Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
kék vagy piros zoknihoz jutott eszembe: általában nem szoktam választás elé állítani a gyerekeimet (4 és negyed illetve másfél évesek). Au-pair koromban viszont a két és fél éves kisfiú néha nem akart lefeküdni ebéd után. Ilyenkor, ha már semmi nem hatott, megkérdeztem tőle, hogy a saját vagy a szülők ágyában szeretne-e aludni. Ezen komolyan elgondolkodott, választott, és ment lefeküdni :) . Gondolom, ebben a korban mindent "egyedül" akarnak csinálni, és ezzel úgy érezte, hogy az történik, amit ő választott. :)


Ezt megjegyzem a későbbiekre, jól jöhet még :lol:

Eszter

Kép
 


Katica, pontosan ez a lényeg :D

KépKép
 
 

 
 

sziasztok!

juj, de jókat írogattok megint...
kicsit megnyugtattatok, mert éjszaka mi is szenvedünk és próbálok agyalni, hogy ha így, ha úgy, hátha változik vmi.

Kata!
De jó, hogy újra olvaslak!!! :lol:
Peti a kezdetekkor sem volt könnyű eset éjjel... :)
Zsombor igen, de pár hónapja mint a sakál sír fel pár óránként.

szerintetek ilyenkor nagyon kell még az éjszakai szopi? arra gondoltam, hátha ritkulnának a kelések. Persze lehet, hogy ez csak vágyálom :) amúgy sikerül elaltatni simivel is, csak picit hosszabb idő, ebből gondolom, hogy nem feltétlenül a szopi kell. Amúgy mellette vagyok egész éjjel, tehát a folyamatos testkontaktus is megvan.

Orsi
 
 


És a gyerek nélküli program pedig KELL, ezt így a kettővel mondom én, aki gyakorlatilag alig megy vhova gyermek nélkül :roll: . Sajnos ennek ők isszák a levét. Csak az ember vhogy megszokja, nem?

Tényleg, ti hova jártok, hányszor?

Orsi
 
 


orsi én sehova nem megyek gyerek nélkül, de nekem könnyű mert igényem sincs rá. voltam eleget itt-ott még gyerekntelen életemben, most élvezem minden percét, komolyan. persze nem mondom én, hogy más is tegyen így, de nekem ez így nagyon jó.
 


Orsi :lol:

nálunk nem kell mindig cici, amikor éjjel felébred. sokszor az apja veszi fel, és ugyanúgy visszaalszik. vagy simizem a hátát......De van olyan éjjel is, amikor egész éjjel zabál, és tudom, érzem, hogy kellett neki.

gyerek nélküli program: néha anyósom vigyáz Petire, ilyenkor én takarítok.....és végzem a házimunkát :cry: sajnos, más program gyerek nélkül nincs. Pedig ennek nem csak a gyerek, de a párom is issza a levét. olyan jó lenne vele néha kettesben lenni.......

gyerekkel viszont rendszeresen járok bóbita klubba. ez a szerdai programunk :lol:

a piros-kék zokni esete: a Suttogó kettőben olvastam. A könyvben sok minden van, ami elolvasva olyan egyszerűnek és logikusnak tűnik, de a gyakorlatban szinte semmi nem jött be nekünk.......talán mert nem tankönyvi példa a gyerekem :roll:
 
 


Orsi,
a nagyfiú nem volt ilyen anno? Emlékszel, mindtam, hogy nekem már fel sem tűnik az éjjeli műsor és a folyton rajtam lógás, úgy megszoktam, az én gyerekeim ilyenek, és tudom, hogy mire 3 éves lesz a kiscsaj ő is megtanul aludni. Ha első gyerekem lenne, komolyan kétségbe esnék, mint ahogy kétségbe estem annak idején, mert mások gyerekei már 3 hósan átaludták az éjszakát. Azóta arra is rájöttem, hogy a kipihentség nem azon múlik csak, hogy mennyit tudok éjjel egyhuzamban aludni. Ha hetente egyszer van lehetőségem nappal aludni 2-3 órát, akkor egészem jól elüzemelek :)

Dinivel anno igy 1 éves kora körül próbálkoztam az éjjeli szopi és a nappali cicin alvás elhagyásával. Nulla eredmény, vagyis annyi, hogy egy hétig szenvedtünk. AZtán eltelt egy fél év és szépen egyszerüen mintegy magától elmaradt az éjjeli szopi, és hamarosan a nappali cicin alvás is hasonló sorsa jutott. És nem kellett erőltetni, csak kivárni az idejét. Ez ennyire egyszerű. Volt. Remélem most is az lesz. Kiscsajom még abszolút cici és anyafüggő.

gyerekek nélküli program nekem a munka. Tornáztatja az agyamat, sikerélmény, mert olyan "okos" tudok lenni.
Ami viszont hiányzik, az a férjes ketteses program. Ilyenre még kb 1 évig nem sok esélyt látok...

o
 
 


Lányok!

Hát, akkor Ti sem kapcsolódtok ki nagyon :)

Orsi! Asszem beletörődőm én is a dolgokba. Nem akarok állandóan reformokat, megpróbálom én is kivárni mindennek az idejét és próbálok napközben is aludni velük. (Csak engem most elég nagy fáradékonyság gyötör a 3. lévén...)

És nem emlékszem Balázsra, illetve tudom, hogy nagy cicifüggő volt, de éjszaka asszem hasonló lehetett, de olyan jó, hogy ő már alszik 21 hós kora óta, mint a kisangyal :)

Orsi
 
 


én se megyek gyerek nélkül sehova, max a sarki éjjel-nappaliba, de azt igen nagy örömmel :lol:

azt tervezem, hogy majd havonta eljárok kozmetikushoz vagy valami hasonló, de ez egy egészen új elem lenne az életemben szóval majd meglátjuk. Volt tervben mindenféle: torna, jóga, kávézás, de még egyik se valósult úgy meg ahogy azt ideálisnak látnám (minimum 2hetente egy fix alkalom)
Ivánnal a hasamban jártam fogorvoshoz. Tök élveztem. Egyedül menni a városban :lol:

nekem csak a férjem van mint segítség és hát ha ő itthon van akkor inkább vele vagyok mintsem, hogy elmenjek.
inkább összejárok más babásokkal és akkor oszlanak a terhek, meg lehet felnőttekkel is beszélni, kimehetek úgy pisilni, hogy tudom, hogy közben van egy felnőtt kéz aki ha kell beavatkozik.

Nekem mindkét gyerekem átaludta az éjszakát 3-4 hónaposan. :P
aztán 5 hónaposan már megint keltek, jött a foguk stb.

suttogó: én úgy kezdtem neki a könyvnek, hogy mindenki istenítette, de nekem valahogy nem jött be. van benne egy csomó praktikus ötlet, de a legtöbbjét nagyon erőltetettnek érzem, arról nem is beszélve, hogy eléggé lehúzza a szopis tanácsadókat :evil:

Orsko, nálunk pont így alakult az alvás és ugyanezeket a következtetéseket vontam le

KépKép
 
 


Orsi, 3. baba? lehet gratuálni?

o
 
 


Igen :) Köszi!

Orsi
 
 


Orsi!

Gratulálok!!!!! :lol: (és mikor érkezik?)
Szombaton mi is megyünk Petyával a találkozóra, remélem, összefutunk.
 
 


Orsi, gratulalok!!!! dejo :D
 
 


Orsi, gratula (itt is) :D!!

A NEM jelenségre visszatérve igazabol az a gondom, hogy a legtöbbször nincs is kérdés, csak kijelentem pl., h gyere, felöltözünk és megyünk sétalni! (amit mar alig var!) és ravagja, hogy NEM!

A kék vagy piros zokni féle trükk szerintem nagyon jo önbizalom növelö lehet egyes gyerekeknél. Vince ettöl altalaban inkabb zavarba jön ugyh nem eröltetem.

Hisztizésnél nalunk most nagyon bejön figyelemelterelésre, ha valami feladatot adok neki (hozd ide a zsebkendöt, tedd az akarmit a helyére). Imadom az arcat ilyenkor, annyira komolyan veszi, meg kell zabalni :lol:
Napközben is ezt jatszuk, nagyon bejön (köszi Savitri és Vekerdy T. :lol:)

Kiruccanas: Tök rendes anyosom van, idönként felhiv és szinte kirak a lakasbol (3 gyereke van, tudja mi a palya :lol:), igy el tudok menni kicsit csavarogni. Ezért nagyon halas vagyok neki.

Suttogo: Nekem sem jött be a nagy része (felvesz-letesz modszer :shock: ).
 
 


Sziasztok!

Egyedül: hétköznap 1-2 reggel, míg a párom borotválkozik, stb. leugrom a boltba. Ennyi. És olyan furán érzem magam...párommal már rég voltunk kettesben valahol és hát ez azért hiányzik. De ilyenkor mindig arra gondolok, hogy most nem ennek van itt az ideje és ez így engem mindig megnyugtat.
Jó lenne néha elmenni fodrászhoz, kozmetikushoz meg mittudomén, talán tornázni (?)...De ez már túl sok szervezésnek túnik, meg az 5 hónapos súlyosan cicifüggő még.

Suttogó: nekem nagyon nem jött be.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Egyedül: belevágtam a suliba, úgyhogy oda.. Első alkalommal annyira izgultam, hogy migrént kaptam estére, pedig óránként volt helyzetjelentés, + Nándi jött szopizni, mégis. Úgy tűnt nem is nagyon vette észre, hogy nem vagyok ott, legalábbis nem panaszkodott..Néha boltba. Ja és a házassági évfordulónk után kb. 1,5 hónappal elmentünk ebédelni kettesben. :) Aztán rohantunk haza, mert hiányzott a Manó :D
Ti is úgy vagytok, vele, hogy ha néha elmentek valahova, akkor meg csak azon jár az eszetek, hogy mi van otthon?? Vagy csak az első gyereknél ilyen parázós az ember?

Eszter

Kép
 


kicsit most örülök, hogy nektek se jött be a suttogó :lol: az én környezetemben mindenki odavolt érte.

hát az első gyereknél tényleg az volt, hogy folyton otthon járt az eszem, de azért is mert Hana gyakorlatilag a szopi legvégéig cicifüggő volt. ma is nagyon anyás, szerintem Ivánt könnyebben tudnám ráhagyni valakire mint őt, pedig Iván még cicizik.
a második gyerekkel nagyon megnő a terhelés és így az igény is egy kis magányra. most már ha elszabadulok teljesen ki tudok kapcsolni.

de amikor én is suliba jártam (Hana 8 hónapos korától) akkor is már jól ment ez a kikapcsolás, csak az óra vége felé kezdtem izgulni. :)

most már az is van, hogy azt gondolom nem eshet nagy bajuk, nagyon ritka az olyan helyzet amin csak én tudnék segíteni. Hanával ezt még egészen másképp gondoltam. Az is segít, hogy Iván valahogy szociálisabb is. megszokta, hogy nem mindig anya ugrik, olykor apa vagy Hana is megfelel.
de nem igazán tudom, hogy vajon Hana jelleméből fakadóan olyan akinek szorosabb kapocs kellett, vagy épp az én hozzállásom miatt lett ilyen.
 
 


Csatlakozom az előttem szólóhoz. :) Ugyanez van nálam is kikapcs. fronton.

Orsi
 
 


saara írta: (itt is) :D!!

Saara: mármint hogy ott is?! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Ja, azt elfelejtettem írni, hogy a suttogó nerkünk se jött be, pedig a környezetemben szintén mindenki oda-vissza volt érte. Úgy emlékszem a cumisüveges résznél raktam be a könyvszekrény legmélyére..

Eszter

Kép
 


Eszter,

az az első rész volt, amitől totálisan felháborodtam, főleg a "hogyan szoktassuk le a picit az éjszakai szopiról" rész verte ki nálam a biztosítékot. Aztán elolvastam a kimondottan kisgyermekek neveléséről írt kötetet, és olvasás közben azt éreztem: látom a fényt az alagút végén :wink: De kiderült, hogy Tracy soha nem találkozott az én fiamhoz hasonlóval :P (gyakorlatban semmi, de semmmi nem jön be. a felvesz-letesz módszert mondjuk kis em próbálta. Viszont azon jót röhögtem, hogy még fel sem tételezi az író, hogy egy egyévesnek még nincs saját kiságya, hehehe)

Tényleg, saját kiságyról jut eszembe: ugyan még nagyon szuperül érezzük magunkat hárman egy ágyban, de előbb-utóbb eljön az ideje a különválásnak. Szerintetek, mikor, és hogyan érdemes elkezdeni a külön ágyba szoktatást? Vagy várjam meg, amíg a barátnőjéval akar aludni helyettünk? :P :lol:
(én amúgy, úgy képzelem, hogy együtt választunk ágyat, ami az övé lesz, aztán együtt berendezzük a szobáját.......na, majd meglátjuk)

Kata
 
 


Kata, van együttalvós topicunk is ám! :wink: Nálunk a nagy elmúlt kettő, de nagyon szeret velünk aludni még.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Kata,
nálunk a 4 éves is velünk alszik. :D (Apával a 4 és a 2 éves, én a 4,5 hóssal, sajna a 2 éves egyelőre felébred a kicsire, de azért majd még próbálkozunk...)
Zsizsa
 
 


Én babonásan kerülöm a gyereknevelős könyveket, igy a suttogó is kimaradt az életemből....

Kata,
mivel még mi is együtt alszunk mindahányan, csak a terveimet tudom elmondani: nemsokára, mondjuk fél év múlva kb, de lehet, hogy később, mikor a kicsilány is már nem óránként ébred és kér cicit, a két gyereket közös ágyba szeretnénk tenni. Ekkor még változatlanul közös szobában leszünk. A következő lépés majd akkor következik el, ha a kicsi is ovis lesz (és ha felépül a házunk...), ekkor kapnak a gyerekek egy gyerekszobát. Ha akarnak maradhatnak a közös ágyban, ha nem nem. És ez igy lesz jó sok évig, mert a saját külön szoba majd kamaszkorban lesz időszerű. A tervben vannak azért homályos részek, mivel nem számol a tervezett hármaskával, valamint azzal, hogy mi van, ha a gyerekek nem akarnak egy ágyban aludni.


o
 
 


Sziasztok,

most küldött valaki egy jó linket a holland AP listára. Ideteszem, mert szép cikkek, pozitív nevelés kisgyerekekkel témakörben. http://www.naturalchild.org/naomi_aldort/

Van ezen az oldalon egyébként több embertől is cikk, és ahogy elnézem mind jó.

Igaz-e, hogy készül a Continuum concept magyar fordítása? És ha igen, mikorra várható?

Én úgy döntöttem, hogy nem olvasom el a Suttogót, miután olvastam róla a neten. Főleg emiatt:
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=2 ... ikkid=6708

A Szoptatásért egyesület oldalán pedig ezt írják:

"Elrettentő példák, amiket a szoptatási tanácsadónak ismernie kell:
* Tracy Hogg: A suttogó titkai. Európa 2003."
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=ibclc1


Zsanett
Kép
 


Sziasztok,
ahogy olvaslak titeket, mintha magunkat látnám. De jó. (Megkönnyebbült sóhajjal). A környezetünkben mindenki hülyének néz minket.
Mi a nagyobbikat nem szoktattuk a saját szobájába, egyszerűen átment. Először vettünk ágykeretet, (matrac még nem volt), aminek az ágyneműtartójába ő maga kérte, hogy a kiságy matracát tegyük bele (Imádta, hogy az "ágytartóban" alszik.) Persze éjjel mindig átjött. Aztán vártuk a kistesót, és tudtuk, hogy immár két gyerekkel fogjuk megosztani az ágyat. Vettünk mellé még egyet. Nem csalódtunk, Misi kitúrhatatlan, élvezi, nem ébred, sorolhatnám. A pici kétszer, úgyhogy szinte kipihent vagyok folyamatosan. (Misi ennyi idősen másfél óránként kelt). Mi nem szoktattunk. Mindennek eljött a maga ideje.
Esztercica,
most sem tudunk elmenni kettesben szinte sehova, mindig a gyerekek kerülnek elő, és persze aggódunk is. Az a baj, hogy ez nem fog változni. Én semmi jóra nem számítok ezügyben. Tanulni nagyon nehéz, de megszokható. Kell és kész. Misi jól bírta.
Ildikó
 


Orsko!

:lol:
Mi is gondolkoztunk az egy ágyban alvással. Azt hogyan vitelezed ki? Mármint mekkora ágy kell erre a célra?

Én nyáron azt vettem észre, amikor nyaraltunk, mindannyian egymás mellett feküdtünk, mármint a gyerekek egymás mellett. És egymáshoz húztak éjjel és jobban aludt Zsombor, nem kelt annyiszor. Asszem nálunk az a terv, hogy vagy elköltözünk :roll: , vagy galéria és akkor ott alszunk 5-en majd egy nagy matracon. Aztán nem tudom...

Kata!
Balázs amikor kapott rendes ágyat a rácsos után imádta az új ágyát. Nem volt ezzel gond, pedig előtte ő is sokat aludt velünk (a kezdetekkor nem).

Orsi
 
 


Együttalvásról még egy kicsit: nálunk pl. azért alakult ez így, mert én képtelen vagyok felkelni éjjel szoptatni (mellesleg imádok a babával aludni, sőt, valójában képtelen vagyok nélküle :P ). És az meg már milyen dolog lenne, ha a nagyot száműznénk, miközben a kicsi velünk alszik, nem igaz? A mostani helyzet amiatt van így, mert a középsőnk még mindig ébred éjjel 1-3 alkalommal, és a férjemnek így egyszerűbb visszaaltatni, mint ha fel kéne kelnie (már az is csoda, hogy fel tud kelni, ő elég mormota típus, amikor csak egy gyerekünk volt, fel sem ébredt éjjel, még a sírásra sem). Pedig anyós nagyon próbált nekünk adni egy ágyat, hogy majd a férjem azon alszik. :P Amúgy mi is úgy tervezzük a jövőben, hogy először külön, de egy szobában, utána meg lesz szülői háló és gyerekháló egymás mellett (külön van játszószoba). Külön szoba szerintünk is ráér a kamaszkortól.

Elmenés: az elsőnél nagyon nehezen indult, 8 hós volt, amikor először 1,5 órára elmentünk a nagyon közeli étterembe, és utána is nagyon ritkán mentünk bárhová. Másodiknál sem volt könnyű, mert ő meg roppant sokáig cicifüggő volt. Aztán a kórház ugye "megoldotta" a dolgot. :roll: Most már jóval lazább vagyok, pl. az óvodai beszoktatást is megoldottuk nagymamás felvigyázással, pedig akkor még csak 4 hós volt a kicsi (oké, az ovi futva 5 percre van :wink: ). :D Az elsőnél én is úgy éreztem, hogy csak én tudom megoldani a dolgokat, de most kénytelen vagyok másra is hagyni néha, mivel a másik kettőnek is szüksége lehet rám (pl. anyu felajánlotta, hogy majd ő beszoktatja a nagyot az oviba, de én rögtön ellenkeztem, mert szerintem ez az én dolgom volt, és a nagynak nagyobb szüksége volt rám ebben, mint a kicsinek eközben).

Zsizsa
 
 


Orsi,
Dininek van egy nagyobbacska gyerekheverője (azon most Villő alszik, és persze többnyire én is :)), vadászok majd egy ugyanekkora másikat (vagy csináltatunk, vagy csinálunk), ezeket egymás mellé tesszük, és kész is a nagy közös gyerekágy.

o
 
 


Sziasztok,

nagyon jó olvasni, hogy milyen sokan vagyunk, akik együtt alszunk a gyerkőccel. Nálunk, szerencsére, a párom is úgy látja, hogy szuper a családi összebújás :lol:
Nekem azért is nagyon fontos, hogy a fiam ott szuszogjon mellettem, mert bennem pl nagyon élénken él az a rossz emlék, hogy mennyire féltem kisgyerekként a sötétben, és mennyire vágytam a szüleim ágyába. (ahová minden este bemásztam, és apám minden este visszavitt a saját ágyamba) Én nem akarom, hogy a fiam féljen egyedül a sötétben......
 
 


Kata: esténként minden villanyt lekapcsolunk és úgy bújócskázunk Nórival, aki a töksötétben bebújik a szekrénybe és magára csukja az ajtaját...ennyit az együtt alvó nyámnyilákról!! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Tegnap meginogtam.. Már többedszer fordult elő, hogy anyukám vigyázott Nándira és ő simán megcsinált egy csomó házimunkát, amihez én nem jutok hozzá, csak este, ha elaludt a csemete. Mert Nándi szó nélkül elvolt a járókában, eljátszott egyedül több mint 1 órát, anyu meg közben pl. elmosogatott.És nem érti, hogy miért szalad a lakás állandóan. Nem tette szóvá, de láttam rajta. Én ezt nem tudom megcsinálni, mert hiába van kendőben, ha egy helyben állok, akkor méltatlankodik. Teregetni is darabonként szoktam, hogy közben sétálok. Nekem egyáltalán nem marad a járókában, max 15 percet. Utána követeli, hogy vegyem ki. Akkor most mi van, elkényeztettem? Mégiscsak lehet?

Eszter

Kép
 


Eszter,
a gyerekek teljesen máshogy viselkednek az anyjukkal, mint bárki mással. :wink: Az enyéim teljesen ugyanilyenek. :D Nem csinálsz semmit rosszul. :wink: Látod, csak tőmondatokra futotta, éppen szoptatok írás közben, és vár egy mozdony is, hogy összerakjam. :D
Zsizsa
 
 


Eszter,
semmit nem csinálsz rosszul. Nem kényesztetted el. Misi altatása (olvasás, mellette fekvés) egyre nagyobb tortúra. Nem mondom mennyi idő, borzalmas. (Néha, ha fáradtak vagyunk) Anyukám 10 perc alatt kijön tőle. A guta megüt. Júlia is úgy aludt nála (amíg ringatható méretű volt), hogy kettőt rázott rajta, aztán kész. Biztos olyan a szaga. Mit tudom én. Ne keseredj. Ma délben én is hiába kötöttem fel, csak nyekegett, gondoltam már nagyon álmos. Hazajöttek a fiúk és ott vigyorgott nekik még háromnegyed órát vígan. Néha azt gondolom unatkozik velem. Unja a képem. Örülj, hogy vele olyan, azzal is tanul egy csomó mindent. Ha lehet, engedd ki a "börtönéből". Nagyobb terület?

Együttalvás: emlékszem arra gyerekkoromból, milyen jó meleg volt anyukám ágyában. Minden éjjel át is mentem hozzá. Az én ágyam hideg volt. Aztán anyukám nem bírta tovább, hogy mindig huzogatom róla a takarót és megtiltotta, hogy átmenjek. Nagyon rossz volt. Amikor elmeséltem neki, hogy emlékszem, nagyon meglepődött. 5 éves lehettem. Mi megnagyobbítottuk az ágyat, nem tenném ki a gyerekemet. Egyiket se. Így jó, imádom, mikor Misi jön melegért. Így mondja reggel, ha van idő lustálkodni. Sohasem fogom elfelejteni. Remélem ő se.
Ildikó
 


Eszter,
igen, elkényezteted :) de neked kutya kötelességed elkényeztetni, anyukádnak pedig nem. Ilyen történetek nálunk is előfordultak, és Dininél még én is inogtam, és megpróbáltam szigorú anya lenni. Nem ment, a gyerek nem hagyta :) most már meg sem próbálom.

o
 
 


Köszönöm a pozitív megerősítéseket, megnyugodtam..
Járókával kapcsolatban: azért nem merem kiengedni, mert hajópadlónk van és egyelőre a kúszásnál tartunk. Félek, hogy beszerez néhány szálkát..Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne rátenni a parkettára? Plédről seperc alatt lemászik és az csúszik is.Szőnyegünk egyelőre nincs, de lehet, hogy az lenne a megoldás..Boldogan megszüntetném a járókát.

Eszter

Kép
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak így betörök...meg lehet, hogy nem is ide tartozik igazán, de látom másnál is fennáll az éjszakai szopi...
Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Kislányom egyéves múlt és éjjel 1-2x (volt, hogy 3-4x is) felkel. Szopi és alszik is vissza.
Szerintetek le fog szokni róla vagy mit csináljak? Az az igazság már unom ezeket a keléseket, meg fárasztó is nagyon. Pár hónapos korában többet aludt egyhuzamban. :(
Sírni nem akarjuk hagyni az is igaz, cumi nem kell neki, víz nem kell neki. Apa? Hát nem tudom, első nyikkanásra mindig is én mentem érte. Lehet, hogy elrontottuk?
Véleményetek?

Köszi, Edit

Kép
Kép
 
 


Eszter,
esetleg vehetnél polifoam anyagú puzzle szerű játékot, esetleg több készletet (hőszigetel, színes, kiszedhető részek is vannak benne stb, persze nem valami természetes, de szőnyeg helyett szerintem kiváló). Nandunál is volt a gyerekeknél -emlékszel? Nem tudom jobban leírni, a pontos nevét nem tudom.
Ildikó
 


Ildi, én habtapiként ismerem.

Eszter, lesz valami baja Nándinak a szálkáktól? Tudom, hogy kicsi, és első, és félted. De hidd el, tud ő magára vigyázni, bizz benne.

Edit,
Az én kislányom, aki egyéves múlt, kb folyamatosan cicin lóg éjjel. Ugyanis nőnek a fogai. És én ezt elég indoknak tartom ahhoz, hogy rosszul aludjon. Amúgy zombi vagyok, de ezt pedig nem tartom elég indoknak ahhoz, hogy zaklassam őt. Ki fog alakulni, hidd el.

o
 
 


Eszter :) nálunk is hajópadló van - úgy 100 éves, szőnyeg nincs, soha nem volt gond belőle. ha félted a hidegtől, akkor egy harisnya és egyplusz póló megolgja. hajrá :)
 


habtapit tudok adni, én ki nem állhatom, kaptuk, azóta is a szekrényben lakik.
 


Edit,
az enyém borzasztó sokáig szopizott éjjel. Majd elhagyja, vagy ha nagyobb lesz, meg tudod vele beszélni. Próbálj vele aludni délután. Sokat segít. Egyébként hogy altatjátok? Nekünk ha nagyon kellett a segítség, apa a hordozókendőben vissza tudta altatni. (Akkor már napközben nem lehetett velem emberi szót váltani)
Ildikó
 


Eszter, stzem vmi jo vastag szonyeg nem artana.
Vincet hagytam maszkalni a dednagypapijanal, ott is hajopadlo van, tuske bekerult a lababba, alig birtuk kiszedni. A helye tok sokaig megmaradt.
Aztan x honapra ra kiderult, h miert: kb egy centis volt a szalka, csak a veget tortuk le eloszor es honapok mulva lokodott ki.
A latvany, haaaaat eleg :( :( :( Neztem bamban, h ez a nagy ize ott lakott a fiam lababan ilyen sokaig... :shock:

Baja nem lett, dehat....

Persze attol is fugg milyen alapotban van a padlo...
 
 


Sziasztok!
Kata külön szobában alszik 4hós kora óta. Nem tudok vele aludni, csak ha elaludt a kiságyban egyedül, kiveszem és megyünk a nagyágyba. (ez ritka)
Velem már nem tud elaludni akármilyen fáradt, még cicin sem. Így megy a kiságyba, van némi sírás, de nagyon hamar elalszik. Ha ott vagyok vele a szobában, vagy játszunk nem alszik akármilyen hulla. Ma éjjel is egykor és háromkor kelt, de szerencse csak szopi és alszik. Tehát nem kell altatni.
Bizakodom, hogy alakul a jővőben :wink:

Ildikó! Mégis mennyi az a borzasztó sokáig?

Kép
Kép
 
 


Eszter, egy szőnyeg elkél, de nem lesz megoldás, hiszen hipp hopp lemászik róla. Adj rá olyan ruhát amibe kevésbé valószínű hogy szálka megy. szerintem bármilyen vastagabb rugi megfelel. a harisnya pont nem.
és igen bízz benne!

KépKép
 
 


Edit, Hana másfél éves volt amikor már meg lehetett vele beszélni, hogy éjjel nincs szopi. szerintem ha előbb próbálkoztam volna(voltak rá kísérletek) mindannyian rosszabbul járunk.
2 kelés éjszakánként nem a világ vége :lol:
zombiság persze nálunk is van

KépKép
 
 


Eszter,

mi vettünk szőnyeget. Kb fél perc alatt mászott le róla. Szóval, inkább egy vastagabb nadrág, és zokni segíthet.


Edi,

Az én Petim, aki egyidős Katával, még mindig legalább kétszer kel. Ha jó napja, vagy inkább éjszakája van. De mivel mostanában vagy a foga jön, vagy egyszerűen csak túl sok minden történt vele napközben, nyugtalanul alszik, és gyakran igényli a cicit. egyébként te miből gondolod, hogy Kata szopizni akar? Lehet hogy egy kis símogatás is megnyugtatná. Talán, csak ellenőrzi, hogy megvagy-e még....
 
 


Edit,
másfél éves korától mondtam azt néhány havonta, hogy most már elég!! Mire haladtunk volna valamit, beteg lett. Megsajnáltam. Ott folytattuk, ahol előzőleg elegem lett. Aztán egyszer csak megértette, beteg sem lett, és maradt a reggel. 2 és fél volt, ha jól emlékszem.
De minden gyerek más. Lehet, hogy a tiéd nem ilyen lesz. Ne csüggedj, jobb az együttalvás, mint a mászkálás. Mi már kettővel...
Ildikó
 


Köszi a hsz-ket.
Tenap este szépen indult, negyed kilenckor már aludt Kata. Éjfél felé felsírt, apja nem tudta megnyugtatni, kapott cicit. 5percenként felsírt, magam mellé vettem az ágyba ott meg állandóan felült. Na vissza a kiságyba, de sírt, CSAK cicin nyugodott meg. Aztán végül mégis közöttünk aludt, egyszer ébredt 4felé. DE volt, hogy aludtam több napot vele és ugyanúgy felkelt többször.

SZKata! Amikor sír a Kata, hiába fektetem vissza, beszéd, simi, cumi semmi sem jó, sír csukott szemmel. Ezért én rögtön kiveszem és szopit kap. Ez így van a kezdetek óta. Kicsi korában is rögtön kivettem, cici és vissza. Nem vártuk meg soha, hogy éjjel sírjon.

Más: ti hogy fegyelmezitek a gyerket? Mert nálunk, a fiókot addig húzigálta Kata amíg be nem csípte a kezét, na azóta csak hozzáér, de nem húzza ki. Viszont a számítógép cdromját, meg hifi elemeket szekálja. Szép, csúnya beszéd sem használt. A NEMre vagy akár kézütésre is nevet. Hiába próbálok szigorú lenni. Amúgy sok mindent hagyunk neki, had ismerje meg a környezetet, de azért villany stb. az nem játék.
E.

Kép
Kép
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron