Új privát üzeneted érkezett!

En meg a harmadik fiamat varom, pedig mar a masodiknal is nagyon biztam benne, hogy talan kislany!
Mivel tobb gyereket nem tervezunk, ezert nekem mar csak a vagyakozas marad egy kislany utan! Szerintem 'egy lany' minden nonek elemi vagya. Nem tudom miert, de valahogy igy erzem! Vagy csak mert nekem nincs?

Zsuzsi
 


Sziasztok!

Régen volt itt a neten egy 5 kisfiús anyuka. (Haraszti Timi, aki még emlékszik) Õt kérdeztem errõl, nem zavarja-e, hogy csupa fiú, nem hiányzik-e egy kislány. És õ azt mondta, nem is tudja, mit kezdene egy lánnnyal.
Persze lehet, hogy ez csak a tények elfogadása és megbékélés a megváltoztathatatlannal.

Ildi

Ildi
 
 


Halihó!
Nem gondoltam volna, hogy ez a téma rajtam kívül másokat is foglalkoztat... De ha így van, hát én is hozzászólok!
Én rossz AFP-eredmény miatt genetikai vizsgálaton voltam és ha addig nem lett volna tökmindegy, hogy kisfiam, vagy kislányom lesz-e, hát addigra végképp megértettem azt az elcsépelt "mindegy, csak egészséges legyen"-t. Tiszta szívembõl mondhatom, hogy a biopszia megnyugtató eredménye valóban mindennél fontosabb számomra!
Megoldandó feladatot mégis hozott a vizsgálat...
Az eredmény elõtti UH-on azt mondta az orvosunk, hogy "valószínûleg kisfiú", amit én mit sem sejtve továbbadtam páromnak. Hatalmas öröm, boldogság - férjem, aki válása miatt "elveszített" egy kisfiút, most talán valamelyest kárpótolva érezte magát. Én is örültem az örömének. Igen ám, de a kromoszómavizsgálat megállapította, hogy semmiféle kisfiú nincs a pocimban, ott bizony Flóra lányunk csücsül... Nem tudom, hogy jobban örülök-e most, hogy tudom, kislány, bár lelkem mélyén talán lánynak gondoltam. Boldogságomat mégis csak az jelenti, hogy egészséges (talán, van, aki hozzám hasonló riadalmakon ment keresztül és megérti)! Viszont mérhetetlenül elszomorít párom csalódottsága, amit különbözõ módokon ki is fejez. Nem ítélem el miatta, vagy legalábbis igyekszem. Megértem a szomorúságot, hogy a kisfiúnk "még nem jön", de a kislányunk érkezésének is lehet örülni, nem? Hát én tudok!
Veronika (21+1) + Flóra
Névtelen
 

 
 

VeronikaKép

Osztom a véleményedet, miszerint a legfontosabb, hogy egészséges legyen. A párod is egészen máshogy fog viszonyulni a picihez amint a karjaiban tarthatja. Egyébként kicsit együtt tudok érezni azokkal akik egyik vagy másik nemû gyereket jobban szeretnének, mert én is "fiús" beállitottságú vagyok. Természetesen ha lányom lesz az is nagyszerû.Tényleg nem az számit mi van a "lába között", hanem, hogy minden rendben legyen vele. Egyenlõre mindez csak üres filozófálgatás, ugyanis még egy gyerekem sincs, de remélhetõleg hamarosan....

Egcsi
egcsi
 


Sziasztok!

Ági vagyok, én indítottam a témát. Furcsa érzéssel olvastam el a kezdõ írásomat, mert már morzsája sincs bennem az ott leírt érzéseknek. 2 napi vajúdás után végre megszületett a mi pici, gyönyörû Dóra lányunk!!!! Határtalanul szerencsésnek érzem magam, amiért ilyen szép és egészséges lett. És nagyon boldog vagyok, fõleg azért is, mert az apja micsoda szeretettel és imáddattal néz a lányára!
Köszönet mindenkinek, aki biztatott és kedves tanácsokat adott, segített! Ági.
Á.Ági
 


Kedves Ági!
Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak!Kép
Kanga
 


Szia Ági!
Nagyon-nagy gratula a babácskához,sok örömet,és jó egészséget kívánok Nektek!
Akkor én is írtam Neked (én voltam a negyedik),nálunk jön a 2.fiúKép
Na majd a 3.at csajszinak csináljukKépKépKép
 


Ági, ugye, jó lett a kislány is? Kép
Sok boldogságot! Kép
ld
 


Ági!
Azóta már biztos meg van a babád, és remélem, szereted õt.
Mikor én terhes voltam, még nem volt ultrahang. Rejtély volt, mi lesz. Mikor megszületett a hosszú fekete hajú lányom,nagyon boldog voltam. A második babámat a csoda tudja, miért, éreztem hogy fiú. Sokkal rosszabb volt a terhességem, és azt mondtam, hozzám csak a férfiak rosszak, tehát fiú lesz. Nem is volt lány nevem. Valóban fiú lett.
Most, hogy felnõttek, a fiú sokkal közelebb áll hozzám, sokkal melegebb szivû, mint a lány. Mindkettõt szeretem, de a fiú a rokon lélek.
Amúgy a terhesség alatt mindig azt mondtam, hogy mindegy, csak egészséges legyen. És valóban ez a lényeg!!!
Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)
 


Én is kislányt gondoltam egész életemben(!), aztán mikor megtudtam az UH-n, hogy fiú, addigra már annyira imádtam a hasamban lévõ kis manót, hogy az elsõ meglepetés után (kb fél óra múlva) már imádtam az összes kisfiút, aki valaha is megszületett, de legfõképp a sajátomat. Nevén szólongattam, elképzeltem, milyen klassz kis család leszünk, ha pl mind fiú lesz, és kiskorukban csupa fantázia lesz az életünk, nagyobb korukban meg majd milyen jó lesz az én fess fiaimat hazavárni, olvasgatni kezdtem arról, hogy a fiúk milyen érzékenyek, hogy kell jól nevelni õket, stb. És imádom a fiamat. Annyira, hogy most meg már azt nem tudom elképzelni, hogy milyen érzés lehet lányos anyának lenni. De tuti, hogy ha a következõ lány lesz, akkor ugyanilyen hirtelen fellelkesülök majd lánynevelés ügyben is újra.

Egy megjegyzés az elõzõ hozzászóláshoz:
"sokkal melegebb szivû, mint a lány."
Ha anyukám ilyen összehasonlítást írna rólunk, nekem nagyon rosszul esne. (Bocs, sose írok ilyet senkinek, csak ez most nagyon szemet szúrt...)

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


noemi 2002 Octóber 25 péntek - 12h 10

írtam neked mélt, bizti elég késõn, de a méjlör démon Kép visszadobta a levelemet. Ha erre jársz, írd meg az új címedet.

Névtelen lány, aki bent oldotta meg a problémáit. Kép
Névtelen
 


Na hali!
Ellátogattam ebbe a topicba, mert azt gondoltam, hogy ide olyasvalakik írnak, mint pl. egyik ismerõsöm, akinek végig azt mondták, hogy fiú lesz, mert a doki is úgy látta az UH-n, és mindenki legnagyobb meglepetésére kislány született.Én most várom az elsõ babucit, aki v.szeg fiú lesz, az UH-n már 3x láttam a fütyit. Így elsõre totál mindegynek tûnt, hogy fiú, vagy lány, de titkon kislányra vágyott a család, mivel fiúdömping van. 12 kisbaba van most az ismerõsöknél rokonoknál, ebbõl 11 fiú és csak 1 kislány van. A keresztfiam most ment oviba, és a csoportban 16 fiú és 3 lány van. Egy kissé megfordultak az arányok, mert még az én idõmben mindez fordítva volt. Ugye ti is így látjátok?! Bizzunk benne, hogy kb 20 év múlva nem fognak ölre menni a fiaink 1-1 hölgy kezéért! Na mindegy, érdekes dolgok ezek. A tavaly júniusi Névtelen írásáról csak annyit, hogy ISZONYAT!!! Az ilyen kétszínû lelketlen alantas kígyóktól válik a világ rosszá. Egy kicsit megpróbáltam beleélni magam a helyébe, amikoris fülig érõ szájjal közölte a férjével, hogy az apa lesz, és szegény férj még örült is neki. Most elmesélek nektek egy hasonló történetet, ami részint Happy Enddel végzõdött, de csak részint! Több mint 20 éve udvarolt egy fiú(legyen Józsi) egy lánynak . Nem jártak sokat együtt, szex is csak 2x volt. A lány elõtte egy másik fiúval járt(legyen Pityu), akinek a szülei hallani sem akartak a lányról, mert szegény volt, így szét is mentek, de azért néha még találkoztak.
Józsit elvitték katonának(akkoriban 2 év) így le is zárták a pár hetes viszonyukat a lánnyal. Eltelt 3 hónap és a lány jelentkezett Józsinál, hogy terhes. Józsi mondta: semmi gond, közel 3 hónap múlva el is vette feleségül a lányt. Kisfiú született, elég érett majd 4 kg volt de bizony korábban jött, mint 9 hónap. Ez gyanús lett Józsinak. Teltek az évek, és Józsinak egyre inkább feltûnt és érezte is belülrõl, hogy ez nem az õ fia. A házzasságuk is megromlott,5 év múlva elváltak.Természetesen a lány követelte a gyermektartási pénzt. Na és erre azt mondta a Józsi, hogy azt már nem.Apasági vizsgálatot indított és elment még a kórházba is , ahol a kisfiú született, és a lány kórlapján fel volt tüntetve, hogy utolsó mens. ideje jún 5 volt anno, a Józsit pedig május végén vitték el katonának. No a lényeg az, hogy ne legyek túl hosszú, hogy a Pityu volt a gyerek apja. A Pityunak is volt egy tönkrement házassága(ott gyerek még nem volt) és ezek után szüleinek ellentmondva igenis elvette a lányt. Azóta még 2 gyermekük született, viszont ez a kisfiú, aki azóta 20 éves jelenleg kábítószeres elvonókúrán van, mert apuci csak anyagilag tudta pótolni az 5-6 évesen ölébe pottyant fiának a szeretet. És bizony végigkísérték eddigi és szerintem ezutáni életét is a kissrácnak a kételyek, hogy ki is az én apám?Ez 100x rosszabb, mint egy válás. Mert azóta Józsi természetesen teljesen kilépett az életükbõl. Hogy valami jót is írjak, Józsinak azóta van egy gyönyörû fiatal felesége és egy 3 éves kislánya, no meg most szeretnének egy kistesót is a kiscsajnak.Bocsika, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de engem mindig felháborítanak az ilyen gyenge emberek, akik mindig beleakaszkodnak mások nyakába, mert félnek a magánytól, az életük problémáit nem tudják egyedül megoldani, csak ha átgázolnak valakin.
Garnéla
Névtelen
 


Garnéla,
a történeted érdekes. Mindemellett engedd meg, hogy megjegyezzem: azért, mert te vagy olyan tökös, hogy felneveld a véletlenül sikeredett gyerekedet egyedül, nem várható el másoktól ugyanez, mert soha nem tudhatod, mit hoztak otthonról, mitõl olyanok, amilyenek. Persze nem értek egyet egyáltalán azzal, ahogy a lány más nyakába varrta a kicsit, és ezzel jól elcseszte a gyerek életét (meg a Józsiét), szóval egyáltalán nem értek egyet a lánnyal, de elég sok mindent láttam, hallottam, olvastam és éltem át ahhoz, hogy ne támadjak rá senkire. Nem tudom, tudod-e (csak kiváncsiság), hogy a lány szülei mit csináltak volna a lányukkal, ha megtartja a gyereket, de nincs férj. Én nem tudom, de lehet, hogy nagyon erõs nyomás alatt volt, és mindenképpen "össze kellett kaparnia" egy apát, és kétségbeesésében ezt tette. Lehet, hogy más volt az ok. De egy biztos: ha valaki idejön, és elete legtitkosabb részét kitárja itt és segítséget kér, arra soha, de soha nem mondom, írom ezt: "kétszínû lelketlen alantas kígyó". Ez olyan, mintha egy mondjuk kutya, aki megsérült a hasán, odamenne hozzád, bízva benned, és a legérzékenyebb részét, a lágyrészét, hasát megmutatná neked, te pedig ahelyett, hogy begyógyítanád a sebet (vagy legalábbis megmutatnád a szerinted helyes irányt), egy késsel mégjobban megsebeznéd szegényt. Mert ha esetleg igazad lenne (esetleg, én nem gondolom!), akkor sem segítenél neki ezzel e hangnemmel, hanem még kétségbeesettebbé tennéd õt szerintem.

Summa summárum: ha te tényleg olyan irigylésre méltó vagy, hogy egyedül, mások segítsége nélkül bármikor kijössz a szarból, fogadd õszinte elismerésem. Én nem vagyok ilyen, és sokszor van szükségem megértõ szóra, és higgadt barátokra, akik jobban átlátják a helyzetemet, mint én magam a kakiban csücsülve. Ha õk bántottak volna megértés helyett, nem tudom, hol lenneék, és milyen lelkiállapotban. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Kedves Virág!
Nem tudom miért volt számodra ez sértõ, de igenis kitartok a véleményem mellett. Azt is leírom miért.Én nem tudom, hogy te milyen nevelést kaptál, hogy jössz itt azzal, hogy a szülõk mit csináltak volna a lánnyal, ha nem kerít egy férjet magának.(Mellesleg a lány anyja végig tudta, hogy a gyerek nem a Józsié)Hát bizony az én szüleim elég konzervatívak voltak, de inkább rávettek volna, hogy egyedül neveljem fel a gyereket, ha egyszer nem kellek az apjának, és õk segítettek volna ebben, viszont tutira kitekerték volna a nyakam, ha így belevarom hazugsággal valakinek a nyakába magam. Könyörgöm hová jut ez a világ! Mi ez ha nem kétszínûség belemosolyogni egy szeretõ férj képébe, úgy hogy közben más pasira gondolsz?! Gyönyörködni "apa" hogyan játszik a "fiával", milyen büszke rá,közben titkon tudod, hogy õk nem "apa" és "fia"egymásnak.Délután símogatja a hasadat a szerelmed, és becézgeti a fiát, miközben te boldog vagy és büszke, este pedig ugyanezt teszi a férjed is, kérdem én akkor is boldog vagy és büszke?????!!!!!
És igenis én lennék olyan "tökös", hogy egyedül felneveljem a gyereket, aki nem a férjemtõl van. Elvégre ha egyszer elkövettem valamit, viseljem is a következményeit. És ez a gond az emberekkel! Erre nem mindenki képes. Én nem mondom, hogy nem lehet kísértésbe esni, kiábrándulni a társunkból, de elvégre emberek vagyunk, vagy mik?Gondolkodó, cselekvõ lények, tudod: civilizáció.És hallottam már olyat , hogy a férj megbocsátott az asszonynak, amikor az mindent bevallott, igaz ez oly ritka, mint a fehérholló, de ez a férj akkor is többre becsülte az igazságot, és megtanult együttélni a fájdalmával. De a feleség fájdalma még nagyobb volt.
Summa summárum:Ha valaki megírja itt az elbotlását, nem csak azért írja, hogy mindenki megerõsitse abban, hogy "hát ez van, nem nagy gond, szegény, bizti rossz neked, de sajnállak, ugyan már másokkal is elõfordult ilyen, meg hogy együttérzek veled, szerintem is igazad van, éljetek csak hazugságban boldogan, jobb a kakiban csücsülni, mint bûzölögve egyszer végre kimászni a latrinából stb...", hanem arra is kíváncsi,hogy ki van rossz véleménnyel a vele történtekrõl. Ha mindenki csak biztatja az ilyen embereket, akkor bizony jót ne várjunk ettõl a világtól.
Ha valaki hátba döf téged, te megfordulsz és azt mondod neki: Nem történt semmi baj? És szerinted a többi ember is ezt fogja mondani annak az embernek, aki hátbadöfött? Én csak nagyon sajnálom azokat a férjeket, feleségeket, akik hazugságban élnek, csalnak és csalatva vannak, mindeközben úgy érzik náluk minden a legnagyobb rendben van és még "szeretik "is egymást.
Garnéla
Névtelen
 


Kedves Garnéla!

Olvasd el (újra): Névtelen 2002 Július 31 szerda - 17h 56: Edit Ez az én véleményem, és nem hiszem, hogy azt olvashatod benne:"hát ez van, nem nagy gond, szegény, bizti rossz neked, de sajnállak, ugyan már másokkal is elõfordult ilyen, meg hogy együttérzek veled, szerintem is igazad van, éljetek csak hazugságban boldogan, jobb a kakiban csücsülni, mint bûzölögve egyszer végre kimászni a latrinából stb..." Újra elismétlem, nem értek egyet egyáltalán a lány viselkedésével, és csakúgy, mint te, sajnálom õt (de még jobban az áldozatait), mindemellett jobban megértem õt, mint te, és tartózkodom a mások feletti itélkezéstõl.

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok! A témáról nekem is volna egy-két gondolatom, de már túl késõ van és nincs erõm belefogni (nem ússzátok meg!). Azonban kérlek titeket, hogy aki ahhoz a bizonyos Haraszti Timihez tud valami elérhetõséget, adja meg! Egy cipõben járunk ugyanis...Csak annyi a különbség, hogy én azért tudnék mit kezdeni egy lánnyal Kép
 


Kedves Kiváncsi!

Most olvastam a hozzászólásod. Azért írok, mert a Friderikusz - a szólás szabadsága címû mûsorban vasárnap az lesz a téma, hogy orvosi beavatkozással elméletileg meg lehet választani a születendõ gyermek nemét. Legalábbis Czeizel doktor ezt mondja. Én ennek a mûsornak a szerkesztõ-riportere vagyok és olyan párokat keresek, akiknek azonos nemû gyermekei vannak és csak azért nem mernek újabb gyermeket vállalni, mert nem tudják, hogy az vajon fiú lesz vagy lány, vagy azért próbálkoztak újra meg újra, mert más nemût akartak... szeretném, ha jelentkeznél, és elmondanád mit gondolsz a dologról. Kérlek írd meg az elérhetõséged a vargao@freemail.hu címre. De mások jelentkezését is várom, ha tudtok ilyen párról, légyszi jelezzétek, minnél hamarabb!
Névtelen
 


Sziasztok!

Ha valaki ezen a világon, biztos volt abban, hogy lánya születik, mert "ezt egy anya megérzi", az én voltam. Meg sem fordult a fejemben, hogy fiam születhet. Az egész családban 10 lányra ha jutott 2 kis tökös.

A 28. héten közölte a dokim, hogy teljesen egészséges és Kisfiú! Na igen. Eljátszadoztam még a gondolattal, hogy fiú, de amikor megtudtam...

Mit lehet kezdeni egy fiúval? Fogalamam sem volt. A párom - aki állítólag szintén lányt várt - kiugrott a bõrébõl örömében, hogy FIA!!! születik.

Amikor megszületett, furcsa volt, hogy ott kukac van, de 2 nap alatt hozzászoktam. Most lett anyás (18 hónapos), és végre lehet ölelgetni, de továbbra is ciki anyával kézenfogva sétálni.

Most a 17. hét vége felé járok, és ma tudtam meg, hogy - 90% -, hogy kislányunk lesz. Nagyon remélem, hogy a doki nem látott vmit félre, de az a lényeg, hogy tök egészséges.
De rám fér egy "igazi" kiscsaj, mert a miniférfi igencsak akaratos, dacos, olyan férfias. Természetesen imádom, és ha az Eszter mégis Bence ugyanúgy fogom imádni.


Kriszta
Kriszta 77
 


Kriszta,
nekem van 3 puncis "miniférfim" Kép, már ami az akaratukat illeti... Kép Semmivel sem kezelhetõbbek, mint a bátyjuk. Kép

Persze gartulálok a meglévõhöz és a pocaklakó Eszter-Bencéhez is. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Virág

Én is gratulálok a csemetéidhezKépKépKép
Mennyi idõsek a gyerkõcök? Hogy jönnek ki egymással?
Egyébként a család közölte, hogy egy fiú és lány = kerek a világ.
A párommal még hallgatunk róla, hogy a pocaklakónk - remélhetõleg - nem az utolsó babánk!

Le a kalappal elõtted/elõttetekKépKépKép

Még 1x gratula a családodhozKép!!!

Kriszta
Kriszta 77
 


Kriszta,

köszi. Kép A fiam 6 éves, a lányok 5, 3, 1. Nagyon jól kijönnek. Persze van veszekedés, verekedés is. De hatalmasakat tudnak együtt játszani. Sok sikert a még meg sem foganthoz is! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Virág

Köszönjük szépen a még meg sem fogant nevében is. Nem is tudom, de mintha a kis töki érezné, hogy jön valaki, mert a pocakot szokta paskolni, és simogatni, és úgy magyaráz neki, hogy csak na... Kép

Egyre biztosabbnak "érzem", hogy lány lesz, nem olyan pörgõs, mint a Peti volt. Egy picit megijedtem, mert bár elvileg akusztikus koncerten voltam/voltunk szombaton, és én nagyon jól éreztem magam, egyszerûen vas. estig nem éreztem, hogy mozogna. Tiszta sokk!!!Kép
De este, amikor nem is számítottam rá, elkezdett focizniKép.
Ja és szombaton Eszter nap volt, úgyhogy "felköszöntöttem".

Nagyszerû, hogy a pöttömök ennyire együtt vannak, remélem a mi gyerkõceink is jól kijönnek majd egymással.

Mindannyiotoknak jó egészséget kívánok!

Kriszta
Kriszta 77
 


Kriszta,
köszi szépen. Kép És ne éld bele magad, hogy lány lesz, különben találkozhatunk a Más nemû a kisbabám, mint amit vártam topicban. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Szorri, itt vagyunk. KépKépKép Kínos. Azt sem tudom, melyik topicban vagyok. Ez már függõség... Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Virág

Már beleéltem Kép !
Egyébként 16-án megyünk dokihoz, kb.6 hete voltunk, úgyhogy tuti UH lesz (ajánlom neki!). Ha pedig fiú a pocaklakó, akkor nem kell nõi kelengyét és játékokat venni (he-he).
Ja és remélem nem okoztam neki csalódást, hogy egy hónapja Eszterkének becézemKép.
Holnap vérvétel, aztán irány a nagymama (kert, medence, unoka- és kismamakényeztetés) Kép. Kb 1 hétre megyünk.
Addig is jók legyetek!

Kriszta
Kriszta 77
 


Szia Ági!
Ha erre jársz írd mrg létszi hogy mi lett a végkimenetel már ami az apukákat illeti? Kiderült a dolog,vagy a férjed neveli a "piciteket". Egyébként gratula mi is decemberiek vagyunk.
Névtelen
 


Szia Virág!

Voltunk hétfõn UH-n. Nem mutatta meg magát Kép! Viszont tökéletesen egészséges Kép!!!
"Nyaralás" a mamáéknál nem igazán sikerült. Én naiv arra számítottam, hogy a nagyszülõk foglalkoznak a kicsi fiammal, amíg én "lazulok". Erre otthon sem voltak, bár vállalkozók, mindennapra jutott vmi program nekik.
Így jár akinek fiatal, aktív szülei vannak.
Pénteken hazajöttünk, se lépcsõk, se medence, csak nyugalom és pihenés...

Na ennyit rólunk.

Remélem ti is jól vagytok, és a gyerekek jól bírták a meleget.

Mindannyiotoknak jó egészséget kívánok!

Kriszta
Kriszta 77
 


Szia, Kriszta,
milyen ismerõs a helyzet... Anyám 47 éves, nem egy nagymama típus... Köszi, jól vagyunk. A gyerekek jól, és kevésbé jól viseljük a meleget. Kép Puszi,

Virág
Virág (fiore)
 


Szia Virág,
tegnap egész nap anyóséknál voltunk (hál'istennek nagyon jó fej, imádom). Én csak pihiztem, napoztam, kikapcsolódtam. Az 59 éves anyósom és apósom pedig rohangált a törpe után (tiszta jó volt!). Ma pedig manócskánk hisztiláda volt, pedig még ajándékot is kapott (megtartottuk a névnapját, pedig csak 1 hét múlva lesz). A büdös kölök Kép!!!

Sok puszi a családodnak Kép!!!
Kriszta 77
 


Szia Virág!

Ha erre jársz...
Tegnap voltam UH-n és a dokim azt mondta, hogy talán! kislány. Most is úgy feküdt a babóca, hogy nem egyértelmű.
valószínűleg+talán="majdnem"biztos?!

Na mindegy, lényeg, hogy teljesen rendben van.
Legközelebb aug.11-én megyek, majd beszámolok. Remélem nemcsak a születésekor tudom megKép.
 


Nahát! Elfelejtettem elköszönönni, elnézéstKépKépKép

Minden jót az egész családnakKép!!!

Üdv,
Kriszta
 


Kriszta!
Virágot(Fiore) a válaszol a védőnőben megtalálod.
Üdv.
Névtelen
 


Névtelen!

Köszönöm!

Üdv.
Kriszta
 


Szia Kriszta,
Nnnnna, itt is összefutunk!!! Véletlenül kerültem ide, tetszett a cim... Mondjuk, én nem mond6om, hogy mast VARTAM, mint ami lett, csak éppen... Szoval: azt olvassa mindenütt az ember, hogy egy mama megérzi, milyen nemü a gyereke. Nos, én is MEGEREZTEM!!! Kép Biztos voltam benne, hogy lanyom lesz, nézegettem a szebbnél szebb nöi neveket, aztan fiam lett. Ami egyaltalan nem baj, nem voltam csalodott, vagy ilyesmi, csak éppen ennyit az anyai megérzésekröl... A fiam sokaig nem mutatta meg az uh-n, mije van, a doki azt mondta, mint Neked, hogy talan lany... Nem az. Kép
Tulajdonképpen nekem mindegy volt, hogy fiam lesz-e, avagy lanyom, és mindegy lesz a következönél is, ha lesz. Viszont van egy kis baj: ha lanyom lesz, ra öröklödhet az én szuper betegségem (Pajzsmirigy-dili), fiura nem...
Vendég
 


Ja, és mi lett vajjjjjjon azzal a Névtelen leanyzoval, aki az elsö üzenetet irta ezen az oldalon???Baba megvan???Ki a papa???Minden ok???Jo lenne tudni... Kép
Vendég
 


Krisztina,
itt is megtalálsz. Kép És még egy pár helyen. Kép Én is megéreztem, hogy az első kislány lesz, szülés előtt 2 héttel kiderült, hogy fiú. Kép Fél óra döbbenet, aztán ugyanúgy örültünk a kicsinek, mintha lány lett volna. Kép (Te Kriszta77 vagy?) (Gyurinak küldtem mélt.) Puszi,

Virág
Virág
 


Hali!
Ez jó! Én is megéreztem, hogy lányom lesz. Van egy GáboromKép

sasha

Kép
 
 


Kukacz!
A névtelen,topiknyitó,még régebben leírta,hogy megvan a baba(valahol fent),de a papákról,papáról semmit. Engem is érdekelne pedíg a végkifejlet apuka ügyben
Noémi
Noeeemi
 


Remélem, minden rendben van vele... Mindenkinek jo 7végét!!!Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Ez jó, tetszik, hogy mindenki így megérezteKép. Eddig azt hittem, hogy ez az "anyai megérzés" csak nálam fuccsolt beKép. Most tényleg! úgy érzem, hogy a pocaklakó nőnemű. Oszt majd kiderül. Ha hapsika, akkor annak örülünkKép.

Kukacz,
hát te is? Kép

Virág,
igen én Kriszta 77 vagyok, csak már 1x reg., de a jelszót elfelejtettem Kép.
Köszönöm, hogy a dr. úrnak küldtél mélt.
(Fogytam 1kg-t, juhééé!Kép)

Mindenkinek sok puszi!

Üdv,
Kriszta
 


Kriszta, gratulalok a leadott kilohoz!!!Kép Nyugi, az anyai megérzésröl én is azt hittem, csak nalam nem jött be!!!Kép Puszik!!!
Vendég
 


Kukacz,
köszönömKép. Újra karcsúnak érzem magam (na jó, mégsem)Kép.

Anyai megérzés: egyfolytában azt "hallom", hogy, igen, ő kislányKép. Ha mégsem, gondban leszünk, mert felrúgtam a fiúnévvel kapcsolatos megállapodásunkat a férjemmel. (Olyan szenyó vagyok) És miután közöltem vele, hogy én szülök = én nevezek, már szinte levegő után kapkodott.

Ha betalál a megérzés, akkor is kicsit bekavartam, mert bár lánynevet ő választott, én már találtam neki 2. nevet Kép. (Éljen a "nevezési hatalmam" Kép)

Minden jót nektekKép

Üdv,
Kriszta
 


Kriszta,
ha elfogadsz egy javaslatot, kössetek kompromisszumot a férjeddel fiúnév ügyben, mert ha nem érzi magáénak a nevet, ha nem tetszik majd neki, esetleg a kicsit is elutasíthatja emiatt (tudat alatt persze Kép). Én mást akartam Recsinek (Salomét), de ez nem tetszett a kedvesemnek, és nem bántam meg, hogy Ráhel lett, és a páromat is nagyon boldoggá tette ez. Kép Gratula az 1 kilóhoz. Kép Ja, és nem kell bizonyítanod senkinek (a dokira gondolok), bár olykor képesek felelősségre vonni a kismamákat, betegeket, de én az ilyen orvosokat azonnal kirúgom a francba. Kép Puszi,

Virág
Virág
 


Sziasztok Lanyok!
Szerintem is ketten döntsetek a baba nevéröl, ha fiu, ha lany!!! Na, nem a tudatalatti elutasitas miatt (ami, persze, elképzelhetö), hanem, mert szerintem igy helyes!!!Kép Viragnak igaza van a dokikkal kapcs is, ha vmiért felelösségre von, vagy itélkezik Feletted, hagyd a francba!!! Sajna én is ugy valtogattam 1 idöben a nögyogyoimat, mint mas a gatyajat, de megérte!!! 3 éve ratalaltam végre ARRA A DOKIRA, Akit kerestem!!! Pusza.
Vendég
 


2 hétre pá. Hiányozni fogtok. Kép Remélem, elvonási tünetek nélkül megúszom a nyaralást. Kép

Kukacz,
nem megsértődni a Tények és tévhitekben írtak miatt, különben 2 hét múlva leharapom a fejedet. Kép És akkor elég viccesen fogsz kinézni... Kép

Virág
Virág
 


Hello Virag, valaszoltam ott Neked!!! A Kaktusz is Virag!!! Kép
Vendég
 


Virag, még az elözöhöz füzném hozza, hogy azért valaszoltam, mert nem tudtam, ma dolgozol-e még, ma még nézed a valaszokat, vagy csak 2 hét mulva??? Ha nézed még ma: jo nyaralast (ha nyaralni mentek...Kép)!!!
Vendég
 


Sziasztok!

A doki nem várja el, és tényleg tképpen csak hálát adhatok a sorsnak, hogy ennyire kötültekintő "jobb félni, mint megilyedni" alapon Kép.
(Ha csak 1x is rossz érzésem lenne vele kapcsolatban, akkor leváltanám.)

Nevekkel kapcsolatban:
a párommal azt beszéltük meg, hogy ha kislány, akkor ő nevez (Eszter), ha pedig fiú akkor én. A fiú névvel már Péteremnél gondban voltunk, mert én éreztem magaménak, és én tudtam!, hogy így hívják a pocaklakót Kép. Az akkori kívánságát teljesítve az anyakönyvezésnél kapott a fiú 2. nevet is, amit ő azóta 1x sem mondott a fiának (én sem).

Még a poci üres volt, amikor én már tudtam, hogy - ha fiú lesz - milyen nevet szánok neki. Erről tájékoztattam leendő kispapát, aki a Péter névnél már ismert tüneteket produkálta. Majd közölte, hogy rendben, de lánynevet ő választ. Természetesen rábólintottam. Ezek után olyan csajszi nevekkel bombázott nap mint nap, hogy szinte égnek állt a hajam. Majd végül megkérdezte, hogy mit szólnék az Eszterhez Kép, és én fellélegeztem. Utána kitalálta, hogy nem is tudja amit én fiúnak gondoltam...Kompromisszunot kötöttünk, és kitaláltuk a Bencét, ami egy tüneményes, aranyos név, csak nem éreztem azt amit a Péternél.

Azért, hogy olyan szenyó mégse legyek, felvilágosítottam a párom, hogy, ha kisfiúnk lesz, akkor Máté Noel (a Péter Kevin után ugye neki jár), és ha kislány akkor Eszter Anna (Annát én szerettem volna) Kép. Azt mondta, hogy annak idején egy picit haragudott rám, hogy eldöntöttem (egyedül), hogy Péternek hívják majd, de, ahogy hazaértünk a kh-ból belátta, hogy ez a gyerkőc erre a névre született (pedig én elsősorban úgy szelektáltam a nevek között, hogy szépen hangozzon az a név). Gál Péter Kép. Ugye jól hangzik?

Virág,
neked kellemes nyaralástKép, vigyázzatok magatokra!
Te is hiányozni fogsz Kép. Jók legyetek Kép!

Kukacz,
mi még maradunk itthon (jövő hét csüt.-ig), úgyhogy addig én "boldogítalak". Egyébként teljesen igazad van (persze Virágnak is, bocs!) a dokival kapcs. Bár nekem 1x a gyerekorvossal volt egy rossz élményem: az első oltásra a gyerkőc allergiával reagált (oltás után 4-5 óra elteltével lilás foltok jelentek meg a lábán, a lába szinte forró volt, és a hasán, mellkasán pöttyök jelentek meg. Rögtön felhívtam a dokit, hogy jajistenemmostmitcsináljak alapon, és ő közölte, hogy most vidéken van, de a gyereket azonnal vigyem le a rendelőbe, ő tájékoztatja a kolléganőjét, aki így már várni fog minket. Kb. fél óra múlva már ott voltunk, és a doktornő megállapította, hogy igen, ez allergiás reakció volt, de már kezd múlni, úgyhogy nem ad kálciumot a babának. Másnapra megbeszéltünk a dokival egy "randit", és ahogy meglátott a zsúfolt váróban, számomra érthetetlen módon ideges lett, és a többiek előtt elkezdte, hogy én! hoztam a frászt rá! (nem fordítva!), hogy mi lehet a baj a gyerekkel, és méghogy lila a lába... Az volt a lényeg, hogy túlkombináltam a dolgokat - szerinte - és hogy én idegesítettem őt, mikor a gyerekkel nincs is baj. Kb. 2 mp alatt lezajlott, hogy most innen kifordulok, és majd kerülgetem a ltp-n, v. ezt a békát nyam-nyam. Az utóbbi mellett döntöttem, azóta se történt semmi, végül is elkönyveltem a dokit jó fejnek. Ja és úgy adja be az oltásokat, hogy nemhogy borogatni nem kell, de még csak be sem pirosodik Kép. Kb. 4 hónapja pedig elnézést kért, mert létezik! első oltásra allergiás reakció, csak neki pont az én fiam volt az első ilyen, és azóta volt még egy baba, úgyhogy ne haragudjak, nekem volt igazam KépKépKép. GyőzelemKép! 2 hete voltunk lenn, és megjegyezte, hogy a picinél majd figyelünk az első Act-HIB-ra Kép.)
Bocs a hosszú sztoriért, de nagyon örülök, hogy nem fordultam ki rögtön akkor a váróból. Persze a gyerekért megtettem, de ha neadj'isten a saját orvosomnál 1x hasonlót tapasztalnék, úgy elporoznék, hogy csak na.

Nektek is minden jót Kép, vigyázz a kis családodraKép!

Üdv,
Kriszta
 


Kukacz,
megjöttem, de nincs időm most válaszolni a másik topicban. Ha lesz, írok.
Kaktusz: khm...khm... ez nem volt szép tőled! Kép Akkor inkább már rózsa. Kép De leginkább

Valaminemisolyanszúrós Virág KépKépKép
Virág
 


Hello Lanyok!
Virag, örülök, hogy megjöttél!!!Kép En nem irtam, kissé szomorkodtam, mivel "32 éves lettem én..." par nappal ezelött, és feltettem magamnak mindenféle hüjjje kérdést, mire vittem, mire nem, stb... Aludni nem tudok, de mar minden ok... Milyen volt a nyaralas???
Kriszta, Neked is puszi. Gratulalok a gyözelmedhez!!!Kép
Vendég
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: