Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A mai napot anyósoméknál töltöm, akiknél van net.:) Igyekszem visszaolvasni és boldogítani Benneteket egész nap.:)
Tegnap reggel be kellett menni a kórházba, mert reggel egy kis vérzésem volt.:( Szerencsére leválásra utaló jelet nem látott a doki. 2 nap alatt abból a pöttyből egy 10mm-es petezsák lett és azt is láttuk, hogy valaki már lakik odabennt.:) Nagyon boldog voltam.:)
A dokim nem ad progi pótlást, neki az az álláspontja, hogy szedjem a vitaminokat és ágyban fekvés. Azt is mondta, hogy általában azoknak a babáknak van valami bajuk, akik az első 12 hétben elmennek. Úgy döntöttem, hogy én már nem kételkedek az orvosok szavaiban, hiszek nekik és úgy fogok mindent csinálni.
Tiszta ideg és para vagyok, továbbra is félóránként járok pisilni, hogy nézem mi a helyzet és ráadásul nincs étvágyam és tegnap este 11-ig hánytam, és ma reggel folytattam az émelygést. Semmi nem megy le a torkomon.
Igyekszem visszaolvasni és mindenkinek írni.

zsúka
 
 


Jó reggelt Lányok!

Ági: azt a részét sajnálom, hogy kórházban voltál, viszont rettentően örülök, hogy már ilyen "nagy" a babád :D Pihenjél jó sokat!!

Zsúka: látod? Mennyit nő a picike akár már 2 nap alatt??? Te is sokat pihengess!!!Most már én izgulok, mert nekem az utolsó képem még mindig a petezsákocskák....Róka koma engem is nagyon kerülget, bár hányásig még nem jutottam... Az állandó alvás viszont rám tört...Tegnap délután 3 órát aludtam, majd este 9-től ma reggel 8-ig...

Fleur: jjjaaajj ez a fránya torokgyulladás!! Tessék szépen ágyban maradni, és teázgatni...A pici jó helyen van, neki nem lesz semmi baja!!Gyorsan gyógyulj meg!!!

Faul: mesélj majd, hogy mit mondott a doki!

Annácska: az ikrek még nem biztos, mert a doki ugyan 2 petezsákot látott, de a nagyobbikban még nem kukkantott senkit....A kisebbikben látszott foltocska...Szóval majd hétfőn kiderül. Nekem csak az a lényeg, hogy 1 egészséges pici fejlődjön jó helyen...Annak örülök, hogy már péntek van és a hétfő hamar eljön...De félek a rossz hírektől....

Pnaka: mégegyszer csak gratulálni tudok!! Olyan jó volt olvasni a történetedet! Fantasztikus babázást!!


Puszi mindenkinek.:

Heni

Kép
Kép
 


Tali szupi volt, Angie, ne izélj már, küldjetek képet Emillel, és felteszem a blogba. Most mennem kell, bocsesz, vár a tiramisu parti. :-)
Holnap ha lesz időm jövök, ha küldötök képet béblogolom a sztorit ;-P
Puszi még egyszer a vendéglátóknak, és a vendégeknek!!!
Ja és receptet is küldjetek.
Tegnap még játszótereztünk is, mivel a Nyugaitban vettem észre, hogy nincs nálam a pénztárca, és így elballagtunk Kofához, és végül kocsival jöttünk a CORA útbaejtésével. Na szóval bonyik vagyunk, de a játszóteret ezekért a pillanatokért nem lehetett kihagyni:
Kép
Mennünk kell, mert ma megint partizunk!

 
 

 
 

Kép
Kép

 
 


Sziasztok!

38+0, de semmi ...

Annácska!

Hát igen, a csiga tempós haladás is haladás! :)

És ez már nem csak az időre, hanem rám is vonatkozik. Úgy közlekedem, mint egy pingvin, aki a csigáktól vett tempó beli leckét. :)

Fáj a keresztcsontom, a bal lábam combtöve is, néha pici hasfájás, de semmi extra.

Bár az elmúlt 2 napban is 2 másik topic társ úgy szült, ill. még most szül, hogy előtte 1-2 órával még nekik sem volt semmi konkrét jel. Úgyhogy van remény ...

Már az sem izgat, ha nem várjuk meg a dokit, csak essünk már túl rajta!

Apától is már érdeklődnek ismik és olyan boldogan tudja mondani, hogy jó még neki odabent, várja csak ki az idejét, stb. Mondtam már neki, hogy odaadom, aztán cipelje ő a pocakot, aztáln majd meglátjuk, hogy mennyi idő után akar ő is túljutni a dolgon! Meg mostmár nemcsak az hajt, hogy lássam Timcsát, hanem tényleg szeretném már megtapasztalni, hogy mennyire is fáj a dolog ...

 
 


Ez alapján mikor szülünk????????????????????

Kép

 
 


Szaisztok!
Most jövök a dokitól. Sajnos rossz híreket mondott....
Van egy septum a méhemben, ami miatt nem ovális, hanem szív alakú. Ez nehezíti a megtapadást, és a kihordát. Valószínűleg ezért volt a múltkor is kései vetélésem, és ez most is benne van a pakliban. De az is lehet, hogy most nem okoz problémát. Okozhat még koraszülést is....
Kiírt táppénzre, meg írt fel duphastonet meg folsavat, meg magne b6-ot. Egyébként azt írta hogy 4mm es petezsák sejthető (csak hasii uh-al vizsgált) 2 hét múlva megyek újra, addig pihi!
 
 


Faul!

De babócád már megtapadt, úgyhoyg 1 akadályon túl van!!! Beszéld meg vele és a méheddel is, hogy segítsék egymást a kihordásban!

Meg pihizz sokat, ahogy a doki mondta!!!

A septum az mi? Vmi. izé, ami odanőtt és ettől szív alakú a méhed?

Szorítok Nektek nagyon!!!

 
 


Sziasztok :)

Évi :) Juca :) Angie :)
Jó volt találkozni veletek, nagyon jól érzetm magam :) Kiscsajok tüneményesek :)
Évi, neked külön köszönet a vendéglátásért :)

Kacsa :)
Mit is mondhatnék... Azt hiszem tudom, mit érzel :D
Te legalább 4 nappal előrébb vagy :)
A férjem szokta este kérdezni, hogy mit csináltam ma. Neki azt szoktam mondani, hogy vártam. Tv-zek, olvasok, teszek-veszek, de közben alapvetően VÁROK :)
Majd megpróbálok sűrűbben jönni, hogy legyen melletted egy másik pocakos :)

 
 


Sziasztok!

Ahogy Fault olvastam eszembe jutott, hogy nem írtam, hogy a múlthéten amikor voltam a dokinál azt mondta, hogy u.n. kétszarvú méhem van (gondolom ez a szív alakú, mert, ahogy a doki lerajzolta szív alakja volt). Azt mondta, hogy ez előfordul a turner syndromás betegeknél, de nem kell megíjedni. Azért én után olvastam a neten és én is olvastam, hogy nehezebben tapad meg az embrió, gyakoribb a vetélés és a koraszülés. Szóval egy kicsit el is keseredtem, de beszéltem valakivel aki otthon van a témában és megnyugtatott, hogy nem egy terhességet állapítottak meg a Kaáliban ilyen rendellenességgel. Csak vetélés gyakorisága és a korai szülés, ami aggaszt, és erre ő sem tudott semmi megnyugtót.
Most csak ennyi, de majd még jövök később.

Faul:
ha tudsz errő valami többet segítenél, de majd legközelebb beszélek erről a dokimmal is, csak akkor mikor legutóbb voltam és mondta, hogy ne ijedjek meg ez nem progléma, előfordul, akkor nem is kérdeztem róla semmit, de azért érdekelt pontosan mit jelent ez és utána néztem. Remélem nem rémisztettelek meg, az a fő, hogy pihenj és bizz a picikédben.

Puszi Tündi és Heni
Kép


Faul :)
Hát, a septum sajnos nem túl jó, a dokim szerint középidős vetélést okozhat. Nekem is volt gyanú, mert a laparnál látták, hogy a méhem be van húzódva, szív alakú, ezért csináltak még egy hiszterot is. Itt kiderült, hogy nincs. Viszont műtéttel az esetek többségében megoldható a probléma. Remélem, babócád jó helyen tapad, és nem lesz akadálya a kihordásnak! Nagyon szorítok Neked!!
 
 


Sziasztok!

Faull!
Sajnálom ezt a septumot. Valami még rémlik a tanulmányaimból, hogy ez a Mülller csövek egyesülési hibája miatt alakul ki, amikor még méhen belül fejlődik a méh ürege. Azt nem mondta, hogy milyen mértékű? Pihizz sokat! Szorítok, hogy minden rendben legyen!

Kacsa!
Saját tapasztalatból sajnos még nem tudom, hogy milyen érzés lehet, így az utolsó napokban csak várni és várni...Viszont sok kismamával beszélek, akik ugyanígy élik meg az utolsó heteket. Tudom ez nem igazán vigasztaló, csak azért írom, hogy, tudd nem vagy egyedül... :) (Bár a legtöbben a szülés után "visszasírták" ezeket az időket... :D )

Fleur!
Remélem már jobban vagy! :) Pihizzél sokat, kortyolgass langyos teát és ha szükséges, akkor inkább vegyél be lázcsillapítót (Algopyrin).

Juca!
Kinga nagyon tündéri a képeken!

Panka!
Köszönjük a történetet! Jó, hogy már otthon vagytok. Pihizz Te is, amennyit csak tudsz, folyadék, vitamin...

Sziasztok!
Mindenkinek kellemes hétvégét!

Kép
Kép
 
 


(Ui.: az aláírást egy másik topikból lestem.)

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Wish!

Az jó lenne, ha jönnél gyakrabban! Az a 4 nap pedig semmi, még símán beelőzhettek!

Tina!

Köszi Neked is!

Hát ezt az utsó pár napot nem hiszem, hogy visszasírnám. Éjjel alig tudtam aludni a derékfájástól, meg amúgy is csak a bal oldalamon tudok aludni, mert jobb oldalt tartja Timcsa a lábikóit és ha arról fekszek és nem tetszik neki, akkor balhézik. És ma éjszaka elég balhézós kedvében volt. A bal lábam combtőből kiszakad minden felállásnál. Nagy bőszen mondtam Apának, hogy megyek vele egy helyre, kb. 200 m séta, aztán 2 m után már úgy vánszorogtam, mint egy agyontaposott csiga ...

De egyébként ezt az utsó pár napot leszámítva tényleg jól elvoltam az utolsó időszakban.

Na, megyek megrendezgetem még a bébilakot, hátha meghozza bébike kedvét a kinti világhoz!

 
 


Sziasztok!

Kacsa: továbbra is kitartást!

Faul: nagyon nagyon nagyon drukkolok neked! Kacsának igaza van, a babóca szépen veszi az akadályokat! Már meg is tapadt!! Csak így tovább! :D

Ma én vagyok nagyon sz... hangulatban...Baromira fáj a torkom és emiatt + a hétfő miatt is parázom...Most állandóan teázom és facsarom a narancsot...Ugye nem lesz semmi baja a babómnak? Pont most kezd kialakulni a szivecskéje, és bele sem merek gondolni, nehogy baj legyen.... :cry:

Nem fárasztalak Titeket!

Pusza:

Heni

Kép
Kép
 


Heni!

Nyugalom!!! Most azzal segítessz a legtöbbet, ha nem idegeskedsz! Teázgssál, pihizz és csak a szépre, a jóra gondolj!

Jobbulást!!!

 
 


Kacsa :)
Ugyanígy vagyok az alvással. Ma is még háromkor sem tudtam elaludni, mert mindenhogyan kényelmetlen volt.
Bal lábam nekem is gáz, bár engem leginkább az öltözködésnél zavar.
Nem akarok beelőzni, mert a dokim síelni megy április 1-9-ig :roll:

 
 


Sziasztok!

Sz.Heni! Faul!

Egyik barátnőmnek is kétszarvú méhe van, és van egy gyönyörű kisfia, aki januárban született.
Sokat járt ellenörzésre, a korai szülés miatt, de minden a legnyagyobb rendbe történt nála.
Nektek is sikerülni fog, csak tényleg sokat feküdjetek-pihenjetek! Esetleg, ha van ideje akkor megkérem, hogy írjon nektek.

Kép
Kép
 
 


Ági:
Nagyon köszönöm szépen a segítséget, szívesem várom a barátnőd írását, ha tud írni nekem. Már várom az április végét a következő beültetés miatt, remélem nem jön közbe semmi és már baba is lesz belőle.

Lányok:
Nagyon várom április végén a gólyákat, hogy legalább egy felém szálljon.
Persze mindenki felé, akinek szüksége van rá.

Puszi Tündi és Heni
Kép


Sziasztok!

Faul!
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!

CsHeni!
Jobbulást kívánok!

Juca!
Köszi a képeket!Táényleg nagyon édes Kinga, hogy élvezi a hintázást!

Fleur!
Neked is jobbulást kívánok!

Bocsi csak emlékezetből, és keveset tudtam viszaolvasni. :oops:

Anyukák!
Van egy nagy gondom!Emili az utóbbi 2 napban rászokott a mellen való cumizásra.Eddig megette aza adgját, és aludt 3 órát.Most meg eszik vmennyit, utánna bealszik a mellemen, és közben cumizza.Na most ez egyvéresere rágott mellbimbóval nagyon kellemetlen.Tegnap éjjel óta minden szopizást végigbőgög, és üvültök a fájdalomtól.Kenem Garmastannal, meg tejet is szárítok rá, de mivel kevés az a 3 óra pihenő, így nem gyógyul.Mindig felszakad rajta a seb, és csöpög belőle a vér. :cry: :cry: :cry:
Tegnap éjjel óránként evett, mert bealudt, és nem tudtam felébreszteni.Én reggelre úgy kimerültem, hogy alig volt tejem, ő meg csak üvöltött.Borzasztó volt!Elment a férjem tápszert íratni, mert a 40 g tejcsi kevés neki.A tápival kiegészítve eszik 70-80-at.Nagyon falánk lenne, csak ne cumizna közben.
Most van tej megint, egy kicsit pihentem is, meg megynugodtam, hogy van pótlás neki, és nem fog éhezni, ui, szopi után bőgött, vagy csak kézben aludt el, így én nem tudtam pihenni, meg a férjem sem.Most meg bealudt, 4 óta alszik, a melleimből meg már csöpög a tej, egy káváspohárnyit már le is fejtem, de még mindig alszik.
Védőnő szerint nappal ébresszük fel 3 óránként, éjjel nem.
De tegnap felébresztettük, és nyűgös volt nem is evett úgy.Most nem ébreszettük.Nem tudom melyik lenne a jobb, és miért?
Légyszves, ha tudtok tanácsot adni ezek ügyében, akkor azt szívesen venném.Ti keltitek?És a cmizás ellen mit lehet tenni?
És fejjel vagy sem?Mert arra is gondoltam, hogy amig nem gyógyul be a melle, legalább az egyik, addig lefejve adnám neki, de kérdés, hogy akkor meg nem lesz-e kvesebb ettőla tej?
Bocsi, hogy hosszú lettem, de tanácstalan vagyok.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Puszi.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
 
 


Pankaa :) Bocsi, most csak rohanok! Írj nekem egy telefonszámot és beszéljünk, jó? Leírni hosszú és most nincs időm, mert fürdés aztán altatás van, de utána még megpróbállak felhívni, vagy megadom az enyémet és hívhatsz te. Dobj egy privit vagy e-mil: timeakovari@gmail.com
Pusz

KépKép

KépKép
 
 


Sziasztok!

Panka!
Nekem is volt véres mellbimbóm, a cicinek edződnie kell, volt, hogy én is sírtam szopi közben... :roll: Ha nem adod neki ciciből, akkor is fejd le a tejcsit, mert ha nem éri elég inger a cicidet, akkor kevesebb lesz... Én nem keltettem Kendét egyszer sem, ébredt, amikor ébredt, és akkor etettem, amikor kellett neki. Két hetesen volt olyan, hogy hajnal 3-kor arra ébredtem, kősziklák a cickók, és csak az egyikből evett, a másikat muszáj volt lefejnem… A lefejt tejet pedig add neki akkor, amikor a ciciben már nincs elég (akár a kávéspohárból, nagyon ügyesen tudnak inni belőle, de nálunk a cumisüvegből sem volt gond). Kitartás!!!

Kacsa!
Már nem sok van hátra, ne aggódj!

CsHeni!
Megértem a paráidat… Pihi és nyugi!!!

Zsúka!
Nahát, hogy az ember így örül egy fekete pöttynek!!! Nagyon jó látni ezt a képet!

Junko!
De jó, hogy írtál!!! Hogy vagy mostanában? Írod, hogy szted nincs pé-d. Doki erre mit mond?

Timika!
Kristóf étvágya jobb már? [IMG]http://wade.hu/smiley/kategoriak/kaja-pia/food-smiley-012.gif[/IMG ]Nem könnyű ilyenkor… Szopi van még, ugye? Kende, amikor most beteg volt, szinte csak a szopit fogadta el, meg a gyümölcsöt… Örültem nagyon, hogy még ilyen jól van tejem.

Brill!
Nagyon csinos kismama vagy! Marshall rezignált arckifejezése pedig mintha azt tükrözné, hogy „tudom, hogy már nem sokáig vagyok a kosárban!” :D

Narco!
Gyönyörűek ezek a lányok!!! Annyira szépen kerekednek, a mosoly pedig… Szívdöglesztő!

Anikó!
Hogy vagy??? Mi van a cukorral?

Kanci!
Wow, miket tud ez a kislegény!!! Nagyon édes! Kende is kb. ennyi idősen kezdte a négykézlábazást, és tudod, mi lett a vége… :P

Ági!
Nagyon örülök, hogy jól vagytok!

Virág!
Jaj, Te szegény… ;( Gyógypuszikat küldök!!! Kép

Juca!
Látszik a csajon, mennyire élvezte a hintát! Nagyon édes!

Faul!
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!

Kifli meggyógyult, kicsit hosszadalmas volt ugyan, de szerencsére minden oké, és Zsömi is kiheverte a „nőhiányt” :D.

Voltunk méredzkedni csütörtökön, 9340 gramm és 72 centi Kende, kerek egy kilót hízott, amióta utoljára mértük (igaz, hogy másfél hónapja, de akkor is…). Pedig ebben volt egy hét betegség is, amikor szinte csak a cicit fogadta el… :shock: :wink:

Ma pedig megtörtént a nagy esemény: KENDE ELINDULT!!!!! És íme a bizonyíték (nemcsak az ígéret :D):

http://www.fileposta.hu/xmyFileSendDirect.do

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
 
 


Panka
nekem is volt véres a mellbimbóm, de szerencsére hamar begyógyult. De azért még néha van hogy most is fáj, annak ellenére, hogy nem vérzik. Máté nappal 3-4 óránként eszik, éjjel ritkábban. Nekem is volt egyszer (mikor napközben nem aludt) hogy éjjel jól beszunyált, én meg nem keltettem, reggelre meg tök kemények voltak a cicik. Nekem az a gond, hogy viszonylag kevesebb a tej. Bár azért több lett, mint eleinte. Nálunk kb 80% a tej aránya, 20% a tápszer, ezt esténként kapja, és rögtön az anyatej után. Csináld úgy ahogy Norwell írta, a lefejt tejet add neki akkor mikor keveset szopik ki. Azért ha lehet, próbáld meg tápi nélkül. (nekem az a baj, hogy fejésre nem jön ki szinte semmi, csak pár csepp, még 10 gr-se, de te tudsz fejni és ez szuper!) A kagylós felfogást is írta valaki korábban. Azt én is használom.
Ne keseredj el, megoldódik a problámád és a cici is meggyógyul idővel.

Ági
örülök, hogy már jól vagy. Pihengessél továbbra is.

Tjuca
nagyon ari Kinga ahogy élvezi a hintát. tök jó, hogy volt talitok. Majd ha kicsit mozgékonyabbak leszünk, szeretnék én is menni. Talán összejön.
syry

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Pankaa :) Ha esetleg nem beszélnénk, emlékezetből pár dolog: én nem ébresztettem Kristófot, éhen tuti nem fog halni, de ha úgy érzed, hogy már majd szétdurran a melled, két dolgot tehetsz: vagy lefejsz belőle vmennyit és lefagyasztod vagy csak annyira felébreszted, hogy bekapja a cicit és szopizzon belőle vmennyit. Sebes mellbimbó: hidd el, tudom miről beszélsz, nekem is nagyon rossz volt! Ami nekem sokat segített az az AVENT MELLBIMBÓVÉDŐ krémje volt, de ezt írtam korábban is. Meg ha teheted, legyen minél többet fedetlenül a melled, úgy gyorsabban gyógyul. Biztos, hogy jól teszed Emilit mellre? Nem csak a bimbót kapja be? A bimbóudvar nagyrészét be kellene kapnia!
Azért cumizik a melleden, mert komfort szopizik. Esetleg óvatosan megpróbálhatod, hogy bedugod a kisujjad a szájába, leválasztod, de nagyon gyorsan egy másik ujjaddal alulról be is csukod a száját, különben újra cicizni akar majd. Cumit én nem nagyon szeretem...
Fejés: én nem fejtem, Kristóf volt, hogy még a két órát sem bírta ki etetések között, ha még fejnem is kellett volna, egész nap csak szoptattam meg fejtem volna. Egyébként ha fejsz nem fog beállni a kereslet-kínálat, mert folyamatosan többet fog termelni a melled.
Attól meg ne félj, hogy nincs elég tejed, ahogy kedvenc védőnénim mondaná, minden a fejben dől el, a cicik feneketlen zsákok. Igyál sokat és pihenj mikor Emili alszik.
Pusszantalak!

KépKép

KépKép
 
 


Panka
mégvalami. Ahogy olvastam Timikát eszembe jutott amit a mi dokinőnk mondott. Nem a kiszopott mennyiség a lényeg, hanem a baba súlya, vagyis hogy gyarapodik-e. Bár az biztos rossz lehet, ha közben Emili sír, mert azt gondolod, hogy éhes, de nem biztos, hogy így van. A hasa is fájhat, stb.
syry

Kép

Kép
 
 


Zsúka :) Csheni :) Faul :) Ági :) Továbbra is nagyon drukkolok nektek!!!!!! :D

Norwell :) Gratulálok Kende babó súlyához és az új tudományához, nagyon kis ügyes!!!! :lol:
Örülök, hogy Kifli is meggyógyult!
Igen, Krisót szopizik még és köszönöm a kérdésed, lekopogom, úgy néz ki, két napja az étvágya is a régi :lol:

Jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
 
 


Wish!

Az én dokim most van oda 1 hétre Salzburgban konferencián. De már ez sem izgat, inkább szülök másnál hamarabb, mint nála túlhordva ...

Bár még mind a ketten ráérünk, de én azért már keydek irtó türelmetlen lenni. Meg most még nincs bennem semmi izgalom vagy félelem és nem szeretném, ha a végére a várakozás mellé ezek is betársulnának!

Fura ez, mert egyrészt már ebben a percben is indulnék szülni, ugyanakkor meg el sem tudom képzelni, hogy mi lenne, ha mondjuk ebben a pillanatban kihúzná Timcsa a dugót ...

Ebéd után Anyós is úgy köszönt el, hogy "lehet, hogy jövő héten már nem megyek ebédelni hozzájuk" ...

 
 


Tjuca
ha jól emlékszem Kingának volt könnycsatorna probléma. Nekünk is sajnos, már kétszer is voltunk átmosáson. Még mindig váladékozik neki, de már nem olyan mértékben mint korábban. Remélem nem kell harmadszor mennünk!!!!!!!!!!! Nektek rendbe jött az első beavatkozás után? A dokinénik (körzeti és szemész) azt mondták csak forralt vízzel mossam, nem kell kamilla. Nálatok hogy volt?
Köszi

Kacsa
az utolsó heteket már én is nehezen bírtam, de azért nem volt vészes. Arra emlékszem, hogy 2-3 héttel a szülés előtt tettem egy utolsó kirándulást, meglátogattam egy barátnőmet (aki tavaly augusztusban szült) Újpesten, ez Csepelről több mint másfél órás kirándulás több járművel, amikor elindultam már én is azon gondolkodtam, hogy nem vagyok normális, a helyett hogy pihennék, sok már nekem ez a mászkálás. Az volt az utolsó kiruccanásom szülés előtt, utána már csak terhesrendelésre mentem,ill. Nst-re. Meg kell mondjam, hogy szülés előtti éjjel tényleg sokat agyaltam azon, hogy most már hamarosan itt a nagy nap. Magam elé képzeltem a szülőszobát, meg hogy még mi minden tennivaló van itthon stb. kicsit jobban foglalkoztatott a dolog. Előző este telefonon beszélgettem egy barátnőmmel az ő szüléséről. És másnap tényeleg el is ment a magzatvíz. Valahogy megéreztem...

Panka
milyen volt az éjszaka? Helyre billent az egyensúly?

Timika
mi újság Tündivel? tudsz róla valamit? Rég nem jelentkezett, gondolom már kiengedték a kórházból.
syry

Kép

Kép
 
 


Kép Kép Kép

KépKépKépKép
 
 


Sziasztok!

Panka!
Szívből gratulálok Emíliához! :lol:
Nagyon szép méretekkel született!
(Csak így zárójelben:én is márc.15-én születtem, tuti jó csaj lesz belőle! :wink: )
Puszi Nektek!!!

A hosszú hétvégén elutaztunk, nagyon jól éreztük magunkat.Ez volt Gáborbaba első kirándulása.Szerintem nagyon élvezte!
Sajnos egy picit megfázott, de már szerencsére semmi baja!

Tegnap ( a névnapján) pedig megtartottuk a keresztelőjét.Édipofa volt, végig vigyorogta az egészet!
Holnap teszek fel egy pár képet.

Puszi Mindenkinek!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
 
 


sziasztok!

most csak 1 kézzel pötyögök.

köszönöm a jótanácsokat.
a helyzet a következő:
én úgy látom, hogy jól teszem mellre, elég sokat bekap a bimbóudvarból is.az a baj, hogy harap is, nemcsak szív. :?
a jobb mellbimbóm teljesen szét van nyílva középen8ezért dől belőle a tej, amit mellkagylóval fogok fel ez legalább távol tartja ruhától is, és nem dörzsölődik).ebből csak lefejve tudom adni neki a tejet, a balból szoptatok, de megkapja az előzőleg lefejtet is.sajna nem mindig van elegendő, főleg, ha nem bírja ki a a 3 óráét, akkor nincs annyi tejem, kap pótlásnak tápot is. :cry:
nagyonbánt a dolog, rengeteget sírtam már ez miatt. :cry:
dehát éhen nem maradhat.nagyétkű is, 70-80 gokat simáb bevág, és utánna is csak nézelődik,nem alszik el, és 2 óra múlva megint követeli a magáét.próbáltuk hogy kivártuk a 3 órát, addig ringarjuk, stb., de letenni nem lewhet, hogy addig én is aludnék, így már elég féradt vagyok.éjjel is 2 óránként kel, a fejéssel etetéssel, tápoltatással elmegy1 óra, így csak 1 óra marad nekem aludni.
fáj a pocakja is időnként, arrainfacolt kap talán hatásos.figyelek én is a kajákra,hogy miket eszem.ma jön a védőnő, és megbeszélem vele a dolgokat.

timika!
köszönöm neked is, próbálom leválasztani ha csak cumizik, de nem sok sikerrel, mertz azonnal felébred rá, és üvölt. :(
bocsi, hogy eddig nem kerestelek, de csak most jutottam géphez, hogyírjak is.most az aventtel kenem, kicsit már javulgat ahelyzet.

csibe!
kösönöm!
utólag is sok boldog szülinapot kívánok!

rolly!
köszönöm a mailt,nagyon megható volt!

norwell!
köszi neked is!a honlapot nem tudom megnézni, azt írja ki, hogylejárt az időkorlát.hová kell kattintani?gratulálok kendének, akkor mostmár futhatsz utánna!
:wink: :D

tegnap voltunk sétálni először!hát én nagyon élveztem, és emili és igégig szunyált, csak akkor ébredt, ha nem toltuk a kocsit. :lol:
nagyon jó volt kimozdulni, nem sokáig bírom a szobafogságot. :wink:
szerencsére már jobban vagyok a hsam lapos, a súlyom esik, úyhogy erre nincs panasz. 8)
csak a cicim gyógyulna már be!tudom, hogy nerm jó, de ez nagyon stresszel, és biztos hogy ez is hatásal van a tejtermelésre.

emilinek húsvétkor lesz a keresztelője, remélem addigra megygyúgyulok.

zebrásoknak nagyon drukkolok, remélem minden rendben van veletek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
 
 


Panka!

Sajna ebben nem vagyok jártas, így nem tudok segíteni. A táp miatt ne aggódj!!! De próbáld meg tényleg a három órát tartani, mert attól is fáj a hasa, ha túl sokszor eszik, és csak az előtejet. Persze tudom, hogy a bőgés meg a Ti idegeiteket tépi, ezért nem vagyok okos. Mielőbbi gyógyulást a cickóknak, ja szegény.

Syry!

Dórinak volt könnycsatorna mosása úgy tudom az első után megoldódott a probléma. Évit kérdezd.

Kacsa!

Ne aggódj, az veti Rád az első követ... én nem.

 
 


Pankaa :)

Bocsi, én meg pont azt fogom tanácsolni, hogy NE ragaszkodj a 3 órához! Emili elég nagy baba, meg egyébként is: a gyerek nem nyelt le órát, nem akkor akar enni, mikor letelt a 3 óra, hanem mikor éhes. Arra figyelj csak, hogy ha még nem telt le a 2 óra a két szopi között, mindig UGYANARRA a melledre tedd vissza, így nem az első tejet fogja megint kiszívni, amitől valóban fájhat a hasa. És utána le is fogod tudni tenni, nem fog üvölteni és te is tudsz pihenni :wink:
Cici gyógyulás nálam heteket vett igénybe, remélem nálad gyorsabban fog menni! Esetleg megpróbálhatsz más pozícióban szoptatni, nem tudom, most hogy csinálod.

KépKép

KépKép
 
 


What's de nagy pangás oka?

 
 


Sziasztok!

Angie, Juca, Wish! Örülök, ha jól éreztétek magatokat :) Én nagyon örültem, hogy itt voltatok :) Csak a Dóri volt egy kicsit undok Kingával, nagyon kis irigy volt. Irigyelte tőle az etetőszékét a kis hamis :oops:

Ági!

Gondolom, hgy mennyire rád jöhetett a frász a vérzéstől :( Remélem azóta is minden oké :) Szép nagyot nőtt a babád :) Mi volt a mai uh-n?

Fleur!

Jobban vagy? Sikerült levinni a lázad? A privit nem felejtettem ám el a doki elérhetőségével, mindjárt küldöm!

Zsúka!

Remélem azóta már te is megnyugodtál :) Gondolom most még a hányingernek is tudsz örülni :) Azért persze ne tartson soká!

Kacsa!

De jó nagyra megnövesztetted Timcsa szobáját :) Szerintem ez alapján szombaton szülsz :) Hegedűs doktornő rendel :)

Faul!

Sajnálom a rossz híreket... Drukkolok nektek!

Panka!

Nekem is sokáig tartott a ciciseb, Dóri már 5 hetes volt, mire elmúlott, és már nem nem akartam sírva fakadni szoptatáskor :( Én egyszer-kétszer rosszul tettem mellre Dorcit még a kórházban, és ezért nem tudott meggyógyulni. Nekem a hónaljtartás segített, ha így szoptattam. A Garmastan bimbóvédő kenőcs egy kalap kakit sem ér, én azt használtam. Az Aventest sokan dicsérik, legközelebb kipróbálom :)
Cumizni mindig hagytam a cicin, bár lehet, hogy nem ez a legjobb megoldás :roll: Én is azt mondanám, hogy amíg sebes a cici, addig inkább fejd le, nehogy csökkenjen a mennyiség. Ha meggyógyulsz majd beáll a kereslet-kínálat, ha már simán megy a szopi :)

Norwell!

Gratula Kendének a nagy produkcióhoz, de én se tudtam megnézni. Azéééé elhiszem ám!

Syry!

Tényleg Dórinak volt könnycsatorna átmosása, de az első után rendbejött a csöpp szeme. Hál istennek, mert ha meg kellett volna ismételni, hát tuti beledöglök :(
Nekünk is a forralt vizet javasolták, mert a kamilla allergizálhat. Meg hogy csöpögtessek bele anyatejet. Ha gyulladásban van a szem, akkor az tuti jó :)

Csibe!

Gratula Gáborkának a keresztelőjéhez, és utólag nagyon boldog névnapot kívánok neki! Nagyon várom a képeket, kíváncsi vagyok, mekkorát nőtt a fiatalúr :)
Merre voltatok csavarogni?

Na képzeljétek, én meg lerokkantam. Ismét. Jó alaposan meghúzódott a derekam. Most úgy járok, mint akinek elfelejtettek szólni, hogy már kiért az alagútból :) Az a legkevesebb, hogy marha ciki, de fááááj is...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Juca!

Én itt rontom a levegőt :lol:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Évi!

Ugyanmá! Dóri például megtanította Kingát a tulajdon szentségére :twisted: A hátfájásod mielőbb jöjjön rendbe! Ez durva, hogy ilyen gyakran van. Orvos látta már? Én csak ismételni tudom, hogy nagyon jó volt, és én egyáltalán nem éreztem Dórit irigynek.
Lassan blogolgatok, de még sok az elmaradásom.
Most mennem kell.

 
 


Sziasztok Lányok!

Megjártam a dokit!!

Képzeljétek, van egy édes pici kincs a méhemben! :D És már tiszta nagy baba: 0,32 cm :D :D Szépen ver a szivecskéje! :D

A másik petezsák is megvan, de abban még mindig nincs baba...Azt mondta a doki,hogy vagy felszívódik, vagy lesz benne baba...

Este teszek fel képet! :D Tudom, azért még ezek csak az első lépések, de én olyan boldog vagyok!!!

Bocsánat, hogy önző módon most csak magunkról írtam, de rohannom kell dolgozni!

Puszi mindenkinek!

Heni

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Panka!
Látom a lányok már leírtak Neked mindenféle jót.
Én leginkább azt tudom mondani, amit Timi is írt. + Próbáld meg nem rajtahagyni Emilit a melleden, ha már szopizott, vagy ha kell, akkor ébresztgetni (nedves ruhával simogatni az arcát, levenni a ciciről, függőleges helyzetbe emelni). Az jó, ha szabadon tudod hagyni, szellőzni. Van most egy új krém, az a neve, hogy Lansinoh, (szoptatás előtt nem kell lemosni) ha esetleg az Aventes sem válna be, bár remélem, hogy segít. A tápszer miatt meg ne aggódj! Az a lényeg, hogy próbálj meg ha csak egy kicsit is, de pihenni.

Még jövök!

Kép
Kép
 
 


Heni!

Ez nagyon jó hír! :D
Gratulálok!!!

Kép
Kép
 
 


Heni :) Jajj de örülök nektek!!!! :lol: Gratulálok a kis dobogó szívűhöz!!! :lol: Várom a képet! :lol: :lol: :lol: (Esetleg egy új vonalzó? :wink: )

KépKép

KépKép
 
 


Sziasztok!

Mi még egyben.

De lehet, hogy hamarosan Timcsa nem is, de az ebédem kijön ... Nem tudom, mi van. Nem ettem sokat (2 parizeres szenya), de úgy fáj a gyomrom, feküdni sem tudok tőle, ujjacskámmal próbáltam segíteni magamon, de semmi ...

Voltunk NST-n. Timcsa lustizott, úgyhogy böködni kellett, aztán persze az NST után úgy felélénkült, hogy azt hittem, kiugrik az oldalamon!

Huncut nagyon! Este is lefekvéskor mondom Apjának, hogy nem tudok a jobb oldalamra feküdni, mert ott tartja a lábait és reklamál. Erre Apa megdumálta vele, hogy menjen odébb, aztán Apa jelentette nagy büszkén, hogy gyereket odébb tette, fekhetek jobb oldalamra, persze, abban a pillanatban dugta vissza a tappancsát, akkor Apa újra helyre rakta. Aztán 3.-jára már feladta, így maradt a bal oldal.

----------------

Heni!

Gratula a dibi-dobihoz!!!

 
 


Heni!

Gratulálok! Várom a képet is, már tök izgatott vagyok. Zsúka holnap megy azt hiszem.

Faul????

 
 


Sziasztok!

Heni!

Szívből gratulálok a Kép Én is várom a képet!

Évi!
17.10-re vagyok beírva, csak este tudok többet, de remélem, hogy minden a legnagyobb rendbe :)

Timi!
Egy régi kérdésedre a válasz, mert mindig elfelejtem :oops:
Nem P.Z. a dokim, Ő csak húzta-halasztotta az időt és így váltottam.

Kép
Kép
 
 


Heni!

Szívből gratulálok! :lol:
Kép

Évi!
Várgesztesen voltunk.Van ott egy Villapark, 8 személyes házakat lehet bérelni és van egy élményfürdő része is, nyáron pedig üzemel a kinti strand. 90%-ban családos emberekkel volt tele a park!www.villapark.hu
Nagyon jó volt, mi nagyon jól éreztük magunkat!
A képekkel este tudok jönni! :oops:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Nem igazán működik úgy ez a bbnet, ahogy kéne (nem bírtam belépni)

Panka!
Visszaolvastam még, amit írtál. Furcsa, hogy azt írod, hogy "harap". az lenne a jó, ha megtudnád mutatni a védőnőnek, hogy hogy szopizik Emili, mert lehet, hogy hiába veszi be a szájába a bimbóudvar nagy részét, mégsem tud megfelelő vákuumot képezni. Kifelé fordulnak az ajkai szopizásnál?Az az igazi, ha a nyelvével alulról körülöleli a bimbóudvart. Remélem rendeződik a helyzet. Írok privit.

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Panka!
hú, megpróbálom gyorsan összeszedni a dolgokat. Arra kell rávenni a babaát, hoyg 5 perc alatt szopja ki a cicit, 1 babaánál felváltva. Az anyatej 2 óra hosszat tart, mert teljesen felészívódik, könnyen emészthető., a tápszer 3 óra hosszat. Én mindkét ciciből 2 óránként etetek, hamarabb nem, mert 2 prolaktin csúcs között 2 óra legyen mindig. Az aventnek van egy kiadványa a helyes szopis helyzetről, azt érdemes olvasgtani (nekem irtó béna a védőnőm, és anyukám nem szoptataott, tehát saját magam tanultam belőle, tehát használható. Sebes mellbimbó el fog múlni, de sokáig fáj, most már mindkettőt igénybeveszem, és semmi probléma nincs. Sok sikert hozzá, de ez tényleg tapasztalat kérdése, hoyg neked mia jó és a babaának. Mondjuk számomra nagyon hosszúnak tűnik az 1 óra etetés ha csak szopizik a csöpp, nekem két babaával is csak 20 perc a tápival együtt!
Ha végképp szenvedsz, akkor megpróbálható a cumi, látod én játszócumiztatok, és a tápit is cumiból kapják és nincs problémám a szopival (szeribtem így picit ők is tudnak tanulni). Angi mostanában az összes takarócval cumisat játszik, tehát igénylik biztosan a cumizgatást, mert nyugtató. viszont ha veszel, akkor csak minőségit, mi csak aventet használunk.

Syry!
Szemgyulladásra antibiotikumos szemcseppet kaptunk, 3 nap alatt rendezősött, pedig Angi a zöld gennytől összeragadt szemét nem tudta kinyitni.


Remélem segítettem: Nárcó

Kép
 
 


Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatom a fórumot, de elég újnak számítok.
Mi is tervezgetjük a babát, ősszel szeretnénk nekilátni a "kivitelezésnek". Olvastam már 1 csomó mindent, lassan el is veszek bennük. :? Ezért is szeretnék tanácsot kérni, mire figyeljek oda, milyen orvost keressek fel előtte?

Üdv!
Macika
Vendég
 


Sziasztok!

Először is mindenkinek köszönöm a drukkokat, de sajnos nagyon rossz hírt kaptam. Csütörtökön még egy szabályos 10mm-es petezsák volt, benne egy csíkkal, ma már nagyon lapos lett ez a petezsák és nem látszik benne semmi, igaz 18mm-es. Csütörtök reggel kell visszamennem, akkor mégegyszer megnézi és utána bennt maradok, hogy kivegyék belőlem.

Anikó!

Légyszíves vegyél ki a táblából, ha tudok majd jövök.

Millió puszi Mindenkinek.

zsúka
 
 


Zsúka!

Nagyon sajnálom. :cry:

 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: