Új privát üzeneted érkezett!

Nagymamám felcsúti volt, és most úgytűnik a hátsó kertben jövőre építkezni kezdünk.
Még nem ismerek senkit, de relmélem többen is vagytok internet közelben.
Bízom benne, hogy egymásra találunk.
 
 


Szia Bori!
Ez mókás, mi a napokban adtuk el a felcsúti házunkat (Fő u. 156.) de már több éve nem lakunk ott. Nekem nagyon tetszett az a falu (vagy mi) csak sajna a házat nem tudtuk volna kedvünkre átalakítani. Húztuk, halasztottuk de végül eladtuk. Ti merre építkeztek?
Üdv.
Malacka
 
 


Sajna még sehol. Bár már ott tartanánk. A Fő utca 123 veteményese. A kocsmával szemben.
Malacka! Ti hova jártatok dolgozni Felcsútról?
 
 

 
 

Az úgy volt, hogy én nem laktam ott csak hétvégeken voltam a páromnál (akkor még nem volt a férjem) Ő meg egyetemre járt be BP-re vonattal, busszal. Azután meghalt a papája és "Ő" hozzám költözött. Sokat rágódtunk rajta de 2 gyerekkel autó nélkül már húzós. Jut eszembe, a doki (aki ott lakik) szerintem egy lelkiismeretes rendes tag van egy csomó gyereke Kép 4-6 úgyhogy biztosan gyerekorvoslás dologban is otthonosan mozog.
Szerintem jól jártok. Hihetetlenül békés hely.
Üdv.
Malacka
 
 


Ja. Meg az Orbán Viktor pereputtya is ott lakik. Nincs túl sötét arrafelé? Plussz a kocsmával szemben.....háát jó kis üvöltözés, dáridózás lesz az ablakotok alatt minden éjjel. Nomeg alszanak majd reggel az árokban néhányan.....
Névtelen
 


A Goda doktornak tudomásom szerint 11 gyereke van. Tizet névszerint is el tudnék sorolni, ha nagyon összeszedném magam. Kép Mi egyébként az alcsúti orvossal voltunk nagyon jó viszonyban.

Kedves Névtelen!
Voltál-e már Felcsúton? Feltételezem, hogy a környékén sem. Én viszont töltöttem ott néhány nyarat. Igen, pontosan a kocsmával szemben. Úgyhogy ismerem a viszonyokat, ne aggódj értem. Te pedig gondolj amit akarsz.
Ha már itt tartunk: az Orbán Viktor egy értelmes, intelligens úriember. Mindez - kedves NévtelenDeBátor beszólogató - nem mondható sajnos el rólad.
 
 


Szia Bori!

Jujujuj de irigyellek!!!!! Én is én is én is!!!
Ott is fogtok lakni ha megvan a ház??? Jajj, bár Csabi szeretné a vidéket....de nemKép

Nagyon jó Neked!

Láttam, annyit kirándultok! Kisfiadat beoltattad kullancs ellen?? Csak mert mi összeszedtünk 5 hete egyet, ne tudd meg, mit paráztam miatta eddig....és az utánna beadható oltásról elsuttogták a Lászlóban, hogy jobb, ha nem adatjuk be a gyereknek......Kép

Puszi, és bocs az OFF ért

Kata
LadányiKata
 


Miki sem szereti vidéket. Állandóan kifogásai vannak: Nem lesz ADSL, hogy fog bejárni... Stb. Ezek szerintem áthidalható dolgok. Mások is megoldották már valahogy. Ha kiköltözünk, majd nézek nektek is telket. Jó? Tök jó lenne, ha szomszédok lennénk. :o) Nem hiszem, hogy ezek a hátsó telkek drágák lennének. Már csak azért sem, mert ott még a hátsó utcán nincs is egyetlen ház sem.
Mi ha minden igaz, szalmaházat fogunk építeni. Hülyén hangzik. Mi?
http://www.szalmahaz.hu/ nézd meg!
 
 


Igaz! Kép
Csak arra emlékeztem, hogy sok gyerek van de nem akartam túlzásokba esni Kép Kép

Az ADSL miatt meg ne aggódjatok, hamarosan szerintem mindenhol lesz mikrohullámu csatlakozási lehetőség. Ez most még csak a jövő, de mindjárt itt van...

Szalmaház – az nem a vályog?
megnézem...
Üdv.
Malacka
 
 


Sziasztok kedves felcsúti és volt felcsúti és esetleg leendő felcsúti polgárok!

Én bizony tősgyökeres felcsúti vagyok, Malacka, Te ki vagy? Sosem árultad el, hogy ide kötnek szálak!
Bori, azt hiszem a Te anyukádat ismerem és ismertem a nagymamát! Ha minden igaz, annak idején majdnem a Ti telketeket vettük meg a Pozsonyi utcában?!
Goda doktornak 11 gyereke van, amikor nem vagyok Gyesen, akkor vele dolgozom.
Hát beszélgessünk Felcsútról, hajrá!
Sziasztok: Kinga
Kinga
 


Malacka!

Lehet, hogy mi ismerjük egymást!
Ha jól sejtem, akkor Ti a Gaál Jóska bácsiék házát vettétek meg??? Lehettem Nálatok védőnőként látogatni??? Talán egyszer??
Lehet, hogy tévedek!
Kinga
Kinga
 


Szia Kinga!
Biztosan nem ismersz mert csupán 1/2 évig látogattam hétvégeken Felcsútra és a gyerkőcök már Budapesten születtek. A ház egyébként tényleg az övék volt (a párom mondja). Olga néni még mindig nővérkedik a doktor úr mellett?
A házunkat Erdész Ritáék vették meg. őket biztosan ismered mert 2 gyerekük is van. Kép

Bori!
Nem tudjuk kibogozni, hogy melyik vendéglátóipari egységre gondolsz. Kép A "Csepelire" vagy ami a posta után van?
Még a végén megbánom, hogy eladtuk a házat...
Ilyen jó kis társaság Kép

Üdv.
Malacka
 
 


Kinga! De jó, hogy végre egy tősgyökeres is van köztünk. Kép A Czanik néni volt az én nagymamám.
Volt egy telkünk. Nem tudom, hogy milyen utcában. Csak Doktor Kertnek hívtuk. Három jó kis cseresznyefa volt rajta. Egy hatalmas, és két kicsi, aminek sárga termései voltak. Kép
Milyen korú csemetéid vannak?

Malacka! Az a bizonyos kocsma körülbelül a falu közepén van. A 60-as években építhették, gondolom tanácsilag. Egy időben hétvégenként diszkó is volt ott. Mellette sokáig élelmiszerbolt volt, most asszem valami kínai üzlet ha jól emlékszem.

Nem olyan rég még működött egy www.felcsut.hu honlap, aztán az önkormányzat nem tartott rá igényt és megszűnt. Milyen kár.
 
 


Kinga! Beszéltem a mamámmal telefonon. Rögtön beazonosított téged. Azt mondja puszil, meg azt is, hogy egy nagyon intelligens, kedves lány vagy. Kép
 
 


Malacka! Eszembe jutott, hogy ismerhetnéd fel a házunkat. Hatalmas vadgesztenyefák állnak előtte... Kép
 
 


Malacka!

Erdész Ritát ismerem, meg a családját is. Nagyon helyesek. A Gaál Titivel meg együtt jártam iskolába, úgyhogy a házatokat is jól ismertem.

Bori!
A cseresznyefák sajnos kivágódtak a telekről, vérzett is a szívem miattuk. Onnan tudom, hogy most a mellette levő telken lakunk. A gyerekeim: Barnus áprilisban volt 4, Réka februárban kettő, Borka pedig márciusban született. Zajos az életünk, de nem bánom. Csak így este jó egy kis csend!
Anyudat én is puszilom! Szia: Kinga
Kinga
 


Kinga!
Sajnos gondoltam. Pedig az a nagy fa fantasztikusan finom volt, és hatalmas gyümölcsöket termett.
Tudom, hogy a szomszédban laktok. A mamám mesélte.
A szemközti telkeken is vannak már házak? Amikor építkezni kezdtetek, volt már a telken víz, gáz, villany, csatorna, stb? Vagy nektek kellett bevezetni?
Lehet rólatok valahol fotót látni?
 
 


Felcsútiak hol vagytok?
 
 


Szia Bori!
Megnéztem a telketeket!!
A múlt hétvégén amikor költözködtünk és a "kocsma" melletti élelmiszerboltban vásároltunk.
Nagyon szép helyen van az a telek!
Mikor kezdtek építkezni?
Üdv.
Malacka
 
 


Ha minden igaz, akkor a jövő nyáron. :o)
Reméljük a legjobbakat.
 
 


Sziasztok! Pénteken jártam Felcsúton. Rá sem akartam ismerni a településre. Fantasztikus, hogy micsoda változáson ment keresztül. Nagyon szép. A Forgalomlassító szigetek, meg a térburkolós felhajtók... Szóval csak ámultam és bámultam.

Kinga! Voltunk a temetőben és utána elnéztünk felétek. Már azt sem tudtuk pontosan, hogy melyik volt a mi telkünk, így azt is elég nehéz volt megállapítani, hogy melyek a szomszéd telkek. Pedig szívesen meglátogattalak volna. Jövő héten újra le fogok menni. Ha nem zavarok, akkor kérlek adj valami támpontot, hogy hogyan talállak meg!
 
 


Bori!

Nem jöttél??????
Kinga
Kinga
 


Sziasztok Felcsútiak!

Mi 2003 decemberében költöztünk ide, azóta megszületett Marci fiunk és most 7 hetes terhes vagyok. Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Válaszoljatok, élesszük újra a megszakadt társalgást!
Mi a Szári utcában lakunk, Kingával már egyszer a Védő néninél öszefutottunk, nem tudom, hogy emlékszel-e rám.
Ági
 


Szia Ági!

Csak gondoltam beköszönök. Örülök, hogy megint eggyel többen lettünk, bár én nagyon ritkán vagyok babaneten, itt meg aztán mégritkábban. :o(
De azért örülök neked! Kép
 
 


Üdv. Mindenkinek! Most találtam reá erre a lapra és erre a társalgóra. Nemrégi "netes" vagyok... A nagyszüleim házasságkötésük óta (több, mint 50 ! éve) éltek Felcsúton, nagymamám 5-dik éve özvegyen még mindig! Szép, szép, szép! Egyszer én is terveztem az odaköltözést.... Hm. Most nincs ilyen indulatom.


sziasztok! létrehoztunk egy weboldalt, ahol a Váli-völgyi kismamákra is számítunk. Szeretnénk, ha tapasztalataitokat, ötleteiteket megosztanátok velünk. Rovatvezetőket is keresünk. fórum is működik. Tudjuk, hogy sokszor nehéz vidéken a fiatal anyukáknak, ezzel próbálunk segítséget nyújtani. http://www.vali-volgy.hu
 
 


„Muzsikával az újszülöttekért!”


Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. A Felcsút, Fő utca 123. hátsókertje az enyém, és tiszta gaz. Kicsi babám van, nem tudok lejárni. Ha tudtok valakit, aki szívesen gazdálkodna a földdel, szóljatok, irányítsátok hozzám! Dobsz egy emilt, és megbeszéljük.
Köszönöm.
 
 


Sziasztok!

Csiri-Biri Babatorna indul szeptember 24-én Bicskén a Petőfi Művelődési házban, minden szerdán 9 órás kezdéssel, vagy Etyeken 10:45-ös kezdéssel a Hősök tere 17 szám alatt.
Katolikus Egyházi Plébánián.

Az első részvétel ingyenes.

Erről lenne szó http://www.csiri-biri.hu/

Kedvcsinálónak: http://uk.youtube.com/watch?v=9vZr5_63pjo

Eszter

 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron