Új privát üzeneted érkezett!

Kisfiam 3680 gr-mal született. 6 hónaposan 7 kg. Naponta 6-7X szopizik. Jó sok minimális súlygyarapodás nélküli hetet tudunk már magunk mögött. :(
(Legutóbbi mérés szerint pl. 100-150 gr-ot hízott 5 hét alatt.)
Kizárólag szopizik.
Éppen az akadozó súlygyarapodása miatt, kb. egy hónapja próbálok almát, barackot, sütőtököt adni neki. Egyszerűen nem fogad el egy kanállal sem belőlük. Szorosan összezárja a száját, és képtelenség beleerőltetni akár egy falatkát is. Cumisüvegtől öklendezik,a néhányszor kipróbált tápszeres pótlást is határozottan visszautasítja. Próbálkozásaim
eredménye nyűgösség, aztán visítás.
Az éjszakát 4 hónapos kora óta átalussza, hihetelenül nyugodt baba. Igen erősen ujjszopó!
Van még két gyerkőcöm, náluk a hatodik hónap után, a szopi mellett zökkenőmentes volt az új íz bevezetése. Híztak is szépen.
Kisfiam viszont nem vagy alig hízik. 4-5 perceket szopizik, utána a tesvéreket, hangokat, mozgásokat figyeli vagy mosolyog rám, magyaráz nekem.
Aggódom, mert nem fejlődik megfelelően, és nem tetszik, hogy ennyire elzárkózik az új ízektől!
Nem teszek rosszat azzal, ha egyre erőszakosabban próbálkozom a pótlásokkal? Viszont csak a szopitól nem hízik eleget.
Mit tegyek? Segítsetek!!!!!
Kisevi
 


hellóka!
Az én kisjányom 3 honaposan választotta le magát a ciciről , mivel van már 2 gyerkőcöd gondolom tapasztaltabb vagy mint én ,de nem lehet, hogy sok a külső inger és éppen a szomját veri el . Nem probáltad csak kettesben ?
Én a gyümikhez is tettem egy pici anyateket az elején az illata kedvéjért.és cici gyümi , cici . Nekünk is nagy kinlódás az evés a mai napig pedig már 19 hónapos . Kitartás.
Mit mond az orvos ? Mi voltunk gasztroenteroiogusnál is
pusz

Kép
 


Kisevi!!

Ismerős a történeted, 4 éves nagylányom is hasonlóan "hízott".
3450 gr-al született és 6 hónaposan 6480 gr volt.Bonyolította a helyzetem, hogy sokat sírt az első hónapokban, és nagyon rossz alvó volt, éjszaka 5X 6X kelt és szopizott. Megjegyzem egy éves kora után vegyes koszton is kelt 4X-5X és szopizott!!!!
Nálunk is gond volt, hogy alig hízott, mindig csak minimálisat és 3-4 hónapos kora között állt a súlya. Ekkor kezdtem el a hozzátáplálást. Azóta is áldom a kitartásom és apa támogatását, hogy nem tápszereztünk, mert most 4 éves, kettő helyett eszik, okos, értelmes, mozgékony és kiállnak a bordái :D
Nálunk a kicsi még szopizik, de ha igazán éhes, semmi nem tudja elvonni a figyelmét!!!

Szerintem hallgass az ösztöneidre :!: :!: Ha úgy érzed, hogy a testi-lelki-szellemi fejlődése megfelelő, akkor nagy baj nem lehet, hiszen ezekhez nagyon sok energia kell (van akit egy éves koráig csak szoptatnak, és?)És a gyermek aki éjjel alszik, éhes nem lehet, szerintem!
Hat hónaposan amúgy is lelassul a súlygyarapodásuk, mert előtérbe kerül a mozgásfejlődés, és az értelmi. Az, hogy a tesóit szemléli, figyeli, ez is az értelmi fejlődés része, az, hogy kevesebbet alszanak már, mind-mind több energiát emészt fel, amit a súlygyarapodástól vesz el!!
Az éhes gyerek nem békés. És vannak rosszevő gyerekek, sajna ezt is el kell fogadni. És vannak olyan gyerekek is, akik kevesebből is jól működnek (na ezért nem volt nálunk mérleg!!). Szerencsére nem egyformák a gyerekek sem, még a testvérek sem. És gondolom a harmadiknál ezt nehéz elfogadni :lol: Én az elsővel csináltam végig, bár akkor is tudtam, hogy nem ez az átlagos :lol:
Szerintem a pontos képhez hozzátartozna az is, hogy mennyit pisil, mennyit kakil, és én nagyon hiszek abban, hogy ha ránézek (ránézel) egy babára látod rajta, hogy jól van-e!!

Ja! És nem minden gyerek akkor érik meg a kanalazáshoz, amikor mi gondoljuk. hiszen neki elég, és a legjobb a cici, mi a fenéért kanalazna furcsa ízű kajákat :lol: :lol:
Mint tudod, pár hét is sokat számít a gyerekenél, hanyagold a kanalazást, aztán próbáld újra. Vagy egyen kézzel, azt imádják.
És emlékszel biztos: 3, 4, 6 hónaposan megnő az anyatej igénye a babáknak, ezt kicsit késve követi a tejtermelés, biztos ezért eszik gyakrabban, és persze baromi érdekes a világ!!!!

Azért "megnyugtató" hogy harmadik gyereknél is lehet pánikolni, ez vigasztal sok kétségbeesett és frászoló elsőgyermekes anyukát :lol: Vagy mégse?? :lol:

sok türelmet és kiatartást kívánok. És szívesen megnézném képen a legénykédet.
Üdv

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 

 
 

Szeximexi!!

És nálatok mit mondott a gasztroenterológus??
A képen egy,bár nem kövér, de tündéri szép kislányt látok!!
Ketesben szoptatni harmadik gyereket?? Jónak tűnik, de a gyakorlatban kivitelezhetetlen, igaz kisevi??
:lol: :lol:
Nekem kettővel sem sikerült :!: hát igen és a kicsi után sokkal többször vittem a kaját, mert akkor legalább evett, de ez az időszak is elmúlt és mostanság igazi , békés, családias étkezéseink vannak! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


helló ágyöngyi!
Persze tudom, hogy nem vagyok még tele tapasztalattal a gyereknevelést tekintve ez bizony tény , de igy én is tanukhatok egy kicsit másoktól :) .A gasztroenteológus megvizsgálta a csajszit( előtte tortúra: vérvétel , vizelet , hasi ultrahang, fülészet, nyelvfelvágás :( ,)és megállapította , hogy ilyen az alkata makk egészséges :D !Mondjuk a 19honap alatt 1 volt beteg és járunk társaságba más kis barátokhoz!Elfogadtam a tényt , hogy nem jó evő inkább válogatós és próbálom úgy becsapni a főzéssel ,hogy ne vegye pl.észre a tejet a főzelékbe .
Amúgy irtad, hogy aki éjjel alszik éhes nem lehet!? Nem tudom akkor az én lányom miért alszik nyugtalanul éjszaka?
Van valami titkos módszer? Erre kíváncsi vagyok ti hogyan csináltátok?

Kép
 


Szia szeximexi!

Tapasztalatlanság?? úgyan, ahány gyerek annyi féle, erre jó a topik, hogy tanuljunk belőle és használjuk azt, amit jónak érzünk a mi esetünkben, szerintem.
Egyébként a nyakamat mertem volna tenni arra, hogy negatív lett a gasztrós kivizsgálás. Nehéz elfogadni, ha a gyerek rossz evő (nem tudom, enyémek jól esznek :D ), van pár ilyen kis barátunk.
DE, amint te is írtad, nem is nagyon volt még beteg!!
Szerintem a tej is negatívan hat egy rossz evő gyerekre (írtad, hogy belecsempészed a főzelékbe) Mi is alig iszunk tejet, mert nem szeretik a csajok, de nem is jó!! Elveszi az étvágyat és eltelít a semmi tápanyagértékével. El kell felejteni, hogy a tej élet erő, egészség. Jó nálunk is van tej (kávémat meg nem innám nélküle :lol: )
És biztos, hogy ha lesz tesója, aki jó evő, vagy ha bekerül oviba, akkor a te lányod is jobban fog enni.

Titkos módszer az éjszakai alvásra??? Ez nekem is kellene!!!!
Az enyémek még mindig felkelnek éjjel 1X-2X fejenként, pedig már "nagyok" . Kétéves korukig folyamatosan álmos voltam. Az elsőnél végig görcsöltem, és próbáltam változtatni ezen a sok okos módszerrel, de hiába. A másodiknál már elfogadtam, hogy ilyenek és kész. Jó evők, de piszok rossz alvók :lol:
Ja még az jutott eszembe, hogy kipróbáltuk azt is egy barátnőm tanácsára, hogy este főzeléket egyen az én kicsim egy éves kora körül, mert ha jóllakik, akkor alszik rendesen. Na nem csakhogy ébredt, de még sírt is mert fájt a hasa!!!!! Nálunk ez nem jött be. De nyugtalan lehet az éjjeli alvása, ha keveset evett, vagy ha sokat. Ha fázik, vagy ha melege van. Ha túl sok inger érte napközben, vagy ha túl kevés. Ha nem fárdt el eléggé, vagy ha nagyon elfáradt. stb. Szóval nehéz kitotózni, sokszor meg lehetetlen, el kell fogadni a megváltoztathtatlant :roll:
Nekem nagyon nehéz volt, mert mormota vagyok. Többet tudnék aludni, mint a lányaim :lol:
Látod van két lányom és nem tudok bölcsességeket mondani, csak saját tapasztalatokat. Tudod hol a bölcsesség?? A gyerekekben, csak még nem tudják elmondani!! :P

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Helló Gyöngyi!
Valamennyire azért megnyugtattak a soraid, hogy még a te nagy lányaid is fel-fel kelnek éjjelente. Persze én is bírnék aludni mindíg!
A tejről meg csak annyit, hogy biztos annyit , sőt többet ér egy bab v. lecse fehérje tartalma, mint egy dl. tejé.,csak mint irtad az első gyereknél hajlamos az ember lánya többet görcsölni :) A lányaid szépek és egészségesek és ez a lényeg. Ha már igy összejöttünk kíváncsi lennék nálatok hogy ment a bilizés ? Bogi rá sem ül.

Kép
 


KISEVI!!!!

Hol vagy?? Te indítotad a topikot!!! Nem reagálsz, azért olvasol minket?? (Bár eléggé sikerült eltérni az alap témától :oops: )
Eszik már a gyerkőd?? Vagy történt valami változás??
Írd meg hiszen érdekel minket!!!!!!!

SZEXIMEXI!!

Bilizés?? Másfél évesen?? híú ábránd :lol: :lol: :lol:
Nagy lányom, akinél nem volt példa (ügyi Boginál sincs) 2 éves koráig hallani sem akart róla, sőt tiltakozott ellene. Aztán egyik percről a másikra ügyesen pisilt bilibe, wc-be. Nem is erőltettem. Viszont 2 éves és 3 hónapos volt amikor megszületett a hugi és nem esett vissza. Viszont a kakilással voltak gondjaink (másik topikot is látogattuk ezért), mert 3 és fél éves koráig csak pelenkába kakilt. Erről is hipp-hopp leszokott
Kicsi lányom most nyáron , amikor a legnagyobb meleg volt, szobatiszta lett nappalra kb. két hétre. Azóta ennek híre-hamva sincs. :cry: Ahhoz meg már hüvös van, hogy lépten nyomon bepisiljen.

Ja, és tudod mi volt gáz!! Neked is lányod van! Marietta a második nyarán szobatiszta lett, de jött a tél!! Hogy mész el bárhova egy ekkora gyerekkel, mi van ha pisilnie kell. Nem lehet kihámozni az overálból és megpisiltetni!!! Annyit meg még nem bír ki, hogy hazáig tartsa!! Szóval visszakerült a pelenka télen, minden egyes sétánál, vagy utazásnál :oops: . De nem volt gond otthon és a következő nyáron.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


sziasztok!
Bocsánat, hogy nem válaszoltam! Néhány napig vártam választ, aztán pár napra eltűntünk pihizni a családdal.Ott nem volt net.
Most olvastam mindkettőtöket.
Köszönöm a reagálásotokat!
Igen,lehet parázni harmadik gyerkőcnél is. Az a fura, hogy ami működött az előző kettőnél, az nem működik a harmadiknál. Leginkább ez okozza a zavart nálam. Azt hiszem a harmadik gyerkőcöm a leginkább cicifüggő. De miután a másik kettő is lelkes szopizó volt, és ennek ellenére 6-7 hónaposan örömmel fogadták a gyümölcsöt, főzeléket, nem hittem volna, hogy lesz egy bébim, aki kiborul a kanál látványától is. Hát még attól esetleg benne van...
A másik kettőnél is előfordultak főzelékfélék amik nem jöttek be, de hamar kitapasztaltam mik a kedvencek és szoptatás mellett azokat főzöcskéltem nekik. Híztak is szépen, elégedett lehettem.
Most sem okozna gondot a kizárólagos szopi, ha össze tudnánk vele hozni néhány plusz dekát.... :?
Köszönöm a bátorítás, igen, megpróbálom elfogadni, hogy Kolos fiam 6 hónaposan nem lelkesedik még a mellétáplálás lehetőségétől. Más,mint a többiek, OK. Csak hát hízna egyszer-egyszer "olyan rendeset"
:(
Ágyöngyi, igen, igazad lehet mindabban, amit írtál! Sok összetevője van annak, hogy egy gyerek milyen temperamentumú, jó vagy rossz evő lesz.És az is igaz, hogy mind mások,egyes érési fázisok más időpontra esnek,mint másoknál.... Erre nem is árt minket három gyerekeseket is emlékeztetni. Több gyereknél az ember hamarabb esik abba a hibába, hogy kicsit egy kaptafára, a már jól bejárt úton próbálja tenni a dolgát. Aztán csak csodálkozik ha erre a valahanyadik gyerek azt mondja "na neeem" :)
Soma fiam abszolút rossz evő, Emma lányom élete középpontjában pedig az evés áll. Hmm...hmm.... :D
Pedig elvileg ugyanúgy próbálom nevelni őket,hasonló szokásokat alakítgatok ki náluk. De ami egyiknél bejön, az a másiknál nem. Aztán itt egy harmadik, akinél meg sem egyik, sem másik :roll: :lol:
Van még egy dolog. Harmadik gyerekkel nekem nehezebb (nemtom más 3 gyerekes hogy van ezzel) nyugis, babaközpontú hétköznapokat kialakítani. Sokat rohanunk, óvoda, iskola, uszoda, edzés, bevásárlás, szülői értekezlet, sokszögében a legpicibb meg én. Harc eddzett gyerek, látszólag jól viseli mindezt, de talán mégis, minden látszólagos nyugodtsága, kiegyensúlyozottsága ellenére ez az egész kihatással van a súlyfejlődésére....Szerintetek? Próbálok ezen is javítani.
Azért rá-rápróbálok a kanalazásra,még ha egyelőre nulla sikerrel is. Bár, éppen ma teljesen lenyűgözte a kezében tartott kis darab banán! De aztán csak adig tartott az idill, míg "véletlenül" be nem kapta, onnantól kezdve öklendezés, köhögés, patakokban folyó könny, jó széles volt a repertoár amit a kis falat gyümölcs okozott.
Az éjszakákat továbbra is átalussza, reggel is csak arra ébredek, hogy hallom fent van,magyarázgat, ütögeti a csörgőjét. Aztán fölé hajolok, ő meg egy csodás mosollyal jutalmaz. Én meg szépen elolvadok
:D :D
Próbálok feltnni képeket róluk
Köszönöm a segítséget!
Kisevi
 


Helló kisevi!
már azt hidtem elüldöztelek :cry: , pedig csak belekotnyeleskedtem a nagyok dolgába :lol: .Erre már én is gondoltam amit írtál , hogy ha 3 gyerkőc van azért igen "megbonyolítja az életet"! El sem zudom képzelni!Mekkora a korkülömbség a gyerkőcök között, és mennyire tudsz magaddal foglalkozni? ( látom ez hülye kérdés volt!)
Jó lenne ha tennél fel képet!
Tavaly télen Boginak a kivi hozta meg a sikert a gyümölcsök fele és az étvágyán is sokat lendített. Lehet , hogy nem lett volna szabad neki adni , de én kipróbáltam! Minden nap 2-3 kivi , ez jó volt a pelusnak is :shock: . Ez most csak eszembe jutott.
Várjuk a képet




Helló Gyöngyi!
Lehet , hogy olvastam a másik topikban a lányodról. Most képzeld el , hogy kérte a bilit, de nem ül rá csak fogja leteszi és melléguggol. De ott sem kakál vagy pisil csak nézegeti. Lehet , hogy kényelmetlen ? Milyen volt az első bilitek ? Vagy jobb a wc-re szerelhető ? Most olyan zavarba vagyok mint amikor ivópoharat vettem neki, akkor is 3 különböző fajta volt a boltba , megvettem ő meg összeszorította a pici száját és ennyi :( azóta sem nagyon akarja elhagyni a cumisüveget.
Erre a téli , útközben pisilésre már én is gondoltam , hogy ez elég macerás még egy felnőttnél is hát egy kis mukinál meg még inkább., mert a kisfiú viszonylag könnyebben előhalássza a kisbigut , gyorsan pisi aztán elrejti , hogy le ne faggyon , de egy csajszi?!A nők sorsa nehezebb!!
na megyek mosogatni ! sziasztok

Kép
 


KISEVI!!!

De jó hogy jöttél!!
Pár gondolat megint eszembe jutott. Az ember az első gyerekénél tapasztalatlan, akárhogy működik az lesz a természetes, de ha a harmadik más mint az első kettő, az valóban ijesztő lehet és elbizonytalanító. És igen boizos, hogy a harmadik kicsit "hátrányos" helyzetű, ezt a másodiknál is érzem. Olyan mintha elhanyagolnám, pedig csak nem jut annyi idő rá, mint a nagyra jutott. De hiszem, hogy ami a kicsi hátránya, az az előnye is lesz. Mariettánál megőrjítettek a másfél órás szopik, féltem mi lesz, ha a második is ennyi ideig fog szopizni. De hát a második már tudta a dolgát, max fél óra és aludt!!
Harmadik gyerek mellett, meg még kevesebb időd lehet. De van két tesója! Én nem látom a körülöttem lévő háromgyerekes családoknál, hogy olyan rossz lenne a legkissebbnek.Sőt, hát egy csomóan körülveszik!! Szerintem ezt szeretik, ezért ne aggódj. Mariettával tök sokszor mentünk soppingolni, mert imádta a nyüzsit. Sára mellett ez már megvolt, nem kellet kimenni a lakásból sem hozzá :lol:
Másik: lehet hogy a kicsi így kompenzálja, hogy viszonylag kevesebb figyelem jut rá!! Ha cicizik, akkor anya csak az övé!! Szerintem okosan csinálja :lol:
Más: azt is mondják az okosok, hogy minden stressz és negatív élmény éjjel álomban dolgozódik (nem túl szép szó) fel. Tehát, ha egy gyermek jól és nyugodtan alszik, és reggel jókedvvel, mosolyogva ébred, akkor túl rossz nem lehet neki :lol: Tartsd ezt szem előtt, ha ilyen kiegyensúlyozott, akkor jól érzi magát a bőrében. Minden 3 gyerekes család így működik, ahogy látom körülöttünk. Biztos, hogy nem ez hat a súlyára!!! Felejtsd el!! Ne magad okold!! Hiszek abban, hogy a gyerek tudja mi a jó neki.
Leírom neked, hogy hízott az én lányom:
sz.súly:3450
1 hó: 4040
2 hó: 4560
4 hó: 5540
5 hó: 5780
6 hó: 6480
Hat hónaposan nem volt 7 kg!! Pedig 4 hónapos korától kapott főzeléket, gyümölcsöt, tejpépet. Én is megijedtem, hogy keveset hízott, és akkor sem hízott többet, amikor mást is evett
:lol: Úgyhogy ne aggódj, ha enne szívesen kanállal, akkor sem biztos, hogy jobban hízna.


SZEXIMEXI

Mint az ivópohár példája is mutatja, tök mindegy milyet veszel ,nem ez a lényeg. Nálunk a legegyszerűbb bili volt (kiráz a hideg a zenélős és figurás biliktől) És wc szűkítő. Mariettánál ez utóbbi volt a kedvenc, mert így felnőttesen pisilt, mint mi. Sára a bilit részesíti előnyben :x Azt takarítani kell :oops: A wc ülőkés megoldás nekem jobban tetszik :lol: .
Mi sose használtunk ivópoharat, vagy cumisüveget. amikor már vittük magunkkal az innivalót, akkor vettem nekik sport kupakos üdítőt (a tartalmát én ittam meg) és azt töltöttem meg. Le lehet zárni, és könnyen lehet belőle inni.
Na megyek, nekem is mosogatni kell :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Helló KISEVI !
ahogy elnéztem , hogy Gyöngyinek hogyan híziott a kislánya én is visszakerestem a Bogi kiskönyvébe és bizony :
szül.súly:3000g
1h:3800g
2h:4150g
3h:4750g
4h:5200g
5h:5650g
6h:5910g
7h:6050g
1éves:7740g
ezt csak azért , hogy az én kiscicám sem vitte soha túlzásba a hízást ( tudom ez téged nem nagyon vigasztal) , de hátha megtáltosodik :D Remélem azért picit javult már a helyzet ! szia

Kép
 


Siua Gyöngyi !
A szopókás üveget már én is próbáltam , de az sem kell ! Hátha majd a bölcsibe megjön a kedve a pohárbol való iváshoz , sőt lehet ott szivesebben is bilizne?! Ezt majd az idő eldönti . Amúgy neked valami EÜ. végzettséged van? ( a másik topikba mintha valamit olyanra utaltál volna) Na puszi , jók legyetek :wink:

Kép
 


Szeximexi!!

Igen eü-s végzettségem van, sőt gyerekekel foglalkoztam(om).

Akkor most Bogi miből iszik?? Cumisüvegből?? Na, és?? Szerintem ilyen téren piszkok a gyerekek: minnél jobban elvárjuk tőlük, annál kevésbé teljesítenek. A lényeg, hogy igyon!! Ez nagyon fontos, és akkor mellékes, hogy miből!! Előbb utóbb mindegyik leszokik a cumisüvegről, az ujjszopásról, vagy a cumiról. És ne felejtsd el, hogy elég hamar elválasztotta magát, kell a szopási igény kielégítéséhez valami. Sok szopó csecsemő a cicizés mellett még cumizik is, mert akkora a szopási igénye. Ez enyéni dolog.

És Bogi is kicsi még, bármekkorának is érzed, jár neki a babáskodás. Én imádom amikor a 4 éves és 110 cm-es nagylányom az ölembe fekszik, hogy ő most kisbaba és ringassam és énekeljek neki altatódalt, mint amikor kicsi volt!! Olyan gyorsan nőnek, sajna!!!
Állítsuk meg az időt!!!!!!!!!!!!!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok!

Köszi még egyszer a segítséget lányok!
A legnagyobb gyerkőcöm 8, a középső 5 éves.Nem picik, nincs nehéz dolgom. Soma iskolában van du. 3-ig, Emma délig oviban. Ebéd után hozom el.

Ahogy végignéztem a súlyfejlődéseket, látom, hogy havi hízás terén Kolos csak picivel marad le a Ti gyerkőceitektől!
Megnyugodtam, mióta beszélünk. Igaz, eddig semmi változást nem látok evés terén, de nem görcsölök az egészen.
Tegnap kicentrifugáztam egy alma levét és pohárból itatgattam vele.
Szülés után nehezen indult meg mindhárom gyerkőcömnél a tejem, jó egy hónapig pótolnom kellett tápszerrel, aztán a hónap leteltével fokozatosan elhagytam a tápszert és csak szoptattam. Szopott is minkét nagy sokáig. Szóval ami miatt írtam az az, hogy érdekes, az újszülöttek mennyire ügyesen iszogatnak kispohárból tápszert. De miután szopizik Kolos már jó néhány hónapja, totál elfelejtett poharazni. Szopta, szívta, nyalogatta, almalében úsztunk mindketten. Aztán a végén csak folyt be valamennyi a pocakjába is.:) :) Ma talán jobban megy majd.
Emlékszem, hogy a másik kettő gyorsan megtanult inni szívószállal is a pohár mellett. Nekem a csőrös pohár valahogy nem jött be. Nem tudom miért. Inkább poharazgattam, és azt szokták meg.

Mostanában "szerezgetem" az új diplomám, mert a régivel nem nagyon tudok mit kezdeni.
Kaptam a suliból levelet, hogy csak részben fogadták el a méltányossági kérelmem az óralátogatások alóli felmentésem kapcsán, és mégis be kell járnom néhány konzultációra vizsgaidőszakig. Vár rám néhány ronda zh is.:(
Szervezem, hogy ki, mikor tud elkísérni a konzultációra és vigyázni a babámra, míg benn ülök egy-egy szemináriumon. A tavalyi vizsgaidőszakom is érdekes volt, már szülést követően, két hetesen meg kellett jelenjek egy-két órán, hogy elfogadják a félévem. (sajnos nagyszülő híján vagyunk) Szerencsére vannak jóbarátaink, akik jöttek és segítettek, toligálták a babakocsit a városban, míg órán ültem.
Képzeljétek a főiskolának van szoptatós szobája!

Megkérdezhetem melyik topikban lehet még rátok találni?

Ma este teszek fel képeket ha nem bénázom el...

Sziasztok!
 


Szia KISEVI !
Minden elismerésem a 3 gyerkőc melletti iskola :D , én is gondolkoztam rajta , de hamar elvetettem az ötletet (gyáva nyúl) :oops: . Azért annak is örülök , hogy megnyugodtál egy kicsit, ha annak idején mikor Bogi született és nekünk is gondjaink voltak az evéssel és tudok erről az oldalról akkor lehet nekem is más lett volna. Az az igazság , hogy én úgy éreztem annyira magára hadják az ember lányát a védőnők(legalább is nálunk) .Jó , hogy van nagyi meg dédi aki ad tanácsot, de az már rég volt mikor ők neveltek gyereket és akinek 0 tapasztalata van az minden kis morzsa hasznos infónak örülne!Remélem ezzel nem sértettem meg senkit!
Várjuk a fényképet!

szia Gyöngyi!
Lehet igazad van és tényleg elfelejtem , hogy a csajszi nincs még 2 éves sem :oops: , nem is veszem el tőle a cumisüveget . Iszik ő pohárból vizet . szívószálas üdítőt azzal nincs baj, csak az üveget kell vinni mindenhova. azért kösz az infót .Pusz

Kép
 


HAHÓÓÓÓ MINDENKIII!!!

EVETT 5 EGÉSZ KANÁL ŐSZIBARACKOT!!!!!!Nem fintorgott, nem hányta ki, nem rázkódott, nem öklendezett!!! Nyelte! Ette! Hurrrrááá!!

:lol: :lol: :lol:
 


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Gyöngyi!

Jó a megérzésem, hogy védőnő vagy? Bocsi, hogy neked rontottam a kérdésemmel! :oops: Ha igen, akkor azt hiszem a jók közül vagy egy. :D
Ma délelőtt ismét próbálkoztam a gyümivel! Hát....lapostányérnyi, gyanús szemekkel nézett rám, kanálra, rám. Aztán száj becipzároz.
Én meg: játék, könyörgés, játék, könyörgés, kicselezés.... Eredmény semmi. De nem adom fel. Délután két szopi között újból megpróbálom.

Gondoltam már tejpépre is. Hátha izlene neki. Gyümölccsel vagy az nélkül.
 


KISEVI!!

Igen bevallom :oops: :oops: , de nem propagálom szívesen, mert tudom általában milyen a megitélés, és szégyenlem magam egyes kollegák miatt. A saját védőnőnkkel és spec. összevesztem, a korlátolt nézetei miatt. És nálunk itt a településen senki sincs megelégedve velük. És könnyen általánosítunk!!

Ne add fel, de ne is erőltesd. Látod, a súlyfejlődése nem rossz. És az evés egy élvezet, nem kényszer, ezt szem előtt kell tartani minden korban, hogy a táplálkozási zavarokat megpróbáljuk megelőzni. Enni nem kötelező , és nem büntethetünk vele - erre gondoltam.
Nálunk a tejpép nagyon bevállt, szerették :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Helló KISEVI !
Gratula az 5 kanál barackhoz :D :D ez tök jó :D , csak beindul a nagyfiú és hát "anya azért ne legyél telhetetlen ! tegnao ettem már a barackból ma nem kérek ! :D "Félre a viccet szerintem megtört a jég és csak GRATULA!!


Helló Gyöngyi !
Valahogy nekem is volt egy olyan sejtésem , hogy védőnő vagy .Én nem bántás képpen mondtam de itt nálunk Mezőberényben sajnos a védőnői szolgált -1 , a nullánál is kevesebb4 :( Viszont így hogy rádtaláltam van lehetőségem bővíteni egy kicsit ismereteimet! :P Ó mennem kell felébredt a csajszi Pusz

Kép
 


Sziasztok!

Próbálok képeket feltenni magunkról. Kép Kép Kép Kép
 


KISEVI!!

Bocsi de nem tudom nem szakmai szemmel nézni a gyerekeidet: gyönyörű, életvidám egészséges tündérek :!: :!: :!: :!: :!: :!:
De jó látni a kicsit is, így bizton állíthatom, teljesen egészséges, jól fejlődő baba benyomását kelti. Ott az élet a szemeiben, a huncutság, ez még a képeken is átjön!!!
És a nagyok!! A lányzó kész hölgyike, lesz még gondod vele olyan szép!! Teljesen rád hasonlít, vagy csak a szinei?? És a fiad!! Olyan igazi imádnivaló rosszcsont lehet, amit én is szeretek a fiúkban.
Nagyon büszke lehetsz rájuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


JA!!
Ha sz uram segít, akkor előkotrok képet a Mariettáról ennyi idősen.Pont ilyen volt: vékony, nyúlánk, és kopasz :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Helló KISEVI!
Gyönyörűek a gyerkőceid én is gratulálni tudok Kép

Kép
 


Sziasztok!!
Itt vannak az én képeim. Hat hónaposan (sajna csak kajás volt, mert ő jó evő volt, mégsem hízott :lol: )
Kép Kép

Itt 9 hónapos, de pucér, jól látszanak a nemlétező hurkái:

Kép

És ilyen most a gyönyörűségem:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok!

Gyönyörűek ezek a lányok! Megnéztem a képeiket többször is, kedvesek, édesek mindketten. Szeximexi, Boginak milyen szép a szeme! Szuper szép kis arca van! Váó, és elmélázó tekintete!!!!
És Marietta fekete, nevetős szemei, pörgős szempillá, huncut
tekintete!!!! Az a barna bőr!!!! Kíváncsi lennék Sárára!
Mi, vörösek, szeplősek, fehér bőrűek csak álmodunk ilyesmiről!
Nézegettem a csajokat, aztán megállapítottam mindketten máshogy, de gyönyörűek, különlegesen szépek! :D
Nekem nincs vékonyka gyerek kinézete Mariettának a pucérka képen! Tök arányos, egészséges, bájos baba! A nagylányos felvételről az jön le, hogy hosszú lábú, nyúlánk (döglesztő lesz) sportos fajta.
A másik két gyerekem duci (sőt Emma szuszogósan kövér!) volt, mindenfelé narancsbőr, hurkák. Ülve, akár egy dagadt budha!
:D Ez akkor OK volt, hiszen minden kisbaba kövérke. (gondoltam én) Azt hiszem egy kicsit a felmenő női családtagok ültették az ember fejébe azt a nézetet, hogy az egészséges baba pufók fejű, jó dagi! Nem vagyok szakmabéli, de nem is hiszem, hogy e kettő között van összefügés. (kövér és egészséges baba, nem?)
Aztán az első meglepetés ezzel kapcsolatban akkor ért, amikor a pufi baba-fiam egy jó kis megfázás kapcsán először kruppozott. A doki elmondta, hogy a krupp pl. a kövér babáknál gyakoribb. Ezt nem tudom miért van így...

Kolos tegnap megevett egy fél barackot egy negyed almával. TÁTOGOTT!!!!!!!Juhéjjj!!!!
:lol: A napokban lesz 7 hónapos! Szupi hét hónapos ajándék!
:D :D :D
Emma lányom közelgő névnapjára, hátra a kertbe degut, meg mókust kért. Apjával karöltve azt se tudtuk az első az mi a csuda. Van kecskénk, gidáink (a tejéből csinálom a sajtot, túrót a tejérzékeny lányomnak), nyulaink, macskáink, hörcsögeink, halaink, galambjaink. Egy barátságos, öreg nagy sünink is rendszeresen jelentkezik kajáért. A teknősünk megöregedett és kimúlt.
Hát...degunk valóban nincs még.
:lol: :lol:
Éltes, 40 éves koromra egy fél állatketret nyitok az udvarunkban.:) Jó ez, a szomszéd gyerekek imádnak itt lenni, egy fél óvoda van nálunk délutánonként. Viszont sok velük a gond (karám takarítás, fejés, etetés, orvos...)
Na, jól elkanyarodtam.

Tegnap este meztelenül megmértem Kolost. Jó rég nem mértem. Hízott az elmúlt másfél hónapban 15 dkg-ot! Átléptük a bűvös 7 kg-ot.:)
Megpróbáltam a tejpépet is a napokban. Egyelőre nem jött be. Nem erőltetem. Majd egyszer....
 


Kisevi!!!

Irigyellek, hogy ennyi állathoz van energiád a gyerekek és a háztartás mellett (most nagyon lustának érzem magam :lol: :lol: ) De a gyerekeid hálásak lehetnek ezért neked.. majd később. Biztos nagyon élvezi, az enyémek is élveznék!! Itt laktok a közelbe, mert akkor délután mi is megyünk :lol: :lol: :lol: :lol:

A legfontosabb: gratulálok a kis "zabás" Koloshoz :!: :!: Ha egy biznisz beindul...., lehet csak rá kell jönni az ízére. Csak így tovább, kívánom.
Bőrszinekről: gondolom, hogy van bajod a gyerekek érzékeny bőrével, de akkor is gyönyörűek a színeikkel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Majd meglátod milyen hálás lesz a lányod érte, Te nem voltál?? Szerintem olyan szexi!

Igen, van egy ilyen hülye társadalmi, családi elvárás, hogy akkor gondozod jól a babádat, ha kövér!!!Amikor ez alkat kérdése!!! Fogyasztani se tudod, hízatni se nagyon anyatejjel (bár ha csokival és chipssel etetem,?, :lol: :lol: )
És bizony a duci babák érzékenyebbek a betegségekkel szemben, több rajtuk a zsírszövet, aminek rosszabb az ellenállóképessége. De tudod, az anyatejesen kövér kisbaba nem lesz kövér felnőtt!!!!!!! Ez is egy fontos érv a szoptatás mellett:

Nos, megmutatom Sárámat is, teljes valójában:

Kép


Most nyáron:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Szia Gyöngyi!

Bocsánat a hallgatásért, nagyon mozgalmas hetem volt, csak épp a leveleimet volt időm megnézni.
Sára (amennyit belőled látni a kis képet) pont olyan, mint Te! Ugye jól látom a hasonlóságot? Marietta ezek szerint inkább férjed vonásait örökölte, Sára meg a tiédet. Nagyon édesek mindketten! Olyan jókedvűek a képen! Most, hogy láttam a fürdőzős képet, eszembe jut milyen jókat lubickoltunk mi is a nyáron a gyerekekkel! De jó is volt!:)

Az állatok közül a kecske célirányos volt (tej miatt), a többi csak úgy jött. Nyuszikat megesszük, és vannak kisgidáink, amikkel éppen nem tudunk mit kezdeni, mert bakok lévén nem tudtuk eladni senkinek. Szóval lehet, hogy ők is a serpenyőben végzik. (macskákat békén hagyjuk... :lol: )
Igen, érdekes dolog az állattartás. Érdekes benne, amikor a gyerekek rájönnek, a kisállatok nem csupán a simizésért élnek körülöttünk, hanem nevelni, ápolni, gondozni kell őket. És vannak állatok amiket direkt azért tarunk, hogy megegyük őket, és persze léteznek hobbi állatok is. Végig kuksoltuk a gyerekekkel a gidák világra jöttét, sírtunk, amikor kismacskánk döglött meg a születés közben. Ápoltuk őket ha valamelyik lebetegedett, és persze rengeteget játszanak velük a lurkók. Mind-mind élmény, és nem csak a gyerkőcöknek.
Szívesen látnánk benneteket a mi kis "farmunkon", de jó messze élünk egymástól. Bajaiak vagyunk. A városnak falusias hangulatú, régi részén, nagy udvaros házban élünk.:) Közel van hozzánk, erdő, és a Duna is.

Kolos ma nem fogadott el egy kiskanálnyi gyümölcsöt sem, álló nap bújt hozzám, olyan kis szuszmorgós, rosszkedvű volt. Nem erőltettem, holnap megint próbálkozom. :?

Szeretném a véleményedet kérdezni babaúszás ügyben! Sokan ellenzik az uszodavíz megkérdőjelezhető tisztasága, meg egyéb betegségek miatt, meg azért, hogy a baba így is, úgy is elfelejti a korán kezdett "úszás edzéseket" és aztán újból kell tanítani. Mások szerint nagyon jó dolog, csak épp borzasztó drága.
Szerinted? Nekem szimpatikus.
Remélem a hosszú hallgatásom ellenére :oops: még benézel ide.

Szia!
 


Szia Kisevi!!

Hát jót mosolyogtam azon, hogy milyen hasonlóságokat vélsz felfedezni!! :lol: Sára egy az egyben az apja :lol: , de ez nem derül ki a képekből, igaz! :oops: Apja szeme színe, arcformája, fintora, és a haja színe (bár a mi családunkban is voltak akik szőkék voltak gyerekként - hát nem én)
Marietta talán inkább én!! Főleg a színei, de csecsemőként pont olyan volt mint én csecsemőnek!! De ő is nagyon hasonlít az apjára, ki mit lát meg benne: a szeme színe az enyém, de a szeme formája, szempillája az apjáé. Szóval, bocsi, de nem jó a meglátásod :lol: , igaz a képek sem segítettek sokat :cry: :oops:
Én sose látom , hogy ki kire hasonlít, csak ha nagyon szembetűnő. A lányaimnál meg nem az, elég vegyesek. De Sára az apja, nagyon :lol:

Úszás? Én nem vittem volna akkor sem, ha van rá lehetőségem. Nem szeretjük a vizet, én sem és a lányok sem nagyon (utálják, ha az arcukba megy) Én voltam, úgy nyaralni Görögországban, hogy csak bokáig voltam a tengerben :oops: :lol:
Szempont bizony az uszoda tisztasága!! De ez nagyban függ a gyerek ellenálló képességétől is!! Marietta most az oviban úszik - mert azt fontosnak tartom, hogy tanuljon meg úszni és legyen vízbiztonsága!!
Én úgy tudom, hogy a csecsemőúszást 3 hónaposan kell elkezdeni, de ez nem biztos. Igaz, hogy semmi köze ennek az igazi úszáshoz, és nem fog rá emlékezni, de attól még lehet élvezni valamit csak úgy - ilyen a babaúszás is. Barátosnénk két lánya (3 éves, és 9 hónapos) imádja a vizet, 3 hónapos koruk óta járnak, és a kádban is merülnek a csajok :lol: . Ők szeretik és soha nem betegedtek meg miatta!!!
Nálunk akkor is baj van (síkitófrász), ha fürdés közben a szemükbe megy a víz, így én nem fizetek a babaúszásért.

Szóval nagyon megoszlanak a vélemények, szerintem ha szeretitek a vizet és van lehetőségetek erre próbáljátok ki!! Baja nem lesz abból, hogy mulat veled egy órát a gyereked :lol: Ha szereti a vizet, akkor biztos jó mulatság.

Úgy érzem kicsit zavaros vagyok ma, de ez az idő!!!.....
Az én csajaim is napok óta gyagyásak, fogjuk az időre!!!! :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet: