Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Gigi!
A spontán vetélést észre lehet venni, de az elhalás lehet tünetmentes, lehet, hogy csak az ultrahang mutatja ki. Érdemes lenne a következő kúpot kiiratni:
Acidi borici
Natrii borici
aa gta 0,35
Neomicyni sulfurici
Pulveris Nystatini
aacgta viginti (0,20)
Butyri cacao
q.s. ut f.l.a.supp.
Dentur tales doses No. X (decem)
S: Este egy hüvelykúp

Ez használható terhesen és a hüvelyben levő kölönböző kórokozókra hatásos (gomba, Coli).

Kedves Andi!
Úgy látom, a myoma mérete csökkent, de ha érinti a méh belső felszínét, akkor okozhatja a bő vérzést. Jó szakorvos ebben a kérdésben dr. Pálfalvi László a Szent István kórház nőgyógyászati osztályán. Ragyogóan ki tudja venni a myoma gócot.

Kedves Pocka!
Szerintem se olyan nagyon rossz a vérkép, és még van ideje javulni. Én 2x1 Ferrograd folicot és 2x1 Folsavat adnék.

Kedves Hajni!
Ha a 18. napon legalacsonyabb a hőmérséklet, és a 28. napon jön meg a vérzés, akkor a 3 vérvételt a 21. 23. és 25. napon kellene megcsinálni. A progeszteronon kívül egy alkalommal az FSH, LH, prolaktin és tesztoszteron szintet is meg kellene nézni.
A 10 napos 2. fázis bizony rövid, és akadálya lehet a normális terhességnek. A hormonvizsgálatoktól függ, hogy mit kellene vele tenni. A spontán vetélés befejezése után legalább fél évet célszerű várni, és feltétlenül be kell állítani a ciklus hormon rendszerét a terhesség előtt.

Manyusz!
Ez melyik ciklusnapon volt levéve? A magas tesztoszteron mindenképpen gátolja a terhességet.

Olga!
Talán írtam a mél címedre, nem vagyok benne biztos.
Ha a HCG és az AFP is kisebb 1-nél, akkor valószínűleg kisebb a terhesség a 16 hétnél, ezért jónak számít az eredmény. Nem a baba sorszámától függ. A nyitott gerincnél az AFP magasabb 2,5-nél. UH mutatja még ki. Erre jó a genetikai UH. Jó szakember kell hozzá. Chorion biopsziát a Down szindroma gyanuja esetén javaslom. Nem lényegesen nagyobb a vetélési kockázat, mint magzatvíz aspirációnál. Én azt hiszem, ha bejelentkezel a Schöpf-Mereybe, akkor fogadnak.
A menzesz utáni 3 napos barna váladék esetleg egy kis gyulladásra utal. Jót tesz erre a Gynevac.
A Gynevac-ot nemcsak sikertelen próbálkozás esetére ajánlom, hanem mindenkinek, aki egészséges babát szeretne, mert ez után megfeleződik a spontán vetélések száma, majdnem felére csökken a koraszülések száma és harmadára csökken a méhen belüli sorvadások száma. Felére csökken a születés körüli halálozás(ami 1-2 % körüli). Tehát mielőbb adasd be.

Dino!
Irtam magánban, megkaptad?

Kedves Taháni!
A leírt tünetek lehetnek hormon problémától, lehetnek gyulladástól. Csak teljes kivizsgálás után próbálkozzatok, és előtte feltétlenül kapjátok meg a férjeddel egyxütt megint a Gynevac-ot. Örülök, hogy a Gynevac hozzá segített a babához, és még jobban örülnék, ha megírnád mélben (a nevemre kattinva) a neved és telefonszámodat, mert ezeket az eseteket feljegyzem, dokumentálom magamnak.

J.Katalin!
A szájon át bevitt laktobacillusok hasznosulnak az emésztő csatornában. Ezekkel együtt nyugodtan adható a Gynevac. A folyás lehet fertőzés jele. A krónikus fertőzésnek nem szokott labor tünete lenni. Jó lenne a babával megvárni a kezelés végét, de ha besikerül hamarabb, a Gynevac nem árt a babának.

R.Edit!
Az optimális a 10 nap, de nem történik nagy baj, illetve nincs nagy különbség a hatásban, ha 1-2 nappal több,vagy kevesebb. Inkább 8 nap legyen, mint 18. Nem feltétlenül kell azonos napon adni a férjednek.
Köszönöm a gratulációt. Most még jobban el vagyok havazva...

Ikk!
Az elzáródott petevezeték nem nyíkil ki. Ha mégis, az irodalmi ritkaság, de megtörtént. Mégis érdemes megkapnotok férjeddel együtt, mert a lombik sikerét fokozza. Az se elvetendő szempont, hogy a folyásos panaszokat megszünteti.

Azt hiszem, mindenkinek válaszoltam.
Mindenkit üdvözlök
Erazmusz
 


Kedves Erazmusz!

A mail címre küldött levelet nem kaptam meg, de köszönöm a választ.
Biztos leírtad már egy párszor, de az archivumot sajnos nincs időm a baba miatt átnézni. A Gynevac-ot a páromnak is meg kell kapnia? Több helyen írtad, hogy a férj is kapjon? A körzeti orvos adja be, vagy a nőgyógyász? Szóljak a nőgyógyásznak vagy nem kell? Illetve ki írhatja fel? Mennyi ideig tart a kúra? Mindegy mikor kezdi az ember, értem itt, hogy menszesz előtt, után stb.

Még egy kérdés, mi a szex pontosan előírt ritmusa? Az egyik válaszodban írtad, hogy az is fontos a mielőbbi baba szempontjából.

Üdvözlettel: Olga
Olga
 


lkk! Nekem is el voltak zárodva a petevezetöim, sajnos a lombikkal nem lettem terhes, szerettem volna valami mütétre menni, amivel meg lehetne nyitni a petevezetöt, de több orvos is azt mondta, felesleges, reménytelen. Ezek után most kész csoda vagyok, hogy terhes lettem. Amikor megtudta a doki, telefonban egyböl azt vágta rá, hogy akkor méhen kivüli. Szerencsére nem igy lett. Csak arra tudtak gondolni, hogy rengeteg hasizom gyakorlatot végeztem, és valahogy attól megnyilhattak a petevezetök! Bocs, ha kuruzslásnak tünik, én nem értek hozzá, de tény 4 év után most végre itt a baba a pocimban. Remélem nektek a lombik hamar meghozza a sikert!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
 
 

 
 

Sziasztok!

Én úgy tudtam, hogy ha nincs vészes letapadás, akkor akár a HSG képes megnyitni a petevezetőt.
Úgy látszik, az igazság odaát van Kép

Annamari
 
 


Annamari! Én is hallottam arrol, hogy volt akinek mütéttel sikerült megnyitnia, mivel a lombikot egy ideig nem tudtuk volna folytatni, én több orvost is megkerestem (meddöségi szakembert is) mind hiábavalonak tartotta a mütétet. Én sem értem, mitöl függ, hogy valakinek javasolják-e.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
 
 


Kedves Erazmusz!

Köszönöm válaszod és megy a mail!

Ikk!

Nekem is letapadt petevezőket állapítottak meg a laparoszkópiás műtét során. 4 hónap múlva (október) volt az első lombikos próbálkozásunk, ami nem sikerült. Decemberben pedig spontán terhes lettem! Az én orvosom azt mondta, van ilyen, hogy magától oldódik (a petevezető), de nagyon ritka. A lényeg a másik szobában alszik:-)))

Taháni
Taháni
 


Kedves Erazmusz!Most kerültem erre az oldalra és ngyon sok fontos dolgot olvastam tőled.Én 38 éves vagyok,2 nagy fiú édesanyja,második házasságomban élünk boldogan mind a négyen.Kisbabát szeretnénk,l éve abba hagytam a fogigátlót,azóta nem estem teherbe.Minden vizsgálaton szinte túl estem,semmi kórosat nem találtak az orvosok.l hónapja a Kaáli Intézetbe mentünk el a párommal,1 inszeminen túl vagyunk,nem sikerült.Nem tudom tovább lépjek-e?Elmondnám híztam kb.10 kg és az orvosom azt mondja,feltétlen fogyóznom kell,ha szeretném a beültetést.90 kg vagyok kb.Kicsit nehezemre esett,hiszen így is eléggé összezuhanok minden hónapban,mostmég a súlyom is gond.Persze az is lehet,hogy túl érzékeny vagyok.Mit tegyünk,most pénteken kell visszamennünk a Kaáliba,akkor leszek a 8.napon.Talán meghallgatjuk,hogy mit mond a doki és majd döntünk.Tudom a természet ellen nem sokat tehetek,de félek,hogy kifutok az időből.Az előző két gyermekemmel l hónap után teherbe estem.Tényleg a súlyommal lenne a gond?Én ezt nem akarom elhinni.Egyébként sosem voltam nádszál.Várom a válaszod,örülük ,hogy rád találtam és mindenkinek szorítok aki ezen az oldalon bármiféle problémára választ vár.Sziasztok
kagnes22
 


Szia Kagnes!

Egy abszolút tudománytalan megközelítés:
Ha elkezdesz sportolni a fogyás érdekében, azzal egy kicsit eltereled a figyelmed a babásodásról. Ez sokaknak már elég a teherbeeséshez (nekem is elég volt, több mint másfél év próbálkozás után Kép)!

Annamari
 
 


Kedves Erazmusz!

Én Muskovits Mónika vagyok és egy kis segítségre lenne szükségem.
2003. 03.14-én született meg kisfiam, és 2 honapos kora ota kap kiegészítésként tápszert, de kb. 3 hete már egyáltalán nem szopik. Sok kismama társamtol azt hallottam, hogy előfordulhat, hogy ameddig szoptatok, addig nem tér vissza a menstruáciom. azt szeretném kérdezni, hogy gond e ha még mindig nem menstruáltam, vagy ne foglalkozzak egyenlőre vele. A történetemhez az is hozzátartozik, hogy a terhességem előtt is rendszertelen volt a cilusom.
És a másik dolgo a fogamzásgátlás volna. Mi a Pharmatex krémmel védekezünk jelenleg, de nem tudom mennyire bízhatok benne. Nagyon szeretnénk majd kistesót, de mivel Ádi babám császárral született ugy tudom, hogy 2 évig nem ajánlott az ujabb szülés.
Előre is köszönöm válaszát:
Mónika
musi
 


Szia Annamari,köszi a biztatást.Keddtől eljárok aerobikozni.Igen,azt hiszem egy kicsit magamat kell "helyre tenni",megpróbálok uralkodni az érzéseimen,egyszerűen csak azon veszem magam észre,hogy már megint sírok.Igyekezni fogok helyre állni és akkor talán...
kagnes22
 


Kagnes! Hosszu evek után én is elkezdtem sportolni és akkor lettem terhes, szerintem is jót tesz neked is! És sok sikert az inszemhez!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
 
 


Kedves Erazmusz!

Az egyik válaszodban olvastam, hogy terhesség előtt 2 hónappal el lehet kezdeni szedni a folsavat. Én Július vége óta Maternát szedek, abban van 1 mg folsav. Elegendő ennyi, hogy megakadályozza a velőcsőzáródási rendellenességeket, vagy még várjunk a babával? Elegendő, ha csak Július vége óta szedek Maternát, és már ebben a hónapban hozzá szeretnénk látni a babához?

Válaszodat előre is köszönöm
Kitti
Kitti
 


Kedves Erazmusz! Visszaolvasgattam az eddigi hozzászólásokat és úgy gondoltam leírom neked a hormon eredményeimet:
prolactin:10,2
FSH:24,65
LH:13,30
Estradiol II.:113,00
HTSH:2,85
T4 total:8,0
T3 total:1,39
Progeszteron:0,15
T4 Free/szabad:23,86

Hát ennyi!
kagnes22
 


Kedves Erazmusz,lehet hogy az előbb nem sikerült elküdenem az eredményeimet,ezért most ujra leírom,bocs a kétszer küldtem:
prolactin: 10,2
FSH:24,65
LH:13,30
Estradiol II:113,00
HTSH:2,85
T4 total:8,0
T3 total:1,39
Progeszteron:0,15
T4 free /szabad:23,86
Nagyon várom a válaszod,üdv Kagnes

KARMEN! Sajna az első inszem nem sikerült,csütörtökön megyek vissza a Kaáliba ég igazán nem tudom mit tegyek,megvárom mit mond a doki,mi lesz a javaslata.
kagnes22
 


Kagnes! Sajnálom, de te is tudod legközelebb nagyobb lesz az esély! Szerintem ott nagyon jó orvosok dolgoznak, jó kezekben vagy! Melyik Kaáliba jársz? Én a szegedibe jártam.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
 
 


Szia Karmen, én is a szegedibe járok, a Zádori doktorhoz.Valószínű én vagyok túl érzékeny,de remélem túl fogom magam tenni ezeken az érzéseken.Nem tudom mit mond a doki, de én ugy tervezem,még egy inszemet megpróbálnék, a beültetést nem hiszem.Csak lehet ,hogy ha nem jön össze,mindig gyötörni fog a lelkiismeret?!
kagnes22
 


Kedves Erazmusz!

Kicsit kiegésztem az előző kérdésem azzal, hogy 2 hete napi 1 folsavat is szedek.

Az egyik válaszodban olvastam, hogy terhesség előtt 2 hónappal el lehet kezdeni szedni a folsavat. Én Július vége óta Maternát szedek, abban van 1 mg folsav. Elegendő ennyi, hogy megakadályozza a velőcsőzáródási rendellenességeket, vagy még várjunk a babával? Elegendő, ha csak Július vége óta szedek Maternát, és már ebben a hónapban hozzá szeretnénk látni a babához?

Szerinted melyik vitamin a legjobb? Elég sok helyen jártam a neten, és már nem tudom eldönteni.

Válaszodat előre is köszönöm
Kitti
Kitt
 


Kedves Erazmusz!

Lehet,hogy kérdésem nem szigorúan nőgyógyászati,de hátha tudsz válaszolni. A 16. heti labor eredményem néhány helyen a normálistól jóval eltérő eredményt produkált. Mivel ezek nem olyan adatok ,melyek a babákra /ikreket várokKép/ kihatnának,így a dokimmal jól átugrottuk a témát. Engem mégis foglalkoztat,melyik mit takar és miért lehet magas. A kérdéses dolgok: SGOT/ASAT, SGPT/ALAT, triglicerid, WBC. Ezeknél produkáltam elég magas számokat. Kérlek írd meg,mit jelentenek ezek és esetleg ,hogy mitől lehetnek ilyen magasak. Előre is köszönöm!

Kisbuksi
 


Kitt,
Ne haragudj, hogy belekotyogok, tudom nem engem, hanem Erazmuszt kérdezted, de hátha ő nagyon elfoglalt és nehogy emiatt lecsússzatok a babaprojekt elkezdéséről.
Rengeteg info van a "megint megjött" topikban a folsavról és én is onnét tudom, hogy a napi szükséges adag 0,6 mg, ami bőven benne van a Maternában, elevitben is. Főleg, ha még pluszban is szedsz, nehogy ez legyen az akadálya, hogy nem startoltok rá a dologra.
Bocs a kotyogáséert, a fent említett topikban, biztos tudományosabban hozzá tudnak szólni a lányok. Kérdezz bátran, nagyon aranyosak.
Edit

Edit
Kép


Kép
 
 


Lányok!

Ha Erasmusnak leleteket írtok, akkor írjátok meg hozzá a mértékegységet is.

Kedves Kisbuksi!

Egész pontosan,mit jelent, hogy magas? mennyiek voltak azok a magasak?
Névtelen
 


Kedves Névtelen!

Jogos...

Tehát előre írom a normál tartományt,utána az én "produkciómat".


SGOT/ASAT: norm.tart.: 1-36 U/L,nekem 49, SGPT/ALAT: norm.tart.: 1-47 U/L,nekem 61, triglicerid : norm.tart.: 0,55-1,85 mmol/l,nekem 2,6 , WBC: norm. tart.: 4-9, nekem 15,1. Remélem sikerül kibogarászni! Várom a választ, előre is köszönöm.


Kisbuksi
 


R.Edit!

Köszönöm a segítséged.
A Maternás dobozra viszont csak 1 mg folsav van írva. Egy folsav tabletta pedig 3 mg. Így akkor kicsit le vagyok maradva. De átnézek a topicra, de várom Erazmusz válaszát is.

Mégegyszer köszi
Kitti
Kitti
 


Kedves Erazmusz!

Szeretném megkérdezni, hogy császármetszés után mennyi időt kell várni a másik baba tervezéséig?


Köszönöm válaszod: Petra
Petra
 


Kedves Erazmusz!

Az a problémám, hogy magas a prolactinom. 1,5 éve hagytam abba a fogamzásgátló(elotte majd 10 évig szedtem). Azóta nem nagyon jött meg (48,60,90 napra).Kb év eleje óta komolyan kisérletezünk a babáért. Több orvoshoz is elmenetm,de ne mondhatom, hogy foglalkoztak velem. Az utolsónál(a mostaninál) kicsit határozotabb voltam és elvártam, hogy vizsgáljon meg végre mielőtt hormonokkal tömne.
Szóval levetette a véremet amibol megállapított, hogy magas a prolacvtin(jaj, de jó) 3500 valamennyi vol, meg 2900 valamennyi, mert két vérvétel volt.
Felírt Bromocriptint, meg elküldött kopony röngenre, meg MR-re(ennek ma délután lesz eredménye, a koponya röngen negativ volt)
Már három hete szedem ezt a bogyót. A negyedik hét végén újra veszünk vért, aztán kiderül.
Sajnos bármennyire határozott vagyok a doki minig csak azt ,mondja, hogy: "aztán majd meglátjuk"
Azért írok, mert nem szeretnék én pontos diagnózist, hisz tudom, hogy az lehetetlen, csak okosodni szeretnék, hogy mi ilyenkor a szokásos, vagy sűrűbben előforduló menet. Beleolvasgattam a többi lány írásába és mindenféle bogyókról esik szó, amikről nekem fogalmam sincs, hogy mire valók.
Őszintén szólva az összes hormontól tartok, mert agy nélkül szedtem egy csomó ideig és tessék most itt tartok.

Válaszát előre is köszönöm:
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
 


Kedves Erazmus!

Meddőségi központba járunk, most lombik előtt állunk. Mindkettőnknél van probléma. Nálam elég sok. Jobb oldali petevezető elzáródva,PCO-s vagyok és magas a prolaktin.

Tegnap felírt az orvos serocryptint, napi egyet kell szednem. A patikában nem volt ez a gyógyszer és bromocryptint adtak helyette. Azt mondták, hogy ugyanaz a hatása, csak más cég gyártja. Elfogadtam, de nem tudom jól tettem-e.
Ezen kívül kaptam Provera nevű gyógyszert, mert nem jött meg időben a menstruációm (utóbbi időben 40-50 napra jött). Ezt egy hétig kell szedenem, aztán megjön.
Ön szerint szedhetem egyszerre a két gyógyszert? Vagy várjam meg, amíg vége a proverának és aztán bromo?
Várom válaszát

Kata
Vendég
 


Rékács! Nekem is kellett szednem, én se szivesen tettem, de ha terhes leszel és magas a prolaktin, akkor vetélést okozhat, tehát jobb ha szeded. Nekem ezt mondták a dokik (a nögyógyász nem! CSak a meddöségi orvosok)

Kagnes! Nekem is ö az orvosom, szerintem nála türelmesebb dokit nem találsz a környéken, tudod nekem nem lombik babab lett, de a mai napig bármikor megkereshetem telefonon, személyesen, szán rám idöt, megnézi a leleteimet, szóval nagyon emberséges. És szakmailag is jó. Hidd el, jobb hogy nem a másik orvost kaptad ott! Majd megérted késöbb. Szerintem ne az intézetet hibáztasd, mert nem sikerült ez 1. inszem. Sokaknak nem megy elsöre, tudom milyen a kudarc, 4 év alatt nekem is volt böven, meg könnyü mondani, türelem, de hidd el, ezért nem hibás senki, mert most nem sikerült. Majd legközelebb fog!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
 
 


Kata 75!
A bromocryptin ugyanaz, mint a Serocryptin. Az 1 szemet viszont nem szabad azonnal szedni, mert kihányod tőle a lelkedet. 1/4-del kell kezdeni és hetenként emelni 1/4-del.
A proverával lehet együtt szedni.
Üdvözlettel
Erazmusz
 


Kedves Erazmusz!

Megkaptam a levelét és nagyon szépen köszönöm. Az MR vizsgálotom eredménye negatív lett, azaz nem találtak microadenomára utaló jelet.(Hála égnek)

Még egyszer köaszönöm:
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
 


Kedves Erazmusz!

Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszolt.

Üvözlettel
Kata
Vendég
 


Kedves Erazmusz!

14. hetes kismama vagyok. Most telefonalt a vedonom, hogy a 10. heti vervizsgalat eredmenye alapjan HSV AT/KKr virus kimutathato a szervezetemben. Az eredmeny 1:64 vagy 1/64, pozitiv. Sajnos o sem tudta, hogy ez micsoda, a dokimat meg csak 1 het mulva tudom elerni. Tudnal errol nekem vmit mondani? Veszelyes ez a babara?

Valaszodat elore is koszonom!

Szamoa
 
 


Szamoa Kép
Ezt találtam neked az origón a keresőben.
Lehet, hogy nem ez, amit keresel, de hátha.....

Herpes simplex virus

A herpes simplex virus (HSV) bőr és nyálkahátya kontaktus, valamint cseppfertőzés útján terjed. A betegséget a szeméremtesten ill a hüvelyben megjelenő fájdalmas, viszkető, majd kifekélyesedő kelések jellemzik. Az első ízben jelentkező (primér) fertőzés direkt kontaktus útján a megszületendő magzatra igen veszélyes, ezért az aktív stádiumban lévő fertőzés esetében a császármetszés indokolt. A HSV fertőzés esetén a magzati fejlődési rendellenességek kockázata számottevően nem emelkedik. Koraterhességi HSV fertőzés során azonban magasabb spontán vetélési arányt figyeltek meg. A kezelésben elsődlegesen választandó szer az acyclovir (Zovirax, Virolex). A terhesség alatti alkalmazásról megoszlanak a vélemények, de a terhesség második és harmadik harmadában primer, generalizált HSP fertőzés esetén ajánlatos a kezelés, annál is inkább, mert a gyógyszer magzatkárosító voltára nézve semmiféle adat sincs.

Edit
Kép


Kép
 
 


Szamoa,
az előbb el sem olvastam, mi ez, csak miután már bemásoltam és elküldtem.

Szerintem, ez nagyon általános leírás, valamint nincsenek is benne azok a betűjelzések, amiket te írtál és a számadatok is tuti sokat jelentenek.
Nem akartalak felidegesíteni vele, csupán segíteni, de ígérem ezek után nem próbálok okos lenni az internetről, hagyom az orvosokat, hogy megválaszolják a NEKIK FELTETT kérdéseket.
Ne haragudj és remélem semmi bajod nem lesz tőle.
Edit

Edit
Kép


Kép
 
 


Kedves Erazmusz!

30. hetes kismama vagyok. Ma éjjel arra ébredtem, hogy a nyakam alul jobb oldalt fel van dagadva. Reggelre sem múlt el, és sajnos szemmel jól látható. Mi a teendő? Összefüggésben állhat ez a terhességemmel?
Egy valamire gondolok, hogy esetleg ezzel összefüggésbe hozható: 2-2,5 hete fájdogál a torkom. Általában reggel és este, napközben nem. Gyógyszert nem szedtem rá, mert nem volt túl zavaró, és mert napközben rendszerint elmúlt.
A kollégáim szerint a pajzsmiriggyel is összefüggésben állhat, de én a pajzsmirigy működéséről semmit nem tudok.
Kérem segítsen!

Manga
Manga
 


Kedves Edit!

Nem haragudtam meg egyaltalan! Koszonom szepen, hogy utananeztel! A beirasom utan en is megneztem a netet, es en is a herpeszt talaltam bunosnek. Az 1-es szerintem a herpesz tipusa lehet, mert ket fajtaja van, az egyik HSV 1- szajon, arcon ill. HSV 2- genitaliakon jelentkezik. Nekem eleg ritkan, kb. 2-3 evente jelentkezik, szerencsere. Arra jo volt a cikked, hogy ha esetleg ismet jelentkezne jobban odafigyelnek ra. Meg egyszer koszonom szepen a segitseged!
Udv, Szamoa
 
 


Kedves Erazmusz!

Kedvenc dokibácsimat nem tudom most elérni, s csöppet tanácstalan vagyok. 16. heti laborra küldött, s a vizelet vizsgálat eredményei aggasztanak. Fehérvérsejt 40, vese hámsejt 7, baktérium 1680. Lázam nincs, a vesém reggelenként érzékeny, 3 hónapi megfázásomon most adtam túl.
Azon kívül, hogy igyak minél több folyadékot, mit tehetek?
Köszönettel: M
Pannamatyi
 


Kedves Erazmusz!
Olyan nőgyógyászt keresek, aki jártas a myoma mellett kihordott terhességekben. Tudna Budapesten ilyen orvost ajánlani? Fontosnak tartom még, hogy PIC (NIC)-es kórházban vezessen szülést.
Segítségét előre is köszönöm!
Dorka (szeredas@axelero.hu), ha nem akarja nyilvánosan, akkor szívesen várom e-mailben.
 
 


Kedves Erazmusz,
Van egy kicsit bugyutácska kérdésem, de valahogy most bizonytalan lettem és nem szeretném a nőgyógyászomat ilyennel zargatni: 4. inszemen vagyok túl (kb. 20 napja volt a 13.napon) és azóta már produkáltam 2 db egy csíkos tesztet. Tudom, hogy ez alapján nem lehet baba, de eszembe jutott, hogy mi van, ha csak nem mutatja ki a teszt az eredményt, ugyanis nekem normál esetben is 35-38 napos ciklusaim vannak és az LH teszt sem szokott soha pozitív lenni, csak ha stimulálnak. Azért félek, mert közben szedek utro-t (3x2 szem) és nem tudom, mi lenne, ha abbahagynám és mégis babás lennék. Elmenne a babó? V. mégcsak hülyeség is arra gondolnom, hogy babás vagyok? Szeretném tudni a véleményét. Érdemes ezzel egyáltalán a dokimat zargatnom?
Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom,
Kíra
Kíra
 


Kedves Erzamusz!

Lehet buta a kérdésem, de nagyon zavar.
Szóval, október 9-én lesz egy éve, hogy szülem, a mensim rá 4 hónapra jött meg. Rendszertelenül és panaszmentesen. Most ez lesz a 2. v. 3. ciklus, hogy a mensi előtt pár nappal, max 1 héttel erős fejfájás, hányinger és hasi görcs tör rám. Ez kb a délelőtt folyamán valamikor előjön és ilyenkorra egy algopyritől elmúlnak. A mensi kb 3 nap utána enyhe, napi egy tisztasági betétnyi.
Ez így normális lenne?
Ja még szoptatok és a mensim most kezdett beállni egy kb 30 napos ciklusra

üdvözlettel
sasha

Kép
 
 


Kedves R. Erazmusz

Koszi szepen a valaszt.
Andrea
 


Kedves Erazmusz!

Mindkét szülésemnél nagyon lassan tágultam, a CTG pedig jó fájásokat mutatott, és fájtak is. Ezenkívül mindkét szülésnél meconiumos lett a magzatvíz: az elsőnél ez csak véletlenül derült ki burokrepesztéskor, addigra már sok órai hiábavaló vajúdás után infúzión voltam, a másodiknál pedig, amelyik eleve burokrepedéssel kezdődött, pár óra után kakilt be a pici, és ezért kerültem oxytocinra (az orvos szerint a meconiumos magzatvíz és a lassú tágulás külön-külön még nem indokolja ezt, de együtt már igen, és ezt meg is értem).

Törvényszerű-e, hogy a következő szülésnél is fájásgyengeségre és meconiumos vízre kell számítanom?

Üdvözlettel: MVica
 
 


Kedves Erazmusz!
Eddig minden megelőző ciklusomban tapasztaltam a nyákot , ami a tüszőrepedést jelzi.
Egy hete szedem az Utrogestant és nyák sehol, lehet a kettő között valami összefüggés?
Maca Vibéről mi a véleményed?
Üdvözlettel
Adel26
Adelveiszne
 


Kedves Erazmusz!
Ha heti egy 150 mg-os Mycosyst szedése mellett esik teherbe vki, akkor lehet baja a babának? Ill. ha igen, mi? Törvényszerű ilyen esetben az abortusz, vagy lehet egészésges a baba?
Köszönöm Olgi
Olgi
 


Kedves Erazmusz!

Én is egy folsavas kérdést tennék fel. Nem sok a magzatvédő vitamin, és napi 1 folsav? Azt olvastam az interneten, hogy a túl sok folsav sem jó.

Illetve érdeklődnék,hogy mikor lehetséges a megtermékenyülés, mielőtt a testhőmérsklet emelkedik, vagy a hőemelkedés után. Eltérő véleményeket olvastam erről is.

Válaszod köszönöm
Noémi
Noémi
 


Kedves Erazmusz!
Irtam Neked emailt tegnap,majd ha lesz idod nezd meg.
Koszonom:
-szoszi-
 
 


Kedves ERazmus!

Meg szeretnem koszonni a valaszaid,ha emlekszel meg ram en elek az Usa-ban es nekem volt sztrep b .toled kertem tanacsot hogy mikor kell antibiotikummal kezelni stb.Csak tudatni szertnem hogy aug.14-en (2 hettel hamarabb)megszuletett a fiam 3250 gr-al es 54 cm-el.Most voltunk ket honaposak es mar 6kg es 61cm Kép
Lenne egy kerdesem,mivel te is anya vagy remelem tudsz ra valaszolni.A fiam altalaban reggel 9kor ebred persze ejjel 5-szor is felkell enni,reggel alszik egy orat,delutan 2orat es este 10ig meg ketszer 30-50percig seta kozben.Normalis ez hogy ennyit alszik?
Egyebkent szules utan kertem az orvost hogy tesztelje meg a babat hogy nem -e kapta meg a bak-ot es a teszt azt mutatta hogy nem.

Koszonom a valaszod!
GAbi75
 


Sziasztok lányok,látom mindenkinél zajlanak az események.Nálam semmi különös,azonkívül,hogy a doki azt mondta,egy hormonszint eredmény miatt,szinte 1% az esélyünk.Úgy döntöttem,egyenlőre fel függesztem a dolgokat,ha a jó isten is úgy akarja,lesz kisbabánk.
Erazmusz milyen időközönként szokott válaszolni,mert azért nagyon kíváncsi lennék az ő állásfoglalására, a hormonszinttel kapcsolatban.Lehet,majd még egy inszemet megpróbálunk később,de a lombikprogramot nem.Nagyon sajnálom,azt hiszem saját magam kell nagyon összeszednem.
kagnes22
 


Kedves Doktornő!

Megkaptam az AFP eredményemet. A papíron az eddigi két adat mellett (AFP és hCG) másik kettő is fel volt tüntetve: PAPP-A és SP1. A kérdésem az lenne, hogy mit jelölnek ezek a rövidítések és mennyi a normál értéktartományuk? (Sajnos nálunk nem írják rá a normál tartományt.)

Előre is köszönöm: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Kedves Erazmusz doktornő!

Gondolom, hogy nagyon elfoglalt és csak egy gyors kérdéssel zaklatnám.
Nagyon nagy segítség, ha válaszol. Köszönöm.
Immunológia vizsgálat immobilizációs teszt eredménye páromnál 5 %, nálam 15%. Orvos nem hajlandó részletesen tájékoztatni, csak annyit mond, sok spermaölő antitestet termel mindkettőnk szervezete és emiatt csak az inszemináció lehet a megoldás.
Ez valóban annyira rossz eredmény? Hiába kérdezem határértékekről stb., csak inszeminálni akar.
Nagyon köszönöm.

Edit
Kép


Kép
 
 


Kedves Erazmusz!
Fiatal koromban mindig 23 napos ciklusaim voltak.Amikor már fogamzásgátlót szedhettem beállt 28 napra.Azóta született két lányom.Szülések után hat héttel mindig újra megjött.Mivel szeretnénk még egy babát már fél éve nem szedek fogamzásgátlót.Viszont a ciklusom megint visszaállt 23 napra.Lehet ezzel valamit kezdeni a gyógyszeren kívül?Decemberben megyek rákszűrésre,de addig is érdekelne a véleménye.Előre is nagyon köszönöm.
 
 


Kedves Erazmusz!

A fogamzásgátlók többségétől (kivéve Continuin) vérrögösödés lép fel időnként a szememben (látótér kiesés 10-30 perc időtartamra egy-egy ér mentén, ami aztán elmúlik). Tudna-e ajánlani a doktornő olyan fogamzásgátlót, ami nem okoz ilyen problémát (pl. hallottam egy olyan tablettáról, amit folyamatosan kell szedni)?

Köszönettel: Krisztina
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: