Új privát üzeneted érkezett!

Yoan! Most látom csak ti elkezdtétekKép Sikerült végülis, vagy most megint előről kezditek? Számolj be légyszíKép Hátha én is merítek belőle erőtKép Egyébként melyik könyvet olvastad?

Pá, Ria
Ria
 


Sziasztok!

Ria, és két könyvet olvastam el, az egyik az "Aludj jól gyeremekem", a másik a "Végre elaludt a gyerek". Az esti lefektetést oldottam csak meg a könyvekkel, mert korábban olyankor is csak a cicin volt hajlandó elaludni, és a lefektetés így legalább 1 óra volt mindig, mert amikor kilopóztam mellőle, akkor azonnal felriadt, és követelt vissza. A napközbeni lefekvést és magától elalvást nem tudtam elérni, mert nappal sokkal tovább bírja sírással, nem elég álmos, és addig képes sírni, amíg eljön a következő evés ideje, amikor már azért is sír, mert éhes. Ilyenkor ha cicire veszem, akkor szopi közben alszik 10 percet, és ezzel megint bírja egy ideig, és újult erővel nyűglődik. :-/ Azért adtam be a derekam, és olvasok délutánonként mellette, amíg ő a cicin alszik.

Az éjszakai etetéseket nem hagytam el, amikor a könyvet kipróbáltuk, úgyhogy éjjel kb. 3x felébreszt. Ha lenne lelkierőm, akkor egyet ebből tutira elhagyhatnánk, mert egyik nap, amikor apa nem volt itthon, akkor a középső ébresztésnél csak odamentem hozzá, megsimiztem, aztán még egyszer kellett 5 perc múlva újra megnyugtatni, és utána aludt még 2 órát, de ez 10 perc sírást jelentett, és mivel egy szobában alszunk hárman, az apja meg megy reggel dolgozni, így aztán az éjszaka közepén 10 perc sírás sem igazán nyerő. Ha viszont megszoptatom, akkor persze csönd van. De azért majd lehet, hogy megpróbáljuk mégis egyik héten.

Puszi!

Yoan
 
 


Sziasztok!
Nekem egy 6 hónapos kisifam van, és az éjszakákkal sok problémánk.
eddig csak enni kelt fel a kincsem enni, de az utobbi 6-7 éjszaka félóránként sír, és nem kér enni. Szomjasnak se szomjas, mert probáltam. Igazábol halvány lila gőzőm sincs hogy milrt sír, nincs valami tippetek?
Előre is köszi:
Musi Móni
musi
 

 
 

Sziasztok!

Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, ötletem nulla. A 8 hónapos lányom 6 hete kb. 8x kel cicizni. Nem éhes, ez egyértelmű, és nem elég neki a simi, bújás. (Egy ágyban alszunk) Tegnap teljesen kiborultam, miután már félóránként követelte a cicit, nem voltam hajlandó megszoptatni. Elborulhatott az agyam a fáradságtól, mert utána még a kiságyba is átraktam, erre még jobban üvöltött. A vége az lett, hogy 30 perc után kivettem az ágyából, és cici nélkül aludt 3 órát egyhuzamban.

Igazából tépelődöm itt magamban, egyrészt nem akarom megvonni tőle a cicit éjjel, majd megszakad a szívem, ha sír, másrészt viszont annyira hulla vagyok nappal, hogy ezt így már nem bírom sokáig ép ésszel.

Biztos nagyon elrontottam valamit! 6 hónapos koráig szinte átaludta az éjszakákat, ill. max. 1x kelt fel hajnalban.

Veronika
Veronika
 


Ja, elfelejtettem leírni az előbb, hogy én is próbáltam a sírni hagyom, 5 percenként bemegyek,...módszert, mert az elalvással is problémáink vannak, de én nem tudtam véghez vinni. A gyerek addig ordított, míg ki nem hányt mindent, és mikor kivettem az ágyból, még 45 perc múlva is hüppögött. Amúgy is borzasztóan anyás mostanában...
Veronika
 


Sziasztok!

Jottem kitartast adni:
Ujabban minden 2-3. ejszakat atalussza a 15 honapos lanyom, hurraKép Az esti elalvasok szepen mentek eddig is, de az ejfeli es a hajnali ebredesek tuti befutok voltak. Ezenkivul voltak napok, mikor ejszaka is feloras musor volt, en ezt a fogaknak tudtam be akkor.Aztan elmult a nagy meleg, epp nem jon a foga, a halozsak nem engedi annyira forogni, hogy allandoan beverje kezet-labat-fejet, kedvezo a csillagok allasa, nem tudom az okotKép, de eloszor csak az ejfeli felebredesek maradtak el, aztan most mar a hajnali is kimarad, eleg sokszor. Remelem, nem kiabalom elKép
 
 


Sziasztok!

En is jottem kitartast adni. Emma szept 3-an volt 8 honapos. Akkor kezdtem az Aludj jol-t.
Olyannyira ki voltam mar, hogy az leirhatatlan.
Soha nem aludtam tobbet 3-4 oranal egyhuzamban, de inkabb 1-2 volt az altalanos. Volt, hogy fel ejszaka fel orankent ugrottam hozza.
Etettem, itattam, ringattam, magamhoz vettem, es semmi nem valtozott.
Tehat szept elejen radikalis valtas. Egy kis ponton nem tartottam be a konyvet, mert en visszafektettem mindig. Acsorgott az agyban es feltem, hogy meguti magat.
Mar 3. nap 7 orat aludt egyfolytaban.
Azota eltelt 2 het, es ma eloszor 8 tol hang nelkul aludt fel7 ig.

Ne adjatok fel! Szerintem megeri radikalisan valtani! Ha a babatok nagyobb mint az enyem, vagy akkora, nincs szuksege ejszaka 6 szor enni, inni.
Mar eleg nagy, meg kell tanulnia, hogy ejszaka alszunk. Az o erdekeben. Mert ha ti zombiztok, nappal nem lesztek eleg turelmesek vele.

Sok kitartast
Kakukkfu
 


SZia Kakukkfű!

Nagyon ügyesek vagytok, nagy gratula!

Az én Emmám meg szept 10-én volt 8 hónapos, nem tudom mennyit nyom, de biztos van már 7.5 kg, és abban is biztos vagyok, hogy nincs szüksége éjszaka kajára.

Egy kérdésem lenne: mennyit sírt eleinte, mikor beraktad az ágyába? Szerinted az egyedül alvás/elalvás összefügg az éjszaka átalvásával?
Veronika
 


Szia Veronika!

Elso este fel orat sirt, eleg borzasztoan. Ejszaka egyszer kelt, de akkor 1,5 oran at sirogatott, visszaalvasokkal, es nem olyan intenziven, mint este.
Kovetkezo nap este mar semmi, es ejszaka is jobb volt.
Ettol kezdve, ha fel is sirt, eleg volt egyszer, max. ketszer bemennem hozza.
Szerintem annyiban fugg ossze az elalvas es az ejszaka atalvasa, hogy ha felebred is, az ot korulvevo megnyugtatast jelento targyak ott vannak mellette es egyedul alszik vissza, mint ahogy ugyanilyen korulmenyek kozott elaludt este is.
Nalatok mi ujsag?
Udv
Kakukk
 


Veronika!

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a kicsit a foga bántja. Mikor a fiamnak jött 6 hónaposan az első 2 foga akkor voltak ilyen éjszakáink. És utána még majd 2 hónapon keresztül pár nap szünettel. Igen 2 hónapig jöttek sorban a fogai, szám szerint 6. Aztán 2 hónapig egy db foga sem jött és most alig 3 hete megindult. Kijött még 2 foga és jönnek a rágófogai, illetve az egyik biztos, mert az egyik csücsök a 4-ből már kint van. Most múlt 11 hónapos a gyermek.
Én is hagytam sírni, eredmény dettó ugyanaz, mint nálatok. 45 perc hüppögés legalább. De volt olyan is, hogy zokogva ébredt és 20 percig semmi sem vígasztalta. Se cici, se ringatás, se semmi, csak zokogott. Lehet a babádnak is jön a foga, csak még nem bújt ki? Gáborom 4 hónapos kora óta ilyen, neki valószínű akkor kezdtek ficeregni az ínyében a kis dögökKép

Kitartás, mást nem tudok írni. Talán javíthat a helyzeten a Dentinox Gél. Ez egy fogzásra való ecsetelő. Egy próbát megér, nekünk a metszőknél bevált, a rágónál sz*rt se ér.
Én sem aludtam ám át még 3 éjszakánál többet. De milyen meglepi volt a saját ágyamban ébredi baba nélkülKépKépKép (matracon alszik, így mellé tudok feküdni és általában ott is ragadok)

Kakukk!
Hiába ugyanaz a környezet, ha egyszer fáj valamije a babának nem fog visszaaludni.

sasha

Kép
 
 


Sasha!

Tényleg, ez még nem jutott az eszembe! Azóta csinálja ezt ugyanis amikor az első 2 fogacska megindult. Lehet, hogy most a felsők indultak meg.
Na, akkor van remény, hogy majd magától visszatér a régi kerékvágásba.

Most jut eszembe az is, hogy régen, ha hajnalban felkelt enni, sohasem sírva tette azt, hanem csak cuppogott.

Kakukk!

Nálunk jó esetben elalszik 15 perc alatt cicin, velem, és "csak" 3x kel éjszaka. Így kezdődött 2 hónapja. Rossz esetben (ami sokkal gyakoribb) még velem se akar elaludni, pedig látom rajta, hogy hulla, fetreng, forgolódik,... aztán van, hogy egy órát is kínlódok vele, ki a nappaliba játszani, mert megunom...+ éjszaka 5-6x sírva ébred, és csak a cici jó neki.


Most olvasgattam ezt a topikot, és jó tudni, hogy nem vagyok egyedül a problémával. A tágabb családban mindenki megjegyézeseket tesz, hogy én rontottam el a gyereket, többekközt azzal, hogy az első 2 hónapban hárman aludtunk, meg hogy éjszaka is szopizhatott. Ezek akkora barmok, már elnézést a kifejezésért. Persze tanácsot egyik se ad!

Na, most jól kisírtam magam.

Jó éjszakát mindenkinek!
Veronika
Veronika
 


Elnézést, mindig elfelejtem megadni a jelszavamat!
Így már meg lehet tekinteni a csemetét is.
Vendég
 


Veronika!

En is egyutt aludtam Emmaval, de nem 2, hanem 5 honapig, es utana is mindig magam melle vettem, legalabb fel ejszakara.

Sasha!
Ez termeszetes. Emmanak viszont semmije sem faj, meg nincs foga sem. Ha viszont fajni fog neki, en sem fogom ott hagyni sirni. Amig viszont lehet, addig legalabb aludjunk!

Udv
Kaukkfu
 


Veronika!

En is egyutt aludtam Emmaval, de nem 2 hanem 5 honapig, es utana is mindig magam melle vettem legalabb fel ejszakara.

Sasha!
Ez termeszetes. Viszont Emmanak semmije sem faj, meg foga sincs. Ha viszont fajni fog neki, en sem fogom otthagyni sirni. Addig is azert legalabb aludjunk, nem? Kép
Udv
Kakukk