Új privát üzeneted érkezett!

Az első menstruációm megjelenése óta havonta pokoli, elviselhetetlen fájdalmat élek át a menstruációm első, néha a második napján is. A gyógyszerek nem segítenek. Néha találok valamilyen fájdalomcsillapítót, görcsoldót, amely valamelyest csökkenti a görcseimet, de csak 1-2 alkalommal használ, a 3. ciklusban már hatástalan.
Ezzel kapcsolatos megoldások érdekelnének.

Valamint felmerült bennem, hogy ezek a görcsök valamilyen nőgyógyászati betegség tünetei.
Vannak-e tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?
Mindennemű hozzászólás érdekel.
Vendég
 


szia ezzel én is így vagyok bár nekem azért az algoflex m használ de amikor megjön az nagyon szokott ám fájni de én már beletörődtem akkor jön a villanypárna meg a fekvés :oops:


Igen, a melegítős kispárna + fekvés és a forróvizes zuhany alhasra irányítva jót tesz.
Ezeknek sajnos egyetlen hátrányuk, hogy otthon vannak "kéznél". :(
Munkahelyen nem tudom használni, a munkám pedig egyenlő a nullával ilyenkor és ráadásul leplezni sem nagyon tudom, már messziről látszik, hogy szenvedek, pedig ez elég kellemetlen. :oops:
De egy idő után már ez sem érdekel, csak ne fájna.
Vendég
 

 
 

Cherry: Próbáltad már ezt a Premens nevű gyógynövényes bogyót?
Nőgyógyász mit mond erre?Én nem gondolnám, hogy normális lenne, de biztosan nem vagy egyedül ezzel a problémával!Hátha tud valaki segíteni!

Kép
Kép
 
 


Zazzy :D
Nem próbáltam még a Premens-t.
Viszont most iszom a kecskerutafű-teát, amíg fel nem írják a pco-ra, ill. az inzulinra a metet. Nem tudom együtt lehet ezzel?
Vendég
 


Cherry: A Premens is gyógynövényes(barátcserje), szerintem lehet együtt.Elvileg 3 hónapos kúra kell belőle, 2100 ft körül van, recept nélkül kapható.

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Az elmúlt hónapban iszonyúan görcsöltem, de ez nem mindig van így (hála istennek).
Én egy nagyon erős fájdalomcsillapítót szedek, Cataflam drazsét. Nagyon kell vele vigyázni, mert megfájdul tőle a gyomrom, és nekem még pluszba hasmenésem is van tőle. (vagy együtt a kettőtől nem tudom). De csak ez segít.

Egyébként ha állandóan fáj, akkor nagy a valószínűsége az endometriozisnak. Szerintem keress rá a neten.
Az endometriozis röviden azt jelenti, hogy a méhnyálkahártya kijut a hasüregbe és ott "vérzik" menstruációkor. Ez nagy fájdalommal jár, és általában laparoszkópiával tudják eldönteni, van e ilyen problémád.
Azért próbálj utánajárni, mert ez sajnos nem normális, hogy mindig ennyire fáj!!! (és nehezíti a teherbeesést is)

Én is szedem PCO miatt a metet, szeptember óta. Remélem nekem is segít, mint a többieknek (kistesóra gyúrunk)

Sziasztok! Kati

Kép

Kép


Szia Kati :D

Hát sajnos én sem tartom kizártnak az endometriozist, de állítólag annak egyéb tünetei is lennének, bár még ezt nem kérdeztem meg dokitól.
Én a Cataflam-nak a vízben oldódó változatát használtam, ami erősebb, olyan igazi lónak való adag, de aztán már az sem igazán használt.
Viszont érdekes mert legutóbb (3 hetes kecskerutafű tea-kúra után) nagyon görcsöltem, megittam egy Flector port és elmúlt a görcs, viszont a bal petefészkem majd' szétszakadt. Nagyon megijedtem. Aztán 2 napig hatalmas darab szövetek jöttek ki. (Bocsi :oops: ). Gondolom a ciszták távoznak. :D
Vendég
 


cherry!Lehet, hogy hülyeséget mondok, de nem lehet kezdődő terhesség?Ez már inkább vetélésre hasonlít, mint egyszerű menstruációra! :shock:

Kép
Kép
 
 


Zazzy :D
Nem tudom. Tünetem nem volt. Időben jött piri. Annyi különbséggel, hogy sokkal nagyobbak voltak a szövetek, mint szoktak. Volt benne két nagy "golyó" is, kb. 7-8 mm átmérőjű. (Bocsi :oops: )

Az az igazság, hogy többször volt olyan, hogy terhesnek éreztem magam és mindig megjött. Nem láttam még pozitív tesztet sem, így már azt sem nagyon tudom elhinni, hogy egyáltalán képes vagyok-e teherbeesni.
Vendég
 


:shock: Én nem zárnám ki ezt az eshetőséget!Monyo tudna erről "mesélni"(a clostys topikba, meg néha a pcos-ba is írogat)ő van így, hogy teherbe tud ugyan esni, de elveszítia babát :(

Kép
Kép
 
 


Cherry!

Nem rémísztgetni akarlak, de az ilyen fokú fájdalom nem normális:
Nekem volt, hogy annyira görcsölt, hogy utána napokig iszonyú izomlázam lett.
Addig nyúztam a dokit, hogy fáj míg talált egy csokicisztát a petefészkemen. laparoszkópiásan kivették addigra 5centis volt. Ahogy elöttem írták, endometriózisos ciszta volt, szóval vérzett menstruációkor.
A m?tét két éve volt azóta semmi fájdalmam nincsen.
 
 


sziasztok!
a mensikor én is nagyon rosszul szoktam lenni,de annyira,hogy lever a víz,hányok,remegek,ráz a hideg,és egy milimétert sem tudom még a kezemet sem megmozditani,annyira legyengülök,szinte egyik pillanatról,a másikra!ez az elsö 3nap szokott igy lenni!már mindent kipróbáltam,semmi nem használt,mig nem egy barátnőm apranax 550mg-os gyógyszert adott!na az felért egy lórúgással,azóta is azt szedem,és kutya bajom!
mindenkinek csak ajánlani tudom :wink:

PHPBB kód:
Kép
 
 


lona!
milyen az a csokiciszta?


nekem is volt petefészekcisztám,ami akkor derült ki,amikor az is hogy terhes vagyok!
a petezsák akkor volt 5mm-es,a ciszta meg 55mm-es!rázós volt a szitu,mert a ciszta még nőtt is utána,egészen 65mm-ig,majd elkezdett felszivódni!jópár kórházi hét után sikerült eltüntetni a cisztát,és a babám szerencsére erös volt,és megmaradt!
most 5és fél hónapos,és makk egézséges :D

PHPBB kód:
Kép
 
 


itt van az én szememfénye:Kép

PHPBB kód:
Kép
 
 


Nóri :D

Nagyon szép a kisfiad! Gondolom végigizgultad a terhességed első szakaszát, amíg a cisztád meg volt.

Lona :D
Én is úgy gondolom, hogy ez nem normális. Havonta 1 nap, amikor létezni sem bírok és amikor kevésbé fáj mé akkor is olyan falfehér vagyok, hogy mindig kérdezik, hogy nem fogok-e összeesni.
Én pcos vagyok, már volt több uh. Ha lenne ilyen cisztám akkor látszani kellene, nem? Mit gondolsz?
Az utolsó mensinél egyértelműen éreztem, hogy a petefészkeim fájnak. A görcsoldó enyhítette a görcseimet, de a petefészkeim ugyanúgy szét akartak szakadni.
Vendég
 


cherry!
köszi! :)
az egész terhességemet végigizgultam! :cry:
az elején a ciszta miatt,hogy felszivódik-e vagy sem!ekkor 3 hetet voltam kórházban,volt begörcsölés,bevérzés!senkinek nem kívánom azt az érzést!
aztán a genetikei UH miatt,ami a ciszta miatt kellett,de szerencsére mindent rendben találtak!
30-31hét körül fenyegetö koraszülés miatt kellett ujra kórházba feküdnöm,mivel nagyon lent volt a baba feje!bent voltam akkor 1 hetet,infúzión lógva!

PHPBB kód:
Kép
 
 


aug.15-én lejárt az idöm,a dokim befektetett!
08.22. szülésinditás,oxytocin... fájások sehol.

08.24. szülésinditás,oxytocin... fájások sehol.

08.27. szülésinditás,oxytocin...fájás egy kevéske,de amikor van fájás,a baba szivhangja lassul...12:30-kor az orvosom császármetszés mellett dönt,13-ra hivja össze az aneszteziológust,sebészt.13:15-kor visznek a mütöbe,és megkaptam a hátbaszurit.13:34-kor világrajött a mi szemünk fénye 3300grammal,53 centivel,fejkörfogat: 34cm,9/10-es apgarral!!!
hallottam,mikor kiveték a picit,hogy az orvosom azt mondja a szülésznönek,hogy a köldökére vigyázz!!!
nem értettem,mi lehet!!!
mint utólag kiderült,hogy a 6.hónapban amikor tüdőgyulladásom volt,a láz ráment a köldökzsinórra,ami teljesen elgyengült...
amikor a csipeszt akarták rárakni a köldökzsinórra,az foszlott szét!!!nem sokon múlt a picim élete:(
nagy mák,hogy nem indult be simán a szülés, mert a köldökzsinór félúton elszakadhatott volna:(


09.03. távozási súly: 3350g
na hát ez az én történetem,a lényeg a vége,hogy mekk egézséges a mi kis lurkónk,ennyi sok rossz dolog után :lol:

PHPBB kód:
Kép
 
 


és ha nem haragszotok,itt van még egy kép:D
Kép

PHPBB kód:
Kép
 
 


Nóri :D
Sajnálom, hogy ennyi megrázkódtatáson mentél át.
De végülis vigyázott rátok valaki! :wink: :D
Gyönyörű és annnnyira aranyos a kisfiad!!!
Vendég
 


cherry a vége a lényeg,hogy semmi gond nincs,és akár már most is újra bevállalnék egyet :lol:
de persze aztért még várunk :)

PHPBB kód:
Kép
 
 


Sziasztok!

Cherry, mi már ismerjük egymást! :wink:

Nekem most volt laparom, mert volt egy cisztám a bal petefészkemben. Sajnos csokisziszta és kiterjedt endometriózis lett a diagnózis. Úgy, hogy mensikor alig-alig görcsöltem. Volt a szobában egy másik lány, szintén endót állapítottak meg nála, neki SOHA nem volt görcse. Szóval sajnos ez semmit nem jelent, biztosat csakis a laparoszkópia tud mutatni.

Nóri!
Gyönyörű a kisfiad! Gratulálok! :lol:

KépKép


Szia, Zsófi :D
Sajnálom a diagnózist. Hát ez egyáltalán nem jó hír. Bár a csokiciszta nem tudom mit jelent, de endo az egyáltalán nem jó hír és még hosszú az út előtted, mire ebből kikecmeregsz. Hát nagyon sok erőt, kitartás és türelmet kívánok hozzá!!!

Érdekesek ezek a dolgok, amiket írsz!
Úgy látszik, nem fogom tudni megúszni a lapart. Bár már most megvárom a Diane-s kezelés végét, addig nem vágok bele se hsg-be, se laparba, de egyre inkább arrahajlok, hogy jó lenne a végére járni, mert ez már kezd valamiféle sötétben tapogatózásra emlékeztetni.
Vendég
 


Anno kislány-koromban mindig azt mondta anyukám, a nénjéim és sokan a rokonságba, hogy sajnos ez a női léttel velejár, majd szülök egy gyereket és ez is el fog múlni, ezért nem is mentem orvoshoz vele. De mióta van internet és főleg vagytok ti, egyre inkább rájövök, hogy a túl erős fájdalmak nem ok nélküliek. Szóval már most tudni szeretném, hogy mi a helyzet. Arról nem beszélve, hogy az a néhány óra havonta nagyon sokat vesz el az életemből. :(
Vendég
 


Cherry! Lehet, hogy csak nem figyeltem a pcos topikban. A görcsökre kaptad a dianét? Mert nekem néha amellet is kellett néha valami. Nem mindig, de volt amikor igen. A gyógyszerész meg is lepődött, amikor egyszer egyszerre vettem a dianéval, kérdezte, hogy e mellé kell? Mert elvileg nem kéne. Hát nekem néha kellett.

Kép
Kép
 
 


Zazzy :D
Nem a görcsökre írták, hanem kifejezetten a ciszták miatt.
Vendég
 


Cherry!
Tudod mi most nagyon örülünk, hogy megtaláltá a problémát és sokkal könnyebb az endo ellen küzdeni, mint az ellen, hogy fogalmuk sincs a dokiknak miért nem leszek babás. Meggyógyulok és ez a lényeg.

Én a helyedben semmi képpen nem hagynám ki a lapart. Persze kellemetlen, de túl lehet élni, gondolom a szüléshez képest semmi, és tutira megmutatja mi a helyzet. Én ezek után mindenkit csak rábeszélni tudok. :roll:

És nekünk még szerencsénk volt, hogy mostm kiderült. :lol:

KépKép


Ja a csokiszisztát az endo okozza és sűrű (véres) csokoládészerű anyag van benne.

KépKép


Milyen jó, hogy van babanet! :shock:

Szziasztok!

Erről az endo izéről én eddig sosem hallottam, pedig, úgy néz ki, nem is olyan ritka betegség. Csak azért kukkantottam be hozzátok, mert nemrég volt egy méhenkívüli terhességem, amivel szerencsére elvetéltem, és utána amikor megjött semmi fájdalmam nem volt, pedig szokott lenni, bár nem elviselhetetlen, néha kell csak gyógyszer. Reménykedtem, hogy akkor ez már így marad, de azóta megjött megint, és visszatért minden a normál kerékvágásba... :evil: Kellemesebb volt fájdalom nélkül, nade én ne panaszkodjak, látom másoknak sokkal nehezebb.

Kép
Kép
 
 


Cherry!

Ha az endo cisztában van akkor látszik UH-on, de szerintem az endometriózisos szigetek nem látszanak. Ez azért nem biztos...
Nálam az UH-on az látszódott, hogy az egyik petefészkemen gyöngysorszer?en vannak pici ciszták. Ezek folyadékkal voltak telve (a képen feketén látszanak). A másik petefészkemen nagy és tömör ciszta volt a képen fehérnek és szürkének látszott. Én már akkor iszonyú fájdalmakkal fetrengtem amikor még semmi sem látszott belôle. A dokik meg azt mondták a fájdalmas mensimre, hogy hát ez fájni szokott. Na igen, de nekem tizenvalahány évig nem így fájt nem ennyire. A lapar megoldotta a problémát, azóta sem fájt. Persze van kis görcs meg érzem a dolgokat, de ez nem ugyanaz.

Nóri!

A hideg futkározott a hátamon miközben olvastalak. Nagyon vigyáztak rátok ott fönn! Gyönyör? a kis Attila!
 
 


Fúúú, kicsit zavarosan írtam.
Az elsô tünetem 2004. októberében volt. Mire a dokik is látták a b?nöst 2005. szeptember, de nem akartak hinni a szemüknek egy hónap múlva újabb UH. Majd 2005. decemberében lapar.
Igen jól látjátok több mint egy év múlva, az elsô tünetektôl... agyrém.
Csak azért, mert nem hitték el, hogy jobban ismerem atestem, mint ôk.
 
 


lona1
vigyáztak ám :lol: azért marha nagy mákom van,hogy igy megúszta problémák nélkül ez a kis tökmag :D

PHPBB kód:
Kép
 
 


Sziasztok!

Elnézéseteket kérem, hogy hívatlanul írok Nektek, de a topic címe kapcsán a figyelmetekbe szeretnék ajánlani egy kiváló terméket, amit menstruációs görcsökre, epe görcsökre, de ezen kívül sok egyéb más problémára is rendkívül jó tapasztalatokkal használ néhány ismerősöm. A görcsök enyhítése, megszüntetése mellett alkalmazható bőrápolásra (pattanásos bőr, sebápolás, pórusösszehúzás, hidratálás, kondícionálás), szemápolásra (fáradt szemre, látásélesség javítására, szemárpára, szürke -és zöldhályog kezelésére, kötőhártyagyulladásra), gyerekeknél pl. autóút esetén hányinger ellen és lázas állapot esetén rendkívül jó és főleg természetes lázcsillapító tud lenni), fülcsepp/orrcseppként.

Egy 120 ml-es nagyon gazdaságos kiszerelésű, 99,6%-os szűrt, stabilizált aloe vera oldatról van szó. (Ráadásul szerintem meg is fizethető...)
Felbontás után hűtőszekrényben 4 évig eltartható. (Biztos vagyok benne, hogy ha valaki beszerzi, nem lesz meg addig... :) )

Magam is egy 15 hónapos kislány édesanyja vagyok, bátran merem állítani, hogy ezt és az ezt forgalmazó cég által gyártott legtöbb terméket 0-110 éves korig bátran használhatja mindenki, hiszen kizárólag bio alapnyagokból készülnek.
Ha bárkit érdekel, bármilyen témában szívesen adok felvilágosítást itt, priviben, vagy az alábbi mail címen:
flpba79@gmail.com

Köszönöm a figyelmeteket és további boldog, probléma mentes babázást kívánok Nektek! :)

andi
 
 


Sziasztok!

Cherry!

Nekem is az első alkalomtól kezdve a menzi első napja valami horror volt. Ahogy írtátok is többen: szó szerint falat kapartam, elájultam, remegtem, néha félre is beszéltem, gyógyszerek, fájd. csill, injekciók semmit sem használtak sosem. A szülésem egy wellness party volt ahhoz képest, amilyen fájdalmakat előtte egy-egy menzi kezdetekor átéltem. Nőgyógyász több is megnézett, semmi konkrét okot nem találtak, alkati dolog - mondták. Iskolában, munkahelyen szerencsére ha rámjött a rosszullét, márpedig rámjött, akkor az orvosi szobába félre tudtam vonulni szenvedni.
Aztán rátaláltam teljesen véletlenül a Naprosyn nevű gyógyszerre, egy ilyen helyzetben lévő lányok, asszonyok által látogatott honlapon. Ezt lehet magában is szedni, vagy az algopirinnel együtt. Megkérdeztem az orvosom, hogy kipróbálhatom-e, azt mondta igen. És lőn. Mikor éreztem, hogy másnap meg fog jönni, a menzi reggelén bevettem egy naprosynt és egy algopirint. Kutya bajom sem volt. El sem hittem. Kábé 14 év kínlódás után tiszta tudathasadásom volt, hogy lehet menstruálni pokoli fájdalmak nélkül is? És elég volt az első nap egyszer bevenni, utána már nem volt szükség rá az 5 nap alatt. Mikor már szedtem egy ideje, kipróbáltam algop. nélkül, úgy is bevált, így már csak magában szedtem be 1-1 szemet havonta, mikor jöttek a menzi előjelei.
Aztán szültem (mondom, a szülés semmi volt a régi menzis görcsökhöz képest...), onnantól már gyógyszer nélkül is elviselhető lett a dolog. Nem mondom, hogy nem görcsölök az első napon, de már kibírom bogyók nélkül is. Kíváncsi vagyok, hogy a második szülés javít-e megint valamit a dolgon.

Szóval ezt a naprosynt próbálja ki, aki gondolja, hátha segít, 2-3 lánynak már ajánlottam, hasonló sikerrel, mint nálam. :wink:

Csak a nőgyógyászotokat, de legalábbis a háziorvosotokat előtte azért kérdezzétek meg, vagy szóljatok, hogy szeditek. Nem veszélyes gyógyszer, de jobb a békesség. :)

Köszi, hogy meghallgattatok, mindenkinek a legjobbakat!

G.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Andi, Gabuska :D

Köszi szépen az infókat!!!!

Gabuska :D
Őszintén szólva egy kicsit megnyugtattál. Sokszor felmerült bennem, hogy hogy fogom túlélni a szülést, mert ha a menzis görcsök ilyen pokoli fájdalommal járnak, akkor milyen lehet a szülés? De akkor lehet, hogy ezeket a fájdalmakat nem kell tízzel megszorozni, mert azt tutti nem bírnám ki.
Vendég
 


Cherry,
én meg úgy voltam vele, hogy ennél jobban semmi nem fájhat, így a szülés sem. Max. ugyanilyen lesz. De akkor is lesz annyi előnye a dolognak, hogy már nem lesz ismeretlen az érzés. De szerencsére, bár fájni fájt a szülés is természetesen, jóval elviselhetőbb fájdalom volt azért.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Érdemes kipróbálni a "kálmosfa-gyökértörzs" teát. Ezt gyógynövényboltban is lehet kapni. Egy pohár vizet felforralok, beleteszek ebből 2 kávéskanálnyit, majd le kell takarni 10 percre. Miután megiszom, kb 5 perc múlva mintha semmi bajom nem lenne, és ez mégsem egy gyógyszer.
Ha valaki kipróbálta, írja le tapasztalatát, kíváncsi vagyok rá.

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
 
 


Sziasztok!

Akkor is lehet endometriózis, ha a görcsön kívül más tünet nem jelentkezik. Sajnos én is így jártam, sok endós csomóm volt odabent és soha semmivel nem tudták diagnosztizálni. Egy veseprobláma kapcsán került végül sor laparoszkópiás operációra és elhűlve látták, mennyi endó van a hasüregben.

Igen, ez a baj, hogy azt mondják, ez a női léttel együtt jár, tűrjél csak kislányom. Ráadásul ultrahang, röntgen nem mutatja ki. Pedig eltávolítható.

Ami még jó a görcsök ellen: magnézium. Nekem nem használt se a No-Spa, se az algoflex, se régen a Meristin, viszont a magnézium, a maga simaizom-lazító hatásával nagyon is. Nekem nem is a hasgörcsök okoznak gondot, hanem a combomat szétfeszítő irdatlan fájdalom, meg hogy annyira leesik a vérnyomásom, hogy mensikor képes vagyok az íróasztalnál ülve ájulásszerűen elaludni, illetve, hogy nem kapok rendesen elég levegőt/oxigént. Volt, hogy a mosdóban percekig lógatni kellett a fejemet lefelé, hogy legyen erőm visszamenni az asztalhoz... Elég rémes.

Kép
 


A topiknyitás óta eltelt 2 év. A saját tapasztalatomat had osszam meg veletek.

Inzulin-rezisztenciára (ill. pco-ra) szedek 2x850 mg Meforalt. Két hónap után már éreztem a hatását. Jelentősen csökkentek a menstruációs fájdalmaim, most már azt is megtudom mondani, hogy a petefészkeim fájnak. Kissé olyan érzés, mintha szét akarnának szakadni. Ma már 100 mg Flugalin mellett egész elviselhetőek a fájdalmaim.

Ha hozzá tudok jutni egy zuhanyrózsához, akkor nagynyomáson olyan forró vizet engedek a hasam aljára, amilyen forrót el tudok viselni, ez nagyon sokat segít.
Vendég
 


Manguszta :D

Azt mondta az egyik ismerősöm is, aki szintén endoval küzd, hogy jellegzetes tünete a combba sugárzó fájdalom.

Nekem furcsa módon a bal talpamat húzza görcs keresztirányban. :?
Vendég
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

cron