A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok !

Ma extra meleg volt. Most jó, hogy kicsit beborúlt és fúj a szél.
Holnap lehet elmegyünk megvenni a gyerekágyat + a matracot.
Mind ez csak a páromon múlik milyen lábbal kell majd fel.
Vasárnap megyünk az egyik barátunkhoz esti szalonna sütésre.
Mindig nagyon tuttit szoktunk ott kajálni de most azért óvatosabban kell ennem mint máskor.

Granda : Nagyon csinos kismami vagy.

Üdv mindenkinek.
20200310173350

Sziasztok!

Csatlakoznék a szeptemberi babásokhoz. Anitja ajánlotta nekem ezt a fórumot, remélem kapcsolódhatok én is.
gremese

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogyan lehet a vonalzót megjeleníteni? (Gondolom én vagyok az ezredik, akinek ez a gondja :roll: )
Köszönöm!
gremese

Szia Gremese !

üdv a csapatban :!: :!: :!:

Vonalzót egyszerűen tudsz csinálni.
Valamelyikőnknek a vonalzójára rákattintasz akkor valamelyik honlapra eljutsz ahol ilyet lehet csinálni. Beállítod milyet szeretnél beírod az adatokat amit kér és utána kapsz egy kódót.
Lesz egy olyan, hogy BBCode azt a szöveget másolod és a profilodnál az aláíráshoz bemásolod.
Persze a profilnál bekell állítani azt is, hogy minden hozzászólásnál csatolja az aláírásodat.

Remélem sikerült elmagyaráznom érthetően.
20200310173350

Szia Timi!

Köszönöm! :) Megpróbálkozom a dologgal. Nálad első baba érkezik?

Emese
gremese

Csak sikerül

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi!

Nagyon köszi! (Jól elvoltam itt magamban :) ) Első babás vagyok, és most nagyon aktuális a lábvizesedés. Pláne nálam.
Gyogyikat nem szedhetünk - nem is kell. Természetes vízhajtók a gyümölcsök, főleg a dinnye, de az még odébb van, valamint a petrezselyem. Nálam egyébként a sima ásványvíz úgy működik, hogy ami bemegy, az ki is jön szinte rögtön. :oops:

Anitja! Felaplikáltam magam ide, segítséget kaptam a vonalzóhoz is. :) A tunikát kicsit megkurtíttatom anyósommal, mert hosszú lett. Amúgy nagyon szép.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Kismamik,

újaknak üdv! Gyertek sokat! :wink:

Granda, tényleg nagyon csini kismami vagy! A mankót meg nemsokára eldobhatod úgyis!

Babaképek egyszerüen tündériek! Én is bejelentkeztem Tatán 4d-re, június 18-ánmegyünk, akkor leszek 27 hetes. Már alig várom.

Most lettem kész a csaomagolással és meglepödve nézem, hogy csak egy börönd meg egy sporttáska van, amit összeszedtem a 4 hétre. :shock: Na eg majd az apróságok még holnap reggel.
Aztán indulunk is elöször Ausztriába, aztán hétfön meg Magyarországra június 24-ig. Biztos jó lesz, de azért egy kicsit hosszú is. Totál unatkozni fogok, az biztos. De Ábelnek tuti jó lesz, azt csinálhat, amit akar reggeltöl estig :D
Szóval nem tusom, hogy jövök-e ezidö alatt, mert nem tudom, hogyan leszek netközelben, de majd megpróbálom valahogy. Hiányozni fogtok, az biztos!
Mire visszajövök, addigra már mindenki a harmadik harmadban lesz, jujj de izgi!

Na megyek, mert el kell még rendeznem a gyerköcöt, hogy mehessen aludni, mert honap korán kelünk. :wink:

Mindenkinek jó pockosodát, panaszmentes gömbölyödést! :wink:

pusssz

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Biabori, Emese: üdv nektek a csapatban.

Vizesedés: nekem csak akkor van ha nagy a meleg és egész nap pörgök , tehát minden estére bedagad a lábam. Általában fél óra pihenés után lelappad. Más ellenszert sajna nem tudok.

Granda: de csini vagy! Nem volt meleged farmerban? Én ilyenkor már nem bírom elviselni a farmert.

Vadvirág: köszi, megnézem, de tuti hogy be vagyok jelentve, családi vállalk. apu a főnök és én viszem minden hónapban a tb-s fizetnivalókat a bankba. Meg kell mondjam nem kevés összeg. És akkor még ők szórakoznak. Férjem szerint valamit félrenéztek, mert a híradóban is mondták, hogy van olyan rendőr is, aki kapott ilyen levelet. Na, mindegy, remélem hamar rendeződik.

Kép
Kép
timi26

Lányok!
Köszi mindenkinek a bíztató szavakat.

Gremese!
Üdv közöttünk, biztosan láttad már, hogy ez egy jó csapat :)

Babakocsi-hezitálók!

A Kismama lap májusi számában 2 és fél oldalon keresztül babakocsikat írnak le és tesztelnek! Szerintem nagyon hasznos segítő.

Timi (26)
Nem volt ugyan melegem a farmerben, de csak másfél órát voltam kinn... Ennek ellenére már licitálok a Vaterán szuper kismamaszoknyákra :)[/u]

Kép
granda

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :)

Granda, szerintem is nagyon csini kismami vagy! És már hamarosan mankó sem kell! :D

Köszi a babakocsis tippet, már szerintem ott nyílik ki az újság! :roll: De mindent szeretek élőben megnézni, így csak elraktározom a sok-sok infót, utána meg az eladók idegeire megyek... :wink:
Ma szétnéztem a Brendonban, az esett nekünk útba, és legalább jobban képbe kerültem, hogy amit képen látok, azután mire számítsak valójában... a választék bőséges, de leginkább még a konkrét elképzelés hiányzik. De nem adom fel!
Most úgy néz ki, kölcsönbe is kapunk, és ha az beválik, akkor majd csak sportkocsit kell venni jövő tavasszal-nyáron. Ha meg nem, akkor is legalább kitapasztalunk egy típust, és még mindig vehetünk másikat. :wink: De már kezd aggasztani, hogy a vásárlásokkal nem állunk sehogy... Persze biztos nem késtünk még le semmiről, csak ha egész nyáron ilyen meleg lesz, egyetlen porcikám sem kívánja majd a vásárlás okozta "örömöket". :?

Vizesedést még nem tapasztaltam, de igyekszem az itthoni pihenőidőt fekve, felpolcolt lábakkal tölteni. :) És olyankor Apa készségesen kiszolgál... :wink:

Motiot, nektek jó utat és pihenjetek! Majd akkor 1 hónap múlva legkésőbb várjuk a képeket, beszámolót... :D

Üdv,
Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok !

Gremese : első babás vagyok csak annyira tetszenek ezek a vonalzók, hogy rögtön kettőt raktam fel. Nálunk kisfiú fog érkezni.
Te már tudod a nemét a babádnak ?

Lányok nagyon kellemes volt ez az éjszaka nem volt dög meleg lehetett aludni rendesen.

Ma megyünk Újpestre a Baby Planet üzletbe körbe nézni.
Ha látok valami jót akkor majd megírom nektek.

Kérdésem az lenne, hogy hogyan zajlik egy terheléses vércukor mérés valóban igaz az, hogy kétszer vesznek vért ?
Ha igen én tutti kinyúlok.

A másik kérdésem meg az lenne, hogy melyik a jó pelenka az újszülött számára. Én most a Pamperst néztem elég jó árban van és utána meg a Huggies. Ja és mekkorát kell venni ? Kell az egész kicsi is vagy lehet már az eggyel nagyobbat venni.

Jó korán kidobott az ágy és már rögtön ide jövök és írok.

Mindenkinek kellemes napot és reméljük nem lesz ezer fok meleg. Elég volt ez a pár nap nyár nekünk. Legyen szép idő de ne dög meleg.

Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek. :D :D :D
20200310173350

Sziasztok!

Timi (Kőszegi)!

Először baby newborn pelenkát célszerű venni. Én Pamperst vettem, de a Huggies is jó. Rebekánál pedig Liberot használtam először. Az is bevált. Azért Newborn, mert van benne egy háló, ami lefogja, a híg székletet.

Puszi, majd még jövök.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Lányok!

Olyan kedves fogadtatásban volt részem általatok, hogy rögtön otthon érzem magam itt! :lol:

Timi: első gyerkőcöm kislány, és már most a Zsófia névre hallgat. :) Május 15-én volt a névnapja, én akkor megsimogattam a pocakomat, és boldog névnapot kívántam neki.

Ami a meleget illeti - biztos utálni fogtok -, de nálunk - a ház kialakítása miatt, mivel domboldalra épült és a fele földben van -, nyáron sincs több bent 20-23 foknál. És ezt még tudjuk hűteni is. :oops:

A vizesedésre tényleg legjobb a lábfelpolcolás, ilyenkor tudja magát az ember lánya igazán kiszolgáltatni. :lol: Meg egy kis hidegvizes borogatás a bokára... hm... naggyon jó!

Ami a pelenkát illeti, hugom immár 2 gyerek után a Liberót ajánlotta nekem, nagyon jól felszív mindent, és nem is a legdrágább. (A Péterfyben is azt kérik, én ott fogok szülni).

Ami pedig a terheléses cukorvizsgálatot illeti, én azt hallottam, hogy egy rémálom. Én a héten voltam vérvételen ezügyben - reggeli után kellett mennem. Ha gond adódna, akkor csinálnak terhelésest. A szülésznő azt mondta nekem, ezt is kíméletesen csinálják, nem itatnak meg a kismamával rögtön egy zsák cukrot. Ez így sokkal humánusabb.

Kellemes hosszú hétvégét, és jó hűsölést minden pocakosnak!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Kicsit eltűntem,de olvastalak titeket.Azt soha nem hagyom ki. :D
Nagyon mászkálós hetem volt,a kocsink is elromlott de már minden oké.Csodálom ebben a melegben hogyan bírtam ennyit menni mindenhová. :shock:

Üdvözlet az új kismamiknak! :D

Manócska éjszaka sokszor ébreszt.Úgy átlag óránként. :shock: Nem baj,csak tényleg mikor pihen? :D
A gyomromat nyomja a buksija....Néha úgy görcsöl.De nem baj,érte mindent.

Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét! :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Granda: nagyon csini kismami vagy!

Aranyosak a bebikepek!

Motiot: irtad h amikor visszajossz az utso harmadban leszunk, olyan jo volt olvasni!! Jo utat, vigyazzatok magatokra!

Biabori, Emese: udv itt, irjatok sokat!

Most fog nyilni talan juniusban egy uj bababolt, bababorze neven. Azt mondjak tok jo arak lesznek es oriasi valasztek! Ha tobbet fogok tudni megirom!

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok !

Voltunk a Baby Planet-be igazából ugyan az van kb mint bármelyik baba boltban.
Aztán elmentünk a Lehel út elején van egy babakocsi diszkont na hát az az üzlet szürnyűűűűű !!!!
Kicsi, zsúfolt és átláthatatlan.

Viszont elmentünk és megvettük a gyerek ágyat.
Teszek fel róla képet is.
Drewex ( Olivia ) mi a baba+outletben vettük az ár 24.990 ft.
120*60-as matrac kell bele de sajna nem volt most nekik mert kifogytak majd azt veszünk máshol.
A képhez képest a miénk amit vettünk az fenyő színű.

Kép ágy

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Sziasztok !

Csak azt felejtettem még az ágyról írni, hogy 3 magasságban állítható.

Üdv
20200310173350

Sziasztok!

Timi: Nagyon klassz az ágy, és árban is nagyon jót fogtatok ki. Külön jó benne, hogy 3 szinten állítható, így ovis korában is bőven jó lesz. Mi is vettünk már babaágyat. Az általad leírt babadiszkon-labirintus-szörnyűségbe elvittem a páromat, ahol Faktum Vörös Róka bútorcsalád is volt. (Amikor nem látott senki, az ágyat keresztbe-kasul rángattam, hogy masszív-e). :twisted:
Láthatjátok a képet az ágyról.
Miután láttuk a bútorcsaládot (kétszinten állítható ágy, kétajtós állószekrény, kisszekrény pelenkázófeltéttel és egy egysoros 1,5 magas állószekrény), hazamentünk, és a Minimanótól megrendeltem neten. :) Nagyon szép, közepes az árfekvése, szép a kidolgozása. Az ágy 70 x 140-es, kókuszmatrac van benne.

Azóta a párom Gegi (aki Gergő) néha odamegy a kiságyhoz, és azt mondja: "Szia Baba!" :) Olyan édes!

Pusza

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Nagyon szépek a kiságyak. Mi is már beállítottuk a helyére, abban gyűjtöm a babaholmikat. Mosni csak az utolsó hetekben fogok, mert addig még százszor összeporolódik minden. Épp a baldahintartó vasat keresem, de sehol nem találom. Nem baj, nem egy nagy összeg, majd veszek másikat.

Asszem lassan a kórházi cuccokat is be kell szereznem, mert szeretném, ha a 32. héttől a kis bőröndben sorakozna minden. Sosem lehet tudni ebben a melegben mi történik.

Kicsit unatkozom. Párom lagziban izzasztja magát és a gitárját, kicsi lány a barátnőjénél van, én meg már mindent megcsináltam, amit mára terveztem.
Holnap lesz nyüzsi, este jönnek a barátok grillezni, lesz dolgom napközben.

Asszem megyek mosok ágyneműt.

Puszi mindenkinek és szép hosszú hétvégét!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!
Biabori, Emese, üdv! :D

Nagyon szépek a kiságyak. Mi kicsit le vagyunk maradva a vásárlással, annál is inkább, hogy még nem vettünk semmit, csak nézelődöm. Helyhiány miatt a babakocsi és kiságy várat magára, mert a hálónkat kapja meg a pici és még nem akarom felfordítani a lakást. Baba ruhákat, kaptunk ajándékba. Használtak, de szép állapotúak. ( azért, lesz új ruhája is a babának, de amit adnak, fogadd el, sztem)
Anitja, miléna, gratulálok a kisfiúkhoz, nagyon nagyon édesek :D

Hajni: ha javítod a TÁBLÁT: A GELLÉRTET TÖRÖLD LÉGYSZI, mert sajna esélytelen :( :( . Apa meggyőzhetetlen, és a családban, a legtöbben pofán fintorogtak, mikor meghallották a név választásom :evil:
HELYETTE: AZ ÁDÁM a kompromisszumos megoldás. Rábólintottam, egye fene...
Kellemes hétvégét, jó pihenést. Vigyázzatok magatokra és a pocak babákra.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Gabcii, azt hiszem, hasonló cipőben járunk, mi is nagyon sok ruhát örököltünk unokatestvérektől, de még vásárolni nem vásároltunk mi sem, csak nagyjából nézelődöm, hogy képbe kerüljek, hol mit lesz érdemes beszerezni. Illetve a szoba sem áll még készen. A kapott gyerekágyneműt kimostam-vasaltam, de a ruhákat egyelőre én sem. Pedig épp gondolkodtam rajta, hogy néhányat érdemes lenne, mert ki tudja még milyen meleg vár ránk, és vasalni ilyen forróságban kész büntetés! :shock:

Timi26, jó lesz nektek holnap! Egy kis grill husira én is mindig kapható vagyok! :lol:

Legyetek jók, punnyadom tovább... :oops:

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok Mammikák!
Emese! Örülök, hogy idetaláltál, szerintem is nagyon jó csapat jött össze, én tényleg Barátnők közt érzem magam :lol:
Biabori! Szia Neked is, gyere majd sokat :lol:

Granda! Szuperül nézel ki! Nagyon csinos vagy :lol: , jó ez a kép, még lengedás lesz gondolom :lol:

Motiot! Bár már lehet, nem is olvasod, mégis nagyon jó uatat kívánok Neked, és remélem azért sikerül net-közelbe kerülnöd, és írnod néha!

Kiságy: én egyenlőre kombiba gondolkozok, vagyis a kiságy és pelenkázó együtt, mutizok képet mire gondolok:
Kép
ez később szétszedhető ifjúsági ággyá és komóddá.

Gabci! Ádám Gellértre nem gondoltatok? A nővéremék így oldották meg a névproblémát, hogy eleve 2 keresztnevet adtak a fiúknak. Ha jól látom Vadvirág, nálatok is így lesz?! Nekem tetszik a két keresztnév, nagyon szép csengő-bongó nevek alakulhatnak ki.

Sikerült bedigitalizálni a videót, felteszek Nektek egy kis tornázós képet :lol:
Kép
Remélem látjátok, hogy a kis kezével huzza fel a lábát egészen az arca elé, igazi Jógibaba :lol:

Én két hét múlva megyek terheléses-re, és aránylag a szerencsésebbek közé tartozom, ugyanis éhgyomorra leveszik, majd utána megehetek 2 zsömlét 2dl tejjel (igaz, magamnak kell hozni), majd 2 óra múlva vesznek újra vért.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Nálunk (mangalica) szalonna és kolbász sütögetés volt, most mentek el a vendégek. Szegény disznó, reggel még élt, ma vágták le :cry: ! Én nem tudnám végignézni a disznóvágást az tuti!

Granda!
Nagyon csini vagy a képen :D !

Szerintem a terheléses vércukorvizsgálat egyáltalán nem gáz! Engem is rémisztgettek vele (az első terhességemkor még nem volt ilyen vizsgálat, a másodiknál már igen, és természetesen most is). Az a titka, hogy a glükózt, előző este fel kell oldani vízben, adni kell hozzá sok-sok citromlevet (én 1 egész citrom levét beleraktam kb. 2-2,5 dl vízhez), és be kell hűteni. Így teljesen elfogadható ízű limonádét kell meginni (nekem még ízlett is :lol: ).

Sziasztok:
Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Jó reggelt Lányok!

Akárhogy számolom, ma vagyok 6 hónapos terhes. Tehát beléptem a harmadik trimeszterbe. Jézusom, annyira gyorsan telik az idő!!!
Asszem gondolatban már ideje lenne felkészülni a szülésre. Ha minden igaz és nem jön közbe semmi, én is első szülő nőnek számítok, vagyis ugyanúgy nem tudom mi vár rám, mint az első babásoknál. Remélem átélhetem ezt az érzést is.

Az én vércukor vizsgálatom nagyon egyszerű. Szerdára bejelentkeztem a laborba. Reggel 7-kor megeszem a zsemlémet 2 dl tejjel. Utána elintézem az ovit meg az egyéb dolgaimat, 8-kor bevonulok a laborba, leveszik a vért és mehetek Isten hírével. Csütörtökön már lesz is eredmény. Remélem jó lesz, mert kilátásban van egy Csehországi kiruccanás és ennek az eredményétől is függ, hogy elenged-e a doki.

Puszi mindenkinek! Továbbra is jó hétvégét!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Kismamik!

Nagyon tetszenek a kiságyas képek, jókat választottatok. Már nagyjából tudom, hogy a miénk milyen lesz, de még nem rendelük meg. Jövő héten szerintem túl leszünk rajta, csak előtte padlószőnyegezni kell, meg feltenni egy kék függönyt. Olyan jó érzés a kisfiamnak rendezgetni a szobáját, tudom, hogy jól fogja magát érezni benne.

Anitja!

Nem tudod véletlenül, hogy milyenek az ágynak a méretei így kompletten? Nagyon tetszik, hogy ennyire praktikus! Meg lehet rendelni valahonnan? Mennyibe kerül?
Bocsi a sok kérdésért, de tényleg tetszik!

Kellemes vasárnapot!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!
Anikó! A Brendonban ez az ára: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25, itt a pontos méretét is megtalálod, aztán itt egy bútorkészítő, valamivel olcsóbb : http://www.expressz.hu/baba/butor/showA ... ,52,1.html , de nekik írnod kell, és küldenek pontos adatokat.
De találtam használtan is: http://www.expressz.hu/baba/butor/showA ... ,52,1.html és talán kis kereséssel még olcsóbbra is lelsz :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

A Brendondos linket megpróbálom mégegszer:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Pussz

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Granda!
Nagyon csini vagy :)

Biabori,Emese Sziasztok :)

Kiságyak szépek :)

Banita!
Mikor nekem volt terheléses vércukor vizsgálatom, a nővérek oldották fel langyos vízben :evil: ,de a sok citrom segített :)

Gabcii!
Nálunk még neve sincs a kispasinak :) Kistesó egyenlőre :) Ami Apának tetszik nekem nem s fordítva :) A kedvenc nevünka Merse, de apuka vezetékneve Gerse :) szívatni meg nem akarjuk egy ergész életen át :) Mírával olyan egyszerű volt :)

Anitja!
Aranyos a képen Gergő :)

szép napot Nektek:)
Vera

KépKép
viranka

Gremese!
Mi is üdvözlünk! :D :D

Anitja!
Igazán édi a babácska, szuper a fotó! :D :D

És persze az összes kiságy is nagyon klassz.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Boldog Gyereknapot minden pocilakónak és anyucinak!!!!!

Reggel ébredés után megszeretgettük kismanót. :D Ugyan ez mindennapos,de már most is más jelentősége van ennek a napnak mint eddig.Anyák napján is éreztem,hogy valami más.Eddig nekem volt anyukám,hamarosan én is az leszek gyakorlatban is. :D

Úgy látom ma elérzékenyülős napom van.Mostanában elég gyakori.Egyébként pedig jobban érzem magam mint a terhesség alatt bármikor.Olyan jó ez a készülődés!Alig várom,hogy itt legyen velünk,de hiányozni fog a pocimból a mocorgása.Fura lesz ismét "egyedül" lenni.

A terhesség elején nem értettem miért áradozik mindenki,hogy milyen jó volt kisbabát várni.Én meg itt nyűglődtem...Kezdek rájönni,hogy a végére mindenki már csak az azután következő boldog várakozásra emlékezik és élvezi a kismanó mocorgását. :D :wink:

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok Lányok! :)

Gyermeknap alkalmából össznépi pocaksimogatás!!! :lol:

Anitja! Nagyon klassz a kombi kiságy, szerintem jó és főleg praktikus választás. Először mi is ilyet akartunk, de nem fért volna el ebben a formában.
Gergőhöz meg gratula! Kis gumimeeeen! :lol:

Vadvirág3, Viranka, Gabcii! Nektek is szíííjjjjjaaa! :D , örülök, hogy itt lehetek!

Ami a babaruhákat illeti, én teljesen rákattantam a teszveszre, ahol nemcsak új kisruhákra bukkantam nagyon jó áron, hanem a használtak is zseniális árban vannak, jóóóval a bolti ár alatt!
Pl. 4 db 56-os bodyt nyertem 325 Ft-ért! Ja, és vadi újak!
A párom már agyrémet kap, annyiszor jön a postás, de ő is mindig megcsodálja, milyen klassz holmikat választottam. Csatolok két képet, mind a kettő használt ruhácska.
Mindegyiket kimostam, és kivasaltam, még a 40 fok előtt! (Huhh...)

Most már kezdek magamra is gondolni, hogy miket kellene majd a kórházba vinni. Betétek, WC papír, meg ilyenek. Ezeket is szép lassan megveszegetem, elférnek a pelenkázó szekrényben. :)

Mindenki vigyázzon magára, ez a nap (is) a babáké!

Pusza
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Elfelejtettem valamit megkérdezni. Nekem nagyon viszket a hasam, DM márkájú babylove mama masszázskrémet használok. Jó nehéz krém, idáig elég volt fürcsi után bekenni a pocakom, de már éjjel is arra ébredek, hogy viszket. Napjában 3x kenegetem.
Tudtok esetleg valami hatásosabb megoldást? Szívesen venném a javaslatokat.

Pussz

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok! Tegnap voltunk Tatán kirándulni a munkatársaimmal. Nagyon jól éreztem magam!!! :D
Kép

Kiskolbi! Tényleg?! De jó! Bár szerintem Péccsel azért jobban jártál! :roll:

Varga Tünde! Nálunk is sok a járókelő nyáron éjjel (belvárosban lakunk), ráadásul mellettünk is van egy disco, de szerintem meg lehet szokni, hogy beszélgetnek, meg kiabálnak néha. Inkább, mint hogy megfulladjak! Nem is bírnám csukott ablaknál ezt a meleget. De ez csak az én véleményem. :wink:

Üdv itt nálunk Biabori és Gremese!

A babakocsivásárlást még én is későbbre tervezem, mert még előtte át is kell rendezni a hálószobát... De nagyon tetszenek, amiket feltettetek! :)

Szerintem se gáz a cukorterhelés! Nekem a 28. héten kell megint mennem. Ismét viszek vagy 1 dl frissen facsart citromlevet. (Nálunk is a nővérek oldják fel a cukrot.) Én inkább a vérvételt viselem rosszul, de már rájöttem, hogy ennem kell utána. Persze itt csak a 2. után fogok tudni... :shock:

Gremese! Nem lehet, hogy abban a krémben van valami, amitől hamarabb kiszárad a bőröd? Próbálj ki mást is szerintem!

További jó hétvégét Mindenkinek!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Timi (koszegi), Gremese, Anitja
ügyesek vagytok, hogy már a ksiágyakat szerziktek be! És mindegyik jó választás, hát még majd "feldíszítve", egyéniséget tükrözve milyen szépek lesznek! Várjuk a képeket szeptemberben is!

Gremese
én is így vagyok ezzel a használt babaholmi-dologgal, csak az én terepem a Vatera. Eddig 2000 ft-ot költöttem el és kb. 15 féle ruhadarabunk van, ha másra nem, hát otthon leenni jó lesz. De esküszöm, vettem olyan darabot is, ami akár ünneplőbe is jó!

Viranka
ha nincs kialakult nevetek még, teljesen normális, a tesómék megvárták, míg megszületett a kicsi és csak a kórházban dőlt el a neve (s mivel úgy hasonlít az apjára, az ő nevét kapta...)

Mazsola
nem kell, hogy eláruld feltétlenül, de ne APEH-es vagy? A tesóm ott dolgozik és ők is épp Tatán voltak céges kiruccanáson.
Csinos vagy, mehet a kép kismama-magazinba! :)

Kép
granda

Sziasztok!

Mazsola: nagyon csini kismami vagy :)
Anitja: Mivel apának is a kettő keresztnév a mániája, így valszeg, Ádám, Gellért lesz a picúr. De az Ádámot fogjuk használni, Dehát nem ugyan az... Mind1, már bele nyugodtam.
Emese, granda: ügyik vagytok, nekem vhogy nem megy a netes vásárlás.
Ez a cukor terhelés, baromi érdekes, meg egyáltalán a terhes gondozás is. Annyira eltérő.Én már túl vagyok rajta, nem volt szörnyű egyáltalán. Könnyen beszélek, mert a zsemle, kefír kombinációt ki lehet bírni. :lol:
Emese: talán próbáld meg sima testápolóval kenni a pocakod, hátha. Én csak azt használok, és (még, .. remélem nem is lesz)
nincsenek rajtam striák és nem is viszkedem.
Viszont! Az lehetséges, hogy ugyan nem vizesedik a lábam, de mintha erősödött volna?!! Nem férek bele a tavaji pacskeromba.
:evil: :evil:
A strandolásról, mit gondoltok? Idén én tuti kihagyom, de hiányozni fog.
Mindenkinek szép hétvégét.

Kép
Kép
gabcii

Granada: En mindig mondom, h az APEH-osok elleptek a foldet, nekunk az egesz barati tarsasagunk az, es ok is tatan voltak :) (a ferjem is az volt, de 2 eve eljott ...)

Mazsola: jol nezel ki!

Kép

Kép
mmarica

Granda!
nincs tavalyról hosszabb csípőszoknyád?Én megtaláltam s kipróbáltam :) Igaz most térd feletti, tavaly meg vádliközépig ért :)
nagyon örültem nerki :) Igaz max 1 hónapig tudom majd max hordani :)

KépKép
viranka

Granda! Nem APEH-os vagyok! Bankos! :)
Gabcii! Én max árnyékban fogok strandolni, és nem megyek be se medencébe, se természetes vízbe, a bacik miatt, csak zuhanyozni fogok. Nem hiszem, hogy kibírom itthon végig a nyarat! :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Gabcii!
Mi péntek óta minden nap uszodába mentünk. Nálunk az egész család vízmániás, nem bírnánk ki víz nélkül a nyarat. Izomláz lett a combomban (gondolom az úszástól, pedig nem úsztam sokat).

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Gabcii!
Idén én is mindenképpen kihagyom a strandot...

Gremese!
Szerintem is talán egy másik krémet kellene kipróbálni, hátha jobban beválik...

Szépek a baba rucik! :D :D

Ami a bébi holmikat illeti, idén a "tenger világa" lett a nyertes nálunk, a legtöbb bodyn, rugin, pléden mindenféle színes, jópofa cápák, ráják, polipok, tengericsillagok, kagylók és vízicsikók a mintázat... :D :D

Mazsola!
Igazán csinos Kismami vagy! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Lányok!

Végre egy jól elviselhető délelőtt. :)

Köszönöm a tanácsokat a krémmel kapcsolatban, tegnap sima testápolót használtam, és jobb lett a helyzet. :)

Sajnos a strand nálam is kimarad, holott én napmániás vízimádó ember vagyok.
Úgy látszik idén csak a gumimedence marad:
Kép a tavalyi nyár!

Idén még nem tettem bele vizet, mert a 40 fokban nem bírtam megmozdulni, ebben a szellőben meg nem pancsikolok. Amúgy is harcolni kell velük a helyért. :twisted:
Kép strandolnak ők helyettem is :)

Babafürdetéssel hogy álltok? (Nem tudom, hogy boncolgattátok-e ezt a témát). Kiskád a nagykádban, szobában, állványon? Ti hogy oldjátok meg?

Pusza Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
gremese

Szia Hajni20!

Mi még nem "találkoztunk", de szeretném, ha feltennél arra a szupi kis listára, ha lehet...

Adataim: Zsófia lesz a kislányom neve, 2007. szeptember 13-ra vagyok kiírva, és a Péterfyben fogok szülni.

A vonalzómról pedig leolvashatod, hol tartunk. Ja. és első babó! :D

Üdv.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok! Csak bekukkantottam! Jó kis zuhi volt az előbb, kicsit lehült legalább a levegő.

Köszi Mindenkinek! :)

Gremese! Húúú! Jó kis medence! :)

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola7! Nálunk még nem esett, ellentétben az ezt megelőző 6 nappal, aminek következtében megtapasztalhattam az esőerdei életet, ugyanis 100%-os lett a páratartalom.

Igen, a medencénk nagyon komoly! :shock: Csatolok egy képet, ami tavaly nyáron készült. A hugom gyerekei vannak rajta, illetve életem párja Gegi. Ideje most már saját kölkökkel megtölteni azt a medencét! :D
Kép

Beruháztam megint a teszveszen (alig bírom visszatartani magam, de mindig azt szajkózom, hogy kellenek a rucik a kistestvéreknek is) :roll:
Jövő héten már érkeznek, alig várom. Megint moshatok, vasalhatok. Pontosabban nem vasalok, hanem nyomdázok, mert máshogy nem lehet. Ha kinyitom a ruhásszekrényt, isteni illat jön ki onnan.
Zsófikám ma (is) elég nyugis, de. 11 körül volt party time nála 8) , azóta néha úszkál a drága. A kedvenc helye a pocakom jobb oldala, olyankor teljesen kidudorodik a hasam, és Apa rá tudja borítani a tenyerét. :)
Már dörög az ég! :twisted:

Puszika

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Granda,Mazsola csinik vagytok! :D

Szépek a kiságyak,én most filózok mert ágyneműtartós jobb lenne mint amit kinéztünk... :roll:

Gremese:nálam erre a kék Nivea vált be.Most az itt ajánlott sárga Garniert vettem.Tényleg szupi és az illata is jó. :D

Elkezdtük a babaruhákat nézegetni mi is,teljesen lázba jöttem.Jövőhéten ha lerendeltük a pelenkázót elkezdünk vásárolni.Úgy gondoltam,hogy a kismamás kórházi dolgokat is megveszegetem,biztos ami biztos...

Éjszaka itt is volt vihar,olyan jó esőillatot hozott. :D Remélem most is fog esni kicsit.

Kismanó nagyon aktív,rugdalózik.Előbb fejeztük be párommal a takarítást,addig lapult és jó kisfiú volt.Úgy szeretem amikor minden ragyog és illatos. :D Sajna egyre tovább tart a pocim miatt a takarítás,jól el is fáradok.Mostanában párommal szoktam inkább mindig.Csak a fürdő és a konyha amit mániásan tisztítok mindig. :wink:

Elektromos illatosítót szabad használni terhesen?Azt tudom,hogy szúnyogirtót nem...Valaki nem hallott erről valamit?Én azt használok,remélem semmi káros nincs benne. :shock:
Ez most jutott eszembe.

Szép délutánt mindenkinek! :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Miléna! köszi az ötletet, lehet, több krémet próbálok ki, úgy látszik eléggé beindult a pocaknövekedés. :D

Nézegettem a neten az illatosítókról valamit, csak annyit találtam, hogy ha a baba illatosított lakásban él, előfordulhat nála az asztma kialakulása. Kismamáknál is ott a veszély, hogy vegyi anyagok kerülnek a szervezetbe. Ezt a spray-kkel, aeroszolokkal és rudakkal kapcsolatban írták. (Nem tudom mik a rudak, lehet, hogy az vonatkozik az elektromosra).
Én még WC papírból sem használok illatosítottat, pont azért, mert elég nyavalyát nyel be az ember a levegőből, legalább itthon ne legyenek ilyen dolgok.
Én - a biztonság kedvéért - illóolajokat használnék (amihez kis mécses kell).
De persze ahogy gondolod. :)

Jók legyetek!

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese:nagyon én sem használom,de van itthon.Nagyon kellemes az illata,néha ha eszembe jut akkor dugom be.Baba mellett tuti nem fogom.Hosszú ideje ma jutott eszembe,vele együtt a kérdésem is. :)

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Oké! :)

puszka

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Tegnap elmentünk az egyik barátunk telkére szalonnát sütni de az útunk az elég viharos volt.
Először is már többször voltunk náluk és az első 10 km alatt rögtön eltévedtünk mert elfelejtettünk lemennie az elágazásnál így megkellet kerülnünk egy kicsit és rá az oda vezető útra.
Aztán már túl voltunk az út felénél amikor berepült egy darázs és azzal a lendülettel megcsípte a vállamat.
Párom rögtön félreállt kiszedtük a fullánkot ami belém tört és a párom megszívta a vállamat, hogy a méreg kijöjjön. Rögtön el is zsibbadt a kezem.
Igaz én már edzett vagyok darázs csípésben mert kb két éve nyáron berepült a szoknyám alá egy és megcsípet és rá 5 percre egy másik. Szóval abszolút nem izgultam de most azért más a helyzet.
Hívtam az anyósomat mert ő eléggé otthon van ilyen otthoni gyógymódokban. Nem tudot ő sem mást mondani mint amit csináltunk csak annyit ha megérkeztünk akkor kenjem be ecettel.

Pár percre rá, hogy beszéltem vele visszahívott, hogy beszélt az ügyelettel , hogy mi a teendő ha kismamát megcsíp a darázs és mondták neki, hogy ha nem kezd el dagadni akkor olyan mint egy szúnyog csípés elvileg ártalmatlan.
Ha bedagad akkor rögtön menjek be az első kórházba.

Hála istennek semmi nem történt és estére már a körülötte lévő pirosság is eltünt.

Szóval jól indult a buli.
Aztán a kaja nagyon tutti volt igaz nem mertem sokat enni nehogy valami gáz legyen így csak épp, hogy falatoztam.

Ma anyukám meg finom krumpli levest és rántott husit csinált ebédre mi meg hozztunk haza felé jövet fagyit. Most meg pihegünk ebbe a marha melegbe.

Elöbb apa rétette a fejét a pocakomra és egy akkorát rúgott a törpi, hogy azt hitte én csináltam. Erre mondtam neki, hogy ennél csak különbeket szokott rúgni.
Nagyon édi már törpi mert érzi ha apa simizi mert mindig jelezz neki.

Bocsi ha kicsit hosszúra sikerültem.

Mindenkinek kellemes estét és reméljük éjszaka jobb idő lesz kicsikét. :D
20200310173350

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?