A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Timi! (T.Koszegi)
Örülök hogy gyorsan túljutottál a csípés okozta kellemetlenségeken. :D :D

Gremese!
Mi a fürdőszobában (lapjára csukható) állványos (nagyobb méretű) bébi kádban fürösztjük majd a babácskákat. :D :D

Szintén a Péterfyben szülünk nyár végén! :D :D

Elkezdett zuhogni az eső, igazán kellemes, üdítő lett a hőmérséklet. :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Lányok!

Hát én hogy jártam....

Timi! Én csak egy népi gyógymódot tudok darázscsípés ellen - ajánlom mindenkinek, nálam legalábbis bevált -, egy fél fej vöröshagymát kell a csípésre nyomni, és másodpercek alatt lehúzza. Persze örülök, hogy nem lett semmi bajod!!! :)

Vadvirág3! Én is állványos megoldásban gondolkodom, amire egy normál méretű babakád fér. A fürdőszobánk kicsi ahhoz, hogy ezt beállítsuk, így a szobában fog pancsolni. A pelenkázó is kéznél lesz. Barátomék babája 2 hónapos, ők egy olyan fürdetőállványt vettek, aminek alul van két pakolós polca, a tetején meg egy ki-be hajtható pelenkázó. Praktikus addig, míg a gyerkő el nem éri a 6 hetes kort. Ott voltam akkor a fürdetésnél. Ketten fürdették úgy, hogy anyuka arra figyelt, a baba ne verje be a fejét a kád oldalába, mert már nagyokat rúg, és végigéri. :roll:

Szóval jó lesz a sima állvány egy kiskáddal, amit később a földre vagy a nagykádba tehetek.

Két babócánál ez milyen izgalmas lehet. :D

Szóval hogy jártam...
A szokásos időben elmentem kutyát sétáltatni, a közeli erdőbe. Gondoltam csak nem fog esni, du. is elfújta a szél a vihart. Gyülekeztek a felhők, és én két kutyással (4 kutyával) elindultam haza. És akkor lecsapott a jégeső egy pillanat alatt, és szó szerint elvert a jég!
Behúzódtunk egy kerítés mellé, ahol egy szem növényzet lógott át. Én oda bevetettem magam, és mind a 4 kutya alattam keresett oltalmat. (Nem csodálom, a pocakom volt az esernyő.) :shock:

Kivártam a végét, oszt uzsgyi haza, már majdnem kocogtam. Zsófikám meg sem moccant, szépen elringattam. Ideges nem voltam, így ő sem.

Most megfürödve pötyögök itt nektek (miután felnyaltam a lakást - mert Gegi a katasztrófaelhárító műveleteket későn kezdte el (ablak becsukása).

Vadvirág3! Melyik dokinál fogsz szülni? Én Dr. Czikmántorynál. Lehet, hogy találkozni is fogunk? :)

Pusza

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Miléna: nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ne lehetne illatosítót használni, de köszi , hogy felvetetted a témát. Amúgy is asztmás vagyok, valszeg akkor nem kéne erőltetni ( bár inkább télen és hűvösebb időben szoktam, amikor kevésbé lehet szellőztetni)

Kőszegi Timi: szerencsére jól jöttél ki a darázzsal való találkozásból. Én is nagyon megijedtem volna a helyedben.
Emese: strand helyett, nagyon jó lesz a kismedence is, ha még téged is be engednek a gyerekek :)
A babánk fürdetése valszeg kiskád állványon típusú megoldással fog történni, mert ugyan a kiskád beférne a nagykádba, csak anyuka majd nem fog tudni akkorát hajolni, legalábbis nem lesz kényelmes.
Tapasztalt anyukák! A kórházban a tej lefejését és tárolását, hogy oldottátok meg? Az okés, hogy saját mellszívóval, és tároló pohárba tenni a tejet, de azt utánna hova tettétek?

Olyan jó, hogy lehűlt a levegő kicsit. Szinte fázom itt a lakásban :D :D
Legyen szép napotok, vigyázzatok a pocakbabákra

Kép
Kép
gabcii

Gremese!
Még az is lehet hogy egy napon szülünk majd - mi kb. 10 nappal korábban várjuk az ikreket... :D :D

A kórházba egyelőre csak a a kötelező hivatalos UH-kra megyünk, inkább az intézménytől pár méterre lévő rendelőbe járunk többet a labor-vizsgálatokra na és persze a védőnőhöz, Pálmához... :D :D

Az összes egyéb (egyelőre) havonta esedékes vizsgálatra pedig Dr. Tarnóczi Péterhez járunk a magánrendelőbe. :D :D

Majd gondolom a szülés előtti 4 héteben a CTG-vizsgálatokra kell ismét a kórházba menni. :D :D

Ti vizsgálatokra is oda jártok?

Gabcii!
Biztosan van valami hűtő (talán közös) ahova felcímkézve el lehet tenni a tejcsit...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Végre újra olvasgathatom a fórumot!!!

Az új belépőknek Biaborinak és Emesének üdv!!! Jó, hogy egyre nagyobb a csapatunk.

Mazsola és Granda: Nagyon jól néztek ki. Igazán csinos kis pocitok van.

Emese: Én a Vichy krémre esküszöm. Igaz drága, de tényleg csak egy picit kell felkenni.

Hajni 20: Kérelk az alábbi adatokat beírni:Amona; 2007. szeptember 28.; Boglárka Sára; Kútvölgyi, nincs

Előre is köszi, hogy felteszed az adatokat.

Képzeljétek a klaviatúrám pont a hasammal van egy magasságba, és amikor gépelek Bogi eszméletlen ficánkolásba kezd.

Mi a hétvégén átvettük a megrendelt babkocsit. Majd próbálok képet feltenni, csak nem vagyok valami nagy guru.

A bútort is kinéztünk, talán a jövő héten meg is vesszük.

Mindenkinek további szép napot!!!!!

Andi
Kép
amona

Kismamik S.O.S.!!

Én nem tudom a pofilban megváltoztatni az aláírást: A profilba a saját üzenetem végén tudok csak bemenni? Bocsi, hogy ilyen ügyetlen vagyok!
amona

Amona!
Bejössz a topikba és a lap tetején a Társalgó felirat melletti második fehér ablakban van a "segédletek". A gördülő menüből kiválasztod a "profil"-t, aztán - ha eddig volt valami beírva - a "profil információ" ablakban az aláírás kockájában kitörölsz minden korábbi beírást, aztán beollózod a vonalzó kódját (+esetleg a neved)

Kép
granda

Granda: Köszi a segítséget!!!! Hurrá most már nekünk is van vonalzónk!!!!

Andi
Kép
amona

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Én szörnyű rosszul aludtam,biztos ez az idő az oka. :cry:
Manó fél éjszaka iszonyúan rugdalózott,de úgysem bírtam aludni.Most sem sikerül,pedig olyan fáradt vagyok.Fél 5-kor feladtam a próbálkozást.(Elaludni pedig 1 után sikerült. :shock: )

Zéti jól van,azóta is mocorog.Jól bírja mint mindig. :D

Szép napot mindenkinek,ha lesz erőm majd írok még.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Amona, köszönöm az üdvözlést, és a krém-ötletet. Ma a gyógyszertárban vettem (gyógyszertári színtelen-szagtalan) babakrémet, először ezzel próbálkozom. Hatalmas beruházás volt... 141 Ft. :shock:
Ha ez sem válik be, jön az oil, vagy a vichy... (A patikusnő azt mondta, kenhetem a sima Vénusz étolajjal, a babákat is azzal szokták kenni).

Vadvirág! Én az V. kerületbe járok Czikmántoryhoz rendelésre, és mivel ő a Péterfyben szül, hűen követem. Az AFP utáni UH-t csinálták a kórházban (nem ő), akkor voltam ott először.

Hát... meg kell, hogy mondjam, nem volt túl jó élmény. Gegi szegény leste a monitort őrülten - ő most látta először a babót. Az egész öltözéssel és vetkőzéssel együtt 3 perc volt! :shock:

Szegénykém meg akarta kérdezni a baba nemét, de addigra lekapcsolták a gépet, nekem a hasamra dobtak egy törlőt és a következő kismama már jött is a nagy pocakjával.

Mindent rendben találtak, én meg a kocsiban bőgtem, mint a záporeső. Kérdeztem Apát, hogy látta-e a kezét, mert én nem ,viszont én láttam lábat... :roll:

Na, egy héttel később már a 4D-s UH-on voltunk, 20 hetesen, csak azért, hogy minden oké-e, szerettünk volna megnyugodni. Nagyon klassz volt, bár egy 20 hetes magzatról nem készülnek igazán jó fotók, olyankor még elég csenevészek.

Na, ott mondták, hogy 150%, hogy kislány. :D
Apa majd' lefordult a székről, már most rettenetesen félti. Elkezdte nekem mondani, hogy 30 éves koráig a küszöböt nem lépheti át! :lol:
Már látja, hogy a diszkó előtt kell strázsálnia, és hajtania a fiúkat. :shock:
Én meg csöndben megjegyeztem, hogy Életem, még meg sem született.

Szó mi szó, nagyon boldogok vagyunk, és a 30. hét táján vissza akarunk menni egy tényleges mozizásra.

Akit érdekel! PAPÁS SZÜLÉS a Péterfyben - előadás lesz június 4-én hétfőn 17.30-kor a IV. emeleti Tanácsteremben.

Apával mi ott leszünk. Az is jöjjön bátran, aki nem ott szül. Én már voltam egy újszülött-előadáson, nagyon jó volt, lehetett, sőt kellett kérdezni, kedvesek voltak, elmondtak mindent, majd megmutatták a szülőszobákat (külön rózsaszín, és kék is van), a csecsemőosztályt, a kórtermeket.
Akit érdekel, jöjjön!

Pusza[/b]

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mammikák!
Tegnap mi is megkaptuk az induló Babarucikat a Barátnőmtől (a Húgának 1 éves a Babája), nagyon odáig vagyok, már vagy 3x átpakoltam őket :lol:
Kaptunk kiscipőket is, nézzétek milyen édesek:
Kép

Vadvirág! Mint legtapasztaltabb Anyuka :lol: ! Szerinted ezeket mikor hordhatja Gergő? 9-10-11cm-ek, az egyikbe 20-as méret van írva.

Timi! én nagyon félős lettem mióta Kismama vagyok, minden szúró, csípő rovartól menekülök. Szerencsére nekünk is van szúnyihálónk, így nem kell szereket használni, egyébként az illatosítás terén egyetértek Emesével, szerintem is az illóolajok a jók, főleg, hogy jótékony hatású a legtöbb, például: citrom, narancs - fertőtleníti a szoba levegőjét, levendula - enyhe nyugtató, jókat lehet aludni tőle, eukaliptusz - légúttisztító.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hahó!

Én is kérdeznék a tapasztalt Kismamiktól!

Ezer éve allergiás vagyok, 90%-ban pollenre. Amióta jön a baba, fokozottan jön elő, folyik minden a fejemen, és prüszkölök kegyetlenül. :shock: Van ez valami kihatással a babóra? Ő is allergiásan születhet?

Anitja! Borzasztó édik a kis tipegők! Nekünk még nincsenek cipőcskéink, de ma nem bírtam ki, és vettem egy csomi újszülött pelenkát. Mindig valamit veszek, és rájövök, hogy tulajdonképpen mennyi minden nincs még.
Ezt tényleg csak fokozatosan lehet csinálni.

Pusza

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja!
:D :D Tényleg nagyon édi mindegyik cipőcske!!! :D :D

Szerintem (bár nem vagyok biztos benne) a 20-as méret kb. 12 hónaposan lesz jó, nagyjából amikor elkezd majd járni.

1 éves kor előtt kb. 16-os/0-1-es - méretezéstől függően - de azok inkább olyan nagyon pihepuha "mamusz/zokni-féleségek" többnyire... :D :D Inkább csak dísznek. :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok! Tényleg nagyon cukik a kis cipők! :lol:

Babakád: Én szerintem állványra fogom tenni. Bár a párom kitalálta, hogy inkább a nagy kádban fürdessem majd a babát. Ja, mondom, köszi! Ott téreljek??? Baromi kényelmes! :x De szerintem nem gondolta végig! :shock:

Én is úgy vásárolgatnék már, de most már csak 3-4 hétig dolgozom. Addig kibírom. Aztán elkezdem a kórházi cuccokat is beszerezni. Már nagyjából (a segítségetekkel) összeállt a végleges kép, hogy mire is lesz szükség! :)

Szép napot Nektek!!!

Regina
KépKép
mazsola7

térdeljek...

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Most megpróbálom pirossal leírni az adatokat. Remélem sikerül!!!

Hajni 20: Kérelk az alábbi adatokat beírni:Amona; 2007. szeptember 28.; Boglárka Sára; Kútvölgyi, nincs

Zsuzsóci: Bocs, hogy csak most válaszolok. A Kútvölgyiben a Sándor doktornál fogok szülni. Remélem, hogy tényleg minden rendben lesz a kórházzal.

Andi
Kép
amona

Mazsola7! Apát beküldheted térdelősbe, egyből rílni fog az állványért! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Tök jó hétvégénk volt, csak fárasztó. Volt grillezés, fürdőzés, vihar, meg mindem ami kell.

Nekünk megmaradt a kádállványunk, majd abba veszek egy kiskádat, és a fürdőbe fürdetek. A mosógép lesz az alkalmi pelenkázó, hogy ne fázzon meg a baba, mire a szobába érünk.

Anitja: nagyon édik a kiscipők, de vigyázz, amiben majd először áll a lábára, nagyon kól kell hogy tartsa a kis bokáját. Mi 21-es szandival kezdtük 11 hónaposan. Hatalmas lábakon jár a lányzó. Most is 30-as, a csoporttársainak meg 25-26-os lábacskáik vannak.
Mi az első lépéstől 2,5 éves koráig csak Siesta cipőket vettünk. (Szerencsére mind meg van, alig használt állapotban). Ne haragudj az okoskodásért, szólj, ha sok vagyok.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Nézzétek, milyen képet találtam a neten!

Kép talpi

Kép
Kép
Kép
gremese

Ezt pedig a fiús pocakosoknak küldöm! :D

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

nem vesztem el, csak alig voltam gép előtt és millió a dolgom sajna. :(

Újaknak üdv. :)

T.koszegi:
jaj szegényke, de csakhogy nem lett baj.

Granda:
csini vagy. :)

Amona:
táblira raklak. és bocsi, ha kimaradtál, de tényleg nincs időm, így csak a színeseket néztem. :oops:

Na, majd még jövök.
Vendég

Szia Hajni20!

Láttad az én piros felkéredzkedésemet a táblára? :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Ez a mosógép = alkalmi pelenkázó nem is rossz ötlet! :wink:
Granda! Asszem láttalak a vaterán! :wink: Én is kismamaruhákat nézegetek nyárra! 8) Csak én nem ugyanezzel a felhasználónévvel nézelődök.

Regina
KépKép
mazsola7

emese:
aham, téged már feltettelek, csak azóta nem raktam táblát. :wink:
Vendég

Hajni20!

Köci! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni!

Nagyon köszi!!!

Andi
Kép
amona

Amona!
Bizgentyűztem én is a profilom körül, akkor vettem észre, hogy valami gond van az időbeállításoddal is. Ma 2007. április 11-et mutat Nálad (de lehet, hogy klassz kis időutazásban van részed :lol: )

Kép
granda

Amona
Ebben a pillanatban visszavonva
Velem szórakozott a gépem

Kép
granda

Gremese
Isteni ez a pocakos kép! Ez tényleg ilyen a végefelé? Nem trükk? (Bocs, kezdő anyuka... :) )

Ihaj-csuhaj holnap varratszedés!

Kép
granda

Sziasztok!

Granda: ez trükk. A vége felé is domborodni fog meg hullámozni a hasunk itt-ott amikor mocorog csak már sokkal látványosabban.
Dejó akkor már lassan túl leszel ezen a rémálmom és teljesen felgyógyulsz.

Gremese: mesélj már magadról. Dolgozol még? Vagy már pihensz? iwiwen fennt vagy? (ez amonának és biaborinak is szól) stb.

Mazsola: amúgy általában a férfiak resszortja a fürdetés. Nyugodtan kipróbálhatja a térdelőst. Szerintem rögtön szaladna állványt venni. :D

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, minden rendben van velünk, egészséges és KISFIÚÚÚÚÚÚÚ! Most már 100%-ra mondta doktor bácsi, eddig is ez volt a valószínűbb verzió, de csak akkor akartam szólni, ha már bizti. Most annak tűnik. :) :) Tehát kéretik kékre színezni minket! :)

HAJNI! Tábla módosítás: Név: Attila (bár ez még apuci rábólintására is vár, de 90% :) ), 06. 22. vércukor mérés. Köszi!!!

Amona: Kórház valószínűleg NEM marad, legalábbis én dokim szerint, bár még semmi nem bizti. Reménykedünk.

Szép estét kívánok mindenkinek

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Timi26! Köszönöm az érdeklődést, írok magamról. Próbálok röviden, de sajnos az nehéz tőlem. :roll:
28 éves vagyok, a főiskola elvégzése alatt is dolgoztam egy helyi tévénél, onnan jöttem haza dolgozni (mert az elődöm visszajött gyesről). Dolgozom nekik, mint hirdtésszervező, mert a tv-hez újság is tartozik, illetve más lapokkal is kapcsolatban állok.

Két éve párommal úgy döntöttünk, babát szeretnénk. (Párommal való megismerkedésünket "lerajzolni" sem lehet, kitalálni is nehéz, de igaz történet, ha érdekel benneteket, leírom majd).
Gyógyszerszedés után elsőre összejött! Nagyon boldogok voltunk. Elmentem a dokimhoz: petezsák, meg mifene. Utólag kicsit gyanús volt, hogy 3 hét múlva visszarendelt. És akkor történt számomra a tragédia: ugyanaz a petezsák. Lányok, azt elmondani nem tudom, amikor közölték (együttérzően), hogy ebből nem lesz baba, műtétre be kell feküdnöm, elhalt a terhesség.
Hazaérve üvöltve-zokogva mondta Geginek, hogy nem lesz baba, vertem az ágyat is! Őt először láttam (halkan) sírni, mint egy kisgyereket..... Hát... fel kellett dolgozni testileg is és lelkileg is. Ő volt a nulladik.
De szerencsére mindketten jól fogtuk fel a dolgokat, ilyen bárkivel előfordulhat.
És most decemberben összehoztuk a pici babánkat, az ELSŐT! Sírva mutattam neki a tesztet, ő meg csak mosolygott. Féltem. Nagyon vigyáztam magamra, és lám, szépen gömbölyödök.

Amúgy röplabdázom, és nagy kutyabarát vagyok, az iwiw-en is megtaláltok.
Ha pedig majd szülésközelben leszünk, kérek telefonszámokat (adok is természetesen), hogy majd a körülményekhez képest forró dróton legyünk! :)

Bocsi, ha sok voltam, igyekeztem röviden! :)

Puszika

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!

Én allergiás vagyok, most homeos bogyót szedek , kicsit jobb, de gyógyszert nem akarok még :( Mírának eddig semmi baja :) (kopp-kopp)
Nekünk a tesóm csinált ann9o fából tartószerkezetet a kádhoz és arra tettük a kádat. S Apuka fürdeti az elejétől fogva azaz a szent és sérthetetlen idő amit 99%-ban együtt töltenek :) Én 1,5-2 havonta talán fürdetek :) S hogy fog párod olvadni :) Míra hétvégenként mikor ébreszgeti apáját h. djágám ébjesztő, hasadra süt a nap :) itt a fojjó kávéd :) s közben puszilgatja,simogatja :)

Anitja!
Igazuk van az előttem szóloknak :) az lső lépéseknél is jobb az a kiscipő ami tartja a bokájukat :)

Timi (Kőszegi):
De jó h. nem lett semmi bajod :)

megjöttek, kezdődik az én időm :)
szép estét :)

vera

KépKép
viranka

Viranka! Köszi az ellergia-ötletet. Apa már most olvadozik, mikor a pocómat simizi. Mi vagyunk az "én kis drágáim!" :)

Granda! Szép szoknyát választottál a vaterán! :) Ha a tied lesz, kérünk majd fotót!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Timi (t.koszegi)! Hát jól megjártad azzal a csípéssel! Szerencsére, nem lett nagy baj!

Gremese, mi is lapra csukható állványra állítható műanyag kádban fürösztjük majd. A fürdőben-e vagy a szobában, ez majd függ a hőmérséklettől, meg hogy elférünk-e Apával a fürdőszobában a gyerkőccel meg a káddal...? :wink:
Te is futószalagra kerültél az UH-on...? :cry: Olyan bosszantó, hogy rád sem bagóznak... De majd a mozi kárpótol benneteket, ez tuti! :D :D
Nálunk szerintem légpuska lesz, ha kislány lesz... :lol: :lol:
A pollenesek táborába tartozom én is, és a doki azt mondta, elvileg nagyobb az esély, hogy a baba is allergiás lesz, de ha olyan nagy szerencséje lesz, hogy Apától örökli az immunrendszerét, van esély, hogy nem. Ettől én is tartok, meg hogy a legfőbb ellenségem a parlagfű és pont az utolsó hetekben jön majd elő... Szerintem zacskót húzok a fejemre... :lol: :lol: :lol:

Anitja, nagyon édesek a cippellők! :D Ma én is nézelődtem az édi mini zoknik, meg kombidresszek között... Hihetetlen, hogy ilyen pindurka ruhácska majd jó lesz nekik... aztán olyan gyorsan ki is növik... :D

Gremese, nagyon tuti a talpacskás kép! :lol:

Zsuzsóci, Nektek gratula a kiskukacoshoz! :lol:

Ma megvolt a vércukor mérésem.... 6,1 lett, ez szerintetek még jó??? Holnap megyek csak dokihoz és addig izgulok, hogy ez még jónak mondható legyen, mert nem nagyon szeretnék diétázni... :roll:

Puszi Mindenkinek!
Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Jó Reggelt! :)

Zsuzsóci! gratula a kislegényhez!!!!!!!! :D

Apával valószínűleg a jövő héten elmegyünk kiskádat és állványt venni, majd teszek fel képet, ha hazahoztuk.

Kicsi babukám tegnap csak úgy rótta a hosszokat a pocómban.

Milénamoni, amona! Írtátok korábban, hogy babáitok eléggé virgoncok olykor-olykor. Hát én simán átalszom a dance-partyt, az enyém nem rúg nagyokat, viszont tuti olimpiai bajnok akar lenni 400 m vegyesen. :D Tegnap kutyaséti után rendesen rótta a hosszokat, meg is jegyeztem apának. :wink:

Na megyek csokis muffint sütni. (Hogy miért? És miért reggel 8-kor?) Mert megyek az előző munkahelyemre látogatóba, és elhatároztam, hogy tök rendes leszek!!!! :shock:

Puszika

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Manófalvi: a 6,1(gondolom nem éhgyomri) cukor, az jó. Bár, nem lepődnék meg rajta, ha változna a normál érték, mert annyira külömbözik a terhesgondozás. (ezt sem értem mért, de mind1)
Emese: gondolom mindannyian lepődtünk már meg mostanság a " szolgáltatás szemléletű" egészségügyi ellátáson. ne várj többet egy szakrendelésen sem. Persze, hogy futószalagon működik. Mindenki végezni akar( amit még meg is értenék), és egy cseppnyi jómodor sem szorult az ott dolgozók zömébe (ezt nem tudom miért) És most tisztelet a kivételnek, mert azért vannak.
Sajnálom, a nulladik babód elvesztését, de látom ezen már túl vagytok.
Mazsola: a férjed milyen gyakorlatias :lol: :lol: osztom a többiek véleményén, hajolgasson és térdeljen ő naponta :lol:
Granda: egyenes úton haladsz a gyógyulás felé. Drukk a mai varratszedés miatt :)
Anitja: cukik ezek a cipők. Mondjuk, fogalmam sincs mikortól hordhatja a baba, de nézegetni addig jó lesz. Mi is kaptunk egyet. Tépőzáras, tök vagány farmer cipőcske :D

Kép
Kép
gabcii

Ja, és csatlakoznék a "taknyosok táborába" :D
Én nem tudom mire vagyok allergiás, de egész évben folyik az orrom. Már fel sem tűnik, hogy nem is tudok levegőt venni rajta.
Ez megy kb 3 éve, megszakítások nélkül :D
De, nem gondolnám, hogy attól a pici is allergiás lesz, mert az édesanyja az.

Kép
Kép
gabcii

Emese!

A muffinból, juttassál már errefele is! :D
Mostanában sütit ennék sütivel. De jó kislány vagyok, természetesen a fő étkezés elfogyazstása után :D
Van még vki akinek ekkora étvágya van? Már zavar komolyan mondom :evil:
Tegnap a Ádámka is egész nap jött-ment, ráadásul éjjel még görcsölt is a pocim, meg keményedett. Ilyet még sosem csinált. Jól be is paráztam miatta.
Na szép napot, megyek anyósom elé.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Zsu! üdv a kukacos táborban! :D :D :D

Egyre jobban tetszik nekem is, hogy a fürdetés a füriben legyen. Sokkal kisebb macera, mint ki-be hurcolni a kádat vizzel.

Lányok! A doki azt mondta, hogy vihetek citromot a cukorterheléses vizsgálatra. (Nálam a kórházban keverik a lötyit)
De nem szeretnék ott pancsolni a citrommal. Számít, hogy igazi citromot viszek vagy a közértben kapható kisüveges citromlevet?

Sajnos nekem is van tapasztalatom az "ugorj fel az asztalra két perc uh és rohanj kifelé, mert már a fejednél áll a következő" vizsgálatokról.
Mégis azt mondom a lényeg, hogy nem találnak semmit a picuriknál. :D :D

Én mindig kimaradok. Lángos esztek, húsikát és szalonnát süttök....Nyami-nyami.
Legalább fényképezzen valaki legközelebb. :D

Sziasztok

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Gabcii, étkezés utáni volt a vércukor. De ma délután kiderül, hogy ez jó-e az itteni viszonylatokhoz képest is... Köszi! :D
Az étvágyam nekem is hatalmas. Többet eszem, mint Apa, pedig ő is rendesen falatozik. Szokta is mondani, hogy végre rendesen eszem... :wink:

Emese, a muffin nekem is jöhetne... A csokis a kedvencem! :oops:

Néha nálunk is maratoni körök futnak a pocakomban, de van, mikor észre sem veszem, hogy ott a "pocak". :D Persze csak amikor a nadrág nem gombolódik... :lol:

Szép napot Nektek!

Manófalvi

Te jó ég, már csak 100 NAP!!!!!!!!!!!!! :D

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Szép napot Mindenkinek!

Timi26. Köszi az érdeklődést, igyekszem rövidre fogni.

30 éves vagyok és a közszférában dolgozom jogtanácsosként még kettő kerek hónapig. Talán majd valamikor ügyvédként folytatom.

Tavaly ősszel volt az esküvőnk és rögtö utána megkezdődött a "babyprojekt" és kevés várakozás után megtörtént a CSODA!!!!

A bébi mellett még egy nagy dologba belekezdtünk, mégpedig a házépítésbe. Bár sokan riogtanak, reméljük minden simán fog menni. A belváros után jót fog tenni a vidéki környezet.

Már nagyon várjuk a mi kis Bogink érkezését és addig is a nővérem 4 hónapos kisfián "gyakorlatozunk".

Granda: Remélem minden simán ment!!!

Andi
Kép
amona

Sziasztok!

Reggel levették a vért a vércukorhoz. Holnap lesz eredmény. Nagyon remélem, hogy jó lesz, mert én is állandóan csak ennék és szeretném legálisan csinálni. Aztán vasárnap doki, és ha minden jól megy, akkor jövő héten elenged Csehországba. Jó lesz már egy ki pihi.

Gremese: én is sajnálom a nulladik babát, de jó hogy így túltettétek magatokat rajta.

Granda: nagy drukk.

Lángos!!!!!!!! Azt én is imádom!!!!!!!!!

Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Kismamik!!!!

A tegnapi nyűglődés után hatalmasat aludtunk Pöttömkével! :D :D
Ilyen is régen volt már,hogy végigaludtam egy éjszakát.Olyan kipihent vagyok,hogy csak na!

Gratula mindenkinek aki mostanában tudta meg a baba nemét!

Aranyosak a kiscipők és a képek is!!

Cukorterhelés:nekem a terhelés utáni érték volt az alacsonyabb. :roll: Én kis üvegben vittem citromlevet,utólag jól tettem.Gyorsan beleöntöttem,másra nem is nagyon lett volna idő annyian voltak.

Granda írj varratszedés után!

Gremese:nálunk örök mocorgi van.Onnan tudom ha alszik,hogy olyankor teljesen puha a hasam.Ez a ritkább. :) De most éjszakára elfáradhatott,mert puha volt így tudtam végre picit háton feküdni.Amint ébredtem ébredt ő is.Teljesen a jobb oldali bordáim alatt van,vagy a gyomromnál.Este az alsó bordámat ütögette,nem tudtam merre helyezkedjek,hogy jó legyen.Hová fog férni később? :shock: Észrevettem,hogy már nem változtatja a helyzetét.Ezt megjósolták,hogy egy idő után nem fogja tudni.Szóval úgy néz ki tényleg faros marad.Nem baj,úgyis császár van betervezve.

Hétvégén nagy babás bevásárlás lesz nálunk.Már úgy várom.Meg anyukám epertortáját is. :D

Fürdetés:mi az elején a pelenkázón gondoltuk.Párom nagyon szeretne fürdetni majd.A fürdőben ketten nem férnénk hozzá.Azért én is szeretném látni közelről,hogy mit művel manóval. :lol:

Olyan jó,hogy így pörög az oldal!!Mostanában mindig van mondanivaló.Májusiakból kiindulva a szülés környékén még többet fogunk írni majd. :D Mondjuk én mostanában nem igazán írtam... :oops: De azért mindig olvasom.Délutánonként babázok egy tünemény kislánnyal.Anyukája pedig közben válaszol a kérdéseimre.

Erről jut eszembe:a babarucikat mivel és hogyan mossátok?Mosópor és öblítő típusa is érdekelne!

Anikóóóóóóóóó merre vagy?Remélem ma összefutunk a varrónőnél.

Bocsánat,ha hosszúra sikeredtem. :oops:

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Betöltöttük a 26. hetet.Már 100 nap alatt vagyunk.Olyan jóóóóóóóóó. :D :D :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!
Most jöttem a dokitól. Még mindig III-as a tisztasági fokom: vegyes baci. :cry: Úgyhogy ott paráztam a dokinak, hogy mi van, ha nem múlik el. Azt mondta, hogy ez nem olyan erős baci, ettől még nyugodtan szülhetek természetesen (mármint nem császárral)! És a méhszájam is zárt, így nem lesz semmi baja a Szelinámnak! Megnyugodtam! :)
Pénteken meg megyek a védőnőhöz. Megint lemér!!! Jaaaaj!!! Mostanában többször is ettem édességet. :oops:

Regina
KépKép
mazsola7

Oké! Apát küldöm majd térdelni a fürdőbe! Hi-hi-hi! :lol:

Zsuzsóci! Gratula a kisfiúhoz! :)

Manófalvi! Azért zacskót ne húzz a fejedre! :wink: Rossz lehet ez az allergia! Nekem is előjött valami hasonló a terhességem előtt 1 évvel, de mintha elvágták volna. Arra is gyanakszom, hogy a cigitől volt, ugyanis sajna cigiztem, de a babáért egy pillanat alatt letettem! És nem is akarok soha visszaszokni!!! :shock: Szerencsére a párom nem dohányzik ez biztos sokat számít majd! Volt köztetek valaki, aki cigizett? Hogy sikerült leszokni? Vagy csak én voltam ilyen „bűnbarlang”? :oops:

Emese! Én is simán átalszom a mocorgásokat. Ha véletlenül felkelek pl. pisilni, akkor érzem, hogy bizony éjjel is mocorgi van rendesen! De reggelente én szoktam ébreszteni őt! :wink:

Granda! Sikeres varratszedést! Gondolunk Rád!

Gabcii! Nekem akkor hatalmas az étvágyam, ha beveszem a magzatvédőt (most éppen Gravidát). Pedig csak heti 1x akartam szedni, de így is nagyon gáz. Már +6 kilónál tartok. Főleg én is az édességre vagyok rákattanva, pedig én aztán egyáltalán nem voltam édesszájú. :evil: Bár a vérképem teljesen jó lett, úgyhogy lehet, hogy nem erőltetem ezt az "étvágygerjesztőt"… Kálciumot szoktam inni pezsgőtablettában, meg néha magnézium + B6-ot, ha úgy érzem, feszült vagyok. Bár ez ritkán fordul elő.

Nyerkit! Én itthon kifacsartam a citromokat, és pici üvegben elvittem a cukorterhelésre, több decit is. Az enyémbe öntöttem 1 decit, a többit elosztogattam. Ilyen kis rendi voltam. :wink: Ott kínlódtak a csajok, pedig ki volt téve egy nagy üveg Olympos citromlé… no comment. :roll:

Epertorta!!! Hmmm! A múltkor én is azt sütöttem. Nem akarok dicsekedni, de isteni volt! :P

A babarucimosás engem is érdekel. Egyik kolléganőm mondta, hogy öblítőt egyáltalán nem használ (decemberi a babája). Meg gondolom a fehérítő is kilőve majd, ugye?

Puszi Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola: én két hete lettem lecseszve a hízás miatt, azóta ijedtemben 1 dekát sem híztam. :D Pedig a hétvégén volt ám evészet!!!

Miléna: gratu nektek is a 6.hónaphoz. Furi, nem? Alig két hónap és izgulhatunk egymásért.

Nálunk is megy a folyamatos mocorgás. Mit mocorgás, néha egyenesen kiszakad a hasam. De nem baj, legalább tudom hogy jól van a kis drágám!

Majd még jövök!

Kép
Kép
timi26

Regina,

csatlakozom... :oops: Mármint az ex-dohányosok táborába. Én 12 év ( :oops: :oops: ) után tettem le tudatosan. Napi 6-8 szál volt az adagom. Igazából elhatároztuk Apával (mert ő is dohányos), hogy na, holnaptól aztán egy szálat sem. Ez jó két hónappal a fogamzás előtt volt. Eleinte folyton a cigi járt az eszemben, aztán már nem is hiányzott. Sajnos Apa pár hónap után ismét rossz útra tért, de szigorúan száműtztem a kertbe és még nem adtuk föl a reményt, hogy egyszer (legkésőbb 3 hónap múlva) ő is jófiú lesz :wink: Nem mondom, hogy időnként, mikor a baráti társaság összejön és pöfékel, nem hiányzik a feeling, de meghalnék, ha slukkolnom kellene egyet.
Egyetlen hátulütője volt a dolognak: +6 kg teherbeesés előtt... ...pedig nagyon figyeltem a kajára...
Te mennyit dohányoztál és mikor hagytad abba?

silka
silka

Sziasztok Mammikák!
Granda! remélem minden rendben volt és csupa jó hírrel érkezel!
Timi! szerintem ezek a cipőcskék kicsik tipegéshez, de kocsicipőnek (asszem így hívják) jók lesznek, szóval az őszi- tavaszi hónapokba kis zoknival, harisnyával. Vagy télen mit adjunk a lábukra? csizmát? hisz még nem állnak lábra, jaj de fura, annyit gondolkozok ilyen dolgokon... hihihi - ja! és tessék csak "okoskodni" én abszolút elvárom a nem kezdő Mamikáktól :lol:
Emese! nagyon ari vagy, látom szeretsz itt lenni, örülök :lol:
Az iwiw-en milyen néven vagy? Mert én Gremeseként kerestelek de nem találtalak, én Anitja-ként ott is :lol:
Zsuzsóci! Gratu a Kislegényhez!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Miléna! én még nem mostam (főleg, hogy mindenkinek mutogatom a rucikat, és állandóan pakolgatom őket), úgy terveztem augusztusba, egy jó meleg napon, amikor hamar megszáradnak, és a mosópor szerintem mindegy, hisz azt úgyis kiöblíti a gép a rendesen, viszont öblítőt kinéztem már: a Gabinak van egy kifejezetten csecsemők ruhájához készített textilöblítője, olyat fogok venni. Az Auchanba most 399Ft és 1 l-es (ez itt a reklám helye volt... :lol: ) Regi! Ha nem használ öblítőt a kolleganőd, akkor vasalja a ruhákat, hogy ne legyenek kemények? Mert engem special nem zavar, nem is használunk öblítőt, de a Baba bőre olyan kis finom még...

Kajci: Nálunk most a VOK-ban készített zöldséges szójás rizs a menő :lol:

Mocorgi: én is simán alszom egyenlőre tőle, néha felébredek rá, elmosolyodok, és alszom tovább, reggel viszont fél 9-kor kel már egy ideje, édesem, olyan drága :lol: :lol: :lol: már most milyen kis pontos :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?