Új privát üzeneted érkezett!

RBogi: Hogy neked milyen gyönyörűszép neved van KépKépKép Nekem meg anyukám Valéria. Utálja, de szerintem pont a becézés miatt (Vali) a Léra tök jó! Átszokom rá Kép (én nem anyuzom anyut, legalább is nem mindig hanem Valizom, néha anyu néha Vali, vagy Valcsi Kép)

Boróka: Én Borókának szerettem volna elnevezni a kislányomat de apukám vadul tiltakozott ellene Kép. Borókabokor, borókapálinka...stb. Már ezerszer megbántam, hogy hagytam magam befolyásolni, többet nem fogom! Kép Ha lesz még valaha babám, és kislány lesz az tuti Boróka lesz, olyan gyönyörű név Kép

Nekem nagyon tetszik még a Csillag is, meg ezek a mostanság divatos virág és gyümölcsnevek Kép Málna, Bodza...
A Léna, Ajsa, Lara és társaik is tuti nevek! Miért nem adják ezeket a szép neveket a babáiknak az emberek???

Holophernes: Domonkosra egy voks tőlem Kép Mikorra vagy kiírva?
Első baba?
Üdv!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!

Kicsi fiamat Kristófnak hívják és a nevéből adódóan nem becézzük. Sőt, nagyon-nagyon idegesít, ha valaki Kristi-nek, Krisi-nek hívja. Mondjuk van egy csomó beceneve (Maszatka, Törpi, meg még ami eszembe jut (legutóbb pl: Mr. Maszatovics Maszatov volt Kép )). Sajnos tényleg sok lett ebből a névből, de ha késöbb lesz kedve akár a második nevét is használhatja, ami szerencsére ritka (igaz, francia név - René)

Ha kislányunk lett volna (illetve reméljük még lesz egyszer) akkor Ő a Blanka Zoé nevet kapta volna.

Sziasztok
Katus
Katus27
 


Katus!
Én találkoztam egy Kristóffal, akit Tófinak, Tófikának becéztek. Szerintem borzalmas!
Móni
Móni
 

 
 

Bogi!

és mások nem hívjáka láynod Valinak? csak merta mi Emmánakt egy csomósn le "Emi"-zik, amit mi utálunk, eszünkbe sae jutott hogy majd így becézik, mi úgy gondoltuk ez egy olyan név amit nem kell becézni. Mint pl Luca vagy Bence pl, ezeket szintén nem kell becézni. Erre mindenki Emi, Emike, nem győzünk szólni, hoyg ne hívják ígyKép Az az Emília beceneve tudomásom szerint.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Sziasztok!

Én úgy kb.15 éves koromban elhatároztam, hogy ha egyszer lányom születik, akkor a neve csakis Flanna lehet (ír eredetű, vörös hajút jelent). Nagyon tetszenek az alliteráló vezeték és keresztnevek, de úgy keresni apajelöltet, hogy a vezetékneve F-vel kezdődjön, ebben a mai jópasimentes világban elég kivitelezhetetlennek tűnt.Kép Így lett egy Tölgyesi vezetéknevű párom, és Tölgyesi Teodóra Flanna nevű lányom (aki tényleg vörös hajú). Jó sok rimánkodásba, nyöszörgésbe,könnybe került, mert persze a családban senkinek nem tetszettek a nevek, de mára már mindenki megbékélt.
Egyébként nem tudom, mi lett volna, ha fiúnk születik, mert a Timóttól ("jajistenem, mint a Forsyth-saga-ból a Timothy?!) vagy Tódortól ("aha, a Gumimacik Gyagyás Tódija!") Apa mereven elzárkózottKép.
 
 


Manó, senki nem hívja Valinak, mert mindenkinek elmondjuk, hogy ő Léra. És utána, hogy Valéria. Eddig senki sem Valizta le, a Valitől nekem is föláll a szőr a hátamon. a Valéria gyönyörű egy nőnek, a Léra egy kislánynak.
 
 


Mano!

A nagynenem Emilia, es Miminek hivjuk, de ismerek Emiliat, akit Milicanak hivnak. Nalunk gimiben az osztalyban volt egy Kornelia, akit kerese szerint mindenki Kokonak hivott, kiveve az ofot, aki Nellizte, pedig o azt utalta... Sajnos ilyenek mindig vannak.

Irtatok, hogy aki 'ősmagyar' nevet ad, az biztos 'jobbos'. Akkor en meg gorog vagyok, mert a Zsofia gorog eredetu. Kép Kép Eleg szomoru, hogy mar ebben is politikat latnak. Nekunk pl. nagyon tetszik a Regő, a Csenge es a Villő is, noha az nem ősmagyar, mivel Kodaly talata ki egy korusmuveben. Szerintem szep nevek.

Zsofi
19+3

Kép
Kép


Zsofi
Ezek szerint akkor a Sofia=Zsófia miatt a te szüleid meg nem rendelkeztek magyarságtudattal??!! Ugyan! Ne is törődj vele. Nincs baj a magyarságtudattal, csak a magyarkodással. De ez nem ennek a topicnak a témája, szóval én ez ügyben kiszállok.

Viszont még mindig nem tudunk dűlőre jutni a Domonkos-kontra Dániel/Dávid nevekben. Lehet, hogy lányunk lesz??
Rbogi
Volt egy Dénes nevű ismerősöm, aki egy nagyon kedves barátnőmet sz!vatta halálra. Nem túl jó Ómen.

Milyen hülyén válaszunk mi (gyarló emberek, mint én) nevet. Ha volt valamilyen kellemetlen emlék egy névvel, vagy kellemes, máris lesz töltete a névnek!
Lehet, hogy a páromnak a Domonkossal az a baja, hogy gyerekkorában kicsúfolta egy ilyen nevű srác, csak nem vallja ! Na elbeszélgetek vele egy kicsit erről este...:-)
Judit


Sziasztok!

Pocok!
HÁt nem modnom, van fantáziájuk az embereknek. Szegény Luca. Eszembe nem jutott volna ez sem soha. (Igaz a multkor kértem a párom, hogy az anyukájátol kérjen mazsolát. Erre olajat kért, merthogy úgy hasonlít egymásra a két szó) Szóval vannak még lökött emberek és lesznek isKép

VAléria
névben nekem pont az tetszik, hogy Valinak lehet becézni és a Nelli is tetszik a Kornéliából. Lehet velem van a baj?Kép

Ja, az egyik ismerősünket Viktornak hívják, az anyukája Vikinek becéziKép Látszólag nem zavarja a srácot, de én mindig megmosolygom magamban. Elvégre, ha nekik így jó akkor én mit szóljak bele?!Kép

Judit!
Lehet, hogy lány leszKép Mi a lánynévvel küzdöttünk nagyon sokat. A fiú név már megvolt félidő előtt, de a lánynevet azt kb a 37. hétig húztuk. (Itt most lehet tévedek) Mi a Fiorella - Nikoletta névben nem tudtunk megegyezni. A végén Adrienn lett a választott név. De végülis mindegy lett volna, mert Gáborom született.
A párom mindenképp olasz nevet akart adni a gyereknek. Ezt fiúnévben szerencsére megúsztuk, mert anyós rögtön sorolta az argentín sorozatokból a neveket. De lányból a Fiorella tetszett neki nagyon. Aztán a barátnőm, meg itt a neten felviágosítotottak, hogy volt egy sorozat aminek a címe és a főszereplő neve is Fiorella volt, így nem akartam azt adni neki. És mivel nem lehetett egyik, így nem lehetett a másik sem, kénytelenek voltunk kompromisszumként egy 3. nevet összeszedni.

Viszont, ha lesz még lányom, őt Adriennek hívják majd, de semmiféle becézésről hallani nem akarok. Adri... brrr.

sasha aki már megint bő lére eresztette.

Kép
 
 


Sziasztok
Meg kell osszam veletek a nagy pofára esésemet!
Kép
Ugye nálunk a Dávid, Dániel -kontra- Domonkos ügyben ment a csata (aki esetleg nem emlékszik Kép).
Ma engedékeny hangulatban voltunk, felírtunk több esetleg (!) szóba jöhető nevet (Antal, Miklós, András, Márk, Oszkár stb). Aztán kezünkbe vettünk egy Pesti Est újságot, és vállaltam, hogy a felállított szabályoknak megfelelően akkor kiválasztjuk/tom a nevet az orra előtt. [size=-2](szabály: rábökni egy betüre; ha avval kezdődő név nincs, akkor 3mal jobbra-balra a legközelebbi kezdőbetű, ha van, akkor az a kiválasztott név; ha a kezdőbetűből, mint pl esetünkben a 'D'ből több is van,akkor a kibökött kararakter helyiértéke (saját sorában a sorszáma, nyomtatható karakterek közül) dönti majd el; persze volt még pár cifra szabály, de ezekkel már nem untatlak benneteket)[/size]
Szóval Juditka bökött. 'Y' és tsai jöttek ki, meg sok alkalommal üres karakter. (Kép)
Aztán jött az én drágám, mert gondoltam, hogy na jó, döntsön Ő. Nem fogjátok elhinni, rábökött egy szóvégi 'D' betűre, ami történetesen egy 'DÁVID' szó utolsó betűje volt. Ez elég boszorkányosan hangzott. Beadtam a derekam, jó, legyen ez a szép, de (!) nagyon sokat használt név. Aztán eszembe jutott, hogy hátha van remény egy Domonkosra, ugye a sorszám-szabály miatt. De úgy is Dávid jött ki. (!!!!!)
Tehát kihirdetem: Nálunk megszületett az eredmény: \1{DÉRI DÁVID}.
Kép

Nelli, Kornélia nekem is tetszik.

Azel
Flanna hogyan becézhető, ha egyátalán becézhető?

Rbogi
Nekem a Diniről mindig egy kutya jut eszembe, mégpedig az általam imádott 'Aladdin' (Walt Disney féle) c. film egyik betétdalából. sorry, mély tisztelet nagypapának mindettől függetlenül.

Már megint szófo$ó Judit

[size=-2]u.i. nem volt Domonkos nevű csúf kisbarátja a páromnak, meg kérdeztem[/size]


Pocok
Nem, csak esténként fura rituálét végez a tűz körül...KépKépKép


Sziasztok!

Vannak akik a Friss kismamákból már ismernek. Aki nem, annak röviden: Első babát várjuk, februárban fog megérkezni széles e világba. Még nem tudjuk, hogy fiú-e, vagy lány. A nevekkel kapcsolatban kissé bizonytalanok vagyunk.

A párom vezetékneve Nagy. Szóval, mindenképpen valami "különleges" keresztnevet szeretnénk adni, hogy ne legyen a telefonkönyvben 3 oldal belőle. Viszont, a nagyon ritka, neveket nem merjük bevállalni.

A fiú nevünk már régóta megvan, ez a Benedek lenne. Nagy Benedek. Mindketten szeretjük, de az első kérdésem az lenne, hogy szerintetek nem vált-e túl gyakorivá mostanában?

A lány nevekkel vagyunk inkább bajban. Már tinédzser korom óta tetszik a Tamara név (Szilvási Ventus Tamarája után), és a kispapinak is nagyon tetszik, csak nagyon aaaa betűs így a neve: Nagy Tamara. Így kitaláltuk hozzá a Lénát: Nagy Tamara Léna, de ki használja mindkét nevét?

Ti mit szóltok hozzá? Talán így ismeretlenül könnyebben "kritizáljátok", mint a család, ahol 50-50%-os a hozzáállás.

Egyéb lánynevek amik még, szóba jöhetnek, sorrendben:
Nagy Dorina - de szerintem Dorina is sok van mostanában
Nagy Izabell - amit azért szeretünk mert dallamos, és tényleg ritka
Nagy Fruzsina - ami nagyon kedves, de mostanában szerintem ez is népszerűvé vált

Előre is köszönöm a véleményeket!

Sziasztok,
Zsazsa
 
 


Zsazsa!

A Benedek szerintem olyan közepes gyakoriságú név ma. ismerek Benedek babát, de nem lehet vele Dunát rekeszteni. Ha valami nagyon különlegeset nem mertek bevállani, akkor szerintem jó név.

A lány nevek közül: Dorina tényleg sok van és szetrintem Fruzsina is, legalábbis az én ismerettségi körömben. Az Izabell és tamara szerintem jó, bár a hangzás miatt tényleg inkább az Izabell, bár amúgy nelem a Tamar jobban tetszik. A második név szerintem nem segít, legfeljebb ha Nagy Léna Tamamra lenne, mert amúgy leginkább csak hivatalaos helyeken használják.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Zsazsa!

Nagyon jó amit Manó tanácsol. A LÉna lehetne első névként. Nekem a nagymamám Erzsébet Franciska és a Francit használja. Egy haverom Szilárd Krisztián és a Krisztiánt használja. HOgy a szülei miatt vagy saját választás nem tudom, a lényeg, hogy nem ritka, hogy a második nevét használja valaki. Persze a haverom hivatalos levelein a Szilárd szerepel keresztnévként, de ez nem változtat semmin. A Nagy LÉna Tamara szerintem nagyon jól hangzik.

sasha

Kép
 
 


Zsazsa
Szerintem nembiztos, hogy érdemes a két jó lánynevet 'kilőni' most az első körben. Szóval nem egy gyakori név a Tamara, és Manóval én is egyetértek ami a Frizsunát, és Dorinát illeti. Szerintem ugyanolyan figyelemfelhívó a Nagy Tamara, vagy a Nagy Léna. Tartalkékoljatok egy másik nevet a huginak, ha már ez olyan nagyon nehezen "jött a világra" KépKépKép.
Ami a Benedeket illeti, nekem rossz tapasztalataim vannak vele, meg minden Benjámint, Bencét is Benőnek, vagy Bencének becéznek. Én a tömegnév ellen vagyok (ld 2003.08.28 hozzászolást), és ha különleges nevet akartok, akkor akár lehetne Fülöp, Oszkár,Félix is, ami nem olyan hosszú. Szóval én a Benedek ellen vagyok, a Léna meg nálam is TOP1 név Kép

Judit


Zsazsa!!!!
Fruzsi!!!!!!KépKép
Én
Névtelen
 


Fruzsi!
Te vagy az a kis egoista névtelen??? :-)))
Akkor megírhatnád, hogy szerinted sok Fruzsina van-e!

Szóval! Köszönöm a segítséget! Ha fiú lesz és Benedek, akkor semmiképpen sem fogjuk Bencének becézni, ami egyébként állati aranyos, csak tényleg sok van belőle. A kedvesem egyébként nagy bajnoka a beceneveknek.(Jelenleg engem Tyotyónak hív, aminek semmi köze az eredeti nevemhez.) Ő biztosan ki fog találni valami egyedit (és idétlent), ami csak a tücsöké lesz.

A lánynévnél komolyan fontolgatom a Nagy Léna Tamarát. Köszi az ötletet! Külön a Lénát is nagyon szeretném, csak szerintem abból is egyre több van. Hát hiába ez egy kedves, lágy hangzású név.

Még egyszer köszönöm!

Zsazsa
 
 


A lányom Fruzsina, de a környékünkön nics sok belőle ( a faluban egy se). Viszont tőlem távol élő barátnőm vagy 4-et is ismeg. Szóval ez helyenként változó.
Szerintem nyugodtan választhatsz viszonylag gyakoribb szívedcsücske-nevet is, ha a közvetlen környezetetekben nincs sok belőle.
Tamara nálam is nyerő. Emma?

Fiúnév? Szívem csücske a Bendegúz!
Márti
Márti
 


Szia Márti!

Emmát én is imádom. Szerintem nagyon kedves név. Csak pont decemberben születik meg a kedvesem uokatestvérének kislánya, aki Emma lesz. Almási Emma. Szerintem nagyon szép név. A Nagy Emmát kevésbé találom szépnek, a párom meg azt mondta rá, hogy öreges. Mondjuk idővel mindenről meg tudom győzni :-)))

A Bendegúz is nagyon édes, de megmondom őszintén, mióta a Bendek felmerült (első körben mindketten erre voksoltunk), azóta fiúnéven nem is gondolkodtunk. Lehet, hogy mindketten kislányt szeretnénk???

Köszi a választ!

Zsazsa
 
 


Lányok!

Ne taszítsatok teljes kétségbeesésbe!Kép A lányom Emma és meg voltam róla győződve hogy ez nam gyakori név, erre most egyre ivatosabb, egyre több helyn hallom. Pedig a 2-3 évesek között nincs sok Emma, remélen nem éppa lányom korosztályában lesz tucatnév.Kép(ő 11 hónapos)

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Zsazsa!

nálunka fiú Bertold lett volnaKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Sziasztok!

Mi is küzdünk a névválasztással. Férjem nagyon finnyás Kép minden névbe beleköt. Fiúnál eddig egyben sikerült megállapodni: Kristóf. Azt hiszem ezt már itt kibeszéltétek. Kép
Lány nevek közül is egynél született kompromisszum: Felícia. Csak mindenki rögtön rámondja, hogy Skoda. És ettől falra mászok, pedig olyan szép név. Semmi kacifánt. Latin név, boldog jelentéssel. Szerintetek?

Noémi
 
 


Noémi!
A Beatrix is latin, szintén boldogot jelent és nincs még ilyen autómárka . Ajánlom figyelmetekbe Kép
Móni
Móni
 


Noémi!

Szerintem minden nevet lehet csúfolni, ha valaki akarja. és a Felícia igenis jó név!
De ha nagyon zavar a skoda, akkor lehetne Letícia.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Sziasztok!

Én új vagyok még itt, de én is csatlakoznék.
Nekem kisfiam van, akit Gergőnek hívnak. Apa választotta ezt a nevet. Mivel a vezetékneve is férfinév ( Antal ), így elég nehéz volt a választás.
Ha lány lett volna, akkor én adtam volna a nevét babucinak. Krisztina Rebeka.
De nagyon tetszik még a Zsófi és a Zsuzsi is.

Kép

KépKép
 
 


Sziasztok!
Csajok hogy tetszik a Bíbor név?? Én teljesen beleszerelmesedtem Kép Vagy Bíborka. Van egy ismerősöm akinek az anyukáját Illangónak hívják, az kicsit durva szerintem, főleg ha felnőtt nőről beszélünkKép

A Zsófi és a Zsuzsi nekem is nagyon tetszikKép A Felicia kicsit különleges. Én sosem adnám a gyermekemnek, de egyébként nem rossz!

Sziasztok
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Enikő!

Szerintem akkor már inkább Bíbor, bár bevallom nekem nem annyira tetszik, mert volt egy osztálytásam akit így hívtak, és hát mindenki Bibi-nek becézte, az meg enm jön be nekem annyira. De olyan név úgysincs ami mindenkinek tetszikKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Sziasztok!

Én is csatlakoznék hozzátok. Én a harmadik babámat várom. A lányomat Liegl Barbara Bettinának hívják, és nálunk bármennyire hülyén hangzik mindkettő neve használva van. Anyu miatt lett Barbara mert ő annyira szerette volna, így hát ő a Barbarát használja és a család összes tagja, mi is és az oviban is a Bettinát használjuk. Fiam Liegl Norbert Attila. Attila a párom után, de itt a Norbertet használjuk.
Most bevallom őszintén nagyon nehezen döntöttünk hogy mi legyen a neve a csöppségnek. Nem tudom miért de valahogy fiú neven nem nagyon töprengtünk, olyan mindegy alapon mintha már előre tudnánk hogy kislány lesz, pedig hát hol van az még mire megtudjuk. szóval fiú név: Liegl Krisztián Zoltán, Zoltán apu után mert ő már meghalt. Ha lány na ez volt a nehezebb döntés de megszületett: Liegl Réka Dóra. Én Dorkát akartam de páromnak az nem tetszett, ő Krisztinát azt meg én nem akartam. De végül is ez lett a végeredmény.

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
 
 


Tudjátok, én mire vagyok kíváncsi? Hogy ki miért választja azt az azonosítónevet, amelyet választ. Pl. "Pocok".Kép Biztos nagyon sok érdekes indok létezik. Ha elmondjátok, én is elmondom.Kép
Méri
 
 


Méri,
mikor regisztráltam, épp a zulukról ment valami cucc a DiscoverynKép. Ez meg nem épp fantáziadúsKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


Méri, ez tetszik. Lehet, hogy Téged keletről fújt a szél?
Ha érdekel, engem egy nagyon kedves barátnőm hívott anno Solyának. Az Orsi pedig már foglalt volt nickként. Kép
Solya
 
 


Sziasztok,

Holophernes, mi Flannát nem igazán becézzük, egyedül a nagymamája Flannácskázza, és a dédnagyanyja, aki képtelen megjegyezni a kislány nevét, így lett belőle Flanta Kép. Bár szegényem (mármint a dédi) a Teodórát is nehezen jegyezte meg, sok ismerősének dicsekedett az első dédunokájával: "megszületett a kis Eleonóra Flanta". Kép
 
 


Sziasztok!
Nézegetem már korábban is ezt a topicot, azóta várandós is lettem, január elejére várjuk a trónörökös érkezését, aki kisfiú.
Szóval ha lányunk lett volna, akkor Emma Mirjam lett volna a neve, így Dávid Benjámin lesz a picuri. Nekem Bence volt a favorit, de mikor rájöttünk hogy rengeteg van, váltottunk Dávidra. Mostmár tudom, hogy belőlük is rengeteg van, de nem akarom megváltoztatni, annyira tetszik a név. (Ami egyébként az ultrahang előtti pár napban merült fel, addig az évek óta meglévő listánkon nem volt rajta, ráadásul én meg voltam győződve, hogy leányzóKép
Illetve Dávidos anyukák, hogyan lehet ezt a nevet becézni?

Üdv:
lola77
lola77
 


Sziasztok!

Móni
Köszi a Beatrix is nagyon szép név, de van a családban és Trixizik.... és ettől nem tetszik. Kép

Manó
Köszi a megerősítést Felícia ügyben. Kép És a Letícia is nagyon jó ÖTLET! Köszike

Üdv
Noémi
 
 


Pocok,
Kép

Lola77,
pl. MalackánakKép. Mi max. Dávidkázzuk, de azt se nagyon.

Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Nekem Martinom van, akit nem becezunk, mi "ragasztottuk" ra a maci, macika, macikoma neveket, de orulok, hogy nem lehet becezni. Lanyom Viktoria Kitti, a ferjem volt oda a Viktoria nevert, en a Kittiert, es erdetileg Kitti Viktoria lett volna, de a ferjem nagyon szerette volna, ha Viktoria az elso neve, belementem, de nem orulok, mert mindenki Vikizi. A Kitti meg Kitti. Egyebkent nagyon Kittis.
Moni

 
 


Azt hiszem nálunk is valami hasonló leszKép
eddig mondjuk Kalimpának hívtukKép
Azért várok még tippeket, hátha tud valaki a Dávidnak aranyos becézéstKép
lola77
 


Sziasztok!

Az én lányom Fanni Kép Legjobb, apja ZACSI-nak hívja...tejeszacsiból indult ki Kép
Az a legrosszabb, hogy rám is átragadt, lezacsiztam szegényt.Egyébként én Fancinak hívom, anyum Fankának, apukám pedig krumplinudlinak Kép

lola77: Dávidra nekem a Davey jut eszembe kapásból Kép

Barbi
DBarbi
 


Lola77!

Szerintem a Dávidot nem kell becézni. Legalábbis a nevét nemKép Viszont kedves hangsúllyal kimondva nem is lesz szükség rá.
A "Dévi" az az angol becézés, de nem rosszKép

sasha

Kép
 
 


Lola77!

Unokaöcsém Dávid és nem becézi senki. ha mégis (nem családtagok) akkor Daninak szokták kapásból nevezni. Ami náluk cska azért nem jó, merta nagyobbik fiú Dani.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Nekem a DÁDI jutott eszembe becezesnek. Nem annyira jo, de ha mindenaron becezni szeretnetek, akkor aranyos. En sem beceznem. Azt sem szeretem, hogy Viktorit Vikizzuk, de igy konnyebb az igaz. Sokszor Vittizem vagy Vikittizem (Viktoria Kitti osszekapcsolasabol jott), de nyuszi, nyuszika, nyuszimano a becezese inkabb. ha merges vagyok akkor Viktoria.
Moni

 
 


Sziasztok!
köszi a tippeket, azt hiszem majd kialakul és nem a neve alapján fogom bezézniKép
Egyébként az utóbbi pár napban kiskiflinek hívom a fiamatKépSzerintem ez aranyos, de apja szerint gáz, mert ő időnként kiskriplinek értiKép))
lola77
 


Szia Lola!

Az én unokatastvérem Dávid, és a család nem nagyon becézi. De a nagymamája Dácinak szólítja. Más becézéséről én se tudok.

Nadine

Nadine
KépKépKép
 
 


topic up!
Névtelen
 


Sziasztok! Most várjuk első babánkat! Ha minden igaz fiú lesz. A családnevünk Magyar. Ez miatt mindenképp magyar keresztnevet szeretnénk adni neki. Nekem egyáltalán nincs ötletem, mert én női nevekben gondolkodtam eddig. Most derült, ki, hogy fiú a baba. A férjemmel úgy beszéltük meg, hogy ha lány lesz ő választ nevet, ha fiú akkor pedig én. Igen ám, csak nekem nem jut eszembe egyetlen normális fiúnév sem :-((((( sajnos! Segítenétek??? Köszi előre is. Saci
Névtelen
 


SaciKép
Bálint? Mit értesz azon, hogy magyar? Nagyon magyar mint magyar eredetű vagy csak ne legyen kifacsart külföldi?

Egcsi
egcsi
 


Szia Egcsi!
Magyar eredetű. Magyar vezetéknévhez, nehogymár Christophert adjunk.:-(((( Borzasztó! És szégyenletes Kép(((
Saci
Saci
 


akkor egy pár MAGYAR fiúnév:

Abosa, Ábrán, Absa, Ádomás, Adony, Agmánd, Ajád, Ajándok, Ajáz, Ajbars, Ajka, Ajnás, Alattyán, Albán, Álmod, Ambustán, Áncsa, Apor, Apród, Apszik, Aracs, Arad, Árboc, Árboz, Ardó, Árkos, Arló, Árkos, Árod, Árpás, Ártádi, Árvád, Aszlár, Aszparucs, Atakám, Atas, Babót, Bacsa, Bacskó, Bacsó, Bágyon, Baja, Bajcsa, Bajka, Bajnok, Bajzát, Bakács, Bakta......Cobor, Csala, Csanád, Dalia, Dókus...

soroljak még? Mert ezek a MAGYAR nevek Kép
Névtelen
 


Szia Névtelen!
A teljes felsorolást hol lehet megtekinteni? Vagyis: honnan írtad ki?

Köszi,
Krissi
 
 


Igen sorolj kérlek! Egész jók :-)))))
Saci
Saci
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: