Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Kisfiam 3 hónapos. Szerencsémre az elalvással nincs semmi gond. Külön szobában van, bár én még ott alszok vele. Este fürdés, szopi után simán elalszik a sötét szobában! De még mindig felébred 3 körül. Néha tényleg nem tudom, hogy az éhség miatt, vagy ha már felébred, akkor eszébe jut, hogy ugyan ehetne is éppen?! Próbáltam a cumit, simit, néha beválik, de kb. fél óra múlva kezdhetem elolrol. Inkább akkor megszoptatom, aztán nyugi van. Lehet, hogy rosszul csinálom, gondoltam már rá, hogy meg kellene próbálnom valamit. Nem tudom, hogy ilyen idos korban érdemes-e kísérletezni, vagy o tényleg éhes, és még tényleg igényli a cicit? Az biztos, hogy ha eszik utána szépen alszik tovább.
Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

Én anno a kisebb fiamnál akkor döntöttem úgy, hogy már biztos nem az éhség kelti, amikor már egy nap kétszer kapott fõzeléket, a másodikat este felé. Ilyesmit is hallottam többfelé, hogy már bevált sûrû ételt adni este, akkor azzal biztos el van a pocija sokáig. Meg persze, amikor 5-6 (-8) szor ébred éjjel egy baba, akkor az szinte tuti, hogy nem éhség. A többségnek azt hiszem, ilyenkor a mamára (papára) szeretetre, gyöngédségre van szüksége. Sok helyen meséltem a kisebb fiam, akinél ez a döntés 8 hó körül jött, és az egyre késõbbb veszem fel módszerrel egy hét alatt leszoktunk az éjjeli szopiról. Ezzel együtt, alkalmanként, még 2-3 évesen is volt olyan, hogy felébredt éjjel, és bizony oda kellett menni, ott ülni mellette, mert pl. rosszat álmodott. Vagy tipikusan, ha este érte valami baleset, vagy megrázkódtatás. A nagyobb fiam anno 3 hetesen lényegében átaludta az éjjelt, két hónaposan este 8-9 -tõl reggel 8 ig aludt. Ellenben késõbb, talán 4-5 hónapos kortól ébredezett újra éjjel. Én már akkor nem akartam újra szoptatni (ma már tudom, hogy ez esetleg hiba volt), és cumit kapott. És aztán sokszor éjjel órákat üldögéltünk, karunkban vele, mert ha letettük felébredt. Két éves múlott, amikor elhagyta a cumit, majd késõbb megtanult egyedül elaludni.

ILdi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Sziasztok!

Évi! Szerintem egy három hónapos gyereket nem kellene még leszoktatni az éjszakai felkelésröl és evésröl. Én kb. hat hónapos kora körül kezdenék el próbálkozni vagy késöbb, ha addig magától nem oldódik meg a helyzet...

Puszi.

Dia
dia (dia)
 

 
 

Szia Andi2!

Igen én vagyok a Baba-Mama Klubos Kriszta, ha arra a klubra gondolsz, amiről többször is szó volt az RTL Klubban...
/Mert ahogy tudom, több klub is létezik./

A témához.. A védönöm egyszer azt mondta:
" A gyerek nem buta, tudja, mindig kéznél van "cselédség" ". Nagyon jó fej nö, az elsö babámat úgy vártam, mintha már a 3. lenne, annyi segítséget kaptam Töle.
Ő mondta a vizes ötletet is,és azt, hogy 1 éves koráig szinte természetes, ha egy gyerek éjszaka felébred.
Egyébként így, hogy fiam elsö pillanattól külön aludt tölünk, sosem volt gond, hogy egyedül menjen aludni. Most 3,5 éves és teljesen egyedül - egy "jóéjt puszi" után-, már alszik is.
Lehet, hogy az elején drasztikusak voltunk Vele, de olyan jó, hogy nem 1,5 óra, míg elalszik.
S egy kérdés a több gyermekes szülőkhöz..
Mi a jobb: Ha a születendő kistestvér az első pár hónapban a mi szobánkban van, persze kiságyban, vagy ha azonnal a gyerekszobában a testvérével?

Írjatok!
Kriszta
TKriszta
 


Kriszta!

Mi akkor tettük a kicsiket össze a naggyal, mikor már nem ébredtek éjjel, és a napi ritmus (esti fekvés reggeli kelés) már lényegében azonos volt. Nekünk bejött így.
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Szia Ildi!

Köszi a tanácsot! Azt hiszem meg fogjuk próbálni, amit írtál. Bevallom öszintén, én is efelé hajlok leginkább. Így a nagyobb is nyugodtan alszik, és nekünk sem kell a másik szobába rohangálni folyamatosan.

Kriszta
TKriszta
 


Sziasztok! Én is elmondanám, nálunk mi jött be. Kislányom szépen aludt a kiságyban, amíg meg nem tanult fordulni, ekkor folyton beakadt a rácsba, keresztbe feküdt, nem fért el. Mivel még szoptattam, átköltözött a mi franciaágyunkba. Egy éves volt, amikor lett külön szobája, ekkor vettem egy 200x180 cm matracot, varrtam rá huzatot, és azóta ezen alszik. Nem alszik el nélkülem, de ha elaludt, ami kb fél óra, én kijövök. Ha netán éjszaka felébred, viszem a takarómat, mellébújok, és alszom vele.Amíg kicsi volt, körberaktam plédekkel, hogy álmában le ne guruljon az ágyról. Amúgy nyolc hónaposan inkább csak szomjas volt éjjel, mint éhes, ezért cici helyett vizet kapott, és szépen visszaaludt.Így a gyerek is jól alszik, én is kényelmesen elférek, és többnyire a párom mellett ébredek reggel. Amúgy nekünk nem vált be, hogy hagyjam éjjel sírni, mert addig sírt, amíg össze nem hányta magát, reszketett, és inkább úgy döntöttem,nem kínozom. Végül is előbb utóbb eljön az az idő, amikor már nem velem akar majd aludni, addig meg olyan jó odabújni egy-egy hajnalban hozzá. Bocs, ha hosszú voltam, hátha másnak is jó, ha nem a gyerek alszik a szülői ágyban, hanem a szülő a gyerekágyban!
Szilvi
 


Szilvi!

Mástól is hallottam már ezt a szivacs megoldást.
Kipróbáljuk!Köszi!

Nina
Nina
 


Szia Nina! Remélem beválik! Szép álmokat!
szilvi
 


Sziasztok!Beleolvastam a levelekbe, és nagyon megörültem hogy nem csak nekem vannak, éjszakai cicizéssel gondjaim. Nekem egy 10 hónapos kislányom van és éjszaka bizony sokszor fölkel. Bár mi is a közös alvást válsztottuk, azért már örülnék ha nem kellene éjszaka 3x-4x szopizni. Szóval szerintetek ez magától nem oldódik meg? Cumi, cumisüveg, ujszopás nem kell neki. Már attól tartottam, hogy teljesen "cicifüggő" lett a gyerekem.De látom nem vagyok egyedül! Nagyon örülök hogy rátok találtam!
Zsuzsa
Zsuzsa
 


Szia Zsuzsa!

Örülünk, hogy ránk találtál. Mi is szívesen vesszük a tapasztalataidat.

Az én lányom 2,5 éves koráig kelt fel éjjel 2-3 alkalommal. Utána magától végig aludta végre az éjszakát.
Kisfiam fél éves. Van, hogy este 8-tól, 7-ig alszik. De valamikor fel kell 2-3 körül. Ilyenkor megprobálom a vízet. Ha nem kell neki megetetem. Igaz már sajnos nincs tejem, így tápszert kap.
A lányom sem szopott értelemszerűen olyan sokáig. Ő már megszokásból ébredt fel.

Szóval kitartás.

Andi2
andrea (andrea)
 


Sziasztok Lányok!
Ne izgassátok magatokat, nekem a 3 éves kisfiam a mai napig csak úgy tud elaludni, hogy ott maradunk vele, amíg elszenderül. Csak az az érdekes, hogy ez csak kb. 1 éve van így, addig szépen elaludt egyedül az esti mesélés után.
Majd csak kinövi.
Evey
Evey
 


Ne aggódjatok lányok!

A fiam 6 volt márciusban, s a mai napig úgy alszik el, hogy bent kell lennem vele a szobájában. Egy kicsit az ágya mellé szoktam feküdni a földre, picit fogja a kezemet, így beszélgetünk, aztán felülök egy fotelbe még kb. 15 percet. Ő még általában egyszer megkérdezi, hogy apa ugye bent vagy még.
Ha még fent van 15-20 perc múlva is, akkor csak úgy hagyhatom el a "szentélyt", hogy megigérem neki, hogy nyitva hagyom a szobaajtót. Csak úgy hajlandó elaludni, hogyha azt mondom neki, hogy ha elaludt, akkor mielött átmegyek a saját szobámba, megpuszilgatom. Volt, hogy másnap számon kérte tőlem, hogy apa ugye megpuszilgat-tál.
Lehet, hogy sokan le fogtok szúrni, hogy túlságosan elkényeztettem a gyerekemet, dehát kit kényeztessek, a szomszéd nénit vagy a galambokat az erkélyen???

Sziasztok!
Atiapuka
Atiapuka
 


Sziasztok,
én teljesen egyet értek az elõttem szólóval. Az én lányom két éves koráig teljesen magától aludt el, azóta (most 3.5) csak úgy, ha lefekszünk mellé, vagy fogjuk a kezét. Nehéz volt megszokni, de aztán rájöttünk, hogy ha erre van szüksége, és így érzi magát biztonságban, miért tagadjuk meg tõle. Szülõk vagyunk, az a legfontosabb szerepünk, hogy a gyerekünknek biztonságérzetet adjunk. Sokáig éjszaka is fel-fel ébredt, ez egyre ritkább, de olyankor is mindig számíthat ránk. Ez eleinte tejcsi volt, aztán víz, mostmár elég a kézfogás, vagy egy simogatás. Ha nagyon fáradt vagyok, mindig arra gondolok, hogy egy idõ után, ahogy nõnek, úgyis természetesen 'leválnak' rólunk, a szülõkrõl, legalább használjam ki ezeket az éveket, amíg a testi közelségemet is igényli.
Meg az is eszembe jutott már, hogy amíg picik, mindig azt várjuk, hogy mikor jön már el a nagy pillanat, hogy átaludja az éjszakát, de közben mi, felnõttek is teljesen különbözõek vagyunk. Én pl. nagyon sokszor felébredek éjjel, szomjas vagyok stb., a férjem minden éjszakát átalszik... a gyerekek is különbözõek, lehet, hogy soha nem fognak 10 órát egyhuzamban aludni. Csak hát bírjuk is erõvel, nem igaz?
Kitartás, Zsuzsa' Andi
andi
 


Sziasztok!Gyermekem születését augusztusra várjuk de még nincs pelenkázónk, babakocsink stb. Szeretnék mindazoktól tanácsot kérni akik már túl vannak a kezdeti bevásárlásokon és kello tapasztalattal rendelkeznek. Szóval Budapesten keresnék olyan bababoltot - akár használtcikk is érdekel-ahol érdemes vásárolni, ha tudtok ajánlani akkor a következo címre írjatok:mahbuba@freemail.hu köszi a segítséget!
Névtelen
 


Sziasztok!
sok különbözö jó tanácsot leírtatok, csak egy dologról nem olvastam, (igaz, nem olvastam el teljesen az elejéröl a topic-ot) és ez az az alvászavar, amit úgy neveznek, éjszakai felriadás. Nincs kapcsolatban sem étkezéssel, sem azzal, hogy együtt alszik velünk a gyerek, vagy egyedül. Mi a kisebbik gyerekkel szenvedtünk ebben a betegségben (?) vagy miben. 6 éves koráig összesen a 6 év alatt nem aludt át egyben 10 éjszakát. Akkor viszont mintha elvágták volna. Minden szempontból teljesen egészséges gyerek, ennek ellenére éjszaka többször felriad, idönként nem is tud magáról, nincs ébren, de sír. Máskor teljesen éber lesz. Ahogy ki tud jönni az ágyból, vándorol. Nem segít sem az idöeltolás (mi is próbáltuk, már én is sírtam, én csak négy (!!!)órán át bírtam, aztán kihoztam magunk közé.)sem az etetés-itatás,sem semmi. Így az elsö 6 év azzal telt, hogy ö kijött a mi ágyunkba, elaludt, visszavittük, megint kijött, ha bírtuk, visszavittük, vagy ha nagyon ájultak voltunk, akkor ott maradt reggelig. Ha apának fontos dolga volt, vagy utazása, akkor én mentem be a gyerekszobába és aludtam bent. Szóval vándorlás volt minden éjjel, egész jól megtanultunk alvás közben járni, egy éves korától kapott cumit,hátha attól alszik, hát nem aludt jobban, viszont lehetett keresni attól fogva a cumit az ágy alatt. Stb.Stb. A legérdekesebb az volt, hogy a két évvel idösebb nagy mindezeket a müsorokat úgy átaludta, hogy fel nem ébredt,még sírásra sem.
Na, mindezt azok vigasztalására, akiknél semmi nem segít, ne magukban keressék a hibát, van ilyen alvászavar, elöbb-utóbb kinövi a gyerköc. Persze valahogy addig is ki kell bírni.
Sziasztok.
Cseri
Cseri
 


Kedves Anyukák!

Azért azt se felejtsük el,hogy a gyerek 1,5-3 éves kora között kezd el úgy álmodni,hogy érti is az álmát.
Nálunk a kisfiam -3,5éves- teljesen egyedül alszik el,sőt nem is "szeret" egy ágyban aludni velünk.
Viszont volt egy időszaka, amikor éjszaka többször felsírt, rosszat álmodott, sürün jártam át Hozzá "vigasztalni", utána reggel kibeszéltük a dolgot. Most már elmeséli az álmait, ha rossz álom volt, megbeszéljük.
Sosincs gond, ha menni kell aludni, Ö mondja, hogy "megyek a saját ágyamba aludni".
Persze a szertartás nálunk is megvan, pár korty ivás, betakargatás, jóéjt puszi, és mindig mondom Neki, hogy "nagyon szeretlek". De aztán kijövök, becsukom az ajtót, és minden gond nélkül alszik.
Szerintem, minden csak attól függ, pici korától mire szoktatjuk a törpöt. S persze attól is napközben milyen hatások érik.

Üdv,
Kriszta
TKriszta
 


Szia Kriszta!

Szerintem inkább csak attól függ, hogy napközben milyen hatások érik.
Az én manómat amikor "kicsi" volt, arra szoktattam, hogy mindenki a saját ágyikójában aludjon. Soha nem felejtem el, hogy pár évesen hány km-t tettem meg éjszaka a gyerekkel, amikor átjött és én visszacippeltem. Állítom a krumpliföldön nem cipelnek annyit a gazdák.
Viszont ahogy nagyobb lett, teljesen rendszertelenül alszik. Valamikor átjön éjszaka, valamikor viszont csak reggel látom. Szóval ennyit a szoktatásról. Persze azért abban egyetértünk, hogyha valaki magamellé szoktatja kicsinek, annak nagyon nehéz dolga (nem Olga) lesz ha nagyobbacska lesz.

Szia és Vigyázz Magatokra!

Atiapuka
Atiapuka
 


Szia Atiapuka, és Anyukák!

Igazándiból azon gondolkodtam, hogy nem a szoptatási idő az, ami a gyerkőcök "testi közelségét" befolyásolja?
Az én fiam 6 hetes koráig szopott, ezután nem csak én etettem, hanem az apja is. Így nálunk elég hamar "megszakadt" a testi közelség közöttünk. Nem is igényli. Persze, Neki is vannak szeretgetösebb napjai, de nem túlságosan bujós típus.

Kriszta
TKriszta
 


Szia Kriszta!

Lehet, hogy befolyásolja, de nem önmagában. Erre a legjobb példa az ikreim, akik ugyanannyi ideig szoptak. Viszont a lányom 1 hónaposan (még 3 kg sem volt!) már lényegében átaludta az éjjelt, addig a fiam 7 hónapos korig kelt, sõt akkoriban már rengeteget, nem is a szopi miatt, a testi közelség miatt. (ekkor a lányom már hosszú éjjeleket aludt) Akkor a fiamat is leszoktattam, tény, ezután jobban aludt. Majd végül mindketten 19 hónapig szoptak, egyformán. Ezzel együtt a fiam sokkal tovább ébredezett, riadozott éjjel.
MOst persze ezt nézhetjük fordítva is, hogy lám, õ éjjel sokáig szopott, és lám õ éjjel nyugtalanabb is volt. De itt inkább a fordítottjáról lehet szó: azaz nem a szoptatás miatt igénylik az éjjeli testi közelséget, hanem az éjjeli testi közelségre való igényük eredményezi a tovább tartó éjjeli szopásokat.
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Az én kisfiam 3 éves múlt július 1-jén. Mai napig úgy alszik el, hogy ott vagyok mellette, odatérdelek az ágyához, odadugom hozzá a fejem, közben simogatja az arcomat, ellenben a bölcsiben szó nélkül egyedül is elalszik. Szerintem addig jó, míg a gyerek és az anyuka között megvan a legszorosabb kapcsolat, amit csak meg lehet teremteni. Nem szabad megvonni tőle a közelséget, a gyengédséget, mert ez az időszak hamar elröppen és akkor már csak felemlegetni lehet, hogy milyen meghitt volt a gyerekkel anno. Soha nem adtam a szakkönyvekre, a védőnő, a doktornő gyermeknevelési tanácsaira, de állítom, hogy az legjobb gyereknevelési tanácsadó az ösztön. Mindenki cselekedjen megérzései szerint, hisz ha tanácsot kér, abból kap bőven, akár nyolcfélét is, s akkor meg azon fog tipródni a tanácstalan anyuka, hogy vajh ki tanácsát fogadja meg? Szeretet, gyengédség - nekem ez vált be.

Kép

Saci
sarolta (sarolta)
 


Saci,
nálunk ue. a helyzet, és ugyanaz a véleményem, mint a tied. Bárki van is nálunk (nagymama, babysitter), a lányom egyedül lefekszik és elalszik, de tõlem mindig igényli az összebújást, és én egyáltalán nem bánom, sõt, örülök neki. Nagyon meghittek ezek az esték, és tudom, ahogy nõ, el fog múlni az ilyenfajta intimitás, úgyhogy élvezem, amíg lehet. Imádom nézni, ahogy ott szuszog mellettem!!! Andi
andi
 


Sziasztok Saci, Andi!

Teljes mértékben egyetértek Veletek! Azért vannak a csemetéink, hogy szeressük Öket és szerethessenek Bennünket!!! Az orvosok, védönök csak a szakkönyvek "jótanácsait" fújják, kevés bennük az érzelem.

Puszillak Benneteket!
Atiapuka
Atiapuka
 


Én azt bírom a legjobban, amikor a védõnõnek nincs is gyereke!! Andi
andi
 


Az én anyósom védönö. Eleinte probált igazgatni, de helyretettem, azota a világ legaranyosabb nöje, s meg se probál beleszolni a dolgaimba. Ö is azon a véleményen volt, hogy a gyereknek külön szobában a helye, ne szoktassam magam mellé, stb.stb., (ö így csinálta, meg is van az eredménye, a gyerekei felnőtt fejjel totál el vannak hidegülve töle, nincs közös témájuk, nem őszinték és még sorolhatnám), de kit érdekel. Én akkor lennék a legboldogabb, ha fiam mindig rajtam csüngne. Kép
Dévai Sarolta (sarolta)
 


A szülö melletti alvásrol szeretnék mondani valamit.Az én fiam/5/ 3 honapos korátol aludta végig az éjszakát, majd kb. 1 éves korátol ujbol minden éjjel felsirt legálabb 10x.Már tiszta alvajáro voltam se Ö, se a férjem se, én nem tudtuk magunkat kialudni rendesen heteken át.
Ekkor jött a nagy ötletem: a kiságy egyik feléröl leszedtük a rácsokat odahuztam a mi ágyunhoz kisfiam ágyát és megoldodott az éjszaki probléma. Ha éjszaka felsirt csak megsimogattam vagy megfogtam a kezét , neki ennyi elég volt már aludt is tovább.Egy hét után már nem is kelt fel éjszaka.Igaz egy évig igy aludtunk, de ez neki is nekem is megfelelt. Együtt aludtunk de mindenki a saját ágyában.
Ma már semmi gond az alvással./Igaz még nem alszik külön szobába,de ezt nem is erötetjük/
Sziasztok: Jutka
khjutka
 


Mi is a rács nélküli kiságyban alvást választottuk 1 éves kislányunk számára. Sokszor (4-5) felébredt éjszakánként, szopizással aludt vissza, engem teljesen kifárasztott, így kénytelen voltam magunkhoz venni. Pár hónapig így aludtunk hárman a francia ágyban, de késobb már nagyon kényelmetlen volt, sokat mozgott, rugdosott. Így találtuk ki, hogy a kiságyat az ágy végébe állítottuk, és levedtük az egyik oldalán a rácsot. Hetek óta nyugodtan alszunk, van, hogy átmászik hozzánk, de pl. tegnap 9-tol 8-ig aludt a saját helyén.
Csak azt nem tudom, hogy ha majd nem szopik, hogy fogom elaltatni, ugyanis még mindig csak úgy hajlandó. Nektek hogy sikerült?
Labros
Labros
 


Szia Labros!
Mindig olyan "jó" látni ha más is azzal a problémával küszködik amivel mi.:-)Én még nem találtam megoldást, illetve úgy döntöttem, beletörõdöm, hogy a kislányom elalvás után néhány órával átmászik a mi ágyunkba és reggelig még vagy 3x cicizik. Ha kihagy egy éjszakát elkezdek reménykedni, hogy vége az éjszakai szopizásnak..
A kislányom egyébként 2 éves és mindig szopizással alszik el, ha én is ott vagyok. Ha a nagyi van vele, akkor szopizás nélkül is elalszik, gyönyörûen. Érdekes nem? Van esze a gyereknek.:-)
Szóval én is várom a gyermekbarát ötleteket.
Üdv.
Malacka
Malacka
 


Sziasztok!
Az én kisfiam 10 hónapos és kb. 2,5 hónapos korától átalussza az éjszakát, kb. azóta sajnos már nem is szopik. Amíg szopizott, utána az ölemben aludt el, majd le tudtam tenni, anélkül, hogy felébredt volna. Késöbb csak úgy volt hajlandó elaludni, ha én vagy a férjem a lábunkra fektettük és úgy ringattuk. Majd jött egy időszak, amikor - bár esetenként 1 óra hosszáig is eltartott - dünnyögött magában egy darabig elalvás elött, de nem sírt. Késöbb kezdett nehezebben menni az elalvás. Elöfordult, hogy sokáig sírt és semmire nem nyugodott meg, ekkor - végsö megoldásként - kapott egy cumit, amire megnyugodott és sikerült elaludnia. Eleinte még elöfordult, hogy nem mindig kellett neki a cumi, késöbb már csak azzal aludt el. Kb. 1 hónapja viszont cumival is hosszabb ideig - akár fél óráig is - sírdogált, s amíg el nem aludt, mellette kellett lenni. Ezidáig legalább 1 éjjeli lámpa égett a szobában. Ekkor kipróbáltuk, hogy teljesen sötétben hagyjuk, s ez eddig nagyon bevált. A cumi ugyan azóta is kell neki, viszont a " jó éjszakát puszi " után lefektetve szép csendesen pár perc alatt elalszik.
A kiságy a mi ágyunk mellett van. Ha éjszaka felébred, kap egy cumit - általában röviddel elalvás után kiköpi - és máris alszik tovább. Egyébként nem jellemzö, hogy éjszaka felsír.
Most itt tartunk. Bocsánat, ha hosszúra sikeredett a történetem, csak szemléltetni akartam, hogy 10 hónap alatt is milyen változatos tud lenni az alvás menete.
Sziasztok!
Anikó
Anikó
 


Sziasztok!

Az én kislányom már 21 hónapos, és úgy alszik el, hogy az esti mese után összebújunk. A mesét a papa meséli, az összebújás az enyém. Van egy heverõ a gyerekszobában, azon szoktunk elaludni, aztán átteszem a kiságyába, és alszik reggelig. Nagyon ritkán ébred fel éjszaka.
Olvastam, hogy sokaknak probléma az éjszakai szopizás. Adrienn másfél éves koráig csak cicin aludt el, aztán fokozatosan elmaradt. Nekem volt már kényelmetlen a dolog, mert nem volt már tejem, és fájt a szoptatás. Semmiképpen nem akartam "erõszakkal" elvenni tõle a cicit, egyszer csak elfogadta az új helyzetet. Mindig mondogattam neki, hogy jó lenne, ha szopi nélkül aludna el, úgy látszik, megértette. Nagyon okosak, értelmesek ám! Egyébként örül a szívem, amikor ilyen kismamák írnak, akik nem hagyják sírni a gyereket, hogy "tanuljon meg egyedül aludni". Én is imádom, ahogy szuszog mellettem, kezét-lábát rámrakja!
Üdv.
Ancsa
Névtelen
 


Végre megvan az oldal címe, ahol el lesz helyezve a szülészettel, terhességgel kapcsolatos új oldal. Hogy mikor, az csak rajtunk áll. Rajtam az elkészítés miatt, rajtatok pedig a tartalmi része miatt. Ugye segítetek? A cím: [url=http://www.szuleszet.freesite.hu" TARGET="_top]Szülésröl, terhességröl és ami utána van[/url]. Várok komplett anyagokat, képeket, beszámolókat, akár egy-egy mondatnyi infot a lap szuleszet@freesite.hu címére.

Köszönök nektek mindent elöre is

Saci
Dévai Sarolta (sarolta)
 


Orulok, hogy elolvastam ezt a topicot, eddig en is hagytam este sirni a babucimat, igaz 10 percnel tovabb sosem. Mostanaban viszont mellefekszem es annnnyira edes ahogy ott szuszog mellettem, meg atkarolja a nyakamat. Szerintem 10-20 perc es mar alszik is. Banom, hogy eddig lemaradtam errol a fantasztikus erzesrol, neki is rossz lehetett, ugy erezhette, hogy cserbenhagytak es mindezekmellett meg iszonyatos lelkiismeret furdalasom is volt emiatt. Csak igazat tudok adni annak aki azt irta, hogy mindig hallgass az osztoneidre.
Udv mindenkinek es konnyu ejszajkakat.
Bobojza
Névtelen
 


Én a másik oldalt képviselem: nem tudok rendesen aludni, ha az ágyamban vannak a gyerekek is. Ezért mindkét gyermekemet arra szoktattam, hogy saját ágyukban, egyedül aludjanak el. Akik hozzám hasonlóan éreznek, azokat bátorítanám, ne legyen lelkiismeret-furdalásuk, hogy nem bújtatják gyermeküket maguk mellé az ágyba: a babának is érdeke, hogy az anyukája kipihent legyen, és jól érezze magát, hisz így tudja a legtöbbet nyújtani a családjának.

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


MMM
Névtelen
 


Nálubnk is ment egy darabig a külön szoba, a fiam 5 hónapos koráig átaludta az éjszakát, de a fogzás kezdetétõl egyre többször felébredt. Eleinte nagy matrac volt a szobájában, de amióta ki tud mászni az ágyából (10 hónapos kora óta) azóta átjön a mi ágyunkba, és ott folytatja z alvást. van, hogy éjfélkor, van, hogy reggel 6-kor. Sokkal jobban alszom, mert nem kell álmomban figyelnem, hogy sír-e. Így sokszor nem is sír, hanem szépen csendben átjön. Van, hogy nem is kér cicit, hanem csak úgy visszaalszik, anélkül, hogy felébresztene. Viszont a saját szobájában alszik el, így este még tudunk dolgozni, és marad az ágyban is idõnk az intimitásra. Sokkal kipihentebb vagyok, mint amikor átmászkáltam hozzá. Most 22 hónapos, másnak elalszik, de velem csak cicivel, amúgy is cicifüggõ. Ez csak azért zavar, mert babát tervezünk, félek, hogy fájni fog a szoptatás, és szeretném, ha magától szokna le, nem miattam.

Jana
Kupak
Névtelen
 


Nálubnk is ment egy darabig a külön szoba, a fiam 5 hónapos koráig átaludta az éjszakát, de a fogzás kezdetétõl egyre többször felébredt. Eleinte nagy matrac volt a szobájában, de amióta ki tud mászni az ágyából (10 hónapos kora óta) azóta átjön a mi ágyunkba, és ott folytatja z alvást. van, hogy éjfélkor, van, hogy reggel 6-kor. Sokkal jobban alszom, mert nem kell álmomban figyelnem, hogy sír-e. Így sokszor nem is sír, hanem szépen csendben átjön. Van, hogy nem is kér cicit, hanem csak úgy visszaalszik, anélkül, hogy felébresztene. Viszont a saját szobájában alszik el, így este még tudunk dolgozni, és marad az ágyban is idõnk az intimitásra. Sokkal kipihentebb vagyok, mint amikor átmászkáltam hozzá. Most 22 hónapos, másnak elalszik, de velem csak cicivel, amúgy is cicifüggõ. Ez csak azért zavar, mert babát tervezünk, félek, hogy fájni fog a szoptatás, és szeretném, ha magától szokna le, nem miattam.

Jana
Kupak
Névtelen
 


Bocs, hogy kétszer ment el.
Jana
Kupak
Névtelen
 


Sziasztok!

NEkem idáig semmilyen gondom nem volt a gyerekek éjszakai alvásával. A nagyobbik most 2,5 éves. Kb. 3 hete elkezdte az éjszakai felkeléseket, nagy sírásokkal, hisztikkel. Meg persze a "veletek akarok aludni"-val. Miután 2 hétig küszködtem azzal, hogy "de nemlehet", és ez éjszakánként átlagosan 1,5 órámba telt, így 1 hete velünk alszik ilyenkor.
De mindez az elveim ellen való, és kényelmetlen is.
Ötlet?

Kicsiandi
Kicsiandi
 


Sziasztok!

Mindenkinek csak ajánlani tudom a Szép álmokat gyermekem! címû könyvet (E. Estivill írta). Ennek segítségével egy hét alatt megtanult a kisebbik lányom aludni (14 hónaposan). Amúgy a könyvben az van, hogy az általa javasolt módszer ötéves korig használható.
Lányom amúgy tejfehérje-allergiás, ezért 9 hónapos koráig (akkor derült ki ez az egész) gyakorlatilag óránként felordított. A gyógytápszer hatására már csak kétszer éjszakánként, de augusztus 25. óta gyakorlatilag átalussza az éjszakát. A kiságyában vele vannak a cumijai és a vizesüvege is, így ezért már nem kell engem hívnia.
Szóval, javaslom a könyvet, bár igen nehéz hozzájutni, mert valamiért nem akarják újra kiadni, pedig szerintem tuti siker.

Sziasztok:

Zsu
Névtelen
 


Nálunk a fiam (9 hó) kb két hónapja újra felkel szopni és nem lehet vissza rakni a helyére, mertordít, sajnos mi egy szobába lakunk és felkeltené a nõvérét, aki 28 hónapos, tehát mostanság együtt alszuk, igaz jön a foga, lehet, hogy azért is, de nagyon anyás. Dóri
molnam
 


Kedves Kicsiandi és a Többiek!
Valószínû azóta már megoldódott a problémátok az alvással, nekünk is voltak hasonlók most Karácsonykor kezdõdött amikor beteg volt a gyerek, (3 éves) és egyetlen egyszer velünk aludt, azután már abszolute nem akart egyedül a szobájába menni aludni, pedig elõtte már hónapokig nem volt gond. (VIszont 2 évesen aludta át az elsõ éjszakát!) Nem engedtem be az ágyunkba, mert abból elég volt 2 évig, ugyanis nem férünk el hárman, viszont odaköltöztem mellé egy szivacsra 3 hétre. Ez meghozta a változást, már sokkal nyugodtabban aludt és egy nap elraktam a szivacsot és azt mondtam, hogy elvitte a cica, és ezentúl anyu megint apuval fog aludni, mert a parketta ugyebár nagyon kemény. Bele is törõdött szépen, igaz pár nap múlva megtalálta a szivacsot és mondta, hogy a cica iderakta a spejzba! De már nem kellett visszaköltöznöm. Sok sikert mindenkinek a nyugodt alváshoz és éjszakákhoz.!
 
 


Az én esetem:

Kisfiam két hónapos korától átaludta az éjszakákat, aztán 5 hónapos kora körül egyre többször ébredt éjjel (külön szobában van). Eleinte csak éjfél után 1-2-szer, aztán egyre gyakrabban. Átmentem hozzá, megsimogattam, odaadtam a cumiját, és már aludt is tovább. De néha teljesen éber lett, ilyenkor cicire tettem, és így altattam vissza. Sûrüsödtek az éjjeli felsírások és én már 10-szer is felugrottam éjjelente hozzá, hol simizésre, hol cicizésre. Nagyon megviselt ez engem, nem tudtam folyamatosan egyhuzamban 1 óráknál többet átaludni. Döntöttem egy napon, mikor már 7 hónapos volt a fiam. Mikor felsírt, bementem hozzá, kedvesen halkan megnyugtattam, de ha nem hagyta abba a sírást, kijöttem és bezártam a szobája ajtaját. Nagyon elkeseredetten sírni kezdett, de megálltam hogy ne menjek vissza és csak 10 percig tartott a sírás, aztán elaludt.
Bementem, betakargattam - és alig akartam elhinni, azon az éjjelen a szokásos 8-10 alkalom helyett csak egyszer ébredt fel. Akkor is bementem hozzá, megsimogattam, és kijöttem. Õ folytatta a sírást, de csak 10 percig, aztán ismét elaludt, reggelig. Következõ este már csak 5 percig nyöszörgött, aztán az egész éjjelt átaludta, egyetlenegyszer sem ébredt fel reggelig! Harmadik este már csak 1-2 percet tiltakozott miután kijöttem a szobából, negyedik este pedig sírás nélkül magától csendben elaludt! És az éjszakák zavartalanok! Néha én ébredek fel néhány óra alvás után, mert olyan furcsa a mély csend és szinte hiányzik hogy nem "ugráltat" már éjjelente. Kép Alig bírom elhinni, hogy ilyen könnyen sikerült, megúsztuk nagy, hosszú sírások nélkül és ilyen egyszerû volt! Azt hiszem az volt a titok, hogy határozott voltam, és ezt megérezte rajtam. Mindkettõnknek jobb így!

Puszi és szép álmokat mindenkinek:

Katus
Katus
 


Sziasztok!
Az én fiam 3 éves múlt most, és sajnos mostanában újfajta éjjeli felébredések vannak nála. Eddig is sokszor ébredt, de csak megsimogattam, és aludt tovább. Egy hete kb. pedig ha felébred, akkor nagyon sír, nem lehet semmivel megnyugtatni (puszi, simogatás, odabújás). Viszont kiabál, és verekszik. Ez olyan, mintha álmában csinálná, nem is ébred fel teljesen. Tanácstalan vagyok. Fogalmam sincs, hogy miért van ez, és mit tudnék csinálni, hogy nyugodtan aludjon, és persze mi is. Elõre is köszi a jó tanácsokat!

Puszi mindenkinek.

Danianya
Danianya
 


Sziasztok!
Még nem írtam soha a Babanet-re, de hûséges olvasója vagyok.
Az alvással kapcsolatban szeretném megosztani veletek élményemet.
Kislányunk 2 és fél éves. Ez év elején már odáig jutottunk, hogy csak a mi ágyunkban volt hajlandó aludni éjszaka. A délutáni alvás pedig csak úgy sikerült, ha a babakocsijában elringattuk. Mivel a férjem már a földön aludt, a lányom meg velem a franciaágyban, azt mondtam, hogy ebbõl elég. Kikölcsönöztem a könyvtárból az " aludj jól gyermekem" cimû könyvet. Hozzá kell tennem, hogy a lányomnak azt mondtam, hogy aludj a kiságyban akkor szó szerint a földön fetrengett és üvöltött. Úgy hogy nem fûztem sok reményt a dologhoz. És csodák csodája!!!! Most ott tartunk, hogy délután magától megy a kiságyba aludni. Este pedig elég egy-két simogatás és már alszik is. Úgy hogy érdemes kipróbálni a könyvet még ilyen "idõs " korban is.
Puszilok mindenkit. Mazsola.
 
 


Sziasztok!

Az én tapasztalatom szerint ez az alvás dolog csakis a gyerektõl függ. A nagyobbik fiam 1,5 évesen jutott el oda, hogy cak kb. 3-4x ébredt fel éjszaka. Akár hogyan is próbálkoztunk nála, nem igazán aludt éjszaka(hozzáteszem nappal sem ). Az alvásigénye mindössze annyiból állt, hogy míg cicire raktam, addig szundikált. Utána következett az üvöltés ha az ágyába raktam. Éjjel és nappal, folyamatosan. Fel sem tudnám sorolni, hogy mi mindent próbáltunk ki, (a könyvet is), de semmi nem jött be.Ha egyedül volt, ordított.De nem is akárhogyan. Teljesen lilára üvöltötte magát, levegõt sem vett. Elõször persze a gyerekorvos sem hitte el, hogy nem lehet sírni hagyni, de mikor a saját szemével látta... A srác képes volt etetéstõl etetésig szirénázni.A férjemnek persze dolgozni kellett, így tehát maradt az éjszakázás. Ha mellette voltam, legalább nem üvöltött, de a saját nyevén dünnyögött, úgyhogy aludni nem igazán tudtam tõle.Magunk közé nem akartuk venni, mert nagyon kényelmetlen lett volna, hogy köztünk ugrál, így maradt nálunk is a matracos rendszer. A kis ágyat pedig 3 hónap után szétszedtük.Mikor már ment ha éjszaka átjött mindig visszakísértük, és mellé feküdt valamelyikünk.,amg el nem aludt.Most 4 éves, és ebbõl annyi maradt, hogy éjjel rögtön visszaalszik, ha bemegyünk hozzá, de az esti elalvással még mosst is gondok vannak. Általában 1,5-2 óra mire elalszik.Mindezek után a másodiknál már tiszta kánaán, hogyha fel is kel 4-5x éjjelente, szoptatás után vissza tudom tenni az ágyába, ki tudok nyújtózni, és CSEND van!Úgyhogy akinek semmi sem sikerül csak azt tudom tanácsolni, hogy halgasson a szívére, pihenjen amikor tud és kitartás!
Üdvözlettel mindenkinek

Györgyi
gygy
 


Nekem 9 hónapos a babám és esténként nem lehet elaltatni, mivel az állás még új a számára és akármilyen fáradt nem alszik el könnyen, hanem mászkál, ácsorog és jókat mosolyog ránk, ez még aranyos is az elsõ 10-15 percben, de már 30 perc után nem annyira. Fõleg ha a fáradság sírásba torkollik, vagy egy jól sikerült esésben beveri a fejét. Ennél már csak az éjszakai felébredések a szörnyûbbek, bár szerencsémre a férjemmel váltjuk egymást. Az okosak azt mondják hogy a másidik gyerekmél már nem lesz ennyi ideje az embernek arra, hogy ott virrasszon mellette.
Zsuzsa
 


Sziasztok!
Nekem két kislányom van. A nagyobbikkal az esti elalvás-altatás minden kínját kipróbáltuk. Mire a "tanulj meg egyedül elaludni" fejezetet befejeztük, megtanult felállni a kiságyban. Innen kezdve újra az altatás következett. Néha megpróbáltuk kivárni amíg elfárad, de 11 óra körül még mindig bírta, így jött a ringatás, hurcolás, mese, könyörgés, õ meg persze tiltakozott. Azonban ha elaludt, végigaludta az éjszakát. Sajnos ez csak 5-1/2 6-ig tartott nála. Két évesen már nem aludt napközben, így az éjszakai alvása 9-10 órára "nõtt". Úgy gondoltam, most már alvásszakértõ vagyok, és a kisebbik gyermekemet elsõ pillanattól kezdve próbáltam az egyedül elalváshoz szoktatni. Eleinte meglepõen jól ment minden, éjszaka meg természetes volt, hogy felkel enni. Azonban az éjszakai felébredések egyre sûrûbbek lettek, és rájöttem, hogy itt már nem az evésrõl van szó. Most 1 éves, este, napközben egyedül alszik el, éjszaka azonban 1-4 alkalommal felébred és masszívan bömböl, bármit csinálok, simogatom, figyelmen kívül hagyom, stb. Az egyetlen megnyugtató dolog, ha ringatom. Néha megengedi, hogy én is lefeküdjek, de akkor csak olyan lehetetlen pózt választhatunk, ahogyan én nem tudok aludni. Természetesen tudom, hogy nem kellene engednem, de többhetes tapasztalatom alapján képes 1-2 órán keresztül sírni, és az én türelmem pedig már eléggé megviselt a kialvatlanságtól. Alvásigénye neki sem túl sok, kb. 11 órát alszik összesen. Azt mondják, a gyerek azért kel fel éjszaka, mert nem tud elaludni újra egyedül. Úgy látszik, nekem jutott a két ellenpélda. Egyébként a nagyobbik kislányom elalvásával kapcsolatos problémákat az óvoda nagyban csökkentette, másoknak is tudom tanácsolni, hogy használják ki az új helyzetet. Hiszen ott nem lehet felkelni, hisztizni, beszélni, és így könnyebben elfogadja, hogy az alvás otthon is alvás kell hogy legyen. A kicsire pedig csak egy megoldást tudok: ha már végképp nem bírom, akkor jön a nagyi...
TAndi
 


Sziasztok!

Nekem van egy olyan problémám az éjszaka átalvásával kapcsolatban, amit senkinél nem olvastam. A kislányom most múlt 2 hónapos és általában 6-7 órát alszik éjjel. A gondom pedig az, hogy ha Õ ilyen sokat alszik, majd szétrobban a mellem, annyira fesziti a tej. Tehát én igy sem tudok aludni 4 óránál többet, mert le kell fejnem. Mostmár jobban örülök annak, ha felébred és eszik. Szerintetek mit csináljak?
 
 


SZia Tucsok!
Az én kislányom 3 hónapos. Én csak az elsõ két hétben találkoztam ezzel a problémával, sajnos. Azóta ugyanis minimum 2x felkel a gyerek cicizni egy éjjel, sõt van, hogy két etetés között vissza sem alszik.
Én eleinte mindig lefejtem a tejcsit mielõtt lefeküdtem aludni, így ki lehetett bírni akár órát is.
Elõbb utóbb egyébként csökkeni fog a "tejhozam", ha nem kér éjjel is enni.
Üdv. Sziszko
Névtelen
 


SZIA SZISZKO!

KÖSZI A BIZTATÁST, MEGPROBÁLOM LEFEKVÉS ELÖTT TELJESEN KIÛRÍTENI. BÁR MIUTÁN VÉGRE BEKI IS ELALSZIK, ÉN IS LEZUHANYOZTAM SEMMI ENERGIÁM NINCS ILYESMIRE. MAJD MEGOLDÓDIK...

CIAO TÜCSÖK
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: