Új privát üzeneted érkezett!

Bocs, most csak egy pár gondolat erejéig Ritának (amúgy tesztlapozok, 550 már megvolt :D:D, még kb. 150 van hátra, ha jól saccolom, de 1-2 napon belül kellenek...):

Rita!

Kukkoltam! :D:D (Mentségemre legyen szólva, hogy nem direkt téged, csak annak a topiknak a társalgása tetszett meg, és épp te is hozzászóltál...)
Nagyon tetszet az "Igazi Nagy Élősködő a társadalom testén" hozzászólásod. Talán mert én ugye még több ideje (9,5 év) itthon vagyok.
Értem egyébként én, hogy sokakat zavar, hogy a társadalom egy része nem megy minden nap munkába, csak az a gond, hogy ebben az esetben nem csak azokat érné el a "bűntetés", akiknek esetleg szánják... Tény, hogy az adott juttatások segítenek nekünk, ugyanakkor még részben sem fedezik a gyerekek utáni kiadásokat.
Még nagyon sok gondolatom lenne, de akkor a munkám :D nem végzem (az itthoni nagy élősködés mellett igyekszem "hasznossá" :D:D tenni magam, és épp dolgozom :D:D:D, amellett, hogy közben meg 4 adag ruha vasalása vár rám, nem baj, majd este, ha hazajöttem a munkából :D :wink: ).
Ja, az elektronikus dolgokat várom, de azért ráérsz! :)

KépKép
KépKépKép
 
 


Hol voltam én eddig, nem is láttam, hogy vannak új hozzászólások! :shock: De akkor már a korábbiakra is reagálok...

Szirom!

De úgy nem tudsz neten időpontot foglalni, hogy egymás utánira (egy-egy okmánnyal)? Mintha mi már csináltunk volna olyat... Amúgy bárhol lehet csináltatni (mi már Veszprémben is csináltattunk egyszer, amikor épp arra volt a legegyszerűbb).
Nagyon aranyos Ede (majdnem Miksát írtam, nem hasonlít ez a két gyerek véletlenül? :D:D), és ezután az álló kép után kicsit fura a vonalzókép! :) Hisz már nem is annyira kicsi baba!!

Ildi!

Skócia azért nagyon messze lenne ám autóval... Mi is terveztük(zük), de oda biztos csak repülővel. (De nagyon szeretnék valamikor eljutni, gyönyörű, ill. Angliába is szívesen mennék, csak hát... Egyenlőre örülök, ha egyáltalán lesz valami nyaralás. Aztán ki tudja! :D:D)
Van tapasztalat a 3 évvel ezelőtti angilai utunk miatt, akkor pl. az első nap 1000 km-t autóztunk 9,5 órát vezettem (az út 12 óra volt megállásokkal együtt). Másnap még 8 óra volt Anglia (a Csalagúttal együtt), de az ugye még csak az alsó csücsök. Onnan még 1 nap, ha nem több (kb. 800 km) Edinburgh. És ugyanennyi lenne vissza, tehát majd 1 hét csak az út, és akkor kőkeményen autózni kell, alig pihenőkkel. Mi sokszor ettünk az autóban, csak a minimális időkre álltunk meg (na, ezt nem ajánlják, ha pici gyerekkel utazásról van szó :D:D, nkünk Hanna 10 hónapos volt :D :roll: ).
Mi azt a 4 napot azért vállaltuk be, mert amúgy 3 hét volt az út, abba belefért, és mindenképpen szabadak akatunk lenni csomag és autó szempontjából.

Zárt: szerintem tök jó lenne, csak írnunk kell, ki ne haljunk! :D

Na, egyenlőre ennyi!

KépKép
KépKépKép
 
 


Sziasztok!

Itt az előbb írtó nagy eső esett, és szerintem perceken belül megint fog, így nem merek elindulni a fiúkkal... Pedig örültem a nagy zuhénak, gondoltam pocsolyázunk egy jót :D De azért szakadó esőben én sem akarok lent mászkálni.

Most a nappalit szedik szét, ajjajj!

Rita,
köszi :) Olyan kedvesen tudsz írni, komolyan nagyon jólesett, amit írtál! Zsoltika szerintem is a lányok kedvence lehet, a szép kék szemével és a fekete szempilláival :):):)
Na de komolyra fordítva a szót: ő tényleg egy szelíd gyerkőc, udvarias, jószívű. Persze a tesóját sokszor szekálja, de ugyanakkor meg nagyon segítőkész is, sokszor istápolja Lacust.

Biztos nagyon jó lesz a második nászút :)

De igen, sokat leszünk Szentesen, ezt írtam is. És nagyon jó ott is, csak tényleg jó lenne már tenger mellett süttetni magunkat :D

Ildi,
egyetértek a többiekkel: szerintem is együtt jó a nyaralás! :) Még akkor is, ha valószínűleg tényleg sokat nyavalyog az aprónép - de ez itthon is így van :)
Nem gondoltatok még hordozható dvd-lejátszóra az autóban? Mi tervezzük, hogy veszünk, főleg hosszabb autóutakra számítva. A 2 órás Bp-Szentest simán bírják a gyerekek, de már egy 6-8 órás utat tuti nem... Valameddig lefoglalhatja őket egy-egy film.
Játszóinfót köszi, megnézzük a BAumaxot!

Szirom,
nagyon ügyes Ede! Aztamindenit! Ekkorka és már lépeget! Hát, igazán fürge! :)

Mira,
jobbulást Andrisnak!
Mit mondott a doki???

Beszti,
kitartást a munkához :)
Hol lehet megnézni Rita hozzászólását? Kiváncsi vagyok!

Ezt láttátok már? Felháborító!

http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616/

Szerintem azért nem lenne szabad ennyire egyoldalúan nézni ezt a kérdést.

Közben mintha derülne az idő... Mégiscsak megpróbáljuk azt a pocsolyázást!

Puszi! :)

 
 

 
 

Beszti, közben írtál megint!

A skóciai út tényleg fárasztó lehet kicsikkel. Egyszer én is szívesen eljutnék oda :)

Kérdés: a Csalagút milyen hosszú, km-ben és időben? Én nem nagyon szeretek repülni... De az alagutak sem a kedvenceim... Szóval csak érdeklődök.

Zárt topic: részemről is IGEN!!!

 
 


őőő
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vas 2011.10.21 07:35-kor.
vas
 
 


Itt vagyok! :D:D
Tegnap éjjel 1-ig sikerült befejezni a tesztlapokat. Úgyhogy ma mehet a házimunka.
Egyébként rájöttem, nekem jó, ha itthon vannak, jobban féltem tőle, hogy mi lesz. Vannak ugyan viták és hisztik, de elfoglalják egymást. Nekem meg nem kell a napomat megszakítva oviba menni. Tegnap még palacsintát is sütöttem ebédre.

Ildi!

Ja, meleg! :D:D Mondjuk nekünk épp szerencsénk volt, elkényeztetett az időjárás Angliában. Mondjuk épp Hullban nem. :D:D (Ha ez ugyanaz, ahol a nagybátyád lakik.) De ott végül nem csináltunk szabadtéri programot.

Én is gondolkodtam már a hordozható DVD-n (mondjuk nálunk itthon nem sokat DVD-znek), csak még nem találtunk értelmes áron 2 képernyőset. Időnként a nagyik felé vezeő úton is jó lenne...

Gabi!

A Csalagút csak fél óra, ráadásul nagyon érdekes élmény autóval vonatozni. :D Mondjuk a beszállás vesz el időt rendesen.
De mindha mi azért is azt választottuk, mert olcsóbb, mint a komp, az hiszem.
Ritáék is erről a cikkről beszélgettek.
Vannak benne számomra érdekes részek: p. a gyerekre káros minél tovább az anya mellett dolog. Nem tudom, de szerintem a mai bölcsis, ovis zsúfoltság mellett valahogy nem érzem, hogy az, hogy én itthon max. 4 gyerekre figyelek, a 2 óvonő meg majd 30-ra kellene, összehasonlítható. Mitől lesznek antiszociálisak? Na, ezt még senki nem mondta a gyerekeimre, pedig Beni 5 évig volt velem itthon, és csak 1 évet járt oviba. Mégis mindig nagyon nyílt, értelmes gyereknek mondja mindenki, akivel először találkozik.
Mondjuk az aktuális divatot nem igazán követem, így az "ugyanaz ruha ősszel és tavasszal" bőven előfordulhat! :D:D
De azt is megtudtam, hogy én most nem végzek alkotó munkát (ha a gyerek gyurmaköcsögeitől eltekintünk :D:D), viszont ha épp 8-10 órában elmennék pl. könyvelőnek, és számlákat ellenőriznék és rendszereznék, akkor igen.
Végül is logikus, hisz akkor esélyt adnék arra, hogy amit én most abszolút nem kreatív módon, nem alkotó munkaként elvégzek ingyen (háztartási munka, főzés, bébiszitterkedés), azt más (bejárónőként) elvégezheti alkotó munkaként is! :D:D

KépKép
KépKépKép
 
 


őő
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vas 2011.10.21 07:35-kor.
vas
 
 


Beszti, nálunk ma volt palacsinta! Valahogy elveszett a palacsintasütőm :shock: valószínűleg az öcsémnél van, de nincs szívem visszakérni. Erre tegnap az anyukámtól kaptam egyet, KÉNYTELEN voltam ma palacsintát sütni (és nem ettem, wáóó). :)

Most nem fogok nyafizni, mert a nyarunk nagyon klassznak ígérkezik, de azért Anglia ... óóóóó .... nagy vágyam! Meg Dél-Franciaország, meg Toszkána. Majd ha a gyerekek nagyok lesznek, én meg ALKOTÓ MUNKÁVAL betegre keresem magam, akkor biztos elmegyünk.

Na akkor a cikk (Beszti, mégegyszer :)) :
- Mi az, hogy kérni, kérni????? Nem fizettünk, fizetünk, fizetnek a férjeink elég tb-t tán??? :evil:
- AZ ÉN GYEREKEMET NE NEVEZZE SENKI KISKÖCSÖGNEK!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: (És NEM kommunikációképtelen, antiszociális és elkényeztetett az, aki három évig az anyukája mellett volt otthon. Miért lenne az? Nem beszélnek vele? Nem járnak vele társaságba? Az a baj, hogy három évig olyasvalakivel van, aki a világon legjobban szereti, és életének csak ebben a szakaszában fürödhet a családja szeretetében? (Maja is öt évig volt itthon, egy évig volt ovis, ő is kifejezetten társaságkedveő, mindig,mindenhol, mindenkivel összebarátkozik. Most jut eszembe,lehet, hogy ki van éhezve!:D
- Igen, igénytelenek vagyunk, három ruhánk van.
- A normális munkaadók véleménye az, hogy a kisgyerekes anyukák sokkal többfelé tudnak figyelni egyszerre, hatékonyabbak, jobban beosztják az idejüket. Ennyit a beszűkülésről.
- De miért is kell három évig, lehetetlenül kevés pénzzel, havi bő húszezer forinttal támogatni valakit, hogy otthon legyen? Ennek a mondatnak meg egyszerűen nincs értelme! :) Most akkor ez támogatás, vagy lehetetlenül kevés pénz?? :)

JAJJJ!!

(((Ez a topic is jó példa arra, mennyire be vagyunk szűkülve: otthon dolgoztok a férjeiteknek segítve, otthoni munka, tanulás..)))

Egyébként szerintem is könnyebb eddig a vakáció, mint amire számítottam, bár a harmadik napon nem kell elkiabálni, de eddig jó! Igaz, eddig szinte több programunk van, mint év közben, most is mindjárt indulunk balettra. :?

Megyek is.

Pussz! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
 
 


Hahó!

Ezen a cikken már kidurrogtam magam.... :evil:

Írok privit mindenkinek, jó? Aki nem kap véletlen, az sikítson!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Küldtem (remélem) mindenkinek privit.

Ma megjött az öntözőrendszerünk részei. Már ki is próbálunk dolgokat belőle. Még majd csövet kell venni, meg ásogatni. :D:D
Ja, azt nem is írtam, hogy Obi 2 hete nagy-nagy pirospontot kapott. 1 hónapja vásároltunk az eladó javaslatára egy szivattyút, amiről kiderült, hogy nem hozza fel a kutunkból azt a vízmennyiséget, ami az öntözőrendszerhez kellene, de az eladó azt mondta, fel fogja hozni. Azért eddigre derült ki, mert most mértük meg, hogy egyáltalán mennyit tud, meg kicseréltük a lemenő csőt, hátha az vékony, és amiatt nem tudja. De nem, kicsi a teljesítménye hozzá. A gyártó vevőszolgálata azt mondta, hogy ők nem tudnak mit kezdeni vele, esetleg ha a boltban nem veszik vissza, akkor csökkent áron talán... (Ezt is csak azután ígérték meg, miután a párom mondta, hogy az ő eszközeiket akarta megvenni az öntözőrendszerhez is... :D)
Nincs már persze doboza sem a szivattyúnak. (Persze garipapír, számla igen.)
Viszont az Obiban először a dobozhiány miatt nem akarták visszavenni, de végül visszavették, és teljes árát visszaadták. :):)
Mi meg az új szivattyút is megvettük kintről, persze erre is igaz, hogy 20 %-kal olcsóbb volt.
Ma beüzemeltük, és rendben van, bírja a kellő teljesítményt.

Ma nagyon meleg volt, és ezt ígérik. Lassan készülni kéne rá, pedig én pont ezt az átmeneti időt szeretem...

KépKép
KépKépKép
 
 


Beszti, a programlista papíron már megvan, hamarosan... bocsánat! :) Mentségemre szóljon, az egész hét egymerő rohanás volt, esténként meg az uram dologzott a gépnél.
Amikor meg itthon voltam, a lakást alakítottam át, pincéből és pincébe hordtam bútorokat, polcokat rmoltam le-fel, mindezt azért, mert nem fértek el a jegyzeteim sehol. :shock: :)

OBI: nahát! :)
Ez az öntözőrendszer nagy feladatnak tűnik, mutatsz majd képet, amikor kész?
Mivel töltitek a szünetet a gyerekekkel? (Ez a kérdés mindenkire vonatkozik ám!! :D)
Beszti, a meleget én sem szeretem, mi több félek tőle, tudom, hülyeség, de erről majd egyszer mesélek bővebben. :) Imádtam ezeket az esős napokat, hűvös időt, hmmm... De a jövő hét lesz viszonylag meleg, utána megint hűvösebb idő jön, lásd www.koponyeg.hu

Szirom, kicsit bővebben! :D

Megyek, jó éjt mindenkinek! ((És buzgolkodjatok, gyakorlatilag magammal levelezgetek :()

Rita
KépKép
KépKépKép
 
 


Sziasztok!

Hogy bírjátok a meleget?

Ma felszerelték a gázórákat, csütörtökön beüzemelik és így már költözhetünk!! :D HURRÁ!!
Júliusban nem lesz netünk, így nem tudok majd írni. Viszont ha a szüleimnél leszünk akkor onnan igen. :D

Sikerült szállást találni, Balatonalmádiba megyünk.

Beszti, Szirom, Gabi ti hova mentek a nyáron?
 
 


Hahó!

Köszi a kérdésed Mira, megvagyunk, azt hiszem itt nálunk a legkönnyebb melegben az óriási fák alatt. Kölkek így nyomják, vagyis Ede azért csak felügyelettel, Miksa meg gyakorlatilag egész nap. Autózik a vízben :lol: :roll:

Kép

Nyaralást írtam ám, Görögországba megyünk, Olimpiadába. De még sokat kell aludni. Ide:

Kép
Kép
Kép

Beszti, és most akkor teljesen készen van a rendszer? mennyit locsoltok egy nap?

Többiek?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
 
 


Szirom ámlomszép helyre mentek!! Gondolom már nagyon várod! :D
Fiúknak jó dolguk van a vízben! Akkor nem is érzik annyira ezt az iszonyat meleget.
Mi a házban hűsölünk és autózunk... Meg dobozolok...

Jó éjszakát!
 
 


Szirom álomszép helyre mentek!! Gondolom már nagyon várod! :D
Fiúknak jó dolguk van a vízben! Akkor nem is érzik annyira ezt az iszonyat meleget.
Mi a házban hűsölünk és autózunk... Meg dobozolok...

Jó éjszakát!
 
 


Szirom!

Áááá....
Ez még csak felszerelés volt, a nagyob része a befektetésnek. De kell előbb hozatnunk földet hátra, tereprendezés, és utána lehet ásni. Csak ezt most már nem tudtuk megtenni, a hó elején volt egy nem várt, (nekünk) nagy összeget elvivő autószervíz, és a kettő együtt 0-ra vitte az ilyenre költhető kp állományunkat.
Mondjuk a szivattyú fontos volt, eddig is kútból locsoltunk, csak nem automatán, ez most is működik.
Pénteken még csak azt próbáltuk ki, hogy tud-e kellő számú öntözőfejet meghajtani, meg azt, hogy hogyan kell felprogramozni az öntözőkomputert.

Rita!

Maga az öntözőrendszer nem lesz látványos, mivel a földbe lesz ásva, a fejek is csak öntözéskor jönnek ki. Az öntözést meg este 1/2 10 k. tervezzük, hogy ne zavarjon...

Mira!

Én a hétten egygyerekes vagyok, dolgozom. A meleget ventillátorral és hideg innivalóval bírom, Simonnak meg van pancsizója, komoly 5 centis vízzel. :D:D
Most épp az a ritka eset áll fent, amikor a kinti (árnyékban lévő) hőmérő többet mutat, mint amilyen hőmérséklet bent van.

KépKép
KépKépKép
 
 


Szirom!

Ez még kimaradt: csodás helyre mentek (csak gondolom meleg is lesz :D:D)!!! Azt hiszem, el tudnám képzelni magunknak is.
Én még nem tudom, megyünk-e valamerre, az anyagi kerettől függ.

KépKép
KépKépKép
 
 


Írtam priviket.

Látom mindenki ezerrel el van mással foglalva, csak én gépezek :( (a munka miatt).
Simon ruhástól beleült a medencébe :D:D (még tegnap este jól összekoszolta, ma még egy törölköző is landolt benne :D, de nem volt tegnap kedvem kiatakarítani), most meg örül, hogy pelenka nélkül lehet.

KépKép
KépKépKép
 
 


ááá
vas
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet: