vagyunk), én ehetek vmit, ami nem jó.
Előre is köszi Hajni
 
 


Mi linola fatt-et használunk (kenőcsöt).
 
 


Sziasztok

Ha esetleg benézne ide vki: a mi ekcémánkra eddig a sudocream volt a legjobb. Mellette mindig használom a zsíros kenőcsöt is. Ha baj van, ált 1-2 nap alatt elmúlnak a foltok.

Nálunk eddig ekcémát okozott: minden amiben vegeta van, tehát a Na-glutanát (csirkecsontot nyomtunk a kezébe karácsonykor, tiszta pircsi lett az arca); tejtermék (tejet nem eszünk, de tejpor rengeteg mindenben van); gyümilé (ezt nem értem miért). Még lehet 1-2 dolog, de eddig nem igazás sikerült kiszűrnöm, gondolom majd a szopi elhagyása után.

Remélem sikerült kicsit segítenem: Hajni
 
 


„Muzsikával az újszülöttekért!”


Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

Kép
 
 


Sziasztok!
A kisfiam 2 éves és ekcémás foltok vannak az arcán, lábán, popsiján. A Heim Pál Kórházban felírtak mindenféle kenőcsöt, ami kb. egy hónapig elmulasztotta a sebeket, de később már nem használt. Természetgyógyász doktornő és egy gyermekorvos együttes javaslatára kezdtünk el használni aloe vera tartalmú kenőcsöket és táplálék-kiegészítőket. Belsőleg is segíteni kell a gyógyulást, aloe gélt, és vitamin tablettát alkalmazunk. A gél már sok ismerősömnél allergiás tüneteket szüntetett meg TARTÓSAN! Kisfiamnál már látszódik a hatás! Szívesen adok részletesebb tájékoztatást, ha valakit érdekelnek a termékek.
Üdv. Anita
 
 


Szia Anita!

Nekem is ajánlották már, de a Na-glutanát tartalma miatt nem mertem elkezdeni adni a picinek. (Mi most vagyunk 10,5 hónaposak, Na-glutanátra allergiásak vagyunk, így nem használhatjuk a doktornőnk szerint.) Akkor így a gélnek nem is lenne értelme?
Nem félsz attól, hogy a kiváltó ok így nem derül ki, és később nem javul az allergiája?

Hajni
 
 


Sziasztok!

Két kislányom van, és mindegyik atópiás dermatitiszben szenved. A nagyobbikban kizárólag a könyök-, illetve a térdhajlatban jelennek meg a piros pöttyök, majd az összefüggő piros folt. A kicsinek - mivel a bal ujját szopja - a hüvelykujja tövében egyre növekvő piros folt jelent meg, nyilván, mert folyamatosan ázik a bőr...
Hallottam, hogy létezik egy új gyógyszer, már nálunk is lehet kapni, amit ekcémára lehet használni, immunomoduláns kenőcs. Ez nem szteroid tartalmú, nincsenek meg azok a káros mellékhatások, amelyek szteroidos kencsőcs használata esetén jelentkezhetnek.

Van valakinek az eredményességével kapcsolatban valami tapasztalata?

Juli
 


Szia Anita!

Nekem ikreim vannak, 3,5 évesek. Mind a kettő borzasztó száraz bőrű, és ekcémás foltok vannak rajtuk, hol itt-hol ott, de most nem annyira vészesek. Viszont a bőrük nagyon száraz. Én most hallottam az aloe vera bőrregeneráló hatásáról. Még nem szereztem be, de szándékomban áll. A Rossmann-ban láttam spray, és gél változatot is. Szerinted melyik a jobb? Az egész testét lehet vele kenni? Bár főleg a lábuk + a karjuk száraz. (hát, pocak, popsi rendben).
Arról is most hallottam, hogy inni is lehet az aloe verát, csak azt nem tudom, hogy ilyen kicsi gyerekeknek lehet-e?

Ha erre jársz, és tudsz tanácsot adni, szívesen fogadom. Előre is köszi.

Andi

Andi

Kép
 
 


Szia Andi!

Örülök, hogy megkerestél máshol, szívesen segítek.
Az aloe gélt csecsmőkortól lehet fogyasztani. Kicsiknek a nature, nagyobbaknak az édesebb gél javasolt. Fiam az édesebb, gyümölcsös nektárt fogyasztja, használunk krémet és aloe folyadékot a bőrére, valamint most 1 hónapos kúrát folytatunk probiotikok szedésével.Szükség van egyaránt belső és külső kezelésre is!
Ezek a termékek csak a forgalmazónál kaphatóak. Szívesen segítek hozzájutni, illetve ha gondolod orvosi komzultációt is meg tudok szervezni.
Merre laktok?

Üdv. Anita
 
 


Szia Anita!

Köszi a választ. Húú! Ez nagyon komolyra sikerült. Kép Orvosi konzultáció, kúra, külső-belső kezelés... Azt hiszem ennyire nem rossz a helyzet. Sőt, mintha most javulna is az ekcémájuk. Lehet, hogy kezdik kinőni? Állítólag 3-5 éves korára kinőheti a gyerek. Hát, nem bánnám Kép
Csak a bőrük nagyon száraz. Erre kellene az aloe vera. Bár nem bánom, ha eszik vagy isszák is, mert azt is hallottam, hogy belülről is jó hatása van. (A bölcsisnénink kisfiának megjött az étvágya tőle)

Azt írod, hogy csak a forgalmazónál lehet kapni ezeket a szereket. Akkor ami a Rossmann-ban van, az csak utánzat, nem érdemes megvenni? Nem tudom, ki a gyártója, milyen márka stb, de a gyógynövényeknél van kirakva. Szerinted az nem lenne jó? Mert igazából tényleg nincs túl nagy gond, szóval orvosi konzultáció nem szükséges (de azért köszi az ajánlatot) csak az illatosított bőrápolókat nem bírja a bőrük, azért gondoltam valami gyógynövényre, és most az aloe vera jött be a képbe. Ez után kezdtem nyomozni.

A másik topikon olvastam, hogy merre laktok, ki is kerestem a térképen. Hát bizony jó messze tőlünk. Kép Mi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lakunk, ezen belül Tiszavasváriban, Nyíregyházától 30 km-re.
De egy bútorokkal foglalkozó emberkénél dolgozok, és Dabason is van boltja. Viktória bútorbolt. Nem ismered? Én személyesen még nem jártam az országnak azon a részén. Sajnos! Kép

Tehát a lényeg: a Rossmann-os aloe vera spray jó-e, ill. ha a fogyasztható aloe veráról tudnál valami árfélét mondani (nekem 6.000-ért mondta a bölcsis nénink, de nem tudom, hogy ő honnan szerzi be), akkor megbeszélhetnénk a továbbiakat. Van nálunk egy gyógynövényes bolt, de ott még nem is voltam.

Na egy kicsit hosszúra sikerültem, bocsi. Ha van időd, írj.

Szia: Andi

Kép
 
 


Szia Andi!

Ne "ijedj meg" az orvosi konzultációtól. Arra gondoltam, hogy az ismerősömtől, aki egy orvos-természetgyógyász kérhetnénk konkrét tanácsot.
Azt javaslom, mivel néha nem jön be a babanet nálam, hogy e-mailben részletesen leírom Neked, hogy hogyan tudsz hozzájutni az aloe termékekhez.
ranita3@freemail.hu
Várom leveled!

Üdv. Anita
 
 


Sziasztok!
Boldog-szomorúan olvasom a fórumba írt leveleket a babák különböző bőrproblémáiról. Szomorú, hogy a piciknek szenvedést okoz a kiszáradt, vagy éppen ekcémás bőr és boldog vagyok, hogy mi mindezt megúsztuk. Igaz, én a gyermekünk születése óta garantáltan vegyszer és egyéb káros anyagoktól mentes fürdetőt, sampont, hintőport és krémeket használok. Akkor még csak Németországból lehetett beszerezni ezeket, de ma már itthon is kapható és sokkal olcsóbb, mint amennyibe nekünk került (most egy-kétezer forint) és házhozszállítják az ország bármely pontjára. Lehet, hogy egyébként is "szerencsés" típusú bőre van a lurkónak, de én már az elején szerettem volna kizárni minden elkerülhető bőrproblémát.
Mivel ez itt nem "a reklám helye" e-mail-ben bárkinek elmesélem a tapasztalataimat és azt is hol, hogyan juthat a tiszta babaápoló termékekhez.

ZsA
zsa
 
 


Sziasztok.
leírná valaki pontosan, hogy is néz kis az ekcémás bababőr.19hós kislányomon pár hete furi kis folt jelent meg.Egy kb 2cm-es piros terület teli apró, de nem kiemelkedő pontocskákkal.
Köszi előre is .sziasztok

KépKép
KépKép
 
 


Szia Cleo.
Az én 2,5 éves kisfiam születése óta ekcémás. Azzal kezdődött, hogy már a kórházban hámlott a keze, lába majd később a fejbőre lett csupa seb. mostanra már egész szép a bőre, megtanultunk együtt élni ezzel. egy pici pötty még szerintem nem valószínű, hogy ekcéma. Az ilyen gyerekek bőre nagyon száraz,tapintásra érdes bizonyos helyeken. Az én fiamnak főleg a lába, és a könyöke, illetve a popsija száraz. Minden nap többszőr krémezem, néha ő szól, hogy viszket neki, krémezzem be. A nap is jót tesz, nyáron szinte tünetmentes. Télen kicsit rosszabb.
 
 


Szia Zsa!

Engem érdekelnének az igazán "tiszta" babaápolók. Hol, mennyiért kaphatóak?
e-mail: galil@freemail.hu

Galil
 


Sziasztok.
köszi Maxi,hogy válaszoltál.
Azóta már több ilyen folt is van igaz ezek sokkal kisebbek.Mutattam dokinak is nem mondott semmit,de kaptunk gyógyszertáras testápolót (ami úgy látom semmit nem ér).Még annyit mondott a doki,hogy ha ettől nem javul "erősebb" krémet kap.De hogy mi ez rajta még most sem tudom.Hát ennyi.

Zsa.Engem is érdekelnének a babaápolók.hátha segítenek.köszi. cser-ta@freemail.hu

cleo

KépKép
KépKép
 
 


Próbáljátok ki a ligetszépe olajat. Külsőleg és belsőleg is adható. Nekünk még eddig ez vált be a legjobban. Láthatóan enyhültek a tünetek.

Magrat
 
 


Sziasztok
Cleo
Mi is hasonló problémával küzdünk.küldött neked Zsa infót?Elküldöd nekem?
Van email cím a profilomban.
Köszi

 


sziasztok.

Málna.nem kaptam sajna még infót,de ha lesz küldöm tovább neked. Kép ahogy olvasom egyidős a kisfiad a lányommal.Nektek is ilyen foltocskáitok vannak? én már kitapasztaltam hogy "működnek".először lesz egy csípéshez hasonló pötty, majd az kör alakban szétterül elhalványodik és benne sok kis apró világos pötty lesz.és az egész foltnál szárazabb a bőre is.De most úgy néz ki javult sziszinél a helyzet, mert új folt nem lett és a meglévők is színtelenné váltak.hogy mi vált be azt nem tudom.Használjuk a dokinő által felírt gyógyszertáras testápolót+ most Neogranormon habfürdőt vettem neki (eddig Nivea+Johnson)

sziasztok.
cleo

KépKép
KépKép
 
 


sziasztok,
Lehet, hogy tök hülyeséget kérdezek, de mitől alakul ki ekcéma? Leírnátok, hogy pl. tudtatok-e szoptatni (mert ugye állítólag a szoptatás csökkenti az allergia esélyét), meg hogy hogy kezdődött az egész betegség?
köszi
Márti
 


Sziasztok!
A mi történetünk a következő:két gyerkőcöm van, egy 3,5 éves lány és egy fél éves fiú. Nekem soha, semmiféle allergiám nem volt. A párom gyerekként asztmás volt, mert állítólag szörnyű dohos-penészes lakásban laktak egy ideig Mátyásföldön. De sokat vitték Sopronba és a Tátrába így kigyógyult belőle. Valamint amikor megismerkedtünk, Õ bp-i lévén amikor kijött hozzánk a pest melletti faluba mindig folyt az orra. De amióta ő is itt lakik semmi baja sincs.
Ilyen előzmények után az első gyermekemnek semmi féle allergiás tünete nem volt idáig. 7 hónapos koráig csak anyatejet evett, majd 2,5 évesen szokott le róla teljesen.
Megszületett tavaly novemberben a fiam, akiről pár hét után kiderült, hogy csak hason hajlandó aludni. Februárban begyulladt a szemhéja (előtte a nagyobbiknak kötőhártyagyulladása volt, majd rögtön utánna tüdőgyulladása). Mivel viszketett neki és hason aludt ezért a kisarca is tök vörös volt és teljesen száraz. Kaptunk rá egy szteroidos krémet, plusz próbáltam rávenni arra, hogy a hátán aludjon amíg meg nem gyógyul. Helyre jöttek a dolgok, de csak egy kis időre. A háziorvosunk szerint nyugodtan kenjem tovább a megszokott gyógyszertári krémmel, valamint a fejbőrére kapott karbamidos testápolót. Hozzáteszem, hogy csak kizárólagosan gyószertárit cucokkal fürdettük és kentük őt és kizárólagosan csak anyatejet eszik. Amikor megint bedurrant a kisarca és a nyaka is tök piros volt, nem bírtam tovább elmentünk a Madarász utcai bőrgyógyászatára, ahol is megállapították, hogy ez bizony ekcéma.
Kaptunk egy hydrocortizont tartalmazó kavart krémet, azzal a meghagyással, hogy nagyon vékonyan kell kenni, hogy nehogy hozzászokjon a bőre, valamint, hogy ez az egész procedura igen hosszú menetelés lesz. Megkérdezték még ,hogy szopik e és kész.
Azt hiszem kétszer bekentem, aztán nehogy hozzászokjon kivágtam az egészet a francba, mert addig utánna olvastam a dolgoknak és a szteroidos krémekről csak mindenféle rosszat írtak mindenhol.
A háziorvosunk felírt egy nagyon jó zsíros krémet, mert ilyenkor állítólag nagyon fontos a hidratálás és a fürdővízébe még teszünk Linola Fett olajat is. Abbahagytam a tejivászatot (ez nálam kb olyan tortúra, mint másnak leszokni a bagóról), mert olvastam ,hogy ez is lehet kiváltó tényező. A gyerkőc feje javult, amit iszonyatos hámlás jelzett. De egy idő után megint kezdődött az egész előlről.
Április 20-án voltunk az 5 hónapos tanácsadáson, ahol is újabb ötlet - legyen a fejecskéje alatt flanell anyag, mivel annál puhább nemigen van. És kaptunk Elidel-t, ami nem egy szteroidos krém. Látványos javulás! Azóta a kisarca, szeme, fejbőre gyönyörű, de a füle mögött a nyaki részen bal oldalon még mindig előjön a pirosság.
Így pár hónap után visszagondolva az egészre, és ránézve a fiamra a következőkre jöttem rá:
egy hét híjján fél évesen kb. 9 kilós a gyerekem és cirka 73-74 cm. Igen-igen jelentős nyakmérettel és a súlyhoz tartozó redőkkel rendelkezik. Hiába nem gomboljuk be a ruhadarabok felső gombjait mégis-mégis dörzsöli a bőrt és ettől válik érzékennyé és pirossá. Mivel hason aludt, és viszketett a nyaka, a kisfejét folyamatosan fordítgatta, ezáltal szétdörzsölte az arcát ami mindig igen-igen kiszáradt. Mióta flanell lepedő van alatta, azóta már nem pirosodott be az arca! Természetesen még mindig csak anyatejet eszik, én nem iszom tejet, folyékony mosószerrel mosok és ecetet teszek az öblítővízbe, ja és persze rendszeresen "zsírozom" az arcát, hogy ne száradjon ki.
Abban reménykedem, hogy ha megnyúlik a gyermekem (amire nagy esélye van szülei és nővére magasságából kiindulva) akkor talán elmúlik a dolog.
Ibi
 
 


Sziasztok!
Nekünk a nagyobbik gyerekem ekcémájára colostrumot javasolt a doki, nehéz volt gyógyszertárban hozzájutni, de sikerült. Tavaly télen még vérzett is a keze, idén semmi.
Linola Fett olajat mi is használunk.
Üdv. Szalmafejű


Sziasztok.

Az én két éves kislányom is ekcémás. És most olvastam az immunmoduláns gyógymódról az ekcéma.hu oldalon, ami állítólag jó és mellékhatás mentes. Ez két éves kortól használható és vényköteles. Egyébként mi is használunk olajfürdőt (Eucerin) és gyógyszertári készítésű testápolót, ami nyáron elegendő de télen nem. Ezért mi most szteroidos krémet használtunk mert nagyon durva ekcémánk volt és most tértünk át a halicar-ra. Mert mint mindenki más én sem szeretem a szteroidot. Ja, és persze a bőrgyógyász, mit ajánl elocom-ot, vagyis szteroidot. Nagyon sok szer létezik ,de ki tudja melyik a jobb??? Kinek melyik jön be, és nem. Én csak azt sajnálom hogy ezeken a piciken kell kísérletezni, mert nem biztos hogy ami az egyiknek jó az a másiknak is jó. Még az is lehet hogy ront a helyzeten.
De a legrosszabb nem tudunk mit tenni, próbálkozni kell, ami elkeserítő.
Most kaptunk egy új kenőcsöt a neve: elidel.
Nem tudom milyen. Az biztos hogy nem szteroid. Ismeri valaki?? Használja vaklaki?? Tapasztalat???

Köszi a segítséget!!!!

Üdv.


Sziasztok

Én 1 hónapja adom az aloe vera készítményeket a gyerekemnek lényeges, hogy az igazit a foreverest. Nagyker áron betudom szerezni mivel disztribútor vagyok a cégnél.

Az allergia az immunrendszer túlműködéséből ered. Ezt onnan tudom, mivel a forever céggel sok orvosi előadást hallgatunk meg.

Az aloe növény gélje képes a 240 hatóanyaga révén az immunrendszer működését beállítani. Tudok személyes olyan tapasztalatot, hogy a sárga aloe vera gél ivása után 3 hónappal a gyerek allergiás tünetei teljesen elmúltak. Kicsi gyerekeknek van gyümölcsös ízesíésben. Ez tehát belülről méregteleníti a szervezetet. Kívülről pedig semmiképpen nem ajánlatos a steroidos kenőcsöket hosszú távon használni. 100% aloe vera krém van a forever amerikai cégnél ez az úgynevezett zöld krém nagyker ára kb 3200 Ft nagyon jó ekcémára és fontos, hogy nem steroidos.

Én nem keresek ezen, mivel annyiért adom tovább amennyiért veszem sőt ha igényled kártáyt tudok neked készítettni a cég raktárában amivel aztán te saját jogon vásárolhatsz tetméket és nem szorulsz senki segítségére. Ilyen raktár Debrecenben tudom, hogy van mivel én ide való vagyok.

Bárki megkeres szivesen segítek moni0511@freemail.hu
 


szia

engem erdekelne ez a krem de en angliaban lakom
lehetseges ide rendelni?es ugy mennyi?
koszi
ib
 
 


Szia

Ezek a termékek a világon 120 országban jelen vannak tehát szerintem nálatok is:) A www.flpseeu.com internetes honlapon szerintem megtudod nézni nálatok hol van ilyen raktár. És ahol van a raktár bemész odamész bármelyik vásárlóhoz és szerintem 1 terméket is szivesen kihoznak neked a raktárból:) Legalábbis nálunk igy működik mert ugyebár ez 1 nagyker raktár tehát minimum 55 euróért kellne vásárolni de ha vkinek 1 termék kell csak azt a fenti módon megoldják:)

Remélem tudtam segíteni ha nem írj a moni0511@freemail.hu címemre megpróbálok segíteni másként.

puszi
 


Sziasztok olvasom nagyon sol száraz bőrű baba van sajna.Ezt mindenképp próbáljátok ki:tapasztalatból tudom hogy jó:http://www.viszketesmentes.hu/ és töredéke a drága dolgoknak.Nemcsak a drága lehet jó :)
 


Sziasztok!Az én kislányom első hetei nagy melegben teltek.Emiatt nem gondoltam bajra,amikor észrevettem a hajlatok pirosságát és nedvességét.De amikor tűzvörös lett,érdes és száraz,akkor már tudtam,hogy gond van.Ráadásul(amiről még itt senki nem beszélt)mindkét füle mögött gyöngyözve nedvedzik a bőr.Eleinte ezt is a nagy melegnek tulajdonítottam,de már rájöttem,hogy független a melegtől.Az én problémám az,hogy nem merek nedves felületet kenegetni(pedig ez a tünet is az ekcémához tartozik),de ilyen melegben a száraz,vörös nyakhajlatot sincs szívem zsírossal kenni,amúgy is bepállik az izzadástól.Ezzel a problémával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
 
 


Szia mabo

hajlat pirosságra és szárazságra a következőt tudom neked ajánlani:

térdhajlatban mindenképpen mosdd át a bőrét felfőzött és lehűtött vízzel majd óvatosan szárítsd meg. majd teljesen illatmentes tej szerű ápolókrémmel kenegesd neki. addig míg be nem szívja a bőre, én éjszakára bekötöm a térdét és a kezét vékonyan gézzel és ramofixet húzok rá, hogy ne érjen hozzá, és ne tudja elvakarni. nyak hajlatban is alkalmazhatod a lemosását a bőrnek és ott is bele kellene maszíroznod a krémet. mi bellona márkájú egyszerű munkavédelmi krémet használunk ez vált be nekünk. mi már négy éve küzdünk az ekcémával. ha bármiben tudok neked segíteni nyugodtan írj nekem

Kriszta
 
 


Sziasztok!
Remélem tud nekem majd valaki hasznos információkkal szolgálni.
Kislányom 4,5 hónapos és ruháit kezdetektől fogva Dreft Baby folyékony mosószerrel mosom gépben, és Coccolino Sensitiv öblítőt használok hozzá. A mi ruháinkat másfajta Coccolino-val öblítem és Dosiával mosom, amiket ugye a gép ugyanazon adagolójába töltök.
Kb. 1 hónapja vettem észre a lányom könyökénél apró kis pöttyöket, majd kb. 2 hete kezdtek sűrűsödni és már ott tartunk, hogy a ruha alatti részeken mindenhol van rajta.
Az lenne a kérdésem, volt-e valakinek ilyen jellegű problémája (egyenlőre a mosásra tudok gondolni), ha igen, azt hogyan orvosolta, mire váltott.
Köszönném, ha valaki tudna nekem segíteni.
 
 


Sziasztok!

Sok próbálkozás után, túl a szteroidos krémeken én megtaláltam az ideális megoldást az ekcémára. Ez a SHEA-vaj és a KAKAÓvaj. 8 hónapos kisfiamnál felváltva használom és csodákat tett mindössze egy hét alatt. Picit várni kell a hatásra pár napot, de megéri. Semmi mellékhatás, igazi természetes bőrtáplálás.  
Érdemes kiváló minőségben beszerezni a vajakat, mert vannak nagyon gyatrák is. Ha valakit érdekel, priviben szívesen megírom, én honnan vettem.

Sok sikert nektek is!

bobek

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
 
 


@bobek: "Sziasztok!Sok próbálkozás után, túl a szteroidos krémeken én megtaláltam az ideális megoldást az ekcémára. Ez a SHEA-vaj és a KAKAÓvaj. 8 hónapos kisfiamnál felváltva használom és csodákat tett mindössze egy hét alatt. Picit várni kell a hatásra pár napot, de megéri. Semmi mellékhatás, igazi természetes bőrtáplálás.  Érdemes kiváló minőségben beszerezni a vajakat, mert vannak nagyon gyatrák is. Ha valakit érdekel, priviben szívesen megírom, én honnan vettem.Sok sikert nektek is!bobek"


Segitenél hol és milyen készitmények ezek?? Hol lehet beszerezni??

 
 


@nellibaba: "Sziasztok Én 1 hónapja adom az aloe vera készítményeket a gyerekemnek lényeges, hogy az igazit a foreverest. Nagyker áron betudom szerezni mivel disztribútor vagyok a cégnél. Az allergia az immunrendszer túlműködéséből ered. Ezt onnan tudom, mivel a forever céggel sok orvosi előadást hallgatunk meg. Az aloe növény gélje képes a 240 hatóanyaga révén az immunrendszer működését beállítani. Tudok személyes olyan tapasztalatot, hogy a sárga aloe vera gél ivása után 3 hónappal a gyerek allergiás tünetei teljesen elmúltak. Kicsi gyerekeknek van gyümölcsös ízesíésben. Ez tehát belülről méregteleníti a szervezetet. Kívülről pedig semmiképpen nem ajánlatos a steroidos kenőcsöket hosszú távon használni. 100% aloe vera krém van a forever amerikai cégnél ez az úgynevezett zöld krém nagyker ára kb 3200 Ft nagyon jó ekcémára és fontos, hogy nem steroidos. Én nem keresek ezen, mivel annyiért adom tovább amennyiért veszem sőt ha igényled kártáyt tudok neked készítettni a cég raktárában amivel aztán te saját jogon vásárolhatsz tetméket és nem szorulsz senki segítségére. Ilyen raktár Debrecenben tudom, hogy van mivel én ide való vagyok. Bárki megkeres szivesen segítek moni0511@freemail.hu"


Ez a krém a zöld krémre gondolsz? Mi is ekcémások vagyunk használjuk is a dolgokat sokminden van itthon....de eddig még a kicsinek nem használtam!!! Segiteni fog? Biztos??

 
 


Sziasztok! Nálunk 3 éves kora után jött ki az ekcéma, és tippünk sincs, mitől. A sima atópiás bőrre való krém, az aloe vera, a kecsketejes/kakaóvajas szappan semmit sem csinál vele. Azt szeretném kérdezni, hogy a mosódióra áttérés hozott-e valakinél eredményt?

/
 


@gabi1:
Szia. Az én kislányom is ekcémás. Azt szeretném kérdezni, hogy a szteroidos krémet az arcára kell kenni?
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron