Új privát üzeneted érkezett!

ja, és a beszólásokról! Én azért is szeretek hordozni, mert mindig "beszól" nekünk valaki valami kedveset, amitől jó kedvem lesz. :D Még sose kaptunk negatív visszajelzést!

Györgyi

Kép


Orsi:
a Cozy-hoz tudsz egy linket mondani?
Köszi,
Györgyi

Györgyi

Kép


szia Györgyi! persze:http://kozycarrier.homestead.com/instructions.html
a kötési leírásokat likeltem be, nem a főoldalt.
De ha türelmesen vársz, lehet, hogy 1 hónap múlva itthon is megkapható lesz 8) na nem tuti...
egyébként pedig nem feltétlenül kell olyan életveszélyesen felgörgetni a hátunkra, mint ahogy én csináltam, van a kanapén ülős- és az először előre, aztán hátra forgatás módszere is.
Javaslom még, hogy itt is nézd meg a felvételt hátra: http://bamberoobaby.com/ és ott az instructions.

Ja és mondtam, hogy a Lányok majdnem pont ugyanakkor születtek? :) máj.2.


Márciusi klub: ha lenne mondjuk 2 téma, van majd kedve valakinek kiselőadást tartani belőle? :) Csak gondolkozzatok rajta. Másik kitűnő programjavaslat Edittől jött: felsétálás a Kőhegyen lévő kápolnához. Szerintem klub után érdemes, nem túl melegben. Szép a kilátás.

orsi
 

 
 

Egy kérdés: nem tud valaki olyan linket, ahol régi magyar hordozási módok ill. kendőről képek vannak? A TBW fórumán jártam és vicces dolgokat olvastam: valaki belinkelt egy régi ázsiai hordozóról képet, és azt írta, hogy ez valószínűleg régi magyar hordozókendő, és aztán belinkelt egy régebbi babanetes oldalt (ebben a topicban). :D Ez mind semmi, de egy másik lány szerint mivel Magyarországon egyre nő a kínai populáció, biztos van valami közös ősünk. Egy harmadik meg rákontrázott, hogy amikor ő Magyaro-n járt, látott cigányasszonyokat tradicionális kendőben hordozni, szóval a Magyaro-n biztos így hordoznak :)
 


Kamcsatka ezen most jót röhögtem :lol: :lol:
Köszi mégegyszer a szervezést, nagyon jól éreztük magunkat, de a hányingerről-fejfájásról lemondtam volna :)
Beleszerettem a Kozyba amúgy :) de úgy látom nem vagyok vele egyedül.
Laura, gondolom elég hamar feltűnt :oops: hogy a kis tolvaj szarka leányom két babát is lenyúlt, de csak kiszállás után vettem észre. Ha sürgős Emesének, találkozhatnuk valahol és visszaadjuk, ha nem, akkor 3 hét múlva :)
Orsi, szemölcsös történet :lol: Az én lányom, ugyan nem hordozóban, hanem ágyon, úgy szeret elaludni, hogy a zsibipontot nyomogatja a könyökömön :?

Livus: Tévhit-eloszlató szórólap: lemaradtam valamiről :?: :)

KépKép
KépKép
 
 


Orsi:

megnéztem a Cozy oldalát, és felfedeztem, hogy sokféle hátratevési módszer van. Többek között a gyerek hónalja alatt összefogott hordozó hátarcsűrése, ami megfelel a kendő hasonló feltevésének, és nekünk már bevált. Viszont a Cozyt nem kell előtte hosszasan ráncolgatni próbára téve a gyerek idegeit minden egyes alkalommal, úgyhogy biztosan házon kívül is tudnám csinálni. :)

Györgyi

Györgyi

Kép


Orsi, szemölcsös történet


Bocs, Györgyit kellett volna írnom :oops:

KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok,

Csak most jutottam ide, mi is nagyon jól éreztük magunkat. Orsi nagyon köszi a szervezést, szerintem szuper helyet találtál!
én beleszerettem a Bamberoo-ba, de már nem voltunk ott mikor Saara kipróbálta. De ezek szerint újszülöttel is működik a dolog?
Eszter észrevettem nem gond, majd odaadjátok 3 hét múlva :D

"A jegyzőkönyv: 7 anyuka+8 baba+számtalan hordozóeszköz, konkrétan Ergo, Manduca, Didy, Moby Wrab, Nandu, Liliputi háti, Kozy, Lívia MT-ja, Bamberoo"

volt Didy is kinél? Erről is lemaradtam?

Ja és legközelebb viszek magammal pelenkákat mert az most nem nagyon volt, csak szóljatok, van: BM, Lotties gyapjú külső, Monapel belső külső, Popolini külső, egy mother easy külső azt hisezm ennyi.
hordozó nekünk olyan sok nincs de pont ezért megyünk hogy lehessen "tapizni" a többit.

Laura
[/quote]
 
 


Györgyi,

szemölcs ügy nálunk is ugyanez,de azt észre sem vetted hogy milyen boldogan futott oda hozzám a találkán és mutogatta hogy neked is van :D
 
 


Ez nagyon jó! :lol:

Györgyi

Kép


Sziasztok! Kérek valakit, aki érti a német nyelvet, segítsen! E-bay-ről lenne szó. Sajna semmit nem értek németül :( . Honnan lehet tudni, hogy mennyi a szállítási költség? Meg egy csomó 1 eurós didy kendő van. Ezeknek felsrófolják az árát, vagy jutányosan hozzá lehet jutni? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Pl. Hollandiába kedvezőbb lehet a szállítási költség?
Előre is köszi.

Orsi, valahol láttam egy magyar népviseletben lévő kismamát, rá volt kötve a babája. Lehet, hogy korábban itt linkelte be valaki. Most sajna nem találtam.

Dóri
 
 


kamcsatka, olvasd el a magyar néprajzi lexikon batyu, bölcső és tácsi szócikkeit. http://mek.niif.hu/02100/02115/html/

Kép
 
 


Köszönöm, banya!
Elolvastam, nagyon érdekes volt, és szép a kép, de ahogy olvastam, ez valami ünnepi kendő volt, látszik is rajta. VAjon olyan mindennapos fekete kendős életkép nem lehet találni? Meg hogy kötötték meg, egyszerűen félvállon és csomóra, mint az afrikai asszonyok?
Na, csak azért érdeklődöm, hogy mutassunk valamit az amerikai babahordozós asszonyságoknak:-)
 


a batyus szócikknél azt hiszem oknál látszik, hogy kötötték a batyut. (vagy nem? akkor bocs.) úgy kötötték a gyereket is. (Azokon a vidékeken, ahol batyuztak. pl nógrád, v baranya)

[img]

ez budaörsi példa.[/img]
 
 


azaz budaörsi példa lenne, ha be tudnám szúrni :(
 
 


akkor itt egy turai példa, kép nélkül: „Dologba tacskában vitték: a csecsemőt az anyja bal karjával magához nyalábolta s a tacskát a gyereken az asszony bal karja alatt és jobb vélla fölött hátravetve hátul jól megkötötték. A tacska egy kb. másfél méter hosszú, fél méter széles vászontörülköző."
 
 


Indi, milyen kotest hasznaltal anno a rugalmas kendovel?
koszi :)
 
 


Laura, nalam volt didy.
ki se vettem a zsakombol, bocs. :oops:
Ha surgosen akarod latni osszefuthatunk a MOM fele jatszonal :wink: :lol:
 
 


Hú, banya, pedig a budaörsi téma rettentő érdekes lett volna! Mármint nekem.
Mivel nem bírom ki májusig, nézzétek, milyen szépséget rendeltem a lányka szülinapjára a rongybabak.hu-ról Ágitó!
http://www.rongybabak.hu/babamuhely.htm
 


Saara,

nem baj remélem jösz legközelebb és elhozod megint :D

ha járok MOM felé szólok, de nem tudom mikor jutok oda mostanában. de igyekszem.

Laura

Kép
 
 


Dóri! Akkor kell csak tartanod tőle, hogy az oxigén-szint lassan, észrevétlenül lecsökken a kabát alatt, ha egy teljesen nem légáteresztő (tehát esőkabát-szerűen nylon, szellőzésre képtelen) kabátnak a cipp-zárját felhúzod teljesen a feje fölé. De ez akkora hülyeség lenne (ha lenne is ekkora és ilyen kabátot), hogy el sem tudom képzelni sem tudom, hogy ilyet csináljon bárki is. Egyéb esetben, mivel az anyagok szellőznek, van benn elég oxigén. Ha helyileg valami miatt nincs (pl. befogta az orrát a baba azzal, hogy az orrlukait pont a dekoltázsodba nyomta – tudok konkrétan ilyen esetről), akkor pedig már az újszülött is úgy reagál, ahogy Te, ha befogják az orrodat. Tiltakozik a helyzet ellen: reflex-szerűen elemeli a fejét és áthelyezi az orrát máshova. A fenti idétlen esőkabátos pl.-nál az a gond, hogy az oxigénszint nagyon lassan, fokozatosan csökken, miközben a szén-dioxid növekszik, ezért nem reagál ez a reflex. Szellőző anyagoknál tényleg nem kell ilyentől tartani. Kielégítő így a válasz?

 
 


Ági!
Köszi, ez így ok, ebben bíztam én is!

Dóri
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó lehetett a találkozó, sajnálom, hogy mi nem tudtunk menni.

Livus, mi az a Tévhitoszlató szórólap?

Orsi, én néprajzos vagyok, valamennyire ismernem kellene a szakirodalmat, de nem igazán találkoztam hordozással kapcsolatos irodalommal vagy képpel. Ezzel nem túl sokat foglalkoztak a kutatók. Amiket a TBW-s fórumosok megnyilvánulásairól meséltél: :x :oops:

És végül: hadd mutassam be új szerzeményünket, egy Bamberoo Mei Tai-t. Csak szuperlatívuszokban tudok nyil atkozni róla: szép is, kényelmes is, a fiam is szereti, a férjem is szereti, én is szeretem... :D

Kép

(A képen ki van téve a kis lába, de ez csak az első, "nyers" és gyors felkötésről készült. Azóta csiszoltuk a technikánkat, békapózban megy bele. Most lesz 3 hónapos.)

Viru
Kép
 
 


Sziasztok,

én most készülök beruházni egy mai-tei-re,de őszintén szólva nem tudom,miben rejlik pl. a liliput féle 3990Ft-os,a bababközelben-es, 7100Ft-os,illetve horror ároakon látott hordozók közti különbség...?
Viru a Tiétek mennyi volt-bocsi akérdésért...
Jucus
 


Jucus :) bár nekem külföldiek nincsenek, a babaközelben.hu-n kaphatóhoz volt szerencsém és bátran tudom ajánlani:
erős vászonból készül, kényelmes és magyar termék. És nem horror az ára. És amennyire én azt tudom, a külföldiek se tudnak több csodát, mondjuk nem is kell nekik :wink:

A Lilliputinál készültet most láttam, tényleg gyönyörű az a zöld darab - de csak egymás közt, inkább egy esküvői-estélyi darab, elegánsan-kényelmesen, ám bevásárolni és kirándulni nem abban mennék, mert nem olyan anyagból készült.
 


Köszi Indianyó a gyors választ :lol: .

Nem is láttam a liliputnál ezt az "elegánsabb" kivitelt,csak 3 teljesen hétköznapival találkoztam.
Azt hiszem megreszkírozok egy babaközelbenes mei tai-t,illetve holnap du megyek egy Nandu-s tanfolyamra,lés ha megtetszik,lehet,hogy a legvégén még kendőm lesz :D ....vagy mind2.
Jó éjt:Jucus

Bocsi a hibákért,de közben fél karomon a 3hós lányomat tartom :P ....
 


Cassyo: Nekem mindegyik van. Ha eljössz a legközelebbi babahordozó klubba, megnézheted az összeset, meg a többiek összesét is:-)
 


Szia, :)
és Te melyiket ajánlanád leginkább? :?:
 


Sáfrány, Viru: a titokzatos tévhitoszlató szórólapot még a hordozós sétára készítettük anno 8)
Maradt nálam néhány belőle a nagy nap után, úgyhogy rendszerint tartok a táskámban párat, és ha szükséges, előkapom és odaadom. Mondjuk egy csomószor épp másik táskában van, mint amelyik nálam van :roll: De azért igyekszem... :)

KépKép
 
 


Livus, nem mellékeled ide? Engem is érdekelne. Már ha megtalálod a másik táskádat...

Cassyo, majd ha én árulom az egyiket, akkor azt fogom ajánlani, hiszen azt fogom a legjobbnak tartani. Mármint először tartom legjobbnak, aztán árulom, nem fordítva :) Addig pedig továbbra is csak azt mondom, személyesen kellene meggyőződnöd arról, melyik illik jobban hozzád. A hordozás a lényeg.
 


http://www.youtube.com/watch?v=VqGoGyFSZR4
Podegi/mei tai modern változata :)))) Chunei baby carrier-nek hívják

Kép
 
 


Tabajd!

Ez nagyon klassz! Hol bukkantál rá? :-)


Cassyo (Jucus)!

Nekem Lívia féle van. Nagyon meg vagyok vele elégedve! 8) Sokkal jobb és profibb a kidolgozása, mint a liliputisnak!!! Vastagabbak a pántok, plusz a vállpánt párnázott is, ami nagyon kényelmessé teszi. És az anyaga is szerintem jobb minőségű. Kb. másfél hónapja van meg, és most már minden nap csüng rajtam benne a babus. Jó, mondjuk csak itthon. ( Csak az erkélyen szellőzünk napi fél órát, mert még csak 2 hónapos és már 2x volt beteg.) Viszont apucit sikerült megfűznöm, hogy vegyünk egy Manduca-t, ((ezért, ha gondolod olcsóbban odaadnám. E-mail-ben értekezhetünk, ha gondolod: kisvicus@gmail.com )). Ezt apróval akartam írni, de nem vált át. :oops: Mit csinálok rosszul??? Sorry!

 
 


tabajd ez jo hol lehet ilyet kapni??
Vendég
 


itt láttam máshol még nem kerestem rá.
http://www.tragezauber.de/Podaegi/Chunei:::108_266.html

Kép
 
 



Kamcsatka: sajnos nem tudom mellékelni, nekem csak kinyomtatva van meg :(

KépKép
 
 


Akkor szkennelni sem tudsz, gondolom. Kár. Mondtam már, hogy irigyellek a Gooddall előadásért...? Ha ez nem is ide tartozik...Bár egy bizonyos fokig igen.
 


Ha minden igaz feltöltöttem ide a röplapot. Volt rajta egy helyre kis ábra is, de azzal együtt túl nagy volt a file, ezért azt kitöröltem. Így persze feleannyira se mutat, főleg, hogy a kép helye látszik a szerkesztésen. Bocs!!!
röplap a babahordozásról

 
 


Ági, ha kisebb felbontásban szkenneled akkor se? Ha csak fekete-fehér ábra akkor úgy is mutathat...

Viru
Kép
 
 


Sziasztok,

kisvic,köszönöm lehetőséget,de úgy nézki,hogy napokon belül lesz már egy Líviás mei-tai-om,gyönyörű rózsás :D
Tegnapelőtt voltam Nandus tanfolyamon,lehet,hogy beújítok egy kendőt is,de közben kacérkodom egy erszénnyel is,mert nagyon tetszik az egyszerüsége,szóval kezdek megfertőződni én is lányok :P

Kb.a felénél járok a fórum visszaolvasásának,nagyon sok mindent megtudtam Tőletek,köszi! :wink:

Jucus
ui:HTML-eket mikortól engednek beszúrni,tudja valaki?A hsz-ek számától függ?
 


kamcsatka: jobban vagytok?Holnap számíthatunk Rátok?
 


szia Cassyo, igen, megyünk, minden rendben! 10-től?
 


Szia,

de jó-de jó,örülök,hogy nem lettettek betegek :wink: !!!
Fél 10-től,és holnap pontosan is kezdünk,mert lesz egy homeo-s előadás is!
Az elsőn vagyunk a kamarakórus próbatermében,a bejáratnál eligazítanak,de megvan a számom is,hívj!

Szia:Jucus

Bocs az off-ért lányok... :roll:
 


lettettek=lettetek :oops:
 


Kamcsatka: Goodallért én is irigylem magamat :lol:

És egy hordozós fotó (először a szopis fórumba raktam, de észrevettem, hogy egész extrém hordozóeszköz is látszik rajta, úgyhogy beteszem ide is) :)

Kép

KépKép
 
 


Livus, a kép címe nem az, hogy " Beszóltál a hordozómra?!" :)
 


Livus, eszméletlen jó ez a kép!

Kamcsatka! :) Szerintem is az a címe!

Viru
Kép
 
 


Jucus,
üdvözlünk a klubban! Akartam is írni, hogy úgysem ez vagy az lesz ( kendő v. mei tei ) hanem ez is meg az is. Csak idő kérdése. :D :D Szerintem is a rózsás a legszebb! Teszel fel képeket magatokról, ha meg lesz? (Örülök, hogy nem liliputis, bár a vélemény szubjektív)!

Viru,
nagyon klassz a Bamberoo-s kép Rólatok! Azóta csorog a nyálam egy B. után is. Na de ne legyek telhetetlen, hétfőn kapok Manducát!!!!!!!!!
8) 8) 8) Már tűkön ülök! (Már csak 3-at kell aludni!!! -mint egy rossz gyerek.)

Tegnap másodszor próbáltam felvenni a hátamra a gyerkőcöt, és lássatok csodát, sikerült. Anyós és após (sajna velük lakunk...) persze két kézzel tiltakozott, hogy ne kínozzam szegényt, túl feszes, meg a kis lábát elszorítom, meg a szokásos jaj, de rossz neki duma. Mondtam nekik, hogy pont az a lényeg, hogy szoros legyen, így tartja a gerincét, és ez mind2önknek kényelmes, és szívesen mutatok videót a helyes felvevésről (én sem a kisújjamból szoptam ki), de hallani sem akartak róla, ne mutassak, úgyse nézik meg. Aztán 2 perc sem telt bele, az én kis drágám már szundított is. Ez 2 és fél órán át tartott!!!! Utána olyan nyugodt volt. Ja és közben kb másfél órát telefonáltam normál hangerővel, és nem zavarta egyáltalán!!!! Pedig ő is minden zajra felébredős! :D :D

 
 


Kisvic, nehéz árral szemben, ugye? Ha már a közvetlen családtagjaidat is győzködni kell, az elég fárasztó. Mosolyogj, ha kritizálnak, a tények téged igazolnak.
Gratulálok a felismeréshez, hogy egy hordozó nem hordozó! :)
Jucus az én MT-omat veszi meg, örülök, hogy neki is része lehet az élményben. Az én lelkiismeretemet meg kicsit megnyugtatja, kezdett kicsit túl sok horodzóm lenni... és szerintem is a rózsás a legszebb :D
 


Segítség!
Sziasztok,
tudtok abban segíteni, hogy mitől lehet, hogy egyszerű háti hordozásban a babám nem hagyja a lábát terpeszben, hanem addig rugdos, amíg összébb nem csukja. Sőt, ácsorog a nadrágom szélén, ha meg tud rajta kapaszkodni a lábujjaival :lol:

A röplapot én is adogatnám itt Szegeden. Ugye lehet?

Egyébként én is gyűjtő lettem. Van egy Hoppediz kendőm, Lívia féle MT és egy Ergo. És sajnos már nézegetem az újabb lehetséges kendő-jelölteket :lol:
Nálunk a MT apa nagy kedvence lett, én az elején valahogy nagynak találtam a hát részét, de ez a gond azóta megoldódott, én is nagyon szeretem.

KépKép
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

cron