Új privát üzeneted érkezett!

Hamarosan babam lesz, es nem tudom hogyan fertotlenitsem a jatekait, stb, melyeket kifozni nem lehet ( csorgo stb.)
Ti mit hasznaltok.
Rita
Névtelen
 


Kedves Rita!

Mire csörgőre lesz szüksége a babádnak, addigra remélhetőleg alkalmazkodik annyira a külvilághoz, hogy nem lesz szükséged különösebb fertőtlenítésre. Egyszerű szappanos, langyosvizes tisztítás is megteszi majd. Persze más a helyzet a cumikkal, de azok általában kifőzhetők. Magadat sem kell majd mindig sterilizálni, elég ha az alapvető higiéniás előírásokat betartod. Én például sosem mostam le a mellem szoptatás előtt, még a kórházban sem, mert a baba akkor nem a te illatodat érzi, hanem akármilyen szappanét, az nem jó.

Szia! Panni
Panni
 


Cumiba épített digitális babalázmérő!
Néhány perc alatt megméri a baba hőmérsékletét. Kiváló minőségű
szilikonból és ABS anyagból készül! Nincs több sírás a lázmérésnél!
Ára: 4.790.- +posta (kb. 300.-Ft). Rendelhető E-mailen: gasparfe@freemail.c3.hu
Részletek: www.nexus.hu/babadigit
baba
 

 
 

Kedves Rita!

Egyetértek Pannival még annyit tennék hozzá, hogy amit nem tudsz kifőzni, de akarsz fertőtleníteni, ahhoz Neomagnolt javaslok. Van 10 db-os és 150 db-os kiszerelés, megéri ez utóbbi, mert relative olcsóbb. Nekem pl. műanyag poharak (tejet fagyasztottam benne), orrszívó alkatrészei fertőtlenítésére jól bevált. Üveg féléket, mellszívót ki lehet főzni, ha sokszor teszed és vízkövesedik, akkor egy kis ecet segít.
A mellet szerintem is felesleges, elég ha símán megmosod, de még az sem feltétlen kell, én is inkább csak eleinte csináltam. A kórház (akkoriban) előírta a lemosást(már nem tudom mi a neve fertőtlenítővel), de ott is ki lehetett kerülni, és a csecsemős nővérek sem értettek mind egyet velel.

Szia:

ILdi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!
A mell lemosasaval kapcsolatban: nem azert jo lemosni, hogy fertotlenitsd, hanem hogy egy kicsit megpuhuljon.
Kedves Rita! Majd meglatod, hogy amikor meggyult a tej, milyen kemeny lesz a melled! Nekem bevallt, hogy ilyenkor jo meleg vizzel lemostam, es egy kicsit megfejtem, igy a babam konnyebben tudta szopni. Maskepp istenesen megragcsalta a bimbomat. Sajnos azzal is szamolnod kell, hogy esetleg kisebesedik a bimbod. Ilyenkor ket szoptatas kozott tetraciklines kenoccsel bekened, de aztan kotelezoen lemosod szoptatas elott.
Kivanom, hogy legyen sok-sok-sok tejed, es konnyu szoptatast.
Ani
Ani
Ani
 


Koszi a tanacsokat!
Majd beszamolok a babarol!
Rita
Névtelen
 


Szia Rita!
A Chicco cég gyárt egy fertőtlenítő folyadékot/hideg fertőtleníteshez,mely baktérium ölő.Ezzel mindenféle dolgot lehet fertőtleníteni ami a baba szájába kerül. 30 percig kell a tárgyakat a folyadékba hagyni majd le kell öblíteni folyó vízzel.Így pl.a cumi sem veszti el a rugalmasságát.
Sissy
Sissy
 


Ti egy fél éves babánál, mit és mennyit fertőtlenítenétek?

Köszi

Regi
Regi
 


Én játékokat, ruhákat, kocsit, evõeszközt, poharat soha. Csak a popsira kerülõ pelust.
Ha cumizik, azt esetleg kifõzném, de nem naponta.
A fürdõkádat, a nagy közöst én sokáig fertõtlenítettem a babafürdetés elõtt. Még mindig kimosom elõtte, pedig már 4 elmúlt, igaz, most már csak Ciff-el.
Eszter
RebekAnna
 


Bocs: etetõszék tálcáját is néhány naponta, fõleg, ha rákenõdött valami
Eszter
RebekAnna
 


Köszi Eszter!
Én sem viszem túlzásba. Attól féltem, hogy a játékoktól lesz valami baja, mert állandóan a szájában van.
De ezek szerint nem.

Regi
Regi
 


Nem kapcsolódik szorosan a témához, de most láttam a patikában egy szoptatós kismamáknak való Mamilla mellápoló kendöt, ami megelözi a mell kidörzsölödését, kisebesedését. Én is vettem egy dobozzal (100 db-os, 950Ft)meg egy utántöltöt is (azt hiszem, az kb.750 Ft volt, szintén 100-as), és nekem nagyon bevált! A popsitörlöhöz hasonlóan működik, de mindenféle börpuhító anyagok meg vitaminok vannak benne, egyáltalán nem szárít, söt! Megkéredeztem a védönöt is erröl, látott már ilyet, azt mondja, szuper, állítólag a baba szájpenészének megelözésében is segít, és semmi íze nincs
Melinda
 


Bocs, a címem elfelejtettem megadni:
Melinda5@yahoo.com
Melinda
 


Ja, és a Mamilla után nem kell már testápoló vagy mell-lemosás sem.
Melinda
 


A Chicco fertõtlenítõ szuper, csak ne a magyar használati utasítást vegyétek figyelembe. Az angol és olasz nyelvû (eredeti) utasítás szerint NEM SZABAD LEÖBLÍTENI a sterilizáló folyadékot. Amerikában egy ilyen bakiért már perre vinnék a forgalmazót.
Névtelen
 


Sziasztok
En is a chicco fertotlenitot hasznaltam, de nem kell egyaltalan leobliteni en kivettem a dolgokat es hagytam megszaradni 24 orankent kell cserelni a fertotlenitot, cumikra, uvegekre ragokakra mellszivo darabjaira, mellbimbo vedore is jo. En jo par honapig hasznaltam, mert olaszorszagban elek es nem olyan veszes az ara itt. Egyebkent nem kell tulzasba vinni eleg ha tisztasag van a furdoszobat hetente tobbszor takaritom, fertotlenitem, de nem kell tul sok szert hasznalni es jol le kell obliteni pl.: kad.
Judit
Névtelen
 


Literes kiszerelésben kapható fertõtlenítõ folydék, sokáig elég, hidegvizes, nem kell fõzni: STERIL SYSTEM
Tudom ajánlani.
Manó
Névtelen
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

cron