Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Amit Dália leírt, az a fázisra vonatkozik, az a veszélyesebb. A 0-ba "nyugodtan" belenyúlhat a gyerkőc, az önmagában akkor sem fogja megrázni, ha tócsában áll vagy akármilyen más módon le van földelve.

Annamari
 
 


Annamari
Javíts ki ha hülyeséget mondok, de a 0 az nem maga a földelés és még 2 fázis van ezen kívül. Vagyis 3 drót van a röfi mögé bekötve. Akkor honnan tudjam melyik a 0?
Én úgy gondolom mint laikus, hogy a két luk veszélyes, viszont a konnektor oldalán az a fém bigyó nem. (lehet, hogy ez a 0 ?) A vakdugó is csak a lukakat védi.
Tényleg nem értek hozzá, úgyhogy , ha marhaság, kéretik halkan röhögni
Kriszta
Nyanya
 


Nyanya!

Pont ez az, hogy nem lehet tudni, melyik a 0, mert mindig máshova kötik. Persze van egy "szabály", hogy hogy lenne a legjobb. Elvileg a jobb lukban kell lenni a 0-nak.
A földelésnek az a célja, hogy ha egy rizikós berendezésnél (vizes és/vagy fémdoboz, pl mosógép) valami gáz van, akkor ne a berendezést tegye tönkre vagy neadj Isten a delikvenst csapja agyon, hanem a biztosítékot vágja le.
A konnektor 2 oldalán lévő fém bigyó az a föld Kép

Annamari
 
 

 
 

Annamari
azt hiszem kezdem kapisgálni, de azért vegyük át mégegyszer Kép
Szóval a három drótból az egyiket a két oldalhoz vezető dróthoz kötöm, ami a föld. Na eddig világos. A másik két drót megy az egyik ill. másik lukhoz és ezek közül az egyik a fázis a másik a 0?
jól mondom ?

Kriszta
Nyanya
 


Annamari! Köszi a felvilagositasokat!!! Kevésbé félek!!!Kép Nalunk nincs fémbigyooo a konnektorokon, most néztem meg. Hol kell keresni??? (Nem röhögni kérem, mert ugye: hülye kérdés nem létezik, csak hülye valasz...Kép)(Vagy tudatlan kérdezöKép) Vakdugokat én is tettem mindenhova.
Nnnna, ma pofara esett a Fiam. Vérzett is rendesen a szaja, orditott is hozza, mindez este 10-kor, klassz volt... Ovintézkedések ide, vagy oda, magatol esett pofara, sima padlon...Kép Erdekes, hogy kb. 9 honapos koraban 1x sokkal jobban beütötte a szajat, orakig vérzett, de nem sirt... Mar irtam valahol, hogy 1 nagyon nyugodt, angyali kiskölök volt. Valahogy 1 éves kora utan atment föördögbe...Kép Par honapja akkora hisztiket csap, hogy hol a gutaütés, hol a röhögögörcs kerülget...

Kép
Vendég
 


Kukacz
Na ezzel én is így vagyok, hogy az angyali kis gyerekböl mára egy ördög lett Kép

Kép
Nyanya
 


Nyanya

Én csak a röfin röhögtemKépKép!
Na,szóval nekem is első gyerek és én is féltem,de nem vagyunk egyformák...megjegyzem,nem igazán értem,amit írtál nekemKépKép.Mijár biztonsággal?este van ám már...KépKépKép

Kukaczom drága

Tudom,hogy az öv nem csak erre jó,de nekem most csak erre kellett volna.Mint a topik elején írtam,én a babakocsibanembekeötős(fujj) anyuka vagyok,így arra nem használnám,na meg van is benne öv.De lehet,hogy köv. gyereknél majd kell.Csak mivelmost indult el éngyerekem,gondoltam,szükség lehet pórázra.De párnap alatt megtanult szinte tökéletesen járni,nem esik el.Ja,etetőszékünk meg nem voltKépKép...

Pimpa

Jajj,ne is riogass minket ilyenekkel!Kép

Szt kismillió baleset töréntvelünk is annak idején,mégis itt vagyunk.Az alapvető szabályokat kell betartani,és akkor nagy gond nem lehet...

Amúgy meg a Szerelem Harley Davidsonon érkezik c. film jut ezekről ezsembe..Emlékszik vki?Ott oktatta olyan édesen az anyuka a kislányátKépKép!

Anyapoc

 
 


Sziasztok!

Nyanya!
Bezony, én így tudom Kép

Kukacz!
Ha nincs fémbigyó, csak két luk, akkor az egy földeletlen konnektor, ami mondjuk egy kislámpánál nem gáz, de ma már igen ritka Kép, de egy vizes berendezésnél bizony gáz.

Annamari
 
 


Anyapoc
"Köszi,asszem nem lesz rá szükésg,mert 1 nap alatt olyan biztonsággal jármár a gyerekem"
biztonsággal jár (a gyerek Kép)
röff Kép

Annamari
Köszi most már mindent értek, kész villanyszerelö lettem Kép

Kriszta
Nyanya
 


Nyanya! Elloptad a disznooomat!!! Fujjj!!!Kép

A konnektort köszi!!!

Anyapoc! Nem kötöd be a Pindurt???Nem izeg-mozog, nem probal kimaszni a babakocsibol??? Ha nincs etetöszék, az öledben eszik???Kép Na, az enyimet nem lehetne nem bekötni... SajtKUKAC.

Annamari! 1 bigyo van fölül a (f) mosogép konnektorjan...Kép 2 kéne??? Bocs, ha hülye
lennék...

Pusza.
Vendég
 


Lányok!
Hogy ez eddig nem jutott eszembe, hogy elmondjam Nektek. Nekem a bátyám tanácsolta (3 rosszcsont gyereke van), hogy szereltessek érintésvédelmi kapcsolót a villanyórához. Ez 2-3 ezer forint körül van. Hogy miért érdemes? Mert bármit dug a gyerek a konektorba, azonnal lecsapja a villanyórát, vagyis ezzel kizárt, hogy megrázza az áram, tehát veszélytelenekké válnak a konektorok!

Titati
 
 


Titati
Ez nem rossz, utánanézek, hátha utólag is fel lehet szerelni.

Kukacz
Csak kölcsön vettem. röff-röff

Kriszta
Nyanya
 


Titati:
nekem azt mondta erre egy villamosmérnök hogy onnantól kezdve előre nem látható pillanatokban előre nem látható háztartási gépek fogják naponta többször levágni a villanyt Kép Azt javasolta inkább dugózzunk dugózzunk.... Kölykeimetz még nem rázta meg az áram, páromat igen... megfogta a csupasz vezetéket amíg itt volt a villanyszerelő Kép A szakembwr orra előtt tette ezt, kb egy másodperc alatt megtörtént.

Azt egyébként tudjátok, hogy a népszerű és gyönyörű ricinus növény a csecse kis magjaival olyan erős méreg mint a gyilkos galóca? állítólag minden évben hal meg kisgyerek ricinusmagból " készített " játékebédtől....Kép Az óvi bejárata mellől eltávolíttattam, sőt anyósomékat is meggyőztem hogy inkább galócát termesszenek a kertükben, az is szép, az is mérgező de legalább arra már megidomítottam a kölköket hogy halálos méreg lehet Kép

Anyaorsi
anyaorsi
 


Kriszta,
utólag is be lehet köttetni. Az előző lakásba mi is utólag rakattuk be.

Anyaorsi,
nekünk másfél év alatt egyszer se csapta le háztartási gép az órát. Semmi gondunk nem volt vele. Egy próbát megér! Legfeljebb kikötteted, ha mégis rendszeressé válik, hogy lecsapja. Ha meg nem csapja le, akkor nyert ügyed van. Szerintem egy próbát megér, mert nem is olyan horribilis összegről van szó: 2csomag konnektorvédő ára Kép

Titati
 
 


És ami kimaradt...
Nekem a villanyszerelő így fogalmazott: "arra számítsunk, ha valamelyik háztartási gép egy kicsit is zárlatos (!!!), akkor lecsapja a villanyórát". Ami szerintem egyáltalán nem baj!

Titati
 
 


anyaorsi
szerintem ha nem csapná le, túlmelegedne a vezeték az pedig nagyobb galibát okoz.

Ha valaki nem tudná, hogy néz ki a ricinus (mert én nem tudtam)
Kép

A játszókertek növényzetének kialakítása:
A kezdeti idöszakban a gyermekek szeretnek minden megfogni és megízlelni, hiszen ök még egy-két évesen így tanulnak, tapasztalnak. Ezért nem szabad mérgezö növényeket ültetni. Mindenképp kerüljük a boróka (Juniperus), tiszafa (Taxus), a tuja (Thuja), a boroszlánfélék (Daphne), a csíkos kecskerágó (Euonymus europeus), a ricinus (Ricinus communis) és más mérgezö növény telepítését. A szúrós, tövises fajokat sem ajánlatos betervezni, mert játék közben baleset forrásai lehetnek. Egyes növények apró, mérgezö vagy esetleg ehetö bogyós termései is csábítást jelenthetnek a kisebb gyerekek számára, amelyböl ugyancsak kellemetlenségek származhatnak, így ezeknek a telepítését is lehetöleg kerüljük. Átláthatóság szempontjából kisgyermekek környezetében ne ültessünk 80 cm-nél magasabb cserjéket.

forrás: http://www.agroinform.hu/magazin/magazin.php?c_id=7774

Kriszta
Nyanya
 


Nálunk most kezdenek ezek a témák aktuálissá válni, ezért kérdem hol lehet ilyen vakdugókat és olyan áramtalanító cuccot kapni?
Kata
kata
 


Kata!

Bemész bármelyik nagyobb bababoltba, és kapsz konnektorvédőt. Van többféle is.
Az érintésvédelmi kapcsolót meg a villanyszerelő fogja megevenni és beszerelni neked.

Titati
 
 


Kata
Vakdugót kapsz: Tesco, Obi és bármilyen bababoltban (pl. MegaToys), szerintem még sok más helyen is. Álltalában egy csomagban több is van.
Amit az Obi-ban vettem az nekem nem szimatikus úgyhogy én vettem a Tescoban is a bébé-confort-ot.
Kriszta
Nyanya
 


Köszi a tippeket, és még van egy buta kérdésem: mi van azokkal a konnektorokkal, amikbe be van dugva valami?
Kata
s.kata
 


S.Kata
Jó kérdés, fogalmam sincs, de engem is érdekel.
Nyanya
 


Kénytelen az ember többnyire egy helyiségben tartózkodni a felfedezővel, ha ez megoldhatatlan, akkor jön a járóka vagy kiságy vagy hordozó, akárhogy is üvölt esetleg. Ill. valamin el kell kezdeni a nevelést, tiltást, és ez olyan dolog, amiben mindig következetesen "NEM"-et kell mondani és nem a kezét elvenni vagy rácsapni, mert az itt nem fog működni, hanem elvinni a szoba vagy lakás másik felébe és elétenni valami érdekes dolgot. Érdemes tartani a tarsolyban valami "extrát" ilyen esetekre, amit máskor nem kapm meg, ezért nem un rá. Amúgy, ha a bedugott vezetékhez hozzáér, valszeg. semmi baja nem lesz, "csak" magára ránthatja az adott tárgyat, meg azért sem érdemes engedni, mert nem tud különbséget tenni bedugott és nem bedugott konnektor il. drót között, ezért érdemes az összes ilyen témakörbe tartozó tárgyat következetesen tiltani.
 
 


Nyanya

Na,jaKépKép.Egyébként közben rájöttem,hogy lehet,nem lenne jó az a hám.Nekem olyan kellett volna,amibe "bele tud dőlni" a gyerek és nem esik el.Anyukámék velem anno egy kendővel csinálták.Na ezért gondoltam,hogy már nem kell.

Kukacz

Anyjára ütöttKépKépKép!Nem kötöm be,nem izeg-mozog.Egy kicsit sem.Legfeljebb hátranéz,vagy oldalra dől,de ennek a kocsinak van merev(műanyag) karrésze körben,így nem tud ilyenkor kiesni.Kimászni meg nem akar,elég kényelmes gyerek..KépEtetőszék helyett nekünk kisszékünk van.Az asztalunk,amin eszünk,elég alacsony,így nem lett volna értelme az etetőszéknek.Amíg nem ült,addig ölben etettem,vagy a bébirockerben.Aztán amint ült,kaptunk egy ilyet.Csak egyszer esett el vele,de nem volt veszélyes.Az is az én hülyeségem miatt.Mert dölt vele hátra=felrakta az asztalra a lábát és ellökte magát).Én meg utánakaptam és ezérz fordult ki a székből.De elég alacsonyan van,így nem nagyon ütötte meg magát.Azóta ügyesen le tud szállni,már fogni sem kell.De ő ilyen nyugis...ezért is mondtam,hogy mindenki ismeri a maga gyermekét annyira,hogy tudja,mikor hogyan van biztonságban.

Anyapoc

 
 


Anyapoc! Azért csak vigyazz!!! Jo, jo, ismered a Picurt, de ha buszra fel, vagy villamosra, vagy mittudomén, akkor kösd be!!! Vagy mindig autoval vagytok? Milyen babaülésetek van? Nekünk Römer King.
Julinak igaza van: többnyire ott kell lenni, ahol a kicsi tartozkodik, ha vannak veszélyes dolgok...Aztan elöbb-utobb megérti, mit miért nem szabad. Hogy nem csak szekirozni akarjuk, amikor azt mondjuk, hogy NEM!!!Kép
Titati! Kösz a ricinus infot. En tudtam, milyen a ricinus, lattam is sokat, de nem tudtam, hogy mérgezö. A fene egye meg.
Csoook.
Vendég
 


Kukacz
a fene se egye meg Kép
Nyanya
 


A konnektorvédőhöz visszatérve: lehet olyat is kapni (kvés helyen, ritkánKép), amit be kell ragasztani a konnektorba, kis redőnyszerűség fedi a lukakat, csak úgy tudsz bedugni valamit, ha a bedugnivalóval feltolod miközben bedugod. Nemtom érthető voltam e. És 30 éve mi Svédországból kaptunk olyan konnektort, amibe ez be volt építve.
Ja, ez azért jó, mert ha kihúzod a dugót, azonnal visszaálla a redőnyke. A beragaszthatóval egy baj van, hogy néha elenged a ragasztó.
Azóza is keresek ilkyen konnektort! LÁtott már valaki?
Zsuzsa
 
 


Én ilyen elforgatható beragasztósat (ugyan 4 éve), de az auchanban vettem. Tényleg nagyon jó.

Kukacz!
A ricinus infót Nyanya adta, neki köszönd. Nem akarok idegen tollakkal ékeskedni Kép

Titati
 
 


ricinus infó ANYAORSI-tól származik (én csak képet mellékeltem hozzá), hálacsókokat kéretik neki küldeni Kép
Nyanya
 


Zsuzsa
neked jött válasz az erröl-arról topikból:
"Szia Zsuzsa!
Mi prodax classicot vettünk a Platformban,kb 100ft-tal volt drágább mint a sima aljzat
Igaz megrendelésre hozták,de 1hét alatt itt volt!
Kell a pontos cím?
Írj emilt!
Üdv,mariann"
Nyanya
 


Sziasztok!

Az én 11 hónapos fiam a bögrémet rántotta le az asztalról a forró teával egyetemben, amig én a vizforralót igazgattam, hogy ne érje el a zsinórját. Majdnem bőrcsere lett belőle, már időpontot kaptunk mütétre a Bethesdában, mikor összekapta magát a fiam és elkezdett gyógyulni az elhalt hámrész is. Hát igen, sokszor nem az a legveszélyesebb dolog, amiről én azt gondolom... De ezek a bogyók meg kalász a torkon le, az is durva nagyon! Egy ilyen kalászt a kutyám szippantott be egyszer, szegény, elaltatták, és csipesszel szedték ki a nózijából. Még jó, hogy láttam, különben azt se tudtam volna, mi baja.

Konnektordugót az ikeában vettem, annak müanyag lába is van, ami bemegy a lukakba, elég nehéz kiszedni, de szerintem türelmes gyerekek bármit képesek...

Mmandula
Mmandula
 


Zsuzsa, azt hiszem, az OBI-ban lehet kapni ilyen beragasztós dugót.

Meg több helyen lehet kapni olyan konnektort is, ami már eleve ilyen, azaz, ha kihúzza a gyerek mondjuk a lámpát, akkor nem tud mást bedugni a helyére. De elég költséges minden konnektort lecserélni a lakásban. Tavaly 1000 Ft felett láttam ilyen konnektorokat több helyen.

Lídia
 
 


Lídia4 hol láttál ilyen konnektort? én néhány helyen kérdeztem - kisebb boltokban - de nem ismerték. Amúgy csak néhány kritikus konnektort kéne lecserélni, pl. ahova a kislámpájuk van bedugva a gyerekszobában, vagy a szgép és a tv. konnektorja, ezek elérhető magasságban vannak ugyanis. Ill. ahova én dugom pl. a porszívót, hogy ott ne kelljen állandóan kihúzni a védőt.
Zsuzsa
 
 


Zsuzsa!

Szerintem a porszívós-konnektorodba, amíg nem kapsz olyan konnektort, vegyél ragasztós védőt, ami ugyanilyen elforgatós elven működik.

Titati
 
 


Zsuzsa
bocsánat fentebb rossz topikcímet adtam meg
Keres - kínál / Gyerekbiztos konnektort keresek!
Nyanya
 


Zsuzsa,
nekünk ilyen védők vannak, mondjuk nem beragasztós, hanem pattintós. NUK típusú, azt hiszem, MegaToysban vettük. Nagyon jól berögzül, már kirobbantani sem lehetneKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


köszi lányok! Zulu, ez bíztató!
Zsuzsa
 
 


köszi Nyanya! POnt ezt az üzit nem láttam, akkor voltam kórházban, és utána elkerülte a figyelmemet!
Zsuzsa
 
 


Sziasztok Lanyok!
Nnnna, én is elkezdem majd keresni azt a csapoajtos konnektorvédöt! Orsi, köszi a Ricinust-utooolag-és bocs.
Nyanya, de igen, a Fene megeheti. Mert akkor nem lesz!!!
Pusza.
Vendég
 


Zsuzsa,
Cora, Auchan, és talán nagyobb Keravillban is. Ez tavaly volt, de remélem most is lehet kapni. Ha csak párat akarsz lecserélni, akkor tényleg nem annyira húzós kiadás.

Lídia
 
 


Sziasztok!
Jönnek az ünnepek, vigyázzunk a gyertyákkal!
Kb. egy hete láttam a TV-ben egy összeállítást lakástüzekről. Ott volt szó egy olyan családról, ahol éjszaka kigyulladt a tetőtér, ahol a két gyerek aludt. Mivel a szülők hálószobája a földszinten volt, ők ki tudtak szaladni, de a gyerekekhez esély sem volt felmenni. Ott égtek!
Rettenetes volt, napokig arra gondoltam, hogy én biztosan belebolondulnék egy ilyen helyzetbe, hogy nem segíthetek a gyerekeimen. Ezt nem lehet ép ésszel túlélni.
Anita
 
 


Sziasztok!

Nem is tudom, ide való-e vagy a bababarát bev.központ topicba, de talán inkább ide.

1. eset (Europark, InterSpar): bevásárlókocsi ülőkéje leszakad a 12 kilós gyerek alatt. Persze komoly baj nem történt, de ha teszem azt, éppen valami üveg cucc lett volna az ülőke alatt... Rossz belegondolni.

2. eset (Árkád, mosdó): vécé után kinyitom az egykaros csapot, ami középre volt állítva, tehát (tapasztalatom szerint) kellemes kézmeleg hőmérsékletű víz jön belőle. Ehelyett 60 fokos víz ömlött a kezemre. Jó sokáig bizsergett utána. Nem hiszem, hogy ilyen meleg víznek szabad jönnie vízcsapból, főleg nem nyilvános helyen, ahol gyerekek is kezet mosnak.

Annamari
 
 


Sziasztok!

Ha szeretnétek még tudni mérgező növényekről,van egy topik erről,ahol sok képpel sok hasznos infót találtok!

Kukacz

Hát,sem busz,sem metró,sem villamos..KépKépAnnyira kicsi ez a nagyváros,hogyminehovagyalog megyek vele.Ha nem,akkor kocsival.Nekünk is Römer King van!KépKépAz a legbiztonságosabb.Épp mielőtt megvettük,néztük az ADAC teszteket a babaülésekről,és asszem pont a Bébé Confortról írták azt,hogy "mindkét bábu feje megcsavarodott"...na,ez elég is volt.
Egyébkéntmost bekötöm,mert a frányaoverállok olyan csúszós anyagból vannak,hogy szegénykém mindig lecsúszik az ülésből..KépKépKép

Anyapoc

 
 


Anyapoc,
köszi, megnézem a topikot
Kriszta
Nyanya
 


Anita! Jesszusom, de jokat irsz!!! Igy, kivülalloként azt mondom, én felmentem volna, de ezt nem lehet tudni...KépKépKép Ez valami rettenetes!!!

Anyapoc! Meg Nyanya! Az a topic téllleg tökjooo!!! Minden növény a gépemen!!!Kép
Vendég
 


Sziasztok,
Gyereket nem szabad megrazni, mert belehalhat. Most nem az aramra gondolok, hanem amikor valaki kezzel megrazza, pl. hogy maradjon csendben egy kicsit. Azert irom le, mert volt ismerosom, aki nem tudta.
Sot azt sem, hogy gyereket allitolag 5 eves koraig nem tanacsos egyedul hagyni a furdoben. 1 eves gyereke egyedul furdocskezett, amig o telefonalgatott.
Amugy korabban kerdeztem, hogy ott hagynatok e a gyereketek olyan lakasban, amelyik nem gyerekbarat. Legtobben azt irtak, hogy gyerekfuggo a dolog.
Hogy probaljatok viszont ki? Mert az en kolykom igazi kis felfedezo, de ovatos, viszont nem mertnem kiprobalni, hogy vajon mit csinalna? Inkabb varok, mig nagyobb lesz, ugy erzem 3 ev alatti gyereknel jobb az ovatossag.
A masik meg az, hogy nem csak az a gyerek van veszelyben, aki a vendeg. Egy elolhagyott kes veszelyes lehet a vendeglato gyerekere is, ha jatszani kezdenek vele.
Szerintem jobb ilyen esetekben biztonsagosabb legkort teremteni.
Maria
 


Maria!

Én tök egyetértek veled a lakás szempontjából. Ráadásul,nem hagynám a gyereket olyanra akiben nem bízom meg 100%-ban. A férjem az egyetlen ilyen személy eddig. A biztonságos lakás azért is jó, mert talán nem kell a gyerekre állandóan rászólni, hogy ezt sem szabad, meg azt sem...
A fürdőkádas eset brutális. Holott józan paraszti ésszel ki lehetett volna találni, hogy ilyet TILOS csinálni!! És a rázogatás is elég beteg dolog. Eszembe se jut! Mi lett a gyerekekkel, túlélték???????????????????????,

Bellana
 
 


Kukacz

Van még egy rakat növény,amit nem raktam fel,de ami késik,nem múlikKép.Csak növeld a gépet tárhelyétKépKépKép!

Nyanya

SzívesenKép

Anyapoc

 
 


Poc! Köszike. Azota utananéztem mashol is a mérges gazoknak, küldözgetem öket a baratnöimnek, hogy mivel vigyazzanak!!!Kép Na, nem a gazokat küldözgetem, hanem a képeket...Kép Tarhelyröl jut eszembe: csak 2 hordoz6o gépünk van, allitolag 1iken sincs elég hely-hajjj az adsl-nek...Kép 3 évesek a gépek... Most dobjam ki öket???Kép Nyanya?????????????? Na, ez OFF volt...Kép
Maria! Tényleg, mi lett az ismerös gyerekeivel???
Vendég
 


Kukacz
OFF bövitsd, ha nem túl drága, de a hordoz6oba drágább a winchi mint a pcbe.
Nyanya
 


anyapoc

Nekem is kuld el legyszives novenyeket kepekkel kerlek
hagy csinaljak belole egy lapot tobbi melel tuti sokakat erdekelne

Napocska
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: