Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.
Én 21éves vagyok. 2004-ben volt egy terhességem ami abortusszal végződött.2005.augusztusban a 39.héten halva szültem kislányomat.Párommal másfél éve próbálkozunk de sikertelenül.2hete orvosnál jártam azzal a panasszal hogy rendszertelenné vált a mensim és hiba próbálkozunk nem jön a pocaklakó.Ekkor hormonvizsgálatra küldött a ciklusom 8.napján.Visszavíve az eredményt kiderült a progszteron szintem nagyon alacsony és emiatt nem rendszeres a mensim és a terhesség is emiatt nem jön létre.Doktorúr javaslata az hogy fogamzásgátlót semmiképpen nem ír fel a rendszeres mensi miatt mert mégalacsonyabb lesz a progeszteron szintem és mégjobban gátolni fogja a teherbe esést.A megoldás a hormonális gyógyszeres kezelés amivel elősegítik a peteérést amire a doki azt mondta akár 3hónapon belül is sikerülhet de előfordulhat hogy 2év múlva sem.A dokival abban egyeztünk meghogy itthon átbszéljük párommal mit szeretnénk.Tanácsokat tapasztalatokat szeretnék kérni hogy tulajdonképpen ez a kezelés mit takar hogyan zajlik és van e olyan aki ezen átesett és sikerült a teherbeesés.Köszönöm előre is a válaszokat.
Gabriella
snopy13
Budapest XX. kerület
 
 
 
 


Szia Gabriella!

Először is nagyon sajnálom ami veled törtnt :( :( :( Nehezen lehet túllépni rajta... Én "csak"két missed ab.-n estem túl, 9. héten mindkettő, és sajnos én már 30 éves vagyok és gyerkőc nélkül immár 5 évi próbálkozás után. :roll: Azzal tudlak csak bíztatni hogy elég sokat visszaolvastam és valószínűleg használni fog. Nekem sajna még nem írta fel a dokim de én is akarok szedni.
Majd még jelentkezek
Puszillak
Kimma
 
 


Sziasztok!

Ditke vagyok. A ma megint megjött ill. a babaproject 2007-be szoktam írogatni.

Gaby a progeszteron problémádra én a gyógyszert tudnám ajánlani, régebbi nők lapjában olvastam, hogy nagyon sok párnak segitett, olyannak is akik már régóta szerettek volna babát.

Kimma veled pedig kezet foghatunk! Én most lettem 33 éves, volt két vetélésem mindkettő a 11.héten!!! :cry: :cry: :cry: Most pedig megint próbálkozunk, hátha nekünk is sikerülne már végre egy picurkát a kezeinkben tartani!!!

Szóval száz szónak is egy a vége!!! Szívesen látunk benneteket bármelyik topicban!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 

 
 

Üdvözöllek Ditke!

Sajnálom ami veled történt :( Azt szeretném kérdezni, adtak-e valami tanácsot mit kell most csinálnod? (gyógyszerek stb.) Hormonkezelésen te voltál már?
Nekem sajna kimaradt ez a hónap mert nem voltam itthon a 3. napon, de hamarosan újra megjön (most kivételesen nagyon várom :D ) és elmegyek, hátha okosodok egyet... :?

Gabriella!
Amíg döntesz is HAJRÁ, MINDENT BELE :D :wink:

Puszillak benneteket,
Kimma
 
 


Snopy,

Egy dolgot nem értek: ciklus 8. napján vett progeszteron érték nem mérvadó! Azt ciklus 2. felében kellene nézni peteérés után.

Női hormonokat még ciklus 2-5. napon szoktak nézni. Ha progeszteront is néznek, akkor meg alacsonynak is kell lennie...

Ha valóban alacsony a progid, annak az oka lehet elégtelen peteérés, és arra jó a gyógyszeres kezelés, bár nem írtad, pontosan mit kapsz. Peteérést lehet stimulálni, és tényleg nem kizárt, hogy akár 3 hónapon belül eredménye legyen! Vagy akár elsőre... :wink:

Sok sikert! :)
 
 


Angel!

Ha normális értékeket mutat majd a proginézés, attól még írhat fel doki gyogyit???(jövő hónapban lesz hormonvizsgálatom)
A 2. terhességem elején kértem volna utrogestan-t ( az előzmények miatt-a babaneten olvasgattam hogy talán ez a gubanc) de nem adott.És a vége ugyanaz lett :cry: :cry: :cry:
Na, nem is tudom, igazából próbálom v.mire ráfogni :roll: :oops:

Puszi,
Kimma

Kép
 
 


Szia Kimma,

írhat, van jónéhány példa, hogy normál hormonértékek mellett is adnak egy kis rásegítést! :) De ha adnak egy kis stimut a peteérésre, UH-val követni kell.

Az Utro progeszteronpótlás, nem a peteérést stimulálja.

Sajnálom az előzményeidet, és nagyon rossz, ha az ember nem tudja mi a magyarázat... Remélem hamarosan sikerrel jártok!
 
 


Sziasztok!

Csatlakoznék én is: egy másik fórumba írogatok néha. 5 éve illetve idén januárban volt vetélésem, 30 évesen még gyerek nélkül vagyunk.
Tegnap voltam egy új orvosnál, aki hajlandó volt végre kivizsgálni hormonálisan is: most pénteken megyek első vérvételre, de szerinte kezdődő valahogy így fogalmazott) PCOS szindrómám van, ami a hormonháztatás felborulását (és egyebek közt vetélést) okozhat.

Kimma!
Örülök, hogy újra összefutottunk!

Ditke!
Nekem a doki azt mondta, hoyg addig amíg a progin kívül a többi hormon sincs kivizsgálva addig ne próbálkozzunk mert a többi magas szintje is okozhat vetélést.
Szóval egyenlőre sajnos várakozó állásponton vagyunk, pedig már mindenhol babákat és kismamákat látok....(És belesajdul mindig a szívem).
Gabi!!
Szerintem nézesd meg a többi hormont is, ártani nem árthat. Ha meg nem akarja megnézni a doki akkor keress fel másik orvost, mert ez is fontos!!!

Sziasztok:
Vera
 


Sziasztok lányok!


Én holnapután kezdem meg a hormonvizsgálatokat.
Tudja-e valaki közületek, mennyi időn belül lesz meg az eredmény?
Azt mondta a dokim, hogy 3., 16. és 23. napon menjek vérvételre. Ennyi az egész? :shock:

Vera!
Én is örülök! :D :D :D
A kismamákat valahogy én se tudom kikerülni, de mostmár könnyebben vészelem át (pl.nem bőgöm el magam :oops: )...

Én nagyon nagy reményeket fűzök ehhez a vizsgálathoz. Most már talán ki fog derülni valami :?
Sok türelmet és kitartást kívánok, az majd meghozza mindannyiunknak a várva várt babát :!: :D :wink:

Puszilok mindenkit,
Kimma

Kép
 
 


Kimma!
Nekem a következőket nézik:
A ciklus 21-24-28. napján néznek progeszteront.

Valamint a menstruáció 2. napján a következőket:

LH, FSH, TSH, Prolactin, Tesztoszteron, SHBG, szabad tesztoszteron, DHEA-S, Androstendion, Kortizol.

Neked csak a progeszteront nézik? Sajnos a többi hormon rossz aránya is okozhatott vetélést, nálam ezért nézik!
A ciklusoddal mindig minden rendben volt? Eddig és azt hittem hogy nálam igen, de most hogy vezetem a hőgörbét kiderült, hogy ovuláció a 21. napon volt a múlt hónapban, most a 17. napon meg még nyoma sincs az egésznek, tegnap meg még pecsételtem is.

Hol vizsgálják a hormonod?
Ha nem akarod ide leírni írhatod priviben is: ardilla@freemail.hu

Ditke!
Neked vizsgáltak valamit a vetélések után? Hormonszint, stb?
Ha nem lehet hogy neked is meg kéne nézetni, mielőtt próbálkoztok. A biztonság kedvéért....
Sajnálom a 11. heti vetélést, nekem az 5. héten és 7+5. -en volt...
Azt is megértem, hogy nagyon szeretnétek babát, ezzel mi is így vagyunk....KITARTÁST!

Üdv mindenkinek:
Vera
 


Kedves lányok!
Én is így jártam, két babát veszítettem el a 7. héten. Nekem már van 3 nagy gyerekem, ezért nem vették komolyan a gondomat. Végül addig kerestem a megfelelő dokit, amíg egy egyszerű vérvétel megoldotta a kérdést: Magas prolaktin és ebből következő alacsony progeszteronszint. Most Clostibegytet szedek, a második ciklusnál tartok. Ne féljetek tőle, de a legfontosabb, hogy megfelelő szakemberhez forduljatok, aki alaposan utánanéz mindennek. Ne elégedjetek meg a félmegoldásokkal ennyi szenvedés után! Nagyon sok dolognak utánanéztem, ha valakinek szüksége van rá, szívesen segítek tanácsokkal akár priviben is! Nem feladni, általában nagyon egyszerű a megoldás!

Zora
Kép
 
 


Sziasztok lányok!

Végre beengedett megint ez a fránya babanet! :evil: Jó hogy hiába írtam!!!
Na mindegy, most van egy lyukasórám :wink:

Vera!
Nem tudom mit vizsgálnak...majd kiderül
Írtam privit :)

Zora!
Köszi a biztatásokat, amúgy én rendszeresen olvaslak egy másik topikban (Ésszel...) és sok tanácsot már átmentettem a gépemre egy külön fájlba :oops:

Na megyek még olvasgatni, okosodni... :D
Legyetek jók :D

Puszi mindenkinek,
Kimma

Kép
 
 


Merre van mindenki??? :cry:

Pusszancs,
Kimma

Kép
 
 


Sziasztok!

Írjak nektek pozítív dolgot is.
Van 1 lányom aki clostibegyt eredménye. Orvosnál voltam és tök véletlenül kiderült h nincs peteérésem. Ciklus második felében vérvétel volt és kiderült h alacsony a progi szintem (7,98 kb 200 helyett). Akkor kaptam clostit és a második hónapban már össze is jött a baba. 5 hetesen elkezdtem görcsölni és véreztem, majd progipótlásként kaptam utrogestant, amit a 13. hétig dugdosnom kellett. A terhességemmel minden rendben volt végig.
1 fontos dolog van a clostival kapcsolatban. Fontos az orvosi ellenőrzés (UH), mert okozhat cisztát is. Szerencsére nálam nem volt gond, de a dokim nem nézett UH-val csak 1x, amikopr elkezdtem szedni és akkor is csak azt nézte h elindult-e a peteérésem...
Szóval 1 próbát megér a dolog.
Most tesót szeretnénk, de gyanítom h megint kell a closti majd, de a dokim egyelőre fél év spontán próbálkozást írt elő.

Kép
Kép
Kép
 
 


Snopy,
Elöször is sajnálom a történteket :( ez a kezelés olyan lesz hogy kapni fogsz egy gyogyit valószinű clostibegytet amit a ciklusod 3. napjától szedni kell. Uh-on fogják nézni hogy mennyi tüsző érik tőle és hogy milyen ütemben meg mikorra várható a tüszőrepedés. Lehet kapni fogsz progit pótlást is azt ovuláció után kell szedni a ciklus végéig vagy a terhesség 12. hetéig.
Vendég
 


Sziasztok!

A proginak mennyi a ref.tartománya?Szóval mettől meddig jó?Sehol nem találom a neten,és nagyon érdekelne.Most kaptam meg az én leletemet,3.8 lett.Ez jó?Csak csüt-ön tudok beszélni a dokival,addig megesz a kiváncsiság.Ráadásul szedem a Clostit,lehet akkor feleslegesen,mert nem csak ez a baj???


Málna,
Progreszteron: 3. napi <1,5 ng/ml
ovulávió után 7 nappal >15 ng/ml
Vendég
 


Nagyon köszönöm Neked,Pandácska!

Nekem a 23. napon vették le,akkor nekem a kevesebbnek kell lennie,mint 15?Jól értem?
Akkor jó az eredményem! Kép

Ezeket neked,hálám jeléül!


Málna,
Köszi :lol: igen kevesebb mint 15 ha neked is ilyen mértékegységben van.
Vendég
 


Igen,köszönöm szépen!

Meg szabad kérdezni,hogy a vonalzódon miért van az a kedves szöveg?Csak nem két babád van?

Ha igen,szívből gratulálok!!


Málna,
Azt még én se tudom hogy hányan vannak de pár nap múlva kiderül :lol: Köszönöm :lol:
Vendég
 


Málna,
bocsánat, hogy beleszólok, de 3.8 ng/ml progi kicsit alacsonyka...

Megnézheted itt:
http://www.oviklub.hu/betegeknek/11_3tabl.php

Ciklus második felében gyakran kétszer v. háromszor is nézik a progit egy ciklusban, és legalább egyik értéknek 15 fölött kell lennie. (Doki mondta.)

Persze ha mondjuk épp ovuláció után vagy, akkor elképzelhető, hogy még nem emelkedett meg a szint.

Pandácska,
közeleg az a kukucs! :wink: :)
 
 


Málna,
Hány naposak a ciklusaid és mikor szoktál ovulálni? Most nézték uh-on hogy mikor volt a tüszőrepedés?
Vendég
 


Málna,
Hány naposak a ciklusaid és mikor szoktál ovulálni? Most nézték uh-on hogy mikor volt a tüszőrepedés?
Vendég
 


Málna,
Nálad milyen mértékegység van?
Vendég
 


Sziasztok!
Most akkor mégis alacsony??Ált. 30 napos a ciklusom,és max 1-2 nap eltérés van.
Nézték a 3. napon és nézték a 19,21,23. napon is.
Nekem azt mondta a doki,hogy ez a 3. napi vérvételre nagyon jó.A hőm is magas,erre is azt mondta,hogy a progi miatt,mert még így a ciklus elején nem állt vissza.

Nem tudom most már kinek higyjek,de ezek szerint akkor ez a hónap is elment...

A me ugyanez,lányok!


sziasztok lányok!

Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy normális-e a 3. napon csak a TORCH-ot nézni?? :shock: A doki mondta, hogy ezt vizsgálták most, a hormonszintek majd a 21. napi vérvételen.
Ennyi az egész??
Valahogy nem hiszem :? Annyit beírt a diagnózisnál legalább hogy habituális vet. miatt. :cry:

Pusz,
Kimma

Kép
 
 


Kicsimálna :)
az eddigiekből úgy lehetett érteni, hogy a 23. napi progi értéked 3,8 - és ez bizony alacsony, megnézhetted a linken is, amit becsatoltam.

De most írod, hogy 3x is nézték ciklus 2. felében... Mennyi a másik két értéked?

Kimma :)
a TORCH-ra vonatkozó kérdésedben nem tudok segíteni, nálam nem néztek ilyet...
Női hormonokat (ált. FSH, LH, ösztradiol, prolaktin) ciklus elején, 2-5. nap között szoktak nézni, ciklus második felében progeszteront. Az alacsony progiszint okozhat vetélést :( Lehet, hogy ezért erre kíváncsi a doki.
 
 


Na,hát össze-vissza írtam,de a lényeg,az érték 3. napi!Csak én itt az eredményeket kevertem.

Most nem otthonról írok,nincsenek nálam a leletek,de ha jól tudom,az ovu utániak 12 és 15,5(ez tutti!) között voltak.

Kérdeztem,hogy majd kell e Utro,azt mondta a doki,áh,felesleges.Ezért gondoltam,hogy akkor ez jó eredmény.Néztem a linket,köszönöm,most már okosabb vagyok!

Bocsi,hogy értelmetlen voltam!


Málna,
Akkor teljesen jó :wink:
Vendég
 


kimma írta:Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy normális-e a 3. napon csak a TORCH-ot nézni??

bocs a belekotyogásért.
De mi a rák köze van a TORCHnak a hormongondhoz?
a TORCH:
Toxoplazma
Rubeola
Citomegalo
Herpes

ezeket nézik, vagyis, hogy átestél-e már ezeken a betegségeket.... no, de ennek semmi köze sem a 3. naphoz (akármikor le lehet venni), sem ahhoz, hogy közelebb kerülj a babához.
(OK, persze érdemes megcsináltatni, mert pl. neg. rubeola esetén meggondolandó az oltás és a teherbeesés eltolása azzal a 3 hónappal, ami a védőoltás miatt kell)

de én ezt olyan nagyon nem értem. Ha már voltál a 3. napon vérvételen, akkor illett volna egy alaphormonértéket nézni.

Vetélést a progeszteronproblémán kívül ezer és egy dolog okozhat.
PL. ha magas a prolaktinod, attól is lehet alacsony a progeszteron. Ilyenkor azzal, ha csak progeszteronpótlást adnak nem érnek el semmit, mert a prolaktint kell csökkenteni, teljesen más gyógyszerekkel.

**********
más: valaki írt a 2X. napon egy 3, X-es progeszteronértéket.... no, ez akármilyen mértékegységben van nagyon-nagyon alacsony.

Orsi
KépKépKép
 
 


kicsimálna írta:Most nem otthonról írok,nincsenek nálam a leletek,de ha jól tudom,az ovu utániak 12 és 15,5(ez tutti!) között voltak.

Kérdeztem,hogy majd kell e Utro,azt mondta a doki,áh,felesleges.Ezért gondoltam,hogy akkor ez jó eredmény.Néztem a linket,köszönöm,most már okosabb vagyok!

hmmmmm én azért ezt annyira nagyon magasnak nem gondolom. Alsó határértékes, szerintem kellene mellé az utro.
(20 felett szokták azt mondtani, hogy teljesen jó)

azóta már láttam, hogy a 3,x érték az 3. napi. akkor teljesen jó.

Orsi
KépKépKép
 
 


Sziasztok!

Icsilya!
Tudom én is mi a TORCH, épp ezért csodálkozok azon, amit a dokim mondott :shock:
Kérdeztem amúgy vérvétel előtt, hogy melyik hormonértékeket mérnek, erre annyit mondott hogy egyiket sem ,azokat a 21. napon kell. :roll:

Pusz,
Kimma

Kép
 
 


Kimma :D
hmmmm továbbra sem értem. Szerintem azért ki kellene harcolni egy 3. napi vérvételt is.

Orsi
KépKépKép
 
 


Köszönöm,megnyugodtam!!!!


Kicsimálna,
így akkor már jobban hangzik! :)

Kimma,
azt én sem értem, hogyha már úgyis 3. napi vérvétel, akkor miért nem nézik meg a hormonokat is :? Főleg, ha eddig nem nézték.
 
 


Sziasztok lányok!

Angel, Icsilya!

Megvárom az eredményeket, meg a hónap végét (fejeződjön már be a suli) aztán valószínű rászánom magam és elmegyek Győrbe, ott talán jobban foglalkoznak majd velem... :?

Kicsimálna!
Örülök hogy te legalább megnyugodtál! :D :wink:

Pusszancs,
Kimma

Kép
 
 


snopy13 írta:Sziasztok.
Én 21éves vagyok. 2004-ben volt egy terhességem ami abortusszal végződött.2005.augusztusban a 39.héten halva szültem kislányomat.Párommal másfél éve próbálkozunk de sikertelenül.2hete orvosnál jártam azzal a panasszal hogy rendszertelenné vált a mensim és hiba próbálkozunk nem jön a pocaklakó.Ekkor hormonvizsgálatra küldött a ciklusom 8.napján.Visszavíve az eredményt kiderült a progszteron szintem nagyon alacsony és emiatt nem rendszeres a mensim és a terhesség is emiatt nem jön létre.Doktorúr javaslata az hogy fogamzásgátlót semmiképpen nem ír fel a rendszeres mensi miatt mert mégalacsonyabb lesz a progeszteron szintem és mégjobban gátolni fogja a teherbe esést.A megoldás a hormonális gyógyszeres kezelés amivel elősegítik a peteérést amire a doki azt mondta akár 3hónapon belül is sikerülhet de előfordulhat hogy 2év múlva sem.A dokival abban egyeztünk meghogy itthon átbszéljük párommal mit szeretnénk.Tanácsokat tapasztalatokat szeretnék kérni hogy tulajdonképpen ez a kezelés mit takar hogyan zajlik és van e olyan aki ezen átesett és sikerült a teherbeesés.Köszönöm előre is a válaszokat.
Gabriella


SZia GAbriella!

Én tavaly márciusban hagytam abba a fogigátlót, és mivel 7 hónap után se rendeződött a mensim. erg csak egyszer volt, az is Norcoluttal(mensimeghozó gyógyszerrel) igy viszamentem a dokihoz, aki elküldött rögtön hormonvizsgálatra,ahol kiderült, hogy progihiányom van.

NOvemberben elkezdtek kezelni, annak tudatában, hogy babát szeretnénk. Kaptam Bromocríptint és Clostylbegitet, majd a 12. napon mentem Uhra, ahol láttak éerett petét, ekkor kaptam tüszőrepesztő szurit (Pregyl). És igy már az első hónapban terhes lettem!! Csak azért irtam le, hogy ne féljél a kezeléstől!! (az más kérdés, hogy a baba 12. hetesen elhalt) De tényleg hozhat szép eredményt a progihiány kezelése!! :wink:

KZsuzska

Kép
 


Kép

Sziasztok Lányok!

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek utalhat-e alacsony progi szintre az, ha a PÉ után nem emelkedik meg csak 3-4 tizedet a hőm, és a lutális szakaszom elég rövid. Most várom a vérvétel eredményét. Nekem a 22. napon nézték a progi szintet. Amúgy 30-32 naposak a ciklusaim és általában 18. nap körül van PÉ-m.
 
 


Mirci,
3-4 tized emelkedés elvileg elég, de a görbéden én kevesebbnek látom, de lehet, hogy rosszul látom. Mindenesetre a hőd magasabb az egész luth. fázisban, nem fűrészfogas képet ad, ez biztató! :) Úgy tudom, akkor lehet szó sárgatest-elégtelenségről, ha a luth. fázis 11 napnál rövidebb.

Drukk a vérvétel eredményéhez, abból nemsokára kiderül, mi a helyzet!

Abban viszont nem vagyok biztos, hogy nem volt-e kicsit hamar ez a vérvétel, ha 18. nap körül szokott lenni pé-d... Vagy nézték más ciklusnapon is? Az "igazi" PÉ+7. napon lenne, vagy ha 2, esetleg 3 alkalommal is nézik egy progifázisban!
 
 


Szia Angel!

Igen szerintem is túl korán nézték a progi szintet, ezért lehet, hogy kicsit torz lesz az eredmény. Nem tudom mit csináljak. Az eredmény függvényéban kérjem, hogy esetleg ismételjék meg a biztonság kedvéért a vérvételt?
Hát nálam épphogy megvan a 11 nap a lutális fázisnál, úgyhogy bármi lehet. Maj kiderül. Köszönöm, hogy így ismeretlenül is szorítasz :)

Nem hallottál véletlenül a palástfű nevű homeopátiás szerről? Állítólag meghosszabbítja a lutális fázist, és elősegíti a progeszteron termelést.
 
 


Szia Mirci,
az eredményt sztem várjátok meg, és figyelembe véve a cilkusnapot is, majd meglátjátok, hogyan tovább! :wink:

A palástfűről ennyit tudok én is, hogy ráerősit a progira. Én magam sose ittam.
 
 


Kedves Lányok!

A segítségedetek szeretném kérni.
Tavaly novemberben volt a második vetélésem és azóta menstruáció előtt 3-4-5 napig mindig barnázok.
Korábban a nőgyógyászom azt mondta, ha terhes leszek mindenképpen megtámogatja a meglévő terhességet ultrogestánnal.

Barnázást menstruáció előtt tapasztaltatok? Jelenthet alacsony progeszteron szintet?
Kedden megyek nőgyógyászhoz de addig is gyűjtöm az információkat.

Válaszotokat előre is köszönöm. Remélem jár még erre valaki. :)
rozsaag
 
 


Szia Rozsaag!

Sok nő tapasztal pecsételést a vérzése előtt, és igen, okozhatja alacsony progiszint. Sajnálom az előzményeidet :( , meglehet, hogy ahhoz is köze volt az alacsony progiszintnek, a következőnél semmiképp nem árt megtámogatni.

Ellenpéldának meg itt vagyok én: 1-5 napig szoktam pecsételni a vérzés előtt, pedig tök jó a progiszintem. Az okozza, hogy a méhszáj (az enyém jó szűk) már elkezd kicsit nyílni olyankor.
 
 


Zora7!

Küldtem privit.

rozsaag
 
 


angel37!

Köszönöm!

rozsaag
 
 


Hello mindenkinek!
Volt már 2 vetélésem,a második tavaly decemberben,ha tudtok adjatok légyszi tippeket hogy kihez fordulhatnék ezzel a problémámmal veszprémben,ha van itt valaki veszprémből.
Az orvosom nem igazán segítőkész ebben.
A második terhességem 12 hetessen ért véget,pedig már kezdtem elhinni hogy nem lesz semmi probléma.
A segítségeteket előre is köszönöm!
 
 


Szia Lujzi!
Én Veszprémi voltam és úgy-ahogy ismerem is a dokikat. Ha nem ragaszkodsz a kórházhoz, akkor a Csongrádi doktort javaslom, de ő Tapolcán prkatizál (bár most azon dolgozik, hogy 1-1 beavatkozásra bérbe vegye a műtőt) és ha esetleg kellene nektek valami spéci dolog, akkor ott meg tudja odlani, de amúgy Veszprémben van a magánja. (igaz nem olcsó, de jó orvos!)
Voltál már vérvételen?? Milyenek a hormonszintjeid??
Mi most próbálkozunk a 2. babaóval (fél éve) és most vették le a vért, amiből kiderült, hogy alacsony a progeszteron szintem vagyis nincs rendes peteérés, ezért nem jött ketteske. Keden megyek a dokimhoz, kíváncsi leszek, mit mond, mit kapok rá, és ezután mikor leszek újra kismami.
Sok sikert nektek és mindenképp írd meg, hogy alakul nálatok a dolog!!!

Andy

Kép
 
 


Sziasztok!

Voltam a 3. napon hormonvizsgálaton.
A következő eredmények születtek
TSH 1,633 uIU/ml
Ösztradiol 280 pg/mL
Progesteron 0,3 ng/mL
Prolactin 20,8 ng/mL
FSH 18,6 mU/mL
LH 16,2 mU/mL

Kérlek benneteket, aki tudja, hogy jók-e a fenti értékek, írjon.
Fogalalmam sincs ezek mit jelentenek és az interneten sem találok megnyugtató választ. Ezek a hormonális dolgok olyan rejtélyesek, átláthatatlanok.

Nagyon köszönöm a segítséget!
Free


Free!!

Még valamikor a mai nap folyamán írtam neked privit, de ha jól látom, még nem ért oda!

Andy

Kép
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: