Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de nem találtam ezzel kapcsolatos topicot. Az alacsony AFP-st végigböngésztem (ameddig bírtam), de nem találtam semmit.

Szóval, ma kaptam meg az AFP eredményt, igaz csak telefonon, és mondja az aszisztens, hogy 1,9. Én meg örömmel: - Hát akkor az jó !!! (úgy tudtam, 2,5 felett van gond) erre: -hááát a 2,5 az már nagyon nagyon magas, adom a doktornőt. Doktornő (nagyon kedvesen): - hát igen, ez az érték mérsékelten magas.
Telefon a dokinak: Ő is azt mondja: hát igen, ez egy kicsit magas, jól körbe kell néznünk (vagy valami hasonló)ezt a dolgot.
Telefon védőnőnek: Ő 2 felett tudja, hogy magas, szerinte nincs gond, de ez azért súrolja a felső határt.

Még egy megjegyzés: a papíromon 16 hetes vagyok, a vizsgálatkor 16 hetes 5 napos volta.
A 12. heti UH-n 11 hetes 2 napos voltam (amikor kérdezték, hány hetes vagyok, 11-et mondtam) mégis 12 hetest írtak az UH-ra.

Ha ezeket veszem, emiatt lehet magasabb?
Mire utal egyébként a magas AFP???

Köszi: Kata
Névtelen
 


Kedves Kata

Ne pánikolj, teljesen felesleges. A várandósok egy részének 1,0 MOM az értéke, másik részének alacsony, harmadik résznek magasabb. De alacsony és magas érték se jelent feltétlenül gondot.
Ha alacsony, akkor kromoszóma rendellenességet gyanítanak, az UH szűrésnél az ezekre utaló jeleket próbálják felderíteni, amennyiben bármit találnak akkor jön az amnio. Ezzel szemben a magasabb AFP érték nyitott gerincet, nyitott hasfalat jelenthet, tehát ha az UH-n a doki a gerincet és a hasfalat is rendben találja nyugodtan aludhatsz. Tényleg ne izgulj, totál felesleges, ráadásul ha később veszik le a vért, nem a 16. hét végén akkor bizony lehet AFP érték emelkedés... Ha ennyire ideges vagy, szerintem hívd fel a dokidat, biztos be tud ütemezni egy soronkívüli UH-t hogy megnyugodj.
Névtelen
 


Köszi Névtelen. Pénteken megyek UH*-ra.
Az azért tényleg megnyugtató, hogy a magas AFP-t okozó rendelenességeket könnyebb kiszűrni uh-val, mint a down kórt.

Remélem a legjobbakat.

Kata
Névtelen
 

 
 

Kata,
menjetek el egy 3Ds UH-ra is, ha az megnyugtatna!
Solya
 
 


Megyünk, de csak a "rendes" Uh utánKép

Kata
Névtelen
 


Kata,

A Kórházad Kép topicjában leírtam tegnap, hogy én mit hallottam a magas afp-ről, idemásolom:
Úgy tudom, hogy az alacsony afp - magas bhcg párosítás a kromoszóma-rendellenesség gyanúját veti fel, a magas afp viszont a velőcsőzáródási rendellenességét (nyílt gerinc, nyílt koponya, ilyesmi). Ebben az a jó, hogy az ultrahangon simán le lehet ellenőrizni, hogy nincs-e gond, nem kell amnio meg hasonló rémségek.

Am
Névtelen
 


Szia Kata!

Nekem 2.4 volt, és én is úgy tudom, hogy 2.5 fölötti a magas. A vizsgálat előtt már én is olvasgatam róla, és mindenhol azt írták, hogy tök fölösleges ez a vizsgálat, és hogy bármilyen is az érték, nem kell aggódni miatta. Védőnőm szintén ezt mondta. Na ehhez képest a doki úgy beijesztett, hogy egész nap bőgtem...Megnézte UH-on, és mindent rendben is talált, de mivel nem merte kimondani az áment, elküldött genetikai vizsgálatra is. Ez szintén UH volt, csak hiper-modern, az 1.sz. Női klinikán csinálják.
Legtöbbször tényleg más oka lehet az átlagos értéktől való eltérésnek, de azért sosem árt az óvatosság. Inkább nézzék meg többször, többen, és jó alaposan azt a kisbabucitKép)
Névtelen
 


Névtelen !

Akkor téged is jól megijesztettekKép (mit mondott a dokid egyébként?) Amúgy megszületett már a babád? Fiú vagy lány? Minden rendben volt a genetikán? Írj még kérlek, Te vagy az egyetlen eddig, akivel "beszéltem" akinek magas lett..

Köszi: Kata
Névtelen
 


Kedves Kata!

Nekem is magas volt az afp-m, MOM 2,1 (16+3 naposan) Engem a dokim elküldött biztonságból UH-ra, semmit nem találtak. Több orvossal, számszerint 3-mal beszéltem. Mindegyik azt mondta ha 2,5 felett lenne, akkor volna miért izgulnom, de így, hogy az UH-n semmit nem találtak, nyugodjak meg.
Most már 30 hetes vagyok, a mostani UH-n sem találtak semmit, és értetlenül állnak a magas érték előtt.
Hozzá kell, hogy tegyem, a babám fejlődésében 1 héttel megelőzi a naptári korát, ami szerintem szintén ok lehet erre, de eddig ezt még senki sem vetette fel. Uis az tudva levő, hogy a 16. héten kell az afp-t mérni, ha egy héttel elcsúszik, akkor az érték már magasabb lesz, mert onnantól kúszik felfelé.
A másik, a MOM egy középérték, aminek a kiszámításához kell a mama súlya is. Nem tudom, hogy ez milyen irányba befolyásolja, de nekem 3 kg-mal kevesebbet írtak a papíromra, mint a tényleges súlyom.
Szerintem ne izgulj, engem a genetikusok megnyugtattak, hogy az UH a magas afp-nél megbízható, még gyakorlatlanabb szemnek is fel kell, hogy tűnjön ha nyitott szerv maradt.
(Az orvosok szerint egyébként a magas afp még mindig jobb, mint az alacsony)

Manga
Manga
 


Na, most már végképp nem értem. Ide is beírtam reggel, itt sincs....ez a net.....

Naszóval:

Megvolt az UH!

Úgy néz ki, kisfiúnk lesz. Ezt ugyan nem a doki mondta, hanem a férjem, de Ő a Petinél is eltalálta

Az adatok:

18 + 2 naposan:

BPD: 43 mm
OFD: 56 mm
TAD: 51 mm
APD: 48 mm
FL: 28 mm

Döntően mellsőfalon tapad a placenta.
Áltagos mennyiségű magzatvíz.
Ép gerincoszlop. Négyüregű szív. Jó gyomor és hólyagtelítődés.
Ép hosszú csöves csontok.

No ennyi. Azért megint agyalok ám, mert a fiamnál pontosan ennyi idősen minden érték kissebb volt (ami nem is zavarna) viszont a BPD 48 mm volt, az OFD meg 61 mm.

Most rohanok, mert ezer dolgom van, nem nagyon volt a héten kedvem takarítani....

Ja, szerintetek lehet, hogy azért nem érzem a mozgását, mert a lepény elöl van?


Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást, nagyon jól jött.

Még egy AFP-s infó: a doki szerint 0,8 - 1,2 között van az az érték, amivel tényleg nem kell foglalkozni, de ebbe nem sokan esnek bele.

Hát ez van. Tapasztalatom szerint minden második anyuka átesik ezen a 2-3 hét AFP-s izgalmon.

Van egy barátnőm, most szült, mindig valattam, na, melyik értéked, milyen volt. Az AFP-ről is. Azt mondta, mit tudja Ő, megkapta a leletet, vitte a dokihoz. Nem olvasott íg utánna, nem is parázott. Megkapta az AFP-t vitte. Doki megnézte UH-n minden ok. Ma nézte meg nekem az AFP-t: 2,6 volt. Na ja. Ő megúszta az izgalmakat. És egészséges a kisfia. ugye ugye....ez a fenenagy tájékozottság se jó.....

Pusza: Kata
LadányiKata
 


Hahó
Nekem 1,8 volt az AFP-m persze a dokim bepánikolt (ezután én is), elkuldött a genetikára ahol azt mondták ez még belül van a határértéken. Utána csináltak UH-t és minden rendben volt rajta.
Jelenleg egy 1 éves egészséges gyönyörű kislányom van Kép
Szóval semmi pánik. Az AFP szerintem csak a kismamák riogatására szolgáló rejtélyes szám Kép

Üdv
dec8
 
 


Sziasztok!
Kata,a legújabb Papp féle szülészet tk. szerint az AFP2.5 MOM felett,ill.0,7alatt lehet kóros.Én is a 17.héten mentem el,és2,0 lett az eredmény,ami megfelel a 17. heti "mennyiségnek". Úgyhogy ne aggódj. Szerintem az UH-os paramétereid is teljesen átlagosak.A lepény tapadási helye nem befolyásolja a magzatmozgás érzését.Ne parázz annyit,mert negatív űzeneteket küldesz a kicsi felé.Ha este lefekszel bökdösd egy kicsit a hasad,és akkor fog majd neked mozogni.
Én minden reggel és este is játszadozom így vele,vagy,ha fűrdök,azt is imádja.
Stresszmentes napokat kívánok
manóka

manóka
 
 


Helló!!

Bökdösni a hasadat?! Hát ilyet sem hallottam még... Szerintem csak ki kell várni, mert egyszer úgyis megérzed, utána pedig meg néha már eleged is lesz belőle...Kép
Andi
Névtelen
 



Sziasztok!
Az én AFP értékem 2,1 volt. A dokim nem látott semmit az ultahangon, szerinte minden rendben van. Aztán elmentem 30 hetesen 3D-s ultrahangra és ott közölte velem az orvos, hogy nyitott gerince van a kisfiamnak. Szóltam a fogdott orvosomnak, aki aztán a rákövetkező héten megcsászározott, hogy minél hamarabb tudjanak segíteni a kicsin. De nem élt csak 1 napot, de ha életben maradt volna akkor sem tudtak volna érte semmit tenni. Örök életére nyomorék maradt volna...

Kriszti
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
kriszti77
Mogyoród
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Én tegnap kaptam meg az AFP eredményem és a MOM 3,3 lett de a genetikai ultrahangra csak julius 13-ára kaptam idöpontott.Az lenne a kérdésem most kezdjek pánikolni,vagy még nem kell?Valaki irjon valamit mert elég rossz érzés igy várni még két hetet :roll:
 
 


Tanara
Sztem próbálj megnyugodni,hiszen nem biztos,hogy gond van!Próbáld meg lekötni magad vmivel az UH-ig!
Az eredményt nagyon sok minden befolyásolja:testsúly,vérzegetés,etnikai hovatartozá...ezekről olvashatsz a neten is ha érdekel.De izgulni még ráérsz!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Nekem a 16. heti AFP vizsgálatom 2,8 lett, kell aggódnom? Kedden megyek a Schöpf Méreibe genetikai ultrahangra.
Az orvosom nem látott semmi bajt az uh-on, de tanácsolta, hogy menjek el, hogy mindenki megnyugodjon !
Vmi tapasztalat van?
Köszi
 


Nekem duplája volt a felső értéknek, két hét múlva meghalt.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron