Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kisfiam ma megkapta a himlő elleni oltást. A doki szerint nem várható semmi mellékhatás, de azért én kiváncsi lennék a tapasztalatokra. Nálatok volt valami?
Köszi
 


szia bobemano

Nálunk semmi mellékhatás nem volt,de tényleg.
Vendég
 


sziasztok!
holnap is jelentekezzetek, hogy lett-e vmi reakció a gyereknél!!!!nagyon kiváncsi vagyok!
tomicska
 

 
 

Sziasztok!
Eddig semmi, csak egy kis pirosság a szuri helyén. :) Közben ezt találtam, ha valakit érdekel: http://www.baranyhimlo.hu/hml/himlo/gyik#22
bobemano
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára galagonya1 2009.03.04 20:34-kor.
 


Sziasztok!
Már fél éve azon töröm a fejem, hogy beadassam e gyerekeimnek a bárányhimlő elleni oltást. Fiamnál sürgősebb eldönteni, mert már 4és fés éves, lányom csak 1 éves és neki jövőre adatnám be, ha mégis mellette döntök.
Gyerekorvosunk most beszélt le másodszor, de azt mondta beadja ha akarom és recept is már a kezemben van. De nagyon nem javasolja. Nektek milyen érveket hoztak fel ellene illetve mellette a dokik? A mi dokink szerint 15 évig ad csak védettséget, ami azért gáz, mert ha terhes lesz és addigra már nem védett, akkor veszélyes. Mások szerint örök védettséget ad. Ez utóbbi nekem logikusabbnak tűnik, hisz legyengytett kórokozóról van szó. Harmadik orvos szerint azért megkaphatja a bárányhimlőt, csak nem olyan brutális mutáns változatát. Ha ez utóbbi lenne igaz, akkor gondolkodás nélkül beadatnám, de ha csak 15 évig ad védettséget, akkor nem. Ti miért döntöttetek mellette? Vagy ellene?

Kép

KépKép
 


Szia,én pont ugyan úgy jártam mint te és már meg is rendeltem a patikában a szert,de aztán nem váltottam ki,mert a mi orvosunk is ugyan azt mondta mint a tiéd,és az oviban is van egy orvos szülő,aki szintén lebeszélt... :?
Úgyhogy a fiamnak ezidáig se oltás se bárányhomlő...mert,hogy még mindig nem kapta el...
Vendég
 


Én egyre inkább afelé hajlok, hogy beadatom.
Mivel indokolták, az ellenjavaslatot?
Ma megkérdeztem a patikust, hogy ajánlja e és határozottan ajánlotta viszont a szintén gyógyszerész férjem egyenlőre feleslegesnek tartja, de még nem olvasott utána. Én viszont nyomtattam neki egy kis olvasnivalót a nyaralás alattra :D Majd meglátom mit mond és ez lesz a döntő. Vagyis ha az olvasmányok után javasolja egyértelműen beadatom, ha nem, akkor még győzködöm magam :D De mindenképp augusztusban eldöntöm. Addig is minden infó érdekel ami ellene és ami mellette szól.
Gyerekorvosunkat kérdeztem miért nem ajánlja. Válasza: "mert nem" Hát engem nem győzött meg.

Kép

KépKép
 


Sz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára galagonya1 2009.03.04 20:34-kor.
 


miért mennyibe kerül? Én úgy tudtam 6-7eFt körül van

Kép

KépKép
 


SZ
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára galagonya1 2009.03.04 20:34-kor.
 


igen azt értettem, hogy a megérte nem anyagilag gondoltad. Csak az "alsópáhoki nyaralásba került" ezt nem értettem :D

Kép

KépKép
 


sziasztok!
ahogy írtam korábban, én is beadattam. nem egészen értem, mi a probléma a 15 évvel. szerencsés esetben élünk még, amikor a lányaink gyerekvállalásra adják a fejüket. én valahogy úgy képzeltem, h erről szó lesz majd köztünk nagylány és fiatal felnőtt korában, és tudni fogja, h annak idején kapott ugyan oltást, de, ha babát vállal, akkor a sok egyéb mellett ezt is tisztáznia kell majd. ha jól tudom, vérből kimutatható az ellenanyag. mi van azokkal, akik nem kapták el felnőtt korukig? én pl. 23 évesen kaptam el a bárányhimlőt. ha előbb szülök vagy később kapom meg, pont ugyanez a helyzet. amúgy én is ismerek olyat, aki oltás ellenére átesett rajta, de, ahogy Galagonya is írta, meg sem kottyant neki.
 
 


SZ
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára galagonya1 2009.03.04 20:33-kor.
 


Na túlvagyunk rajta. Ma reggel beadattam :)

Kép

KépKép
 


Eladó 1 db bárányhimlő elleni oltás, Varilrix 0.5 ml+ kompett fecskendő készlet egy szettben, gyógyszertári ára: 6748 Ft, én 5.000 Ft-ért szivesen átadnám, akinek szüksége van rá.

Különösen javasolt gyerekeknek; 9 hónapos kor után beadható. 12 éves korig egy oltás, utána két oltás szükséges a védettség kialakulásához (tehát ha valaki nagyobb gyereknek vagy felnőttnek szeretné adatni, akkor kellene mégegyet venni.) (Én erre "futottam rá", mert a 16 hónapos lányomnak véletlenül két szettet írt fel a doktornéni, ezért árulom most az egyiket, a másikat ma kapta meg a kislányom).

Szavatossága: 2009.01.-ig jó. (Igazából én is szombaton vettem, szvl. még nagyon friss, még a blokkja is megvan). Hütőben tartjuk, a megfelelő hőmérsékleten.

Átvehető Dunakeszin, vagy meg tudom oldani, hogy bejuttatom Budapestre a XIII.-kerületbe.

Akit érdekel várom jelentkezést, akár itt, akár: vadmalna@freemail.hu

Galócza
 


Sziasztok az én kisfiam 2 éves és tavasszal kapta meg az oltást nekünk smmi bajunk nem lett még hőemelkedés sem csak az én nyugalmam fokozódott.Sok ellen véleményt hallottam,de én így nyugottab vagyok ,mert az orvosunk azt mondta,hogy már neki is volt olyan kisbetege ,aki súlyos életveszélybe került a bárányhimlő szövődménye miatt.

Horváthné Szabó Sarolta (Saci)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron