Új privát üzeneted érkezett!

Koszi az infokat szile. Ha van meg ilyen okos tudnivalod, akkor megkoszonnek, ha leirnad nekunk. En pl. ebben a temaban abszolut nem vagyok jartas. Pl. olyan is erdekelne, hogy a GYED-et a brutto vagy netto fizetes alapjan szamoljak? Es szules utan 24 hetig milyen jutattas van, azt mibol szamoljak ki? Mikortol jar a szulesi szabadsag?
Moni
Moni
 


Szia Moni!
A legtöbb infó, ami a kismamákat is érintheti munkaügyben, az a Munka Törvénykönyvében, az 1992. évi XXII. törvényben van benne. Ez persze elég terjedelmesKép
Jövö héten otthon leszek, azt hiszem akkor megprobálom összeszedni belöle a leglényegesebb részeket (pl. amiket kérdeztél az engem is mind érdekel), és az eredményeket megosztom veletek.
Szile
szile
 


Szia Dia!

Hát sikerüljön! Élni ne feljtsetek el a kaparás mellet.. Kaparni mindig lehet, suska mégse sose lesz elég Kép(
Ez meg itt a negativ biztatás.
De a baba meg akkor is jo dolog! Kép)

üdv: Zsolt
Zsolt
 

 
 

Sziasztok!
Most hívott az anyósom, hogy 2001-töl már a magzatra is lehet igénybevenni adókedvezményt, 91 napos korától. A mértéke akkora, ami a gyerek után is jár, ikrek esetén duplázva. Ha jól emlékszem, akkor a HVG adózási különszámában a 8. oldalon van benne. Szerintem jól jöhet az a havi néhány ezer forint, úgyhogy érdemes a munkahelyeteken szólni emiatt.
Szile
szile
 


Es a 91 napot az utolso verzes elso napjatol szamoljak?
Moni
Moni
 


Köszi Szile!
Ez jó hír, a családi pótlékról nem tudsz esetleg, hogy az is változott-e?
Katalin
Névtelen
 


Sziasztok!

Tud valaki nekem arra válaszolni, hogy egy vállalkozó hogyan kap gyest? Ugyanazok a feltételek, mint a közalkalmazottaknál? Vagy hogy van?

Nagyon köszi ha valaki segít!

Mamacica
Mamacica
 


Szia Mamacica!

Neked a TB-hez kell benyújtanod a GYES igényedet, és ott mindent elmondanak.

Üdv: Magdi
gallainemagdi (gallainema
 


Aki az elso babával már itthon volt (pl: Gyes-en), az a másodikkal igényelheti a Gyed-et, amit a vélelmezett bér alapján számolnak ki. Ti hallottátok ezt? Aki tudja vegye igénybe lányok!
Én úgy tudom, hogy a mindenkori minimálbér kétszerese a Gyed felso határa, tehát jelenleg 80.000 Ft. Ebbol vonnak még adót, nyugdíjat. Ja, a Gyed a vélelmezett béred 70 %-a. Mindenképpen több, mint a Gyes. És szuljünk sok babát...
Azt sem értem, ha valaki csak Gyes-re jogosult és mondjuk 1,5-2 évre az elso baba után jön a második, miért nem lehet a pénzt is megduplázni.
Ez lenne a jogos, nem?
andrea (andrea)
 


Munkavallalas:
Attol tarok hamarosan munkat kell keressek, mivel a parom el fog hagyni minket.
Visszamennem nincs hova.
Ki tud olyan internetes oldalat, ahol,erdemes keresgelni.
Egybekent angol szakos tanar vagyok meg marketingmaneger, szoval nem sok mindenhez ertek, sajnos.
Zsike
zsike
 


Kedves Zsike!
Sajnálom, hogy így alakul az életed! Az EasyInternet egyik korábbi számában fel van sorolva jópár álláshirdető, -kereső honlap. Most nem otthon vagyok, de szerdán megnézem Neked, és leírom, ha addig nem találsz mást!
Üdv: tmóni
tmóni (tmón
 


Koszi.
Zsike
zsike
 


Zsike!

Ha a [url=http://www.startlap.hu" TARGET="_top]http://www.startlap.hu[/url] oldalakon összevannak szedve témák szerint a linkek. Próbálkozz itt is.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Zsike!
Szerdáig is böngészhetsz:
www.jobmonitor.hu
www.multijob.hu
www.jobscout24.hu
www.jobpilot.hu

Üdv:tmóni
Ui: Ne csüggedj!Olyan még nem volt, hogy valahogy ne lett volna!!!
tmóni (tmón
 


Szia Zsike!

Csütörtöki express-ben találtam. Ha hasznos, akkor örülök, hogy leírtam, ha nem, akkor legalább "bejárattam" az újjaimat:

XVI. ker-i szakközépiskola felvesz többek között angol tanárokat, 06-30/850-3030

Sok sikert!
Atiapuka
Névtelen
 


Szia Zsike!

A mai Újpresszben találtam:
Bogdánfy u. ált. iskola keres angoltanárt.
466-5097


Üdv Atiapuka
Atiapuka
 


Engem elsosroban az érdekelne, de a leírtak alapján ez másokat is értinthet, hogy mennyi ideig lehet – nem terhesen – táppénzen lenni megszakítás nélkül. A munkahelyemen ugyanis annyi ártó tényezo /dohányzás!, rosszul muködo légkondicionálás, levegotlenség, sötét, rendszertelen munkaido, stressz stb./ van, hogy képtelenség még csak teherbe esni is. Egyelore én még ennél a próblémánál ragadtam le. Örülnék, ha már a terhességemet kellene „titkolnom”
Zorka
 


Andrea: "Azt sem értem, ha valaki csak Gyes-re jogosult és mondjuk 1,5-2 évre az elso baba után jön a második, miért nem lehet a pénzt is megduplázni."

És az ikreseknek miért nem jár dupla pénz?
Gabó
 


Képzeljétek el, még régen, úgy a kilencvenes évek közepén úgy volt a GYES, hogy fügött attól, hányadik gyerek. VOlt egy alapja (95 körül kb. 7 ezre forint) amihez jött kb. 700 Ft az elsõnél, 800 Ft a másodiknál, és kb. 900 Ft a harmadiknál. És ha többel voltál otthon, akkor ezek a párszáz Ft-k mind jöttek. Bizony ám! (azaz kettõvel otthon lenni mondjuk 800 Ft-val több pénz volt, mint eggyel!)
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Zsikének!!
Még néhány honlap: www.allascentrum.hu
www.allasok.hu
A www.bppiac.hu a Budapesti Piac honlapja, van rajta Távmunkára regisztációs lehetőség, pl. fordítás is van.
Üdv: tmóni
tmóni (tmón
 


Koszonom, koszonom!
El sem hiszem, parom most visszakozni, " vissazkuszni" latszik, azert en szepen bongeszem az allashirdeteseket, es koszi a segitseget. Ha nem muszaj, meg nem allnek munkaba, leven manom 14 honapos, de kiszolgaltatott helyzetbe sem kerulhetek, na ez egy masik mese, szoval nagyon koszi a segitseget!
Erot is adtatok ezzel.
Zsike
zsike
 


Sziasztok lányok!

Kérlek segítsetek nekem, mert egy kicsit belezavarodtam a GYES GYED témába.
Én úgy tudom, hogy GYED 2 évig van, aminek legalább 6 hónapos munkaviszony a feltétele, hogy a fizetésedből számolják és alanyi jogon jár.
A GYES pedig a 3. évben van, és jóval kevesebb.
Viszont kisgyerekes ismerősöm szerint a GYED van 6 hónapig, utána a GYES pedig csak 18 hónap folyamatos munkaviszony után jár. Na most hogy van ez, melyik helyes?
Kérlek írjatok, mert babát szeretnék őszi bróbálkozással, de ha igaz a 18 hónap, kicsit csúsztatnom kell. Kép

Köszi a segítséget!

Évici
Évici (Évic
 


Évici!

A honlap nyitó oldalán részletesen megtudsz mindent. Olvassd el!
tvica
 


Köszi, elolvastam és ott az én verziómat látom igazolni. Nem tudom, hogy csak én nem értettem-e, vagy valóban a 2 éves GYED a 6 hónapos munkaviszonnyal a helyes e. Létezik egyáltalán 18 hónapos kikötés valamire?
Jól esne, ha megerősítenétek.
Köszi!!!
Évici
Évici (Évic
 


Évici!

Szerintem onnan jöhet a keveredés, hogy van a szülési szabadság is, és alapból elõbb azt veszik ki, és utána jön a GYED. A GYED a gyerek kétéves koráig jár. A szül. szabadság 24 hét (na itt a szám nem tuti), amibõl 4 hetet szülés elõtt is lehet igénybe venni. Talán emiatt maradt a 18 hónap a GYED-re és onnan keveredik a dolog, nem?
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Köszi az infót Ildi, aranyos vagy hogy mindig írsz. Lehet, hogy innen a keveredés, de azért még informálódom "hivatalosan" is, hogy tisztán lássak mindent.

Puszi,
Évici
Évici
 


Sziasztok!
Most biztos hülyeséget kérdezek, de azért megkérdezem. Akkor mi van, ha most GYED-en vagyok a kismanómmal, és majd 2-3 éves kora körül szülök egy újabb kismanót? Akkor is ugyanúgy jár majd a GYED? (Fõleg ha nem megyek közbe vissza dolgozni.) Köszi a már hasonló cipõben járóknak.
Ági
 


Akkor biztosan ha a második addig megszületik amíg az elso be nem tölti a harmadik életévét.

Az viszont engem is érdekelne ha az elso elmúlik hároméves, de közben már várom a másodikat és gyakorlatilag fel kéne vennem a munkát, de nem veszem akkor mi van?

Ha terhes vagyok megint felmondhatnak?

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Kiiratod magadat tappenzre.
N.
Névtelen
 


Sziasztok,
Nekem csak egy kérdésem lenne...

Ha az első babával még GYED-en vagyok és közben szülöm amásodikat jára a 24 hét szülési szabi is vagy csak a GYED kezdődik újra a kicsit két éves koráig?
Évike
Évike
 


Nekem harom ev es harom honap van a ket gyerkoc kozott. Amikor a nagyobb betoltotte a harmat, kirtak tappenzre, amit a szerzodesben megallapitott osszeg alapjan szamitottak (a cegem megemelte az osszeget), majd amikor a pici megszuletett, akkor pedig szulesi szabira. En az elsot meg a Bokros alatt szultem, es eppen akkor toltotte be a kettot, amikor visszaallitottak a GYED-et. Az elso evre meg GYES-t se kaptam, ra, most viszont szulesi szabin vagyok a kicsivel, es nem dolgoztam a ket gyerek kozott.

N
Névtelen
 


Kedves Névtelen,
Köszi az infot,
Évike
Évike
 


Sziasztok! Örömmel látom, hogy van egy munkahelyi blokk! Szeretném a véleményeteket, tapasztalataitokat hallani "visszatérés a munkahelyre a Gyes után" témában.
Ért-e sérelem vagy megkülönböztetés bárkit ilyen helyzetben?

Köszi! Judit
Névtelen
 


Szia Judit!
Bár az én tapasztalatom elég negatív, azért megosztom Veled, remélem lesznek pozitív hozzászólók is.
Engem sajnos nem vettek vissza a munkahelyemre. Kis cég volt, egy darab alkalmazottal (aki eredetileg én voltamKép), mivel az utódommal szintén meg voltak elégedve (és nem mellesleg nem volt a láthatáron gyerek), ezért õ maradt, én mentem. Ennek jó pár éve.
Most ismét itthon vagyok a kisebbikkel, de úgy néz ki nem fogom megtapasztalni a "visszatérést a munkahelyre Gyes után", ugyanis úgy néz ki nem lesz hova visszamenniKép
Kiváncsian várom én is a hozzászólókat!
Szia, Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Sziasztok! Most estem ide és rögtön a pánikba is. Ha én munkanélküli vagyok kb egy éve, akkor semmi pizt nem fogok kapni? Se GYES se GYED sese? Argh.
zsunya
 


Zsunya!

Én úgy tudom, hogy a GYES neked is jár. De biztosabb infot kaphatsz a Munkaügyi Irodában, vagy nézd meg a Szociális és Családügyi (?) Minisztérium honlapját itt: [url=http://www.szcsm.gov.hu" TARGET="_top]http://www.szcsm.gov.hu[/url]

Puszi:

Dia
Dia
 


Köszönöm szépen! Most már látom az alagút végét. (de miért tülköl?) Jókis káosz lett a fejemben. Az egyik pontban leirják, hogy nem kaphatok, a másikban kifejtik hogy hogyan mégis. Aszem bemegyek az ügyfélszolgálatra és kifaggatom a hölgyeket.

puszi
Zsunya
zsunya
 


Zsunya!

Sok szerencsét, remélem, jófejt fogsz majd ki. De ha gondolod, kifaggatom a könyvelõnket is, hátha tud segíteni, eléggé naprakész a dologban!

Puszi:

Dia
Dia
 


Ma megyek. Remélem. Ha nem járok sikerrel úgyis pánikszerûen irok, tudni fogod! :-)

Azért köszönöm szépen.
Zsunya
zsunya (zsunya)
 


Sziasztok!

Most írok elõször, elsõ babámat várom, és még nagyon az elején vagyok. Volna néhány kérdésem, remélem valaki tud nekem rá válaszolni. A GYES-t hogyan számolják, mennyi ledolgozott idõbõl (2000-ben az elmúlt egy év fizetésébõl átlagot vontakés annak a 70%-a volt a GYES, most hogy van?,mennyi a GYED összege?
Elõre is köszönöm.
Névtelen
 


Munka a GYES mellett

Tud nekem valaki tanácsot adni, hogy milyen megoldás van a GYES melletti vállalkozói tevékenységre a pici 1,5 éves kora elõtt?

Vállalkozó sminkesként õsztõl amikor a baba fél éves lesz, szeretnék hivatalosan napi max. 3-4 órát dolgozni. Mivel a házunkban van az üzletem, ez nagyon könnyen megoldható. Egyenlõre a kozmetikát nem, csak a sminktetoválást, sminkelést és a smink-tanácsadást végezném egy ·átváltoztatjuk· vállalkozás (fotós, sminkes, kozmetius, fodrász, stylist)mellett.
A könyvelõm szerint csak a baba 1,5 éves kora után leszek újra számlaképes, ha elõtte adok ki számlát, fel kell adnom a GYES-t és fõállású vállalkozóként kell tevékenykednem.
Ez amiatt nem lenne ésszerû, mert 1,5 év után a GYES mellett, nagyon kedvezõ lenne az adózásom 3 éves korig.
Jelenleg nem adtam vissza a vállalkozóit, nullás adóbevallást adok le.

Kérdéseim
- Lehetséges hogy fél és másfél éves korig fõállású vállalkozó legyek, addig feladnám,utána pedig visszamenjek GYES-re?
- Ha csak napi néhány órát dolgozom, 1,5 éves kor elõtt, akkor sem lehet bevételem?

Elõre is köszi!

noe@infornax.hu
Névtelen
 


Szia Noe!

Én csak a második kérdésedre tudok felelni, mégpedig azt, hogy NEM. Sajna, hivatalosan addig egy kanyi bevételed nem lehet.
Az elsõre csak saját kútfõbõl. Ahogy én ismerem a TB-t, vsz. rohadt bonyolult lenne ezt megoldani, attól tartok, szinte lehetetlen. De esetleg, ha felhívod õket, õk pontosan el tudják mondani, mi merre meddig.
Addig pedig nézd meg a Szociális és Családügyi Minisztérium honlapját: [url=http://www.szcsm.gov.hu" TARGET="_top]http://www.szcsm.gov.hu[/url] hátha itt is találsz valami hasznos infot.

Csók:

Dia
Dia
 


Dia!

Köszönöm a választ, sajnos nekem is az a véleményem hogy nem megoldható amit szeretnék. A TB-nél a könyvelõmnek ahányszor rákérdezett a dologra annyifélét mondtak.
Lehet hogy én is ellátogatok hozzájuk, miután megnéztem az ajánlott honlapot. Azért nem adom fel, talán az új kormány...

Üdv: noene
 
 


Sziasztok Lányok!

Nálunk is nagyon kilátástalan a helyzet. Kislányom már 15 hónapos, de egy komlikált terhesség után, nagyon kompilkált szüléssel jött a világra. Ezért hetente kétszer járunk a Petõ Intézetbe tornára, a többi vizsgálati kontrollokról nem is szólva. Az anyagi helyzetünk, pedig egyre rosszabb, mert most már a végsõ tartaléékokat is feléltük. Kb. fél éve keresek munkát, de lehet, hogy több és egyszerûen nem találok otthonról végezhetõ, vagy pár napra korlátozható részmunkát. Két diplomám van, nyelvizsgám és 10 éves tapasztalatom, ded a jelnelegi helyzetben a korábbi munkahelyemrõl szó sem lehet. (A szokásos 16 órás munkaidõ és a kéthetente 3-4 napos utazás.) Tudtok valamit ajánlani? A távmunka, hu, meg ezeket néztem, de sajnos valahogy nem mûködik, mert van olyan állás, ami 5 hónapja fent van, a pályázatomra pedig semmit nem írtak. Elõre is nagyon köszönöm a segítséget. Szió, Dóri
 
 


Sziasztok Lányok!

Nálunk is nagyon kilátástalan a helyzet. Kislányom már 15 hónapos, de egy komlikált terhesség után, nagyon komplikált szüléssel jött a világra. Ezért hetente kétszer járunk a Petõ Intézetbe tornára, a többi vizsgálati kontrollokról nem is szólva. Az anyagi helyzetünk, pedig egyre rosszabb, mert most már a végsõ tartalékokat is feléltük, a ház és a kocsi hitel, pedig nem kevesebb. Kb. fél éve keresek munkát, de lehet, hogy több és egyszerûen nem találok otthonról végezhetõ, vagy pár napra korlátozható részmunkát. Két diplomám van, nyelvizsgám és 10 éves tapasztalatom. A jelnlegi helyzetben a korábbi munkahelyemrõl szó sem lehet. (A szokásos 16 órás munkaidõ és a kéthetente 3-4 napos utazás.) Tudtok valamit ajánlani? A távmunka.hu, meg ezeket néztem, de sajnos valahogy nem mûködik, mert van olyan állás, ami 5 hónapja fent van, a pályázatomra pedig semmit nem írtak. Elõre is nagyon köszönöm a segítséget. Szió, Dóri
 
 


Sziasztok!

Az én munkahelyemen eddig úgy volt, hogy amikor elmentem a terhességi orvosi vizsgálatokra, akkor az mínusz időnek számított, és más napokon le kellett dolgozni. Szerintem ez nem helyes. Jól látom? Másnál hogy volt?

Timi
J Tímea
 


Sziasztok!

Megkértek, hogy nézzek be hozzátok, mert én távmunkában dolgozom, és talán tudok tanácsot adni. Az az igazság, hogy nekem ez a távmunka nagyon szerencsésen jött, és nincs más tapasztalatom ezen a téren. Ami biztos, hogy mindenki számára van remény. Az EU csatlakozásunkkal sokkal több lehetőség nyílik meg, mivel Európában már elfogadott dolog a távmunka, és nálunk is támogatja a kormány, hiszen pályázatokat ír ki munkahelyek számára, hogy távmunkában alkalmazzanak embereket.
Ahol utána tudtok nézni: www.tavmunka.lap.hu

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
 


MUNKA OTTHONRÓL!!! :)
Olyan netes pénzkereseti lehetőséget ajánlok, amihez nem kell előre regisztrációs díjat fizetni. A feladat reklámlevelek olvasása, amelyekét fizetnek. Küldj egy e-mail a lk318@freemail.hu címre és küldöm a részletes tájékoztatót. Nem átverés :!: :!:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet: