Sziasztok!
Köszönjük a hófordulós köszöntéseket!
Ági! Igen, pontosan erre voltam kiváncsi, hogy vajon okoz-e allergiát, és hogy valóban teljesen biztonságos az adása, nem olyan, mint a többi tápszer. De most már értem, hogy minden rendben vele. Nekem is van tejem, sőt Bálint mostanság extra igényekkel is fellép napközben, de egy kicsit hadilábon állok a tizóraival meg az uzsival.
Ilda, csak kérdeztem, ráér a csomag! (csütörtökön kaptam meg a bizonyitványt egyébként)
Zitának tényleg valószerűtlenül szürke szeme van. Én sem láttam még ilyet!

Nagyon különleges!
És Zsófi is baromi nagyot nőtt! Köszi, hogy hoztad a képeket Pici! Az alváshoz meg csak gratulálni tudok...bárcsak egyszer én is tudnék egyfolytában ennyit aludni....de én is úgy vagyok, mint Doo, hogy ennyit egyszerre a terhesség alatt aludtam csak.
Doo, itt van recept a kukoricakenyérhez.
Kukoricás kenyér
Hozzávalók:
25dkg kukoricaliszt, 20dkg rétesliszt, 2.5-3dl víz, 1kk só, 1ek cukor, 2dkg élesztő, 1ek olaj, 1kk szárított oregánó
Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk az oregánót, elkeverjük, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük, és jó alaposan megdagasztjuk. Letakarva megkelesztjük, majd óvatosan átgyúrjuk a megkelt tésztát. Hosszúkás formát formázunk belőle. A tetejét lekenjük vízzel, és 2-3 helyen bevágjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép aranysárgára sütjük.Kenyérsütőben is megsüthető.
Van másik receptem is, de abban van tej meg tojás.
Nekem is van kenyérsütőm, de én csak dagasztáshoz használom, mert a kenyeret nem jól süti, igy én inkább sütőben kelesztek és sütök. Nagyon szépek lesznek a kenyerek igy.
Mary, kukoricapelyhet és a DM-ben vettem. Már sajnos fogytán van, és ahol eddig kaptam ott most már hetek óta hiányzik. Úgy, ahogy a rizsgolyó is, pedig az kisebb, mint a köles és sokkal finomabb is. Szerintem.
Bogy, jobbulást és minden kis és nagybetegnek egyaránat!
DÓRI!!!! Továbbra is jelentkezz!!!!
Most, hogy mondtátok a köldökcsonkot, gyorsan csekkoltam, hogy nekem megvan-e. Szerencsére nem gveszett el a költözés alatt. A haját tettem még el, de a körmét azt nem.
De az első nagy kakiról azért készült kép!!!
A karszalag az gondolom, hogy mindenkinek evidens. Anyukám az enyémet is őrizgeti még. Akkor még csak egy gézdarab volt, most meg olyan atombiztos, hogy ollóval is alig tudtam levágni.
Még pénteken voltunk egy újpesti jástzóházban (Mesevár), mert olyan ramaty volt az idő, hogy csuda. Bálint nagyon élvezte, jött-ment, báboztunk, főzött és persze figyelte a többi gyereket. Másfél órát voltunk, 1320 forintot fizettünk. Talán 3-4 hetente fogunk menni, hogy anyagilag se legyen megterhelő (mi ugye már járunk zeneoviba). Nagyon klassz volt!
Egy kérdésem is lenne azért. Ti párnán altatjátok a gyerekeket?
Szép napot mindenkinek!
Vanda