Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Segítségre van szükségem, mert nem boldogulok a babakocsim biztonsági övével. A régi kocsiban az ötpontos tényleg öt ponton volt rögzítve, nem is volt vele semmi baj, de a mostani (Peg Perego Venezia) igazából csak 3 ponton rögzített a kocsihoz, a baba két vállánál nem, hanem hevederszerûen átteszem rajta. (Remélem, értitek, mire gondolok.) Így viszont a baba hátába mélyed a két hátsó pántot összetartó kis mûanyag lapocska...
Szóval hogy tegyem bele a babát, hogy ez a mûanyag a legkevésbé nyomja, egyáltalán hol van ennek a helye, milyen magasságban? Ja, és mi célt szolgál egyáltalán?
 
 


Debora

Nem tudom milyen az a muanyag pontosan, de az nem a gyerek mellkasa ele valo?
Legalabbis itt amiket en ismerek a kocsikba szerelheto gyerekulesekbe azok a gyerek ele valok es a gyerek mellkasa elott fogom vele ossze a ket ovet ami a vallan megy keresztul, hogy ne tudjon kibujni belole.
Elore is bocsanat ha nem ertettem meg esetleg tokeletesen a gondodat.

Napocska
 


Szia Napocska!

Adtál egy jó ötletet, baba nélkül már ki is próbáltam, holnap reggel pedig a picivel is, csak most meg az a gondom - mivel ez a lapocska nem eltávolítható -, hogy fogom betenni a babát, már eleve elõl kell lennie a lapocskának és Õ bebújik a lyukon???
Ezerszer néztem már meg a babakocsi leírását, de egy szó sincs benne errõl...

Köszönöm a segítségedet!

Debóra
 
 

 
 

Debora

Ami nekem van annak egyik oldala fixen rajta van a hevederen. Azt csak fel le tudom huzni rajta. Masik oldalaba viszont miutan ulesbe tetem a lanyomat akkor teszem bele a hevedert. Olyasmi elven mint ahogy a gemkapocsba csuszik bele a papir. Mikor megvan akkor kivant magassagba huzom a lanykamnak. Mondjuk en nagylanyom mar siman ki is birja kapcsolni. Ugyhogy jobb ha allandoan egyik szememet rajta tartom.

Napocska
 


Köszi Napocska, én is erre gondoltam, hogy végsõ esetben belevágok ollóval, hogy mobilabb legyen. Az én picim 6 hónapos, de már ügyesen kimászik az övbõl a karjaival, azért is keresem ilyen nagyon a tuti megoldást.

Debóra
 
 


Sziasztok!
Biztonsági övvel kapcsolatos kérdésem lenne: régebbi típusú Skodába szeretnénk kagyló alakú gyerekülést tenni. Csak fix biztonsági öv szerelhetö be a kocsiba, de ami most van benne, az állítólag túl rövid, nem éri át a gyerekülést. Van-e valami ötletetek, hol lehetne ilyen hosszabb, hárompontos fix övet Skodába kapni?

Köszi.
Katicabogár

Kati


Katica,
en sajna valaszolni nem tudok a kerdesedre, de... szoval a mi Ventonkban is rovidebb az ov hatul. A mi kagyloulesunk olyan volt, hogy ketfele modon lehet bekotni a kocsiba /mindketto verzio menetiranynak hattal/, amibol az egyik nalunk nem volt jo, de a masik modon siman eleg volt az ov hossza. Az egy kicsit macerasabb volt ugyan, de nem vettuk ki a kocsibol az ulest, igy meg tudtuk oldani.
Szoval, nem tudom, milyen hosszu a Skoda ove, de egy probat meger. A boltokban altalaban megengedik, hogy kiprobalja az ember vasarlas elott a gyerekulest. Ezt csak azert irtam le, hatha nem sikerul ovet szereznetek, nomeg ugy tudom, a beszerelese sem egyszeru.
-Afonya
Névtelen
 


Csak tipp: autóbontóba kéne elmennetek, és valami nagy böszme autó elsõ biztonsági övét megnézni. Vagy esetleg Skoda elsõ övét megnézni, akkor legalább a csavarméret stimmel. Végsõ megoldásként a beszerelhetõ öv csatlakozóit meghagyva egy másik autó övét kéne táskással odavarratni. A biztonsági övek egyébként is varrással vannak a pántokon visszafordítás után rögzítve.
Nálunk is gond volt, de csak a bébihordónál, a másiknál szerencsére már nem.
Csi
Névtelen
 


Sziasztok

En most kezdenek utazgatni a babammal,de az utasoldali legzsak nem kikapcsolhato a kocsiban,ezert csak hatra tudom tenni Ot.Az aggaszt,hogy mivel meg csak harom honapos,kagylo ulesben ul,ami viszont csak menetiranynak hattal kotheto ugye,azaz nekem is hattal!
Van valakinek tapasztalata,otlete,hogy hogy lenne a legbisztonsagosabb igy utazni,amig en vezetek?
Ki,hogy csinalta/csinalja ilyen esetben?

Borsi
Névtelen
 


Szia Borsi!
Hát te???
 


Szia Borsi!
Hát te hogyhogy itt?
Csak neeem?
 


Nekünk is olyan az autónk(fiat brava), amiben nem kapcsolható ki. Mi elvittük egy szakszervízbe, ahol ideiglenesen kikötötték, azaz rákötöttek v.mi ellenállást(kicsit szakszerűtlenül fogalmazok), így nem nyílna ki még ütközéskor sem. Egy barátnőm suzukival ugyanezt csináltatta, tőlünk függetlenül. Aztán, ha új ülést kap hátulra, akkor leszedik ezt az ellenállást, és működik, mint azelőtt.
Amit még lehet: egy visszapillantó tükröt szereltetni hátulra, hogy lássad a gyereket, de hosszú távon szerintem elég rossz így, mert ő nem lát téged. Ráadásul, ha valami van, akkor elkezdesz hátraforogni, nyúlkálni, elég veszélyes.
 
 


Sziasztok!

Szia Zmariann!
Ne haragudj,de igy nem emlekszem Rad.Megneztem a profilodat is,sajna a baba sem ismeros.Leveleztunk regebben?Borsi neven is biztos vannak tobben mar.Mondj valami tobbet magadrol legyszi,hatha csak en vagyok a luke!


rjuli
Koszi a tippet!Idokozben en is ezen a vonalon indultam el,csak tartottam tole,hogy az ilyen megmahinalt dogoknal majd elesben derul ki,hogy jaaaaaaa,ezt es ezt rosszul kotottuk vissza,bocsi...!De ha masok mar megcsinaltak,biztos nem lehet bonyolult.Utana megyek majd a szerviznel.
A tukros megoldas pedig nem igazan tetszik azok miatt foleg,amiket irtal Te is!
Koszi a tippeket!

Borsi
Névtelen
 


A lányom, aki 2 éves rendszeresen azzal szórakozik hogy kibújik a biztonsági ülés övéből.
Hiába ülök mellette hiába próbálok már mindent mondani játszani semmi eredmény.

Beszorítani meg nem lehet annyira mert akkor meg nem kap levegőt.

Mit csináljak?

Beus
Névtelen
 


Beus!
Lehet kapni Century nevű régebbi típusú amerikai gyerekülést. Azt a lábak között kell bekötni, és nem tudja a gyerek kinyitni. Mi is ezért vettük. Kép
sofka
 
 


NA jó, de mit csináljak ha már nagyon drágáért megvettünk egy másik típust? Concordot.
Nem gondoltam volna hogy ilyen problémáink lehetnek.

Beus
Névtelen
 


Az én fiam is kibújik az autósülés vállpántjaiból Kép Nem hiszem, hogy sokat ér így a bekötözés, simán kirepülhet, ha arra kerülne a sor. Próbálunk rá hatni, de ha nem figyelünk oda, rögtön leveszi a válláról a pántokat.
Kíváncsi
 


Hát igen, és most hogy figyelmesebben olvasom Sofka írását, a concord szintén olyan amit a lábai között kell bekötni.

Nem is ott bújik ki, hanem a kis vállaival a felső pántokból.


beus
Névtelen
 


Beus, ebből nem tudott kibújni, pedig elvetemülten próbálgatta. Többnyire egyedül autózunk a srácokkal (nincs más felnőtt) és nekem életbevágóan fontos volt, hogy maradjon. Szeritnem ugyanis az ülés a hétköznapi kis baleseteket tutira megelőzi. (Hirtelen fékezésnél előrebukás, anya háta mögé pohár víz beöntése, stb.) ÉS bármennyit bosszant is, az ülését (már nagyobb van neki), ő maga köti el. Tudod, különben nem tud elindulni az autó!
Úgyhogy próbálkozz, biztos sikerül! Kép

sofka
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: