Új privát üzeneted érkezett!

Van egy 5 eves fiam .Neha ugy tunik hogy provokal es varja a kovetkezmenyeket.Nem ertem miert csinalja es neha olyan messzire megy hogy kihuzza a gyufat, es akkor bizony dada lesz.pl.fogja az osszes uveget amit talal es adig dobalja mig mind elnem torik.Minek csinalja ezt?Neha meg azt is megkerdezi:na ehhez mitszolsz?
Kerlek segitsetek!!Hogy allitsam le?Ussek a popojara?Buntessem meg?
Névtelen
 


Szerintem jol fenekeld el es akkor majd meglatja hogy kit provokaljon!!Nalam bevalt!Ha rosszat csinalnak az olembe ultetem es elfenekelem oket!!Hidd el hatasos!Ha csak azt mondod hogy nem szabad azt nem ertik meg!!De eloszor persze figyelmeztesd hogyd hogy ha fojtatja bizony kilesz porolva a nadragja!!Ha nagyon rosszat csinal akkor a vesszot is igenybe veheted azzal a labaszarara csapsz parszor es megerti a lecket!Ha pihen a palca akkor a diak elkanaszosodik!!De en altalaban kezzel verem el a feneket!Ez a legjobb modszer!Nekem ne mondja senki hogy nem szokta a gyereket elfenekelni!
Névtelen
 


Drága két névtelen, aki persze egy és ugyanaz! Ha már ilyen grafomán vagy, legalább merülj el a magyar helyesírás szabályaiban! Rögtön a topik címe hibás: gyereknevelés egy szó. A többi hibádnak nézz magad utána! Aztán meg a lelkedbe, hogy minek csinálsz ilyen fölösleges, ezért időrabló dolgokat, mint hogy a babaneten provokálsz...Kép
 

 
 

"Álmomban két macska voltam, és játszottam egymással" (Karinthy)
 


Üdv.,Sziasztok!

A segitségeteket, főképp a véleményeteket szeretném kérni..

23 éves vagyok, 2 hónapos terhes. A völegényem akarja én már sem őt sem a gyereket...

Fogalmam sincs hogyan döntsek,de kezdek az egy hónapja tartó döntésképtelenség miatt teljesen kiborulni idegileg.

A páromat egyre jobban utálom, nem bizok benne (pedig nem igazán adott rá okot),a gyereket meg egyedül nem nevelem fel,mert én is apa nélkü nőttem fel, és otthon nincsenek meg a körülmények egyáltalán.

Egyébként esti gimibe járok, a sok költözés stb. miatt nincs érettségim se.

Ez igy 'kivülről ' nem látszik, diplomásnak szoktak nézni,de én tudom, amit tudok- igy még takaritani sem vesznek fel, azmellett,h nincs önbizalmam sem és egyre inkább kezd elegem lenni mindenből.

Egy pszichológus online, miután leirtam az eddigi életemet ,3-4 év kezeléást nézett ki belőlem,mert már nagyon összejött,nagyon nehéz.

Ez tudom,nem tünik úgy,h ide tartozik, de a kérdésemre, úgy érzem,Ti tudnátok a legjobban regálni.



A párom azt mondja, a gyerek mikor megszületik, minden megváltozik majd, csodás lesz és én leszek a legboldogabb a földön...

Én meg ugy látom, h ugrott a suli befejezése, utána a főiskola, a meló, a saját lelki erősödésem,'felnövésem'...

És nem hiszem,h akkor meg fogom szeretni ,mert ha én egyszer valakit 'leírok' akkor az már nem lesz soha jó.



Szerintetek hogyan ,mennyire változik meg az élet valójában egy gyerek után?



Talán nem fogalmaztam egészen érthetően,tisztán elnézést de már ez sem megy, de a segitségetekre van szügségem!

Köszönöm!
Vendég
 


Szia Menyasszony!

Ugyan nekem még nincs gyerekem és terhes sem vagyok, de azért válaszolnék neked.
A párkapcsolat az alapja szerintem egy gyerek vállalásának és felnevelésének. Nekem majd' 3 éve van barátom.
Ha nem akarod a babát, akkor nem érdemes megtartani (bár én abortusz ellenes vagyok!!!). Úgy is a baba inná meg a levét, pedig ő semmiről sem tehet.
A pároddal terveztétek a babát? Õ igazából szeretné? Ezt meg kellene beszélnetek szerintem.
Nem tudod, miért nem szereted a párodat már? Ezt igazából nem értem. Bocs
Az anyagi háttér meg manapság nagyon fontos, főleg ha nem számíthatsz senkire.
Gyerek után meg biztos megváltozik az életed, hiszen egy kis emberkéről kell gondoskodnod. Etetni, tisztába rakni stb.

De ezt neked kell eldöntened, amihez nagyon sok erőt és kitartást kívánok!

Andi
 


Sziasztok! Menyasszony. úgy gondolom, hogy üljetek le a pároddal s mondd meg neki, hogy mi az az ok, aiért nem bízik benned. Úgy gondolom, hogy meg kell hogy értse, s akkor hátha... De szerintem a babát meg kellene tartani, s én is abortusz ellenes vagyok Pussz pancsi
 


Szia Menyasszony!
Mindenképpen beszéljétek meg, mi is a valódi probléma. Egy pici baba nevelése nagy felelősség. Sok-sok odafigyelést, szeretetet igényel. Nekünk 3 gyerekünk van, és az első főiskolás éveink alatt született. Kollégiumban laktunk, ösztöndíjból éltünk, senki segítségére nem számíthattunk, de nagyon szerettük egymást, (és 12év házasság után még mindig ugyanúgy szeretjük)és annak ellenére, hogy mindenki azt mondta, ne tartsuk meg a babát, mert felelőtlenség, MI KETTEN MÉGIS VÁLLALTUK. Azóta lediplomáztunk, némileg rendeződött az életünk, és azt hiszem, sose bocsájtottuk volna meg magunknak, ha nem így döntünk. Szerintem mindenképpen tartsd meg a babát, és ha mégsem rendeződnének a dolgaitok és nem akarod felnevelni akkor még mindig dönthetsz úgy, hogy örökbefogadásra váró szülőkre bízod. Még mindig jobb megoldás, mint elvetetni.
Kitartást!
Éva
 


szia menyasszony!
mostmar ugye majus van es keso az abortuszhoz, ugyhogy errol nem is irok mert folosleges,de ha nem tortent meg az abortusz es meg mindig ugy erzel ahogy leirtad , en is az orokbefogadasra javasolnek.nekem 7 eves lassan a kisfiam, mar nemvagyok egyutt a ferjemmel, de mikor teherbeestem a megtervezett babankkal, keszen alltam a gyermekaldasra.en ugy gondolom hogy igaz hogy sokkal szebb ha a parod is resze a gyermekaldasnak de az anyanak kell lelkileg keszen allnia a babara!s ha te nem erzed hogy kesz vagy es itt az idelye akkor ne vallalj gyereket.ez a legfontosabb! az osztoneid megmondjak pontosan mit kell tenned!
viszont ha megtartod a babat valoban nemtudhatod mikor megszuletik milyen erzeseket fog kivaltani beloled.lehet hogy majd pont o ad ertelmet az eletednek es remenyt, magabisztossagot, mert anyanak lenni nagyon kulonleges es csodalatos erzes!
nem ismerlek ,de lehet hogy pont egy kisgyermekre van szukseged, aki folraz.
remelem azert valakiben segitsegre lelsz...
kivancsi lennek hogy mi a jelenlegi helyzeted
sok boldogsagot!
maggie
 


Gyerekeknek, gyerekekről:


A csodás gyermekkor

A gyerekek olyanok,
mint a tündérek.
Hozzád bújnak,
lágyan simogatnak.
Messzir ől meglátnak,
s karjaidba omolnak.
Kedves szavakat
suttognak füledbe,
boldogan játszani hívnak,
nem törődnek a gondokkal,
Kalózhajón vívnak!
Nekik még nincsen múlt,
Fájó, gyötrő emlékek
csak a csodás játékok,
és a szép remények.
Elnézem őket némán,
az ablak előtt állva,
s megjelenik csendben
gyermekkor om álma.
Voltam én is királylány,
meg gonosz mostoha,
kedves Micimackó,
hegedülő tücsökkoma.
A gyermekkor világa
Valóságos tündérrege.
Csupa játék, vidámság,
kakaó és mese.
Emlékszem,
a legjobb az volt,
mikor anyu ölében ülhettem,
hallgatta m a felnőttek
társalgását, s bele-bele
beszéltem.
Egykor vágytam arra,
hogy én is nagy legyek!
Okos felnőtt,
Akinek mindent lehet!
Hát teljesült az álmom,
immáron én is nagy vagyok,
de visszasírom még,sokszor
a gyermekkori játékot!

[/img][img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1151956360.2.jpg[/img] [/img]

Kreka Zsófia


Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat, véleményeket!!!
Próbálo sorban reagálni rájuk-elnézést,hogy ilyen sok késéssel.

A páromban nagyon jól éreztem akkor,hogy nem lehet és szabad megbizni (nem nőügy, annál sokkal fontosabb dolgokban hazudik, de igazából mindenkinek,nagyon gyerekes,nem áll ki magáért sem,értünk sem-otthon ,náluk sem,stb,stb)

A terhesség alatt is folyamatosan olyan helyzeteket teremtett,amiket még nemállapotosan sem igen lehet nyugodtan tűrni.

Még mindig együtt vagyunk,(ő ugyan otthon lakik, én meg anyuval,) de szerencsére már egyre kevésbé vagyok ezeknek a dolgoknak és történéseknek a hatása alatt.Ő el akar venni változatlanul,amit pl. a szülei, nagyszülei (akik engem nem is ismernek) elleneznek,vagy legalábbis nem szivesen néznék végig szerintem) én meg nem kivánok egy életen át vele, velük kinlódni ,van nekem sokkal jobb dolgom is: a GYÖNYÖRŰ kislányom, Fanni !

Úgyhogy ez a rész várakozó állásponton van velem együtt.



Nagyon örülük, hogy nem tettem meg,amiről fentebb irtam (elolvasni is rossz volt) .
Nagyon -nagyon rossz szakasza volt az az életemnek az.
Minden papir, stb.meg lett csináltatva (ő jött velem, és azt mondogatta,hogy ő akarja a babát, de hogy hova,milyen érzelmi vagy más alapokra, azt nem), amúgy azóta már vehettünk volna lakást, de ő megsértődött valamin,amit állitólag anyu mondott neki (hallottam, félre értette, az az késöbb kiderült, hogy műhiszti volt,hogy megvehesse a már kinézett sportautót..) pedig a másik lakásban már elkezdődött a felujitás ...Szóval rengeteg embert vág át ott és amikor kedve tartja, semmilyen felelősségérzete nincs).

Szóval az utolsó nap,amikor be kellett volna mennem, bementem-hogy elhozzam a már beadott papirokat :)

Életem legrosszabb döntése volt vele szóba állni, a legjobb pedig a BABA megtartása, aki kérdésetekre válaszolva nem véletlen gyerek volt, csak akkor még nem tudtam,hogy milyen ember.

Én szeptembertől suli, most babázás,ami nagyon jól megy (előtte végeztem el a Vöröskereszt csecsemő és gyermekápoló suliját kitűnőre mielőtt kiderült Fanni:), a védőnő még nem akart tanácsot adni semmiben, nem is kellett.

Fanni kiegyensúlyozott,nagyon okos, vidám kisbaba,akit imád mindenki (kivéve a Zoli nagyszülei,akik 5 hónap alatt nem nézték meg,nem is hivtak fel,de terhesen zaklattak telefonon,mert nem mentünk valahová parancsszóra,ja és mert el lett halasztva az esküvő,a minap pedig azért,hogy közöljék a baba apjával,hogy hagyjon el minket,mert...csak.Mondjuk a néni keveri a kását a családon belül is, , de azért rosszindulatúnak nem kell lenni mert valaki idős.A fia 40 éves párja is terhes,évek óta boldogan nevelik a 2-2 gyereküket együtt, de ott is parancsba adta a nagyi,hogy hagyja el őket a pasi...
képzelem mit áll ki terhesen az a nő is most...


Mégegyszer köszönöm !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Kedves Szülők!


Gyermekfelügyelet Budapesten és környékén reális áron

8 éves tapasztalattal és referenciákkal, valamint óvodapedagógusi diplomával rendelkező bébiszitter vagyok.
Egy szimpatikus családot keresek, akiknek délutánonként (hétfő 16-, szerda 16-19,csütörtök 16-, miden második péntek 13-21) és hétvégeken egy megbizható, lelkiismeretes, és viidám bébiszitterre van szüksége hosszú távon. Nem csak vigyázok a gyermekekre, hanem játszva tanitom is őket!

1100,- Ft-os órabérrel dolgozom.
Esti, éjszakai gyermekfelügyelet 20-08 között 4500,- Ft alkalmankénti dij.

Pest környékén is vállalok gyermekfelügyeletet, de ilyen esetben a benzinköltség az óradijon felül fizetendő.
Saját autóval rendelkezem, amiben 2 db gyermekülés található, ha a gyermeket, gyermekeket szállitani kell.

Telefon: 06-30-811-44-54

Várom hivásukat, hivjanak bizalommal!
Kérem, csak azok jelentkezzenek, akik komolyan gondolják!
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Kölökidõ

Jegyzetfüzet: