Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Zné,

Teljesen igazad van, s ne törõdj az ostoba és elfogult szövegekkel!

A.
Névtelen
 


[url=http://www.extra.hu/szexrol/anatomia_ferfi2.html" TARGET="_top]http://www.extra.hu/szexrol/anatomia_ferfi2.html[/url]
Névtelen
 


Én is érintett vagyok... a vitában egy dolog nem került még felszínre, a körülmetélés-ellenzõk egy adata, ami szerint a 30% nem sikerül jól. Tehát csúnya lesz, vagy késõbb fájdalmas merevedés lesz stb.

Annyit tennék hozzá, hogy egyesek most már tényleg magukba fordulhatnának, mielõtt hülységeket írnak, különösen a kedves anyuákat inteném...

A körülmetélésem botrányos lett a Heim Pál kórház és Sárközi doktor jóvoltából.
A merevedéskor fájdalmas érzésem van, élvezhetetlen a szex. Ezt kiegészíteném azzal, hogy abban a formában élvezhetetlen, ahogy az átlag ûzi (józanon, segédanyagok nélkül).
Masztusbálásra is vonatkozik mindez.

A makkot nem véletlenül fedi a bõr, sok esetben ez kifejezetten - szervezettõl függõen - még jobban kellhet. Én azt látom, hogy nekem kellene emiatt is, a makk ugyanis kiszáradt, sõt, hámlani is szokott.
A varrás botrányosan rossz lett, a vágás nagyon otromba.
Nemrég (kb 15 évvel a mûtét után!) még szedtem ki varratot, a helyén középen, legjobban látható helyen szép kis lyuk maradt. Nem forr be, sõt, alámegy az, amit késõbb érdemes kiszednem, ha nem akarom, hogy ott büdösödjön. Na, ennyit a higiéniáról is.
A makkom foltos, olyan, mint egy nemibetegnek.

Orvoshoz fordultam persze, hogy vmit nem lehetne-e tenni, de mindegyik elhajtott.
Egyetlen tanulság van az egészbõl: lehet, hogy vannak boldog körülmetéltek, de én nem tartozom közéjük, és bárki lehet sorstársam (neten már jóval többen vállalták ezt)... nem kell, hogy a mûtét alatt, vagy közvetlenül utána legyen komplikáció, nekem semmi nem tûnt föl, pedig kisgyerekkoromban végezte el Sárközy úr, és csak 14 éves korom táján lett kifejezetten kellemetlen.

Érdekes, hogy itt a neten találkoztam olyannal, aki hozzám hasonló, sõt, két olyannal is, aki kb ugyanakkor (80as évek eleje-közepe) járt a Heim Pálban és szintén Sárközy bánt el vele, egyikük talán meg is látogatta õt... bár utólag már sok értelme biztos nem volt Kép


Látom a nagy izgatottságot itt a névtelenség és arctalanság miatt. Ezért én készítettem fotókat, amiket ki fogok tenni a netre vmikor.
És még valami: pesti vagyok és ha bárki úgy érzi, hogy valami miatt nem voltam korrekt, vagy azt képzeli, hogy hazudok, vagy névtelenül csak hülyeségeket beszélek, nekik, valamint a buzgó metéléspárti családanyáknak nagyon szívesen orrához dörgölöm azt, ami már nagyon régóra szenvedést okoz nekem.
Hamarosan visszanézek....
névtelen
 

 
 

Kedves Névtelen,

Nagyon sajnálom, hogy gyerekkori körülmetélésed nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. Leírások alapján, tényleg hanyag volt az orvos. Egy jól megcsinált körülmetélés 4-5 hét alatt teljesen begyógyul, és nem okozhat problémát sem merevedéskor, sem máskor.

Akármilyen brutálisan is hangzik, ez sajnos elõfordul, mint ahogy elõfordulhat minden más orvosi beavatkozással is, akár foghúzással, akár mással. Ezért fontos, hogy egy ilyen egyszerû mûtéttel is megbízható, gyakorlott, jó orvost keressenek meg a szülõk, vagy éppen maga a metélendõ.

Ma összefutottam az usziban egy sráccal, akit régebbrõl ismertem, s zuhanyozás közben láttam hogy õ is - mármint körülmetélt. Szóba hoztam a dolgot azzal, hogy én is, s akkor pár percet beszélgettünk errõl. Neki csecsemõkorban csinálták, s azt mondta, csak elõnyeit látja ... Én is igy vagyok ezzel. Persze téged ez nem vigasztal, s ezt megértem!

A.
Névtelen
 


Zné
megírnád az orvos nevét, aki a mûtétet végezte?

Kedves Névtelen ápr 1 01h 44,
látod, ettõl félek én is. A férjemnek is fitymaszûkülete volt, már felnõtt korában operáltákmeg. Szerencsére minden renbden van, a mûtét sikerült.
Úgy tûnik, a fiamnak is fitymaszûkülete van. Öt éves, úgy gobdolom, hogy nem lenne jó tovább halogatni a mûtétet. De pont ettõl félek, hogy mi van, ha nem siekrül a mûtét??

M.

Zsóka
 
 


Ja, még egy: remélem, ez a Sárközy doki már nincs ott a kórházban...

Zsóka
 
 


Kedves A. !


Rövid írásommal pont arra próbálom rávezetni az embereket, hogy NE válasszák a mûtétet, ha lehet.
A szûkület megoldható kis tágítással, ha ez nem jön össze, akkor megoldható egy BEMETSZÉSSEL, több ismerõsöm is ezen esett át és nem panaszkodnak. Ez nem is látható, de mégis meglazítja a bõrt, hogy ne szoruljon.
Ha ez se segítene valami miatt, és valaki kötné az ebet a karóhoz, hogy 2003ban bizony nem lehet, nem, nem, nem és nem lehet egy párcentis bõrdarabot tágítani, akkor még mindig ott a lehetõség egy részleges metélésre, ahol a bõr elsõ részét metszik le, mint Thaiföldön a gyerekeknek, elsõ negyedét vagy harmadát, ilyenkor a makk maradék része azért még védve marad, nem szárad ki.

Az, hogy a makk kiszárad és az átlagnál is jobban szüksége van egy fedõ bõrrétegre, az alkat kérdése, és nem függvénye annak, hogy ki és milyen ügyesen végzi a csonkolást.
Maga a mûtéti kockázat se lesz kisebb attól, hogy ügyes az orvos.
Egy mûtét mindenképpen vágással kezdõdik és heggel végzõdik. Ha JÓL sikerül a csonkolás, akkor is, ha NEM, akkor is.
Felesleges mûtétet elvégezni és fõleg elvégeztetni nem túl ésszerû/etikus.


Zsóka, nem tudom, hogy ott van-e még, szerintem még igen, bár én láttam saját honlapján saját rendelõjét hirdetni, csak már nem emlékszem a címre.
Ha ilyen probléma van a kisfiaddal, akkor ne hallgass a keselyûkre, mert ha vmi probléma lesz (ami általában nem rögtön jelentkezik, látod) akkor ezek az emberek, akik a metélést támogatják, majd csak távolról sajnálkoznak, mint nekem szoktak a neten vagy élõben "ilyen elõfordul"... bizony, 30%ban rosszul sikerül. Ne adj erre esélyt.
Neked se lesz rossz, ha nem kell késõbb magyarázkodnod a srácnak.

Inkább nézd meg, hogy hogy lehet meggyógyíttatni azt, amit a TB csak akkor támogat, ha levágják (!).
Nézz el a kissráccal Pécsre, az Erectör klinikára, a doktor úr biztosan tud segíteni, de azért vigyázz vele, mert könnyen rábeszél õ is a "rutin" eljárásra. Neki is egyszerûbb ez ugyanis.
De elnézhetsz Kaposvárra, a híres plasztikai sebészhez, akihez már vittek ilyen problémával gyereket, õ maga mesélte, amikor ott voltam, tehát erõs szûkülettel, és kérték a szülõk, hogy semmiképpen ne vágja le, ha jól tudom, megoldotta. Viszont várni ne várj!

Bevett dolog, hogy érvelnek a mûtét mellett, ami érthetõ, hiszen egyszerû, és általában ezt szokták csinálni. Ám a problémáért nem felel utána senki, ha van, márpedig lehet. Ahogy terjed a net, ahogy egyre többen jönnek és mesélnek, úgy derül ki, hogy mennyi baj van ezzel a barbarizmussal.

Sokan azt hiszik, hogy ez vmi erõltetett dolog, hogy "egyesek telefirkálják a netet képtelen történetekkel" ami amúgy nem kis dolog, a férfiaknak (ezt fõleg a férfiak tudják) a rossz teljesítmény az ágyban, a sikertelenség, a (fõleg tartós) kudarc nehezen feldolgozható dolog, és errõl nem szeretnek beszélni, még saját maguk elõtt is kellemetlen téma, ezzel hosszan foglalkozni meg végképp idegõrlõ.
Akik meg jól jártak a metéléssel, akik elmesélik, hogy mennyit nyertek, mennyire kitartóak az ágyban, stb stb, azok nyilván innen kapnak ihletet és még talán azt is a körülmetélésnek tudják be, hogy kedvesük jobban szereti õket, és még a nap is szebben süt.... hát nekik biztosan.


A Névtelen
névtelen
 


Szia Névtelen,
Attól tartok, Pécs és Kaposvár kicsit messze van. 1ébként én is inkább mellette vagyok a bemetszésnek, ez megoldaná a problémát, és mégsem radikális dolog...
Nekem dr Rákóczy Györgyöt ajánlották, régebben a Hiem Pálban volt, elment onnan úgy tudom. Mindenesetre lépni kellene vmit, nem csak filózni azon, hogy na tegyünk már vmit... Kép
Zs.

Zsóka
 
 


Kedves Zsóka!


A bemetszés biztos nem lesz problémás!
Elrontani se lehet azon sokmindent. Lépni valóban kell, és gyorsan, minden nap egy újabb rossz nap a kicsinek.
Ha nem akarsz fitymaplasztikát, akkor a bemetszés valóban jó, csináltasd meg gyorsan, abból baj nem lehet!
És fel a fejjel!
Szorítok neked és a gyerkõcnek!
A Névtelen
 


Ja, ha esetleg valaki szeretné ezt a fentebb olvasható "militáns anti-circ" - dolgot a fejemre olvasni, esetleg a szemembe nézne személyesen és úgy elmondani, hogy hülyeségeket beszélek, legyen akár orvos vagy szülõ, metéléssel kampányoló, vagy szimplán csak tájékozatlan de hangos, ne habozzon, ragadjon billentyûzetet, írja le ide a mailcímét, pont olyan lelkesen, mint ahogy itt följebb is kedveskedtek páran, én jelentkezni fogok pár héten belül és szívesen tisztázom.
Bár nagyon kellemetlen ez a dolog, csak kezdem unni, hogy egyesek azt képzelik, hogy a net mögé bújt arctalan hazudozó vagyok és társaim is azok, akik elkeseredve lépten-nyomon beírják, hogy mennyire rossz eljárás ez. Az a hangnem, ahogy rólunk beszélnek, az már tényleg több, mint bicskanyitogató, a sok hamis információ, amivel meg telenyomják egyesek a netet, az meg egyenesen bûncselekmény.
Inkább most nem idézek, bár lenne mit...


maradok tisztelettel
A Névtelen
 


Zsóka, remélem beszámolsz, hogy mi van, vagy mi volt!

Szorítok neked!
A Névtelen
 


Szia A Névtelen,
egyelõre (már megint Kép) elnapolva, a fiam iszonyúan köhög. De a fejembe vettem, hogy még a nyár elõtt túlesünk rajta (õ fizikailag+lelkielg, én lelkileg )
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 


Zsóka, ha vége van a köhögésnek, akkor viszont vidd el, mert a nyarat tényleg nem lenne jó elrontani.
Szerencsére a gyerekek jól viselik az ilyesmit, egy hét múlva már nem lesz semmi baja, meglátod, és 1 hónap múlva meg már nem is emlékszik majd.

Sok szerencsét és jó egészséget!


üdv
A Névtelen
 


Szija A Névtelen,
így lesz...

(Nem akarsz regisztrálni? Simán lehetne ANévtelen a nicked, és így biztos lehetnél benne, hogy senki sem ír a nevedben. (Helyesebben mocskolódni. Névtelen barátaink leginkább azt szoktak.)

Kellemes ünnepeket,
Zsóka

Zsóka
 
 


Kedves Zsóka és többiek !


Olvasva hozzászólásaitokat és a vitát ezek szerint szerencsém volt ? Mi nem találkoztunk a Heim Pál-ban Sárközi nevû doktorral. Az orvos nevét sajnos nincs módomban megadni, mivel ez a fórum túl nyilvános és ez reklám lenne, de annyit elárulok, hogy egy nagyon kedves, helyes doktornõ volt az illetõ. Szerintem a szülõk felelõsséggel tartoznak a gyermekeik egészségéért és az ilyen jellegû problémák megoldása sokkal ésszerûbb gyermekeknél mint felnõttkorban. Azon túl, hogy mennyire ciki pl. ha 17-20 évesen szexkezdésnél derül ki a probléma, a gyermekek sokkal hamarabb is gyógyulnak, mivel szervezetük a fejlõdés miatt erõsebb. Ritkább az erekció is amely fájdalmassá teheti a gyógyulást. Kicsit azért várni kellett mivel júniusban vettek mûtéti elõjegyzésbe, de csak szeptemberre volt idõpont. Akkor azonban a bárányhimlõ nevû gyermekbetegség keresztülhúzta ezt a tervet és januárra tolódott a mûtét. Nem baj, még így sem késõ, iskolakezdés elõtt túlestünk rajta. Mindemellett a mûtét után 2hónappal már tökéletesen meggyógyult a seb és a heg sem látszik nagyon. Akit szavaim nem gyõznek meg, annak megnyugtatására beteszek ide egy elõtte-utána képpárt, remélem az ezen látható "eredmény" meggyõz téged is Zsóka, hogy a halogatásnak nincs sok értelme, 5 éves korban talán még jobb is mint 7évesen. Mivel az apjának is felnõttkorra szûkült be lehet, hogy neki is csak akkor fog, ezt nem árt megelõzni. 5évesen a lurkók már nagyon okosak, rendkívül sokmindent megértenek. Hogy ne érje hirtelenül a mûtét, esetleg az apja elbeszélgethetne vele errõl, ne adj'isten ha a gyerek kívánja, szemléltethetné is a külömbséget. Ekkor könnyebben elfogadja, hogy az õ érdekében van szükség a kellemetlenségekre. Todom, utólag könnyû bölcsnek lenni, visszagondolva én is másképp csinálnék mindent. Pl. a nagyobbik fiamnak 1,5évesen csinálták meg, mert már pisilni se tudott rendesen. Ez ideális kor, azt mondják, a gyerek nem emlékszik a kétéves kora elõtt történtekre. A kisebbiknek is meg kellett volna 3éves koráig, akkor nem gondoltuk, hogy õt is körül kell metéltetni mivel egészséges volt. Késõbb nem lett okozott volna gondot az, hogy nem egyformák a gyerekek, de hát ki lát a jövõbe ? Saját példánkból gyûjtjük a tapasztalatot egy életen át.
Zné
 


[url=http://www.nexus.hu/fiamka96/csaba_f_02dec.jpg" TARGET="_top]http://www.nexus.hu/fiamka96/csaba_f_02dec.jpg[/url]

[url=http://www.nexus.hu/fiamka96/csaba_f_03mar.jpg" TARGET="_top]http://www.nexus.hu/fiamka96/csaba_f_03mar.jpg[/url]
Zné
 


Kedves Zné!


Ezeket a képeket te magad készítetted?
Sokat foglalkoztam már a km-el, de ilyen típusú fotókat még nem láttam, sokkal inkább a gyerekpornó kategória, mint eü.

Mindazonáltal engem nem gyõztél meg. Egy bõrdarabot megnyújtani kevés munkával is meg lehet, létezik fitymaplasztika, bemetszés, és mint már említettem elõbb, RÉSZLEGES körülmetélés. Nem tudom, hogy miért kell elsiklani ezek fölött, ezek az eljárások léteznek, alkalmazzák õket, hogy ne kelljen egészséges szöveteket eltávolítani. 2003-at írunk, és nem hiszem, hogy gyerekeket akaratuk ellenére etikus lenne körülmetélni, amikor más módszer is van arra, hogy a nem kívánt szûkületet megelõzzük/orvosoljuk.
Sajnos azt látom, hogy a szülõknek manapság az a nyerõ, ha nem kell sokat törõdniük a gyerekkel, a gyors és egyszerû és olcsó megoldás mellett könnyû dönteni, fõleg ha az az orvosoknak és a társadalombiztosítónak is egyszerûbb és olcsóbb.
A mûtéti kockázat MINDEN mûtétnél ott van, ennél a mûtétnél pedig kifejezetten kínos az a sok probléma, amit elõidézhet. Olvasd el föntebb, amit írtam, hogy mi az, amivel nekem és másoknak is meg kell küzdenie.
A fárfiak arról se szeretnek beszélni, hogy nincs merevedésük, még arctalanul, neten se. Ugyan miért hiszi bárki, hogy arról meg bárki is jobban szeretne beszélni, hogy egy körülmetélés miatt van fájdalmas merevedése, vagy egyéb problémája, amin már nagyrészt NEM LEHET SEGÍTENI.
Akinek bemetszést végeznek el, vagy részleges metélést, netán fitymaplasztika kell, annak megmarad a fitymája és azok a problémák, amelyeket a hiánya okozhat, elõ se kerülnek.
Komoly vagyont gyûjtöttem össze és kerestem meg híres orvosokat, hogy vmit próbáljanak meg tenni, de mindenki elküldött, és õszintén megmondták, hogy ezt az állapotot maximum rontani lehet, felesleges kockázat lenne még egy pluszbeavatkozás. Miért jó az, ha más embereket is belesodrunk ebbe a problémába?
Akiknek jól sikerült, azok jól jártak (max. 70%), akiknek meg nem sikerült jól, vagy utána problémás, esetleg fájdalmas vagy mondjuk csúnya (min. 30%) azok nagyon nem jártak jól.
A Névtelen
 


Akkor ismét írok egy pár sort
A névtelen szerintem te amit írsz annak nem sok értelme van
Bár lehet van benne valami
A képeket én is néztem szerintem nem gyerekpornó csak mutatni szerette volna ezzel,hogy hogyan sikerült szerintem jó.
Csak azon csodálkozom,hogy mintha nem is egy 7 éves srác ülne ott szerintem sokkal öregebbnek látszik de ezzel nem akarok semmi rosszat mondani ez csak az én hülye fantáziám
Én úgy vagyok vele hogy írj valki hogy volt aza arégi doki aki csúnyán végezte a körülmetélést
Ez olyan dolog ,hogy nem is kell kocsiba ülni mert bármikor karambolozhatsz van együlthetnek vagy akár mikor érhet valami
Sokkal nagyobb veszélyel jár ha nem végzik el a metélést ha valóban szükség van rá
Bemetszés mindenki ezzel jön csak arra nem gondoltok,hogy a bemetszétõl megint beszûkülhet az elõbõr?
És ha tényleg akor mondja fel a szolgálatot mikor szügség van rá?
Szerintem is sokkal cikibb ha pl 20 évesen megy el
ennek a metélésnek olyan kicsi a kocgázata.
Hát aki szívátültetésre megy
Vagy hogyan csinálták régen még fertõtlenítõ sem volt vagy érzéstelenítõ
Szóval véleményem szerint akinek tényleg szügsége van rá annak meg kell csinálni mert sokkal rosszab lesz
Jegesmaci
 


Végigolvastam a hozzászólásokat,megnéztem a képeket is.Én személy szerint megdöbbentem,de úgy gondoltam,biztosan konzervatív vagyok,ám Névtelen véleménye alapján ezek szerint nem vagyok egyedül.Nekem is van fiam,volt is probléma a fütyijével,de még 5 hónapos korában rendbetették,természetesen nem metélték,most 17 éves,és teljesen rendben van.Valóban sokat kellett vele foglalkozni,fõleg a beavatkozás után,kamillás lemosás,a fityma hátrahúzása minden fürdetéskor,de ezt korán megtanítottuk fiunknak,így soha nem okozott problémát,teljesen természetes számára a napi fürdés részeként péniszének tisztántartása.S bár tudom,hogy fiam,mint a legtöbb gyerek ,régebben(lehet,hogy néha ma is maszturbál)nem tudnám elképzelni,hogy ilyen helyzetben (mint a 2. kép,)lefényképezzem. Õszintén szólva,nem szoktam nézegetni õt,és elhiszem,hogy itt most valami bemutatás miatt történt,de a gyerek mit szólt ehhez?
Mert ebben az állapotban ,úgy gondolom,a nudista strandon sem igen jellemzõ a fényképézkedés,ahogy hallom tõlük.Biztos magánügy,de lehet,hogy itt azért már a személyiségi jogok is szóbajöhetnek.Egyébként szép kisfiad van,de szerintem ez elég jellegzetes kép,biztos lesz,aki felismeri.Ha már mindenáron ilyen képet akartál bemutatni,nem lett volna jobb kevesebbet mutatni az egész gyerekbõl?
Bár nem az én dolgom,mondhatod,hogy semmi közöm hozzá,azt gondolom,az én gyerekem még lefényképeztetni se hagyta volna magát így,nemhogy felrakni az internetre.Bár én már semmin nem lepõdök meg.
Jegesmaci,lehet,hogy én értelmeztem rosszul,de azt vettem ki az eddigiekbõl,hogy Z-né kisfiának,akit a fényképen láttál,nem volt semmi baja a fütyijével,csak azért metélték körül,mert a testvére körül volt metélve.Ha jól értelmeztem,ez orvosilag semmiképp nem volt indokolt.
konzervatív
 


Hát nem is tudom mit írjak már szerintem indokolt volta metélés neki mert ha megnézed az elsõ képet akkor látszik rajta hogy a figyma vége be van szûkülve és z-né leírta a zárójelentést.
Igen elsõnek én is zat gondoltam,hogy azért metélték körül mert a tesó is így él és,hogy legyenek egyformák.
Abban én is egyet értek,hogy én is kevesebbet mutattam volna a képbõl mert vannak sokan akik ellenzik ezeket a dolgokat és szerintem az más,hogy olynaoknak mutatom meg akiket ismerek megbízok bennünk.Szerencsére nem vagyok körülmetélés ellenes Sõt én mindíg azt mondom,hogy ha orvos indokolja akkor pontot kell tenni a végére.
Jegesmaci
 


Jegesmaci:


A névtelen szerintem te amit írsz annak nem sok értelme van
Bár lehet van benne valami

Vesézd ki kérlek, mégis mi az, aminek nincs értelme. Konkrétan mutass rá.

Én úgy vagyok vele hogy írj valki hogy volt aza arégi doki aki csúnyán végezte a körülmetélést
Ez olyan dolog ,hogy nem is kell kocsiba ülni mert bármikor karambolozhatsz van együlthetnek vagy akár mikor érhet valami
Sokkal nagyobb veszélyel jár ha nem végzik el a metélést ha valóban szükség van rá

A VALÓBAN szükség van rá. Mint mondottam, az esetek döntõ többségében elég a bemetszés vagy a (figyelem, ilyen is van) részleges km.
Ezeket utána persze ugyanúgy rendbe kell tartani, az, hogy késõbb beszûkül, az mindig elõfordulhat, de ha már nincs semmi, ami beszûkülhet, akkor már késõ bánat. Mint esetemben. Helyette fáj merevedésnél, amire te se tudsz okosat mondani, csak annyit, hogy "lehet benne valami". Ezzel nem vagyok kisegítve.

Bemetszés mindenki ezzel jön csak arra nem gondoltok,hogy a bemetszétõl megint beszûkülhet az elõbõr?

Ha szûkül MÉG, akkor részlegesen valamennyit le lehet vágni, a fenti kép (az elsõ) pl azt mutatja, hogy ott az elõbõr elsõ egyharmadának levágása még nem lett volna annyira radikális beavatkozás, és talán segített is volna. Ehelyett levágták az egészet. Talán az õ esetében nem lesz baj, több eset sikerül jól mint rosszul, mégse ismerem el, hogy szabadka kockáztatni. Minél több bõrt vágunk le, annál nagyobb a rizikó, meg egyáltalán maga a mûtéti kockázat eleve probléma. Akit nem ért ilyen baj, az nem értheti, mint amikor egy lakásbetörésrõl olvasunk közönyösen ("már megint, hát van ilyen") de igazán akkor érezzük meg, hogy milyen az, amikor a sajátunkat viszik el... akkor már nincs mit tenni.

És ha tényleg akor mondja fel a szolgálatot mikor szügség van rá?

Hm? Felmondja? Ha merevedéskor, maszturbálásnál fáj, szûk, akkor nyilván közösülésnélis problémás, nyilván meg kell oldani, kár lenne úgy beállítani, hogy én és a többi társam azt szeretnénk, ha vmilyen probléma NE oldódna meg. Van egészen extrém eset, amikor teljes km kell, de nem feltétlenül szüGséges.... mint ahogy azt már számtalanszor leírtam.

Szerintem is sokkal cikibb ha pl 20 évesen megy el
ennek a metélésnek olyan kicsi a kocgázata.

Aha... ezért jelentette ki USA-ban az AAP (amely felülvizsgálta nemrég a csecsemõk rutinszerû körülmetélését) hogy ez az egész nem OK, mivel orvosi indok nincs rá és túl sok a probléma utána? min. 30% jár rosszul, mivel ami kis korban kis seb, az nagy korban nagy seb. Most linkeljem be, hogy mik azok, amiket egy csecsemõn észre se veszünk, de egy felnõttnél meg egészen gusztustalan?

Hát aki szívátültetésre megy
Vagy hogyan csinálták régen még fertõtlenítõ sem volt vagy érzéstelenítõ
Szóval véleményem szerint akinek tényleg szügsége van rá annak meg kell csinálni mert sokkal rosszab lesz

Meg kell csináltatni, ez nem is vitatéma. Csak nem mindegy, hogy hogyan. Nekem elég lett volna egy bemetszés, de egy részleges metélés bõven. Ha ez történt volna, akkor most nem a te kemény fejedbe verném a tudásanyagot ennyi idõsen, hanem talán a Balatonnál nézném a naplementét egy barátnõmmel, és szeretkeznék vele elõtteutána, de kifejtettem, hogy ezt miért nem teszem.
De nem felejtettem el, amit mondtam, szívesen az orra alá dörgölöm bárkinek személyesen a problémát, 3D-ben, álljon elém bármelyik okos, lehet doktor is, MONDJA A SZEMEMBE, HOGY ELHANYAGOLHATÓ A KOCKÁZAT!!!
A Névtelen
 


Annyit még hozzátennék, hogy orvosilag semmiképpen nem indokolt, hogy valakinek azért csonkítsák meg az egyik szervét, mert a testvére is OLYAN.
Ehhez azért nagyon le kell aljasodni.... Kép
A Névtelen
 


A névtelen
Figyelj én nem tehetek róla,hogy így jártál igazán sajnálom.
Én már nem tudok mit mondani és szerintem te kezdted az okosítást hogy hogyan kellene én nem akartam veled felpaprikázva beszélni...
Szerintem nem sokra mész vele,hogy nagyképûen akárkinek a képébe vágod amit nem felejtettél el...
Éa akkor most már soha nem is fogsz szeretkezni??
Attól még nézhatitek a balatonnál a naplementét.
Egy kis linkajánlót írhatnál?
Nincs fényképed,hogy hogy néz ki a mûtét helye?
Esetleg elküldhetnéd e-mailbe ha nem akarod hogy más is megtudja.
Lehet más lesz utánna a véleményem
Most megyek már ennyi
Jegesmaci
 


Jegesmaci, hevességem talán értelmet nyer, ha meglátod, hogy mit mûveltek velem a Heim Pálban.
A fényképek megvannak nálam, megkeresem és fölteszem hamarosan.
Azért konkrét dolgokat még várok, hogy mi nem tiszta neked és minek nincs értelme, de ha nem mondod, hát nem mondod.

Nem NAGYKÉPÛEN vágom a képébe akárkinek amit nem felejtettem el, hanem ha valaki nem hiszi el, netán kétségei vannak, akkor megmutatom neki, hogy mi van, 3 dimenzióban. Ha pedig meggyanúsítanak, hogy hazudok meg hülyeségeket terjesztek, akkor adva a lehetõség, hogy akár a szemembe mondja bárki, ennyit mondtam.

Szeretkezni nekem kínszenvedés, ennek van módja, csak kétszer meggondolom, mivel normálisan nem megy. Segédanyagok nélkül... ezt most inkább nem részletezem, mert itt OFF.
Nézhetem a naplementét? Ez most valami vicc? Nem vagyok vicces hangulatban.
Linkajánlót? Hová? Külföldi oldalak közül csak azok vannak, amiket bárki megtalál (nocirc).
A Névtelen
 


Gondoltam írsz egy pár linkajánló címét ide.Valami hasonló oldalakról,mert én még nem találtam.A naplementés dolog amit mondtam az nem viccnek szántam csak úgy,hogy attól még igazán nézheted a naplementét nem? Elhiszem,hogy nem vagy vicces hangulatban.
De igazad van ha meglátom a képeket akor talán más lesz a véleményem...
Mégis milyen konkrét dolgokra gondolsz?
Én úgy gondolom,hogy minden világos,de ha valamit még szeretnél tudni akor írd le és válaszolok rá
Jegesmaci
 


Sziasztok.
Nekem ez a probléma nagyon égetõ mert szerdán lenne a három éves fiamnak mûtétje. Nem tudom, hogy melyik változatát végeztessem el: a metélést vagy a bevágásosat.
A múlt héten begyúlladt neki és öblögetni kelett fecskendõvel. Majd az orvos azt mondta, hogy mûteni kell.
Most mélyedtem el egy kicsit a szakirodalomban, és rájöttem, hogy a háziorvos okozta a gyúlladást azzal, hogy vagy másfél hónapja erõszakkal felrántotta neki a bõrt.
SOS!
Csaba
 


Csaba,
az eklszomorító a dolgoban az (nekem legalábbis), hogy a lurkónak valszeg nem is lett volna szûkülete, ha a letapadást nem rántja fel a gyerekorvos. Kép Mi a fenének nyúlnak hozzá, ha nem muszáj???
Szakirodalom: tudsz vmit ajánlani a neten?
kösdzi
Zsóka

Zsóka
 
 


Csaba !

Ha mindenáron belevágtok, akkor próbáld úgy mint nekem annak idején, nem bántam meg. Szóval metéltesd, de ne teljesen, csakis a szûk részt, max a frenulumot, de semmiképp se az egész fitymát ! Nekem is csak a szûkületet vágták, és szinte nem is látszik, a maradék pont befedi a makkot. A frenulumot csak akkor, ha azt rövidsége miatt az orvos indokoltnak látja.
onlinearc
 


Csaba!


Hallgass onlinearc-ra, és tényleg ezt csináltasd... és jól válaszd meg, hogy kivel csináltatod!
Ne a sarki SZTKban, mert azzal én is megjártam, a Heim Pált meg a Sárközy doktort kerüld... Kép
A Névtelen
 


Sziasztok!
Azt hiszem, hogy tegnap egy kicsit felületes voltam és elhamarkodott. A fiamnak veleszületett phomosis-a van és nem letapadás, ami lényeges különbség.
A plasztikázás ellen szól, hogy az még sokáig utókezelést igényel, ami még több, felesleges fájdalomnak teszi ki a gyereket. Nem is szólva arról, hogy beszûkülhet újra és lehet az egészet elölrõl kezdeni.
A szakirodalom magyar nyelven nagyon kevés. Német és Angol oldalakat találtam.
A sebész jónak tûnik, leinformáltam. Dr Sárközy kerül engem, nem én õt, mivel debreceni vagyok.
Csaba
 


Csaba,

Nézd meg a www.freeweb.hu/korulmetelve oldalt, ott sok infot találhatsz magyarul!

A.
Névtelen
 


Tisztelt Érintettek!

A magam esetébõl is kiindulva, -mely ötszöri tépkedéssel, elõbb kisebb bemetszéssel, majd ezek következtében prepubertáskori kényszerû circumcisioval járt- amondó volnék, hogy nem érdemes "kísérletezni".
Természetesen az alacsonyabb mûtéti kockázatokat, a kialakult szûkület helynének és mértékének tényeit megfontolva, valamint a gyermek lelkének feltétlen felkészítését és a gondos! postoperativ utókezelést szem elõtt tartva javasolnám az orvos mindenkori szakvéleményének elfogadását.
(Amennyiben ez esetben fiamról -neki rendben van- lenne szó, a magam részérõl a teljes eltávolítást preferálnám.)

Sok sikert és jó egészséget!
 


A fitymaszükület és a fityma letapadása közt lényeges külöbség van!
A kisfiuknál kb 1-1.5 éves korig a letapadt fityma fiziologiásnal tekinthető és egyáltalán semmilyen kezelést nem igényel,mert ez a letapadás a gyermeknek kb 1.5 éves koráig legkésőbb teljesen oldodik.Nem szabad erőltetni és jobban hátrahuzni mint ahogy enged,mert akkor hegesdeik és akkor valobban jó esélye lesz a gyereknek a fitymaszükületre..5 éves korig bőven elég ha fürdetés elött langyos kamillás lemosást végzünk anyira hátrahuzva csak a bőrt amennyire erőltetés nélkül is hártajön.
Ha 1.5 éves korig a letapadás nem oldodik akkor a gyermekgyógyász a letapadást kiméletesen oldani tudja.
Ha a gyermeknek valobban fitymaszükülete van,akkor is biztonságos megoldást jelent a bemetszés,legrosszabb esetben is csak a részleges metélés szülkséges.
Az egészséges fitymának a mütéti eltávolitása teljesen felesleges,sőt kimondottan káros ,mert a fityma nem csak egy bőrdarab,hanem speciális szerkezetű bőr.
A fityma belső lemezén található sejtek az immunrendszerhez tartoznak és egy olyan anyagot termelnek ami baktérium és virusőlö hatású.
A smegmával szintén ez a helyezet baktericid és virucid hatása van ellentétben a tévhitel miszerint gyulladást okoz.Sajnos csak angolnyelvű forrás cimet tudnék adni a témában,de a témával foglalkozo lapok többsége szerencsére már a metélés ellen van.Vezető orvosok akik korábban habzó szájjal a metélés előnyeit hirdették mára rájöttek,hogy mennyire káros és ezen orvosok többsége mára gyökeresen megváltoztatta az álláspontját.Sajnos ez idő alatt nagyon sok kisfiut nyomoritottak meg teljesen feleslegesen.
A körülmetélés értelmetlen és barbár dolog,még a legroszabb esetben is meg lehet oldani a problémát részleges metéléssel.
medikus
 


Igen, így valahogy, köszönöm Kép

Plasztika az valóban kellemetlen és rossz, valamint hosszadalmas, de azért a részleget metélésben nagyobb fantáziát látok. Ha a felét vágják le, még az is jobb.

Hogy mást ne mondjak, elindult egy kis mozgalom a neten, fõleg ott, ahol tömegesen jártak pórul emiatt (nyugatabbra) és próbálják visszacsinálni. Ha a felét távolítják el, akkor ez általában föl se merül, mert az természetes dolog, hogy valakinek a makkját csak félig takarja a bõr... ha meg mégis fölmerül, akkor meg könnyebb az eljárás, mintha az egészet - fõleg ilyen heimpál szinten - csúnyán csonkítják és a varratok összevissza vannak elhelyezkedve, amit kivédeni EGY SZÜLÕNEK lehetetlen, max konstatálhatja, hogy mi történt...

Nagyon vigyázzatok, hogy mit tesztek, mert ezt egyszer elszúrják, és aztán utána vége a játéknak. Én életem végéig szívok ezzel, és komoly felelõsség a szülõknek, nem gyõzöm hangsúlyozni!!!
A Névtelen
 


Kedves SertePéter, nem kéne reklámozni egy csonkolást, ahogy elnéztem, fentebb nagyon sok egyéb módszert ajánlottak, ami megfelel, a te szenvedéseid nem indokolják azt, hogy mást is kitegyél ennek. Mindannyian elolvastuk, látjuk, hogy mi minden van még, kérlek, te is tedd meg, hogy tudomásul veszed, létezik más módszer is, nem a középkorban vagyunk.


köszönettel

valaki (egy szülõ)
valaki
 


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Ha már meg lettem szólítva leszögezném, hogy távoll áll tõlem a "reklámozás". Mindössze a saját tapasztalataimat bátorkodtam megosztani a topik olvasóival, miként mások is épp ezt teszik. Miért nem írsz mélt? Azon kevesek közé tartozom, akik felvállaják és nevüket adják a témához.
A középkorban épphogy ellenségesen viszonyultak a kérdéshez. Kevésbé foglakoztak vele, hogy a pénisz egy szerv, melynek kettõs feladata van s mindkét funkciójának mielõbbi biztositása a szülõ felelõssége. Ebbõl adódóan "mûködési" és nem esztétikai szerepet tölt be rövid kis életünkben. Amennyiben anatómiai anomália áll fenn, azt nem lehet homeopátiával vagy ráolvasással kiküszöbölni, orvoshoz kell fordulni, aki akár letapadás, akár szûkület esetén megfelelõ terápiát fog javallani. Miután a pénisz minden emberen egyedi felépítésû (eltérõ lehet a fitymazsák mérete, rugalmassága, a makk formája és mérete stb.) , így egyénre szabott lesz a gyógymód is.
Mûtéti eljárások során figyelembe veszik a zárójelben foglaltakon túl a szûkület mértékét, a zsákszájon elhelyezkedõ helyét és ezek ismeretében döntenek. Részleges eltávolitást a kialakuló hegesedés miatt csak igen nagy rugalmassággal bíró bõr esetén alkalmaznak és a bemetszéses vagy/és plasztikai beavatkozás ugyancsak öltésekkel és többszöri "utánvarrással" és ezáltal további abúzusokkal járhat.

Kedves "medikus" nick!
Egy szimplán orvosi, ráadásul adott esetben szükséges beavatkozást meglehetõs merészség "barbárság"-nak, megnyomorításnak tiulálni. Nem helytállóak a bakteriológiai, virólógiai és a szmegmával kapcsolatos ismereteid. A fityma nem része az immunrendszernek. Szakirányú végzettséggel rendelkezõ hozzátartozóm megalapozatlannak tartja, ámde roppant kíváncsi lenne ama angol nyelvû "szakirodalomra", kérlek küldd el mélben esetleges reagálásodat és a címet, és kérném még "Anévtelen"-tõl a max.70-min30% arányra vonatkozó tanulmányt. Köszönöm.

A végére megengednék egy álásfoglalást; szükségtelennek tartom a kellõen meg nem alapozott operációkat, elítélem az USA-ban végzett és az ottani társadalombiztosításai megfontolások által elõírt tömeges mértékû körülmetéléseket, mandulakivéteket, vakbélmûtéteket. Hiszem azonban, hogy a feltétlen ragaszkodás ugyanolyan káros lehet, mint az esztelen vagdalkozás.

Köszönöm, hogy figyelemre méltattatok.
 


Kedves Peter!

Engedd meg, hogy alaposan megcafoljam az USA-val kapcsolatos irasodat.
Nyugodtan hidd el nekem, mert itt elek, hogy nem igaz,amit irtal. Igyanis itt NINCS
- tomeges meretu korulmeteles
- mandulakivetel
- vakbelmutet!!!
Plane nem tarsadalombiztositasi megfontolasbol.Mi lenne ebben a logika? Penzt kidobalni az ablakon?
Mit gondolsz, miert olyan rendkivul jo az egeszsegugyi ellatas Amerikaban, miert ez az egyik legjobb szocialis haloval rendelkezo orszag? Pontosan azert mert nagyon , es alaposan meggondoljak, hogy ne vegezzenek felesleges, (es draga) muteteket.
Meg annyit...nekem harom fiam van, es egyik sincs korulmetelve!
Happy
 


Kedves Happy!

Nem áll módomban elfogadni cáfolatodat a körülmetéléssel kapcsolatban, ugyanis:
Ez esetben ab ovo nem lennének "intact anticirc" kezdeményezések, melyek igen szép számmal fellelhetõk a hálón is. pl. [url=http://www.mothersagainstcirc.org/" TARGET="_top]http://www.mothersagainstcirc.org/[/url] Egyes tanulmányok 70-30%-osra, merészebbek ennél többre taksálják a circ/nocirc amerikai férfiak arányát. Mi ez ha nem tömeges mérték? Az 1900-as évek elejétõl datálható körülmetélési "mozgalom" néhány év leforgása alatt országos szintre dagadt (érdekességként megemlíteném, hogy a II. világháború idején az USA-ba átdobott német katonai kémeket is alávetették a mûtétnek. Forrás: IPM kilencven-valahányban megjelent száma) , a kezdeti szabadkézi mûtéteket felváltották a különbözõ mûszerek, napjainkra pedig a CO2-lézeres operációk jellemzik e rutinmûtéteket, amit a születést követõ néhány órán belül végeznek el. Tették mindezt feleségem unokatestvérének két különbözõ államban, öt év korkülönbséggel született fiaival is. A miértekre sokan sokfélét írtak már le itt és máshol is, ezért nem untatnálak vele, de sok választ találhatsz a neten a megelõzõ és a késõbbi, esetleges pénisz betegségeket követõ tb. költségeket lefaragandó okokról is. Ezekbõl az tûnik ki, hogy a csecsemõkori mûtét költséghatékonyabb, mint a késõbbi kórházi térítés. (Épp ez okozza számomra a rossz szájízt.)

Egy idõben az USA-ban, adott idõintervallumon belül lezajlott többszöri felsõlégúti gyulladások vagy otitis esetén -szó szerinti idézet; "futószalagon kapkodták ki a gyerekek manduláit". Ennek hátterében is a preventív megfontolások érhetõk tetten, miszerint a szülõ ne legyen táppénzen, a gyermek szervezete ne szokjon hozzá az antibiotikumokhoz ezzel is csökkentve a hosszútávú kiadásokat. Forrás: MTV2 Záróra cimû eü. viszonyokkal foglalkozó adása. Kétlem, hogy eü. minisztériumi szinten dolgozó meghivottak badarságokat beszéltek volna.

A vakbélmûtétekkel kapcsolatban azonban valóban tévedtem így elnézést kérek. Itt nincs szó tömeges mértékrõl. Az ok nélkülit a tb. bizonyára nem támogatja, mivel ezeket jobbára csak ûrhajósokon ill. ezek jelöltjein, valamint sarkköri expedíciókban vagy nagy magasságokba készülõ hegymászókon végzik el külön kérésre. Ezt megtették egyébként idehaza a magyar grönlandi expedíció két tagjának kérésére is.

Off: az amerikai kórházi mûszerezettségek, felszereltségek kétségkívül irígylésre méltóak, azonban az ottani szociális hálót nem hallottam magasztalni, sõt inkább aposztrofálják üzletcentrikusnak semmint emberközpontúnak.
 


Kedves Peter!

Tenyleg nem akarok veled vitatkozni..hiszen nem sok ertelme lenne. Kb. annyi, mintha en (aki 10 eve nem el Magyarorszagon) arrol probalnalak meggyozni Teged, hogy Pesten a Duna vizallasa jelenleg X cm (pedig nem annyi, vagyis fogalmam sincs rola).Kép
Amerika hatalmas, minden allamban masok a szokasok, torvenyek, emberek.
Maradjunk annyiban, hogy en a sajat tapasztalataimat irtam/irom le, mint amerikai lakos, amerikai ferjjel, es (felig) amerikai gyerekekkel (akik, mint irtam, nincsenek korulmetelve)!
Az orvosi ellatasrol annyit, hogy nem igazan (csak) a korhazi muszerezettseg teszi olyan nagyszeruve, amilyen, sokkal inkabb az egeszsegugyi dolgozok kedvessege, udvariassaga, hozzaallasa... es az egesz jol kidolgozott rendszer. Pld. a mento 2-3 percen belul a hivott helyen van, a gyerekorvostol, telefonon kapott idopontban, szinte percre pontosan (!!!) bejut az ember,a korhazak,rendelok,fogorvos,stb olyan hangulatos, mindennel felszerelt, hogy kellemes dolog itt tolteni azt a rovid idot.Es meg sorolhatnam.
Kivanom Neked, hogy a feleseged, es minden otthoni kismamam olyan korulmenyek kozott szuljon, ugy banjanak vele es a babajaval, hogy olyan jo elmeny legyen mint az ittenieknek.
Es azt is kivanom, hogy a szocialis ellatas legalabb 1/10-e legyen az itteninek (szerintem nagyon jo!!!), valamint a magyar egeszsegugyi ellatas is legalabb 1/10-nyire olyan jo legyen mint itt.Kép
Happy
 


Kedves Happy!

Nincs szandekomban vitatkozni,en Californiabol irok, orvos feleseg vagyok es noverkent dolgozom . Csak az itteni dolgokat ismerem igazan, de azt hiszem az egeszsegugy a legnagyobb poroblema nem csak itt de egesz Amerikaban,es ezt nagyon sok ember tragedianak tartja.Azon dolgok egyike amin surgosen valtoztatni akarnak. A muszerezettseggel tenyleg nincsen baj,es a kedvesseggel sincs ,csak az egesz rendeszer egy csod. Orulok,es szerencsed van ,hogy eddig nem tapasztaltal semmi kivetnivalot.Azt hiszem nem Mo-nak kene tanulnia Amerikatol. Elobb operalnak mint ,alaposan vizsgalnak,mert a penz beszel es, hogy ami nincs az mar nem fajhat alapon.
Ha van idod csak olvass bele egy-egy topikba es hasonlits ossze az itteni terhesgondozast ,ujszulott- illetve csecsemogondozast az otthonihoz kepest. Megdobbento a kulonbseg, s lathato mi az amit itt nem tartanak fontosnak,Mo-on meg automatikusan vegzik , ilyenkor mondom azt hogy a magyar egeszsegugyre senki ne szoljon egy rossz szot sem .

Katalin
Katalin
 


"ilyenkor mondom azt hogy a magyar egeszsegugyre senki ne szoljon egy rossz szot sem."
Hhhmmm... Ime nehany tortenet:

" 24 éves fiam bekerült egy ujpesti korházba csigolyatöréssel pénteken.
AZOTA A NAPPALOS NÖVÉREK MÉG EGY ÁGYTÁLAT SEM ADTAK NEKI.
A látogatok feladata a pisiltetés stb. Szivesen adnánk borravalót, de
miért is. Mobilozik a fiam, hogy anyu gyorsan gyere, mert már egy órája szoltam a novérnek 2 x is, és
hashajtót adtak. UTÁNA EL IS MOSSUK AZ ÁGYTÁLAT, MIG A NÖVÉRKÉK BÉKESSÉGBEN EL VANNAK SZOBÁJUKBAN.
Nemsoká szikét is kapunk, hogy mütsuk meg magunkat !?
Igen tudom, hogy novér hiány van, de
nem felháboritó?"

De IGEN! Nagyon.
magyar beteg
 


"Amikor bementem a Nagymamamatlátogatni teljesen elkiakadtam: azt a disznóólat, ami ott volt, még nem láttam. Olyan mocsok volt, hogy a hozzátartozók takarítottak. Az egyik beteg elmesélte, hogy az orvos járt be felmosni, amikor ráért. A takarítónõ a fõorvosnak a betegek elõtt azt mondta, hogy ennyi pénzért õ nem fog senki után takarítani. És ez "csak" egy takarítónõ volt."
--
 


"Nem régen esett meg a dolog, hogy egy ismerõs család nem mert hétvégén ügyeletet hívni a 39, 5 fokos lázzal fekvõ gyerekhez, mert nem volt pénzük, nem tudtak volna jattot adni a dokinak, az meg ugye nem várható el, hogy az orvos ingyen menjen ki a beteghez. Bemenni meg még úgysem tudtak, mert nem volt közlekedés. Ergó, ha nincs pénzed, fel is fordulhatsz. Ezen valóban változtatni kellene."
--
 


"Tavaly év végén édesanyám hónaljában daganatot diagnosztizált az orvos.
Azonnal citosztatikus kezelést kapott(Onkológia). A kezelések miatt megkopaszodott, láza lett, sebek nôttek a bôrén, rosszul volt. A daganat a kezelés hatására szépen visszahúzódott. Ezután visszament a Szt. István kórház sebészetére. Ekkor kezdôdött a baj.
Az orvos neki háttal állva szenvtelenül közölte, hogy le kell operálni a mellét. Anyám megrémült, kérdezni akart, hiszen erre és így nem számított. Az orvos erre kiabálni kezdett és erôszakkal alá akarta íratni a m?tétbe beleegyezô nyilatkozatot. Persze ezt anyu nem akarta. Semmilyen felvilágosítást sem ez elôtt, sem ezután nem adtak neki az állapotáról, a gyógyszer nevét nem adták ki amit beadtak neki, ez írásban sincs a leleteken feltüntetve. A leletei után hetekig könyörgött. Mogorván, lekezelôen, durván álltak hozzá."
--
 


"A nagynenem honapok ota hasnyalmirigy rakban szenved. Mar a feltaro mutetnel eleve halalra iteltek(50.000-ert!!). Nemregen kiderult, hogy magas a cukra (20-as ertek, 24-nel koma) es azt mondta a kezeloorvos, ez van, mit vart meg? Inzulint nem tartotta fontosnak, mondvan ugysem sok van hatra. A csalad sok kenopenz utan elerte, az inzulin felirasat.
persze szamtalan felhaborito dolog tortent meg, amik nap-mint nap erik ot, es nem talalok szavakat.
Aki otthon rakos, az halalra van itelve. Szegyen!!!"
XY
 


Maradjunk az eredeti témánál!
Névtelen
 


Igen, maradjunk, mert ahogy elnézem ez az egyetlen hely, ahol errõl szó van.
valaki
 


A hímvesszõ végét minden oldalról körülvevõ fitymán csak egy kis kerek, gombostûfejnyi nyílás

van, amin keresztül a csecsemõ a vizeletet üríti. Csecsemõ- és részben még kisgyermekkorban is

egyáltalán nem vagy alig húzható vissza a fityma, mert a belsejében lévõ nyálkahártyabevonat az

alatta levõ makk vékony nyálkahártyájára szorosan rátapad. Csecsemõkorban ez normális állapot. Ha

a vizelet gond nélkül, sugárban távozik, és a fityma környékén nincsenek gyulladásos tünetek,

akkor a normál fitymaszûkület minden mesterséges tágítása teljesen szükségtelen és hibás. Ne

húzogassuk hátra egy-másfél éves korig, mert berepedés, hegesedés lehet a következménye. Ha a

vizeletürítés nehezített a szûk fityma miatt, akkor súlyos fitymaszûkületrõl beszélünk, és ez

sürgõsebb kezelést, korrekciót igényel. Hogy konkrét esetben a kezelés melyik módja javasolt, azt

a gyermekorvos tudja eldönteni, akinek mindenképpen látnia kell a gyereket.

A fitymaszûkület enyhébb formáját (de csak azt !) orvos által végzett kíméletes tágítással

és/vagy szteroidos krém használatával, továbbá az elõbõr naponkénti óvatos (!) hátrahúzásával meg

lehet szûntetni. Alapelvnek kell tekinteni, hogy ezt a kezelést csak alapos okkal, például

vizeletürítési zavarok esetén szabad végezni. Ha az eljárás nem eredményez tágulást, a

fitymaszûkületet sebészi úton kell korrigálni. Magyarországon általában 1,5 éves korig szokás

várakozni, addig a fitymát nem szabad erõszakkal hátrahúzni. Másfél éves kor után a gyermekorvos

helyi érzéstelenítés (lidokain) mellett, óvatosan lefejti a fitymát a makkról.

Körülmetélés: a hímvesszõ elõbõrének - a makkot körülzáró és befedõ bõrnek - körkörös

eltávolítása vagy egyéb módon elvégzett mûtéti bemetszése, aminek során az ún. fitymaféket is

átvágják a hímvesszõ alsó oldalán.
A körülmetélés különbözõ módozatait évezredek óta gyakorolják, leginkább Keleten és Afrikában élõ

népeknél, vallási okokból, ahol már kora gyermekkorban, gyakran már újszülöttkorban elvégzik. A

XX. század kezdete óta, de fõleg az utóbbi évtizedekben higéniai okokból ajánlják a szülõknek,

hogy metéltessék körül a gyermeküket. Ennek fõ oka az a FELTEVÉS (!) , hogy a kötülmetéléssel

elkerülhetõ a hímvesszõ rákos megbetegedése. Ugyanilyen fontosságú - és az elõzõhöz hasonlóan

VITATOTT (!) - az a megfigyelés, hogy a nem körülmetélt férfiak nemi partnereinél két és félszer

gyakoribb a méh daganatos megbetegedése, mint a körülmetélteknél.
Az Amerikai Egyesült Államokban - az amerikai gyermekorvosok társaságának javaslatával

ellentétben - igen gyakran elvégzik napjainkban a körülmetélést (a nagyvárosokban az újszülöttek

90 százalékánál), de a LEGTÖBB EURÓPAI ORSZÁGBAN ELUTASÍTJÁK A BEAVATKOZÁST, MERT NEM HELYESLIK A

TERMÉSZETES ÁLLAPOT MEGVÁLTOZTATÁSÁT.
A körülmetélés szakszerü beavatkozás esetén viszonylag egyszerû, és csak ritkán (0,5 %)

jelentkezik utána szövõdmény (vérzés, sebfertõzés, húgyúti gyulladás, túlzott csonkítás és/vagy

késõbbi funkcionáli akadályt jelentõ hegképzõdés).
Mielõtt eldöntenénk, hogy gyermekünket körülmetéltessük-e, gondoljuk át, nem jelenthet-e ez

számára késõbbi életében gondot, mert döntésünk felnõttkorára nézve néha nagyobb jelentõségû

lehet, mint gondolnánk.(Európa néhány országában - ki tudja miért, de fõleg a primitívebb,

egyszerûbb gondolkodású, kevésbé tanult emberek (Magyarországon sajnos még elõ-elõ fordulnak) -

még azt sem szeretik, ha valaki fzikailag hasonlít a zsidókra. Épp ezért ha nincs nagyobb gond,

várjuk meg a serdülõkort, mert lehet, hogy a növekedés megoldja a problémákat.) A körülmetélés

orvosi okokból csak akkor valóban szükséges, ha a hímvesszõ végén gyakori gyulladás jelentkezik,

vagy a vizeletütítés akadályozott.

A hímvesszõ higénéje: A körülmetéletlen csecsemõknél ügyelni kell rá, hogy újszülöttkorban ne

nyúljunk a fitymához, csecsemõ-, ill. kisgyermekkorban a hímvesszõ tisztításakor és mosásakor

csak annyira húzzuk vissza a bõrt, amennyire ez nehézség nélkül sikerül. A természetes letapadást

nem szabad erõszakkal lazítani, mert sérülést,fájdalmas berepedést, a vékony nyálkahártya

hegesedését idézheti elõ. A négyéves kisfiúnak már meg lehet mutatni, hogyan lehet teljesen

visszahúzni a fitymát, és hogyan lehet megmosni a hímvesszõt és a makkot. Egy ideig segítsünk

neki, azután hagyjuk, hogy õ maga tisztálkodjék.
Újbabalexikon
 


Kedves Újbabalexikon!

Érdeklõdve olvastam lapjaidat, és máris vitázom azokkal.
Nekem öt fiam van, közülük három múlt el már négy éves. Velük pont úgy jártam el, ahogyan leírtad, tehát nem lazítgattam a fityma bõrét, hagytam, hogy majd magától, stb. Hát nem történt meg! Nem kívánom sem neked, sem a fiadnak, ha van, azt az "élményt", ahogyan a doktornõ a lidokainnal finoman lefejti, vagy hogy is írtad. A gyerekeket ettõl a finom lefejtéstõl a frász töri ki, egyrészt valóban fáj is nekik, másrészt rém megalázó maga az is, hogy a fütyijükhöz idegen nyúl, meg az is, hogy több embernek kell ehhez lefogni õket.
Nagyon megbántam, hogy hagytam magam befolyásolni, és nem intéztem el korábbi életkorban rajtuk a finom lefejtést, amikor még tényleg észre sem veszik, mert még nem tapad le. A harmadikkal már majdnem sikerült, a makk egyik fele szépen kibukott, amikor a doktornõ rámrivallt, hát nem folytattam. Az azóta ötévessé lett gyereknek szintén el kellett mennie az óvatos lefejtésre, ám az a fele a fitymának, amelyet kicsi korában én nem húztam fel, azóta is le van tapadva kicsit, mivel visszatapadt. Általában elmondható, hogy az orvosi bevatkozás után a fityma visszatapad, éspedig azért, mert a gyerek a kismûtét után hetekig retteg attól, hogy megmossa a fütyijét. Késõbb is nagyon nehéz volt rávenni õket, hogy megtegyék, azt meg végképp nem hagyják, hogy én hozzányúljak, segítsek, megmutassam, stb.
Szóval ezennel kijelentem, hogy én többé egy gyerekemet sem teszem ki ennek, és mindenkit igyekszem is lebeszélni róla, hogy a babalexikon szerint járjon el. (A kétéves fiamnak máris szépen alakul a fütyije, és õ biztosan nem fog annyit kínlódni vele, mint a többiek, akiket a fütyigondjuk miatt ráadásul még a társaik is kikezdtek.)
kíváncsi
 


Elszörnyedve olvasom ezeket a sorokat - amikor a fiamnak lefejtetták a bõrt a makkjáról, NEM ADTAK NEKI LIDOKAINT!! Az orvos valami fém akármivel benyúlt a bõr alá és körben lefejtette a bõrt. A gyerkõv szegény annyira sírt...
Persze a bõre visszatapadt, itt állunk 4 évesen, és ott tartunk, hogy fürdésnél hátrahúzza a bõrt, amennyire õ akarja. Elég szépen hátrajön és igazség szerint teljsen hétra is tudja húzni, tehát szerintem szûkülete nincs. De azt hisazem, orvsot fogunk váltani. Iszonyú dühös vagyok.
Z.
z
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: