A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Boldog szülinapot Motiot :D

Nyerkit, nálunk lángos lesz a menű, apa kívánságára. Sajtos, tejfölös :lol:

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Boldog szülinapot Motiot!!! :D

Silka:párom elküldi majd neked,mert valami kicsomagolós fájl és én nem tudom. :oops:

Ma volt a cukorterhelés. :( Előtte volt a beutalóval egy kis cirkusz,szóval jól indult.Levettek egy csomó vért,már közben nagyon szédelegtem.Azután kaptam egy jó pohár szőlőcukros vizet.Tettem bele citromlevet,de így is igen szörnyű volt meginni. :shock:
A következő két órát azzal töltöttem,hogy fohászkodtam ki ne jöjjön....
Szerencsére nem jött,de a gyomrom még most is fáj tőle.
Kikönyörögtem,hogy mivel közel lakok a második vizeletet is vihessem itthonról.Nagyon nem tetszett az ötlet a laboros nőnek...De hát nem neki kell nagy pocival és hányingeresen a szörnyű kórházi wc-ben beletalálni a pohárba...Amikor levették a második adag vért,gyorsan beültem egy sarokba enni két falatot.

Nem ártana lassan ebédelni (reggelizni),de a gyomrom még mindig háborog kicsit.Miért nem zsömle van itt is sajttal??Ez a cukros víz...

Remélem jó lesz az eredmény.Azt hallottam ha kicsit is eltér be kell feküdni kórházi terhelésre.

:shock:

Anikó!A tanácsadó elköltözött a II. emeletre.Nem tudom jártál-e arra mostanában.A bejelentkezés is máshogy van tanácsadás előtt.
Majd meglátjuk hétfőn.

Fülbevaló:nem árt megkérdezni a kórházban,hogy melyik módszer van ott.Amit én tudok,ott tűvel szúrós még mindig.Nekem is megtanították,de soha nem fogom használni,az tuti.

A babakelengyés dolgokat hétvégén én is átnézegetem pontosan.Kezdjük mi is a vásárolgatást lassan.

Mindenkinek jó hétvégét!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna: a cukorterhelésnél az éhgyomri, kb 4-5 ig jó, a nem éhgyomri, meg 7 ig. és sztem nem kell befeküdni, csak ismétlést kérnek. Azt már a kórházban csinálják. Legalábbis nálunk.

Kép
Kép
gabcii

Én hétfőn megyek. Félek tőle rendesen, mert utálom a vérvételt.
Az tiszta, hogy nincs reggeli elötte ( ez is megterhelő lesz).
Vacsira, meg vmi könnyűt és keveset kéne enni ( gondolom).

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Először is bocsánat mindenkitől, nem ijesztgetésnek szántam, amit a szülésről írtam! Sajnos nekem azt mondták az orvosok, hogy évente átleg két nagyon durva szülés van a kórházban és abban az évben nekem jutott az egyik. Szóval nem csak hozzáállás kérdése a dolog! Egy héttel később nem igazán mentem én a Westendbe, mert eleve 9 éjszakát a kórházban töltöttünk.
DE a mellettem lévő szobában 2-3 naponta cserélték az ágyat a kismamák! :)
Szóval tényleg senki ne gondoljon rosszra, minden rendben lesz!!!

cumisüveg
AVENT, nekünk is csak az volt és most is az van! A sterilizáló és melegítő is AVENT.

Mérleg
Ha nincs gond a babával, nem refluxos és eszik rendesen, akkor felesleges. Nálunk inkább csak a férjem esti szórakozása, hogy fürdés előtt még most is megméri a gyereket. :)

Nekem a Tena betét bevált és egy hatalmas csomagot el is fogyasztottam. A necces bugyi is szuper volt.

Mellszívóból én nem ajánlanám a kézit, mert az csak azoknál válik be, akiknek sok tejük van és azt első gyereknél nem lehet előre tudni.

V.Tünde
Én 40 orchideával élek közel 8 éve és eddig egy orchidea volt, amitől tüsszögtem és ezért mennie kellett :) túlságosan illatos volt!
Én is allergiás vagyok, de az orchideák nem bántanak!
Amiről tudom, hogy allergizáló hatású, az a vitorlás virág, a mikulás virág és a flamingó virág.
Azt meg nem hiszem, hogy terhesen fog kialakulni az allergiád az orchideáktól :)
odorata

Sziasztok!

Vadvirág!
Köszi a sterilizálós tippet! :D és a sok hasznos infót! Olyan jó, hogy vagytok! :D

Timi, neked is külön köszönet a listáért! :D Majd csemegézek belőle... :D

Aniko80, a másik 4D-t sajnos nem ismerem. Egyik ismerősömtől hallottam csak, hogy ők több baba-mozit vártak volna. Gondolom, nem tartott olyan sokáig a mozizás, mint szerették volna. De hogy mihez képest, azt nem tudom. Árban szerintem egyforma a kettő. Amelyiknél voltam, ott hivatalos papírt is adtak az UH-ról, szóval elfogadott UH hely. Rajta a méretek, amit abban az időszakban néznek. Pont mint a kórházban! De a másik sem lehet rosszabb szerintem hisz a 4D, az 4D! :D Max az orvos hozzáállása változik és ahogy mindenki más, így másként éljük meg ugyanazt is... :D

A baba-apa kapcsolat nálunk is működik! :lol: Esténként mindig beszélünk hozzá, és akkor őrült ficánkozásba kezd! Aztán mire elhelyezkedünk, utána ő is megnyugszik és elcsitul.

Az idő tényleg nagyon szalad... egy kicsit lassítani kellene a tempón, és kiélvezni minden pillanatát! :D :D

Az UH nálunk is azt hiszem 4-szer van, plusz a dokinál minden hónapban vizsgálat. Ez akkor hasonló lehet, nem?

Motiot, boldog szülinapot!

Az öltöztetésről annyit olvastam valahol, hogy a babákat kb egy vékony réteggel több ruhába kell bugyolálni, mint amit mi viselünk. Akkor nyáron a body + kising elég lehet? Azért remélem, nem lesz tikkasztó meleg aug végén- szept-elején... :?

A cukorvizsgálat nálunk a mostani tudásom szerint 1* történik, reggeli után 1 órával. De majd kiderül.
TÁBLA: május 29. vércukor vizsgálat!

Remélem, nem kell befeküdni, ha magasabb lesz egy kicsit, itt diétáról hallottam, amit viszont szigorúan be kell tartani...

Üdv,
Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Virág, Mazsola
Fúú na akkor még szuperebb :)

Motiot
Kép
Kép

Listák szuperek, most már csak vásárolni kell. :)

Na és akkor poci kép múlt hét hétvégéről:
Kép Kép

KépKép
KépKép
fleur

Miléna!
Grrr... Szörnyű íze lehetett, de a lényeg, hogy ügyesen végig csináltátok! :D :D

Motiot!
Mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!!! :D :D

Kép

Vadvirág
Vendég

Fleur!
Csini Kismami vagy szép pocakkal! :D :D

Mindenkinek szép napocskás hétvégét! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Nekem néha rálép a Picúr a hólyagomra... :) aztán abban a pillanatban el is múlik. Tök aranyos! :)
Ja! És tegnap este a hasamra rátettem a kezem, és kívülről is érezni lehetett egy nagyon picit a mozgást! Tök jó volt! Eddig csak én éreztem, belülről. Sajnos a párom lemaradt, mert éppen nem volt otthon, utána meg nyugi volt.
Most is mocorgi van! ;) Egyre többször érzem. Olyan jó! Én elég sokára kezdtem el érezni, úgyhogy nálam most vannak a kezdeti örömök! :lol:

Miléna! Mennyi citromlét tettél bele? Én anno vagy egy decit biztos, és úgy egész finom volt! :roll:

Egyébként én is ma voltam általános vérvételen... Nem szeretm én sem. Utána muszáj ennem, mert különben nagyon rossz lesz a közérzetem és sírhatnékom van... :cry:

Fülbevaló: Nálunk a párom szeretné mindenképpen. "hát egy kislánynak mindenképpen kell..." De én olyan hülyeségnek tartom. Úgyis látni fogják, hogy lány, a színekből, amiket adok majd rá. De ha nem látják, az sem érdekel. Miért kell kilukasztani azt a pici kis fület??? Próbálom lebeszélni. :evil:

Köszönöm mindenkitől a sok infót a baba-mama holmikkal kapcsolatban! Nagyon hasznos ezeket így megbeszélni szerintem! Tök jó, hogy vagytok! :lol:

Puszi Mindenkinek!
Motiot! Boldog szülinapot!

Regina
KépKép
mazsola7

Fleur! Csini a pocód!!!
Ha lesz végre topiktali (amit már nagyon várok), készíthetünk majd egy közös pocakos képet!!! :lol:
Ki vállalja a szervezést? Lehetőleg bp-i!

Regina
KépKép
mazsola7

Húú lányok, nagyon nagyon köszi a jókívánságokat, annyira aranyosak vagytok!!! ( bezzeg anyósomnak még nem jutottam eszébe :lol: :lol: )
Tényleg nagyon jó, hogy írhatok ide közétek, mindenki egytöl egyig tündéri kismama! :wink:

Fleur, nagyon csini a pociképed, a férjed biztosan büszke rád, hogy ilyen csinos vagy!

Fülbelövés: én abszolút ellenzéki vagyok ebben a témában, nekem annyira nem tetszik, mikor egy pici babának már ott virít a fülében a fülbevaló, hogy brrrr! Számomra ez nagyon idegen dolog egy pihepuha illatos babán! De mindenki maga dönti el, hogy mit szeretne, én biztosan nem lövetnék a kislányom fülébe, esetleg majd 4-5 évesen, mikor már föl is tudja fogni, hogy mi az és szeretné is. Itt a sváboknál egyébként nem is divat, lehet, hogy ezért is szoktam el töle, mert itt nem lát ilyet az ember. De nem is hiányzik.

Képzeljétek, Ábel sinált anyának szülinapi ajándékot. Imád szöszmötölni, persze segítettem neki, de olyan örömmel csinálta, hogy csak na!Most meg alig várja, hogy apája hazajöjjön és eldicsekedhessen neki! Egy sárga kartonra rajzoltam egy szivet, piros papírból tépdestem le darabokat, azokat ö összegyúrta kis galacsinná és felragasztottuk a szívre öket. Nagyon élvezte, olyan ügyes volt. Meg az ö kis babanyelvén odaírta mellé, hogy boldog szülinapot anyának! Na ezekért a pillanatokért érdemes élni, ugye? :wink: :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Fleur, nagyon csinos vagy, elolrol nem is latszik a pocakod! Mar en is keszulok egy pocakos kepet feltenni. Olyan csinos kepet kell csinalnom, hogy melto legyek ide kerulni vele!! :D

Igaz, hogy a nagylanyom mar nem baba, (14 eves) de szivesen feltennem nektek a ma keszult ballagasi kepet, olyan buszke vagyok ra! Segitenetek, hogy kell feltenni kepet?
Vendég

Hello Lányok,

Fleur, nagyon szép formás a pocid :lol:

Rakok fel néhány virág/bokor képet, amolyan ráhangolódásféle gyanánt a szép napos hétvégére... :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép

silka
silka

Niki,

amikor írod a hozzászólást, alul találsz egy melléklet feltöltése feliratot. Aztán kiválasztod a képet, feltöltöd és mehet... :lol:

silka
silka

Húúú, Vadvirág,

úgy megkívántam egy szeletet ebből a guszti tortából... annyira jól néz ki. Nyami-nyami marcipán :lol:
silka

Silka, koszi, megprobalom! Gyonyoruek a novenyeid! Mar regota tervezzuk a haz elotti kiskert beviragositasat, most kedvet kaptam toled hozza! :D Itt. Angliaban annyi elonye van a sok esonek, hogy minden noveny gyonyoru :lol:

Kozben probaltam a kepet feltolteni, de tul nagy. Le kell eloszor kicsinyitenem. Nem talalom a kicsinyito programot :x
Vendég

Sikerult a kepet lekicsinyitenem, de azt irja most ki, hogy a fajl tipusa nem megfelelo :cry:
Vendég

Niki, hát igen, mi meg nem győzünk locsolni... :lol:
Én nem tudok kicsinyítő programról, de ha gondolod, szívesen megcsinálom Neked, ha átküldöd mailben. (sil7@freemail.hu) viszont ma már nem vagyok bent sokáig, a programom meg itt van. Ha most átküldöd még meg tudom csinálni.

silka
silka

Kép

Sikerult!! Hat ez az en "kicsi" lanyom :D
Vendég

Nagyon aranyos vagy, koszi, Silka. Kozben megtalaltam a programot, igy most sikerult.

Szoval, ma lettek kesz a dragasagom ballagasi kepei, es teljesen elerzekenyultem.... En is ilyen kislanynak erzem magam... Hogy lehet, hogy a lanyom mar egy felnott no :?
Vendég

Sziasztok!

Elért a vég. :((
Tegnap reggel arra ébredtem, h bedagadt a torkom, gondoltam iszok és jobb lesz. Nem lett. Du-ra már cefetül voltam, láz, alacsony vérnyomás, alig bírtam enni. Lementem dokihoz, szte vírus és a tüdőgyuszim sem szívódott fel. Jó mi? :evil:
De nem ad semmit, csak lázcsillapítót, mert az immunrendszerem a béka segge alatt a sok antibiotól.
Éjjel ráment a fülemre, és algo mellett 39.2 lett a lázam.
Reggel irány a fül-orr-gége. Nagyon kedves dr-nő volt. Körbetelefonálta a nőgyigyikat, h mit adhat. Antibio kilőve, mert 2 fajtát kaptam 1 hónap alatt és 3 havonta lehet csak uazt. a hatóanyagot.
A garat, légcső, mandula, fül. szval mindenem begyulladt. :(
És a tüdőgyuszi is ott figyel.
Kaptam semicillint és reméljük használ.

Röviden ennyi, így bocsi, de nem bírtam eddig visszaolvasni, majd most megpróbálok...
Vendég

sziasztok!
sikerült magam kiregisztrálni a babanetről. de még mindig sense vagyok, csak már sense4 néven :?
hát hajni! együtt érzek. az én torkom ezt csinálja 2 hete. először gondoltam én is, majd elmúlik. aztán egyik reggelre (persze szombat volt) jött a láz, nyelni sem bírtam. irány az ügyelet. pont egy nőgyógyász doki volt ügyeletes. maripent írt fel 2x2 -őt 5 napig. semmit sem használt, sőt rosszabb lett. aztán kedden elmentem a gégészetre. semmi antibiotikum, csak bioparox spré (undorító!!!!), gargalizáló, és kalcium injekció. mindeközben jó kis gombás fertőzésem is lett. mondanom sem kell, jól vagyok. :cry:
azért történt jó dolog is. tegnap mi is elmentünk körbenézni babakelengye ügyben. a brendonban voltunk, és a kenguru goldban dunakeszin. iszonyú sok szép mindent lehet kapni, óriási a választék. és óriásiak az árkülönbségek. nem bírtam megállni és vettem Pöttynek egy ki pólót. csíkos :D . még nem akartam vásárolni, dehát lázba hozott a sok babaholmi. vettem szopis párnát. éjszaka már vele aludtam. kényelmesebb, mint anélkül, de így sem tökéletes. nagyon hiányzik a hason alvás.
ééés. még mit vettem???!!! életem első kismama melltartóját. annyira de annyira kényelmes. hát nem épp szexi :wink: , de nagyon szuper.
babakelengye ügyben: egy picit még mindig tanácstalan vagyok, bár nagyon sok listát átnéztem már. (mindenkinek köszi)
például: kell-e mózeskosár, vagy elég a bébihoordós autósülés.
a pelenkatárolót kihúztam a listáról :D mi a véleményetek a párásító készülékekről. nekünk konvektorok vannak. szerintetek kellene ilyen párásító.
a virágok és növények mindenkinél nagyon szépek!
üdv mindenkinek!!
ildikó
sense4

Silka! Annak a sárga virágnak mi a neve! De szép!!!

Niki72! Nagyon szép a leányod! :)

Regina
KépKép
mazsola7

Sense:
én is kaptam az a bioparoxot, de 1 fújás után hánytam, így eltettem jó messzire. :(
Vendég

Hajni
Veled vagyunk, biztosan minden rendben lesz, mihamarabbi gyógyulást!

Kép JOBBULÁST

Sense
Megírnád a melltartó típusát?Meg hogy miben jobb, mint egy sima melltartó? Hallottam olyan véleményeket is, hogy pamut egyszerű (nem kismama) melltartó is megteszi, de a kismama cicifix biztos spéci valamiben...

Kép
granda

bocsi, de próbálok új vonalzót kreálni. elfelejtettem, hogyan kell. :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

úgy látszik sikerült :D
granda!
megpróbálom elmondani, mitől jobb, szerintem, egy kismama melltartó. próbáltam én is a pamutot, de nem tartott igazán jól. azt azért hozzá kell tennem, hogy a terhesség előtt is 75 D volt a mellbőségem. alapvetően nem annyira egyszerű számomra igazán jó melltartót találnom :shock:
anita melltartót vettem most, teljesen egyszerű fazon. nincsen benne merevítő, és semmilyen varrás a mellrészen. ennek ellenére tökletesen tartja a mellet. még így E-s méretben is :oops: a pántja elég széles, és így nem marad benne a válladban a piros csík... nem tudom, mi az anyag neve pontsan, de vmi mikroszálas izé. :oops:
8000 ft volt. relatív drága, de én fehérneműt egyébként sem tudok olcsóbban venni magamnak.
lehet, hogy pamut melltartóban is lehet ilyet találni. de én tegnatól esküszöm az Antitár :lol: többieknek mi a véleménye??
ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Fél napra kiteszem a lábam és alig győzlek titeket visszaolvasni.

Motiot: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!

A kókuszmatrac azért jobb mert (most idézek) "A rugalmas kókuszfilc stabil szerkezeténél fogva tökéletesen megtámasztja a hátgerincet, ezáltal megakadályozza a kisgyermekkorban kialakuló gerincbántalmakat.
Állandóan száraz szerkezete miatt nincs élettere az atkáknak, baktériumoknak.
Kiválóan szellőzik, a levegő átjárja a rostos szerkezetet.
Alapanyaga rugalmas, latexált kókuszrost.
A csecsemő hason fekvéskor a matracon keresztül is szabadon lélegzik.
A matracra kerülő nedvességet a rostok elvezetik, elpárologtatják, így a matrac mindig száraz a baba alatt.
Tisztítás: huzattal együtt bő langyos vízzel, semleges mosószerrel, kefével. 3-5 óra alatt megszárad.

Kb. ennyi van a szórólapon, anno 5 éve eltettem. Egyébként mi az Ülőői úton csináltattuk a NOVETEX matracnál. Méretre is lehet rendelni.

A vékony pléd nem ugyanaz, mint az ágynemű, lehet egyész vékony puha ki plédeket is kapni.

Gabcii: A textilpelus nem csak pelenkázni jó, hanem egyéb másra is. (feje alá, babakocsiba, autósülésbe, büfiztetéshez...stb. Azért kell legalább húsz, hogy ne kelljen minden nap mosni. De van hogy még a húsz is kevés.

Silka: nagyon szépek a virágaid!

Fleur: nagyon csini vagy és szép a pocakod.

Granda: jól olvastam, hogy te védőnő vagy? Olyan babákkal, mamákkal foglalkozó védőnő?

Remélem nem hagytam ki senkit.

Jaj, bocsi, Hajni: neked pedig jobbulást!

Mai UH: BPD: 64 mm
FW: 717 g
AC: 198 mm
FL: 43 mm

Fejvégű (remélem ez így is marad, így több esélyem van a sima szülésre) ééééééés HAJNI készítsd a rózsaszín ceruzádat, mert KISLÁNYunk lesz!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Név: Zoé Dominika

További szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!
Motiot! Boldog szülinapot! Nagyon Édes a Kisfiad, nem tudsz képet feltenni az alkotásáról?

Én is köszönöm mindenkinek a listát és a tanácsokat, tényleg okosabb lettem. De azt nem értem, hogy fertőtlenítő meddig kell? Mert ha esetleg van teje a Mamának - márpedig ebből kellene kiindulni - akkor jószerivel nem érinti a Baba szájacskája legalább fél évig a cumisüveget, vagy nem? A fülbelővéssel én is úgy vagyok, hogy amíg nem muszály, ne kínozzuk a Picurt, így is trauma neki a megszületés.

Fleur! Nagyon csinos vagy tényleg, téged biztos nem "piszkál" a védőnő a súly miatt.

Silka! Nagyon szépek a virágaid, az első milyen növény? Nagyon szép.

Niki! Hát tényleg kész nő a Lányod, nagyon csinos. Gratulálok neki a ballagáshoz!

Hajni! Nagyon sajnállak, hát nem is tudom mit mondjak, azért tudsz pihenni? A fekvés nagyon fontos. Jobbulást kívánok Neked!

Sense! Neked is jobbulást kívánok, remélem hamar meggyógyultok Hajnival együtt. Betegállományba el tudsz menni?

Granda! Kiegészítelek ha nem baj, mert úgy láttam ezek a támogatások régiek, évente frissül szerencsére az összeg:
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... 60627.html

Mi jövőhét csütörtökön megyünk a Brendon-ba (Váci út) 4D-re. Hallottatok róla valamit, mármint a Brendonos UH-ról?

Én szívesem szervezem a talit, csak most júniusban vizsgaidőszakom van, szerintetek késő lenne a július? Kérdés mennyire lesz meleg, igaz? Esetleg lehetne valami szellős kerthelységes helyen. Ötletek? Vadvirág!? Te tuti teli vagy vele :lol: :lol: :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Fleur
Tök jól nézel ki
(alkalmomadtán majd én is csinálok majd egy bicebócás képet magamról)

Timi 26
Nem vagyok védőnő, bár egyre jobban tetszik ez a foglalkozás! Szép dolog lehet boldog anyukákkal és irinyó pirinyó babákkal foglalkozni... Nekem sokkal prózaibb és idegölőbb - ugyanakkor gyönyörű - hivatásom van, bíró vagyok.

Niki
Nagyon szép a lányod! Gratulálok hozzá! És biztos várja már a kistesót...

Motiot
Kép

Kép
granda

Granda: Bocsánat, akkor összetévesztettelek, meg mernék rá esküdni, hogy valamelyikőtök azt írta, hogy védőnő. Még egyszer bocsi. :oops:

Fülbelövés: én akkor is esküszöm a kórházi módszerre, én láttam amikor a lányomnak belőtték, a fülbevalót meg se rezzent. Békésen aludt közben. Az első pár hétben még kis vékony fülük van, nem éreznek semmit. Lehet hogy kicsit konzervatív vagyok ezen a téren, de szerintem egy kislánynak igenis aranyos a fülbevaló, egészen mássá teszi a kis arcocskájukat. Én most is megcsináltatom, ha lesz lehetőség a kórházban. Annyira örülünk, hogy kislány lesz (ennyit a sok fiús álomról), bár szerintem a fiúcskának is ugyanúgy örülnénk. Fő az EGÉSZSÉG!

Niki: tényleg nagyon szép lányod van, gondolom legyeskednek körülötte rendesen a fiúk.

Jó éjszakát!

Kép
Kép
timi26

Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...

A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.

Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Húú Hajni, jobbulást! Most már tényleg kilábalhatnál ezekböl a betegségekböl, szegénykém! Pihizz sokat, remélem hamar felépülsz! Mennek a gyógyenergiák!! :wink:

Sense, neked is gyógyulást! Egyébként Miléna írta, hogy védönö. :wink:

Silka, nagyon szépek a növényeid, biztosan sokat gondozod öket, ugye? Én alapvetöen elfelejtem, csak akkor veszem észre, ha már baj van :oops:

Niki, tényleg nagyon csinos a lányod! Istenem, hogy ezek a mai fiatalok milyen hamar felnönek! Egy komoly érett nö néz a képen! Büszke lehetsz rá! :wink:

Na megyek gyorsan fürcsizni, aztán apával kicsit ünneplünk még szülinap ügyben :lol: :lol:

mindenkinek jó éjszakát!

KépKép
KépKép
motiot

Motiot! Nekem is ugyanez a gondom a viragokkal, akkor ontozom, ha mar jelek vannak a vizhianyra... :oops: A kinti viragaink gyonyoruek, mert az angol eso tesz rola :(

Timi! Gratulalok a kicsi lanyhoz!

Hajni, szegeny, gyogyulj meg mihamarabb!!

Koszonom a gratulaciokat a nagylanyomhoz, tudom, hogy mindenkinek a sajat babaja gyonyoru, de ez a kep valahogy lesokkolt..felnott...meg jo, hogy jon egy baby nekem :D
Igen o is varja nagyon a kistestvert, biztos vagyok benne, hogy nagy segitseg lesz, ez nagyon elkel nekem, mert itt idegenben senkim nincs a paromon es rajta kivul egyelore. Bocsi, van egy anyosom, dehat o meg aktiv dolgozo, es 7 unokaja van, tehat nem hiszem, hogy sok ideje lesz ram.. :?

Szep hetveget mindenkinek!!!

Niki
Vendég

Sziasztok!

Timi(26)!
Gratulálok a kislányhoz.

Hajni!Sense!
Nektek jobbulást.

Niki!
Nagyon csinos a lányod.

Silka!
Szépek a virágok látszik,hogy gondozva vannak.

Fleur!
Csini kismami vagy.

Granda!
Hogy van a lábad?

További szép napot.
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok !

Mindenkinek jó reggelt igaz nagyon csúnya idő van. :(

Silka : Köszi a kép kicsinyítést fel is teszem.

Kép 1
Kép 2
Kép 3

Ezek a képek még április 20-án készültek. Azóta már sokat növekedett a drága.

Motiot : Utólag is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT :!: :!: :!: :D

Hajni20 : Jobbulást neked :!: :!:
Esteleg ha jobban leszel és javítod a táblát akkor nem lehetne oda írni mindenkinek a rendes nevét ? Mert már olyan régen jelölgettem be az iwiw-en, hogy nem emlékszem, hogy kit , hogy hívnak. Ez csak egy kérdés, hogy könnyítsük a dolgunkat.
TÁBLA : nevet váltottunk. Ákos vagy Ádám lesz de annyira nem tudok dönteni jó, hogy van még egy kis időnk ezen filózni.

Timi26 : Gratulálok a kislányhoz :!:

Fleur : Nagyon szép kismama vagy. Jó nagy már a pocid.

Granda : Hogy vagy :?:

Vadvirág : Nagyon köszi a sok jó tanácsot :!:

Kérdésem lenne mi a különbség a Tetra textil pelusnál a könnyített szövés és a sima között ???

Mindenkinek kellemes napot és jó hétvégét. :D :D
20200310173350

Horcsog
köszi a kérdést, a fájdalom elmúlt, de a lábam még nem "használható". A lábfej oldalélén, majdnem a kislábujjtól a sarokig van a vágás rajta, úgyhogy a férjem szerint ne csodálkozzam, ha még nem megy a piruett... Viszont szerinte gyönyörűen varrták (bár ez engem abszolút nem aggasztott). Mankóval közlekedem, egy csiga versenyezhetne velem, de már nagyon ki szeretnék mozdulni, ezért kitaláltam, hogy holnap papucsot veszünk (keménytalpút, mert a doki szerint abban kell a járást gyakorolnom).

Niki
szerintem nagyon szerencsés vagy, mert iszonyú fiatal nőként is megélhettad az anyaságot, meg érett fejjel is. Szerintem mindkettőnek van előnye, én az "öreg mamik" táborát fogom gyarapítani, képzeljétek, Anyukám 80-ban szülte 30 és fél évesen a második húgomat és gyakorlatilag ezt írták ki az ágyára akkoriban... :shock:

Kép
granda

Motiot!
[b]Nagyon sok boldog születésnapot kívánok![/b]

Niki!
Nagyon szép a nagylányod! Gratulálok hozzá és sok sikert a továbbtanuláshoz!

Hajni!
Gyógyulj meg gyorsan, rád férne! Babóca érez szerinted ebből valamit?

Timi!
Nagyon aranyos a kisbabátok, ez 4D-s uh volt?

Miléna!
Mi volt a gond a beutalóval? Hogy változott meg a terhesgondozás menete? Ennél már csak jobb lehet! Hétfőn találkozunk! Én fél 10-re megyek.

Timi!
Miléna foglalkozása védőnő!

Sense!
Engem mindenki lebeszél a mózeskosárról, feleslegesnek tartják, szóval én nem veszek.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!!

Szep hetveget mindenkinek! Tegnap olvasgattam a majusi babak topikot, hat mit ne mondjak!! Turelmetlenek es izgatottak :D Kettos erzesem volt, valahogy szeretnek a helyukbe lenni, de ugyanakkor tudatosult, hogy milyen gyorsan eljon nekunk is ez az ido, minel jobban ki kell elveznunk a varandossagot!!

Granda! Igen, nagyon jo erzes mindket tapasztalatot atelni, egesz mas erzes fiatal, es ugymond oreg anyukanak lenni. Az utobbi ugyan meg csak keszulodik, de mar most erzem a kulonbseget. A hatrany csupan a testi adottsagok valtozasa :? 20 evesen meg nemigen fajdogalt a hatam, izuletem, csontom :shock: De mindenkepp orulj, hogy erett anyakent tapasztalod meg ezt a gyonyoru erzest!!

A mozeskosarrol annyit, hogy itt Angliaban eleg divatos, nekunk is van egy, megpedig arra hasznaljak, hogy az elso idoszakban, amikor sokan a picit haloszobaba preferaljak tenni, mozeskosarba fektetik (a mozeskosar egy allvanyon all), sokan az elso idoben meg meg sem veszik a kisagyat. A mozeskosar szerintuk az ujszolottnek nagyobb biztonsagerzetet nyujt, mivel nem olyan tagas, mint az agy, melegebb, jobban korbezarja a babat.
Nagyon szepeket lehet kapni, bar gondolom Magyarorszagon is, ott inkabb a 15 evvel ezelotti kinalatot ismerem :lol:

Puszi

Niki
Vendég

Sziasztok!

Tegnap a védőnőm ajánlott egy jó oldalt, étekzési tanácsok vannak benne. Terheseknek.
Szerintem nagyon jó, nem tűnik vészesnek, viszonylag egyszerű betartani.

http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=29

Már csak mert 5 kilót szedtem fel 6 hét alatt, szerinte ez kicsit sok, így ha időben elkezdek diétázni, nem lesz gond. Majd meglátjuk.

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok :)

Húúúúú de sokat írtatok :)

Motiot!
Boldog szülinapot :)

Gabcii!
Jó hogy melóhelyen nem netezek :) pénteken nálunk mindenki lángost eszik :) Iroda fokhagymaszagban úszik :)
Kókuszmatrac: jól szellőzik (nem kell rá gumilepedő) allergiát nem okoz atkák nem élnek benne meg, lehet h. ha megnézed neked keménynek tűnik, de babák gerince még egyenes ,nagyon jól alátámasztja nekik :) Novetexnél dolgozom és tényleg jók és mínőségi, nem lengyel kókuszból készülnek. Ez azt jelenti hogy mielőtt kisütik a matracot kaucsukkal (latex-szel) beszórják ettől lesz kemény de rugalmas. A lengyel kókuszból készült matracok csak préselve vannak és nagyon gyatra a mínőségük. Én nagyon szeretem, egész család kókusz-latex,Míra kókuszmatracon alszik :)
www.matrac.hu a weboldalunk :)

Timi!
Már nem csak az Üllőin van :) S neten vagy emailban is lehet rendelni :) de jó ez a link :) én 1 hónap alatt szedtem fel 6 kilót :shock: de eddig semmit :)
S ezért én is csatlakoznék a 80 kg fölöttiek táborába :)
Timi(Kőszegi)!
Szép pocid van neked is :)

Niki!
milyen nagy lányod van :shock: nagyon szép szerintem :) Öreg anyuka :) Ne mondj ilyet :) Mózeskosár állítólag tényleg jobb,Mírát mindig vmivel körbe kellett takarni, nyugodtabban aludt :)
Én csak 3 évvel ezelőtt szültem Mimót,de most sokkal fáradékonyabb vagyok, no meg hisztisebb is :)

Granda!
nem semmi vagy :) fájdalomtűrű küszöb a plafonon gondolom :) szerintem a szülésnél sem fogsz nagyon "szenvedni"

HAjni!
Jobbulást nektek :)
Táblába bekerülhetek? Milyen adatok kellenek?

Fülbelövés:Míra mikor pociban volt még akkor kapott ismerősünktől,de nem lövettük ki a fülét.neki néha eszébe jut,főleg mikor én teszem be a fülembe.MAjd mikor már nagy kislány lesz akkor lesz fülbevalója :)

Tali jó ötlet :) fagyizó cukrászda ahol ki lehet ülni?

szép estét és jó pihenést mindenkinek :)
vera

KépKép
viranka

Hajni! Szorítok, hogy minél hamarabb gyógyulj meg! Még olvasni is rossz volt. :(

Sense! Én minden télen használok párologtatót, a radiátorra kell csak tenni, és vizet bele, néha szoktam egy kis illóolajat. Nálunk nagyon száraz szokott lenni a levegő a fűtéstől, ezért muszáj:!:

Melltartó: Én a kínaiban vettem, pamutot, és kényelmes. 500 Ft volt, de asszem megint mehetek egy mérettel nagyobbért… én ezért nem költök ezreket, hogy pár hónap múlva újat kell venni. Majd szoptatós melltartót fogok venni jó minőségűt. És nekem a merevítő mindenképpen kell, mert különben... :oops:

Timi26! Miléna a védőnő. (de már látom, hogy más is írta)

Logikusnak hangzik, hogy a mózeskosárban jobban alszanak eleinte a picik. Megfontolandó! :roll:

Apa reggel érezhette a kezével a mocorgit!!! :lol: Ismét büszke volt magára, hogy milyen jó "dolgot" tett nekem oda... :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Látom, már megy a készülődés, listakészítés. :)
Nem akarom senkinek osztani az észt, de szerintem szülés előtt nem érdemes mellszívót venni, nem lehet tudni, szükség lesz-e rá. Ákos születése után (!) vettünk egyí kézi Aventet, és sajnos nem volt rá szükség :(, de ez csak később derült ki. Alexánál tudtam volna használni, de nekem nem vált be a kézi, majdnem ínhüvelygyulladást kaptam tőle, 30 perc alatt 20 gramm tejcsi, ha lejött vele... Vettünk egy elektromost (Medela Mini Electric), és ezzel sikerült felturbózni a tejcsitermelést, csak tartani kellett, a gép dolgozott, én meg neteztem, vagy olvastam. 10-15 perc alatt tele volt a 2 dl-es üveg. :) Szóval én inkább elektromosra szavazok.

Textilpelenka: Valóban hasznos, ha legalább 15-20 db van, mivel a babák, főleg eleinte, hihetetlen mennyiségű tejcsit képesek visszabukni. Nem egyszer fordult elő, hogy a 15 db pelusból egy sem volt már tiszta, pedig 2 naponta mostam!

Mérleg: Mivel Ákit nem tudtam szoptatni, Alexával voltam kezdő szoptató anyuka. Eleinte én is mértem minden szopit, de NEM ÉRDEMES, csak idegesít. Úgysem lehet mindig pontosan ugyanúgy rátenni a babát a mérlegre, csak fals adatokat ad a mérés, mocorognak is rajta, és a digitális ebből a szempontból még rosszabb, mint a hagyományos. Érdemesebb a pisis-kakis pelusok számát figyelni, és a baba jelzéseit, és minél gyakrabban mellre tenni. Eleinte hihetetlennek tűnt, amikor ezeket hallottam, de tényleg igaz. Én is ittam bögreszám a Laktoherbet, de amikor pár napig nem tudtam venni, mert elfogyott a boltban, a tejtermelésem nem változott! Alexa napi 8-10 alkalommal szopott, néha még gyakrabban, ennél jobb tejtermelés-fokozás nem is kell. :)

Bocs, ha kioktatónak tűntem, nem annak szántam.

Fülbelövés: Alexának is kilőtték (modern, "pisztolyos" módszerrel a fülét, semmi gond nem volt belőle, és egész másképp nézett ki. Még szebb volt :) elfogult anyuci vagyok. :)
Azok a pici gyöngy fülbevalók, amiket belőnek nekik, nagyon szuperül tudnak mutatni egy kiscsajszinak!

Hajni! Jobbulást kívánok! Szegény, jól kijut neked betegségekből a várandósság idejére! :(

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

bocsi, az elköszönés lemaradt! :)

Feledékeny kismami vagyok. :)

Jó éjszakát, kellemes pihenést és szép vasárnapot kívánok mindenkinek.

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Nem volt időm írni mostanában, de azért olvastalak benneteket.

Csak hogy én se maradjak ki a betegesek táborából: pénteken bőrgyógyásznál voltam. Vasárnap este a bokám körül 2 szúnyogcsípés-szerű foltot találtam. Viszketett mint állat. Napról-napra újabbak jöttek ki mindkét lábamon (ekkor már gyanús volt, hogy nem szúnyog). Arra gondoltam, esetleg az elmúlt hetekben kilószámra elfogyasztott epertől lettem pöttyös. De akkor is furcsa, hogy miért csak a lábamon vannak foltok (a combomon túl már nem voltak). Aztán egy orvos barátnőm (nem látta a kiütéseket, csak telefonon beszéltünk) azt mondta ne várjak vele tovább, mert lehet, hogy érgyulladás okozza, és a baba miatt ez most elég veszélyes. Eléggé megijedtem, rohantam a bőrklinikára. Ott azt mondták, hogy valószínű egy állat csípésére, v. egy növény nedvére alakult ki allergiás reakció (ez még mindig a jobbik eset). Amit felírtak szteroidos krémet még nem váltottam ki. Félek tőle (bár azt mondta a csaj, hogy kis koncentrációban van benne szteroid, és nem kerül be a keringésbe stb.)! Hétfőn még felhívom a homeopátiás dokinkat, ő biztos tud valami ártalmatlanabb megoldást. Addig is Aloe vera spray-vel fújkálom esténként (legalább a viszketést elmulasztja).
Most látom jó hosszú lettem...

Granda, Hajni!
Gyógyuljatok meg mielőbb!

Niki!
Hihetetlen! Kész nő a lányod :D !

Mózeskosár-pólya témához annyit, hogy aki nem akar mózest venni, az eleinte rakhatja pólyába az újszülöttet. Én a nagyobbik fiamnál nem használtam (pedig ott volt a pólya, ami még az enyém volt :lol: ). A kisebbnél a klinikán jöttem rá, hogy nem is hülyeség. Otthon elővettem a pólyát, és éjszakára mindog abba raktam. Félálomban sokkal könnyebb volt kiemelni, megszoptatni, tartani stb., meg a baba is szerette, hogy valami meleg "burok" van körülötte. Napközben igényelte, hogy egy pléd legyen rácsavarva a testére, úgy szeretett aludni.
Szóval az első időkben éjszakára most is fogom használni a pólyát, de ha nekünk nem lett volna itthon, én sem szereztem volna be, az tuti :lol: !

Jó 7végét! Sziasztok!

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Niki!
Gyönyörű nőci a nagylányod!!! :D :D (Olyan felnőttes, első ránézésre - ahogy gyorsan átlapoztam az oldalt - hirtelen azt hittem Te vagy talán... :D :D Aztán hirtelen rájöttem, te Szent ég, hiszen ez a csajszid!)

Olyan szuper hogy ilyen tini korú lányaink is vannak, igaz? :D :D

Motiot!
Fülbevaló viselésről ugyanazt gondolom amit Te is. :D :D Én szintén rábíztam a lányaimra, döntsék el maguk mikor szeretnének (már ha szeretnének egyáltalán) a fülükbe ékszert.

(Nálunk a kissé konzervatív Nagymamák meglehetősen bosszúsak voltak, hogy az elképzelésem miatt nem vehették meg már csecsemő korban - a szerintük elengedhetetlenül szükséges - aranyat a kislány unokájuknak... :D :D Anyukám még a kórházban születésemkor berakatott nekem fülbevalót. Brr...)

Dominika 7 éves korában gondolta úgy hogy itt az ideje, autóba ültünk és 1 mp alatt belőtték az általa kiválasztott fülbevalót.

Azóta már van "természetesen" köldök- és ajak piercingje is. Hihi! :D :D Jól belelendült és igazán csini, jól áll neki mindegyik.

(Volt időszak, amikor nekem is volt az orromban egy aprócska piercing, valamint egyidőben összesen 5 kisebb fülbevalóm, most pedig már évek óta semmi, max. egy-egy színes, nyári vidám karkötő természetes anyagból.)

Timi (T.Kőszegi)!
Nagyon édi a bébitek! :D :D

(Sajnos nem tudom mi a textilpelcsik szövése közötti különbség - arra tippelek hogy esetleg talán a puhaság? Fogalmam sincs igazából... :D :D )

Hajni!
Mostmár aztán tényleg tessék meggyógyulni HIPP-HOPP!!! :D :D

Silka!
Szépek a növényeid, mindegyik igazán tetszetős! :D :D

Tudja esetleg valaki hogy összesen mennyi Timink van? Teljesen belegabalyodok néha... :D :D

További szép hétvégét mindenkinek! :D :D

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Én 3 Timit számoltam, Kőszegi, Nyerki és jómagam. (én a jelölgetéseknél írtam listát nevekkel, becenevekkel, mert tényleg annyian vagyunk, hogy képtelenség megjegyezni mindenkit.)

Hozzád lenne kérdésem, mint tapasztalt anyuka: ugye szept. elején, amikor szülünk, kezdődik az ovi, isi. Már az óvónéninkkel beszéltem róla, hogy valószínű Rebeka az első hónapot kihagyja több okból is: egyszerűen az újszülött mellett képtelen leszek elhordani (férjem dolgozik, anyukámra nem lehet ilyen téren számítani), a másik, hogy akár betegségeket is hahazozhat a picire, de a legfőbb, hogy ne érezze magát kirekesztve, hogy alighogy hazajövünk a hugival, őt máris kipateroljuk. A véleményedet szeretném megkérdezni, hogy ti meg más kisgyerekes anyuka ezt hogyan oldja meg??????
Előre is köszi.

Sajna a bababörzére nem jutok el. Kocsival senki nem tud felvinni, vonattal meg esőket mondanak mára, nem szeretnénk elázni. De én is várom a beszámolókat. És jó szórakozást, aki megy!

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Kismamik :wink: !

Elöször is, Timi, nagyon jók a képek a babóról, nagyon aranyos! Örülök, hogy sikerült feltenned!

Granda, hát nem semmi a hosszú vágás a lábadon, de legalább szépen varrták! A papucs nem túl korai még? Vagy a doki mondta, hogy már ráállhatsz és próbálgathatod?
Egyébként szóltam apukámnak, gogy milyen jó véleménnyel vagy a klinikáról, ö mindig fél a mütéttöl és már évek óta halasztgatja. Térdprotézisre lenne szüksége, de nagyon. Annyira nem tudja terhelni a térdét, hogy így lassan a másik is tönkremegy benne a sok tehertöl. Mondtam neki, ha most hazamegyünk, akkor beültetem a kocsiba és eröszakkal elcibálom egy megbeszélésre! :wink:

Banita, neked is jobbulást! Tényleg egy fokkal jobb talán az allergiás reakció, mint az érgyulladás, Brrr! Gyógyulj meg mihamarabb!

Hajni, te hogy vagy? Jobban? Remélem!!

Timi, nálunk is úgy lesz az ovi dolog, hogy Ábel csak november-decemberben, de inkább decemberben kezdi az ovit. Ugye a babó megszületik szeptemberben és én sem akarom, hogy kijövünk a kórházból a kistestvérrel öt meg azonnal elzavarom oviba. Biztosan nem tenne jót a kis lelkének, meg nem is tenném meg vele! Na meg tényleg a bacik, ugye ö is most kezdi majd az ovit, az elsö idöszakban biztosan többször lesz beteg, nem akarom, hogy az újszülöttet azonnal bacik tömkelegével fertözzük. Legalábbis én így látom, meg az óvónéni is ezt mondta, mikor kérdeztem, hogy mi lenne a legjobb megoldás. :wink:

Zsu, látom neked is a medela elektromos pumpa vált be, nekem is. Kézivel nemhogy keveset, egy cseppet sem tudtam kipréselni, a medelával meg tényleg pikk-pakk egy egész üveggel. Én is csak ajánlani tudom. De megvenni elöre tényleg fölösleges, mert nem lehet tudni, hogy lesz-e rá szükség. Itt nálunk meg bérelni is lehet, úgyhogy azt bármikor meg is tehetem majd. :wink:

Na megyek palacsintát gyártani :lol:
szép vasárnapot mindenkinek! ( itt hétágra süt a nap és iszonyú meleg van végre! :wink: )

KépKép
KépKép
motiot

Motiot: most nézem, hogy te pontosan egy nappal vagy idősebb, mint a férjem. Mi ma tartottuk a nagy napot, mert tegnap zenélt. Fini ebéd illatára ébredt. Úgy döntöttünk, hogy délután elmegyünk vásárolgatni.

Hajni, hogy vagy?
Granda, te hogy állsz a lábra állással?

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?