Új privát üzeneted érkezett!

Hovirág
Mi az eredmény?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

Elöszöris ne haragudjatok hogy nem irtam,de annyi minden összejött akkor.Az a baba aki miatt aggodtam,sajnos mar nincs.:( Pont aznap veteltem el,mikor elmentem dokihoz.A kis dragam jo helyen volt(nem volt mehen kivüli),de sajnos nem maradt meg.5 hetesen veteltem el.Megallapitottak hogy a vetelest az okozta hogy nem volt rendesen megtapadva.Sajnos ugy erzem hogy en is nagyban közrejatszottam ebben...Mivel neha fajdogalt a hasam alja es derekam,mindig forro parnat tettem ra.Azt hittem hogy ugyanugy jot tesz,mint a mensi alatt.Sajnos nem tudtam hogy ezzel nagy bajt fogok okozni...
Most ismetelten kismama vagyok,kb a 9 hetben,es sokkal jobban odafigyelek mit csinalok.Most mar probalok megnyugodni,hogy nem lesz ezzel a babaval semmi baj.
Vendég
 


Sziasztok!

Látom jó rég volt az, amikor errefelé járt valaki. Én csak most találtam rá erre a topicra teljesen véletlen. (szerintem rossz helyen van, mert én a fogamzásnál, vagy a várandóságnál kerestem :roll: )

Én is átéltem sajnos a méhen kívüli terhességet, de én hálás vagyok a sorsnak, mert szerencsésen kerültem ki a dologból. Lelkileg csak a kórházi része volt fájdalmas, amikor össze voltam zárva a sok abortuszossal, azt nehezen viseltem.

Nálam ez pont karácsonykor történt, és éppen azon keseregtem, hogy sajnos megjött, és ráadásul görcsölök is. Aztán lenyugodtam, elmúlt a görcs, viszont a mensinek csak nem akart vége lenni. Emlékszem Szilveszterkor is véreztem még, akkor már aggódtam, hogy ez vajon mi lehet. 2-án mentem dokihoz, aki azt mondta, hogy nem lát semmit, talán csak egy kis felfázás miatt van az egész, de lehet méhen kívüli terhesség is, úgyhogy irány a kórház és HCG teszt. Még oda is pozitívan mentem, és megnyugodtam, hogy akkor nyilván felfázás. A vérvétel után ért a sokk, hogy pozitív a tesztem, meg az UHn is láttak folyadékot a hasamban, de akkor még azt mondták, hogy lehet, csak egy ciszta durrant ki. Szóval remegtem, meg minden, hogy akkor most mi lesz, biztos műtét, utána meg hogy lehet nekem gyerekem. Aztán két nap múlva újabb vérvétel, amin kiderült, hogy csökken a HCG, szóval elvetéltem szerencsére. Egy hétig voltam a kórházban megfigyelésen, aztán kijöhettem. Még küretet sem kellett csinálni, mert egyfolytában véreztem, így magától kitisztult minden. Közben az UH-k során találtak egy képletet a jobb petevezetőben, valószínűsítették, hogy ott akadt meg a pete. Ja! És a jobb petefészkem cisztikus volt. Egy hét múlva kontroll, és ott mindent rendben találtak, eltűnt (felszívódott) a képlet, nem volt folyadék a hasamban, csak egy kis barnázás volt, de az is a mensim vége volt, ugyanis ahogy kijöttem a kórházból abbamaradt a vérzés (ami a vetélés miatt volt) és rá két napra (napra pontosan az előző mensimhez képest 28. napra, mintha közben misem történt volna, nem lett volna egy méhen kívüli, meg egy vetélés)) megjött. Még vaciláltam is, hogy így menjek e vissza a dokihoz. Meg is lepődött, hogy ennyire pontosan megjött, és így regenerálódott a szervezetem. A hormonok miatt kellett várnunk pár hónapot a próbálkozással. Azóta sokminden közbejött, úgyhogy még nem sikerült a baba, de remélem hamarosan bekopogtat hozzánk is.

Kép
Kép
 
 

 
 

Sziasztok.


Április 15-én műtéti úton megszakították a méhen kívüli terhességem.A ciklusom 25-26 napos volt.A 28. napon teszteltem először pozitívat.Félve örültünk mert már 2 éve vártunk 2. gyermekáldásra, de nem akart összejönni.Másnap újra teszteltem egy pozitívat, majd 4 nap múlva újra megismételtem .Szinte féltem elhinni hogy igaz lehet .4 hét 6. napján éreztem hogy a bal oldalam nagyon elkezdett szúrni,de próbáltam elhessegetni a rossz érzéseket, és biztam hogy a beágyazódás még okozhatja ezeket a panaszokat. 5 hét 3 naposan reggel korán arra ébredtem hogy sötét színű vér van a pizsimen. .Akkor eldöntöttem megyek Uh-ra.Sajnos ketten is ugyanazt állapították meg egymástól függetlenül .Bal oldali petevezetőben 6*8mm -e képlet van ami valószínű hogy petezsák .Irány főorvosi vizitre ahol már el is rendelték a műtő előkészítését.1/2 2-kor megműtőttek és kivették a bal oldali petevezetékemet.Varratszedés 5. napon.A műtét laparoszkópiás volt.
2 hónapig várnunk kell és utána próbálkozhatunk.Nagyon hosszú idő lesz ez,de biznunk kell ..

Nekem januárban volt egy laparoszkópiás műtétem akkor egy cisztát távolítottak el a jobb petefészekből,sajnos már ismerősként mentem a kórházba.Most ettől a jobb oldalitól várom a csodát,"és csodák pedig léteznek "remélem nálam is igaz lesz.

Akik méhen kívüli terhesség után újra terhessek, gyertek mondjátok el ,adjatok tanácsot hogy mit tehetek hogy sikerüljön ..a csoda.
 
 


Sziasztok! sajnos én is tanácsért jöttem mert bizony április 10én nekemis méhen kívüli terhességet állapítottak meg. Laparoszkopiás műtéttel kivették a jobb petevezetékemet mert ott akadt el a baba. nagyon sok vér volt ahasamban de már ez hál istenneka múlt. De jó lenne valami jót olvasni, hogy erőt merítsünk van remény.

Kép
 


Idenéztem megint, és látom, hogy írtatok.

Maya!

Csak azt nem értem, hogy miért vették ki a petevezetődet, mikor nekem azt mondta a doki, hogy ha időben észreveszik (még nem feszítette szét), akkor egy kis vágás a petevezetőn és kiveszik a bibit. Csak azért mondta, mert ugyan én elvetéltem, de nem volt biztos, hogy ennyivel megúszom, mert ha nem szívódott volna fel, akkor ki kellett volna venni. Nade nem a petevezetőmet! :shock:

Amúgy a dokim még azt is mondta, hogy az ő lányának is volt egy gyereke, aztán méhen kívüli, után amegint egy egészséges babája. Úgyhogy ne aggódjatok, mindenkinek sikerül előbb utóbb! Persze egy kicsit én is félek, de ez annyiban kimerül majd, hogy előbb fogok elmenni az orvoshoz, nem várom meg a 6 hetet, nem érdekel engem szívhang meg semmi, csak legyen először jó helyen, aztán jöhet a többi.

Kép
Kép
 
 


Szia Tabati


Mikor elolvastam hogy neked sikerült megmenteni a petevezetődet ,teljesen ledöbbentem.Akkor jöttem rá hogy kicsiny városomban sajnos a kést részesítik előnyben,és nagyon bánt hogy nem tudtam erről többet,akkor másképp lett volna.Amikor kiderült az Uh-on hogy méhen kívüli, az orvosom rögtön ezt mondta megoldásként ,és utána a főorvos is.Akkor annyira pánikoltam, és annyira nem tudtam a méhen kívüli terhességről semmit, hogy azt hittem, jó kezekben vagyok.
Sajnos nem tudok már utólag semmit tenni ,de nagyon bánt a tudatlanságom....

Nekem most 2 hónapot várnom kel ,de meg is tartom mert elégé fáj a bal oldalam,és utána újra próbálkozunk.Addig méhpempővel próbálom magam erősíteni ,és bízom benne hogy spontán összejön.

Csucsu


Te hogy vagy ?A jpbb oldalad neked is sokat fájdogál?Neked mennyi várakozási időt tanácsoltak?


Mielőbbi babásodást kívánok
 
 


Maya: Nekem már semmim nem fáj hálistennek. A doki 4hetet mondott pihire. Azt mondta az első mensiig nincs házasélet. Na most babagyártást nem kérdeztem mert azt hiszem nem is merek most még belevágnil.
A jobb petevezetőmet igenkivették de a doki azt mondta ha ott akad el sajnos azt másképpen nem lehet megoldani. Tabatinak "szerencsésen" alakult a dolog mert ő elvetélt.
Bocs Tabati nem megbántani akarlak, hoyg szerencséd volt.
Na most nekem is már nagy volt a petevezetőm hisz ahogy elakadt a baba rengeteg vér gyűlt a vezetékben össze. A doki azt mondta írtó nagy volt. Ilyenkor kiveszik sajna az egészet. Volt egy lány a kórházban és neki is ez volt neki is kivették.
Én úgy vagyok, hogy szeretnénk kistesót de nem merek belevágni. Erre mondják azt hogy mégegyszer nem következik be ugyanaz. Na de a kórházban volt egy lány neki sajna mindkettő petevezetéke bánta már 1-1 méhen kivüli miatt. Akkor mikor én voltam beültetésre vált.
Én mondjuk már azon törtem a fejem mi lenne ha rögtön beültetésre mennék hisz akkor tutti jó helyre kerül.
Szerintetek ez hülyeség?

Kép
 


Szia Csucsu

A félelmedet maximálisan átérzem,de én akarok még magamnak adni egy esélyt.A másik hogy néhány ismerőstől utána érdeklődtem a lombiknak, igen sok idő ,és táppénz ,egy egy program,és az anyagi oldala sem mellékes.Márciusban mentem vissza dolgozni, és a munkahelyemen nem vennék jó néven ,ha sokat táppénzre mennék.
A műtét miatt 2 hét táppénzen voltam, de látszott hogy nem örültek.
Nézz utána hogy mik a feltételek ,milyen vizsgálatokon kell átesned ahhoz hogy lombikra mehess.
Szerintem ha komolyan foglalkoztat a dolog feltétlen nézz utána ....de adj még egy esélyt magadnak.Hátha Te szerencsés leszel...

Sok sikert....
 
 


Maya: Persze adok egy esélyt hisz ez az oldala egyszerűbben kivitelezhető. Csak a félelem bennem van. De gondolom ezzel nem csak én vagyok egyedül.
Ténylegneked adoki mondta , hogy mitől lehetett méhen kivüli? Mert nekem annyimindent fesorolt de igazából nem tudtam meg az okot.
Csak találgatásokat hallottam.

Kép
 


Szia Csucsu




A dokim nem mondott semmit ,de én azért gondoltam rá ,hogy januárban volt egy laporoszkópiás műtétem ,igaz akkor a jobb oldali petefészek cisztát vették le ,de lehet hogy akkor megsértették vmivel a bal oldalit ,és ezért megakadhatott .(lehet hogy ennek nincs semmi alapja,bár ésszerű magyarázat lenne)
A januári műtét során megnézték a bal oldalamat is ,ami akkor átjárható volt,és mégis megtörtént a baj.

Beszélgettem egy két ismerőssel ,és azt mondják örüljek hogy van egy fiam ,aki egészséges. Maximálisan egyet is értek ezzel ,de akkor már nem vágyhatok a finom kis babaillatra?Meg mondják okosok hogy lelkileg nyugodjak meg,persze mondani én is tudom ,de kivitelezni?
Megfogadtam hogy nem mondom el másnak, mert a sok okos ötlet amivel előállnak felbosszant.Akik nincsenek benne a szituban nem tudják milyen nehéz ezen túltenni magam.
Nekem volt már vetélésem ,akkor iker terhességem ment el,és 1 év múlva terhes lettem a kisfiammal,remélem most nem kell annyit várnom,igaz akkor is injekció kellet ,de azon ne múljék....
Ti mióta próbálkoztok a kistesóval?Az első terhességed gyorsan összejött?
A dokid mondott vmit a műtét után,hogy mit látott a másik oldaladon?Ott minden rendben van?
 
 


Sziasztok!

Igen Maya, nekem tényleg szerencsém volt, mert elvetéltem, de tényleg azt mondta a doki, hogy ha időben észreveszik, akkor nem kell kivenni a petevezetőt. Szerintem neked időben vették észre... :roll: No, de mindegy, túlvagy már rajta te is, a jövőt kell nézni. Úgy látom eléggé féltek egy következő babától... Ezek szerint én ebben is szerencsés vagyok, mert engem a doki teljesen megnyugtatott. Azt mondta, hogy nem feltétlen fog megtörténni ez újból, és annyi, de annyi oka lehet, amiért ilyen történik. Nekem egy olyan példát mondott, ami mellesleg a páromat büszkeséggel töltötte el. :lol: Az is lehet, hogy a kiskatona túl gyors volt, és ahogy kiszabadult a pete, meg is termékenyítette, nagyon közel a petefészekhez. Így gyorsabban kezdett el osztódni, minden előrébb tartott, mint kéne, és így rossz helyen ágyazódott be. Nem jutott el a méhemig. De persze ez csak egy tipp, de még rengeteg lehetőség van. Pl. előtte nekem volt egy gombás fertőzésem, pont a ciklus közepén. Doki mondta, hogy meddig nem szexelhetünk, mi be is tartottuk, de lehet, hogy mégsem lett jól kikezelve, és többet kellett volna várnunk, és amiatt maradt a petevezetőmben. De az is lehet, hogy amiatt vetéltem el, és tulajdonképpen továbbment volna, ha nem "találkozik" a fertőzéssel, de így elvetéltem. És még rengeteg tőlem független dolog miatt lehetett, legalábbis a doki ezt mondta.

Kép
Kép
 
 


Íme az új szerzeményem, az esküvői gyöngysor. :)

Kép


És Ósiónak a hajam! :lol: (nem ez lesz az esküvőn)

Kép

És a sminkem csukott szemmel, hátha látszódnak a színek.

Kép

Kép
Kép
 
 


Húhh! Bocsi lányok nem ide akartam!! :oops: :oops:

Kép
Kép
 
 


Tabati: semmi baj. Már úgyis kiváncsi voltam mert irtál a lányok a másik topicban hogy az iwiwen láttak. Na szóval csinileszel a nagy napon:) A hajad szuper. asmink valóban a kép nem adja vissza élőben biztos fantasztikus. Bézs a szine? vagy?

Maya: Én is úgy vagyok vele, hgy szeretnék még baba illatot érezni. És nem könnyű ezt feldolgozni. Ezt csak az érti aki benne volt. Nekünka lányom 1hónapban összejött első alkalommal. Mert akkor az anyóséknál laktunk egy átjáró szobában minenki ott járt át ezért tudom, hogy az első és egyetlen alkalom volt akkor hisz mindig valaki mászkált. aznap tudom nem :)
Szóval a kistesó 8hónap alatt jött össze. És sajnos rossz helyen is tapadt meg vagy elakadt. A doki nem mondta, hogy a másik oldalam okés e. Azt mondta 50% hogy összejön a kistesó. hosz az egyik petevezetékem már nincs meg.
És ő is azt mondta örüljek, hogy egy egészséges szép gyerekem van már. Na de ez nem vigasztal.

Kép
 


Csucsu!

Teljesen megértelek. Engem nem úgy vittek be a kórházba, hogy már nagy volt a baj, hanem épp nem is gondoltuk, hogy baba van a háttérben, hátmég, hogy nem jó helyen. Legalábbis mondták, hogy lehetséges, de mivel egyáltalán nem görcsöltem, azt gondoltam, tuti nem az lehet. Mi akkor tartottunk a 2. hónap próbálkozásnál. Szóval szinte elsőre, első baba rossz helyen. Amikor megtudtam, elkezdtem remegni, azt sem tudtam mi történik velem, vagy mi fog történni, nagyon féltem. Aztán persze szerencsésen alakultak a dolgaim, de lelkileg ez sem volt egy leányálom. Például első nap egész éjjel fenn voltam, és vártam mikor görcsölök be és tolnak a műtőbe, mert még akkor nem tudtuk, hogy a másnapi Hcg szint csökken e, vagy nő.

Amúgy meg fura ez az orvosi hozzáállás, hogy örülj, hogy van egy egészséges gyereked. :shock: Mégis hogy mondhat ilyet? :evil: Annyi olyan nőről hallani, akinek több gyereke is sikerült egy petevezetővel. No meg ott van a lombik is, tudom, az anyagilag is nehéz, de az is egy olyan megoldás, amivel rengeteg nő anya lett. Akkor meg????

Kép
Kép
 
 


Sziasztok.


Tabati nagyon szép leszel ,és ha minden jól megy, tényleg életed egyik legszebb napja lesz.Mondom én aki 10 éve éltem át ,de a mai napig a legszebb élmény a számomra.

Érdekes hozzáállás ebben egyetértek.A varratszedésnél a dokimmal kicsit jobban elbeszélgettem,és akkor hozott fel egy betegéről egy történetet.Az illető lány 20 évesen méhen kívüli terhes lett ,majd 1 év múlva a másik oldalon is megismétlődött.21 évesen nincs más esélye csak a lombik,ami nagyszerű a maga nemében , de ilyen fiatalon.....


Nekem meg vissza kéne mennem a dokimhoz,mert a szövettan 4 hét, és már meg kellet hogy érkezzen.Sok reményt nem fűzők hozzá, hogy abból bármi is kiderülne .

Csucsu neked szövettani eredményed megjött már ?
Vissza kéne költözködnöd anyósékhoz,úgy látszik nektek az a tuti befutó...Még a 8 hónap sem annyira vészes az én 2 évemhez...

Na de most ,itt a nyár a szerelmesek ideje , nekünk ez hoz szerencsét..../pozitív hozzáállásban nincs hiány/

Sziasztok
 
 


Maya: Jajjj azt nem, hogy anyósékhoz vissza költözni. Volt egy vetélésem októberban na az Ő miatta volt. Azóta harag van mert valami oknál fogva már nem szeretnek. Illetve mindennek én vagyok az oka. Pedig esküszöm semmi rosszat nem tettem. Igaz van egy sogornőm aki most az anyóséknál lakik és szerintünk ő osztja az észt. Na mindegy a végeredmány, hogy tavaly dec.20-óta nem látták az unokájukat nem kiváncsiak rá. Tehát oda nem költöznék vissza.Miattuk költöztünk el. Mert csak 4hónapig laktunk ott náluk aztán vettünk velük szemben egy házat. Azt eladtuk mert pokol volt az életünk és a vita miatt elvetéltem.
nekem még a szövettani eredményemért el kell mennem. abban maradtunk a dokival, hogy az első mensim után megyek hozzá. Na az a múlt héten elmúlt. Már mennem is kéne tényleg. Szerinted abból valami kiderül?

Kép
 


Szerintem nem derül ki semmi sajna... Legalábbis amíg kórházban voltam, rengeteg vetélés utáni beszélgetést hallgattam végig a kórteremben, és mindegyik doki azt mondta, hogy meg lesz a szövettani eredmény, de ne sokat várjon tőle, semmi nem fog kiderülni, hogy miért volt a vetélés.

Csucsu!

Akkor szerencséd van, hogy a párod ilyen könnyen el tudott szakadni az édesanyjától, mert pl. itt a babaneten is annyi ilyen sztorit hallok, hogy anyós teszi tönkre a kapcsolatot, de a férj nem akar költözni.
Amúgy mi most járunk lelkészhez amolyan esküvői felkészítésre, és ott erről is szó volt. Ő azt mondta, hogy a férfinak kell villámhárítónak lennie, de minden esetben a felesége pártját kell fognia. Még akkor is, ha egy vitában épp nem neki van igaza. Tudatosítani kell az anyósban, hogy a fia már hozzánk tartozik és nem anyuci pici fiacskája.
Sajnos ez "anyuci pici fiacskája" nálunk is megvan, de szerencsére nem negatív értelemben és én próbálom erről is leszoktatni anyóst. Pl. reggelente kikészíti a ruháit, ha megérkezik a munkából ugrik neki vacsorát készíteni stb. Persze mindezt jóindulatból csinálja, de én mindig mondom, hogy én is el tudom készíteni neki a vacsoráját, és ilyenkor kapcsol szerencsére. Páromat meg megkértem, hogy álljon egy kicsit a sarkára és vegye ki maga a szekrényből a ruháit, ne hagyja, hogy kikészítse neki, mert már nem óvodás. És ez is átalakult az idők folyamán, már ritka amikor az anyósom öltöztet. :lol:
Viszont építkezünk, de oda is át tud jönni anyós papucsban, úgyhogy sokkal messzebb nem leszünk, de mivel mi amúgy jól kijövünk, csak a generációs problémák vannak, ami senki hibája (hangos a tv, mert kicsit süketek, ők koránkelő, mi későnfekvők stb) ezeket a problémákat egy külön ház pont meg fogja oldani. Mivel azonban legalább 3 év mire be tudunk költözni, reméljük az első baba még ide születik. No, attól egy picit félek, de már az elején a sarkamra fogok állni mindenben, ez be szokott válni. Ugyanis néha a főzésbe is bele akart szólni, hogy mit hogyan csináljak (persze ezt is csak segítségből) de mondtam neki szépen, hogy én ezt másképp fogom, ezt így szeretném, és akkor is kapcsolt szerencsére.

Kép
Kép
 
 


Maya!

És nem gondolkodtál inszemináción, vagy lombikon?

Kép
Kép
 
 


Tabati: Hülye kérdés tudom de mi a kettőközött a külömbség? Mondjuk hálistennek nem tudom mert még nem kellet ehez folyamodnom de ki tudja . Viszont az anyós témához vissza kanyarodva. Jó, hogy az elején már igy szoktatod az anyóst mert akkor nem lesz sértődés belőle. Amúgy én is igy csináltam ahogy te de itt nem én és állítom nem is az anyós a hibás hanem az irigy sogornőm kavart be. Olyannyira, hoyg az anyós sem a fiát sem az unokáját nem keresi. Akkor mit akarok én aki mégcsak nem is vérrokon?????
Tehát ha a családban van aki irigy attól mentsen meg mindenkit az isten. Mert az irigység sajnos nagy ÚR!!!

Kép
 


De ha a sógornőd kavart is be, az akkor is nagyon fura, hogy nem akarja látni az unokáját!!! :shock: Nálunk is volt családon belül ilyen sértődés, párom unokatesójéknál. Ott a feleség öccsét bevette a férj a családi vállalkozásba, az öccs meg jól átvágta a férjet. Erre a férj kirúgta (amivel a feleség is egyetértett, mert ilyet még egy idegennel sem lehet csinálni, hátmég egy rokonnal, főleg hogy ezzel a saját testvérét is megkárosította) Szóval erre anyós is megharagudott, mert az ő kicsi fiát kirúgták. A lányával azért kibékült, mennek is a gyerekekkel látogatóba csak épp a veje nem kíván már hozzájuk menni. Szóval azért az unokákat látja a nagymama.

Én sem vagyok nagyon benne (szerencsére) ebben a témában, de úgy hallottam, hogy az inszemináció tulajdonképpen mesterséges szex. A férfi ad kiskatonákat és azokat fecskendezik fel a nőnek. Esetleg még előtte csinálnak valamit a katonákkal (centrizik vagy mittomén), hogy csak a leggyorsabbak kerüljenek be.

A lombiknál meg leszívnak petesejtet, meg a férfi ad kiskatonákat, azokat lombikban egyesítik és a kétnapos (asszem de hogy mennyit fejlődnek kint azt nem tudom) sejteket rakják vissza általában többet, hogy egy biztosan megtapadjon. Ezért is sűrű lombikosoknál az ikerszülés, mert lehet, hogy több is megtapad.

Szóval azért a lombik az biztosabb, de drágább,. meg gondolom kellemetlenebb is, mert asszem altatásban szedik ki a petéket, meg vissza is úgy rakják, nomeg sok hormonpotló szer... :roll: De ha nincs más megoldás, akkor tuti vállalnám.

Kép
Kép
 
 


Tabati: Köszi az infokat valahoyg én is igy tudtam az inszemet csak nem akartam hülyeséget irni. Az igazság az, hogy most egy kicsit pihenek lelkileg. Lejárt már a szexmentes időnk a műtét óta de nem merem még bevállalni a próbát. Igy védekezünk. Valahogy erőt kell meritenem. De gondolom ezt te megérted.
A családi gond pedig valóban érthetetlen. Hisz ha valaki ússzit is azt nem kell elfogadni és alkalmazni. És bizony én az ilyen Nagymamát mélységesen megvetem. Előttem a nagymama szerepben és Anya szerepben megbukott. Én nem fogok vele vitatkozni már annak sincs értelme. Hisz bárkit utálhat engem nem kells zeretni de egy két éves gyerek nem hiszem, hoyg bármirről is tehet. És nem engem tagad ezzel a viselkedéssel meg hanem a saját vérét.
De ezzel sokan igy vannak mint te , hogy nem értik mert bevallom én sem értem.
De az élet ezt adta ezt kell szeretni.
Remélem azonban, hgy az élet kegyes és össze találkozunk egy olyan egyedülálló nagyival aki lehet nagypapa vagy nagymama lehet szegény egy a fontos, hogy szeretet adjon a lányomnak.Sajna neki az én részemről sincsenek nagyszülei mert már nem élnek.
Azt hozzá kell tenni, hogy a drága nagyszülőknek 7unokájuk van. tehát 6-al foglalkoznak 1-el nem. Ezért gondolom ők úgy gondolják jó nagyszűlők, jó emberek. nekik eggyel több unoka vagy kevesebb mindegy.
De ezen már túl lendültünk ezért is költöztünk el és itt az új helyen már most jobban érezzük magunkat mint a másik házunkban.
Egy biztos én azóta bárkinek akinek vannak nagyszülei mindenkinek mondom értékeljék, hogy vannak és foglalkoznak velük pláne azt, hogy kapnak szeretett. Mert a szeretet kell mindenkinek.
Azért netén ha azt hinnétek én nem jövök ki az anyósommal és ezért van ez a viszály téved. Persze lehet bennem is hiba hisz tökéletes ember nincs és ezt én be is ismerem. Viszont az első házasságomból az anyósom a mai napig hív telefonon és úgy hív, hogy kislányom. A lányomat pedig minden alkalommal puszilja és még képeslapot is küld neki. Tehát ha magamban is keresem a hibát akkor mindig eszembe jut lám az exem anyukája a mai napig hiv és érdeklődik.
Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam ma!

Tabati: Ti egyébként most hogy álltok?
Mik a terveitek babát illetően ?

Kép
 


Csucsu!

Akkor lehet nagymamája a kislányodnak az ex anyósod személyében! Ez jó hír!! :D

Mivel nekem úgy jött meg először a mensim, hogy épp befejeztem a vetélés miatti vérezgetést, már másnap megjött rendesen 28 napra, mintha közte nem is lett volna egy méhen kívüli meg egy vetélés. Annyiból volt más, hogy alig véreztem, de gondolom azért, mert a vetélés miatt már vékony volt a nyálkahártyám. Szóval amikor kontrollra mentem vissza, akkor pont mensiztem és a doki meg is lepődött, és azt mondta, hogy akár már kezdhetjük is a próbálkozást, de aztán kijavította magát, hogy a biztonság kedvéért még egy mensit várjunk. Mi betartottuk, úgyhogy azóta viszont próbálkozunk, ez a 4. ciklus onnantól számoljuk újra. De nekem tényleg nem lehetett annyira nehéz, mert én előtte nem is tudtam, hogy babát várok. Tesztet sem csináltam meg semmi. Csak amikor a kórházban vért vettek derült ki, hogy pozitív a teszt. Volt egy ilyen lehetőség is, hogy azért nem látják a babát, mert még nagyon pici. Legalábbis a nővérek ezzel nyugtatgattak, hogy volt már ilyenre is példa, úgyhogy még reménykedhetek. Persze én annak rendje és módja szerint el is kezdtem reménykedni, hogy hátha csak az van, és a vérzésre majd adnak valami kúpot, meg pihennem kell. De párom már akkor is mondta, hogy szerinte ebben ne reménykedjek, és meggyőzőzz, úgyhogy nem éltem bele magam semmibe. csak azon izgultam, hogy csökkenjen a HCG szint.

Kép
Kép
 
 


Tabati: Ha lehet ilyet mondani akkro te nagyon szerencsés voltál. És a mensid is szokatlanul jól jött meg. A szervezeted ezt szépen átvészelte. Én mindig azt mondom kétszer ugyanaz nem történhet meg. Én is mindig próbálok optimistán állnia dolgokhoz.
És az esküvőszervezés , hogy alakul?

Kép
 


Szerintem is optimistának kell lenni! És ne féljetek egy újabb ilyen esettől, nehogy a félelem miatt ne jöjjön össze a baba. Engem a dokim teljesen megnyugtatott.

Esküvőt nagyon szervezzük már. A vacsorára már minden meg van szervezve, a templomi szertartásról viszont még semmit nem tudunk, hogy hogy lesz. Egyszerűen még nem tudtunk egyeztetni a lelkésszel. Tudjuk, hogy mikor kezdődik, de hogy a menete hogy lesz még nem tudjuk, de azt hiszem azt egy délután folyamán meg lehet beszélni. Frizura, smink már megvan, ruha is van, cipő is, csak ilyen apróságok hiányoznak, mint pl. a harisnya :lol: Az esküvői csokromat is tudjuk ki fogja csinálni, bár vele még egyeztetni kell. Páromnak kell még inget venni, narancssárga lesz a színe! 8) Elsőre fura, de nagyon jól mutat egy sötét öltönyhöz és nem hétköznapi. Most hirtelen nem jut eszembe más. Szóval a nagyja már megvan, már csak apróságok vannak hátra. :D

Kép
Kép
 
 


Tabati: Nagyjából képben vagyok ám. Mert olvasok más topicocat is. Tdom, hogy narancssárga lesz az inge a párodnak és nekem bavallom tetszik is nem a hagyományos fekete öltöny fehér ing verzió. Én szeretem az ilyen szineket tehát biztos vagyok benne , hogy tutti lesz .Olyan jó ez a készülödés úgy irigyellek jó értelemben mert én is imádtam ezt az időszakot. Az ember lázban van mi hogy lesz:)
És majd ha megtörténik a nagy nap akkor olyan üres lesz az életed, hogy nincs amit szervezni intézni kell.
Na de minden nap nem lehet az embernek esküvője:) :)
Mikor lesz a nagy nap pontosan?

Kép
 


Júl.26-án.

Na, azért jó lesz utána egy kis nyugi! :) Meg annyi más programunk is van a nyárra, hogy nem fogunk unatkozni az biztos! :wink:

Kép
Kép
 
 


Tabati: nem baj az ha sok a program. Igy nem járatod az agyadat a babán és hipp hopp be is fog igy költözni a pocaklakód a pocidba:)
Igazi nyári esküvői dátumotok van. Szupi:)

Kép
 


Ja! Ha minden igaz, igazi kánikula lesz! :lol: Mindegy, együtt viseljük párommal. Ő az öltönyben, én meg a smink alatt. :lol:

Kép
Kép
 
 


Tabati: DE azért nyáron ez az édes izzadás jól fog esni:)Mármint úgy értem, hogy sokan lennének most a helyedben. Olvastam a másik topicban, hogy házi tortád lesz. Ti egy helyen laktok vagy hogy kivitelezitek ezt?
És milyen lesz a torta?

Kép
 


Sziasztok.


Kicsit le vagyok maradva.Munka után a sok itthoni teendő mellett nincs időm már másra.

Anyós téma...Nekem egyszer egy "okos ember" azt mondta, inkább kerüljem őket messzire minél kevesebb legyen a konfliktus.Igaza volt ,egy idő után fordult a kocka, és változtak ők is.Nem tökéletes a viszonyunk ,de megvagyunk.Nálunk após az igazi kakukktojás.Arra azért sikerült megtanítani, hogy ne járkáljon hozzánk csak akkor, ha előtte ide szól telefonon.Mindig társasággal jött ,de már erről is leszokott.

Voltam ma szövettani eredményért .Aszerint a petevezetőben a véralvadék mellett chorionboholy metszetek is láthatók.Igazából ezzel sokra nem megyek.Az orvosom ajánlott egy új készítményt femibion 800 a neve.Szerinte a próbálkozás ideje alatt is érdemes lenne szednem...

Tabati nagyon izgalmas és szép időszak vár rád,sokat nosztalgiázom én is ....
Jó készülődést.

Csucsu nyugodtan lehet próbálkozni ,hátha most hamar összejön...


Sziasztok
 
 


Maya: És a dokid amit ajánlott az pontosan mire való? Neked a dokid azt mondta lehet próbálkozni?

Kép
 


Csucsu!

Nem egy helyen lakunk Encsikével, de közel egymáshoz, úgyhogy majd kocsival hozzuk át a tortát. Hasonló lesz, amilyen az övék volt (rakott fel képet) Szív alakú fehér marcipánnal, belül feketeerdő ízesítéssel. Kívül a díszítés barack színű rózsa lesz. A rózsákban pedig ezüst cukorgyönygyök lesznek. (az úgy néz ki, mint az igazi gyöngy, csak meg lehet enni :D )

Maya!

Mi az a chorionboholy? Mert olyan vizsgálatról hallottam már, de azzal sem vagyok teljesen tisztában, hogy micsoda. Csak annyit tudok, hogy akkor szokták elvégezni várandósság alatt, ha idős az anyuka, hogy nincs e valami baja a magzatnak. De lehet, hogy félrebeszélek... :oops: :lol:

Kép
Kép
 
 


Sziasztok.


A femibion egy új generációs magzatvédő vitamin,amit a terhesség 12.hetéig lehet szedni.A tájékoztató szerint olyan természetes folsavat tartalmaz amelyet minden nő szervezete képes hasznosítani.
Még nem voltam gyógyszertárban az ára felől érdeklődni.
Nekem a dokim kifejezetten azt tanácsolta hogy most letelik a 2 hónap, és bátran próbálkozzunk.

Tabati .Őszintén szólva nem merültem bele a dokival a lelet elemzésébe ,de ha ismereteim jók,ami nem, biztos akkor ez méhlepény ,és én is úgy tudom hogy 11 -12 héten van ilyen mintavétel .Remélem amikor terhessek leszünk nem is kell megtudnunk, hogy mi is ez.Szép ,nyugodt várandósságunk lesz....
 
 


Maya: Én is ebben bizok és szép várandós időszak áll előttünk:)
Akkor én is veszek iylen vitamint (femibion) mert azt hallottam, hogy a folsav nagyon fontos része a baba fejlődésének.
Amit viszont most hallottam. Minden nap nem szabad együtt lenni mert akkor a kiskatonák lassulnak. Na most mi abban az idszakban minden nap együtt voltunk, hogy sikeres legyen a babaproject. Hát lehet ez volt a baj. Hisz a kiskatonák lelassulnak és igy elképzelhető, hogy ezért elakadt. Tehát én maradok majd a babaprojektnék a 2napos "gyártásban" :)
Nekem is 2hét múlva lesz meg a következő mensim . Sajnos még a dokimhoz nem jutottam el de mindenképpen elakarok mennimég a 2. mensim előtt.
Aztán lehet addigra erőt nyűjtök és belevágunk. Hisz hiába húzom az időt ha a baba jönni akar akkor jönni is fog:):)

Kép
 


Maya!

Én sima folsav tablettát szedek, szerintem az is teljesen megfelel. Nem hiszek ezekben az új készítményekben, vajon mitől tudhat többet az a folsav ami abban van, mint egy sima folsav tabletta? :roll: De aztán lehet, hogy valami más is van benne...nemtom...majd ha veszel olvasd el, mert kíváncsi vagyok. :wink:

Csucsu!

Tuti nem attól lett méhenkívüli, hogy minden nap együtt voltatok! Ez csak saját magad megnyugtatása. Mi 2 naponta voltunk együtt és nekem is az lett. Van aki meg arra esküszik, hogy úgy sikerült a baba, hogy minden nap együtt voltak. Persze ebben sem hiszek már, de azért kipróbáltuk előző ciklusban és nekünk nem vált be. Igazság szerint már nem hiszek ilyen praktikákban. Csak a szerencsében tudok bízni, meg a kitartásban, hogy ha rajta vagyunk a témán, akkor egyszer csak összejön. :roll:

Kép
Kép
 
 


Tabati: Akkor jó megnyugodtam. Már azt hittem az is az oka lehet, hogy sürün voltunk együtt. Mindegy is mert nem is rághodom a multon. Elmúlt és vége. Az igazság az, hoyg az új házban annyi munka volt , hogy ha a baba jó helyen lett volna nem is biztos, hogy végig tudtam volna csinálni. Erre mondják, hogy ember tervez Isten végez.
Én úgy fogom fel, hogy megtörtént de minden úgy jó ahogy van!:)

Kép
 


Persze, most majd másként lesz. Tudod: amibe nem halsz bele, az megerősít! :wink: Úgyhogy a jelek szerint mi nagyon erősek vagyunk már!! :lol:

Kép
Kép
 
 


Tabati: az biztos irtó erősek:) :)
Kicsi a bors de erős:)

Kép
 


Sziasztok,
nekem két méhen kívülim volt. Az elsőnél sajnos nagyon bunkó volt a doki, mert mikor hasgörcsökkel, és azzal, hogy vérezgetek, de nem akar megjönni, elmentem hozzá a 6. terhességi héten, a hcg-m 5000 volt, és csak vállat vont, hogy nem lát semmit a méhben, biztos elment a baba, és meg sem vizsgálta, nem-e méhenkívüli. - Szerencsére a baba tényleg elment, de a következő ciklusomban a méhnyálkahártya ráépült az előzőre, így egy hónap múlva sürgősséggel kórházba kerültem, ott abrasio-t csináltak, hogy legalább a méhemet megmentsék. Az az orvos vetette fel, mikor elmeséltem neki az előzményeket, hogy szerinte méhen kívüli volt.
Másfél év múlva újra teherbe estem. Külön poén, hogy igenis volt a méhben petezsák, de mivel üresnek látták, megint abrasio lett a dologból. Aztán kiderült, hogy csak aries stella jelenségről van szó: méhen kívüli terhesség, ahol a méhben petezsák nő. Ez után újra megnéztek uhu-val, és mondták, hogy zölddiónyi képlet van az egyik petefészkemben. Azt hittem meghalok. Végül a petefészkeim épek voltak, de mindkét petevezetőmet kivették, azt mondták, azokkal a petevezetőkkel az összes terhességem méhen kívüli lett volna.
Nagyon fájt a dolog, de ezt kellett tenni. Az első méhen kívülim után folyamatos gyulladásban volt az alhasam, a beleimet is érintette a dolog, és mivel nem volt rendes felszívódásom, folyamatosan fogytam, bármennyit is ettem. A végén már 47 kg voltam. A műtét után akkorát változott a közérzetem, mintha a szó szerint a sír széléről fordultam volna vissza.
Most lombikozunk.

Kép
 
 


Kisbuta: nem semmi a történeted. Első lombik gondolom. Mikro várható valami eredmény vizsgálat vagy beavatkozás??
A petevezetőiddel mi volt a gond. Illetve hogy hoyg azt mondták azokkal a petevezetőkkel mindengyik méhen kivüli lett volna??

Kép
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok. Nem tudom èl-e mèg a topic, de szeretnék segítséget, vagy tanácsot,vagy nem is tudom hogyan fogalmazzak...
2008-ban volt egy mèhenkivüli terhessègem amiben a bal oldali petevezetèkemet eltávolították.
Azóta 5 spontán vetélésem volt mind korai.
Most május 24en kellett volna megjönni-e de elmaradt. 1hèt után csináltam tesztet, pozitív lett. Aztán rá 4napra, elkezdtem pecsètelni, barnásat, rózsaszíneset, picit vèreztem de az elmúlt. Szedtem Duphastont amit egy nőgyógyász ajánlott akivel beszéltem telefonon. Reménykedtem hogy nem megy el. Ès boldog voltam hogy vègre sikerült teherbe esni mert az utolsó vetèlèsem óta 1 èv telt el.
Hètfön elmentem UH-ra, nem láttak semmit. Vèrt vettek ès az eredményre várva begörcsöltem.
Hányingerem volt ès szèdültem, reszkettem ès folytak a könnyeim,már èreztem hogy baj van, de már elötte is sejtettem hogy mi lesz.
Szóltam az orvosnak, azonnal megvizsgált, akkor már a tapintástól is felüvöltöttem annyira fájt. Azonnal megműtöttek még a labort sem tudták megvárni. Azt mondta hogy megpróbálja megmenteni a jobb oldali petevezetèkem. Csak sírtam, azt mondta ha nem sikerül akkor mèg ott van a lombik lehetőségkènt. Megmaradt de azt mondta hogy nem tudja hogy a továbbiakban hogyan fog funkcionálni a petevezetèkem. Most itthon vagyok, hètfőn megyek varratszedesre.
Voltam már petevezetèk átfúváson, pajzsmirigy hormon vizsgálaton, voltam a debreceni egyetemen trombózis vizsgálaton is a vetèlèsek miatt.
Nem tudom mit tegyek, próbálkozzunk mèg termèszetes úton? Annyira fèlek. Olyan boldog voltam hogy teherbe estem, erre nem gondoltam volna hogy így alakul. 27 èves vagyok...
El vagyok keseredve. Azt mondta a párom hogy nem adjuk fel, ha úgy van elmegyünk a szegedi női klinikára.. de anyagilag ès lelkileg is nagyon megterhelő. Már nem tudom mit tegyek... ne haragudjatok hogy hosszúra sikeredett. Remèlem lesz aki válaszol. Köszönöm
szomoru27
Szelevèny
 
 


Szia Szomorú27! Hogy vagy? Hogy alakult az életed azóta?

Sajnos én is tegnap tudtam meg, hogy méhen kívüli terhességem van.
Iszonyatos érzés! Most várnunk kell, hogy csökkenjen a HCG értéke. Remélhetőleg akkor nem lesz szükség műtétre.
nife
Debrecen
 
 


sziasztok! hogy vagytok azóta? engem szeptember elsején műtöttek méhen kívülivel, mellette cisztám is volt, elég hosszú sztori, később leírom, ha még jár erre valaki.. Szorítok Nektek!!
 
 


Sziasztok Gigi vagyok!

Sajnos januárban én is átestem egy méhenkívüli terhességen. Engem meg is kellett műteni mert bevérzett a hasam. 4napot voltam kórházban kegyetlen fájdalmaim voltak alig bírtam lábra állni és mozogni. 8hetes volt a magzatom,a szivem szakadt meg,de sem a párom sem én nem tudtam ellene mit tenni. Mikor haza engedtek rá találtam a Trimeszter vitaminra az egy csodaszer utána olvastam felvettem a kapcsolatot Ratkó Tündével aki ezt a vitamint előállìtotta,elmeséltem neki a történetem segített. Minden nap figyelem az oldalát rengeteg hozzám hasonló helyzetet látok és mindenki egészséges babákat vár vagy már világra hozta. Csajok mindenkinek csak ajánlani tudom. Én a műtét óta szedem,most lehet majd újra próbálkozni. Pozotivan állok majd a dolgokhoz nekem is sikerülnie kell. Mindenkinek csupa jót kívánok remélem tudtam segíteni. Sziasztok
 
 


Sziasztok! 2019 nyarán olvastam utoljára ezt az oldalt a kórházban. Akkor eldöntöttem, hogy ha sikerstorym lesz, leírom. Sikerstorym lett :) Sajnos nekem is méhen kívülim volt, erős görcsök plusz vérzés kb 6 hetes terhességnél. Kórház, vizsgálatok, műtét, petevezeték eltávolítás. Olyan gyorsan történik minden (még akkor is, ha 7 órát vár az ember) hogy nincs is sok idő feltérképezni mindent. Nyilván előre általában nem olvas erről a legtöbb várandós nő. A hegek picik, már nagyon szépek, a köldökömön van egy kis valami, ami miatt aggódtam, mert sokáig lilás volt, de mostanta teljesen bőr színű és kb észrevehetetlen. Akkor azt mondták nekünk, hogy 2 hónapig várjunk. 2 hónap után a második próbálkozásra össze is jött a kis nokedli, aki éppen itt alszik a kiságyában. A terhességem csodálatos volt. Ne féljetek, elég egy vezeték ;) Lelkileg én hamar felálltam az előző veszteségből, persze úgy könnyű, hogy ilyen hamar jött a kisfiam. Most csak arra tudok gondolni, hogy ha az előző megszületik, akkor ő nincs. Próbálom mindig pozitívan nézni az életet, akkor is eldöntöttem, hogy azért alakult úgy, mert az az élet egyszerűen nem akart megszületni. Ha te is éppen a kórházból olvasod ezt, és rettegsz, és sírsz, és gyűlölöd a világot akkor üzenem, hogy minden jogod megvan rá! Éld meg, gyászold meg, de mindig legyen a háttérben a feldolgozás, a továbblépés, az új élet! Kitartást!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron