Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Van egy ciszta a jobb oldali petefészkemen. Az orvos egyelöre azt mondja, várjunk, mert kicsi és elmúlhat magától is, de én azért nyugtalan vagyok. Nektek volt már? Írjon, akinek igen. Hogy volt, mint volt, hogy megy ez?
kriszta (kriszta)
 


Szia Kriszta!

Én is ilyemivel bajlódom. nekem 2 van és kb. 2 hete az egyik 70x56 mm-es volt. Jó nagy. Azóta hála Istennek megjött és hamarosan megyek UH-ra, hogy megnézzük mi újság van. Pénteknél elobb nincs értelme elmennem... Mindenesetre a hasam kisebb, úhygihy valószínu lentebb ment Kép
Közben hasizomgyakorlatokat csinálok, hátha segít!
Különben ebben a ciklusban nem szabad closyt szednem. Ezt örömmel betartom... Meg kell várni, amíg ez az egész szer kiürül a szervezetembol. Kb. 2 hónap. Addig nincs elobbre lépés Kép

Szóval fel a fejjel és figyeljétek UH-on, hogy hogyan alakul a mérete!

Ha a cysta aktív, akkor nagyon kell vigyázni. Nekem sajna ez van. Kicsi, jónagy, kisebb és utána megint nott... Kép bánatomra. Kíváncsi vagyok mekkorák lesznek a cysztácskák péntekre.
Egy a lényeg: nem játék! Figyelni kell! (szerintem)
Fel a fejjel!
cincerke
cincerke
 


Kedves Kriszta!
Azt hiszem, hogy a másik topic-ban már irtam, de azért ide is leirom: nekem már többször volt cystám, volt olyan, hogy mindkét oldalon, és mindketto olyan nagy volt, hogy még UH képet is kaptam róla...A lényeg: eddig még mindig magától kipukkadt és kijött a mensivel! A hasiizomgyakorlatot az orvosok is szokták ajánlani ilyen esetre! Egyébként ez a cysta nem olyan veszélyes, sot természetesnek is lehet venni: biztos te is tudod, hogy ezek a cysták úgy alakulnak ki, hogy megérik a petesejt, de nincs tüszorepedés...
Üdvözlettel: Szonja
Szonja
 

 
 

Nekem az orvos felírt egy bogyót, hogy addig szedjem, míg meg nem jön a mensi, de mire kiváltottam volna, megjött (tegnapelött). (a receptet nem bírom elolvasni, valami Narcolut, vagy Nercolut...?) Most persze nem szedtem be, várok még 1 mensit, és újra elmegyek hozzá. Nekem most 40-43 mmm volt.
Te mit szedsz, amire írod, hogy meg kell várni, hogy kiürüljön? Neked fáj is?
Nekem jobban fájt elötte, de most is egy kicsit.
Terhesség?
kriszta (kriszta)
 


Igaz nem engem kérdeztél...Norculutot én is szedtem amikor eloször volt cisztám, de ha megjött akkor már nincs rászükséged! Én nekem amikor fájt a pocim akkor fakadt ki a cysta.
Szonja
 


Sziasztok!

A ciszta ugye kizárja azt, hogy valaki teherbe essen?
Szonja, fájt amikor kifakadt a cisztád? Nekem tegnap fájt nagyon a bal petefészkem, alig birtam mozogni. Aztán elmúlt. Csak úgy magától.
Nem tudom mi miatt volt, a peteérésem miatt vagy esetleg cisztám van?

Puszi,
Mamacica
Mamacica
 


Mamacica! Ha peteérés körül fájt a pocid, az nagyon jó jel, mert akkor volt tüszorepedés! Remélem próbálkoztatok?! Nekem 10 napja késett a mensim, amikor az elso cystát megállapitották ( én kis naiv nagy örömmel mentem, mert azt hittem terhes vagyok)addig csak annyi tünetem, volt, hogy nem jött meg, nem volt barnás folyásom sem és a hasam sem fájt. Aztán kaptam Norculutot, majd éreztem a fájdalmat és késobb megjött.
Pusz, Szonja
Szonja
 


Szia Szonja,

Sajnos próbálkozni nem lehet, mert oltást kaptam 10 napja. Még 2 hónapot és 20 napot kell várni, hogy egyeltalán próbálkozhassunk. Remélem akkor is lesz peteérésem. Kép
Szóval azt mondod, hogy ne rohanjak azonnal a dokihoz? Végül is mostmár nem fáj. A jövő hónapban úgyis megyek rákszűrésre, majd megemlítem neki.

Minden jót,
Mamacica
Mamacica
 


Sziasztok!
Nekem amikor pozitív lett a terhességi tesztem az elso orvosi vizsgálat alkalmával találtak egy zöld dió nagyságú valamit. Cisztára vagy méhen kívüli terhességre gyanakodtak. Az UH szerencsére megállapította, hogy ciszta, és egy normál terhesség. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a ketto NEM ZÁRJA KI egymást. A 14. heti kontrolon már a cisztának hult helyét sem találták.
Úgyhogy ne aggódjatok.
Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok! Így már sokkal jobb azért. Nekem az a fura, hogy fájt, fájt, de másnap mensizni kezdtem, tehát ez akkor nem lehetett tüszőrepedés (?), viszont a fájdalom sokkal kisebb lett.

Mamacica, szia! Jobbulást a mumpszból.
kriszta (kriszta)
 


Sziasztok,
én vagyok itt a kivétel ezek szerint... Nekem volt egyszer egy cisztám, iszonyatosan fájt a pocakom, megnézték UH-on is, mondtáék ciszta, de jó nagy. Be is kellett feküdnöm vele, altatásban leszívták, jó férfiököl nagyságú volt és kb. két dl folyadékot szívtak le belõle... Szerintem az ekkora ciszta már nemigen szívódik fel magától...
Amúgy elég gyakori a ciszta a nõknél a petefészekben, szerencsére általában magától felszívódik. Sajna a barátnõm rosszabbul járt, neki egyik petefészke bánta... Kép
Nekem amúgy volt egy ciszta már az ínyemben is...
És a kicsi babámnak tizenakáérhány hetesen a buksijában találtak az UH-on két cisztát, gondolhatjáétok, mit éltem át. Szerencsére felszívódott!! Kép Kép Kép De a doki már abortuszra akart küldeni. A kicsi meg egészséges, gyönyör, és 20-án volt öt hónapos.
Bocsi az offokért. És ne vegyétek vészmadárkodásnak amit írtam!!!
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Hogy a ciszta milyen fura dolgokat tud produkalni...! a baratnom elment a dokihoz, mert fajt a hasa es nem jott meg a mensije. A doki megnezte ultrahangon, es azt mondta neki, hogy van ot cisztaja, amiket valoszinuleg el kell tavolitani. De varjanak meg egy kicsit, hatha felszivodnak. A kov. ultrahangon pedig azt mondta, hogy az ot cisztabol harom megmaradt, es azok jobb esetben meg is fognak maradni, ugyanis harom mgzatot talalt a doki. Meg is szulettek a harmasikrek. Meg jo, hogy nem tavolitottak el oket elsore!!!
Udv
Eva
Eva
 


Sziasztok,

Lányok, látom, hogy az UH sem egy Isten dolog. Nagyon sokmindent félre-látnak. Kép Remélem ennek senki nem esik áldozatul.

Üdv:
Mamacica
Mamacica
 


Mamacica, ne szomorkodj, hiszen amint itt olvasom, nem esnek neki rögtön az embernek, ha cisztája van. Várnak elöbb, megfigyelik, hogy kipukkadt, növekszik-e, stb., és ha végképp nem megy, csak akkor. Nekem a doki az ultrahangon megmutatta, hát azt nem nagyon lehetett pl. petezsáknak nézni, mert ilyen áttetszö volt, héjjal, kb mint egy nagy vízhólyag.
SZia! Kriszta
kriszta (kriszta)
 


Szisztok!

Nekem is sajnos van cisztám.
A bal petefészkemben öt apró fekete gombocskát láttam az UH-n múlt pénteken.
A doki Norcolutot írt fel, már két napja szedem.
Tök álmos vagyok tole.
Csütörtökig kell szednem, aztán állítólag megjön.
Nekem úgy kezdodott, hogy félidotol fájni kezdett a bal oldalon. Aztán az 58. napon elmentem a dokihoz, mert nem akart megjönni.
Szerintetek ez mitol alakul ki az emberben?

Üdv
Dorka
Dorka
 


Nekem pár napja megint nagyon fáj a petefészkem, a jobboldali jobban. Ez nektek addig szokott fájni, amíg ki nem pukkad?
kriszta (kriszta)
 


Sziasztok!
Én most tökre félek és nem tudom mit tegyek.még csak 15 vagyok és nem jött még meg.Nagyon félek,hogy esetleg cystám de szerncsére nem szokott fájni a hasam.Viszint folyásom az van.A cysta az kizárja a menses megjöttét?Segítsétek!!!!!!!!!!!!
Névtelen
 


Sziasztok
Nálam 6 hetesen látott a doktor egy cisztát az egyik petefészkemen, mondta, hogy okozhat alhasi panaszokat, de jó esetben magától eltunik... A terhességem 9. hetében már nem is volt ott... (Állítólag ez korai terhességben igen gyakori valami...) Úgyhogy ha valakivel ilyen történik ne izguljon, nyugtassa meg magát!
Névtelen
 


Sziasztok!

Nekem is volt 4 db 6cm-es egyszer, s 3 hónapig nem akartak elmúlni, már mütétre voltam elöjegyezve, amikor egy ismerösöm bemérte, hogy rossz helyen alszunk. Vízérben. Odébb toltuk az ágyat, meg elkezdtem zöldárpa tablettát enni, s mire mütétre került a sor csak 1 maradt meg.

Üdv:

Piroska
Piroska
 


Sziasztok!
Én még nem jártam itt. Ami miatt irok: május elején rendszeresen menstruációs-szerü görcseim voltak, két hétig egyfolytában hányingerem volt, rendszertelen lett a mensim. Ekkor elmentem a dokihoz, hogy biztos terhes vagyok. Az UH szerint 40-43 mm-es cysta volt. Kétszer voltam kontroll UH-n, utána megjött, utána a doki volt egy hétig szabin, közben EGYÁLTALÁN NEM GONDOLTAM A DOLOGRA, amikor pedig három hét után visszamentem, már nyoma sem volt. Egyébként, ahogy Évi is irta, nem zárja ki a terhességet. Úgyhogy várni kell és elmúlik (persze ésszerû mérethatárokon belül)
Bocs, hogy sok voltam, de elég sok bánatot okozott (de csak az elején, amikor kiderült, hogy nem baba-már nagyon reménykedtem)
Minden jót nektek a továbbiakban: Gabka
Névtelen
 


Sziasztok lányok. Nekem 2 napja derult ki egy komplex hasi UH-n , hogy van egy 20mm-es cisztám ,csakhogy a VESÉmben. Egyik oldalon. Hát ,mit mondjak , rendesen beijedtem. Hallottatok már hasonlóról? Mennyire ritka vagy veszélyes dolog ez ? Kulonben semmilyen panaszt nem okozott eddig , a vesém sose fájt, vagy hasonlók... de most elkezdtem félni! Ha valaki tud, kérem SOS segítsen. koszonom :rita
Névtelen
 


Kedves neten lévo Doktorok!!! Megint Rita vagyok, és egyre kétségbeesettebben keresek valami választ a fent leírt vesecisztával kapcsolatban... Ha valaki tud valamilyen támpontot, nagyon megkoszonném!!! rita
Névtelen
 


Én úgy tudom, hogy a vesében lévõ ciszta hormonális problémákat okozhat, vmi gondokat a terhességgel kapcsolatban.

Írj a rendelõbe!
Névtelen
 


Hát,senki még csak rám sem néz... mármint ebben a fránya veseciszta dologban.. Írtam a rendelobe is, semmi. Kezdek nagyon elkeseredni. Tudom, a legegyszerubb lenne egy urológushoz elmenni, de se idom, sem címem. HELP ! Rita
Névtelen
 


Kedves Rita!
Ugyan abszolut laikus vagyok, csak annyit akartam irni, hogy edesapamnak a mult heten volt egy veseciszta leszivasa. Neki tizcentis volt, egy feloras beavatkozas utan harom deci folyadekot leszivtak, helyi erzestelenitessel, delben mar otthon volt. Ma pedig elment dolgozni. Utohatas semmi, egy kis fejfajason kivul, amit az erzestelenites okozott. De az orvos azt mondta neki, hogy jo minel hamarabb elintezni.
Sajna csak ennyit tudok irni a dologrol.
Udv
EVa
Eva
 


Kedves Eva , nagyon koszonom soraidat !!! Ehhez képest nekem csak 2 centis van..... akkor talán nem kell annyira megijednem. De azért legalább elmegyek az urológiára. Apukádnak voltak elotte panaszai, vagy csak " véletlenul" derult ki a cisztája ? Rita
Névtelen
 


Kedves Rita! teljesen veletlenul derult ki. regota gondjai vannak a hasnyalmirigyevel a cukorbetegsege miatt, es csinaltak egy hasi ultrahangot, ott lattak meg. Az o bevallasa szerint sem volt kulonosebben veszes a dolog, pedig o elegge fl mindenfele orvosi beavatkozastol.
Udv
Eva
Eva
 


Lányok!
Nekem is találtak a jobboldali petefészkemen egy 3.8-3.7 mm-es cisztát. Nekem bizonyos mozdulatoknál szúr az oldalam, fáj a hátam stb. Az orvosom a vizsgálat során észre sem vette (annak ellenére, hogy a 48 kilómmal még talán a túlsúlyt sem találhatja kifogásnak), hanem miután a körzetinél is voltam, õ beutalt ultrahangra és ott vették észre. Mi is nagyon szeretnénk babát de eddig még nem jött össze. Titeket mennyi idõ múlva küldtek vissza kontroll UH-ra? Van valaki aki homeopátiás vagy valamilyen gyógynövényes kúrát kipróbált?
Elõre is köszönöm, ha valaki megosztja velem tapasztalatait.
Picur
Névtelen
 


Nekem is volt ketszer is cisztam. Az elso felszivodott a masodiknal gyogyteakat ittam es maszirozni kellett a labamat,valtofurdot kellett meg csinalnom. Ez ugyben ha barmilyen kerdesetek van szivesen segitek ha tudok. En nogyogyasznal nem voltam nekem egy termeszetgyogyasz vette eszre aki iriszdiaknosztikaval foglalkozik.Mind a ketszer sikerult megszabadulnom tole.Azota volt mar egy terhesegem ami 10 hetesen elhalt ezutan 3 honap mulva ujra terhes lettem es mola terhesege volt. Szeretnenk nagyon egy kisbabat de en el vagyok keseredve es felek a kovetkezo terhessegtol ha van valami tanacsotok osszatok meg velem elore is koszi Andi
Andi
 


Szia Andi!

Szerintem menj el nõgyógyászhoz!
Nekem is voltak problémáim (a peteéréssel) és ugyan természegyógyászt meg sem próbáltam, de nõgyógyászhoz elmentem. Az elsõ alkalommal teherbe is estem és most van egy gyönyörû 6 hónapos kisfiam.
 
 


Sziasztok!

Nekem is voltak sajnos (petefészek) cisztás problémáim. Nálam az elsõ esetben nem tünt el magától, sõt folyamatosan növekedett. Erre sajnos ráment a baloldali petefészkem. Nagyon el voltam keseredve, az orvos szerint évente egyszeri szûréssel elkerülhetõ a fent említettek.
Sajnos azóta ez bebizonyosodott, hogy nálam nem így van, kb. fél év alatt 4 cm-s cisztám lett, ami szintén tovább növekedett. Megint kórházi elõjegyzést kaptam (mondván leszívják). A ciklusom mindvégig normális maradt. (Hál Istennek!) Nagyon szerettem volna olyan megoldást találni, ami a cisztával együtt a kialakulásának az okát is megszünteti és nem csak a cisztát. Nagyon örülök, mert sikerült ilyen "segítséget" találnom! Ha valakinek hasonló problémái vannak írjon email címemre! lehokati@freemail.hu
 
 


Szia Katyus!

Jól értem, hogy sikerült megszüntetned a kiváltó okokat valahogyan? Engem érdekel mi az, mert a húgomat érinti az ügy. (Anyukámnak még az én születésem elõtt kivették az egyik petefészkét ciszták miatt, azután szülte mind a 3 gyerekét. )

Ilon
 
 


Szia Ilon!
A RENDELÕ-ben olvastam a ciszta témánál, valaki a következõt írta:
"Elõvettem az Nõk egészségkönyve c. könyvünket, és az abban leírtak teljesen illenek rám, miszerint többnyire vékony testalkatú, ideges, szorongó nõkben alakul ki, valamilyen rendkívüli fizikai vagy lelki megterhelés következményeként, pl... folyamatosan fennálló stressz hatására."
Szerintem (könyvek, természetgyógyász forrásokból) ciszták azoknál alakulnak ki, akik állandó feszültségben élnek (stressz), magukba folytják az érzelmeiket(többségében negatív), és nem képesek "kitombolni" magukból.
Ezek legyõzésére (feszültség) ma már nagyon sokféle módszer létezik (sport, relaxáció, megfelelõ étrend (rengeteg zöldség, gyümölcs, húsból a lehetõ legkevesebb)
Sajnos én is nagyon gyakran vagyok feszült (hosszasan problémázok magamban mindenen), nehezen bírkózok meg a problémákkal, de próbálok ezen komolyan változtatni!!
 
 


Szia Katyus!
most leesett az állam. Ezek szó szerint igazak rám is. Azért diagnosztizálni kell/ érdemes, nem? És hogyan? UH-n megnézik? Nekem egyszer már volt róla szó (még szûzlány koromban), de a bélgázok miatt nem láttak semmit. Kép Jó, nem? Ennyiben maradtunk.
Húst imádom, tombolás nuku, sportra se idõm, se energiám.
Akkor elõször a doki, ugye?

Kép
Ilon
Ilon
 


SZiasztok!

Azoknak írom ezt a levelet akik agyon aggódják magukat a ciszta miatt, és mindenféle borzalmas gondolataik vannak a jövőre nézve( kiveszik a p.fészkét, nama lehet terhes stb). Ezért írom le az én esetemet. Kamaszkorom óta soha! nem volt renszeres mnsim. Ill. mindig megjött, csak kb. kéthavonta, rendszeretlenül. Főiskolás koromban aztán amikor már rendszeres nemi életet éltem kerestem fel először orvost hogy írjon fel fog.gátló tablettát. Kaptam egy nagyon alacsony horm,ontartalmú vmit. minden oké volt tőle be voltam programozva. mindig 28 naponként jött meg. Aztán már kb. két éves használat után meguntam és terhesnek éreztem a ahasznáálatát, meg mégicsak hormon, dszóval abbahagytam. Ezután kb. két éven keresztül gondok voltak, sokkal több, mint középiskolás koromban. Gyakorlatilag két-három havonta v. még ritkáébban jött me. Ekkor derült ki hogyx cisztáim vannk. zölddiónyi nagyságúak. Voltam leszíváson is amit alatatásbvan végeztek. Nem fájt, nem éreztem az egészből semmit. A gondolathoz, hogy cisztáim vannak egész jól elfogadtam, mivel olyan nagy fájdalmat soha nem okozott. Időnként jobban görcsölt. Én is szedtem Norculutot, meg mindenféle csodabogyót. Amit tudtam hogy fogamzásgátlót soha többet nem szedek be, ha a fene fenét eszik akkor se. Kérdezetm az orvostól hogy milyen gyógymódokat javasolna a műtét, ill.a fog.gátló szedése vagy a gyógyszerek mellett?? Ekkor legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta ha terhes leszek valószínűleg megoldódnak a agondjaim. Gondoltam magamban ja igen mert az csak úgy megxy mikor fogalamam sincs hogy mikor van peteérése. Aztán terhes lettem, Ez 4 évre rá a műtétem után volt. Nem is tudtam róla hogy állapotos vagyok úgy menetem el az orvoshoz, hogy na megint biztos cisztám van.. Teljesen normálisan teltek a várrandósság napjai és a szülés is. minden komplikáció nélkül lezajlott. Azóta többször is voltam vizsgálaton, és SOHA NEM TALÁLT AZÓTA EGYETLEN EGYET SEM!!!!
Szóval lányok ha tehetitek aszüljetek!! Ne csak ezért de minden szempontból megéri !!!
egedine
 


Szia Kriszta (kriszo7)!

Próbáltam Neked email-t küldeni, de megtelt a freemail-s postafiókod.
 
 


Sziasztok!

Nekem volt többbször is , sajnos.
Az egész 13 éves koromban kezdődött, elestem biciklivel és egy dudor volt utána a hasamon, mint utóbb kiderült a ciszta volt az, ami megfordult bennem akkor.

Ez volt a szerencsém, hogy elestem, mert csak így derült ki.

Semmi bajom nem volt előtte viszont akkor fájt a hasam már.

Rögtön tovább küldtek a helyi kórházból Vácról Budapestre a II.számú nőgyógyászati klinikára dr.Paulin Professzorhoz, és ő meg is műtött.

Azt mondták csecsemőfej nagyságú volt és szerencse hogy észrevettük, épp idejében.

És 13 éves voltam akkor. Egyébként Vácon terhességre gyanakodtak, életemben először vizsgált meg nőgyógyász és kérdezték, hogy közösültem -e már, mondtam hogy nem (13 évesen még hol voltam attól!!!) és erre a doki az asszisztensnőnek lediktálta, hogy : "tagadja a közösülést." ez írták a papíromba ott.

Aztán kiderült, hogy tévedtek, de igazán a szüleimtől kértek elnézést , tőlem nem is !!!

Képzelhetitek milyen érzés lehetett nekem akkor, hisz még gyerek voltam.

Később még 2-3 x is volt cisztám és volt, hogy punkciót végeztek(leszívták) és volt hogy elmúlt gyógyszertől, mert attól megjött.

Egyébként mind jóindulatú volt és folyadékkal teli.

A későbbieknél már éreztem hogy fájdolgál, nem éles fájdalom volt, csak olyan nyomó, furcs érzés, néha mintha egy nagy kő lenne bennem, akkor már mindig tudtam hogy ismét kijött a ciszta.

Hát bocsánat, kicsit hosszú lett, de szerettem volna elmesélni nektek.

Sziasztok

Mea

Mea
mea
 
 


Sziasztok!

Én ma voltam kivizsgáláson (vérvétel, stb.), mert november közepén lesz egy ciszta-műtétem. Kicsit izgulok, mert bár már volt egy punkcióm, de ez most laparoszkópos műtét lesz. Remélem minden simán megy majd.

Szöszke

Kép
 


Sziasztok!
Nekem is van cisztáma méhemen és 6cm.
Nekem is megzavarta ciklusomat,azaz nem jött meg.
Tanácsot adok nektek,hogy én mit csináltam és így megjött.
Orvosnál voltam és ott állapították meg hogy cisztám van.
Én voltam vérvételen is és minden rendben volt.hüvely ultrahangon azt derítette ki az orvos,hogy lehet csak egy tüsző van bevérezve.
Én erre mezei zsurló füves ülőfürdőt vettem utána egy órát dunsztoltam magamat(töröközőbe bugyolálás és az ágyban 1 órát kell így eltölteni). Minden nap éh gyomorra ittam meleg civkafarkfű és mezei zsúrlótea keveréket.ezeket herbáriában is lehet kapni szárítottan,de a réten vagy otthon is terem.ezek mellett még biotron lámpával is kezelem magamat.Rá 4 napra megjött pedig az orvos 1héttel későbbre mondta.Nekem ez több szőr is bevált.
Mári Trében könyvet nagyonajánlom mindenkinek.
A dunszkötés az,hogy egy harisnyába kell rakni mezei zsúrlót és forrásban lévő víz felett kell megpuhítani és utána melegen a petefészekre vagy méhre kell rakni attól függ hogy hól helyezkedeik el.És utána rongyot kell rárakni és valamilyen fóliát amivel körbe tekeri magát az ember és így melegen tartja.A végén gézzel lehet megkötni.Én így csináltam.Már nem fáj a jobb oldalam és a mesim is megjött. De van még más lehetőség amit én szedek is. A svéd cseppes borogatás is nagyon jó a kritikus helyen csak előtte be kell krámezni,ne hogy kicsipje ott a bőrt.
 


Sziasztok
megint én vagyok a gyógynövényes.

Még megíroma gyógynövény cseppnek és krémnek a nevét amit használokCytovital krém,gynex csepp. A csepp még fogyszt is és beállítja a vérzést is és még sok mindenen segít. Olyan mint a svédcsepp 21 féle gyógynövényt tartlamaz.A gynex ára 4900.- és a Cytovital ára 2900.- . Gyógyszertárban vagy herbáriában érdeklődjetek utána.
Én szeptemberben megyek vissza kontrollra és szerintem nem lesz már semmi sem ott. Én bízok a gyógynövények erjében.Minden fűben fában orvosság van.És ezt más is megcsinálta és elmultak a cisztái a mellében és a belsó szerveknél is.Édes anyám főnökének volt és ő ezt csinálta. :)
 


szisztok megint és.
Én a dokitól nem kaptam semmilyen gyógyszert sem,mert a hepatítiszB miatt és emiatt nem is szedhetek fogamzás gátlót.
Nem fertőzök és már csak véremben lehet kimutatni.
Ja és nekem nagyonsoxor volt hüvely gombám. Emiatt kezdtem el a gyógynövényes teákat inni és ezzel is ki lehet mosni a hüvelyt,csak cisztánál nem szabad, mert ha a hüvely öblítőt helyezünk fel az ki is jukaszthatja. Emiatt a sexet is kerülni kell mert amiatt meg felcsavarodhat és iszonyú görcsöket okoz.És egyből műtéttel lehet csak megmenteni.
A ciszta mint tudjuk egy tömlő ami eltömődhet és a belsejében folyadék keletkezik aminek a hatására megnövekszik. A ciszta jó indulatú abban az esetben szerintem,ha időben észrevesszük.
De ah kővúl a szövet is folyadék akkor szokták műteni.
Barátnőmnek már egy éve meg van és nem nől és nem folyásolt még eddik semmit sem be. Szerintem ez sem normális.

Nekem amúgy is görcseim vannak ha meg jön most nem volt és talán a ciszta miatt,vagy mert már nincs ott :)

sziasztok remélem azért valaki megpróbálja.eza krizikus eseten is segít!!
 


Sziasztok!

Tina vagyok, 20 éves. Azért fordultam hozzátok,mert orvoshoz egyenlőre még nem mertem. Pár hónapja tapasztaltam,hogy a bal oldalon a hasam alsó része feszül és tapinthatóan is más mint a jobb oldala. Azóta se múlt el ez az érzés, néha előjön, néha viszont nem. Elég sokat tapogattam és egy henger szerű dolog tapintható ki, ami felmegy egészen a hasam felső részéig. A furcsa az,hogy elég jól mozgatható.
Menstruációmmal nincsen gond. Pár hónapja abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Azóta mindig megjött. Egyszer voltam nőgyógyásznál más okból, akkor még nem éreztem ezt a hasfeszülést. Akkor megvizsgált hüvelyen keresztül, és akkor azt mondta,hogy semmi bajom. Ultrahangot nem csinált,mert más okból voltam nála. De ha cisztám lenne, akkor azt ki tudta volna tapintani, vagy arra csak az ultrahang alkalmas? És az,amit én kitapintottam,az mennyire természetes?
Az tény,hogy már 1 éve csupa stressz az életem, egymást érik a problémák, ráadásul iszonyúan félek a betegségektől. Olvastam egy orvosi oldalon,hogy sokszor amire fiatal nők azt hiszik,hogy ciszta, az valójában pszichés eredetű dolog. Nem akarok mentegetőzni, csak nyugtatgatom magam. Szerintetek van okom az aggodalomra?
 
 


Remélem, van valaki, akit szintén Mirena-t használ és megoszthatnánk a tapasztalatokat. Másfél éve szültem, utána 2 hónappal helyezte fel a nőgyógyászom a Mirena nevű IUD-t. Ez olyan mint egy spirál, csak hormont is bocsát ki magából. Pár hónapja fájdogál a petefészkem. Elmentem a nőgyógyászomhoz, kézzel megvizsgált és azt mondta, hogy minden rendben. Megkérdeztem, hogy akkor mi lehet a fájdalom oka, de csak kitérő választ adott. De csak zavart a dolog (egyébként nem nagy fájdalmat érzek) és elmentem a háziorvosomhoz, hogy adjon beutalót ultrahangra. Ott egy másik nőgyógyász megállapította, hogy 6,3-szor 3 cm(!)-es cisztám van. Azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, ezen kívül semmit nem mondott, pedig még próbáltam volna kérdezgetni (ez Kiskunfélegyházán történt). Visszamentem a háziorvoshoz az eredménnyel, ő is azt mondta, hogy nincs vele teendő, de ő legalább javasolta, hogy pár hónap múlva ismét nézessem meg. Azt vetette fel (bár hozzátette, hogy ő nem nőgyógyász és nem akar beleszólni), hogy esetleg a Mirena-tól is lehet, mivel nem menstruálok tőle, ennek a spirálnak van egy ilyen hatása a nők többségénél. A ciszta pedig úgy alakul ki, ha jól értettem, hogy a petefészekből nem bír kilökődni a petesejt és ezáltal jön létre a ciszta. Azt is mondta, hogy magától is elmúlhat. Én viszont úgy tudom, hogy ha magától felszívódik, akkor a menstruációval együtt távozik. Viszont mivel én nem menstruálok, ezért a saját logikám szerint nem múlik el magától.
Szerintetek érdemes lenne kivetetnem a Mirena-t? Másnak volt vele panasza? Mivel másfél éve szültem, a terhességem alatt többször jártam ultrahangon, ezért gondolom észrevették volna a cisztát, tehát ez azóta alakult ki.
Köszike előre is a válaszokat! :wink:

Menyus

KépKép
 


Sziasztok.Én 7 hetes terhes vagyok,és nekem a bal petefészkemnél van ciszta.Hát mikor az orvos megkérdezte,hogy:most akkor mit szeretnék?én azt válaszoltam,hogy biztosan így nem tarthatom meg ha cisztám van,erre ő:azzal maga ne törődjön azt majd mi megoldjuk és nevetett egyet.Ekkor éreztem hogy biztonságban van a pocaklakó.Hát ennyi lenne az én történetem Kép
 
 


Sziasztok.
PCOs vagyok.1 hónapja műtöttek.Még 3 nap és elmúlik a mensim és lehet próbálkozni a baby-vel.Már nagyon rég óta szeretnénk kisbabát,de csak nemrég derült ki ez az egész cisztás dolog.Kaptunk fél évet,hogy spontán összejöjjön,ha nem akkor jöhet a lombik.Öszintén szólva nagyon remélem,hogy a fél év alatt sikerül.Van közöttetek olyan akit szintén pco-val műtöttek?[/img]


Sziasztok èrdelödni szeretnèk hogy, a petedeszkemen van egy ciszta mar 3 hete orvoshoz jarok de mèg nem mondanak semi csak anyit hogy napro napra nöl a ciszta de nem is èrzek semit csak anyi hogy szedülok volt mar valaki ilyenbe ?! Eloreis koszonom a valaszt !!
 


Sziasztok!
Nekem kB 3hete találtak egy 8cm-es cisztát a bal oldalon ami mondván felszívódik majd a mensivel.. Azóta megjött, el is múlt, de a ciszta nem szívódott fel, egyre jobban fáj, lehet hogy azóta is csak nől?
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

cron