Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem találtam hozzászólást a témában, ezért nyitottam új topikot. A problémám az, hogy nekem soha nem volt ajakherpeszem, csak a férjemnek, de nem kaptam el egyszer sem. Most 6 hetes terhes vagyok, és újra kijött a férjem herpesze. Olvastam, hogy vigyázni kell mindenféle fertőzéssel és vírussal, és ez is az. Védve vagyok, ha eddig sem kaptam el, vagy mellőzzük néhány napig még a puszit is?

A segítséget előre is köszönöm!
Vendég
 


Kedves Juca28!
Az ajakherpeszt általában a HSV-1 (herpes simplex vírus 1-es típusa)okozza, mellyel a lakosság 80-90% fertőzött akár van (vagy volt) tünete valakinek, akár nincs. Sajnos, az utóbbi időben egyre gyakrabban fordul elő HSV-2 által okozott ajakherpesz is, főképp a szexuális szokások megváltozása (oralis szex) miatt. Az óvatosság ezért nem indokolatlan, tehát semmi puszi, míg van herpesz. Egyébként lehet segíteni is tabletta formában adott aciklovir tartalmú (vényköteles) szerrel, melyet - természetesen - férjed szed. A szer gyakorlatilag megakadályozza a vírusürítést, de nagymértékben csökkenti a fellángolások gyakoriságát (általában az adag 5x200mg, vagy 3x400mg kb. 5 napig). Ha 4-6/év-nél gyakrabban jön ki a herpesz, akkor indokolt a hosszantartó (akár egy évig tartó) kezelés is, ilyenkor általában le lehet csökkenteni az adagot 3x200mg-ra. Az aciklovir gyakorlatilag nem okoz mellékhatásokat, bevétele nem függ a táplálkozástól stb. Amint említettem, a nemiszervi herpeszt általában a HSV-2 okozza. Amerikában minden 4.nő hordozza a vírust, magyarországi adatok nem állnak rendelkezésre. Mindenesetre érdemes lenne szűrni, hogy fertőzött vagy-e HSV-2-vel, mert a baba fertőzésének a veszélye akkor nagy (50%), ha a fertőzés a terhesség alatt történik. Ilyenkor a baba halálához is vezethet a fertőzés (50% az esély!). Ha a kismama már korábban megfertőződött HSV-2-vel, a baba fertőződésének a veszélye csupán 2-5%. Általában az az elfogadott, hogy amennyiben nemiszervi fellángolás van a szülés idején, úgy császármetszést kell végezni. Jelenlegi ajánlások szerint amennyiben a terhesség alatt is észlelnek fellángolásokat, úgy aciklovir (pl. Telviran) kezelést írnak fel a szülésig, mert meggátolja a vírusürítést és csökkenti a fellángolások számát.
Üdvözlettel, Herpeszdoki.
Herpeszdoki
 


Csak most vettem észre, hogy írtál, mert már nem is néztem, olyan sokáig nem reagált senki. Nagyon köszönöm a kielégítő választ és segítséget. Megfogadom a tanácsaidat, bár azóta szerencsére (lekopogom) nem jött ki a férjemnek.
Köszönöm, üdv, Juca
Vendég
 

 
 

Kedves Herpeszdoki!
Most vált aktuálissá-sajnos-,hogy felkeressem ezzel a témával foglalkozó oldalakat.Örülnék neki ha olvasnád az írásomat és tudnál válaszolni.
Szóval egy héttel ezelőtt nagy tragédia érte a családot:19 hetes halott magzatomat meg kellett szülnöm.Kb.1-2 héttel azelőtt halhatott meg szegénykém,persze azóta is keresem az okokat.
Egészségesen éltem a terhesség előtt és alatt is,odafigyeltem a táplálék minőségére és magamra,sokat pihentem,kitűnően éreztem magam a harmadik hónaptól.Még Elevitet is szedtem terh.előtt is és a 3.hónapig.
Azt mondják ritka,hogy félidő környékén haljon meg a magzat,vagy genetikailag nem volt egészséges-de akkor miért nem vetéltem el spontán hamarabb?-,vagy érte vmi fertőzés a babát.Csak arra tudok gondolni,hogy a 16-17.hét környékén a férjemnek előjött az ajakherpesze,ami már legalább egy éve nem jelentkezett.Azonnal elkezdte Zovirax-al kenni.Nem gondoltuk,hogy baj lehet belőle,hiszen neki van két nagylánya az előző házasságából,az anyjuknak is volt már lánykorában is herpesze,a gyerekek pedig tök egészségesen születtek.Nekem sosem volt herpeszem,pedig anyukámnak is van.Persze adtam puszit a férjemnek közben,igaz,nem a herpeszére,de adtam,és amikor már látható jele nem volt,orálisan is együtt voltunk.Meg sem fordult a fejemben,hogy esetleg bajt okozhat a herpesz,de ma már csak arra tudok gondolni,hogy talán az lehetett az oka a babám halálának,és a tudatlanságommal okoztam a halálát,pedig egészségügyis vagyok,dolgoztam Bőrgy.osztályon is,de erről nem tudtam semmit.
Kérlek mondd meg nekem,hogy okozhatta-e ez a bajt,mert én nem tudok más ésszerű magyarázatot,ha nagy avalószínűsége,következő terhességemnél milyen óvintézkedéseket tegyek ezzel kapcsolatban?Ettől függetlenül természetesen kivizsgáltatom magam minden irányban,de ez is egy lehetséges magyarázat a szörnyűségre,ami velünk történt.
Előre is köszönöm a kedvességedet.
Edina

Kép
 


Nekem is lenne egy-két kérdésem a Dokihoz!!Nekem a rákszűrés eredménye lett ez a herpesz!Mondták,hogy 2 hétig csak zuhanyzás a Betadine mellett,és semmi szexuális együttlét Apával!De kérdem én,ha csak 3 hónap múlva kell újabb rákszűrésre mennem,akkor mi lesz addig a szexuális életünkel?????Óvszert használjunk,vagy mi legyen?Válaszát előre is KÖSZÖNÖM!
Bea

Kép
 
 


A segítségeteket szeretném kérni!Pénteken voltam orvosnál és nemi herpesz vírust állapítottak meg nálam.Szeretnénk babát, és olvastam a neten, hogy akinek ilyene van, annak van esélye arra, hogy nem lesz egészséges a gyereke.Írtak föl gyógyszert is, Famvir a neve.Ha valakinek volt már ilyene, vagy tud erről valamit, az írjon nekem, mert egy kissé megijedtem.Nekem már régebben is volt ilyenem, kb. 2 havonta kiújult, de csak most mentem el vele orvoshoz.
Azt olvastam, hogyha a terhesség alatt jön ki előszőr, az nagyobb gond.
 


Sziasztok!

Úgy látom, egy ideje már elapadt ez a topic. Ez, gondolom, csak jót jelent. Viszont sajnos nálam aktuális lett, hogy újra induljon, mert pár napja kijött az orromon! egy nagy herpesz, amit elkezdtem Telviran kenőccsel kenegetni. Csak az volt itthon. Most kezdtem viszont belegondolni, hogy lehet, hogy nem is lenne szabad ezt a féle kenőcsöt használni! Tud valaki valami megnyugatót mondani?

Azt lehet tudni, hogy a terhesség okozza-e a herpesz kiújulását, vagy a stressz? (A sote-ra járok gondozásra, és nincs még orvosom... asszem eleget mondtam :) Most vagyok a 14. hétben.

köszi mindenkinek a hozzászólást!
kalevivka
 


Sziasztok! Szeretném megosztani veletek az én esetemet.
Pár éve egy nagyon durva fertőzés végkifejlete még egy herpesszel tetőzött a végére. Azt mondta a dokim hogy annyira legyengült a szervezetem (lórugás gyógyszereket is szedtem) hogy ez még pluszba kijött. (.. és nem a számon, hanem a nemiszervemen) Azóta időnként kiújul, de nem tudok vele mit kezdeni. Doki azóta nem látta, mert mire eljutnék vele, addigra el is múlik. Most viszont hogy terhes lettem, és az első pár hónapban megjelent, megijedtem és (ne nevessetek ki) - de - lefényképeztem a telómmal és rohantam a dokohoz! A doki megerősített hogy az, és azt mondta hogy csak akkor veszélyes ha pont a szülés idejére jön ki, amúgy éljek ezzel együtt, kiírtani nem lehet. Már annó én is hallottam hogy fertőzés miatt csak császár, bla-bla.. apás szülést szeretnénk, csak bízni tudok benne, hogy nem újul ki pont akkor.
Viszont nekem azt mondták hogy idegi alapon is kijöhet - főleg ha rettegek tőle. Nem tudom, erről ki mit hallott.
Amit itt olvastam kezelési lehetőséget, kérni fogom én is, és hasznos volt számomra a herpeszdoki leírása, köszönöm
az infókat.
Hát ennyi az én történetem a témához. Csak az volt a célom a leírásával hogy akinek már volt fertőzése, ne kapjon szívgörcsöt ha kiújul a terhesség alatt, és ne rémítsék meg a szomorú történetek.

üdv mindenkinek :D
 
 


Sziasztok!

Herpesz vírusra nagyon jó lenne a sárga flakonos aloe vera natúr gélje tuti nem jönne vissza többet:) ez a gél 1 növény belső gélje és vírus, baktérium és gombaölő e mellé ajánlanék 1 ajakaírt aloeből ami kb 800 ft és védi áploja addig az ajkakat mig a gél hatni tud:)

puszi

moni0511@freemail.hu
 


Sziasztok!
En 1o hetes terhes vagyok!
Ujra kiujjult a nemi herpeszem,sajnos.
Elegge felek nehogy valami fejlodesi rendelleneseget csinaljon a babanak.
Valaki tud ebben informaciot adni?Van meg sorstarsam ebben?

Elore is koszonom a valaszokat.
Emo
emo
 
 


Szia Emo!
Én úgy tudom, a kiújuló herpesz nem okoz rendellenességet. Viszont császár a vége... Nemrég olvastam, ha megtalálom, hol, írom azt is. :)

 
 



Szia!

Mindenkinek más válik be herpeszre. Ha a férjednek nem volt soha,és puszi után sem kapta el,akkor ő csak hordozó. Pár ötlet a herpesz gyors és hatásos eltűntetéséhez: Gyógyszertári alkoholllal kenegetni.Nem fáj és hamar leszárítja. A fogkrém is hatásos lehet. Zovirax nem mindenkinek jön be,pl nekem sem. Ami fontos,hogy napi 4-5 ezer mg c-vitamint szedjél a herpesz ideje alatt. Ha várandós vagy,akkor ne,mert akkor a baba miatt nem szabad. az alkohol jó szokott lenni!
 
 


Sziasztok!

Nálam is a rákszűrés eredménye lett a nemi herpesz!
Eléggé kikészültem tőle, ugyanis most szeretnénk belefogni a babaprojektbe! De most elbizonytalanodtam, mert félek nehogy valami rendellenességgel szülessen a babánk egy ilyen vírus miatt!
Szóval az lenne a kérésem, hogy akinek van ilyen fertőzése és volt már terhes ossza meg velem tapasztalatait!
Válaszaitokat előre is köszi!
 


Sziasztok!


Nem is gondoltam volna hogy ennyire veszélyes egy kis herpike. A barátomnak elég sürün kijön az ajkán (kb 2 évente), föleg ha legyengül a szervezete.Eddig nem kaptam el töle,pedig puszilgattam is. Most 12 hetes terhes vagyok,és mostanában nem volt vmi extra étvágyam,söt sok mindentöl undorodtam,valoszinü hogy kicsit legyengült aszervezetem és sajna a 11.héten kijött az én ajkamon is a herpesz :( kenegettem neogranormonnal , amitöl szépen leszáradt és 1 hét alatt el is mult.
Ugye nem lehet baja a babámnak ettöl?? Ha tudtam volna hogy ez ennyire veszélyes lehet....
 


a herpesz terhesség utolsó harmadában a veszélyes,vagyis a szülésnél mert ha akkor van herpes a hüvely körül akkor császárral veszik ki a babát,illetve terhesség bármely szakaszában semmivel nem szabad kenni ami gyógyszeres,a neogranormont azt szabad,én igy hallottam.

 


nakem az aloe nem vált be hanem a gyogyótárban lehet kapni grapefruitmag olajcsepp vagy mi abból naponta 2szer 15csepp 3dl vizben.ez írtotta ki belőlem nekem havonta jött ki alul felül,azóta semmi,hála égnek

 


Nekem a számra a Richtofit herpesz elleni krém vált be. Amúgy én azt hallottam régen, hogy akinek a száján kijön a herpesz, annak valszeg a nemiszervén nem fog kijönni. (de lehet, hogy csak vigasznak szánták :roll: ) Amúgy nekem egyszer a bal orcámon is volt herpesz, úgy egy tenyér (!) nagyságú, mert elaludtam a napon és nagyon leégett az a felem. Valami fehérrel kellett kenegetni, nagyon hasonlított ahhoz, amivel a bárányhimlőt kenik. Lehet, hogy az is volt, csak a nevét nem tudom. Elég hosszú idő volt, míg elmúlt. Páromnak még sosem volt herpesze, de mi sosem puszilkodunk, még az arcára sem adok puszit, ha épp nekem kijön. Már csak azért sem, mert ha neki nem is jön ki, de én visszakaphatom azért még tőle. Úgyhogy ilyenkor mindennel óvatosan. Törölközővel is!

Kép
Kép
 
 


terheseknek szerintem richtofittal sem szabad főleg az első 12hétben

 


Hát azt nem tudom...de itt valaki feltett egy cikket, amiben egy doki azt írta, hogy egy kis krém a herpeszre nem árthat. Persze azért jobb az óvatosság.

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Lanyané ez komoly??? Mármint a grapefruitmag olaj?? Én is iszonyatos sokat szenvedek a herpesszel!!! Ha már valami miatt idegesebb vagyok tuti előjön és ugye most az orvoshoz járkálásnál is izgul az ember! Feltétlenül ki fogom próbálni Én is! Örülök, hogy erre tévedtem :lol:

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Nekem nemrég jött ki az arcomon nem hiszitek el de egyszerre 2 helyen is.Vectavirral kentem és el is múlt még egy hét sem kellett hozzá!Valószínűleg azért múlt el ilyen hamar mert szedem a magne b6-ot és c vitamint is iszom mindennap.Ez nem vicc utána néztem és írták is hogy ezekkel hamarabb lezajlik.Terhesség előtt is volt de akkor 2 hét volt mire elmúlt.Állítólag a magzatra akkor lehet veszélyes ha a száj környékén közvetlenűl jön ki.

angi
 
 


Sziasztok!
Ma voltam orvosnál,mert kiújjuló nemi herpeszem van.
32 hetes terhes vagyok. A doki nem volt túl biztató. Most szétaggódhatom magam a baba miatt!!!! :oops: :cry:
 
 


Sziasztok

20 hetes terhes vagyok. Erre 2 év után az orrom és a szám közötti részen (számomra) csúnya herpesz alakult ki. Eddig csak olyankor jött elő, ha beteg voltam, vagy valamit nagy undorral volt muszáj megennem. Most semmi ilyesmi nincs.
Kicsit aggódom, hogy ez mennyire árthat meg a babának. A gyógyszertárban a richtofit herpesz elleni krémet kaptam. Mennyire hatásos, és jó ez?
Vendég
 


Szia csak gyorsan és ismeretlenül.Először is gratula a babához!!
A herpesz csak akkor fertőz ha más szervezetében is benne van a herpesz vírus.Nekem gyerek koromtól van szerintem apámtól örököltem.Nagyobbik fiammal is volt herpeszem terhesség alatt.Nem történik semmi kül.Alapos kézmosás és nem szabad piszkálni.
Most is kezd szerintem kijönni a számon,bár még pici és csak viszket.
Nekem a kenőcsök nem nagyon használnak.A fogkrém már inkább.Éjszakára rákenem és ennyi.
Ha van kérdésed írj nyugodtan.Szia.

Kép
 


Szia :)

Köszi szépen a gyors választ, megnyugtató.

Látom te is babás vagy! :D Szintén gratula a kistesóhoz!
Vendég
 


Anuk.Ha bármi kérdésed van,csak írj nyugodtan.Sokat vagyok fent a babaneten.Ha tudok segítek. :D

Kép
 


A Zoviraxszal a száj kis területét egy-kétszer bekenve és a krémet nem lenyalogatva(!) nem kell ártalomtól tartani.
Azért van egy jobb ötletem: a patikákban fillérekért kapható a teljesen ártalmatlan Lassar-paszta. És persze célszerű B-vitaminokat szedni mellé. Az ajakherpesz hátterében igen sokszor higiénés mulasztás (közös pohár, evőeszköz, stb.) lehet, ezeket érdemes végiggondolni és kiküszöbölni.

Ezt találtam,akit érdekel. :)

Kép
 


Sziasztok!
Kétségbe vagyok esve soha nem volt herpeszem és most az orvosom szerint az van.Kaptam Telviran gyógyszert és kenőcsöt.
Megtudja nekem valaki mondani mikor kezd hatni?
Borzalmasan fáj mennyi idő alatt múlik el? Segítsetek!
 
 


sziasztok!!!!!én londonban élek már egy éve lassan, és itt van barátom!!!nekem eddig a számon szokott lenni herpesz de az is olyan évente 3-4 alkalommal hogy ha nagyon elfáradok vagy streeszelem magam, és ez mind hathat a nemi herpeszre is!!!!!
amióta itt élek és itt van barátom azóta már 2 szer kaptam el nemi herpeszt azaz már 2 szer jött el!!!pont tegnap elött megint ma elmentem az orvoshoz, és mivel a barátom is volt neki semmilyen tünete nincs csak nekem, ezért kaptam gyógyszert és pár praktikát hogy mit kell csinálnom hogy ha van akkor elviselhetőbb legyen!!!!ezt szeretném megosztani nektek is:vegyetek ülö fürdöt egy maréknyi sóval és ahogy ültök benne legyintkessétek a vizet a nemi szervetek felé, ez nagyon jól kitisztitja ne használjatok semmilyen intim lemosót vagy hasonló dolgokat, ez csak irritálhatja, a másik nagoyn jó ha fagyaszott kis akut teszek oda törölközöbe csavarva ha annyira elviselhetelen a fájdalom!én ittkinnt egy speciális klinikára járok, ami teljesen ingyenes, viszont amikor nekem az első alkalommal volt ez a problémám akkor azt hitték hogy HIV virusom van mert ugyebár teljesen ugyan azok a tünetei is!!!az első alkalommal én teljsen lázas voltam fel sem tudtam kelni olyan 4-5 napig mire elmentem erre a helyre és hát vért vettek, szövetmintát mindent, végül kiderült hogy herpes virus ugye, ez msot már a második alkalom hogy elöjön nekem és az orvosom azt mondta hogy ha most még 2 hónap után elöjön akkor hosszabb idejig kell szednem gyógyszert!!!az elözönél nem volt problémám a comb nyirokcsomokkal de most igen fájnak be vannak dagadva ilyen kis mirigy szerüek,reménykedem benne hogy majd jobb lesz!!!!én az aciclovir nevü gyogyszert kaptam és ez nagyon jó!!!szerintem a legjobb!!!!
remélem segitettem egy kicsit!!!!
üdv :lol:


Sziasztok!

Nekem is az alkohol vált be 1-2 nap alatt leszárítja!
Én cserszömörcés szájvizet használok,ez alkoholos és a gyógynövény gyulladáscsökkentő és vizketés ill fájdalom csillapító hatású!
Na és mellé belülről valami immuntámogatás.Pl C vitamin.
Kismamáknak is lehet nyugodtan 500-1000 ml-t szedni.
Plusz én használtam egy kolosztrum tartalmú kapszulát,ami szintén immunerősítő,immunglobulin van benne,mint az anyatejben.Úgy tudom lehet adni gyerekeknek is.
Jobbulást mindenkinek! :)
istvaner
Budapest XIX. kerület
 
 


Van mégbitt valaki???
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron