Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, a gondom, hogy a bébink kinõtte a babahordozóját és most már nagyobbat kellene vennünk. de nem tudom milyet.
mert hallottam hogy a Römer a Coscó és Concord a legjobb, de ezek a legdrágábbak is. Tényleg van különbség köztük?

Mert láttam már pl. a tescoban 10 eFt-ért is.

Szóval mi a tapasztalatotok?

Köszi a segítséget!

Artha
Artha
 


Van.
Szia!
Ami szerintem a legfontosabb, hogy megfeleljen a nemzetközi biztonsági elõírásoknak, ezt matricával kell jelezni rajta, ne habból legyen, hanem kombinált, mûanyagokból, fémbõl. Biztonságosan, 3 pontos övvel lehessen rögzíteni, némileg nem árt, ha dönthetõ egy kicsit, a szundi miatt, és az se baj, ha mosható a huzat. A bébihordozott gyerkõcnek én olyat vennék, ami még nem a legnagyobb. Az öv legyen 5 pontos, és könnyen kezelhetõ, mert idegbaj télen, ö db-ból csatot fabrikálni.. Szerintem a használtak éppen megfelenek, és sok alighsznált van forgalomban.
ZSomimama
zsomimama (zsomimama)
 


A barátnõmék most vettek concord ülést (9-36 kg-os), 29 990 Ft és hozzá még a magasítót +4500Ft.
Mosható a huzat, nagyon könnyen ki/be lehet venni. szép is.
Ez a ki és be tétel is fontos, mert õk pl. a lopások miatt nem hagyják benn az autóban.
Névtelen
 

 
 

A decemberi Autó magazinban teszteltek egy pár ülést. Nem lettek túl jók az eredmények:
Feltételesen ajánlottak (még ezek lettek a legjobbak, de ezek sem tökéletesek): Concord Fixmax (34990 Ft), Maxi Cosi Priori (45590 Ft), VW Isofix duo (79390 Ft).
Nem ajánlottak: bébé confort Hipsos (29900), Kiddy Life (46990), Recaro Start (59900), Römer Lord (44990).

Tényleg rendesen kipróbálták õket ütközéses teszttel, frontálisan és oldalról is. Ezek nem reklámok, vgy antireklámok akartak lenni, csak segítség a választáshoz.
Menta
 
 


Szia Artha!
Csak egy tanács,mindenképpen legyen benne hungarocel(belül),mert az a legjobb energiaelnyelõ betét ütközésnél.
A legtöbb biztonságosabb autó lökhárítójába is az van.
Ha baj van,a mûanyag nem veszi fel annyira az ütközést,és azért nem mindegy hogy a baba egy kemény mûanyagnak ütõdik,vagy elnyeli ezt az erõt a hungarocel.
Még anno ajánlottam hogy rakják be ezt a linket a baba.lap.hu-ra,úgyhogy onnan szedtem elõ,pontosan nem emléxem ott mit írnak,és most sincs idõm elolvasni,de hátha segítség ez isKép
[url=http://www.auto2.hu/1tores/gyermeku/fo.htm" TARGET="_top]http://www.auto2.hu/1tores/gyermeku/fo.htm[/url]
Üdv,Mariann
 


Ja,mi BREVI grand prixet vettünk (Megatoys),az enyémbe ujszülött betét is van,bár szerintem ujszülöttnek még túl nagy,de mi 9 hónapos kortól használjuk,és tök jóKép
Ezt 0-18kg-ig ajánlják,és ebbe még mindig bõven belefér a gyerek,nem úgy mint olcsóbb fajta társaik mint a dooby meg ezek,pedig azt is 18kg-ig ajánlják.
Van benne hungarocel,és ez mondjuk drágább volt a betét miatt(25000),de a szûkítõ nélküliek kb 16-18ezer ft.
 


Sziasztok!

Akkor álljon itt egy ellenvélemény is. Nagyobbik lányom most 4 éves, és 9 hónapos korától használtunk egy Safety Baby nevû 0-18 kg-ig ajánlott ülést. Már nem emlékszem, hogy mennyiért vettük, de mostanában láttam, hogy valaki hirdet egy ilyet 12500 ft-ért, és azt írja, hogy új. Tehát nem tartozik a drága kategóriába.
A lányom most 14.3 kg, és csak azért vettünk neki másikat, mert a tesó belenõtt. Még jó lett volna neki legalább fél évig, akkor is csak magasságban nõtte volna ki.

Zsomimamával egyetértek a csattot illetõen, bár egy hónapja még nem gondoltam volna, hogy ilyen fontos lehet, hogy hogyan záródik. A Safety Baby egyszerûen becsatolható, amit most vettünk ( Speedway 9-36 kg) az viszont tényleg horror.

Szóval szerintem nem érdemes drágát venni, mert az olcsó is lehet ugyanolyan jó. Egyébként amikor vettük, az döntött, hogy mellette volt egy CAM 0-18 kg-os, és pont ugyanúgy nézett ki, ugyanolyan felépítésû, összetételû volt, csak éppen majdnem kétszer annyiba került a márka miatt. A tesztek pedig azért nem hitelesek szerintem, mert azokon eleve csak a "neves" darabokat vizsgálják (bár nem láttam az említett tesztet, csak ez a tapasztalatom).

Gabi
Gabi
 


Ez a Safety Baby a cora áruházban 7990ft,és az még újabb,valószínû azért nem tudja eladni 12500ft.-ért.
(már elég régóta hirdeti)
Ezzel nekem csak az volt a bajom,hogy nincs megfelelõ oldalvédelme,és nincs benne hungarocelKép
A Brevi meg mindent tudott amit mi szerettünk volna.
A szomszéd kisfiúnak is ez az olcsóbb fajta van,hát már nem sok hiányzik hogy õ legyen a magasabb és ne az ülés háttámlája,míg a miénknek még kell vagy 15-20centi.(ugyanakkora mindkét gyerek)
Ezzel nem a brevit akarom sztárolni,hanem hogy az a 10ezer ft különbség szerintem nem szabad hogy számítson ha a gyermekünk biztonságáról van szó!(persze most akkor joggal kérdezhetné mindenki hogy akkor miért nem azt az 50-60ezer forintosat vettük,nekünk nem éri meg a gyerek biztonsága?dehogynem,csak nem vagyunk úgy eleresztve anyagilag,és nekünk ez volt az alapkövetelményünk az üléssel kapcsolatban,és ezt ennyiért megkaptuk)
A tesztekben meg nyugodtan bízhatsz,nem csak a nevesebb darabokat vizsgálják,és ott általában tényleg beleadnak mindent!
(a részletekbe nem akarok belemenni,mert elég durva)
Elõre mondom,semmi kötekedõ szándék nincs bennem,kár hogy nem hallani hogy íromKép,de így ismeretlenül is szeretném ha jól választanátok!Kép
És ezzel nem is a safetyt akarom szidni,de ha valaki megteheti,vegye a hungaroceles kivitelt!
 


Lanyok, egy kis segitsegre lenne szuksegem. A nagyfiaim jovo heten toltik a 2t, neki Maxi Cosi Priori autosulesuk van. A tesojuk 7 honapos, 10 kilos lassan neki is kell autosules. Most Maxi Cosi bebihordozoban utazik. A kerdesem az lenne, hogy tudtok-e megbizhato, viszonylag keskeny, fektetheto autosulest? Igaz, hogy egyteru autonk van, de nem vagyok benne biztos, hogy egy ujabb Priori meg elferne a masik ketto mellett. Ez azert lenne fontos, mert eleg sokat utazunk, hosszu tavokat is.
Koszi elore is
Molnarka
 


Sziasztok!

Szerintem ha egy ülés megfelel az Uniós biztonsági szabványnak, és ezt a rajta lévõ cimke tanusítja, akkor megbízható, legyen neves, vagy névtelen tipus. Különben mi is Safety Baby-t használunk, és sajnos ütköztünk is már Kép , de a gyerek épségben megúszta. Az ülést viszont kidobtuk, állítólag egy baleset után már nem megbízható (egyik tipus sem). Ezért én például sosem vennék használt ülést, mert ki tudja, hogy balesetes volt-e.

Eszter
Eszter
 


Molnárka!
Szerintem addig várjatok amíg magától biztonságosan ül,és akkor vegyetek ülést,mert a priori elég nagy,és tényleg nem biztos hogy elfér egymás mellett 3db.Valamelyik mostani újságban (baba magazin vagy anyák lapja) láttam olyat ami 9-36kg-ig jó,az elég keskenynek tûnt,de ahhoz már biztonságosan kell ülnie.Vagy,az egyik nagyobb átadja a priorit a kicsinek,és neki már jó ez a fajta.

Eszter!
Persze persze,nem azt mondtam hogy nem biztonságos a safety,hanem a hungarocellel még fokozni lehet a biztonságot.Aztán lehet hogy létezik olyan amibe van,és mégis rosszabb mint a sima mûanyag betétes.
Sajnos mellettem meghalt a barátunk 6éves kislánya,a mi autónkkal mentünk,de mivel nekünk még nem volt gyerekünk,ülésünk sem volt.Akkor még kötelezõ sem volt(99ben),de a barátunk utána rögtön vett egyet.Kár hogy ehhez meg kellett halnia egy kisgyermeknek.Akkor megfogadtuk,hogy a tõlünk telhetõ legbiztonságosabbat vesszük meg,ezen nem múlhat egy gyerek élete.A párom lakatos,látott már egy pár törött autót,és õ mondta hogy a legjobb amibe hungaro van.A legbiztonságosabb autók lökhárítójába is ezt raknak,mert elnyeli az energiát.
A baleset után,még ha kisebb is volt a kocc,a biztonsági öv csattja miatt nem ajánlják a használatot,mert az az erõtõl károsodhat,és ki tudja így kívülrõl hogy mennyit bír tartani legközelebb.(persze ha jól tudom)
 


Szia MAriann, nem tudod, van valahol lista, ahol tesztelték az üléseket? és ahol kedvemre csámcsoghatok-és majd választhatok- minõség és márkák között?

Köszi: Bébé
Névtelen
 


Szia Bébé!
Van.
[url=http://www.auto2.hu/1tores/gyermeku/fo.htm" TARGET="_top]http://www.auto2.hu/1tores/gyermeku/fo.htm[/url]
Rég olvastam,lehetséges hogy nincs benne olyan ami már létezik,de a fõbb szempontokat ebbõl is ki lehet venni!
szivi,Mariann
 



Ismeri valaki a Neonato nevû olasz gyermekülést?
Míra
 


Míra!

Nekem azt mondtáka boltban hogy ugyanaz mint a Cam, ugyanaz a cég.

Van valakinek tapasztalata, hogy keleti kocsiba milyen 0-18 kilós ülés köthetõ be?

Mariann!

A Brevi nekem is tetszik, de állítólag nem dönthetõ a háttámlája, csak amíg menetiránynak háttal van. Nem gond ez nálatok? Mennyire kényelmes hosszú úton az ülés?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Szia Manó!
Dönthetõ a háttámlájaKép
A gyerek úgy tud benne aludni mint a bundaKép
Max 100km-t mentünk vele egyhuzamban,nem volt gond.

Mariann
 


Szia Mariann!

Mi olyan 160 km-t szoktunk utazni kb 2 havonta (naygszülõk). Kezdek hajlani a Brevire.Kép Nekem a boltban mondta az elsdó hogy nem dönthetõ csak amíg háttal ül. Ezért gondolkozom (gondolkoztam.Kép) A cam-en, mert az olyan rendszerû, mint a "drágábbak", úgy lehet dönteni. Viszonta lányom elég nagy baba (7 hónaposan 71 cm és 8 kg), és elgondolkoztató amit itt a camrõl meg más olcsóbb ülésekrõl irtatok hogy nem fér el benne jól.

A brevi bekötése emmyire bonyolult, nem tudod mennyire igényel hosszú övet. nekünk nem autómata az övünk, és bizony a maxi cosi hordozót épp beéri.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Mi most veszünk majd 9-18kg-ig babaülést, mindenfélét utànaolvastam a babaüléseknek, utanaérdeklödtem boltokban, baratoknal. Biztonsagi szempontbol mindenképpen a Römer Duo a legjobb, de az marrrha draga. Jo a Römer King is, ami valamivel olcsobb. Nem a céget akarom reklamozni, de allitolag a Römer ülések a legbiztosabbak. Nem tudom, olvassa-e még vki ezt a beszélgetést??? Mindenesetre az ember hosszu idöre veszi az ülést, megéri aldozni ra. Talan lehet hasznaltan is kapni vhol. Sziasztok!!!
Vendég
 


Szia Kukacz!
Most kettő Römer King Quickfix ülésünk van(9-18 kg).Mielőtt megvettük ,alaposan utána olvastam,ezt találták a tesztek a legbiztonságosabbnak(mármint a Römert).Valóban nem olcsó,de a biztonság nagyon fontos.Ha valamilyen biztonsági felszerelés árán gondolkozom,akkor mindig eszembe jut:ha megsérülne a gyerekem,nem 63.000 Ft-ot adnék,hanem mindent,amim van,hogy egészséges legyen.
Milyen ez a R.Duo?Még nem hallottam róla,bár most már nekünk az eggyel nagyobb súlycsoportot kell néznünk lassan.
Szia!
Mariann
 
 


Hello Mariann!
Teljesen igazad van, amikor azt irod, nem szabad a picik biztonsagan sporolni. Ezzel természetesen visszaelnek a babaülés, etetöszék, babakocsi stb gyartok: sok szülö igy gondolkodik, mint mi. Amikor arrol irtam, hogy talan lehet hasznaltan is venni, azokra gondoltam, akik mindent megadnanak a kicsinek, de nincs pénzük. Sajna... Nekem szerencsém volt, vannak olyan baratnöim, akiknek valamivel nagyobb csemetéik vannak, igy sokmindent kaptunk kölcsön (is).
R. Duot csak kepen lattam, allitolag stabilabb, mint a King+ a Prince. Frontalis ütközés esetén is jobban tart, bar ezt jobb nem kiprobalni...A többi Römernek ez a gyengéje: frontalis ütközéskor kirepülhet az ülés... Mi ma vesszük majd meg vagy a King-et, vagy a Prince-t.
Következö sulycsoportban allitolag jo a Römer Zoom, bar kinézetre olyan, mint 1 nyomott ufo, vagy a Römer Mono, mind2 15-36kg-ig. Azert van 2 ülésetek, mert 2 picurotok van??? Irj Roluk!!!
Sok sikert a valasztasban.
Vendég
 


Szia Kukacz!

Szívesen vennék én is használtan,de csak akkor merném,ha teljesen ismerem az "előéletét".Állítólag bármilyen kicsi ütközés után le kell cserélni az üléseket,mert rejtett sérülései lehetnek.A családban csak az enyémekhez hasonló korú gyerekek vannak,a baráti társaságban meg kisebbek,így marad az új ülés.
Szerinted mennyire lehet az üléseknél a megadott súlyhatárt kihasználni?A mostani 9-18 kg-ig jó.Kettő év van a gyerekek között,de kg-ban alig van eltérés(11-12,ill.12-13 kg),mert a nagyobb kis ropi.Szóval azon gondolkodtam,magasságban lehet,hogy hamarabb kinövi.Bár most Ő a legkisebb az óvibanKép
Végül melyik ülést vettétek meg?Nekünk még egy kicsit arrébb van az üléscsere,mert a köv.kategória 15 kg-tól indulKép
Szia! Mariann
 
 


King- et vettünk. A Baby Safe-re pld(amink most van), azt irjak, 11kg-ig jo. A fiam nincs 9 kg, de mar regota lelog rola...
Vendég
 



Kukacz!King vagy King Quickfix?Hol vettétek?

Mariann
 
 


Szia Mariann!
Quickfix, csak az volt. Miért??? Amugy Franciaorszagban vettük, Svajcban lakunk. De Anyu latott otthon a Metroban, amelyik az M3-ashoz van közel.
Vendég
 


Sziasztok!!
Nekünk is most aktuális a gyerekülés vásárlás,most nőttük ki a béby hordozót!Én viszont már csak olyat veszek ami 9-36kg -ig jó merthogy az 12 éves koráig jó!Mi a Recaro Young-ot(más néven STM starlight SP)Néztük ki ez 2007 tesztgyőztes lett a 9-36kg-os kategóriában!Szerintem sajnos csak akkor derül ki hogy milyen jó egy gyerekülés(Mármint az esztétikai és praktikussági dolgokat leszámitva),amikor ütközésre kerül a sor!!!Ami ne legyen persze, de én mindenkinek azt javaslom hogy a törésteszteket azért érdemes megnézni merthát ugye első a biztonság, csak aztán jön a többi!Amugy az árak tényleg borzasztóak, de tudom ajánlani az aukciós oldalakat(tesz-vesz ,stb...)ahol ha szerencséd van egy 10-est spórolhatsz!!!
Szisztok:Nóra

Kép
Kép
+Vivien 5 éves
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet: