Új privát üzeneted érkezett!

Teljesen egyedül érzem magam.
Kétségbeesve, tehetetlenül. 3 gyerekem van és nagyon félek, hogy olyat teszek, amit magam is megbánok!
Névtelen
 


Kedves Névtelen, mi a baj??? A legrosszabb, ha kétségbeesel, írd le, hogy miben tudnánk segíteni.
Üdv
Tejbemami
Tejbemami
 


Kedves Névtelen!
Ha tudunk, nagyon szívesen segítünk, azt hiszem, ezt mindenki nevében írhatom. Meséld el, mi a baj, már az is sokat segíthet, hidd el! Várjuk!!!!!!
Emese
Emese (emese)
 

 
 

Nem tudom mi a baj!!!!! Velem van a baj, azt tudom. De nem tudom mi!!!
A gyerekeim egészségesek, szépek. A férjem szeret, nincs probléma ezzel sem.
Viszont nem tudom elfogadni a helyzetemet. Mindenki csak bírál, anyám mindenbe beleszól, a testvérem csinos és fiatal, oda megy ahova akar, anyósóm mindent jobban tud, a sógórnőm mindent jobban tud, mert védőnő.
Engem amig nem voltak gyerekeim mindenki szeretett, boldog voltam, életvidám.
MOst elvesztem!!!
Boldognak kellene lennem, mert minden feltétel adott egy boldog élethez, szeretem a gyerekeim és a férjem, DE MAGAMAT NEM. Utálok tükörbe nézni és már senki sem viszonyul hozzám kedvesen.
Nem tudom mi lesz?? Bajban vagyok! Egy hete úgy fekszem, hogy ennek véget kell vetni, nem bírom tovább!!
Névtelen
 


Névtelen, nem akarsz bejönni a chatre, ott könnyebb lenne beszélgetni! Bármilyen nevet és jelszót választhatsz, pl. Maugli, vagy amit akarsz, nem lehet beazonosítani.
Válaszolj
Tejbemami
Tejbemami
 


Nem. Nincs kedvem beszélgetni sem igazán, nem csak veletek nem, hanem senkivel sem, félek az új helyzetektől is, az új ismertetségektöl is. Most egy kicsit jobb, hogy irok, de tudom ez pillanatnyi.
Ne haragudj, tudom én kértem segítséget, de azt sem tudom meg tudnám-e fogadni a tanácsokat.

Köszönöm a lehetöséget!!
Névtelen
 


Kedves Névtelen, HOL VAGY???
Tejbemami
 


Nem otthon.
Névtelen
 


Kedves Névtelen!

Így látatlanban nagyon úgy tűnik, hogy tényleg segítségre szorulsz, mert depressziós lettél. nem akarnál fölkeresni egy szakembert?

Üdv: Pele
Pele
 


Biztosan szükséged van a segítségre, ha kérted. Szívesen segítenék, a chaten ráadásul nem is marad írott nyoma. Kérlek írd meg gyorsan, hogy akarsz-e mégis beszélgetni, BIZTOSAN SEGÍTENE.
Tejbemami
Tejbemami
 


Még annyi, hogy ha írsz, vagy beszélgetsz, az biztosan jót tesz. Az sem baj, ha ez csak pillanatnyi, hiszen ez segít elviselni legalább a következő pillanatot.

Pele
Pele
 


Beszélj, beszélj, beszélj...
Nagyon-nagyon fontos, hogy kiadd magadból!!! Jó ötlet a chat, vagy legalább ide írj! FELTÉTLENÜL!!!
Emese
Emese (emese)
 


Kedves Névtelen!

Szerintem is a depresszió tünetei mutatkoznak rajtad, de ahhoz, hogy ez elmúljon, elsosorban neked kell akarnod! El kell hinned, hogy értékes vagy, hogy szüksége van rád a családodnak, hogy a csinos, fiatal testvéred egyelore csak álmodozik arról, hogy ilyen klassz családja legyen, mint neked! Az anyósoknak az a dolga, hogy bíráljanak (nagyon ritka, amelyik nem bírál), a védonokrol pedig általában nem túl jó a vélemény, többek közt az enyém sem.
A tükörben meg azért nem azt látod, amit szeretnél, mert belenézel, és egy szomorú, kétségbeesett arcot látsz. Neked kell ezen változtatnod, csak akarni kell.
Gondolj a gyerekeidre, nekik is egy boldog, vidám anyukát kell látniuk, hiszen ők nagyon szeretnek téged, és azt mondod, a férjeddel is minden rendben.
Egyébként bocsánat, én nem vagyok szakember, csak tudom, hogy az ember hogy alá tudja ásni a saját hangulatát. Szeretned kell magadat, ennyi a titok!

Szia, és keep smiling!

Eryc@
Eryc@
 


Kedves Névtelen,

Én is depresszós vagyok, csak ennyire nem rossz a helyzet, de hasonlót érzek gyakorta én is. Olvastam a Kismamában egy pszichiáter nőről, aki kimondottan szülés utáni depressziós anyukákra specializálódott. Kérlek hívd fel! Magam is ezt akarom tenni az ősszel.
HAWA Munkacsoport: 275 74 68 vagy 30/22 18 367
Egyébként ha valaki tud jó szakembert ajánlani, hát nekem is elkelne.
Seymour
 


szegeny nevtelennel mi lehet most?
nagyon drukkolok,hogy tudjon segiteni magan!
k
k
 


kedves depressziósok!
a depresszió gyógyítható, kezelhetõ. forduljatok orvoshoz! minden körzeti orvos tud felvilágosítást adni. nem kell szégyellni a depressziót! forduljatok orvoshoz segítségért minél hamarabb!
Névtelen
 


Szevasz Nevtelen!

Elhiszem, hogy nagy gondjaid vannak, de van egy nagyon jo konyv ami segit neked es a ferjednek is Jonh Grey A ferfiak a Marsrol jottek a nok a Venuszrol. Szerintem ez sokat segitene neked. Kerlek olvasd el surgosen! Nekem az ilyen gondjaimat teljesen megoldotta. De az is sokat segit ha itt leirod a gondjaidat. Hidd el mar azzal is javul a kedelyallapotod es a lelki egyensulyod. Ha nincs aki meghalgasson annal rosszabb nincs. Egy nonek szuksege van arra, hogy beszeljen a gondjairol es meghalgassak minden kritika nelkul. Ez normalis dolog, ettol nem kell felned. Irj!
bagolyka
 


Sziasztok!

Nekem is segítségre van szükségem, de nem depresszió ügyben. A kisfiam Norbi 2001.augusztus 21-én született, most 5 hónapos. (A történetünk olvasható Türelem "rózsát" terem címen.) 8. éve élünk albérletben, de az idén nyárra kb. másfél-két hónapra (elõreláthatólag június végétõl)lakásmegoldást keresünk Budapesten. A lakást, ahol élünk fel akarja újítani a tulajdonos (falak külsõ belsõ szigetelése, festés, stb.), és arra az idõre ki kellene költöznünk. Szüleinkre nem számíthatunk (apáink meghaltak, anyáink leszázalékolt betegek vidéken, és a család többi tagja is vidéken él. Férjem dolgozik, nem tud ennyi szabadságot kivenni, ezért muszáj Bp-en maradnunk. A jelenlegi helyen érvényes bérleti szerzõdésünk van, tehát tényleg csak arrõl a néhány hétrõl van szó.
Nem tudom, jó helyre írtam-e, ha valaki tud segíteni, azt elõre is köszönöm.
Ágota
Ágota
 


Kedves Agota!


En csak Debrecenben tudok neked segiteni lakas ugyben.
Ha jo akkor irj vissza.
bagolyka
 


Bagolyka!

Köszi, de a férjemet Budapesthez köti a munkája, és így itt kell megoldást találnunk.
Ágota
 


Sziasztok!

Még új vagyok itt. Kérlek segítsetek nekem.
27 éves vagyok. Tavaly szeptemberben sikerült teherbe esnem, de sajnos novemberben elhalt a kicsi. missed ab. 7.héten Nagyon megviselt az eset, de még mostanában is sírok, ha eszembe jut, vagy eszembe juttatják. Persze túl kell tenni magam, talán ha sikerülne, jobb lenne.

Tudjátok, jobb ha több orvos készenlétben van, hát nekem volt már négy(nem párhuzamosan).
Mindannyian azt mondták, hogy a hormonháztartásom rendben! De képzeljétek el, hogy az 5. doki ezt írta:
"A 7 hetes magzati elhalast minden esetben (csaknem minden esetben) a sargateshormon-termelés elégtelensége okozza, tehát cikluszavar kovetkezménye. Az összes lelete semmit sem ér, mert pont a lényeg maradt rejtve. A stressz ugyanis letiltja a szaporodast, részint az ovuláció, részint a beágyazódás szintjén. Ez az Ön problémája, mely gyógyszerekkel és némi lelki gondozással biztosan gyógyítható."
A lényeg: A ciklusom változó: 35-42 között, tehát evvel van a gond!
A kérdésem hozzátok, akik szültek vagy már több hónaposak: Kérlek benneteket, hogy írjátok meg, hogy a CIKLUSOTOK milyen? Hány napos, pontos-e, stb.?
PL. 1. mindig 28 napra
2. 30-32 között

Elõre is köszi!

Nikie
 
 


Szia Nikie!
Nekem szülés elõtt is teljesen rendszertelen volt a ciklusom (kb. 20-40 nap), és most, (utána) is az, -nem okozott semmi gondot.

Szia, kinga
Névtelen
 


Szia Nikie,
na aggódj! persze könnyû ezt mondani, tudom.
Elõször is: a problémádra van megoldás, többektõl olvastam itt, hogy ez elsõ hónapokban sárgatest-hormon-pótlást kaptak (több vetélés után), és minden rendben ment!!

Nos, kérdésedre a válasz: nálam már min. hét éve rendszertelen menzesz van. A skála 28-tól 35 napig terjed. Volt már rendszertelen peteérésem, majd egyáltalán nem volt peteérésem. Aztán jött egy válás, egy új kapcsolat. Lelkileg rendbejöttem. A menzeszem ugyan továbbra is igencsak váltakozó, viszont két csemetének az édesanyja vagyok. Nekem Emese (második gyerkõc) elõtt 30-33 napra jött meg, a peteérésem a 18. napon volt. Most kb. fél éve 27-28-29-33 napra jött meg. Szóval ez van. Nálad sacc/kb a 20. nap körül van peteérés, de ezt hõmérõzéssel magad is ellenõrizheted (sõt szvsz az orvosod kér majd rá, hogy 3 hónapig mérd a reggeli hõdet).
Írj, hogy mi a helyzet
puszi
Zsóka

Zsóka
 
 


Nikie!

Ajánlom figyelmedbe a már megint megjött topikot, meg ha van rá idõd annak az archívumát, valamint Erazmusz doktornõ topikját (erazmusz -kérdezz és felel a nõgyógyász), mind a kettõben olvashatsz sokat a témáról. Elõbbi topikban a csajok nagyon profik már a mensi stílusa és a hormonok helyzete közötti kérdésben.

Ildi

Ildi
 
 


Ninike!
Nem tudom mennyire surun latogatod ezt a topikot, de gondolta lenne par sorom hozzad.
32 eves vagyok es ket kislanyom van.
27-eve koromtol 29-ig harom veszitesem volt.
A menzeszem mindeg rendszertelen volt, 29-40 napra jott.
Meg peteeresem is igen ritka, ugy hogy en is nagyon el voltam keseredve.
Mikor a nagyobbik lanyommal a terhessegi teszt pozitivat mutatott, mar orulni sem mertem.
Elmentem a dokimhoz, E vitamint, alilesztrenolt es enyhe nyugtatot irt fel.
Orultem hogy ujbol osszejott es meg ot hetes sem voltam mikor el kezdtem verezni, de nagyon.
Betelefonaltam es ugy keszultem hogy kikaparnak aztan mehetek megint haza.
De a nogyogyaszom azt mondta hogy meg ne adjuk fell a remenyt, mert ugy latja a lehet egezseges a petezsak, de semmifele izgalom sem negativ sem pozitiv nem szabad erjen.
Szigoruan agyba fekudtem, nyugtatokat szedtem. Par nap alatt az is kiderult hogy mehrendelenessegem is van.
Aztan hat hetesen (korhazban) egy tuhegynyi szivecsket lattunk meg dobogni.
Es kihordtam, amig a mehem engedte 37 hetig.Kincso
2300 es 46 cm volt, hamar behozta es most harom evet toltott.
Mikor hat honapos volt, meg szopott es teherbe estem a kissebb lannyommal. Mivel ilyen nehezen maradtam terhes eloszor, persze megtartottam ezt a terhesegem is. 36 hetre 3000 kg-al es 52 cm-el szultem Biborkat.
O ket eves lessz szeptemberbe.
Lehet hogy neked is izgagabb a mehed az atlagnal.
Nekem van unokatesom akinek sargatesthormon-hianya volt. Kezeltek es egezseges babat hozott a vilagra, aztan a masodik bebivel konnyen es egszeruen esett teherbe.
Ugy hogy ne keseredj el, meg fiatal vagy.
Gondolj arra hogy meg minimum 8 eved van elso gyereket szulni.
Minden jot kivanok neked.
Nimfa
 
 


Névtelen 2001 Június 27 szerda !!!
Itt vagy? Olvasol még errefele?
Szeretnék neked segíteni. Tudom, hogy mit érzel most!
...vagyis mit éreztél tavaly júniusban. Remélem, hogy megoldódott már a dolog. De ha nem, akkor kérlek ne röstelj ordítani!!!
Döntsd el magadban, hogy nem érdekel, hogy ki mit szól hozzá, de megmondod a véleményedet az anyósodnak, a sógornõdnek és az egész világnak. Ha kell üvölts! És ha nem ismernek rád, akkor mi van?! Hát ne ismerjenek!
Te vagy a legfontosabb! Légy egy kicsit önzõ! Akarj szép lenni, és tegyél is meg ezért mindent. Hiszem, hogy meg tudod találni a tökéletes középutat a boldogságodhoz.
Döntsd el magadban, hogy kik azok, akiknek adsz a véleményére, és akik ebbe a körbe nem férnek bele, azoknál ne érdekeljen, hogy mit gondolnak és mit mondanak. Esetleg mondd is meg nekik, hogy õk is tudjanak róla. Elõször biztosan szar lesz nekik is és neked is, de aztán megkönnyebbülsz!
Ne nyelj! Üvölts!
 
 


Sziasztok!
Én Nóra vagyok, és a szakdolgozatomhoz szeretném kérni a segítségeteket. A dolgozat a ygermeknevelési szokésokról szól, ezen belül is a játékos tevékenységekrõl, és ehhez egy kérdõív emailen való kitöltésére lenne szükségem. Akinek szívesen van kedve segíteni ebben (kb. 1/2 óra), az kérem jelentkezzen a jakobi@freemail.hu cimen.
Nagyon köszönöm elõre is,
Üdvözlettel
JAkobi Nóra
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, hogy tudna-e valaki segíteni nekem. Voltam 12 hetes ultrahangon a múlt héten, ahol a nyaki redõket kellett volna megnéznie a dokinak. Adott is egy papirt amin 4 db érték van és aláírta, hogy kóros eltérés nem látható. Azt volna jó tudni, hogy a 4 szám közül melyik mutatja a nyaki redõvel kapcsolatos értéket és hogy annak mennyinek kell lennie. Nem az én dokim csinálta ugyanis az ultrahangot, mert õ szabin van és nem tudom, hogy ez a másik doki megnézte-e egyáltalán ezeket a redõket. Az én dokim meg még nem lesz 1 hétig és azt hiszem egy kicsit rosszul viselem a bizonytalanságotKép

Dóri

Ja, igen az értékek:

BPD:18
CRL:47
NT:0,6
DG: Grav. s 11.
Névtelen
 


Dóri!
A BDP a feje nagysága mm-ben, a CRL az ülõmagassága a feje búbjától a popsijáig, az NT a nyaki redõ (szerintem tökéletes), a Grav. s. az, hogy 11 hetes terhes vagy! Kép
Szerintem jelentkezz be a "Friss kismamákhoz", ott sokan tudnak segíteni, válaszolni, ha valamire szükséged van, hiszen ott mindenki épp abban a helyzetben van, mint te! KépKépKép

Márti
 
 


Márti!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, teljesen megnyugodtamKép
Írtóra jó ez a forumKép

Dóri
Névtelen
 


Dóri! Kép
GYere, várunk szeretettel a "Friss kismamák"-nál

Márti
 
 


Sziasztok!

Állítólag van egy központi telefonszám, ahol az AFP vizsgálat eredményérõl lehet érdeklõdni, már 4-5 nap után. Nem tudná ezt valaki megmondani nekem???

A "Friss kismamáknál" eddig két dolgot kérdeztem, de nem válaszolt senkiKép Ott már mindenki ismeri egymást..

Dóri
Névtelen
 


Dóri!

Az AFP-s topikba én tettem be a kp-i számot vmikor január végén - már nem tudom fejbõl, de ott megtalálod! A Friss kismamáknál hétvégén elég nagy pangás szokott lennni, mert sokan csak a mhelyükrõl tudnak netezni - de ha te az a Dóri vagy, aki a görcsölgetést kérdezte, akkor válaszoltak többen is! Írj nyugodtan oda továbbra is, senki nem úgy kezdte, hogy ismerjük egymást! KépKépKép Szóval, ne add fel! Kép

Márti
 
 


Köszönöm, akkor próbálkozok mégKép

Dóri
 
 


Szia Dóri!

A friss kismamákban már válaszolt neked valaki, de nem emlékszem, hogy ki. Gyere közénk nyugodtan, várunk. Kép

Magdi
27+1


Sziasztok!
Kérlek adjatok tanácsot 9hónapos lányomnak kijött az elsõ két foga és a szopizás pokollá vált. Amig a tej meg nem indul addig csillagokat látok a fájdalomtol. Hiába szolok rá, kiveszem a szájábol a cicit majd újra kezdjük nem javul a dolog. Hogyan tudnám leszoktatni a harapásrol ,hogy ismét öröm legyen szoptatni?
Lnezsuzsa
 


Zsuzsa!
Menj be a ANYASÁGRÓL/SZOPTATÁS topic-ba. Ott a lányok biztosan tudnak segíteni neked és megszoktak ott fordulni LLL-tanácsadók is.
Biztosan szívesen fognak neked segíteni Kép

és ajánlom az LLL honlapját is:
[url=http://www.lll.hu/main.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/main.htm[/url]
Névtelen
 


Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
 


Sziasztok!

Tudom,nem igazán ide tartozik a kérdésem...
Az előtej szivárgás mennyi idő után várható?Fontos lenne!!!Köszönöm
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron