Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Jó rég irtam már ide, az akkori kérdéseim szerencsésen megoldódtak, köszönet nektek is érte! Kép

Most újabb fejvakarnivalóm adódott. Nem igazán találtam még forrást arra, hogy hogyan szoktassam át a gyereket a tápszerrõl a tejre. Emlékeztetõül, 8 hónapos koráig szopott, de már 4 és félhótól kellett pótolni tápszerrel. Kb. 10-11 hónapos korában kezdtem adni neki joghurtot módjával persze, nem is okozott nála semmilyen kiütést. Ma már esténként egyik nap danone aktiviát adok neki (simát vagy gyümölcsöset; meggyest vagy barackost) és szoktam belekeverni egy kevés wheetabix-et, hogy tömõsebb legyen, másnap pedig az idáig is adott tejpépet kapja. Bár nagyon izlik neki a joghurt, egynél többet nem adok neki, mert a másnapi kakitermelését megduplázza. Nem megy tõle a hasa, csak rengeteget kakil tõle. Védõnõ és dokinéni szerint fehérjebombát kap ilyenkor, ezért a sok kaki. Ezért tömõsitem, és igy a kakibizniszt normális keretek között tudom tartani. Négy nap múlva lesz 13 hónapos a gyerkõc, és anyósom felvetette, hogy adhatnánk neki túrót is, igy az egyik tizóraijára kapott almás túrót. Nagyon izlett neki, csakhogy a kakitermelésnek is nagy lökést adott. Akkorát pakolt, hogy a fenekét is kicsipte. Megint nem volt hasmenéses, csak épp rengeteg. Úgyhogy a túróval leálltunk. Emellett napi kétszer kapja még a tápszert reggelre és estére cumisüvegbõl. (A vizet és minden más folyadékot, levest pl. már pohárból kapja, és elég ügyesen iszik is belõle, de nem ekkora mennyiséget.) Kis szertartás lett már a tápizásból, reggelinél utána az ágyban együtt játszunk hármasban apával, esténként pedig a fürdés után közvetlenül lefekvés elõtt egy utolsó összebújás van még.

Szóval hogy és miként szoktassam hozzá a túróhoz, várjak vele ugye, amig meg nem szokta és utána adjam a tejet, de érdekelne ennek is a mikéntje. Tizenöt hónapos koráig gondoltam a tápszer kifutását. Õszintén szólva nincs kedvem átállni a babatejre, csak egy felesleges láncszemnek tartom, ráadásul elég drága láncszemnek is.

Köszi szépen elõre is!

Széttápszerezett fejû gyermekemrõl itt látható néhány kép (nem is dicsekszem, én, áá, dehogy... Kép ): [url=http://kep.tar.hu/aandris2/index.phtml?aid=27550060&beginnum=0" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/aandris2/index.phtml?aid=27550060&beginnum=0[/url]
bogyeszka
 


Az en lanyom is tapszeres gyerek lett. En ugy csinaltam ezt az "atszoktatast" (doktorneni tanacsara), hogy a tapszert osszekevertem a rendes tejjel (2.8%), eleinte tobb tapszer, kevesebb tej, es fokozatosan nott a tej mennyisege. Persze volt amikor visszakopte onagysaga a tejet, ilyenkor egy hangyanyi cukrot tettem bele, igy az iz egy kicsit hasonlitott. (persze ettol minden nalam rendesebb anyanak egnek all a haja) A gyomra meg fokozatossan szokott hozza a tejhez. Vegul is a tapszer is tejfeherjebol van, tehat nem olyan oriasi a valtozas csak egy kicsit nehezebben emeszthato. Ha nem mered meg a tejet adni igy akkor probald meg, hogy a fozelekbe teszed bele tapszer helyett, igy a gyomrara gyakorolt hatast is lehet valamennyire latni. Nalunk is ugy 15-17 honapos korara szokott le a tapszerrol.
norcsa
Himesháza
 
 


Köszi az ötletet!
Szerintem is egyébként a babának _valamennyi_ cukorra szüksége van, csak nem kell túlzásba vinni.
bogyeszka
 

 
 

Sziasztok! Tudja valaki hol lehet kapni Humana 3-at?

Nálunk a legnagyobb patikában azt sem tudták hogy létezik, így rendeltetni sem tudtam, pedig a H.2 dobozában mindig ott a reklámja.
Mivel a Humana 2 HA-t már nem írják föl a kora miatt, kénytelen voltam most egy Milumil 3-at megvenni, de az olyan sûrû, hogy mindig eldugul a cumi. Meg gyümölcsízû is, és édes, szóval nem szimpi.
Vagy ajánlanátok valami mást? 21 hónapos, HA cuccokon nõttünk fel, persze most már MINDENT eszik, csak tehéntejet nem. Imádja a cumisüvegét és 2x kap 130 ml tápit naponta.

mikoo
 
 


Sziasztok lányok!

Tévesen írtak nekünk két doboz Nutrilon low lactose tápszert, teljesen bontatlan. Szívesen odaadom valamelyikötöknek, akinek szüksége van rá ingyen.
Email: kikkadri@freemail.hu
 
 


Sziasztok!

Leírom én is a tapasztalatomat: ikerlányaim is tápszerre szorultak három hónapos koruk óta. Először Beba HA, majd Beba2 és végül a méregdrága Beba 2+.
Ahogy nőttek egyre többet követeltek belőle, a végén már alig győztük anyagilag. Próbáltam tejet itatni velük de elutasították. Joghurt, túró, sajt jöhetett csak a tej nem.
A férjem vett a boltban egy Milupa Gyermekgríz nevezetű port. Ezt tejben elkeverve ették. Olyan mint a tejbegríz csak ezt nem kell főzni. A dobozán olvastam, hogy italnak is el lehet készíteni. Egyik este kipróbáltuk és az íze majdnek olyan mint a Beba 2+-é. A gyerkőcök meg is itták mind.
Nagy volt az öröm, hiszen így tejet is isznak és azért nem mindegy, hogy egy doboz gríz kerül kb.750Ft-ba egy tápszer meg több mint 2500. Ja és a grízből 2dl-be kell kb. egy evőkanálnyi. Szóval jó sokáig elég.

Kata
 
 


<font face="Comic Sans MS,Tahoma">Sziasztok!

Van egy nagy probémám és remélem valaki tud közületek segíteni nekem.
A kisfiam 1 évesen kapott először tápszert. Akkor a Humana HA 2-t adtam neki. Kb 1 hétig jó is volt, de utána minden éjjel kért még enni. Tehát nem laktatta igazán. Áttértem a Humana 3-ra. Ez is jó volt 2 hétig, de pár napja megint rendszeresen felébred 4-kor és éhes. Kénytelen vagyok adni neki, mert akkor reggelig sírna.
Milyen tápszert adjak neki, hogy ne kelljen éjszakázni? Melyik a leglaktatóbb tápszer?
Sajna tejet nem kaphat, mert a doki szerint tejérzékeny.
Válaszaitokat előre is nagyon köszi!

Anikó</font>

Kép

KépKép
 
 


Szia Anikó!

esetleg próbáld ki a Sinlacot,azt elég lelktatóra bekeverheted, bár akkor meg lehet hoyg szomjas lesz. A Sinlacot két éves korig fel lehet iratni 90%-ra is,ha tejérzékeny a gyermeked. Az az igazság, hoyg kicsit szkeptikus vagyok az éjszakák elkerülhetősége ügyében. A kisebbik fiam jan.-ban volt két éves, Sinlacot kapott akkor még, de minden éjjel kért és ivott egy üveg tápszert. Most is ébred éjjelente, de az utóbbi hónapban már nem kéri a "tejcit". Próbáltam 1 éves kora körül, hoyg felébresztettem 10-kor, azután szinte pépesre csináltam a Sinlacot, de bármit próbáltam, mindig kérte éjjel. úgyhogy beadtam a derekamat, és kapta amíg kérte, így tudtunk a leggyorsabban visszaaludni. (Bár én rutinos éjszakázó vagyok, a nagyobbik 3,5 éves koráig ébredt minden éjjel)

Kívánom, ohyg mielőbb megtaláljátok a legjobb megoldást!

Zsuzsa
 
 


<font face="Comic Sans MS,Tahoma">Szia Zsuzsa!

Köszi a tippet. Beszélni fogok a dokinénivel. Meglátjuk, mit fog mondani!
De ha kell, hát kelek éjjel is. Hisz az ember úgysem tudna nyugodtan aludni, ha a gyermeke éhes. Már én is kezdek rutinos éjszakázóvá válni! Kép Csak a férjem nem bírja! Kép
Üdv.
Anikó</font>

Kép

KépKép
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, vajon jár-e erre még vki, de azért megpróbálom, hátha kapok választ...
A segítségeteket szeretném kérni. Kislányom 1 éves múlt és mi is tápszeresek voltunk, vagyunk. Ezidáig egy speciális gyógytápszert kaptunk, de ennek a jogosultsága most lejárt. És nagy gondban vagyok- hiszen eddig reggel és este ezt kapott- és most nem tudom, mit adjak neki helyette, mert sem a BEBA, sem a Milupa, sem a Humana nem ízlik neki ill. a pépeket sem eszi meg. Még kb. 2-3 étkezésre elegendő a spec.tápszerünk, nem tudom, mi lesz utána... inni -a tápszeren kívül- mindig csak vizet ivott, nem fogadja el gyümölcsleveket (de a gyümiket úgy magában szereti). Van esetleg vmi ötletetek, hogy mivel tudnám a reggeli és esti tápszert helyettesíteni úgy, hogy a szükséges vitaminokat is megkapja?
sziasztok: M.
 
 


Szia Meronna!
Próbáld meg (esetleg ehhez próbálj még egy dobozzal feliratni, ha nem kedvezményesen, akkor teljes áron) úgy, hoyg a gyógytápihoz leginkább hasonló ízű (már ha ez megállapítható) tápszert keverd a megszokotthoz. először csak eg ykanállal, majd kettővel, és így tovább. Így talán nagyobb eséllyel szokja meg az új ízt!

Egyébként szerintem a vitaminokat megkapja, ha szereti a friss gyümölcsöt! A tápszert pl. belekeverheted ételbe is, pl. krumplipüré, zöldségpürék, főzelékek, stb. Ha így elfogadja, akkor meg biztos elég neki a víz is.

Zsuzsa
 
 


Szia Meronna!
Az én fiam öt hónapos korától kezdve volt tápszeres (Aptamil HA Prev), de tíz hónapos korától kezdve unta a tápszert. És attól kezdve egyszerűen nem adtam neki tápszert. Ellenben adtam mindent, amit megkívánt, és nem volt tilos (tilos pl. eper, tej, stb). Mindent evett, amit mi is, és a HIPP-e közül is a legtöbbet szerette. De amit nem, azt többé nem vettem neki.
Vitamint kapott Béres Csepp formájában, a tápszer úgyse egy nagy vitaminbomba, a Béres viszont sokat jelentett.
Szóval tíz hónapos korától se tápszer, se tej... Csak rendes kaja meg Hipp, sok zöldség és gyümölcs. Inni főleg ásványvizet szokott.

Most két éves. Nagyon jól fejlett, egészséges gyerek. (A tejet nem szereti, nem is foglalkozom azzal, hogy tejet adjak neki. Ha egyszer nincs oda érte, akkor minek? Ott van helyette a sajt, a túró, a joghurt.)

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak most válaszolok; köszönöm szépen az ötleteket.
Végülis maradtunk ugyanannál a gyártónál, de nem a gyógytápszert, hanem sima HA tápszert kapjuk még receptre. Mint utóbb kiderült, téves infókat kaptunk és nem egy éves korig, hanem két éves korig lehet receptre feliratni ezt a fajta tápszert, úgyhogy szerencsére ez most egy időre meg van oldva. Aztán sztem lassan úgyis meg fog benne szűnni ez a merev ragaszkodás a Nutrilon irán - legalábbis remélem Kép
Mégegyszer köszönöm szépen, hogy válaszoltatok!
sziasztok: M.
 
 


Tejallergia tesztelésére tápszert, vagyis inkább babatejet kell adnom Dórinak(15 hó).
Hol és melyik márkát érdemes ár szempontjából vásárolni?
Előre is köszi, ha v.ki válaszol.
 
 


Juli, a fiaim a Beba 2-t isszák. 1400 ft egy 800 gr-os doboz. van kisebb kiszerelés is. A beba 3 babatej drágább, és -ugyan régen néztem meg - de nem dokban különbözik a 2-tól. ha jó rémlik édesebb, vaníliás az íze. én pont ewzért nem álltam rá, mert ha majd tejet fognak inni, ez sem lesz édesebb és vaníliás. Szerintem amúgy megszokás kérdése a márka, az enyémek pl. már semelyik másikat nem isszák meg.
Szia
Zsuzsa
 
 


Köszi. Épp du. nézegettem a bebát, és tényleg jóval drágább a nagyobb korosztálynak való. No meg akkora dobozban volt, hogy, ha mégsem válik be, akkor kidobott pénz. Megpróbálom akkor a 2-t. Kár, hogy épp ilyenkor nincs termékminta.
 
 


OFF: Juli, írtam neked válaszlevelet, de valami miatt nem megy át. Holnap megnézi a férjem a postaládámat, hogy mi a baja.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Rjuli!
Most ugrott be, hogy felénk a védőnőnek van egy rakat termékmintája, osztogatja is lelkesenKépKép.
Talán kérdezz rá a védőnőtöknél.
Lányom Similac-ot iszik, ő nem allergiás a tejre, de kiütéses volt tőle, ettől viszont nem az. Nem tudom, hogy az jó-e allergia esetén. Ára: a nagy Similac vassal (1000g-os) ~1800Ft, e van kisebb kiszerelés is.
Sztem pocsék az íze, de a lányom szeretiKép

Csi
 
 


Adrienn, ok., várok.
Csii,
a Sinlacon túlvagyunk, de a védőnős ötlet nagyon jó. Hétfőn meg is kérdezem, köszi.
 
 


Csii,
Most nézem, hogy Te mást írtál. Én csak Sinlac-ot ismerek, azt allergiára szokták adni, de Dórit az is meghajtotta. Amit te írtál az v.mi más, vagy csak elírás?
 
 


Sziasztok!

A lányom Beba2+ "függő" lett egy időben (10 hós kora körül). Elötte jó ideje megevett már mindent amit lehetett. Aztán egyszercsak semmi más. Se gyümi sesemmi. Maradt a napi 4-5X-i Beba2+.....igen költséges időszak volt, egy doboz 2600 ft Kép Aztán a reggeli adagot kiváltottam Beba2-re (szerencsére elfogadta) s rendeződött a dolog. Még orvoshoz is vittük, hogy mi baja a gyereknek...persze semmit nem talált, aztán kiböktem, hogy melyik tápi a ludas Kép A védőnő kezdett erre a "tünetre" felfigyelni Kép Több babánál előfordult, akik Beba2+-t kaptak. Most Humana Baby Fit és Beba2+ váltakozik...persze mostmár elmúlt 1 éves, úgyhogy belépett a banánturmix is a képbe. Csakúgy leírtam, hogy ilyen is van Kép

Üdv: Barbi
Dbarbi
 


Off: Juli, megnéztük, miért nem megy el a levél. Sajnos a mail címedet nem fogadja el. A férjem postaládáiból is hiába próbáltuk. Akkor sem megy, ha külön beírom, és akkor se, ha "re" küldöm.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Juli,
nem eliras, Similac a tapszer neve, az en lanyom is csak ezt volt hajlando meginni, talan ez nem volt olyan suru, mint a tobbi tapszer /ma is ezt issza estenkent/. Ot 10 honapos kora korul kiverte a ragya a joghurttol, kb. Similac tapszert is azota kapott es attol nem volt baja.

-Afonya
 
 


Juli!
Ez Similac vassal, ahogy Áfonya is írja. És nálunk is az volt: 10 hó körül még a joghurt is kicsapta, aztán mára úgy látszik, elmúlt az érzékenység, bár este a lányom is még Similacot kapKép(egy decit).
A kicsi 450g-os kiszerelésű.
Csi
 
 


Afonya, Csii
Köszi, ezt ezek szerint még nem ismerem, de utánanézek.
Amúgy nagyon bölcs, hogy két spec. tápszernek ilyen hasonló nevet sikerült találniuk.

Adrienn,
OFF- nincs baja az outlook-nak, de mailben küldtem egy másik címet.
 
 


Juli,
ez a Similac nem specialis tapszer szerintem, csak nincs akkora reklamja, mint a Beba, Humana, stb-nek. Nincsenek "korosztalyos" tipusai, van a vassal meg talan a sima /taurinos?/, ennyi.

-Afonya

ui: par honappal kesobb a joghurt mar nem verte ki a lanykamat es most mar a tej sem, igaz, napi masfel decinel nem iszik tobbet.
 
 


Sziasztok!
De jó, hogy rátok találtam. Kép Van egy kis-nagy-problémám. A doki szerint a fiam tejfehérje érzékeny. Kép (most 16 hónapos) Abból állapította meg, hogy amikor joghurtot kapott, csupa kiütéses lett. Az arcán pedig ekcémás folt jelent meg.
Kérdésem az lenne, hogy a ti gyermekeiteken milyen formában jelentkezett a tejérzékenység?
Mostanában sok krémtúrót adok Gergőnek és kutya baja. A joghurt még kicsapja és tegnap adtam neki tejbegrízt(próbából)...az egész teste kiütéses lett.
Létezik, hogyha tejfehérje érzékeny a gyermek, akkor a túró nem csapja ki? És bármilyen tápszert is adok neki, az sem bántja. Most Milumil 3-t kap. a doki szerint 3 éves koráig csak ezt adhatom neki és utána lesz ami lesz.
Áfonya!
Nálad olvastam, hogy a Similac tápszer után már nem csapta ki a lányodat a tej és a joghurt. Hol lehet ezt a tápszert kapni? Csak receptre adják? Ki szeretném próbálni, hátha segítene!

Mindenkinek előre is köszönöm a válaszát! És bocs, ha zagyva voltam, de már fél lábbal az ágyban vagyok! Kép

Üdv.: Anyko

Kép

KépKép
 
 


Nem mindegy, hogy milyen formában van jelen a tejfehérje, mert savanyított állapotában, -mint pl. túró- jobban tűrik, mint "simán", ahogy a tejbegrízben van.
 
 


Sziasztok!
Én a Schöpf-Méreis topic lakója vagyok, csak azért nyergeltem át ide, hogy megkérdezzem:
Érdekelne-e valamelyikőtöket szép, permetszer-mentes sárgabélű őszibarack?
A szüleim termelik, elsősorban eladásra, tavaly nyáron én azt fagyasztottam le az akkor még pocaklakó gyermekemnek irdatlan mennyiségben és nagyon bevált (sajnos még így sem lett elég).
Ezért jutott eszembe, hogy ajánlom kisgyermekes anyukáknak is.

Az ára még bizonytalan, mert majd csak 1-2 hét múlva kezdődik a szüret és nyilván az akkori piaci ár fogja meghatározni. Mindenesetre lényegesen kedvezőbb áron szokták adni, mint a zöldségesek vagy akár a piacosok.

Pátyon van a barackos, de ha valakinek gondot okoz oda elmenni, úgy is megoldható a dolog, hogy hozzánk (Budafokra) elhozzák és innen viszitek el.

Ha érdekel valakit, írjon mailt (medvike@freemail.hu), mert mostanában nem nagyon érek rá olvasni a topicokat. Gyerkőc nagyon igényes

Üdv
Mackoo
 
 


Akkor nyergelj tovább, mert ezzel az erőszakos nyomulós stílussal, már más is próbálkozott és hidd el itt a babaneten ez nem jön be.

Kép

KépKép
 


Alice,
meg ez is
 
 


Sziasztok!

Az az igazság, hogy az én babám is tápszeres, örültem, hogy rátok találtam, de kicsit lelombozódott a lelkesedés,mikor láttam, hogy Mackooo milyen fogadtatásban rszesült.
Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de szerintem egyáltalán nem volt erőszakos, inkább a te stílusoddal volt gond Nyanya, hiszen nem állt senki mögé fegyverrel, hogy márpedig veszel a barackomból.
Most ezért biztos én is megkapom a magamét, dehát csak nyugodtan,elég széles a hátamKép))
Amiért viszont jötem az az, hogy megkérdezzem, hogy ti hány hónapos kortól kezdtétek elhagyni a tápszert lányok?
Előre is köszi a válaszokat, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Léna! Kép

Az én fiam is tápszeres volt 4 hónapos korától. Nálunk Ő döntötte el, meddig issza a tápszert, ugyanis a tejet nem volt hajlandó meginni. Így 2,5 éves koráig tápszert ivott reggel és este, persze amikor már nagyfiú volt, akkor a reggeli és a vacsi mellé. Aztán 2,5 évesen nem kért több tápszert, és 1,5 hónap kihagyás után már elfogadta a tejcsit is. Persze mindig a "korának megfelelő" tápszert itta. Ha rajtam múlott volna, akkor olyan 1,5-2 éves kora között szoktattam volna át a tejre. De az úrfinak saját akarata van! Kép
Beatrix

Beatrix
 


Nuska
Ha csak ezt az üzenetét olvastad Mackooo-nak, akkor igazad van és megértem, hogy lelombozódtál, de én az "Elmúlt napon"-t használom és aznap Mackooo, kb 15 topikba másolta be szóról szóra ezt a szöveget, ezzel kényelmetlenné téve mindenki számára az elmúlt napon használatát. Bármerre jártam, csak ezt olvastam Kép Elég lett volna 1 vagy 2 topikban megjelentetni a szövegét és mondjuk a keres-kínál alatt.
Tápszer: én annak a híve vagyok, hogy minél tovább, mert ki tudja, hogy mi van ezekben a zacskós és dobozos tejekben. A tápszer meg minden fontos elemet tartalmaz. Fiam 20 hónapos és még mindig tápszert kap és ha lehet 3 éves koráig azt is fog kapni. Illetve házi kecsketejet forralva kapott már néha.

Kép

KépKép
 


Sziasztok!


Nyanya, lehet, hogy az én készülékemmel van hiba, de nem értelek, azért a tápszer mellett gondolom már hozzátáplálsz, nem?Mert én eredetileg így akartam kérdezni, hogy mikor kezdtetek el hozzátápizni.Ha zavaros voltam, akkor bocsKép
Most néztem, hogy elsőre be sem mutatkoztamKép
Szóval 4 hónapos lesz Sára lányom 9.én, aki 2 hetes kora óta tápszeren nyammog, kezdtünk a BEBA HA starttal, de attól hasmenése volt, így áttértünk a sima HAra.De mivel mindjárt 4 hónapos lesz ,azért már szeretnék kiváltani egy két tápcsis étkezést mással.
Az albumunkban vannak új képek http://babanet.hu/album/main.php?album=1790 a 7végén készültek, volt olyan vélemény, a képek alapján, hogy pacalpörköltel tömöm.Bár szerintem egyáltalán nem kövérKépDe ítéljétek meg ti.Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Nuska
Hiba az ön készülékében Kép
Na szóval én 6-7 hónaposan kezdtem el hozzátáplálni, mert addig csak szopizott és mivel még 14 hónapos koráig volt szopi ezért nálunk a tápszer innentől van. Viszont, ha ti tápszeresek vagytok akkor sem ajánlom a hozzátáplálást 6 hónapos kor alatt, mert elpusztítja a bélflórákat. Sok védőnő szerint a tápszeres babáknál előbb elkezdhető a hozzátáplálás, mint a szopisoknál, de szerintem ez marhaság. A tápszerben minden megvan ami a babának kell. Nem véletlen van kor szerint a tápszer. Még a tea sem ajánlott. Az én fiam szerencsére megitta a forralt vizet si.
Nagyon aranyos a lányod és aki azt állítja, hogy kövér az vak.

Kép

KépKép
 


Nuska,
én is nagyon felháborodtam azon, ahogyan Mackoo - tényleg jóindulatú - felhívására reagált nyanya76 - mert mindehová beírta ezt a szöveget. Én pl. ma megyek a barakért,és nekünk nagyon is jól jön, jó lesz majd lefagyasztva a téli hónapokra a permetezés nélküli barack.

És hogy a témához is hozzászóljak - merthogy a tápszerről lenne szó - szóval az én kisunokám (akinek a fejlődést napról napra követem én is, mert még a gyerekágy alatt, illeve míg nem végeznek a lakásuk felújításával itt laknak) bizony már most, egy hónapos koráan is kap tápszeres pótlást. Annak ellenére, hogy mindent meteszünk azért, hogy minél tovább fennmaradjon az anyatej. De a lányomnál sajna a tejhozam nem valami kiugró, elég ey kicsi stressz és azonnal lelohad. Pedig két-három óránként szoptat mindkét mellből, már kezd begyógyulni a sebesedése is amivel az első két hétben nagyon megszenvedett, a baba nagyon sokszor véres tejet bukott vissza - fejni nemigen tud, mert nem jön belőle semmi, tán 10 grammokat tud így jobb kedvében kifejni - ezzel adja be a D vitamint meg a K vitamint. Nekünk bizony a gyerekorvosnőnk azt tanácsolta, hogy minél előbb adjunk az anyatej mellé gyümölcsöt is. Ő azt mondta, hogy már 2 hetes korától adjunk neki napi egy mokkáskanál almalét, és később fokozatosan többet.

Mindig megdöbbenek azon, mikor itt olyan nyavajgások vannak, hogy már 7-8-9 stb hónapja szopik a babám, és merjek-e ezt, merjek-e azt, mi pillanatnyilag azon imádkozunk hogy az anyatej kitartson legalább 3 hónapos korig, még tápszer pótlással is... nem mindenkinek ömlik ám a melléből a tej, és azok az anyák is nagyon szerethetik a gyereküket, akik nem kizárólag szoptatják, sőt azok is akik valami okból már a kezdetektől tápszerre szorulnak.
 


Ja és még valami, inditottam egy "Tápszeres babák topcja" beszélgetést, de alhajtottak, hogy van már ilyen. Pedig ezt direkt azért csináltam (volna), hogy oda ne jöjjön a szoptatós kommandó, hanem olyan anyukák beszélgethessenek, akik ilyen problémákkal küszködnek... elég nehéz gy ilyen dolgokról beszélni, ha valaki azzal kezdi a beírását, hogy "az én kisbabám már ugyan 11 hónapja szopik"... de ilyen és ilyen naccerű tanácsokat tudok adni...
 


Sziasztok!

Aliz, rég jártál már felénk, pedig jöhetnél ám mesélni mi van veletek és Ivánkával.
Mi 2 hetes korunk óta tápisok vagyunk, először rossz volt, de most már nem érdekel.Sára nagyon szépen fejlődik, most is épp itt trombitál mellettem(apja tanítottaKép )
Mi elkezdtük a gyümit és társait, és ezért tápit csak este és reggel kap.Eddig szerencsére semmi baja nem lett belőlle, gondolom ezután se lesz.

Mi holnap megyünk a bariértKép

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Alice_cs!

Ha megengeded, azért reagálok az írásodra, bár szerinted semmi keresnivalóm erre, lévén nem volt tápszeres babám.
Szóval én utánaolvasnék ill más orvosokkal is konzultálnék.
Ugyanis a mai, friss kutatások szerint a tápszeres babák esetében -az anyatejesekéhez hasonlóan- szintén fennáll az, hogy kb 6 hónapos korig nem érett az emésztőrendszerük a más ételek (gyümölcs, zöldség stb) megemésztésére!!! A 6 hetesen gyümölcsöt enni egy naggggyon régi és ma már nagggyon elavult nézet, teljesen függetlenül attól, hogy szoptatott vagy tápszeres babáról van-e szó (sőt, a szopis babáknak van egy olyan előnyük, hogy az anyatej tartalmaz olyan anyagokat, amik segitik a bélrendszer érését-fejlődését)

Másrészről meg kell állapitsam, "elfogult vagy", mert egyfelől megirod, hogy neked ne irjon senki aki eddig és eddig szoptatott, hiszen nem érti meg a problémáidat, másfelől meg jól odamondasz, hogy minek nyavajognak 7-8-9 hónaposan, hogy merjenek-e ezt vagy azt adni.
Igenis létezik allergia nevű betegség, aminek tetemes része az ételallergia, amelynél egyáltalán nem mindegy, hogy ezt vagy azt mikor adunk a babának. Szintén függetlenül a szoptatástól.

Ildi

Ildi
 
 


Nuska,
Iván cárevics szépen fejlődik, kicsit sokat sír... de hát ugye csecsemő még az istenadta, jogos. Tegnapelőtt kezdük adni az almalét (alma lereszel, steril gézlapon átszűr, két mokkáskanál gyerekbe be - megjegyzendő nagy élvezettel csócsálta!!!) Dokinéni szerint az alma nagyon sok értékes enzimet tartalmaz,és nem árt, ha még azelőtt megismerkedik a baba új ízekkel, mintesm hogy szopásfüggő legyen. Ma négy hetes, voltak krtikus napok éppen a szopás miatt, a kritikus napokat úgy értem, hogy azt se tudtam, hogy a lányomat bátorítsam vagy a bőgő csecsemővel törődjek - de mára valamelyest kezd normalizálódni a helyzet, azt az elvet követjük, hogy az anya és a gyerek szimbiózisban van egymással, ha az anya kimerült az a gyereknek se jó mega tejnek se, és különben is mindenki kapja be. Nem akarunk semmiféle "elvárásnak" megfelelni, egy boldog anyukát és egy jól fejlődő babát akarunk szopás nélkül vagy vele együtt mindegy. A lányom nem az az ősanya típus, én már azon is meg vagyok hatódva, hogy egxyáltalán szült, mert egész eddigi életében halálra idegesítették a gyerekek, meg a gyerektörténetek, ha kicsit durvábban akarok fogalmazni, akkor inkább azt írnám, hogy utálta a gyerekeket ez az igazság. Most ugye a világ fordult ki a sarkaiból nála, mert a horomonok ádáz támadása miatt nála is elsőrendű szempont lett a kaki, pisi, büfi, szopi, puki probléma, de főle az, hogy "most éppen miért sír???" És hát ez a legnagyobb csapda a világon. MInt már írtam, ő is meg én is megtettünk mindent, hogy legyen elég teje - holott családi hagyomány, hogy sem az anyámnak, sem nekem nem volt elég tejem - de gondoltuk, hátha ez egy babona - hát nem az. Igenis van ilyen!
Neke mind a két lányom tápszeres volt szinte egy hónapos kortól - a részleteket más topicokban már leírtam, neem akor ez egyáltaláűn nem jelentett problémát, megvolt a testkontaktus, magahoz ölelve cumiztattam őket, azóta is harmonikus velük a kapcsolatom, sőt még a kamaszkorban is az volt, sőt ezennel kijelentem, hogy makkegészséges mind a kettő, pedig 30 éve pótlásnak először feles tehéntejet aztán kétharmados tehéntejet adtunk, később tejbegrízt hígan később sűrűn, sőt elég hamar kapták a többit is, akkor még az volt a felfogás, hogy mire minden foga kibújik, minden oylat ehessen amit a felnőttek - nopersze azért pacalpörköltet nem mertem volna adni... Kép
Ide a rozsdás bökőt, hogy Sára makkegészséges szép kislány lesz és sok örömötök fog benne telni. A szoptatás az anyasáűg csak egy fázisa, a szoptatás lényege nem az, hogy szoptassunk, hanem az, hogy a gyerek gyomrába olyan táplálék kerüljön amit meg tud emészteni és a gyarapodását szolgálja. A gyerek gyomrát ugyanis meg kell tölteni, ha van anyatej - természetesen ez alegjobb - akkor azzal, ha pediog nincsen, akkor mással.

Ildi,
utánaolvastunk anno mind aketten a lányommal alaposan akár hiszed akár nem. Ha az emésztőrendszerük nem áll készen egy bzonyos étel befogadására, annak rövidesen jelei lesznek, és akkor azt a táplálásformát azonnal abba kell hagyni.
Egyébként ténleg elfogult vagyok - de ezt az elfogultságot éppenséggel az LLL - illetve a holdudvara - táplálta. Azt hiszem az LLL (ahogy magamban nevezem: szoptatós kommandó) lényege a rémísztgetés. Jaj ha nem szoptatod ez lesz, ha nem szoptatod az lesz. Igen, vannak emberek, vannak csecsemők, akik allergiásak, de azért mindenkit mégsem kéne ennyire rémiszgetni.

Azzal egyetértek, hogy a szoptatás(szopi) jó dolog - ha van hozzá anyatej a mellből(cici) - olcsó, higénikus, a legmegfelelőbb. Éppencsak itt a tápszerről próbálunk beszélgetni.
 


Alice!

A babaneten nincsenek zárt topikok, tehát, ha újat nyitsz-és ezzel fokozod a káoszt-, ha egy régit-témába vágót- keltesz életre, mindenképp megtalálhat a kommandó. Merő rosszindulatbólKép
Olyan sértettség és kudarc érződik az írásaidból, mintha legalábbis te nem tudnád szoptatni a babát.
A tápszerről bárhol lehet beszélgetni, de illik tudni róla, hogy szükséges rossz. A 2 hetesen mokkáskanalazás pedig az én gyerekkoromat idézi, azóta napvilágot látott néhány újdonság.
Az allergiáról pedig azt kell tudni, hogy nem mindig vált ki reakciót az 1. alkalommal, csak amikor többedszerre találkozik a szervezet az allergénnel. Akkor viszont már eső után köpönyeg, hiába hagyod abba, arra a dologra minimum a fél gyerekkorára, de lehet, hogy egy életre allergiás lesz.
De most tényleg, csak egy logikai úton eldöntendő kérdés: ha az ember egész életében ehet kajákat és akár csak a gyanú is felmerül, hogy az idő előtt adott hozzátáp gondot okozhat, akkor vajon miről lehet lekésni, minek próbálkozni? Hátha nem lesz allergiás? És, ha mégis? 20-30-40 év távlatából milyen jelentősége lesz annak, hogy még vártatok a barackkal, almalével, akármivel? Szerinted milyen kára származhat abból, ha NEM kap most ilyesmit? És milyen, ha kap? Lemarad valamiről?
 
 


Sziasztok!
Szerintem Alice_ cs -nak valóban rosszul esik,hogy nem tudott segíteni a lányának.Megértem.
De nagyon ronda dolog lenne,ha vki azért vetne meg vkit. mert nem tudott szoptatni,v.nem elég ideig,és emiatt tápszerezni kell a babát.Főleg,ha mindent megpróbáltak.Alice is a szopit tartaná a legjobbnak,úgy olvastam ki a soraiból.
Nem tudom ki az aki ezért bárkit lenéz.Remélem nincs ilyen anyuka köztünk.Kép
Természetesen frusztráló érzés,ha az ember a célját nem tudja elérni még erőfeszítések ellenére sem.KépIlyenkor van úgy,hogy jótanáccsal tele a padlás.Észre kell venni ezt a pillanatot,és finoman diszkréten hátrébblépni.Nem erőltetni a"jótanácsot",harcolni,érvelni.Ha igazán jót akar az ember a fiatal anyának,akkor bátorítani,bíztatni,vígasztalni kell.Nem bűntudatot kelteni,mert attól csak mélyebbre kerül.Aki volt már vha ilyen elkeseredett helyzetben,az megérti miről beszélek.
Szerintem Alice ilyen jószándékú segítőkkel találkozhatott és besokalt.Úgy érzem a soraiból,hogy ide menekült,hogy legalább az ne legyen már téma,hogy tápszerezik a babát,sajna.
Én így gondolom,de Alice majd megírja,hogy valóban így érez-e.Kép

Más dolog viszont a hozzátápi.Ne tudom Alice a kisunokád mennyi idős?
Túl korán tényleg nem jó elkezdeni mást adni.Sztem max 5 hónapos kortól tápszeres babáknál.
A Táplálkozás-Hottátáplálás topic archívba nézz be.
Annakidején erről sokat beszélgettünk,és egész részletesen,tudományosan le vannak írva a dolgok.
Tényleg nem marad le semmiről a ded.Kép
Szerencsés a családod,hogy nincs köztetek allergiás,de ne is kívánjátok megtudni milyen gyötrelem az,szinte egy életen át.Kép
Üdv.:Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Edit, olvassgass figyelmesen, itt most senki nem ugrott Alicere szopi ügyben! Csak épp egy cseppet kiakadtunk, hogy a XXI. században, akkor, amikor internethez lehet hozzáférni és rengeteg infóhoz, akkor miért kell egy kisbabának 4 HETESEN gyümölcsöt adni!
Van itt egy dokinénis remekmondat is:"még azelőtt megismerkedik a baba új ízekkel, mintesm hogy szopásfüggő legyen" Szuper, mi?
Ildi

Ildi
 
 


Pildi!
Igazad van ,borzasztó!Az a doki is őskori lehet.
Még ha rengeteg tejcsi lenne,és régóta szopizna a baba..Mert ha mondjuk ez 1-2 éves korában hangozna el,na talán.
Pont azért ajánlottam neki,hogy olvasgasson a Hozzátápisban.Kép
Egyébként én nem gondoltam,hogy ráugrottatok Alicere szopi ügyben.Azt ő élhette át vmikor vhol vkiktől.
Ami pedig a gyümiadást illeti:No commentKép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Szilde,
köszönöm emberséges válaszodat. Valóban teli van már a padlás jótanáccsal.

Ildi,
igen éppenséggel éppen ezt mondta. Mesélte, hogy van a pacientúrájában pillanatnyilag két féléves baba is, ahol az anyának hirtelen elment a teje, és a kicsik egyszerűen nem hajlandóak mást enni. Kétnaponta kell kijárnia hozzájuk, egy hónap alatt majd egy kilót fogytak, holott inkább fél kilót gyarapodniuk kellett volna. Ezt az iszonyatot az almlétől pedig egyszerűen nem értem, nekem is adtak, a lányaim is kaptak, ugyan mit árthat az almalé? Nem töltöttkáposztát kap. Teát pl. már pár napos kora óta kap, és abban is van pár csepp citromlé, a nagy meegbe egyszerűen nem kozkáztathattuk meg, hogy ne kapjon elég folyadékot. A védőnő azt mondta, hogy a teátatás ugyan magánügy, de ő szereti, ha a kisbabák teának, mert jól átmossa a szervezetüket és karban tartja a veséket. A netről ismerek egy anyukát, aki éppen amiatt panaszkodott, hogy az ő kisfia egyáltalán semmit nem iszik (tápszer mellett), reggel van egy kakis pelenka, aztán késő este a másodikat szárazon veszi ki alóla... ő pl. boldog lenne,ha a fia meginná a teát.

Az internet pedig nagyon hasznos dolog, de időnként inkább rossz mint jó. A lányom is állandóan olvasgatta, válaszolgatott, ennek következtben az egész - amúgy teljesen normális - terhessége egy merő félelemben telt el. Ez az allergia fóbia pedig szerintem egy új divat. Azelőtt is voltak allergiások, tény, hogy most sokkal többen vannak, de az okait tán inkább a magas környezetszennyezésben, a génkezelt élelmiszerekben, a túlzott sterilitásban no meg a családi hajlamban kéne keresni, és nem pedig mindent arra vezetni vissza, hogy szopottt-e a gyerek avagy sem.

Franciaország élen jár a tápszeres táplálásban ott egyszerűen nem divat szoptatni, tudtommal. Meg kéne nézni, hogy ott mennyivel magasabb az allergia aránya, mint más országokban.
 


Pildi !
Azért próbálok finoman fogalmazni,hogy ne vegye senki támadásnak.Mert,ha mégis annak veszi,tuti biztos lehetsz benne,hogy lepörög róla akármit is mondasz.Nekünk pedig nem az ítélkezés a célunk,hanem a meggyőzés.KépKép

Alice!
Minden hátsó szándék nélkül mondom:gondold-játok át jól a gyümitémá! Nem érdemes reszkírozni,hidd el!
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Alice!
Ne fogadtak el mást a babák?Mostanában annyi tápszer létezik.Többel is próbálkoztak?
Érdekes eset.

Mondjuk,ha egy tápszert nem fogad el a baba,akkor ott marad felbontva egy egész dobozzal.
Esetleg a gyors elpasszolás lehet megoldás.Neten,v. védőnő által..
A tápszergyártók helyében gyártanék kisebb kiszerelésben is tápszert,mondjuk próbaadagot(minthogy szoktak is néha küldeni belőle),hogy ne legyen akkora veszteség,ha nem jön be.Főleg,ha mondjuk teszemazt egy család szerény körülmények között él.Kép Jó lenne,ha ezeket pl aztán gyógyszertárekban,drogériákban lehetne is kapni.

De azért a te kisunokád elfogadta a tápit...KépKép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Mesélte, hogy van a pacientúrájában pillanatnyilag két féléves baba is, ahol az anyának hirtelen elment a teje, és a kicsik egyszerűen nem hajlandóak mást enni. Kétnaponta kell kijárnia hozzájuk, egy hónap alatt majd egy kilót fogytak, holott inkább fél kilót gyarapodniuk kellett volna. Ezt az iszonyatot az almlétől pedig egyszerűen nem értem, nekem is adtak, a lányaim is kaptak, ugyan mit árthat az almalé? Nem töltöttkáposztát kap. Teát pl. már pár napos kora óta kap, és abban is van pár csepp citromlé, a nagy meegbe egyszerűen nem kozkáztathattuk meg, hogy ne kapjon elég folyadékot. A védőnő azt mondta, hogy a teátatás ugyan magánügy, de ő szereti, ha a kisbabák teának, mert jól átmossa a szervezetüket és karban tartja a veséket. A netről ismerek egy anyukát, aki éppen amiatt panaszkodott, hogy az ő kisfia egyáltalán semmit nem iszik (tápszer mellett), reggel van egy kakis pelenka, aztán késő este a másodikat szárazon veszi ki alóla... ő pl. boldog lenne,ha a fia meginná a teát.

Ó, irgalom atyja, ne hagyj el!

Tessenek a gyerekkel éticsigát etetni, tudományosan be van bizonyítva, hogy az jó.

Alice, te meg a gyerekorvosotok karöltve többet ártottatok a lányod szoptatásának, mint az egész Magasságos Internet együttvéve.

Ildi,
bocs, én mondtam, hogy ne, de ezt már nem lehet... Kép
 
 


Jamina!
Off.
Ez a bizonyos:Ó.irgalom atyja ne haggy el..című rész ez nem vmi irodalmi műből származik?Kép
Ágnes asszony v. ilyesmi?Csak bevillant.
Na erre is csak én vagyok képes,hogy most ilyet kérdezzek.De mit csináljak érdekelne.Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: