Új privát üzeneted érkezett!

lanyok,

a film tenyleg hatasos? mert akkor en maris rohanok, es veszek belole!! a parom allergias a gumira, en nem szedhetek tablettat, maradt a remenykedes, es a megszakitott kozosules. ez talan jo lehet. lehet rendszeresen is hasznalni? van mellekhatasa? es foleg:BIZTOSAN VED?

koszi
Hessi
 


Ez engem is érdekelne....
Irjátok meg a tapasztalatokat!

Nina
Nina
 


Csokolom fogamzasgatlos anyukak !
Lacinak hivnak es talan erdekessseggel tudok hozzajarulni a csevegestekhez, hatha erdekel valakit :
Mar 10 eve le vagyok kotve, vazektomianak hivjak.
Azota eszunkbe sem jut a foagmzasgatlas. Tudom, hogy az USA-ban elterjedt. En Nyugat-Europaban lakom, ahol sokkal ritkabb, kulonosen a latin orszagokban.
Nalunk ez ugy alakult, hogy a felesegemet a 3-ik csaszara elott a szuleszorvos megkerdezte, hogy akarja, hogy lekossek-e. Ott hirtelen nem tudott donteni egy ilyen fontos kerdesben, igy nemet mondott. Utana gondolkoztunk, hogy megis csak az lenne a legpraktikusabb. A hurkot nem birta, a tablettat mindig elfelejtette, mas modszer nehezkes a lekoteshez kepest , es ugy se akartunk tobb gyereket.
Igen am, mondta a doki, de a lekotest a csaszar elott el kellet volna hatarozni. Ha meg mindig mutetileg akarunk fogamzast gatlani, akkor azt javasolja, hogy en, a ferj kottessem le magam. Mivel az sebeszetileg egyszerubb, es spermalevetel utan konnyebben lehet meg gyerekunk is. Tobb honapig gondolkoztunk rajta mert az ilyen dolgokat nem szabad elkapkodni. Vegul lekotottek, nem fajt, es azota gondtalanul elunk – a fogamzasgatlas szempontjabol.
Nem vagyok amerikaparti, de el kell ismernem, hogy a vazektomizalas es a korulmeteles ket olyan dolog, ami naluk elterjedt es a mi csaladi eletunkbe is nagy es pozitiv valtozast hozott.
Laci
McDuglaslo@aol.com
Névtelen
 

 
 

Sziasztok!

Miután itt ajánlgattam a Pharmatex-et, ki is próbáltuk a tablettás verziót. Nekem jók a tapasztalataim.
1. Nem lettem terhes, bár több doki szerint én már attól is, ha rámnéznek...
2. Nekem nem csípett. Amíg feloldódott (1-2) percig olyan volt, mintha pezsegne "ott bent", és ez sem volt kellemetlen, de ezen kívül semmi.

Manó
Névtelen
 


Sziasztok!

Lányok, én is ezer éve keresek valami ilyesmi megoldást, mint ezek a tabletta, kúp, krém, stb, dolgok. Én is kiváncsi vagyok a tapasztalataitokra veluk, egyik kérdésem, mit érez belole a párotok? És a használat során nincs-e kellemetlen íz, illat azon a tájékon...? Bocs az intim kérdésért.

Iboly
Iboly
 


Szia Hessi!
Ha mégsem jönne be az új módszer van egy nagyszerű lehetőség, a természet alkotta és tuti, nekünk bejött, próbáltunk mást is, de csak most tudom mi az igazi szabadság ezen a téren. Mert hát a megszakított közösülés enyhén szólva nem az igazi...
Csilla
Staudt Csilla
 


Sziasztok, én a Pharmatex hüvelykúpot próbáltam ki, de sajnos van némi ellenérzésem a dologgal kapcsolatban.
Egyrészt két órával előtte és utána nem szabad szappannal mosakodni. Namármost az ember ezt úgy csinálja, hogy megkérdezi a párját, hogy "drágám, akarunk-e két órán belül, vagy nem, mert akkor megmosakszom"? A másik az, hogy irdatlan folyásom lett tőle, de ez biztos egyénenként változik.
Az elsö próbálkozás egyébként röhögésbe fulladt, mert akció közben lehetetlenség feltépni a fóliát amibe bele van csomagolva,úgyhogy aki nem akar ollóért szaladni, az "spontán" nyissa ki előre .

Csilla, ezt a természet alkotta dolgot nem értem igazán. Kíváncsivá tettél...

Sziasztok
Tejbemami
Tejbemami
 


A természetes családtervezésre gondoltam, nem azonos a naptármódszerrel. Anno írtam már róla itt, de ha érdekel kérdezz...
Üdv!
Csilla
Staudt Csilla
 


Szia Csilla, elolvastam, amit régebben írtál (nem kérdezem újra, nehogy megszóljanak az öreg motorosok Kép).
Nagyon hülye vagyok, hogy a természetalkotta módszert nem asszociáltam azonnal a természetes családtervezéssel, mert mi is így "védekeztünk".

Sajna a következő tapasztalatokkal:

1.) fél év "gyakorlást" követö első éles bevetés után 9 hónappal megszületett Hanna lányom
2.) az együttlét maga (a csúcspontja) kiválthat spontán ovulációt
3.) a spermák 72 óráig életképesek, tehát önmagában az, hogy ma nem vagyok termékeny, nálam sajna semmit nem jelentett.

Ezzel együtt mint a Te példád is mutatja, van akinek ez a módszer bejön.
Én viszont ennek a módszernek köszönhetem, hogy a kisbabám nem a tervezett időpontban - három év múlva - jött, aminek utólag borzasztóan örülök, mert szerintem egy kisbaba nélkül minden perc elvesztegetett idő!!! Kép

Azért ha majd megjön, megint ezzel fogok kisérletezni, mostmár úgysincs igazán tétje és nekem sajna semmilyen más módszer nem felel meg különböző okokból. (Tablettától rosszul vagyok, gumi undorít, spirál lelkiismereti okokból - a már megtermékenyült petesejt beágyazódását gátolja -, a sokak által ajánlott Pharmatex sem jött be, ahogy már arról írtam.)
Azért majd ha nem akarunk már több babát, akkor valamilyen biztosabb módszer után kellene nézni...
Üdv
Tejbemami
Tejbemami
 


Sziasztok!

Én is két szép babámat köszönhetem a természetes módszernek!

Most már örülök nekik, de először megijedtem.

Kérdeztem a DM-ben a hormonmentes fogamzásgátlószereket, de nem hallottak ezekről.
Ti hol vettétek?

Nina
Nina
 


Én az Azurba láttam és a gyógyszertárban is lehet kapni.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


sziasztok, mi most természetes uton védekezünk.Sokmindent végigpróbáltunk, de nem jött be.A gumi iszonyú, a spirált nem merem, a pesszárium se jó.Tablettát nem szedhetek, mert szoptatok, a Continuint meg nem bírja a szervezetem.A DM ben kapható film nem olyan rossz, csak kényelmetlen feltenni és a megfelelő síkosságot gátolta nálam.Szeretnénk még babát később, az első véletlenül jött, aztán szerettünk volna egy tesót és a szoptatás befejezése után rögtön sikerült, most így négyen éldegélünk, de még nem szeretnék újjabb babát, még csak négy hónapos a fiam, úgyhogy ráér, eddig bejött a természetes módszer, de mi lesz akkor, ha már nem akarunk több gyereket.Én nem szeretném , ha bármelyikünk elkötettné magát, még fiatalok vagyunk és nem tudhatom mit akrok 10 év múlva.
molnam
 


Szia molnam!

A termeszetes modszerek jok abban az esetben,ha a ciklusaid normalisak.Ha kilengesei vannak,akkor bizony szamithatsz meg veletlenre barmikor.Eleg biztosra ki tudod szamitani az ovulaciod idopontjat?En annyit szamolgattam,hogy csoda s megis mindket gyerekem veletlenul jott.De azt hiszem jelenleg igy van a legjobban,mert ha sokat gondolkoztam volna rajta,ma nem igy alnank.Es olyan jo,hogy mar megvannak es novogetnek szepen lassan.
Névtelen
 


Sziasztok!

Én éppen most voltam orvosnál a szülés utáni 6 hetes kontroll miatt. És ajánlott nekem egy fogamzásgátlást. Ez egy horon készítmény amit a spirálhoz hasonlóan fel kell helyezni a méhbe és 5 éven keresztül adagolja a gyogyszert ami meggátolja a teherbeesést. Közben bármikor levehető ha gyerekvállalással kapcsolatban meggondolod magad. 1 napos menstruáciok vannak. 33000Ft- ba kerül az 5 évnyi adag. Én még nem tudtam eldönteni hogy kipróbálom, de azért gondoltam elmondom nektek hátha tudok vele segíteni. A neve MIRÉNA

sziasztok

Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Szia GAbi1!

Lehet hogy félre értelmeztem de szeretném megkérdezni hogy tényleg jól olvastam hogy "csak"1napos menstruáciot okoz?
Köszi a választ.

Szia Vali2
Névtelen
 


sziasztok!

nem, nem értetted félre tényleg csak egy napos a menszesz. Amikor az orvosom mondta én is vissza kérdeztem.

szia
Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Szed valaki közületek Diane35 fogamzásgátlót?
Tényleg szép lesz a bőröm ettől?

Rita
Rita
 


Kedves Gabi1,
én is pont most nyitottam egy új topicot ezzel kapcsolatban - sajnos nem vettem észre, hogy már van egy!!! Szóval fentebb leírtam én is, hogy mit tudtam meg errõl a Mirenáról, nem több egyenlõre, mint amit neked mondtak. De az orvosom nagyon ajánlotta, fel is írta, most gondolkozom, hogy kiváltsam-e. Azt mondta, hogy 100%-os a védettség. Te mit gondolsz? Érdekelne még, hogy van-e itt valaki, aki már használja, mik a tapasztalatok, lányok? A másfél-két év alatt, mióta forgalomban van, az orvosom kb. 60-at tett fel, azt mondja, egy kivételével mindenkinek pozitívak voltak a tapasztalatai, és az az egy is inkább pszichés volt, mint tényleges.
Köszi a választ, andi
andi
 


szia andi!
Engem is érdekelne, hogy van e valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata.
Én a prospektuson azt olvastam hogy szoptatás alatt még valamilyen más fogamzásgátlót is kell használni. Nem igazán tudom eldönteni hogy melyiket válasszam. Maradjak e a régi megszokottnál.
Szia Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Szia Gabi!
Én azt hiszem, meg fogom venni ezt a ... mi is a neve?.. Mirénát, fõleg az egynapos vérzés miatt, mivel nekem 10 napig is el szokott tartani, gyógyszer mellett is. Nekem hét éves védettséget mondott az orvos, nem ötöt, egyébként nekem is a hathetes kontrollon ajánlotta. Azért továbbra is érdekelnének a tapasztalatok, úgyis csak két hónap múlva lenne esedékes a dolog, mostmár beszedem a felbontott doboz gyógyszert. Andi
andi
 


Fentebb valaki említette a császárt, nekem kettõ is volt, ezek után is fel lehet tenni ezt a spirált. Andi
andi
 


Szia Rita!

Én szedtem anno, amikor nagyon pattanásos lett a boröm, és már semmi nem segített! Tényleg nagyon klassz volt, pattanásnak híre-hanmva nem lett!
Viszont megkérdezték, hogy ugye fél éven belül nem akarok babucit, mivel ha jól tudom olyan hormon van benne, ami rendellenességet okozhat. Úgyhogy ha éppen nem aktuális a babavárás, akkor nagyon tudom ajánlani.

Szia Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!
A Miréna: EZ IS EGY SPIRÁL!
Más: a mai modern spirálok (a NEM hormontartalmúak) RÉZTARTALMÚAK, ez fejti ki ALAPVETŐEN a fogamzásgátló hatást! Aki azt állítja, hogy a már megtermékenyített petesejt beágyazódása révén hat, az TÉVED! Ugyanis a réz az ajánlott 5-6 év során egyenletesen leoldódik, és a méhüregben képződött rézoldat halálos méreg a spermiumok számára, EZÉRT NEM IS TALÁLKOZHATNAK A PETESEJTTEL! Sajnos még a 20-25 évvel ezelőtti eszközökről terjedtek el rossz hírek, amik máig tartják magukat.
Egyébként a legtöbb jót a MONA LISA spirálról hallottam, a feleségemnek is ez van 4 éve, így nyugodt a kapcsolatunk!Fémallergiásoknál sincs probléma, mert ebben a spirálban ORVOSI TISZTASÁGÚ RÉZ van, nem tartalmaz szennyeződéseket, amik az allergiát okoznák.
Gabor
 


Most jön be Magyarországra egyébként egy vadiúj módszer, egy mini mikroszkóp, ami kb.akkora, mint egy rúzs vagy Labello, és EGY CSEPP NYÁLBÓL meg lehet mondani (15 perc várakozás után), hogy éppen mikor van a termékeny időszak!
A TERMÉSZETES MÓDSZER HÍVEINEK szerintem klassz lenne, hiszen akárhányszor használható, pofonegyszerű, sőt még a vallási fenntartásokra hivatkozókat is meggyőzheti.Úgy hallottam, hogy az ára 10-11 ezer Ft körül lesz, de akkor egy életre elegendő!
A PHARMATEXRŐL túl sok jót nem hallottam, főleg azért, mert elég gyenge a hatásfoka (nagy a nemkívánt terhesség kockázata),meg egy kicsit ódivatú is:Franciaországban kb. 30 évvel ezelőtt fejlesztették ki, és még csak most ért el hozzánk. Nyugaton már alig használják.
Gabor
 


Erről a Mona Lisáról én is csak jó mondhatok eddig, nekem most 3 hónapos a babám, és nögyógyászom már szülés után 1 nappal megkérdezte, hogyan fogunk mostantól védekezni. Én a Continuint nem bírom, a természetes módszerre meg nagyon kell figyelni, ezért a Mona Lisát kértem, azóta is jól "müködik". A szülés utáni 6.héten tette fel. Elöször egy kicsi vérzésem volt, de hamar elmúlt, fájdalom meg semmi. És azt mondja a doki, hogy tényleg nem jut be semmi az anyatejbe!
Melinda
 


Én elfogadom, amit mondasz, de anyám még másként emlékszik az ö fiatal korára, bár hiába mondom neki, hogy az kb.30-40 évvel ezelött volt, és azóta a technika meg minden (a fogamzásg.is) sokat fejlödött.
Ancsa
 


Erről a pharmatexről egyik barátnőm panaszkodott, hogy elég drága ahhoz képest, amit nyújt, meg csípö érzése volt neki is meg a férjének is töle, ráadásul mindig újra kell használni a krémet minden aktus elött. Szóval, marad a jó öreg tabletta vagy a spirál vagy a megszakítás(bár eztsenkinek se kívánom)
Zsuzsó
 


A Mirénáról még annyit tudtam meg, hogy Skandináviában a nõk háromnegyed része ezt használja (mármint akik fogamzásgátlót íratnak fel), és 20%-nak EGYÁLTALÁN nincs közben vérzése. A babanetes Dr Nagy László említi még, hogy jelentõs összeget lehet megtakarítani a feleslegessé vált tampon-betét vásárlással. Azt mondja, nõ nõgyógyász kollégái is ezt részesítik elõnyben saját használatra. Mi is még? A mûvi sterilizációval egyenlõ értékû, de bármikor levehetõ. Andi
andi
 


Köszi a hozzászólásokat Gábor. Te esetleg nődoki vagy? Nagyon jól elmagyaráztad, hogy mi hogyan működik.
Na, meg ha egy nőgyógyász a feleségének fel meri tenni, akkor nincs min gondolkodnom.
Ezek szerint a Miréna és a Mona Lisa ugyanolyan rézalapu.
Egy a gondom: a férjem igen szép mérettel bír, ami néha így is problémát okoz. Ugye értitek? Attól félnék, hogy ha hozzáér a spirálhoz, azt ellökdösi. Nyugtassatok meg!

Rita
Rita
 


Szia Rita!
Fején találtad a szöget, valóban "doki" vagyok, de gyermekorvos. Egyébként a Mona Lisa CSAK orvosi rezet tartalmaz, a másikban NINCS réz, csak hormon.
Gabor
 


Rita! A megnyugtatásodra mondom: valaki a téma elején nagy butaságot írt, hogy 4-5 cm(!!)-re kilóg a jelzöszál?! valószínüleg 4-5MM-t akart írni, de meg kell kérni a nögyógyászt, és akkorára vágja, hogy UJJHEGGYEL még éppen elérd. Egyébként ezek a mai jelzöszálak már annyira puhák, hogy egyáltalán nem zavarják a partnert. (ezt én is tanusíthatom...) Még egy dolog: A Mona Lisa csak 4400-4500 Ft 5-6 ÉVRE, szemben a Mirenaval, ami 34-35 ezer, kb. ugyanennyi időre. Nekünk így a Mona Lisa havi 70-80 Ft-ban van. Az egyik kollégám nögyógyász (nem a "hiéna" fajtából való szerencsére), ö sokat segített a spirál kiválasztásában.
Gabor
 


Köszi Gábor a gyors választ. Akkor maradok én is a Mona Lisánál.

Erről a nyálból kimutató eszközről én is hallottam. Külföldről szerezték be az egyik barátom exbarátnőjének. Először hitetlenkedtem, hogy ez müködhet. Mi köze a nyálnak a termékenységhez.... De nekik bevált.
Ha elérhető időn belül lenne nálunk is, megvárnám. Az ára sem tűnik rossznak. 10.000 körüli összeg?!

Ha gyerekorvos vagy kérdezhetnék tőled ez ügyben?

Köszi
Rita
Rita
 


Szia Rita,
persze hogy kérdezhetsz, szívesen segítek, ha tudok. Ja, egyébként éppen most ügyeletes is vagyok a kórházban
Gabor
 


A spirál egyébként NEM AKADÁLYA a későbbi újab gyermek vállalás(ok)nak, hiszen mivel nem jut be a feloldódott rézion a vérbe (sem az anyatejbe!),az eszköz eltávolításakor (persze ez 5 évnél hamarabb is lehet)AZONNAL VISSZATÉR a fogamzóképesség, lévén hogy eltűnik a méhből a rézionok forrását adó spirál. Maradandó méhnyálkahártya-változások pedig nem alakulnak ki. Egyszóval félni MA MÁR nem kell emiatt.
Gabor
 


Kisfiam 7 hónapos. Két hónapja kap tápszert, Nutrilont. Ma kapta meg az 5 hónapos oltást. Kicsit késve! A doktor bácsink ránézésre vas cseppeket írt fel neki. A súlya 8600 gr, 4250 gr-mal született. Már eszik tejpépeket, főzeléket hússal, gyümölcsöt. Nem volt vérvétel, hogy megállapítsa a vashiányt. A tápszerben és a tejpépben is van vas. Nem szeretném túladagolni.
Mit csináljak? Köszi
Rita
Rita
 


Gábor! Engem a nőgyógyász ismerős elérhetősége érdekelne. Most szeretnék spirált. Melyik kórházban dolgozik?
Máskor is jártál felénk? Te hol rendelsz?
Zsuszi
 


Gyorsan próbálok válaszolni, bár nem vagy "net-doki" (na de félre a viccet)
Gabor
 


Rita:miböl gondolja a háziorvosod, hogy vashiánya volna? Mondott olyat pl., hogy sápadtnak látja? Egyébként ennyi idős korban rendes, változatos étrend mellett nem nagyon van szükség vaspótlásra, de ha kap is valamennyit pluszban, azért túladagolástól nem kell tartanod. Egyébként kérdezz rá nyugodtan legközelebb, MEDDIG akarja adni a vast, és MI ALAPJÁN fogja tudni, hogy abba lehet hagyni. Így biztosan elmagyaráz Neked mindent.
Csak tudod így látatlanban én sem szeretek ENNYIRE KONKRÉT kérdésekben tanácsot adni, de remélem, valamit udtam segíteni. Tehát: ha jól gyarapszik a bébi, akkor csak így tovább.
Gabor
 


Zsuszi:
A nögyógyász elérhetösége: Dr.Balogh Illés, 226-24-58 vagy 226-24-60 A spirál Neked is jó öletnek tünik!
Nem jártam még ebben a topicban, de nagyon tetszik, valószinüleg máskor is benézek. Rendelni nem "rendelek", de a Budai Területi Gyermekkórházban dolgozom, itt megtalálhatsz (345-0600)
Gabor
 


Köszi Gábor. Csak így ránézésre mondta az orvos. Elég fehérbőrűek a lányommal együtt. De ilyenek vagyunk mi is a férjemmel. Amúgy igen szétszórt idősebb doktor bácsink van. Ma elfelejtette a Sabin-cseppeket beadni a picinek. Én telefonáltam vissza, hogy nem kellett volna....
De azért köszi a választ. Megnyugodtam, hogy túladagolni nem fogom. De megijesztett, hogy fájhat a hasa a vastól. Majd rákérdezek újra.

Rita
Rita
 


Köszönöm az elérhetőségeket. Mehetünk hozzád a XIII. kerületből is, ugye? Gondolom előzetes bejelentkezés után. A vezeték nevedet viszont nem tudom. Kit keressek?
A Balogh doktor melyik kórházban dolgozik?
Zsuzsi
Zsuzsi
 


Zsuszi! Bejelentkezni ugyan nem kell, de ajánlatos, mert nem tudom, mennyi a pillanatnyi munkám, meg hogy ne nagyon kelljen várnotok. A Balogh doktort kellene megkérdezni telefonon, mert (ha jól tudom)nem csak egy kórházba jár, és magánrendelöje is van.
Lakos Gábor
Gabor
 


Elnézést, most már nekem is túl késö van, de holnap igyekszem visszanézni a topicba! Jó éjt mindenkinek!
Gabor
 


organon, Multiload® cu 375 DETECT spirál
[url=http://www.organon.hu/organonhun/" TARGET="_top]http://www.organon.hu/organonhun/[/url]

schering, mirena spirál
[url=http://www.schering.hu/" TARGET="_top]http://www.schering.hu/[/url]
bigacsiga
 


Kedves Gábor!

Megengedsz két kérdést?

1. Írtad, hogy a a méhüregben képzodött rézoldat halálos méreg a spermiumok számára. Biztos, hogy ez nem szívódik fel? Nem okoz problémát akár a késobbiekben is?
2. Hány éve van forgalomban, mennnyi tapasztalattal rendelkeznek az orvosok a hosszútávú használatot illetoen?
Ráadás-kérdés Kép : Maga az eszköz nem okozhat-e a méhen belül elváltozást, pl. daganatot?

Elore is köszönöm

Iboly
Iboly
 


Sziasztok!

A mini mikrószkóp, ami a nyálból kimutatja a peteérést már régóta kapható itthon. Én kb.3 éve vettem és akkor volt kb 1.500.- Ft. A neve PG53.

Üdv Tikva
tikva (tikva)
 


A depo-provera inekció nekem nem vált be, két naponta pecsételek libidóm nulla és ha valaki egy méternél közelebb jön akkor harapok, röviden ennyi.
Csak a tapasztalataimat szerettem volna megosztani veletek.(és közben megint tönkrement a space-em.) pzsuzsi
Névtelen
 


Sziasztok, már régebbóta nézegetem ezt az oldalt, látom, sok itt a szakértö.
Bigacsiga, te is ilyesmi vagy? Merthogy mindig hivatkozol erre-arra.
Ildi
 


Szia Iboly!
Említettem a kérdéseidet a nögyógyász barátomnak,aki ezeket mondta:
1.A réztartalmú eszközök már igen régóta vannak forgalomban a világon, (de elég, ha csak a Nyugat-európai pédákat említem)és eddig még sehol nem írtak le a szakirodalomban ilyen "mellékhatást". De mielött egy ilyen eszközre egyáltalán megadják a forgalmazásához szükséges engedélyeket, nagyon sok vizsgálatot, kísérlete kötelezö elvégeznie annak, aki gyártani illetve forgalmazni szeretné. Így ha bármilyen komoly probléma elöfordult volna, nem is engedték volna az árusítását. Tudod, milyen sokáig (évekig!) tart, mire pl.egy gyógyszerkísérletből a patikában igazi, forgalmazható gyógyszer lesz?
2. Mint írtam, a réztartalmú spirálok már hosszú évek óta forgalomban vannak, Magyarországon is, de persze ezalatt folyamatosan továbbfejlesztették öket. Így tehát ez idö alatt az orvosoknak nagyon sok tapasztalatuk összegyült a témában. Ha "biztosra akarsz menni",érdemes olyan orvoshoz fordulni,aki sok spirált helyez fel, így nagyobb a gyakorlata (ugyanis jó pár nögyógyász csak alig, vagy egyáltalán nem helyez fel spirált, pl. vagy azért, mert a tablettákra esküsznek, és esetleg jó a kapcsolatuk a gyártó-forgalmazó cégekkel, vagy nem szeretnek spirált felhelyezni stb.stb., ezer oka lehet). De a legtöbbjük elvállalja.
Daganatot pedig ezek a mai modern eszközök NEM okoznak. Sokan sajnos elég "furcsa" dolgokat gondolnak a spirálról, pl. hogy az "mozog" a méhben, "karistolja" a nyálkahártyát, és így tovább. Szóval, van még néhány évképzet, amit az orvosoknak el kell oszlatniuk.
Remélem, keilégítö válaszokat kaptál.
Gabor
 


Nekem is volt tavaly ilyen minimikroszkópom, de sokszor elég nehézkesen tudtam használni, mert például nem volt rajta világítás. Egy barátnőm nem is itélte meg jól a peteérését és terhes lett, pedig még akarak várni 1 évet a babával. Ez az új mikroszkóp remélem jobb lesz. Tudja valaki, hogy hol lehetne megnézni vagy hol kapható?
Kriszty
 

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

cron