Új privát üzeneted érkezett!

A „szívbarát” margarin

Legutóbb Szalánkon dr. Litsek Ákos megdöbbentő előadást tartott a helyes táplálkozással kapcsolatban, ezen belül is a margarinokról.
Az elhangzottak annyira új és más megvilágításba helyezik a témát, hogy úgy gondoltuk, érdemes egy cikkben is felhívni ezekre az ismeretekre a figyelmet. A folytatásban erről olvashatnak.

A szívbarát margarin

A koleszterinnel kapcsolatos általános tévismeretet a margarin gyárosok használták ki hatalmas piacok megteremtésére azzal, hogy a margarin sokkal egészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint.

Mindenek előtt is, a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcsere egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet.
Másodszor, az ételben előforduló koleszterin nem tud a vérkeringésbe belekerülni, mert azt kizárólag a máj szabályozza. A máj a vérkoleszterint, ártalmas anyagok leküzdésére emeli fel, ha azok a szervezetbe kerülnek.

Az irónia ott van, hogy jóllehet a margarin nem tartalmaz koleszterint, de ha ez a szervezetbe kerül, a máj védekezésképen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, tekintve, hogy a margarin egy ártalmas vegyi anyag.

Ahhoz, hogy a margarin mibenlétével tisztába kerüljünk, szükséges annak az előállításával megismerkedni.

A margarint a legolcsóbb olajból állítják elő, abból a szappanfőzéshez hasonlóan mindent kilúgozunk. Hátra marad egy természetellenes anyag mely, elveszítette az elektromos töltését, és Transfetti Acid néven ismeretes. Hogy megsűrűsödjön, és ne tudjon megromlani, félig hidrogénezik, majd különböző vegyi ízesítők és színesítők hozzáadásával a vajhoz hasonlóvá teszik. Így készül a margarin, ami végül is egy élelmiszernek álcázott vegyi termék.

A margarin négy féle képen árt a szervezetnek:

1. Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözőbb szervi problémák állhatnak elő. Ekkor a máj védekezés képen felemeli a vér koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros hatását csökkentse.

2. Mivel a margarinnak nincs elektromos töltése, ha az a koszorú-érbe kerül, azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin ott helyben, le fog rakódni.

3. A margarin felborítja a superhormonok egyensúlyát, ennek következtében a Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az előbbi érszűkületet, a másik pedig vércsomósodást fog előidézni, ami előrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. A margarin tehát nem annyira szívbarát, mint ahogy azt hirdetik.
Sőt, kimondottan káros és veszélyes!

4. Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer le van gyengülve 70% alá.
Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte fel a múlt század végén.

Meglehetősen ironikus, hogy a margarint azzal hirdetik, hogy nem tartalmaz koleszterint, aminek még akkor sem lenne jelentősége, ha azzal a margarin telítve lenne. A máj viszont védekezésképen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, hogy a margarin káros hatásai ellen védekezzen.

Ha valaki a konyhában letenne a földre egy kis margarint, ahol egerek vannak, csodálkozva fogja tapasztalni, hogy azok nem nyúlnak hozzá, mert érzékelik, hogy az nem étel.


Felejtsük hát el a margarint, még ha az olcsóbb is, mint a vaj, és fogyasszunk vajat. Ezzel tartozunk az egészségüknek.

dr. Litsek Ákos
 


Sziasztok,

Most gyorsan írok még, mert ma jön a számítógépguru, végre vagy 3 hét után felhívtam, mert vírusos a gépünk, és lehet, hogy elviszi pár napra. Bár remélem, hogy nem, itt meg tudja csinálni. MÁr egy csomó minden nem működik rajta, így le sem tudtam kicsinyíteni a beszkennelt cuccot, Olive-nak átküldtem, de kicsiben jobb lesz, mert így hatalmas méretű.

A vízhez akartam hozzáfűzni, hogy én is rengeteget olvastam erről pár hónapja, aztán szépen be is szereztünk egy víztisztítót, azóta csak azt a vizet isszuk, nem is kívánunk mást. A kislányom nem tudta, hogy másfajta vizünk van, de valahogy akkortól ő is mindig vizet kér, előtte nem itta meg. Mindig azt hittem, hogy ezek a sztorik csak kitalációk, hogy a gyerekek maguktól átállnak a tisztított vízre, de nálunk is így volt.

Most nincs időm többre, pedig még lenne mit írni.....ha nem jövök pár napig, az a gép miatt van.

Sziasztok,
judit

Kép
Kép
 


Sziasztok!

[/b]Jardina! Mi gyümölcsnapot nem szoktunk tartani. Az orvos ezt arra mondta, hogy annak ellenére,hogy a 4. babát szültem, nem voltam elhízva, szülés után már a kórházban alig volt hasam,és most a 6 hetes kontrollon nem látszott rajtam, hogy nem rég szültem. Tudja, hogy a TK szerint eszem, mert még évekkel ezelőtt, amikor említettem neki,hogy vegetáriánus vagyok, elkezdte forgatni a szemeit, és elküldött vévételre. Felhívta telefonon az eredmény miatt, és azt mondta,hogy "nem tudom mit csinál, de azt nagyon jól csinálja". Ekkor már 1 éve TK szerint ettem. A vérképem tökéletes lett, beleértve a koleszterint és a vérzsírszintet, ami az alsó határnál is alacsonyabb volt. Meg is jegyezte, hogy biztos nem érrendszeri betegségben fogok meghalni. Azóta elfogadja szó nélkül,hogy nem eszem húst.

Mazsuzs!Édességet szoktunk enni, persze nem minden nap. Mi a fő szabályokat betartjuk, de mint már írtam, ha kell a főzelékbe egy kis habarás, én rakok. Ettől még működött a dolog. Gyümölcsöt csak és kizárólag éhgyomorra!!! Ettől még soha nem tértem el.

Olive!A terhesség alatt 11 kg híztam, és 4 kg maradt rajtam, amit igazán csak én veszek észre, ill. érzek. Nem aggódom, mert tudom, hogy pikk-pakk ez is lemegy. Minden régi ruhámat tudom hordani. Valóban soha nem fáj a kislányom hasa, igaz, a másik három lányom sem volt hasfájós, és akkor még nem ismertem a TK-t. Azt hiszem te kérdezted a tejterméket. Tejet kizárólag a reggeli capucinómba teszek egy keveset. Kb.1/4 dl-t. Néha szoktam kaukázusi kefírt enni, mert azt nagyon szeretem, vmint sajtot is szoktam enni. Nem minden nap! Olvastam, hogy a babáknál okozhat hasfájást a tehéntej, ha az anyuka sokat iszik tejet. Állítólag a tej a főbűnös a hasfájásban.

Tök jó,hogy veletek lehet ilyenekről társalogni, mert sokan hülyének szoktak minket nézni, a Tk miatt, meg a vegetáriánizmus miatt is. Ugyanakkor mindenki kérdezi,hogy hogy csinálom hogy ilyen vékony vagyok. Amikor mondom a Tk-t, van aki kipróbálja, de 1 hónapnál tovább nem szokták bírni. Annak ellenére, hogy pl. a kolléganőm is 4 kg-ot lefogyott, mégis elcsábult és úgy evett, ahogy korábban.
[/quote]
 

 
 

Bocs a feltűnő szövegért, a vastagítást pont fordítva akartam. Vagyis a neveket akartam vastag betűvel.
 


A VÍZ

Lenti idézet a Testkontroll 2. könyvben megtalálható.

1. rész

Ne tévesszen meg senkit, hogy szinte ingyen mindig elegendő víz áll rendelkezésére. A víz legalább olyan fontos, mint a levegő, még ha tovább ki is lehet húzni nélküle. A világ minden kincsénél is értékesebbé válik, ha a szükségesnél kevesebb jut belőle: gondoljunk csak egy fenyegető sivatagi szomjhalálra.

A víz az élet egyik lényegi összetevője. Nélküle a növények kiszáradnak, a magok nem hajtanak, nem lenne állati, emberi élet sem, a Föld egész felszíne csak sziklapuszta volna.

Nem csoda, hogy sok helyütt szent dolognak tekintik, hódolnak a víznek. Az ókori egyiptomiak imádták a Nílust. Vallásos tisztelet övezi a Gangeszt Indiában, s a görögök templomokat emeltek forrásaik közelében.

Víz nélkül a test csak por és hamu volna. Minden életműködéshez ez alól nincs kivétel.

Az emberi test 70%-a víz.
Ime néhány rész adat, ezen a 70%-on belül:

Fog 10%,csont 13%, Porc 55%, Vörösvértest 68,7%, Máj 71,5%, Izomszövet 75%, Lép 75,5%, Gyomornedv 95,5%, Tödő 80%, Agy 80,5%, Epe86%, Vérsavó 90%, vér 90,7%, Nyirok 94%, Nyál 95,5%.

A részarány persze nem minden. Had említsek náhány területet, pár életműködést, amelyben avíz játsza a főszerepet.

1. Víz a hordozó közege minden tápanyaggal kapcsolatos folyamatnak az emésztéstől a fölszívódáson keresztül a hasznosításig, és a kiválasztásig.Vagyis valamennyi esemény vizes közegben játszódi le, attól a perctől, hogy az étel a szájba kerül egészen addig, míg munkává és szövetté, vérré, csonttá, izommá alakul át. Manapság nem történnek csodák? Hát miaz, ha nem csoda, ahogy vérré válik az alma? Hétköznapjaink is ilyen varázslatos,ajándékba kapott csodákban telnek, melyek a víz által valósulnak meg. Állna csak elő belső vízhiány, azonnal súlyos zavar támadna ezekben a folyamatokban.

2. Tudjuk a táplálék tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjét (aminosavakat), zsírt, szénhidrátot, s más életfontosságú anyagokat. De hogyan történik meg mindezeknek a szétosztása és elszállítása minden egyes szervhez, sőt, minden egyes sejthez? Víz által! Vizet használ a szervezet, hogy kivonja, elszállítsa és a megfelelő helyeken lerakja ezeket az anyagokat, az épp szükséges mennyiségben és pont a kivánt időpontban. Bizonyára sokkal kevesebb bajunk lenne, ha az emberi társadalom legalább meg tudná közelíteni az összhangnak ezt a magas fokát.

3. Említettük már, hogy miként jönnek létre a test belsejében mérgező anyagok (erről is írni fogok a víz után - J.), részben a sejtek hulladékából, részben a táplálék lebontása során. Azt is hangsúlyoztuk, hogy mennyire fontos, hogy minél hamarabb megszabaduljunk tőlük. Szén-dioxid, a fehérjeátalakítás melléktermékeként nitrogén, húgysav és ammónia, hogy csak néhányat említsek azokból a mérgekből, amelyeket föl kell oldani, össze kell gyűjtteni sé el kell távolítani a szervezetből. Víz juttatja el mindezt a kiválasztás szerveihez, a bélbe, a vesébe, a tüdőbe és a bőrhöz. Hát nem ügyes? Ugyanaz a víz egyszerre hozza , ami kell, és viszi, amire nincs szükség.

4. A víz a lényegi összetevője minden sejtnek, szövetnek, testfolyadéknak. Elegendő víz nélkül kiszáradna a száj, se nyelni, se köpni, de beszélni sem tudnánk. Emésztésre is képtelenek lennénk, hisz épp az emésztőnedvek víz tartalma a legmagasabb. A vérnek 90%-a víz, de valamennyi belső szervre is érvényes, hogy legnagyobb részarányú összetevőjük a víz.

5. A víz a test legfontosabb kenőanyaga, ez tartja meg puhának és simának a határoló hártyákat, megakadályozza a surlódást a szövetek közt. Kenőanyag nélkül a szervek összetapadnának, az izmok egymást tépnék, a csontok elpattannának, s recsegne-ropogna a sok ízület. Szerencsére nem így van, belső szerveink testnedvek tengerén úsznak, melyek legfontosabb alkotórésze a víz.

6. Pár foknyi belső hőmérésklet véltozás már hslálos lehet! A test húmérséklet-szabályozása tehát életbevágó, s ennek legfontosabb eszköze megint a víz. A vese, a belek, a tüdő és a bőr útján a test állandóan vizet ad le, ez akadályozza meg a túlmelegedést.

Már az előzőekből is bárki számára kiviláglik a víz rendkívüli fontossága. Talán a táplálkozás tudomány szakértői közt sincs sok, aki ezt tagadná. Testünk napi 4-5 liter vizet ad le, amit természetesen pótolni kell a lehető leg megfelelőbb módon. Fölmerül tehát a hármas kérdés, mikor, mennyit és mit igyunk?

Mikor? A válasz könnyű. Amikor szomjasak vagyunk! (mint az állatok...) A szükséglet évszaktól és tevékenységtől függően változik. Hallgassunk bölcs testünk jelzéseire: IGYON, AKI SZOMJAS! Sajnos mondani kell, mert akad aki ezzel is kivár. Sokan meg olyan kotyvalékokkal oltják szomjukat, hogy több kár lesz belőle, mint haszon. manapság egyes országokban az emberek több szénsavas italt isznak, mint amennyi vizet., s nem átallanak a szomjas gyerekeknek is ilyet adni víz helyett. Micsoda perverzió, élettani eltévelyedés! Később is szó lesz még róla, de már most leszögezhetem: haszna semmi, kára rengeteg a szénsavas italoknak. Legnagyobb hátrányuk, hogy nincs semmi előnyük. Évmilliókig ugyan hogy tudott meglenni ilyen italok nélkül az emberiség? Csak az írott történelem (degenerálódás) utóbbi hatezer évében kaptunk rá ezekre, azon belül is főleg az elmúlt pár évtizedben, amikor agyafurtan bugyuta hirdetések agymosása eltávolította az embereket az élet természetes forrásaitól.

Íme a megfelelő recept ahhoz, hogy a test vízszükségletét a megfelelő módon kielégítsük, miközben megszabadulunk a szénsavas italokhoz kötő függőségtől is:

1. REGGEL ÉBREDÉSKOR MINDEN MÁS ELŐTT IGYUNK EGY POHÁR VIZET!
2. MINDEN ÉTKEZÉS ELŐTT TÍZ PERCCEL HAJTSUNK FEL EGY POHÁR VIZET.

Ha ellankadunk valamilyen munka, gyaloglás vagy más fizikai megterhelés közben, nincs üdítőbb egy pohár víznél. Az étkezés előtt ivott víz pedig megelőzi az evés közbeni, valamint az evés utáni szomjúságot.

Mert meg kell említeni, hogy van olyan időszak is, amikor a víz ivása sem ajánlott, s ez éppen az evés, illetve az azt követő emésztés. Evés előtt kell inni, ugyanis ilyenkor az üres gyomorra ivott víz gyorsan, 5-10 percen belül távozik onnan. Az étkezés közben ivott víz arra csábít, hogy a kellően meg nem rágott falatot is lenyelje az ember. Az étketés közben és utána fogyasztott bármilyen folyadék pedig fölhígítja a gyomornedveket, hátráltatja az emésztést és arra serkenti a szervezetet, hogy idő előtt kiürüljön a gyomorből a még csak félig emésztett táplálék. Vagyis evés után várni kell az ivással, legalább két órát! Akadhat, aki úgy érzi képtelen ilyenkor várni a vízivással- Azt javaslom, hogy ha már valaki iszik ilyenkor, akkor is csak keveset, és aprókat kortyolva, hogy csökkentsük a káros hatást. Másik megoldás lehet az uborkaszeletek, vagy zellerdarabkák rágcsálása ivás helyett. Mindkettőnek magas a természetes víztartalma, ugyanakkor nem hatnak károsan az emésztésre.

Megoszlanak a vélemények abban a tekintetben, hogy mennyi vizet is kell inni. Egy azért biztos, minél több vizet tartalmaz a táplálék, annál kevesebb különfolyadékot kíván az ember mellette. Normális esetben a vízszükséglet 2/3-át a táplálék adja.

Egyes tökfilkók szerint minden embernek, ha jót akar, legalább napi 8 pohár vizet kell innia, nemtől, kortól, tevékenységtől, hőmérséklettől függetlenül. Remek példája ez az esztelen hozzáállása olyasmihez, amit értelmesen és könnyen meg lehet oldani. Fölösleges mennyiségi előírásokhoz ragaszkodni. Van persze egy alapadag, s a szervezet könnyen megbirkózik bizonyos túltöltéssel is, de a túlzott vízbevitel gondot is okozhat: elvizesíti a szöveteket, fölhigítja a testfolyadékokat, rontja a sejtműködést, csökkenti a vér oxigénszállító képességét. Több ivás mellett, általában a kelletténél többet is izzad az ember, főleg melegben, nyáron, ami energiapazarlást jelent. Ilyenkor kicsit kevesebb ivással kellemesebb közérzet érhető el. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy sós, erősen fűszeres, zsíros, alacsony természetes víztartalmú ételek hamis szomjúságérzetet gerjesztenek, amelyen a literszámra ivott víz sem segít.

A túlivás épp oly veszélyes, mint a tűlevés. Csak látszat, hogy a víz teljesen ártalmatlan lenne. Nem csopán a kiszáradás veszélyes, egy növényt is agyon lehet öntözni. A túlifvásnak semmi haszna, nem érdemes olyanokra hallgatni, akik hasukra csapva kiagyalnak valami lehetetlen nagy adagot, s azt kötelezően elő akarják írni mindenki számára, figyelmen kívül hagyva a tényleges szükségletet. Minek inna az, aki nem szomjas, ahogy ne egyen fölöslegesen az, aki nem éhes.

Hát akkor végül is mennyit kell inni? Ez bizony több dologtól függ: az életmódtól, a táplálék jellegétől, a testi tevékenység mértékétől stb. A helyes válasz itt is ugyanaz, ami arra a kérdésre is felelet, hogy mennyit aludjunk, vagy hogy mennyit lélegezzünk. Amennyit a Természet megkíván. Ha figyelemmel kisérjük testünk jelzéseit, akkor rá fogunk tudni hangolódn, s képesek leszünk megfelelően ellátni. Legegészségesebb szokásaink a testünkkel való összhangból erednek.

Mit érdemes inni? A válasz megint könnyű: vizet, tiszta vizet! Persze mindenki tiszta vízre vágyik, mégis az emberek többsége messze nem tiszta vizet iszik. Hogy milyen a tiszta víz? Ismert a vegyi képlet: H2O. Ennyi. Ami ezen felül van, az már mind szennyezőanyag.
Legtöbben azt isszák, amihez könnyű hozzájutni, az úgynevezett "tisztított" csapvizet. Bizonyára elmegy tőle a kedvük, ha megtudják hány féle méreg, mennyi tisztátalanság található az ilyen vízben. Agyonvegyszerezik a vizet már a tisztítótelepen, és további fémes mérgeket old magába a csőhálózatból, míg eljut a fogyasztóhoz. A Természet érzékeny egyensúlyával már mit sem törődve a folyamatos környezetszennyezés már ott tart, hogy manapság a világ legtávolabbi részein is találni vegyszereket a vízben, pl. kimutatták már aDDT-t az Északi-sarkon is.

"Csapvíz" helyett bizony találóbb lenne a "vegyszerleves" elnevezés. A vizek szokásos szennyező anyagai közt szerepel szappan, mosószer, fapép, olaj és származékai, kénsav, réz, arzén, festék, rovarirtó, sugárzó hulladék, műtrágyamaradvény, s annyi féle ipari melléktermék, hogy feksorolásukhoz külön könyv kéne. Vannak a vízben tovább erősen, illetve kevésbé mérgező szervetlen ásványok, kén, vas, nátrium, kálcium, magnézium, fluor, klór vegyületei, mész, gipsz, szóda, hormonok. Aztán mindaz amit tisztításkor szándékosan kevernek a vízhez a mikrobák elpusztítására, noha ezek a vegyszerek gyakran veszélyesebbek mint az általuk megölendő baktériumok. Tisztítás címén még szűrik, ülepítik, kicsapatják, lágyítják, klórozzák, brómözzák, jódozzák és fluorozzák is a vizet.

Nem azért sorolom, hogy mindezt megtanulják, elég lesz csupán annyit megjegyezni, hogy a "csapvíz" sajnos több, mint tiszta víz! És ami nem víz a vízben, az összes vegyszer, az mind haszontalan méreg. Kérem, nagyon kérem, aki egészségre vágyik, az legyen nagyon válogatós, igenis igényes ebben a kérdésben. Válogassa meg mit enged be teste templomának szentélyébe! Tévedés azt mindani: "ugyan kérem, a víz, az csak víz." Nem, a víz maga az élet! A víz minősége meghatározza az élet minőségét is.

A víz gőzéből csapatják ki és desztilált víznek nevezik azt, ami az elérhető legtisztább víz, amiben nincs semmi más, csak víz. Nem érdemes az ellenvéleményekre hallgatni, érveik nem állják meg helyüket. A természetes táplálék, a zöldség és gyümölcs fogyasztása által megszerzett víz kiegészítésére, csakis ilyen párolt , desztilált víz való.

A Természet szerencsére szüntelenül folytatja a vizek lepárlását, másképp régóta nem lenne már egy csepp egészséges víz sem a földön. Ennek ellenére a Természetben felllelhető vizek kisebb-nagyobb mértékben mindig tartalmaznak más, idegen anyagot is. Némelyik éppenséggel nagyon is sokat. Az ásványvíz, a forrásvíz, a kútvíz is. Elsősorban ásványi anyagokat, de sajnos olyan szervetlen vegyületek formájában, amelyeket a szervezet nem tud hasznosítani. Még az esővíz is tartalmaz oldott gázokat és porszemcséket, nem is beszélve a hírhedett savas esőkről, amik a levegő szennyeződéseit kimosva elpusztítják az általuk öntözött növényeket, erdőket.

Hogy a természetben nem található vegytiszta víz? Hogy elein sem desztillált vizet ittak? Igaz! Dr tudomásiul kell venni: "hála" a civilizációnak, természetes vizeink szennyezetté, mérgezővé váltak, úgyhogy ma már csak fizikai módszerekkel, lepárlással, azaz desztillálással lehet tiszta vízhez jutni!

Jardina
 
 


Sziasztok!

Kiara! A margarinnal kapcsolatban már kaptam kb. 4 hónapja egy körlevelet. Hasonló tartalommal bírt mint amit most te felraktál ide róla.
A barátnőm dietetikus és szerinte azért nem minden úgy van, ahogy oda le van írva, de persze mindenben van egy kis igazság hiszen nem zörög a haraszt...
A vaj valószínűleg egészségesebb, de a múltkor elcsodálkoztam, hogy az egyik cég 25 dkg-ás vaj terméke egy hónapig volt szavatolva. Hogy miből áll, az nem is volt feltüntetve a csomagolón. Ez egy neves cég volt, de azt hiszem nem tőlük fogok venni legközelebb vajat. :roll:

Emma! Ha esetleg van időd a négy gyerkőc mellett, elküldöd nekem priviben a azokat a fő vonalakat és tudnivalókat a főzéshez/étkezéshez amiket ti valósítotok meg a TK-ból? (Nem sürgős, csak ha van időd és megteszed nekem.) Ahogy írod, azért van habarás és tejföl/kefír is, ezért ez nekem tetszik hogy egy kicsit tágabb a keret mint a TK, de mégis jó.
Mennyi zöldséget esztek, mennyi szénhidrátot, mi a köret meg hasonlók....

Jardina! Látom a TK2-ből idéztél. Elő kell vennem mert ez nekem megvan, de estére már nem jutok el odáig hogy ki is nyissak egy könyvet.
Most már annyi infóról rendelkezünk a fő élelmiszerekről, hogy hemzsegnek az adatok. Az biztos hogy egyik napról a másikra én sem tudnék leállni, de ha jól vettem ki te is fokozatosan csinálod/szoktatod át a szervezeted.
Néha azt mondom a sok befogadásra váró információ után: a tudatlanság boldogít.... :oops: :oops: (bocsi).

mazsuzs

Kép
 
 


Folytatása következik...

2. rész

A VÍZ

VÍZ ÉS ÁSVÁNYOK


Az ellenzők fő érve, hogy a desztillált víz kioldja a szervezetből az ásványi anyagokat. Ez ugyan igaz, de csak részben. Ugyanis csak azokat oldja ki, amelyekkel a test amúgy sem tud mit kezdeni, amik csak kár okoznának.

Az anyagcseréhez elengedhetetlen az ásványi anyagok jelenléte, de a SZERVEZET AZ ÁSVÁNYOKAT CSAK SZERVES FORMÁJUKBAN TUDJA HASZNOSÍTANI. Bárki megmondhatja, aki ért az élettanhoz és a biokémiához, hogy az emberi test egyszerűen semmit sem tud kezdeni szervetlen ásványi anyagokkal, ahogy az autó sem menne mondjuk Coca-cola üzemanyaggal.

Sziklát csak a mesebeli óriások esznek. Mégis akadnak magukat értelmesnek tartó emberek, akik képesek követ magukhoz venni, csak mert a kavicsot, sziklát, földet porrá törték és ásványi kiegészítő anyagnak eladták. Nem, az ember szervezete kizárólag olyan ásványokat tud felhasználni, amelyek a növényvilág közvetítésével már szervesültek.

Az élő sejteknek működésükhöz feltétlenül szükség van a megfelelő ásványi anyagokra, csak a szervetlen ásványi részecskék csak gondot okoznak nekik. A szervezetbe juttatott, de fel nem használt ásványi anyag a különböző testszövetekbe, szervekbe, ízületekbe, csontokba, a keringési rendszerbe lerakódik, s e lerakódások idővel betegséget okoznak, sőt életveszélyessé is válnak. Vesekő, epekő, az meszesedése, érelmeszesedés, szívbaj lehet a vége.

Az "érfal rideggé válását" az a cementkemény lerakodás, plakk okozza, amely koleszterin (zsír) által megkötött ásványi anyagokból áll össze.A szó szoros értelmében eltömődik a véredény rendszer. Szomorú, hogy milyen kevesen vannak tisztában a szervetlen ásványok okozta kockázattal.

A növény viszont képes a talajból az ásványokat felszívni, és vízzel, levegővel séa nnak szén-dioxidjával, a napfény segítségével beépíteni saját szerves anyagába, a fotoszintézis során létrejövő élő anyagba. Az emberi szervezet az ásványokat csak ezen formájukban tudja hasznosítani.

Melyek ezek a növények? Valamennyi gyümölcs, zöldség, dió és más csonthéjas gyümölcs, mag, teljes gabona, csíra. Csupán ezek nyújtják a megfelelő szerves ásványi anyagokat. Minden más csak fölaprózott kő meg fém, akár vízben oldva, akár ásványi kiegészítőként kínálják.

Ami a desztillált víz ásványkioldó hatását illeti, ez az egyik legnagyobb értelmezési baki, amit valaha hallottam. Ismerik a történetet a szobatudósról és az idomított bolhájáról, amelyik parancsszóra ugrik? Illetve a végén már nem ugrik, hiába üvöltik neki a parancsot, mert a kísérletezés hatodik lépésében a tudós a bolha utolsó lábát is kitépte. Következtetés: "Hitel érdemlően bebizonyosodott tehát, hogy a bolha elveszti hallását, ha kitépik mind a hat lábát."

Tényleg megsüketült az a bolha? Igazából a Nap kering a Föld körül? Valóban kioldja a desztillált víz a szervezetből az ásványi anyagokat? Igen, mindez igaznak látszik, de mégsem az. A víz élettelen anyag, nem képes cselekvésre. A test az, amelyik bármit i tenni tud, a víz csupán eszköze, s nem fordítva. A desztillált vízzel pedig éppen a haszontalan sőt, káros szervetlen ásványok oldódnak ki a szervezetből! Ez a tiszta víz legnagyobb előnye, ez a hatásában a legcsodálatosabb. Föloldódnak a veszélyes lerakódások és a nyirokutakon, valamint a véráram útján a káros hulladék eljut a kiválasztás szerveihez, bélhez, tüdőhöz, veséhez, bőrhöz. A sejtekbe beépült ásványok viszont békén maradnak, hiszen a víz közelükbe sem tud jutni. Csak ahhoz fér hozzá, amit a sejtek már visszautasítanak, kilöknek. Tápanyagokat ne a víztől várjunk, a vízből csak a vízzre van szüksége az embernek.

Úgy tűnhet túl sokat foglalkozom a dologgal, de kell is, elvégre a víz minden életjelenségben roppant fontos szerepet játszik. Pozitív szerepet viszont csak a tiszta víz kap-A szervetlen anyagokkal telített víz csupán tehertétel a testnek, segítség helyett értékes energiát és időt köt le, míg a szervezet próbál megszabadulni az ezúton kapott tehertől.

Még néhány megjegyzés a víztisztítási eljárásokról . A klórozás a legáltalánosabb vegyszeres művelet, fertőtlenítésre, a mikróbék megölésére szolgál. Kell, hogy hatásos legyen, mert e gáz első nagybani alkalmazása is roppant eredményes volt. Akkor is ölésre használták, de emberölésre, az első világháború alatt, igaz mindig az ellenségnek próbáltak vele ártani. (mustárgáz -J.). Aratott a halál, s aki épp csak "belekóstolt" a klórba (civilek, katonák vegyesen), az is egész életére megnyomorodott. Azóta már fejlődtünk, mostmár isszuk a klórt, de mindenki ám, katina, civil, férfi, nő, csecsemő, aggastyán egyaránt. Akik ilyen veszélyes hulladékok lerakóhelyének tekintik testünket, azt szokták erre mondani: "Ugyan, a hígítás akkora, hogy egyetlen sejtet elpusztító klórmennyiséghez egy folyót kéne kiinni." Akkor sem tesz boldoggá a gondolat, hogy vegyszertemetőnek használnak.

Aztán az is egy bökkenő, hogy a csapvízben lévő klór a szervezeten belül hajlamos reakcióba lépni zsírokkal (elsősorban állati eredetű zsírokkal, ami bizony bőven akad a szokásos amerikai étrendben. (és a magyarban is! -J), s együtt egy kenőcsös állagú anyagot alkotnak. Ez a ragacs aztán letapad a vivőerek belső oldalára és ott meszesedést, arterioszklerózist okoz, aminek a vége a manapság leggyilkosabb kór, a szívroham. Tehát már csak a klórozás szokása elegendő ok lenne arra, hogy az ember kizárólag desztillált vizet fogyasszon.

A gyanútlan közönséggel szemben elkövetett másik orcátlan visszaélés a fluorozás. Kizárólag üzleti érdekekt szolgál, az előnyös egészségügyi hatására hivatkozó szokásos indokló magyarázat egyszerűen nevetséges. Akinek kétségei lennének, az üsse föl a lexikont a nátrium fluorid címszónál. "NaF, mérgező vegyület".Azt állítják róla, hogy csökkentia a fogszuvasodást. Kénytelen kételkedni ebben is az ember, mert a fogszuvasodás most is épp oly gyakori, mint korábban.

Ijesztő, mennyire elterjedtté vált mérgek használata emberi felhasználás céljára. Íme a nátrium-fluorid néhány egyéb alkalmazása: patkányméreg, csótányirtó, üvegmaratás, festékgyártás, műanyaggyártás, gyógyszeripar (naná), fémipar, cserzőanyag, fertőtlenítő, féregirtó, gomba- és mikrobaölőszer, tűzoltókészülékek töltőanyaga, oldószerek, tűzvédő bevonatok. Ez lenne tehát az "eszményi" anyag ivóvizünk "dúsítására", ezt kenjék a gyerek fogára a fogorvosok?

1945-ben az Egyesült Államok legnagyobb aluínium gyárában azon kezdték törni a fejüket a szakemberek, hogy mi legyen azzal a sok ezer tonnára rúgó roppant finom porral, alumínium tartalmú melléktermékkel, amely a gyártás során keletkezik. Kiszámolták, hogyha akár egész olcsón eltudnák adni, akkor is milliókat bezsebelve lehetne megszabadulni ettől a kellemetlen anyagtól, csak valami jó felhasználást kell hozzá kitalálni.

A por, ugyanis annyira mérgező, hogy gondot jelentett az elhelyezése is. Igaz, így patkányméregnek remekül bevált, szétette az állatok belső szerveit, mint az üvegőrlemény. Az emberi szervezetre is annyira mérgező, hogy a világ számos országában betiltották háztartási alumínium edények árusítását, mivel az edény anyaga vegyi reakcióba lép a benne főzött étellel. Tovább határozott összefüggést mutattak ki az alumínium és az Alzheimer-kór között is.

Egyes vizsgálatok arra a következtetésre jutottak, hogy Texas állam Hereford városának közelében a vízben található természetes kálcium-fluorid erősíti a fogakat. Az alumínium tröszt erre nosza, az eladhatóság megkönnyítésére gyorsan nátrium-fluoridnak keresztelte át saját anyagát, s azóta is az Egyesült Államok valamennyi városának árulják, hogy azzal kezeljék a közüzemi vizeket. (Magyarországon is használják - J). Néhány gyanúsan elkapkodott kutatás "beigazolta" a fogakra gyakorolt "jótékony" hatást, a közönség legnagyobb örömére, hisz nem kis gondot jelentett volna megszabadulni a fogszuvasodástól. Az alumíniumipar meg latba vetve tekintélyét és befolyását még hasznot is csinált a veszélyes melléktermék okozta gondjából. Az árát meg mi fizetjük, többszörösen, közpénzekből és egészségünkkel.

Íme néhány tény, akiket érdekel e bizonyos kutatások igaz története. A fluorozás bevezetésének támogatáára a negyvenes években végezték az első kísérletet New York állam két városában. Az alumínium tröszt (hm...) jelentése szerint 817 gyereket vizsgáltak Newburgh városában, ahol fluorozták a vizet. Neki 60%-kal kevesebb lyukas foguk volt, mint a Kingstonban figyelemmel kísért 711 gyereknek, ahol nem fluorozták a vizet. Meggyőzően hangzik, s ugyan ki menne el a helyszínre utána járni?

Valójában úgy folyt le a dolog, hogy Newburgh-ból, a fluorzott vizű városból a vizsgálatra (az összlakossághoz képest kis számban) olyan gyerekeket választottak ki, akiknek kevés bajuk volt a fogukkal, míg a másik helyen, ahol nem fluroztak, ott inkább a fogfájósokat válogatták be. Beigértek egy ellenőrző vizsgálatot öt évvel későbbre is, amitől azt várták, hogy legalább 50%-os javulást fog kimutatni a fluorozott város népességében. Az U.S.P.H.S. - az Amerikai Közegészségügyi szolgálat szúrópróbáinak hatására azonban félbemaradt a dolog.
Ugyanis az egész visszafelé sült el. Kiderült, hogy a fluorozás sokkal inkább okozója a fogszuvasodásnak, semhogy védene tőle. A beigért, de elmaradt utó-felmérés helyett az állami oktatásügy vette a kezébe a dolgot. Az iskolaorvosokkal vizsgáltatták meg a gyermekek fogazatát, amiből az alábbi kép bontakozott ki.

"Newburgh fluorozott vizű városában 4969 tanulót, míg Kingsto (tiszta vizű) városában 5308 tanulót vettek vizsgálat alá. Az első csoportból 3139 gyereknek volt rossz a foga, a másodikból 2209-nek, azaz 63-43% volt az arány. Ezek szerint a fluorozott víz, a bevezetése óta eltelt négy évben 50%-kal több fogbántalmat okozott, mint a fluorozás hiánya." A tények ezek, s ha a köztudatban más van, akkor az csakis a kereskedelmi érdekek vezette szófacsarásnak az érdeme.

A csapvíznek alig 5%-át használják ivásra, úgyhogy a vízbe kevert fluor máshol is bőven kap alkalmat romboló hatásának kifejtésére. Fulton (New York Állam) városi tanácsa például 3 év után beszüntette a vezetékes víz fluorozását, mert a polgármester bejelentése szerint a fluor teljesen szétrágta a bronz alkatrészeket a hálózat összes vízmérőórájában.

A víz fluorozásához előkészített tartályon ez a következő szabványos felirat olvasható: VIGYÁZAT MARÓ HATÁSÚ ANYAG! Kezeléséhez teljesen zárt védőöltözetet kellett előírni, mert levegővel keveredve már ötvenmilliomod arányban egy órán belül halált okoz. Centi vastag acéllemezen pár perc alatt átrágja magát. Hát ezt keverik be az ivásra szánt vízbe. És még fizettetnek is érte.

Sok fogorvost is sikerült felültetniük, a fluorozás mellé állítaniuk. Íme a Worcester Fogorvostestülettől egy őszinte nyilatkozat:

"Tudomásunkra jutott a fluorozási terv többi oldala, annak veszélyes, tidománytalan vonatkozásai is. Egészséges fogazat kialakulásához nincs rá szükség. Nem akadályozza meg a fogszuvasodást. A fogszuvasodás visszaszorítására sokkal jobb és kevésbé szélsőséges módszerek léteznek, melyek nem szennyezik a vízkészletet, nem kényszerítenek egy egész országot olyan vegyszerrel kevert víz fogíasztására, amelynek semmi haszna, sőt kifejezetten káros az emberre, lassan ható, a szervezetben fölhalmozódó méreg. A fluoridnak tulajdonított előnyök másból erednek, ezek az egészséges táplálkozás, a magasabb fokú higiénia és a jobb ellenőrzés eredményei. Minden korábbi támogatás egyetemek, kiváló tudósok, biokémikusok, orvosok és fogorvosok részéről érvénytelennek tekintendő, mert azok a fluorozásról kapott, célzatosan egyoldalú tájékoztatáson alapulnak. "

Persze a terjesztők sem hagyták annyiban a dolgot! Ahol leálltak az ivóvíz fluorozásával, ott a fluort palackozott szájvízként terjesztik. Már legalább húszmillió palackor értékesítettek, főleg iskolákban. Ez akkor is 10 millió dollár, ha csak ötven centet számolnak fel darabjáért. Ki a kicsit nem becsüli... Hát nem pompás, hogy közben meg patkányméreggel gondoskodnak gyerekeink fogazatának épségéről?

A fluorozásnak a fogakra gyakorolt állítólagos áldásos hatása is erősen kétséges. Több fogászati kutatás jutott arra az eredmébyre, hogy a fluorozott víz a fogzománc foltosodását okozza. Nem lenne egyszerűbb a mérgezés és a rák kockázatának növelése helyett megfelelő étrenddel védekezni a lyukas fogak ellen? Egy fogyasztói érdekekkel foglalkozó jogász, Ralph Nader szerint "a fluorozás csak eltereli a köz figyelmét egy alapvetőbb kérdésről: a silány ételek fogszuvasodást okozó hatásáról. Elgondolkoztató, hogy a fluorozás lelkes támogatói miért nem ejtenek soha egyetlen szót sem a gyatra élelmiszerek széles kínálatáról, amely a gyermekfogak legnagyobb ellensége."

Annak, aki még kételkedik....Mondjuk fél órát fordítottak e fejezet olvasására. Fél óra alatt hárman halnak meg fluorid okozta rákban. Dr. Burke, a Rákintézet korábbi vezető biokémikusa szerint a fluorozott víz ivásától évente legkevesebb 50.000 amerikaii kap rákot. A fluorid elsősorban a tápcsatorna szerveiben, továbbá a vesében és a hólyagban okoz rákot, de összefüggésbe hozható emlő - és petefészek rákkal is. Nem csupán amerikai vizsgálódásaink eredményeiből vonta le a következtetéseit. Egy brit felmérést idézve Dr. Burke ismertette, hogy Birminghamban is pár évnyi vízfluorozás hatására ugrásszerúen megnőtt a rákesetek száma. "Tanulmányaink során rá kellett ébrednünk, hogy a fluoris gyilkos szer. Tömeggyilkossággal vádolható minden olyan intézmény, amelyik a fluorozást támogatja." Kemény hangvételű kijelentés. Burke doktor 1985.június 18-án tette a Környezetvédelmi Ügynökség nyilvánossága előtt. Dr. Joe Lee orvos (Mill Walley, California)ugyanezen alkalommal felhívta a figyelmet, hogy a fluorid az egyik fő okozója egyes születési rendellenességeknek is.

Egy percig se higyék, hogy a fluorozás ügye nem pénzpolitikai kérdés!
Hallottak már az AIDS nevű betegségről? Minden újság, rádió, televízió tele van vele, lassan már a vízcsapból is az folyik. (a könyv a '80-as évek végén íródott - Jardina). 1981 és 1986 között mintegy 10,000 ember halt meg AIDS következtében. Ugyanabban az időszakban vagy huszonötször annyian negyedmillióan pusztultak el fluoridmérgezésben. Távolról sem azt mondom, hogy ne figyeljünk az AIDS terjedésére, de arra azért átkozottul kíváncsi lennék, hogy miért kenik el a fluorozás okozta számtalan halálesetet.

Úgy gondolom kötelességünk mindent megtenni, hogy az élettől kapott legcsodálatosabb ajándékot, testünket mindenben segítsük, támogassuk, ne rongáljuk, megfelelő működését szándékosan ne hátráltassuk. Gőzölős vasalóhoz előírják a desztillált víz használatát, mert bizony csapvíztől hamar eltömődne, elkorrodálna a belseje, tönkremenne az a vasaló.

Mi kárt tehet akkor a vezetékes víz a bámulnivalóan finom emberi testben? Ha már felismerték a veszélyt, akkor elkerüléséhez tegyék is meg a helyes lépést. Ivóvizet illetően nincs más jó választás; csak is tisztát, csak tiszta forrásból. Víz esetébe a "tiszta" a lepárolt desztillált vizet jelenti.

(Figyelmeztetés, vigyázat: az úgynevezett ioncserélt víi a desztillált vizet legfeljebb ipari célokra helyettesítheti. Ivásra nem ajánlott, hisz a "csere" után is bőven maradnak benne ilyen-iolyan ionok. - A fordító megjegyzése).

Jardina
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem mostmár ismét van egy téma, amin el lehet rágódni! Hát nem semmi!

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a fogkrémekből sem sajnálják a fluort, sőt a habzó anyagnak is valami olyan vegyszert használnak, amit nem kéne. (vagy ettől habzik?).

Az jutott eszembe, hogy a Rába lehet, hogy ettől habzik, hiszen a bőriparban is használják a nátrium-fluoridot.

Lehet, hogy szódabikarbónával kellene fogat mosni? Az legalább nem savas, hanem lúgos, s így közelebb áll szervezetünkhöz. Régen használták fogmosásra úgy tudom, hiszen nem volt mindig fogkrém...

Ki fogom próbálni.


Mazsuzs - a szoktatásról avagy a leszoktatásról: én már évek óta nem reggelizem, így délelőtti gyümölcsfogyasztás időnként elcsúszik. Persze beszívok egy üveg vizet, ha mar a sav, még Salvus vizet is iszom. Tehát a gyümölcsfogyasztásra is szoktatnom kell magam. Általában 15h körül eszem töményebb kaját. Ha bekajálom a dupla mennyiséget, lehet, hogy már nem is eszem többször. Ezt a duplázást is ketté kéne osztani...két kajálásra. Ez egyenlőre nehezen megy. Aztán nem kéne lefeküdnöm kajálás után, erről is le kell szoknom...
Bár a mintaétrendet nem követem, azért TK szerint eszem. Ma a 8. nap, mához egy hétre megyek mázsálni.

Vasárnapi menűt leírtam már.

Hétfőn de 9 h 3 sárgabarack, 12h egy sárgadinnye, 16h csirkecomb pörköltösen, hozzá retek,káposzta, paprika, uborka, hagyma.

Kedd, 17-én 11h 3 őszibarack, 13h fél sárgadinnye, 15h petrezselymes újkrumpli tönkölykenyérrel, fél adag zöldborsó leves.
ezután már nem ettem.

Ma délben görögdinnye, és még nem vagyok éhes egyáltalán. Hál'isten szomjas sem. Banánt és dinnyét eszem, ha majd rám jön az ehetnék, aztán zöldborsó levest, meg maradt egy kevés petrezselymes krumli is. Meglátom mihez lesz kedvem. Lehet, hogy gyümölcs napozok.

TK-s recepteket is át kéne olvasnom, de nem merem, mert akkor mindig éhesebb leszek. Azt csak akkor szabad, ha már ettem.

Azon gondolkozom, hogyan tudnám megbeszélni magammal, hogy léböjtözzek - itt csak friss gyümölcsre és zöldséglére gondolok. Reményeim szerint ez felgyorsítaná az eseményeket, a kilók lepörgetésért és a méreganyagok kiürítését is. Ilyen súly mellett nem kellene finomkodni.


Azt hiszem bővebben kell írnom a méregtelenítésről is. Sokan félreértelmezik a dolgot. Hiszen a testünknek nemcsak a bevitt, a táplálékból megmaradt mérgekkel kell megküzdeniük és kiüríteniük, hanem az önmaga által termelt mérgekkel is.

Amit a tudatlanságról írtál, hát... mondasz valamit...
Bár az még is csak jobb, hogy tudunk róla, így van esélyünk, hogy megvédjük magunkat...


Balimama, Zsuzsa 36, Nócika! Merre vagytok? Nagyon elvesztetek!

Most megyek! Sziasztok!

Jardina
 
 


Sziasztok!

Jardina! Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem a TK. 2. könyv már nem tetszett annyira. Szerintem abban elég sok túlzás van, nekem az már sok volt. Eltérés is van a két könyv között, pl. a víz fogyasztás terén. Az 1-ben azt írja,hogy étkezéskor és előtte se igyunk vizet, a 2-ben pont az ellenkezője van. De nem emiatt nem tetszik a 2.

Mazsuzs! Ahogy mi csináljuk: Délig szigorúan csak gyümölcs! Azért délelőtt egy capuccino nagy kicsi tejjel belefér. Ebéd előtt 45 perccel már nem eszem gyümölcsöt. A fehérjét soha nem keverem a szénhidráttal. Pl. rántott sajtot nem eszem sem krumplival sem rizzsel. Mi nem eszünk húst sem, de az elején ettünk, és akkor mentek le a kilók is. Mire vegetáriánus lettem, már lement a fölös kiló. Délelőtt egyébként elég nagy mennyiségű gyümölcsöt eszem (alma, banán, ananász, körte, szőlő, mango). Minden nap eszem zöldséget is. Ha az ebéd nem az, mert mondjuk vmilyen tésztaféleség, akkor vacsorára eszem. Kizárólag szénsavmentes ásványvizet iszom.

Úgy gondolom, hogy a mai világban szinte mindegyik kajába bele lehet kötni, hogy nem egészséges. Akár a vegyszerek miatt, akár más okból. Szerintem nem szabad átesni a ló túloldalára, és túlzásba vinni a dolgot, mert a végén elmegy az egésztől a kedvetek. Csak akkor tudjátok hosszú távon csinálni a TK-t (szerintem), ha élvezitek is, olyanokat ehettek ami ízlik is, jól is laktok. Persze ez nem csak a Tk-ra igaz. Pár hónap alatt annyira hozzá lehet szokni, hogy már nem is fogsz tudni másképp enni. Ennek pont az a lényege,hogy nem kell éhezned, és mégis fogysz. És már az első hét végén kevesebbet kell, hogy mutasson a mérleg!Érdemes kipróbálni.
 


nagy kicsi tejjel= nagyon kicsi tejjel
 


Jardina! Én nem szoktam keverni a krumplit a tésztával. LÁtom te úgy ebédeltél. Én pl. nagyon szeretem a rántott zöldségeket. Pl. rántott cukkini, gomba, patiszon, padlizsán, brokkoli. Ezekhez lehet rizst, vagy krumplit enni, plusz még zöld saláta mixet. Nagyon finom! Ha nem eszel csak napi egyszer, az sem biztos,hogy jó! Raktározni fog a szervezeted, mert érzi, hogy nem eszel eleget. Próbáld meg, hogy 12-13h között ebédelsz, és kora este vacsorázol. Én délután, ha éhes vagyok, szoktam magvakat enni, ezt a Tk is javasolja. mandula, napraforgó, mogyoró (nem sós mogyoró).
 


Sziasztok!

A Környezettudatos topikból jöttem, láttam Jardina írását, és bekukkantottam :D

Nos, nekem fogyókúrára nincs szerencsére szükségem, de az egészséges táplálkozás érdekel!

Krumplit és tésztát én se keverem, vagy egyik, vagy másik. De inkább tészta, mert nem igazán szeretem a krumplit :oops:

A környezettudatos receptes topikban van egy cikk arról, hogy már a tej sem egészséges. Én tejen, tejterméken élek, úgyhgoy meg se láttam 8) Igaz, hogy házitejet iszom (tehén), sokkal zsírosabb mint a bolti, de legalább ez látott tehenet.

Ha nem bánjátok, néha benézek ide!

Andi
 
 


Helló lányok!

Andi - üdv körünkben!
Persze, hogy nézz be máskor is, sőt írjál is!
Hányadék oldalon van a ti topikotokban a tejről írtak? szeretném azt is elolvasni.
Mivel Te gyakran fogyasztasz tejet, mit tapasztalsz azok közül, amik le vannak írva a tej ártalmairól. Betegségek, allergia, stb?

[b]Emma
- Nagyon kösz, hogy ellátsz minket jó tanácsokkal! A Te sok éves tapasztalatod nem pótolható.

Szerintem is a TK 1 sokkal ember közelibb. Ugyanakkor a TK 2 sokkal jobban rávilágít a tőkésvilág gátlástalan befolyására - sokszor bármi áron. Akár az emberek egészsége árán is: hiszen, ha jó korán (akár már gyerekkorban) betegek lesznek az emberek, akkor jó sok gyógyszert el lehet adni nekik, amíg csak élnek! Pénz, pénz, pénz... Erről szól a történet.
Ezek a dolgok egyáltalán nincsenek eltúlozva szerintem. Magyarországon sincs ez másként! Ha itt valami veszély fenyeget élelmiszerek terén, általában elbagatellizálják az egészet. Vagy a mostanában elszabadult klórgázról felvilágosították a lakosságot, hogy mennyire veszélyes? A mentesítés előtt beszippantott mennyiség is okozhat náluk komoly egészségügyi gondokat a jövőben. Nemcsak ők írtak ilyesmiről. Több könyvben is olvastam hasonlóról.

Például én már sikerrel leküzdöm a reklámok hatását. Már csak elvből sem vásárolok olyan terméket, amelyre rá vannak erősen rakodva a reklámköltségek.

A kajával kapcsolatban nagyon köszi a jó tanácsokat. Igazad van a raktározással kapcsolatban. Hogy én erre nem gondoltam? Igyekszem korábban ebédelni, bár szeretném betartani, hogy akkor egyek, ha éhes vagyok.
A tészta is keményítő - én tojás nélküli bio tönköly tésztát főztem a levesbe. Úgy tudom, hogy ebben az esetben ehető krumplival?!? Vagy mégsem? A rántott zöldségeket én is nagyon csípem - csak a tojás miatt vagyok bajban - mivel lehetne helyettesíteni, hogy rendesen tapadjon, és sütés közben se jöjjön le róla a cucc. Fűszeres vízzel próbáltam már, az nem jó, mert lejön a bundája. Nem bírom a tojást, nemcsak a TK miatt.

Gondolom Te is teljes kiőrlésű lisztet, vajat és hidegen sajtolt étolajat használsz?

Tegnap a 8. napon délben görög dinnye, 16 h fél sárga dinnye és 2 banán. 17.30h - az előző napi maradvány petrezselymes krumpli és 1 tál zöldborsó leves. 20.15 még 1 tál zöldborsóleves.

A mai menüm érdekes lesz! Majd holnap leírom!

Szép napot! Lehet, hogy jövök még ma!

Többiek hol vagytok?

Jardina
 
 


Hát, ezt a kiemelést nem pont így gondoltam, bocsi! :D

Jardina
 
 


Sziasztok!

Jardina!
Köszönöm a fogadtatást! :D

Itt a cikk http://antalvali.hu/mo_napfenyes_tej?evp=

Alleriga pont aktuális, mivel holnap megyek vizsgálatra. Már kb egy-két éve télen-nyáron, állandóan folyik az orrom, remélem, kiderül mi okozza. (én nem gyanakszom a tejre, mivel sokkal régebb óta fogyasztok rendszeresen házi tejet)

De a cikkben pont van egy ilyen rész, hgoy okozhat légúti betegségeket, mivel a tejtől fokozott nyálkaképződés lesz.

Van viszont egy érdekes mondat, ami szerintem egy kicsit felháborító
"Sok embert úsztatott a tej a koporsóba." Dr. Williams


Hmmm, ezzel én nem értek egyet.

A betegségek közül csak az agyvérzéshez fűznék pár gondolatot, mivel az én felmenőim közül sokaknak volt, nem is egy! Anyunak is volt 11 éve, de ő pl egyáltalán nem fogyaszt tejet, se vajat, :shock: Sajtot ritkán eszik egy kicsit. Tejfölt ételbe belefőzve, direktbe nem.

Tejfogyasztást állítólag a vércsoport is befolyásolja. Nem tudom, van-e benne vmi. Eszerint a B-s vércsoportúak egyáltalán nem esznek tejet, tejterméket, mert vmiért ők nem tudják rendesen megemészteni.
Nekem ez is sántít... (anyu B-s, de ellenpéldát is tudok erre, hogy B-s, és mégis sok tejet iszik).

Mai menüdet mindenféleképp írd le! Kíváncsi vagyok! :)

Szép napot! :D

Andi
 
 


Jardina! Valóban szoktam teljes kiörlésű lisztből készült kenyeret enni, de nem mindig. Van, amikor fehér lisztből sütött kiflit eszem, mert nagyon szeretem. Sima étolajat használok a főzéshez. Az igaz, hogy én nem a fogyás miatt eszem TK szerint, hanem, mert hiszek benne,hogy egészséges. Az elején (8 éve) lement az a pár plusz kiló, utána már tényleg csak az egészséges életmód, na meg a szinten tartás miatt. Mikor nézed meg, hogy a Tk kezdése óta mennyit fogytál? Te olyan elszánt vagy, biztos sikerülni fog!
 


Sziasztok!

Andi - Az emberek sajnos már annyira természetesnek tartják a betegségeket, mint az egészséget. Vagy még jobban... Pedig az egészség a természetes A betegségek a szervezet energia válsága miatt alakulnak ki - mert, ha hosszú időn át nem kapja meg azt a tápanyagot amivel megfelelően működni tud, s nem kap lehetőséget, hogy megszabaduljon a felhalmozódott felesleges méreganyagoktól, akkor nem tud tovább egészségesen működni. Akkor jön a betegség, s végül a halál.
Még mindig nagyon sokan - struccügyileg - leginkább nem akarják tudomásul venni, hogy a bevitt táplálékok és a betegségek kialakulása között egyenes összefüggés van. Persze a nem megfelelő tájékoztatás is szerepet játszik ebben. Sokszor az emberek nem hallgatnak ösztöneikre, s józan eszükre sem - inkább hisznek a reklámoknak, propagandának, még akkor is, ha saját egészségükkel fizetnek érte.

Ismerős mondás:

"Étked leszen orvosságod, táplálékod gyógyszered"

Hippokratész


Ha az ember már megbetegedett - még mindig tud saját magán, az egészségi állapotán változtatni. Hogyan gyógyíthatjuk meg magunkat,felhasználva szervezetünk okosságát, és a megfelelő, egészséges táplálkozást.
Erről is fogok írni bővebben.

A Te esetben kialakult az allergia - ebből a szempontból szerintem a tej sem zárható ki. Lehet, hogy akkor jelentkezett nálad az allergia, amikor már teljesen telítődöt ta szervezeted a tejes dolgokkal (pl. nyálkaképződés - a belek falán is), s az allergiával jelzi, hogy stop!

Nagyon kérlek, ha egy mód van rá próbáld ki légyszi - hiszen nincs mit veszítened - , hogy legalább 4 hétig ne egyél-igyál tejet, és lehetőleg tejtermékeket sem. Próbáld meg ehhez kapcsolni, hogy a Testkontroll szerint egyél (korábban leírtam a megfelelő ételtársításokat), mivel ez segíti, hogy a szervezetedből mielőbb kitudjon ürülni a lerakódott nyálka, s más méreganyagok is!

Érdemes lenne ennyit megtenni önmagadért, hiszen ebből egyértelműen kiderülne, hogy a tej-e a ludas? Az allergia nagyon kellemetlen dolog - így javulhatna az egészségi állapotod... Hátha még az allergiádtól is megszabadulnál...


Emma - a tojás helyettesítésére bundázáskor van valami jó ötleted?

Jövőhét szerdán megyek mázsálni magam - akkor lesz pont két hét.
Én is kíváncsi vagyok rá, mennyi fog lemenni?

A mai kaját le is fényképeztem, de lemerült a gép, így csak holnap próbálom meg feltenni. Remélem sikerülni fog.

Most megyek aludni!

Többiek merre vagytok?


Jó éjt!
:D :D :D :D :D

Jardina
 
 


Már megint elfelejtettem a nevek kiemelését. Bocsi :D :oops: :roll:

Jardina
 
 


Sziasztok!

Jardina, a fluorrol mi a ferjemmel mar nagyon regen hallottunk. A fluornak van egy idegrendszerre hato nyugtato hatasa is, emiatt is szeretik hasznalni a csapvizben. Igy az egyebkent nehezebben kezelheto emberek is egy kicsit konnyebben kezelhetove vallnak.

A tusfurdokben, habfurdokben, samponokban es fogkremekben levo habosito anyagrol is mar legalabb 6 eve hallottunk. Sajnos a legtobben benne van. Sodium laureth sulphat es sodium lauryl sulphat a nevuk. Azt hiszem ph-val kell irni, de lehet, hogy f-fel. Nem tudom megnezni, mert nekunk nincsenek itthon ilyen kozmetikumaink. Lehet, hogy sokan kirohognek emiatt, de mi mindig vegigolvassuk az osszetevoket, ha veszunk egy uj termeket. Mondjuk nagyon ritkan tudunk ujat venni, mivel mindenbe belerakjak a karos anyagokat.
Testapolokba, kremekbe, sot tusfurdokbe, samponokba, balzsamokba es meg nehany fogkrembe is raknak popylen glycol-t, ami szinten karos. A legfelhaboritobb pedig az, hogy a baba popsi torlokbe is beleteszik. Hogy konkret peldat mondjak, pl. Johnson erzekeny borre (egy kicsit cinikus, nem?), pampers, stb. Akar szinte mindet felsorolhatnam, ugyanis a legtobben van. Ha jol emlekszem a Nivea valamelyikeben nincs, viszont az meg nagyon parfumos. Mi a Lidl kek baba popsi torlojet szoktuk venni, abban nincs propylen glycol. Viszont annak is az erzekeny boru valtozataban van.

A hintoporokban levo talkum is karos. Hintoport is lehet kapni olyat, ami nem ebbol keszult, persze sokkal dragabb.

Ami nagyon elborzasztott, hogy meg van olyan fogamzasgatlo tabletta is, amiben propylen glycol es talcum van. Nem ertem, hogy ezt miert csinaljak?!

Ugyhogy azt hiszem a mai vilagban a teljesen egeszseges eletmod kilove, hiszen egyszeruen szinte elkerulhetetlenek a mergek. Persze ha nagyon odafigyel az ember, lehet csokkenteni, de azt hiszem teljesen kizarni szinte lehetetlen.

Mazsuzs
, en is pont ezt mondtam a ferjemnek evekkel ezelott, amikor egyre tobb mindent tudtunk meg, hogy lehet, hogy jobban jartunk volna, ha tudatlanok maradunk. Igy most tobbet aggodunk es allandoan probalunk resen lenni.

Ma mar nem akartam irni, csak olvasni, de Jardina hozzaszolasa ismet irasra kesztetett. :wink:

Jo ejszakat mindenkinek!

Olive

KépKép
 
 


Jardina!Sajnos nincs ötletem, hogy a tojás helyett mit lehetne használni.
 


Sziasztok!

Jardina!
Megvolt az allergia vizsgálat: macskaszőr és parlagfű. De ugye az ételallergia más tészta...
Amúgy értem, hogy nem zárható ki a tej, de volt már olyan (nem pont négy hétig), hogy hetekig nem ittam tejet, se tejterméket nem ettem, mégis fennálltak azok a tünetek, amik most is.
Tavaly nyáron ún. salaktalanító kúrát végeztem: csak zöldség, gyümölcs, no kenyér, egy hónapig napi kb egy liter csalánlevél tea - és mégis voltak allergiás tünetek :shock:

Sok embernél az a gond, hogy pl kialakul vmilyen tünet, és úgy van vele, hogy nem megy orvoshoz, nem tesz semmit, majd elmúlik. És ugye mellékhatásnak marad vmi a szervezetben (pl pici góc), ami ugyan nem okoz tünetet egy idő után, csak jön még egy, és még egy... és kialakul egy nagyobb probléma.

Meg ami nagyon utálok, mikor pl idős nénikék egymásnak ajánlják az orvos!!! által felírt gyógyszereket. Ad neki egy dobozzal, másik kipróbálja, pedig, lehet, hogy neki meg pont ártalmas...

Tojás helyettesítésre nekem sincs ötletem.

Olive! Én is próbálok ökotermékeket venni, de mondjuk egy kisebb városban esély sincs rá, sajnos :cry: Az egy dolog, hogy drágább, de még utazni is kelljen érte. :roll: Így próbálok nagyvárosban egyszerre több mindent beszerezni, de ha lehet, én készítem magam (pl sampon csalánfőzetből, v kamillából).
Ha ezek érdekelnek, kukkants a környezettudatosba, ott már nagyon sok mindent leírtunk, mit hogy lehet házilag elkészíteni ;)

Andi
 
 


008. Vajon miért mérgeznek minket?
2007, január 21 - 22:33 - Antal Vali

A legszebb karácsonyi ajándék az volt számomra, hogy rekordmennyiségben voltak azok, akik az 5 perc egészséggel töltötték az ünnepeket, és az új év első napjait. Rengeteg levelet kaptam tőletek, rengeteg kérdéssel. A legtöbb olvasómat az érdekelte, hogy ha valóban ennyi veszélyes anyaggal "mérgeznek" minket, akkor ezt vajon miért teszik? Hisz milliók életéről és egészségéről van szó. Vajon kinek, vagy kiknek az érdeke ez?

Talán akkor értitek meg igazán ennek a problémának a miértjét, ha a kérdés megválaszolásához segítségül hívom Dr. Ghislaine Lanctot-t, akinek az Az egészségügyi maffia című könyvéből idéznék egy részletet:

"Ismerjük meg Mr. Smith-t!

Mr. Smith egy gyógyszergyártó multi cégelnök- vezérigazgatója. Ha mi lennénk Mr. Smith, akkor az ő helyében az első dolgunk az lenne, amikor reggel beérünk az irodába, hogy megkérdezzük az akalmazottainkat: milyen eredményeket értünk el az egészség javulása terén? Büszkék lennénk termékeink jótékony hatására .De mi nem vagyunk Mr. Smith!
Ugyanis Mr. Smith egy olyan multinál dolgozik, amely a pénzemberek birodalmához tartozik. Nekik csak a profit számít. Mr. Smith nem gyógyszerész! Üzleti iskolában szerzett diplomát, s alaposan felkészült termelékenységből, pénzügyekből, hatékonyságból és marketingből Neki csak egyetlen dolog számít, a vastag vonal alatti szám, a nyereség. Tudja, hogyan aknázza ki nyersanyagát: a népet. Terméke: a gyógyszer. Értékének mérőeszköze: a tőzsde. Ha a cég részvényeinek ára emelkedik, meg fogja tartani állását, és nagy jutalékot kap. Ha zuhan, el fogja veszíteni munkáját. Mit csinál tehát Mr. Smith, amikor reggel megérkezik az irodájába? Ellenőrzi a tőzsdét!

Így hát világossá válik, hogy Mr. Smith-nek:

1. Annyi orvosságot kell eladnia, amennyit csak lehetséges. Ennek elérésére nem válogat az eszközökben. Hazugság, csalás, információ eltitkolása, jutalékok, stb. (...) Bármilyen taktikához képes folyamodni azért, hogy a cég pénzügyi teljesítményét javítsa. A gyerekeket, nőket és férfiakat ugyanúgy gyógyszerezésnek veti alá, mint az időseket. És egész népességeket fog beoltani. És mindezt a hatóságok (...) hallgatólagos beleegyezésével. Marketing költségvetése két-háromszorosa a kutatási büdzsének.

Legfontosabb ügynökei az orvosok. Mr. Smith egyetemeken képzi őket, ahol ellenőrzi a tananyagot. Aztán szakmai konferenciákkal és tudományos publikációkkal műveli őket, amelyeket ő finanszíroz. Brosúrákat tesz ki várótermeikbe. Kutatási adományokkal, ajándékokkal és más kedvezményekkel, pl. egzotikus utazásokkal jutalmazza meg őket. (...)

Legfontosabb vevője a köznép, akihez közvetlenül folyamodik:

*

Magazinokkal, "ismeretterjesztő cikkekkel".
*

Újságokkal, újonnan piacra dobott termékek hírével, hadd kérjék azokat a betegek orvosaiktól és gyógyszerészüktől.
*

Alapítványokon keresztül, amelyek "tájékoztatják" a nyilvánosságot bizonyos betegségek veszélyeiről, a megelőzés szükségességéről, és hogy mennyire fontos a segítségnyújtás azoknak, akik elkapták a betegséget.
*

Nyilvános helyeken, mint a bevásárlóközpontok és iskolák, ahol információkkal szolgál betegségekről és azok gyógyszeres kezeléséről.
*

A televízióban, vagy közvetlenül a termékeit reklámozva, vagy közvetve, a gyógyszeripar figyelemre méltó kísérleti erőfeszítéseit hirdetve.

2. Gondoskodik róla, hogy termékei csak enyhítsék, de ne gyógyítsák meg a betegségeket, ezáltal biztosítva a betegségekből származó bevételt.

3. Nem törődik azzal a ténnyel, hogy az orvosságai megbetegítik az embereket. Tény, hogy a káros mellékhatásaik rendkívül gyakoriak, de ez újabb gyógyszerek szedéséhez vezet, ami egyszerűen jó az üzletnek.

4. Gondoskodik róla, hogy a gyógyszereket ráerőltessék a páciensekre (ha betegek, ha nem). Olyan bürokratákkal tárgyal, akik az egészségügyi kiadásokról döntenek.

5. Kiiktatja a versenyt. Harcol az olcsóbb, hasonló összetételű, jogilag nem védett termékek gyártóival és a természetes (növényi) ellenszerek készítőivel. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy az alternatív gyógymódok gyakorlását betiltsák. Mivel ő irányítja az egészségügyi és politikai hatóságokat, ez nem nehéz feladat.

6. A termékeit érintő információk, a törvényhozás és a gazdasági/pénzügyi döntések irányítására törekszik. Célja elérése érdekében ott ül számos igazgatói tanácsban, (...) bizottságban, és aktív társadalmi életet él, hogy befolyásolhasson másokat - házalással és lobbizással.

7. Gondoskodik róla, hogy a tudományos kutatás jövedelmező legyen. Eléri, hogy saját kutatási költségei minimálisak legyenek, hogy a kutatásokat közpénzekből támogassák (...), és hogy olyan jól jövedelmezőkészítményeket fejlesszenek ki, amelyek kizárólagos szabadalma az ő kezében van. *

Nyilvános helyeken, mint a bevásárlóközpontok és iskolák, ahol információkkal szolgál betegségekről és azok gyógyszeres kezeléséről.
*

A televízióban, vagy közvetlenül a termékeit reklámozva, vagy közvetve, a gyógyszeripar figyelemre méltó kísérleti erőfeszítéseit hirdetve.

2. Gondoskodik róla, hogy termékei csak enyhítsék, de ne gyógyítsák meg a betegségeket, ezáltal biztosítva a betegségekből származó bevételt.

3. Nem törődik azzal a ténnyel, hogy az orvosságai megbetegítik az embereket. Tény, hogy a káros mellékhatásaik rendkívül gyakoriak, de ez újabb gyógyszerek szedéséhez vezet, ami egyszerűen jó az üzletnek.

4. Gondoskodik róla, hogy a gyógyszereket ráerőltessék a páciensekre (ha betegek, ha nem). Olyan bürokratákkal tárgyal, akik az egészségügyi kiadásokról döntenek.

5. Kiiktatja a versenyt. Harcol az olcsóbb, hasonló összetételű, jogilag nem védett termékek gyártóival és a természetes (növényi) ellenszerek készítőivel. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy az alternatív gyógymódok gyakorlását betiltsák. Mivel ő irányítja az egészségügyi és politikai hatóságokat, ez nem nehéz feladat.

6. A termékeit érintő információk, a törvényhozás és a gazdasági/pénzügyi döntések irányítására törekszik. Célja elérése érdekében ott ül számos igazgatói tanácsban, (...) bizottságban, és aktív társadalmi életet él, hogy befolyásolhasson másokat - házalással és lobbizással.

7. Gondoskodik róla, hogy a tudományos kutatás jövedelmező legyen. Eléri, hogy saját kutatási költségei minimálisak legyenek, hogy a kutatásokat közpénzekből támogassák (...), és hogy olyan jól jövedelmezőkészítményeket fejlesszenek ki, amelyek kizárólagos szabadalma az ő kezében van. *

Nyilvános helyeken, mint a bevásárlóközpontok és iskolák, ahol információkkal szolgál betegségekről és azok gyógyszeres kezeléséről.
*

A televízióban, vagy közvetlenül a termékeit reklámozva, vagy közvetve, a gyógyszeripar figyelemre méltó kísérleti erőfeszítéseit hirdetve.

2. Gondoskodik róla, hogy termékei csak enyhítsék, de ne gyógyítsák meg a betegségeket, ezáltal biztosítva a betegségekből származó bevételt.

3. Nem törődik azzal a ténnyel, hogy az orvosságai megbetegítik az embereket. Tény, hogy a káros mellékhatásaik rendkívül gyakoriak, de ez újabb gyógyszerek szedéséhez vezet, ami egyszerűen jó az üzletnek.

4. Gondoskodik róla, hogy a gyógyszereket ráerőltessék a páciensekre (ha betegek, ha nem). Olyan bürokratákkal tárgyal, akik az egészségügyi kiadásokról döntenek.

5. Kiiktatja a versenyt. Harcol az olcsóbb, hasonló összetételű, jogilag nem védett termékek gyártóival és a természetes (növényi) ellenszerek készítőivel. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy az alternatív gyógymódok gyakorlását betiltsák. Mivel ő irányítja az egészségügyi és politikai hatóságokat, ez nem nehéz feladat.

6. A termékeit érintő információk, a törvényhozás és a gazdasági/pénzügyi döntések irányítására törekszik. Célja elérése érdekében ott ül számos igazgatói tanácsban, (...) bizottságban, és aktív társadalmi életet él, hogy befolyásolhasson másokat - házalással és lobbizással.

7. Gondoskodik róla, hogy a tudományos kutatás jövedelmező legyen. Eléri, hogy saját kutatási költségei minimálisak legyenek, hogy a kutatásokat közpénzekből támogassák (...), és hogy olyan jól jövedelmezőkészítményeket fejlesszenek ki, amelyek kizárólagos szabadalma az ő kezében van. *

Nyilvános helyeken, mint a bevásárlóközpontok és iskolák, ahol információkkal szolgál betegségekről és azok gyógyszeres kezeléséről.
*

A televízióban, vagy közvetlenül a termékeit reklámozva, vagy közvetve, a gyógyszeripar figyelemre méltó kísérleti erőfeszítéseit hirdetve.

2. Gondoskodik róla, hogy termékei csak enyhítsék, de ne gyógyítsák meg a betegségeket, ezáltal biztosítva a betegségekből származó bevételt.

3. Nem törődik azzal a ténnyel, hogy az orvosságai megbetegítik az embereket. Tény, hogy a káros mellékhatásaik rendkívül gyakoriak, de ez újabb gyógyszerek szedéséhez vezet, ami egyszerűen jó az üzletnek.

4. Gondoskodik róla, hogy a gyógyszereket ráerőltessék a páciensekre (ha betegek, ha nem). Olyan bürokratákkal tárgyal, akik az egészségügyi kiadásokról döntenek.

5. Kiiktatja a versenyt. Harcol az olcsóbb, hasonló összetételű, jogilag nem védett termékek gyártóival és a természetes (növényi) ellenszerek készítőivel. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy az alternatív gyógymódok gyakorlását betiltsák. Mivel ő irányítja az egészségügyi és politikai hatóságokat, ez nem nehéz feladat.

6. A termékeit érintő információk, a törvényhozás és a gazdasági/pénzügyi döntések irányítására törekszik. Célja elérése érdekében ott ül számos igazgatói tanácsban, (...) bizottságban, és aktív társadalmi életet él, hogy befolyásolhasson másokat - házalással és lobbizással.

7. Gondoskodik róla, hogy a tudományos kutatás jövedelmező legyen. Eléri, hogy saját kutatási költségei minimálisak legyenek, hogy a kutatásokat közpénzekből támogassák (...), és hogy olyan jól jövedelmezőkészítményeket fejlesszenek ki, amelyek kizárólagos szabadalma az ő kezében van. *

Nyilvános helyeken, mint a bevásárlóközpontok és iskolák, ahol információkkal szolgál betegségekről és azok gyógyszeres kezeléséről.
*

A televízióban, vagy közvetlenül a termékeit reklámozva, vagy közvetve, a gyógyszeripar figyelemre méltó kísérleti erőfeszítéseit hirdetve.

2. Gondoskodik róla, hogy termékei csak enyhítsék, de ne gyógyítsák meg a betegségeket, ezáltal biztosítva a betegségekből származó bevételt.

3. Nem törődik azzal a ténnyel, hogy az orvosságai megbetegítik az embereket. Tény, hogy a káros mellékhatásaik rendkívül gyakoriak, de ez újabb gyógyszerek szedéséhez vezet, ami egyszerűen jó az üzletnek.

4. Gondoskodik róla, hogy a gyógyszereket ráerőltessék a páciensekre (ha betegek, ha nem). Olyan bürokratákkal tárgyal, akik az egészségügyi kiadásokról döntenek.

5. Kiiktatja a versenyt. Harcol az olcsóbb, hasonló összetételű, jogilag nem védett termékek gyártóival és a természetes (növényi) ellenszerek készítőivel. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy az alternatív gyógymódok gyakorlását betiltsák. Mivel ő irányítja az egészségügyi és politikai hatóságokat, ez nem nehéz feladat.

6. A termékeit érintő információk, a törvényhozás és a gazdasági/pénzügyi döntések irányítására törekszik. Célja elérése érdekében ott ül számos igazgatói tanácsban, (...) bizottságban, és aktív társadalmi életet él, hogy befolyásolhasson másokat - házalással és lobbizással.

7. Gondoskodik róla, hogy a tudományos kutatás jövedelmező legyen. Eléri, hogy saját kutatási költségei minimálisak legyenek, hogy a kutatásokat közpénzekből támogassák (...), és hogy olyan jól jövedelmezőkészítményeket fejlesszenek ki, amelyek kizárólagos szabadalma az ő kezében van. *

Nyilvános helyeken, mint a bevásárlóközpontok és iskolák, ahol információkkal szolgál betegségekről és azok gyógyszeres kezeléséről.
*

A televízióban, vagy közvetlenül a termékeit reklámozva, vagy közvetve, a gyógyszeripar figyelemre méltó kísérleti erőfeszítéseit hirdetve.

2. Gondoskodik róla, hogy termékei csak enyhítsék, de ne gyógyítsák meg a betegségeket, ezáltal biztosítva a betegségekből származó bevételt.

3. Nem törődik azzal a ténnyel, hogy az orvosságai megbetegítik az embereket. Tény, hogy a káros mellékhatásaik rendkívül gyakoriak, de ez újabb gyógyszerek szedéséhez vezet, ami egyszerűen jó az üzletnek.

4. Gondoskodik róla, hogy a gyógyszereket ráerőltessék a páciensekre (ha betegek, ha nem). Olyan bürokratákkal tárgyal, akik az egészségügyi kiadásokról döntenek.

5. Kiiktatja a versenyt. Harcol az olcsóbb, hasonló összetételű, jogilag nem védett termékek gyártóival és a természetes (növényi) ellenszerek készítőivel. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy az alternatív gyógymódok gyakorlását betiltsák. Mivel ő irányítja az egészségügyi és politikai hatóságokat, ez nem nehéz feladat.

6. A termékeit érintő információk, a törvényhozás és a gazdasági/pénzügyi döntések irányítására törekszik. Célja elérése érdekében ott ül számos igazgatói tanácsban, (...) bizottságban, és aktív társadalmi életet él, hogy befolyásolhasson másokat - házalással és lobbizással.

7. Gondoskodik róla, hogy a tudományos kutatás jövedelmező legyen. Eléri, hogy saját kutatási költségei minimálisak legyenek, hogy a kutatásokat közpénzekből támogassák (...), és hogy olyan jól jövedelmezőkészítményeket fejlesszenek ki, amelyek kizárólagos szabadalma az ő kezében van.
8. Gondoskodik arról, hogy a termékeit a lehető legmagasabb áron árulják. Hogy ezt elérje, szabadalmaztatja őket. A szabadalom védi a termék monopóliumát, és ennek eredményeként annak monopolista eladási árát. Mr. Smith mindent szabadalmaztat, azt is, ami szabadalomképes, azt is, ami nem az. Nem tétovázik, hogy elérje, hogy az ENSZ és szervei bizonyos gyógynövényeket "világörökséggé" nyilvánítsanak. Ily módon ki tudja sajátítani a kizárólagos jogot, betiltja, vagy szabadalmaztatja őket, és uzsoraárakon árusíthatja portékáját még azoknak is, akik valójában birtokolják őket.

Mr. Smith egészen odáig is elment, hogy a semmiből teremtsen "valamit", az érintettek tiltakozása ellenére - ez A BIOLÓGIAI ANYAG FÖLÖTTI SZELLEMI TULAJDON JOGA."


Forrás: Ghislaine Lanctot: Az Egészségügyi Maffia, Ez Van Kiadó, 2004, 112-114. oldal

Hát ennyi Lanctot doktornő könyvéből. De ne feledjük, hogy Mr. Smithnek van ám egy felesége is, akit úgy hívnak, hogy Mrs. Smith, és egy kozmetikai termékeket gyártó multicég elnök-vezérigazgatója. Ha mi lennénk Mrs. Smith, akkor az ő helyében az első dolgunk az lenne, amikor beérünk az irodába, hogy megkérdezzük alkalmazottainkat, milyen eredményeket értünk el a bőr egészségének, szépségének és fiatalságának megőrzése terén? De mi nem vagyunk Mrs. Smith! Mert nekik csak a profit számít! AZ EGÉSZSÉGES BŐR MÁRPEDIG NEM ÜZLET!!!

Antal Vali

Mottó: "Csupán egyetlen igazi főnök van: a vevő. Csak ő küldhet el mindenkit a cégtől, kezdve az elnöktől egészen a portásig, és ehhez már annyi is elég, hogy másnál költse el a pénzét." (Sam Walton)

Jardina
 
 


Szép Jó Reggelt!

Bocs, hogy elvesztem. Reggel nem ment a netem, később meg más dolgom volt.

Úgy látszik sikerült levetkeznem mega- bénaságomat, és végre sikerült bemásolnom egy cikket. Kösz Edith!

"a fluorrol mi a ferjemmel mar nagyon regen hallottunk. A fluornak van egy idegrendszerre hato nyugtato hatasa is, emiatt is szeretik hasznalni a csapvizben. Igy az egyebkent nehezebben kezelheto emberek is egy kicsit konnyebben kezelhetove vallnak."

Olive - a fluorra majd rákeresek. Hát azért nem semmi! Még hogy azért használják, hogy kifejthesse áldásos idegnyugtató hatását! Ez az össznépi nyugtató? Hiszen ebből mindenkinek jut... Ez csak valami ráerőltetett magyarázat, hogy elfogadtassák a használatát. Ami megint csak sántít. Akkor nem kéne ennyi stresszes embernek lennie szerintem...

Szörnyű, hogy így ki vagyunk szolgáltatva a tőkés világ kényének kedvének, s így játszadoznak az emberek egészségével és életével.

Ezek után az már bagatellnek tűnik, hogy egy részeg orvos miatt egy nap két beteg is meghalt. Ez a héten történt Győrben Olive! Ja és nem az orvos hibája volt - mondá a szakértő és a kórház is természetesen.

www.organikus.hu - itt megtalálható a veszélyes alkotórészek címtára és a gyermekmérgek is, ha valakit érdekel.

Szerintem muszáj védekeznünk - amennyit és amiről tudunk, azt védjük ki! Ezt meg kell tennünk gyermekeinkért és önmagunkért is.
Tegyünk meg mindent, amit lehet![/quote]

Jardina
 
 


Ismét én.

Andi

[quote
Tavaly nyáron ún. salaktalanító kúrát végeztem: csak zöldség, gyümölcs, no kenyér, egy hónapig napi kb egy liter csalánlevél tea - és mégis voltak allergiás tünetek.[/quote]

Milyen eredménnyel? Mit tapasztaltál? Fogytál is?


Az életünk során folyamatosan kerülnek a szervezetünkbe a méreganyagok. Ha többet viszünk be, mint amivel el tud bánni és nem segítjük a kiürülését, akkor felhalmozódnak a zsírsejtekben, ami megjelenik rajtunk háj formájában.
Amikor méregtelenítő kúrát tartunk, az nagyon jó a szervezetnek, mert ezzel mindenképpen megkönnyítjük a munkáját.
Bár sajna maga a kúra ideje alatt a szervezet nem tudja az összes, sok év alatt felhalmozott méreganyagot kiüríteni magából. A folyamat viszont remekül beindul, s ha ezután TK szerint enne valaki, folyamatossá tehetné a méregtelenítést.

Andi - szívesen elolvasnám azokat a recepteket a Környezettudatos topiban. Tudnál oldalszámot írni?


Na! Szóval tartozom 9. napi menűvel - jól sikrült és finom is volt. Le is fényképeztem, de megint előjött a műszaki mega-bénaságom. Nem sűrűn használom a gépet, így nem emlékszem, hogy kell letölteni a fényképezőgépről a képeket, s olyan jól eltettem a használati utasítást, hogy egyenlőre nem lelem. :oops: :( :roll: :D

Csütörtökön de görögdinnye, 12 h 2 banán 14 h fél sárgadinnye.

Elkészítettem a karfiol leveskrémet a TK 1.- böl. Mindent fűszert beletettem, amit mondott, de nekem az sok volt. Meg lehetett enni, de ha legközelebb csinálok, kevesebb féle fűszert használok majd.

Valamint a fokhagymás pirított ceruzababról ismét rá kellett jönnöm, hogy nagyon finom. Alaposan megsütött húsos bacon szalonnát ettem hozzá, jó sok zöldséggel: karalábé, retek, paprika, uborka, hagyma. Ezt 15h ettem, a levest azt "elnapoltam" későbbre. 19.30 ettem a karfiollevest, utána a maradék zöldbabot.
Lehet, hogy nem kéne ilyen finom kajákat enni?

Tegnap péntek, a 10 nap volt. 9h-kor fél sárgadinnye. Aztán mire hazaértem az újabb gyümölcsadaggal - annyira meleg volt, hogy abból úgy nem lehetett enni. Így 15h zöldborsólevest ettem. Vacsorára pedig pirított fűszeres csibe apróhúst, jó sok zöldséggel.

Emma nagyon felcsigázott a rántott zöldségekkel - így ma azt szeretnék készíteni.

Van egy ötletem a tojás helyettesítésére - ki fogom próbálni: burgonya vagy kukorica keményítőt vízben feloldom, befűszerezem, ebbe mártom a zöldeket, aztán ismét liszt. Meglátjuk...

Megyek, mert ide hallom, hogy kiabál a görögdinnyém, hogy egyél már meg...

Mindenkinek szép hétvégét!

Jardina
 
 


> Az aszpartam-mérgezés
>
>
> Az aszpartam-mérgezés a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok. Számos
> kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és
> betegségeket előidéző hatását. Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag,
> ami a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik és elmegy modernkori
> horrornak, amit odabent művel. Vajon miért nem lehetett hallani erről
> eddig? A diéta-ipar egy dollármilliárdos üzlet. Az ember azt gondolná,
> hogy a könyvek szerzői, vagy az élelmiszeripari cégek húzzák a nagy
> hasznot belőle. És nem. Persze nekik sem megy rosszul, de a játszma
> igazi nyertese a gyógyszeripar. Hogy hogy jön a gyógyszer az
> aszpartamhoz?
> Egyszerű.
> Egy gyógyszercég kutatója fedezte fel véletlenül az aszpartamot, egy
> fekély elleni szerrel való kísérletezés közben. A cég pedig a G.D.
> Searle, aki gyógyszergyártó létére képes volt 28 millió dolláros
> veszteséget elkönyvelni és többszáz, a gyógyszereik miatti káros
> mellékhatások ügyében indított pert elveszteni. Ugye, milyen
> megbízhatónak tűnnek? A Searle egyik leányvállalatát végül a Monsanto
> vásárolta meg és NutraSweet néven dobta piacra az édesítőszert.
> Izgalmuk érthető volt, hiszen ez a szer többszázszor édesebb a
> cukornál, fillérekbe kerül előállítani és a diéta-nemzet minden
> ilyenre vevő. A probléma ott kezdődött, hogy az amerikai Élelmiszer-> és Gyógyszerellenőrző Hivatal, az FDA nem óhajtotta engedélyezni a
> felhasználását, lévén az anyag bizonyítottan rákkeltő és az idegeket
> is károsítja. Később valahogy eltűntek a vizsgálati dokumentumok,
a
> kísérletekhez használt egerek nem voltak hozzáférhetőek boncolásra és
> a kormányhoz eljuttatott dokumentumokban már csak néhány homályos
> következtetés szerepelt. Ennyi elég is volt a frissen megválasztott
> Reagan elnöknek, aki beiktatása másnapján(!) leváltotta az FDA addig
> tiltakozó elnökét és Arthur Hayest ültette a helyébe, aki azonnal
> felülvizsgálta a "túl szigorú" megkötéseket és engedélyezte az
> aszpartam használatát a száraz élelmiszerekben.
>
> Nem sokkal később elindult az a rémálom, ami a mai napig nem hajlandó
> alábbhagyni. 1992-re a Nutra-Sweetnek már engedélye volt az aszpartam
> üdítőitalokban és gyerekvitaminokban való felhasználására, szerződést
> kötöttek a Coca-Cola és a Pepsi céggel, mint a cégek kizárólagos
> aszpartam-ellátója és az FDA ekkor fogadta el a NutraSweet kérvényét
> az aszpartam nagy mennyiségű, szabad forgalomba hozataláról.

Ekkoriban kezdődött, hogy emberek megmagyarázhatatlan betegségekkel,
> tünetekkel fordultak orvoshoz és a tudomány széttárta a karját: nem
> tudtak rájönni, mi okozza a bajt. Az aszpartam mellékhatásai lehetnek
> fokozatosak, vagy azonnali reakciók is. Dr. Lendon Smith amerikai
> orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aszpartam káros
> mellékhatásaitól, de fogalmuk sincs, hogy a gyógyszerek, kezelések és
> gyógynövények miért nem enyhítik a tüneteiket.

> Több, mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának.
> Hihetetlennek tűnik, nem? Pedig nagyon igaz. Hogy képes egyetlen vegyi
> anyag ekkora kárt okozni? Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és
> így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe
> lerakódni. A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az
> aszpartamot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévő
> metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A
> formaldehid belégzése halálos, rákkeltő.
>
> További összetevői, a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek.
> Ha a később felsorolt mellékhatásokból többet is észleltél már
> magadon, esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengülsz, azonnal
> tedd le a diétás kólát. És ha még semmilyen reakciót nem észleltél,
> azon szerencsések közé tartozol, akik visszafordíthatatlan károsodások
> nélkül úszhatják meg az eddigi aszpartam-fogyasztást, már amennyiben
> egy életre elfelejted az ezzel édesített élelmiszereket.
> És ez nem vicc. Az FDA-hoz mindössze néhány év alatt több, mint
> tízezer NutraSweettel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett, amely az
> összes beérkező panasz 80 százalékát tette ki. Ennek ellenére az
> Élelmiszer-és Gyógyszerellenőrző Hivatal semmit nem tett annak
> érdekében, hogy tájékoztassa a közönséget, akik egyértelműnek
> gondolják azt, hogy ha egy termék agyon van reklámozva, az csakis
> egészséges lehet. Az aszpartam-ellenesek elnöke szerint: "Az aszpartam
> az egyetlen olyan génmanipulált termék, amelyről tényleges
> bizonyítékaink, világos nyilvántartásaink és esettörténetek vannak,
> melyek azt bizonyítják, hogy tömegbetegségeket és halált okozhat."
>
> Valószínűleg nem véletlen, hogy a gyógynövényből nyert és teljesen
> ártalmatlan szteviát, mint elterjedt versenytársat viszont betiltották

> jó időre az Egyesült Államokban. Épp pár hónappal az előtt, hogy a
> NutraSweet, mint asztali édesítő forgalomba került volna. És talán az
> sem véletlen, hogy Új-Zélandon ma már tiltott adalékanyagnak számít az
> aszpartam. Hogy miért nem mindenhol? Szenzációs PR-úthengert vezet a
> NutraSweet. Nagyon meggyőzőek és ahol az aszpartam ellen szólók
> felütik a fejüket, "ok megjelennek és elhiteltelenítik a forrást.
> Azért a több milliárdért évente...
Szerencsére az Egyesült Királyság
> és az Európai Unió is elfogadta azt a javaslatot, hogy végezzenek
> független kutatásokat az aszpartam "biztonságos" mivoltával
> kapcsolatban.
>
> Ha ez mind hihetetlennek is hangzik számodra, "biztos, ami biztos"
> alapon azért olvasd el a címkét és légy résen mindennel, ami "light",> mert aki cukormentesen szeretne táplálkozni, lépten-nyomon csak
> aszpartamba botlik. Néhány tipikus termék, amit ezzel édesítenek:
[b]> szénsavas és rostos üdítőital, joghurt, fagylalt, reggeli
> készítmények, pezsgőtabletta, sportital, gyerekvitamin(!), lekvár,
> szinte minden rágógumi, diabetikus termékek, és maguk az édesítőszerek
> (kevés kivétellel): folyékony, tabletta, kristályos és por
> variációkban.

[/b]
> Az aszpartam néhány mellékhatása: látászavarok, szemfájdalom,
> fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás,
> egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás,
> részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió,
> álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger,
> hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés,
> kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj
> elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos
> súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság, bedagadt lábak,
> visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek,
> gyomorfekély, izületi fájdalmak.
>

> Megkérek mindenkit a dolgok súlya miatt, hogy minden közvetlen
> ismerősének ezt küldje el körlevélként, hadd tudódjon ez ki.

Jardina
 
 


Hát ez elég béna lett, egy e-mailből másoltam ide.

Megyek, mert most már tényleg nagyon kiabál a dinnyém!

Jardina
 
 


Jardina!

Igen, fogytam is a salaktalanító kúrától. Na jó, nem sokat, 53-ról 48-ra.
Tapasztalat: jobb lett a közérzetem, kevésbé voltam fáradékony (előtte 8-10 óra alvás után is iszonyat fáradtan ébredtem). Meg előtte volt vashiányos vérszegénységem, ami megszűnt. ebből kifolyólag meg szívritmus zavar, ami szintén megszűnt (mondjuk ez a napi min 2 liter folyadéknak is köszönhető, mert előtte levessel együtt se volt meg a napi 1 l).
És a folyadékbevitel levesből és vízből ill csalánteából adódott össze (mert ugye az sem mindegy, hogy két l vizet iszol, v két l colát).
Szénsavasat alapból nem iszom, rostosat néha. Csak sz.mentes víz, tej, tea.

Környezettudatosban húsvét körül volt szó a méregtelenítésről: ki milyen sűrűn milyen módszerrel? Többen végeznek beöntést (tiszta vízzel, esetleg kamillateával), nekem ez kicsit brutál, pedig nagyon hasznos, alaposan kimossa a beleket, és a rárakódott mindenféle mérgeket.

Oldalszámot így konkrétan nem tudok, mert majdnem minden oldalon van vmi (csak visszafelé nézegesd, ne a legelejéről).

Menüd nagyon jól hangzik, holnap én is rántott zöldségeket fogok enni: tököt, patiszont - meg gomba is lesz, de én az nem szeretem.

Szép hétvégét!

Andi
 
 


Sziasztok!

Jardina
, szamomra ez az aszpartamos dolog sem volt ujdonsag. Ahhoz, hogy sulygyarapodast okozhat, azt szeretnem hozzafuzni, hogy azert lehetseges, mert az aszpartam ehseget csinal (egy kicsit ironikus, mivel sok fogyokurazo hasznalja), tehat, ha aszpartamos italokat iszol, tobbet eszel. Szoval, ez sajnos csak egy gatlastalan uzlet.

Andi
, nincs a kozeletekben veletlenul DM? En ott szoktam beszerezni az illatszereimet. Az Alverde termekcsalad termeszetes alapanyagokbol keszul es nincs benne se SLS, se propylen glycol, stb. Az ara pedig egeszen baratsagos, ami tenyleg meglepo, mivel az ilyen termekeket dragan szoktak adni.

Most mennem kell, majd meg reszletesebben vegigolvasom Jardina irasait, mert most csak atfutottam.

Olive

KépKép
 
 


Olive!
Dm van, én is legtöbbször ott vásárolok. De kimondottan bioüzlet sajna nincs :( Én is Alverde termékeket veszek, vagy ökotest-es matricával ellátottat (de abból is van többféle, állítólag a gut nem az igazi, csak a sehr gut :?)

Andi
 
 


Sziasztok!

Hát ahogy elnézem, elég bénán sikerült bemásolnom Antal Vali oldaláról a cikket. Nézzétek el nekem, még kezdő vagyok ezen a téren!

Azt hiszem ma én is elhaladok a DM-be Alverdét venni. Remélem beválik. Nagy dilemma volt ez nekem is, mert minden deoban van valami, ami árt. Az alumínium... akármi ... Hát az se semmi, ártalmait tekintve. Lehet, hogy attól fájnak a combom belső felében a főerek?! Ugyanis bálnázós combjaimat és a hajlatot is kénytelen deodorálni, mert különben kidörzsölődik, az meg olyan, mintha megégett volna... Szörnyen tud fájni. Egyik rosszabb, mint a másik...
Remélem találok valami természetes fogkrémet is DM-ben...


Szóval a szombati menü jól sikerült. Délelőtt gyümölcs - görögdinnye 9-kor, délben sárgadinnye.
Aztán ebédre 14h, és vacsorára 19h rántott zöldségek, sok nyerset rágcsáltam. hozzá. A következő dolgokat paníroztam be: sárgarépa, fehérrépa, zeller, cukkini, csillagtök, néhány zöldbab, gomba. Hát fincsi volt nagyon és laktató.

Bevált a tojáshelyettesítő találmányom: 3 ek. kanál burgonyakeményítőre öntöttem kb 2-3 dl vizet, tettem bele egy kis kurkumát (hogy hajazzon a tojásra), borsot, fokhagymaport.
Tk lisztbe mártottam először a zöldségeket, majd a lötyibe, s vissza Tk lisztbe. Minimálisan jött csak le a bunda, ott ahol megfogtam a z ujjaimmal. volt egy kis rés. Ja és lyoni hagymát is készítettem mindjárt, azt nagyon csipem: a Tk lisztben megforgattam a hagyma karikákat és azt sütöttem ki először a forró olajban.

Kicsit macerás, de príma kaja volt.

A tegnapi kaját és egyebeket később írom le, mert most mennem kell.

Szép napot!

Jardina
 
 


Sziasztok!

Az allergiámhoz visszatérve csak annyit, hogy most már tuti, hogy a tej nem ludas! Ugyanis felvilágosított a tüdőgyógyász, hogy vannak bizonyos ételek, amik keresztallergiát válthatnak ki más allergiával.
A parlagfű a sárga-, és görögdinnyével, a banánnal, a paradicsommal és az uborkával keresztallergizál. Így ezeket kerülni fogom (egy ideig biztos). Utána majd meglátjuk az eredményt.

Jardina! A tegnapi menüdet is feltétlenül írd le! A tojáshelyettesítő nem rossz, vettél észre vmi különbséget?

Szép napot mindenkinek!

Andi
 
 


Sziasztok!

Hogy bírjátok ezt a hőséget? Még szerencse, hogy az ember ilyenkor nem tud sokat enni....inkább csak iszik. :wink:
Végigolvastam az elmúlt napokat, jó sokat írtatok.
Hát igen, az aszpartamról én is hallottam már. Képzeljétek, mikor a fiam év elején beteg volt, kapott egy antibiotikumot. Már pár napja adtam neki mikor csak úgy megnéztem az összetevőket. Mondanom sem kell, hogy aszpartam is volt benne..Leesett az állam. Szerencsére jobban lett utána és nem adtam már neki be a maradékot...Jobban rá kell állni a homeos bogyókra..

Érdekes volt a vízről való értekezés is.

Emma írta, hogy neki nem tetszik annyira a testkontroll 2. mint az 1. könyv. Most már tényleg átrágom majd magam rajta, de lehet hogy a végén még az 1. könyvet is be kell majd szereznem mert nekem sem fog tetszeni annyira? Az biztos, csak így a könyvárusnál láttam amikor vettem hogy az 1. könyv jobban étkezésközpontú.

Jardina! Biztosan leadtál már jó pár kilót mert a menü amit leírtál erre utal. Kiváncsi vagyok mi lesz a mázsálás eredménye számodra.

A DM Alverde termékeiről még én sem tudtam, meg fogom nézni! Bár most az AVON-tól rendeltem egy tusfürdőt és egy testápolót ugyanis behozták náluk is az illat-, színezőanyag és tartósítszer mentes termékeket - legalábbis van már pár termékük ami ilyen.
De valószínűleg a DM olcsóbb lesz.
Most már a popsitörlőnek is utána fogok nézni. Igaz láttam már a Lidl termékét is, de kicsit drágának tartottam, hiszen most
300 Ft/db ahol veszem amit most használunk.

Emma, köszi a felvilágosítást! :wink:

Röviden ennyit, mennem kell mielőtt felébred a ház ura, még van egy kis dolgom.....

Mindenkinek szép napot egy jó hűvös helyen!

mazsuzs

Kép
 
 


Sziasztok!

Jardina, azok a rantott zoldsegek engem is felcsigaztak. Tojas nelkul is hasonlo volt izre, mint a hagyomanyos rantott kajaknak? Megmondom oszinten, meg sose rantottam zoldsegeket, mivel en mindig csak parolva ettem hussal. Magaban eddig nem tudtam volna ekepzelni. Viszont miota csinalom a 90 napos dietat, mar magaban is megeszem a zoldsegeket. Sajnon patiszon, tok es az egyeb ebbe a csaladba tartozo zoldsegek nalam kiesnek, de amikor irtad a repat, kinyiltak a szemeim. Eszembe se jutott volna. El nem tudom kepzelni, milyen lehet, de ki fogom probalni. En a paszternakot szeretem nagyon tepsiben sutve, meglocsolva egy kis olajjal. Valoszinuleg az is nagyon finom lenne rantva. A repat felbe vagtad vagy meg kisebb darabokra?

Tenyleg, mikor mesz meretkozni? Nagyon kivancsi vagyok az eredmenyre. En most ismet megtorpantam. Meg 3 hetem van a 90 naposbol, de attol felek, hogy mar tobb nem fog lemenni, pedig lenne. Az igaz, hogy most mar elertem a szules elotti sulyom, de akkor se voltam nadszal karcsu. Szoval, azert orulnek, ha meg menne le tobb.

Irigykedem, hogy nalatok olyan szep ido van. Mondjuk most en sem panaszkodhatom. Ma kb. 20 fok volt es sutott a nap egesz nap.

A combokrol annyit, hogy tudom, mirol beszelsz, az enyemek vilag eletemben surlodtak. Sose tudtam szoknyat vagy ruhat hordani nyaron, mert nekem az nagyon kenyelmetlen volt. Hiaba hintoporoztam be a combjaim, csak kb. 10 percig segitett, utana ismet fajdalmas volt. Ugyhogy en nadragparti vagyok.

Mazsuzs, pont ma lattam a DM oldalan, hogy az Alverdenek megjelentek bebi termekei is. Legutoljara, amikor otthon voltam, pont azon gondolkoztam, hogy milyen kar, hogy nem gyartanak bebi termekeket is.
Azt akartam mar emliteni a multkor is, hogy habfurdoje nincs, de en a tusfurdot hasznalom habfurdonek is. Marmint a kemeny muanyag falkonosat, mert a puha tubusos nem habzik, viszont jo kremes es puha marad tole a bor.

Most elkoszonok, mert a ferjem fenykepeket akar nezegetni a gepen.

Jo ejszakat mindenkinek!

Olive

KépKép
 
 



Jardina
 
 


Jardina!

Nagyon jó lap aminek a linkjét feltetted!

mazsuzs :)

Kép
 
 


Sziasztok!

Ez az előzőt még reggel kezdtem írni, de csak most tudom folytatni. Próba képpen elküldtem, mert tartottam tőle, hogy esetleg kiléptetett a rendszer.

Andi - jő neked, hogy Te még hiszel az orvosoknak! Én már nem bízom bennük...
Azért némi szkeptikussággal fogadd a dolgokat, hiszen ők sem tudhatnak mindent. Érdemes utánanézni máshol is...
Aztán vannak olyan orvosok is, akik bizonyos dolgokat figyelmen kívül hagynak, mert ők személy szerint nem értenek egyet vele.
Például: kértem a háziorvosomat, hogy írjon beutalót a rendes, állami, hivatalos Természetgyógyászatra Kispestre, ahol akkupunktúrával segítenek lefogyni. Visszautasította, mert ő nem hisz benne! Aranyos?
Legfőképpen az a tapasztalatom, hogy felületesek, nem figyelnek oda arra amit csinálnak, tehát a betegre. (Tisztelet a kivételnek!).
Ezen sokszor az sem változtat, hogyha pénzt adsz nekik...

Az biztos, hogy próbáld ki a javaslatát - bár ez a keresztallergia dolog valószínűleg, minden embernél más és más. Nagyon kivi vagyok, javulnak-e a tüneteid, ha nem eszel dinnyét?...
Szegénykém, ebben a melegben a jó hideg dinnyéről le kell mondanod... :cry:
A tej nyálkásító hatás nem riaszt? Engem nagyon...
Majd írd meg a fejleményeket a tapasztalataidról...

12. napi menü: (vasárnap) - 9h görögdinnye, 12 h görögdinnye
15h sült csibe pikáns mártásban, a mártásba főztem azokat a zöldségeket, amelyeket már nem volt kedvem előző nap bepanírozni. Köret fokhagymás sárga hüvelyű zöldbab volt, nyerseket is rágtam hozzá. Ez volt 19.30-kor a vacsorám is.
Valójában nem ízlett igazán...

Az eredeti receptet az előző üzenetben elküldött linkből nyíló oldalon vadásztam.

Sült csibe pikáns mártásban

Mézet, szójaszószt, sót, borsot, fokhagymát, 1 citrom és egy narancs levét össze kellett keverni. Piros ropogósra sütni a húst, majd ráönteni ezt a lötyit, és ezzel párolni még 5 percig. Hát nagyon furi íze volt.
Ezek a hozzávaló dolgok nagyon jók, és finomnak kellett volna lennie. Rájöttem, hogy legközelebb tepsiben és sütőben csinálom, és együtt sütöm a húst a lötyivel. Úgy tuti finom lesz.
Hasonló fűszerezéssel készítettem már kaját a sütőben, annyira finom lett, hogy nem lehetett abba hagyni a kajálást...

Nem szabadna nekem recepteket olvasni...

Tegnap 13. napon gyümölcsnap volt végre! Azt elmismásoltam a múlthéten, úgyhogy nagyon is időszerű volt. Ebben a melegben, pedig egyenesen maga az áldás, és tökéletes üdítő. Izzadós típus vagyok, de a tegnapi nap ebből a szempontból is kellemes volt.
Délelőtt sárgadinnye volt a menü, aztán kihaladtam a piacra egy kis görögdinnyusért is. Őszibarackot sem bírtam ott hagyni, egy kiló hazajött velem, 6 db pöttyös banán kíséretében. Délután 15h-ra a barack ehetőre hűlt, és nagyon fini volt. Estefelé kezdtem piszok éhes lenni, 17.30h beküldtem 3 banánt és egy adag görögdinnyét - bár a sorrend fordítva volt, így legalább nem voltam olyan szomjas. 19.30- kor ismét görög, aztán 21.30- kor még egy adag görög, mert piszok éhes lettem. Nem mertem úgy lefeküdni, mert tuti fel kellett volna kelnem enni.

Vasárnap készítettem Anyámnak 3 színű rizst, nagyon jól nézett ki és még van a hűtőben, valószínű az lesz a ma esti vacsim.

3 vagy 4 színű rizs (saját találmány): kevés olajon megpirítjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, és kurkumával színezhetjük, ha akarjuk. Mirelit kukoricát dobunk rá, majd kicsit azzal is pirítjuk összeforgatjuk. Felengedjük kellő mennyiségű vízzel,, majd megfőzzük. Amikor kész, megvárjuk még kihűl ehető hőmérsékletűre apróra vágott petrezselymet és reszelt sárgarépát szórunk rá. Óvatosan összekeverjük, s a párában még pár percig "érlelődni" hagyjuk. 3 színű lesz, ha kurkumát is dobunk rá, ha nem akkor négy színű. Nagyon jól néz ki és finom is. Így a petrezselyem és a sárgarépa vitaminjai nem sérülnek, használni tudja a szervezetünk.

Visszatérve a tojás helyettesítő lötyire - ki kéne találni neki valami frappáns nevet - Lányok?
Sokkal könnyebb volt így megemészteni a bundát, nem nehezültem el tőle.
Ha tojással bundázok valamit, még 8 óra múlva is záptojás szagút büfögök fel, amit nagyon utálok! Ebből is látszik, hogy így a kaja még 8 óra múlva is a gyomorban van, és ott romlik, bomlik. Ráadásul a múltkor felfedeztem, hogy a zsemlemorzsában mennyi minden van a zsemlemorzsán kívül...

Olive - a tököt én sem csípem - különösen főzeléknek meg nem enném... A cukkini az határeset, de a csillagtökbe most totál beleszerettem, állati finom így elkészítve, picit édeskés az íze. A sárgarépát hosszában 3-4 darabba vágtam (ha kicsi, akkor csak félbe kell), kb. 0,5-1 cm vastag szeletekre szeltem. A fehérrépát, és zellert is. Karfiollal és brokkolival is príma lehet. Ebben az esetben a rózsákat félbe kell vágni. Mindent be lehet bundázni így, amit szeretsz, és alkalmas erre. Krumplit is...
Célszerű a szűrőbe tenni a bebundázott zöldségeket, s lerázni róla a nagyja lisztet, hogy ne égjen meg az olajban. Mire színes lesz a bunda, belül kész a zöldség. Jó étvágyat mindenkinek aki kedvet kapott hozzá.

A paszternákot én is szeretném megkóstolni, de itt csak sima fehérrépa van a piacon. A padlizsán az, amit szeretnék kipróbálni, de eddig még nem mertem...

Azon a tengerész oldalon olvastam, a nyers céklasaláta receptjét, és esz a fene érte. Miért is nem jutott ez nekem az eszembe, amikor még lehetett céklát kapni. Bár nem tudom miért nem ültetnek úgy, hogy nyáron is legyen. Ki kell nyomoznom valami közeli biogazdaságot. Judit (hol vagy?) küldött linket, majd azzal próbálkozom.


Ezt a gatyamódszert nyáron én is alkalmazom. Ahogy izzadok a bugyi gumija kidörzsöl a combhajlatban úgy is, ha nadrágot veszek. Ha jól bedeózom, akkor nem dörzsöl ki, ha ruhában vagyok, akkor sem. De milyen áron?
Muszáj lesz terveznem, valami olyan bugyit, aminek nincs gumija, azon a bizonyos részen.

Most, hogy ilyen az idő, egy nyári lepel és kész. Had szellőzzön, amíg lehet. :D :oops: :D

Az angliai időjárás miatt nagyon írigyellek. Ki nem állhatom a meleget! Bár most, hogy így eszem nem szenvedek tőle annyira...

Húúúúúúúúúú! Ez állatkínzás.... Tök fini sülthús illat csapkod be az ablakon a szomszéd felől...

Mazsuzs

Holnap megyek mázsálni, majd barna maci után... Azt nem akarnám belemérni... :D Ma még nem is voltam, úgy felszívta a tegnapi gyümölcsöket a szervezetem, hogy nem maradt belőle semmi...??? :D - 4 kg jósolok magamnak holnapra...

Hát ez állati, már majdnem este van, mire végre be tudom fejezni reggel óta ezt az üzenetet....

Vettem tegnap Alverde deot, egy féle illatú van, hát... szokni kell... Viszont körömvirág is van benne, ez pozitív...
Valamint vettem egy tusfürdőt Aloe-sat, és egy testradíros kókuszillatút - kísérlet képen. Nem szeretem azokat az illatokat, amiket meg is lehet enni... Így a gyümölcsillatú cuccok nálam kizárva, beleértve a csokit és vanilíát is. Legfőképpen aromaterápiás növényi szappant használok, nem szárítja a bőrt, így nincs szükség testápolóra, amit amúgy sem szeretek, mert eltömíti a bőr pólusait, így nem tud rendesen hőszabályozni, lélegezni, stb. Mármint a bőrünk...
Közben áttanulmányoztam, a dolgokat- azt hiszem fogkrém ügyben maradok az FLP Aloe fogzselénél. Abba legalább nincs fluor. Külön ajánlja a fluoridos szájvízzel való öblítést. Kösz nem... Viszont 26 féle tápanyag van benne... Mivel jó fogíny - vérzésre, -gyulladásra is, így ez jónak tűnik.

Na, jó sokat írtam. ...És jó sokáig...

Megpróbálok idemásolni egy kis érdekességet, a TK egyből!
Remélem sikerrel járok!

Jó pihenést mindenkinek!

Jardina
 
 


A TESTKONTROLL - új felfogás, új gondolkodás mód, új étkezési mód.
Ha ezzel a módszerrel táplálkozunk, feleslegessé válnak a fogyókúrák, tartós súlyvesztést
és legfőképpen tartós egészséget érhetünk el.


A TERMÉSZETES HIGIÉNIA

A Természetes higiénia egy igen figyelemre méltó felfogás az emberi test gondozására
és fenntartására. Ennek segítségével olyan, valóban életerős testet szerezhetünk magunknak és fenn is tarthatjuk azt, amire büszkék lehetünk.
Megtanulhatjuk az evés olyan módját, mellyel nemcsak az étvágyunkat elégíthetjük ki, de szervezetünknek is segítségére lehetünk a számunkra legkellemesebb testsúly fenntartásában.

A higiénia szó tisztaságot jelöl. A természetes olyan eljárásra utal, melyet nem befolyásolnak mesterséges erők.

A TERMÉSZETES HIGIÉNIA ALAPVETŐ JELENTÉSE, HOGY A TEST ÁLLANDÓAN EGÉSZSÉGRE TÖREKSZIK, ÉS EZT AZZAL ÉRI EL, HOGY FOLYAMATOSAN TISZTÍTJA ÖNMAGÁT A KÁROS SALAKANYAGOKTÓL.

Ez a felfogás tisztában van azzal, hogy az élelem hatással van az élet tartamára és tartalmára, minőségére. Megelőzésre és egészséges életmódra összpontosít. Arra tanítja az embereket, hogyan szüntessék meg egészségügyi problémáik okát, ahelyett, hogy állandó harcban kelljen állniuk a természeti törvények folyamatos megszegése miatt.

A természetes higiénia alapja az, hogy a szervezet öntisztító, öngyógyító és önfenntartó.
Csak akkor érezzük a megromlott egészségből származó bajokat /például: súlyfölösleget, fájdalmat, feszültséget/, ha megszegjük az élet természetes törvényeit.

Meg kell tanulnunk az életért enni, és nem az evésért élni!

A súlyvesztés csupán az egyik előnye a természetes higiénia felvétele az életmódba.
Munkaképességünk – energia háztartásunk - és közérzetünk általános javulását tapasztalhatjuk meg. Tartós energianövekedést érhetünk el.


A természetes higiénia történetét az ókori görögökig lehet visszavezetni:

„ÉTKED LESZEN ORVOSSÁGOD - TÁPLÁLÉKOD-GYÓGYSZERED”

HIPPOKRATÉSZ

DR. HERBERT M. SHELTON / A természetes higiénia professzora / mondta:

„ A természet törvényei, a világegyetem igazságai, a tudomány elvei ugyanannyira igazak, ugyanannyira bizonyosak, állandók és megváltoztathatatlanok az egészség vonatkozásában, mint bármi mással kapcsolatban. A természetes higiénia azon ága a biológiának, amely az élet és az egészség feltételeit vizsgálja, illetve azoknak az eszközöknek alkalmazásával foglalkozik, melyekkel az élet, erényeiben és értékeiben fenntartható, az egészség pedig visszaállítható, ha elveszett vagy meggyengült.”

T. C. Fry / USA Egészségtudományok Főiskolájának dékánja szavaival:

„ A természetes higiénia harmónia a természettel, összhang az élő szerves létezéssel, egyetértésben van a köztudattal, sikeres a gyakorlatban, és áldás az emberiség számára.”

EGÉSZSÉGET CSAK EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD EREDMÉNYEZHET!

A természetes higiéniában az a legszebb, hogy lehetővé teszi a testsúly fölötti ellenőrzés kézben tartását, mert erre alkalmas, hasznos eszközökkel tud szolgálni.

A legfontosabb ilyen eszköz - ez a legnagyobb ajándék – az emberi test, és azon óriási értelem mely ezt irányítja. Az emberi test a természet legnagyobb alkotása. Nincs hozzá fogható erőben, képességekben, alkalmazkodóképességben. Testünkben az örökölt képesség olyan roppant nagy, hogy az valóban elképesztő.

Az emberi szív körülbelül százezret dobban minden huszonnégy órában, ezzel 6, 82 liter
vért présel 154 496 kilométer véredényeken keresztül, 28 621 liter pumpálásával naponta.
Ez csaknem 522 ezer köbméter alig 5o év alatt.
Ez a 6-7 liter vér több mint 24 milliárd sejtből áll, amelyek úgy 4-5 ezer kört
Tesznek meg a testen belül minden áldott napon. Minden másodpercben 7 millió
új vérsejt termelődik !

Ez a szivattyúrendszer évtizedeken keresztül képes megállás nélkül dolgozni,
anélkül, hogy akár egyetlen ütést kihagyna. És ez csupán a keringési rendszer!

Testünk legnagyobb kiterjedésű szerve, a bőr 4 milliónál több pórusból áll, amelyek folyamatosan működésben vannak a szervezet hűtőrendszerének szolgálatában. Az a hőmennyiség, amit a szervezet termel, mialatt teljesíti feladatait, e közben saját hőmérsékletét állandó értéken, kb. 37 Celsius-fokon, tartja.

Az anyagcsere és emésztőrendszer azzal a figyelemre méltó képességgel rendelkezik, hogy az ételt, amit megeszünk, egészséges vérré, csonttá és sejtek rendszerévé tudja átalakítani.
Állandó tökéletes egyensúly áll fenn, noha ez egy egészen apró, töredéknyi hatástól is
felborulna.

A tüdők sikerrel ellátják a vért a szükséges oxigénnel

Csontok bonyolult együtteséből áll az a támasztórendszer, amely lehetővé tesz a test függőleges helyzetét és a járást.

A vázrendszer tökéletes összhangban működik a mozgást létrehozó izmok csodálatraméltó. hálózatával.

Ez a gépezet – bámulatos, hogy képes önmaga újra-előállítására is !

Felfogóképességünket meghaladja azon erő és tudás, amelyet a megtermékenyített petesejtet
felnőtt férfivá, vagy nővé alakítja.

Az öt érzékszervünk / látás, hallás, szaglás, ízlelés és a bőr/

Egy egész könyvet megtöltene mindazon tevékenységeknek a felsorolása, melyet a szervezet egy átlagos napon teljesít.

A tökéletesség ezen építményének csúcsán áll az AGY, amely áttekinti ezeket a csodálatraméltó tevékenységeket, biztosítja, hogy minden tökéletes pontossággal működjön.

Az AGY 25 milliárdnál is több sejtből tevődik össze, ez a legbonyolultabb dolog, amit ismerünk.

Sejtjeink / bármely/, mikroszkóp nélkül nem láthatók – mégis elképesztő, mi minden folyik egy sejten belül. Azt mondják, hogy az emberiség mind a mai napig felhalmozott összes tudományát is meghaladja egyetlen sejt tudása.

A szervezet legkisebb sejtjének mérete is körülbelül milliárdszorosan haladja meg legkisebb összetevőjének méretét !

A sejt több fajta kémiai reakció színhelyéül szolgál, mint a világ valamennyi vegyi gyára együttvéve.

Részegységek ezrei találhatók a sejten belül: kromoszómák, gének, DNS, enzimek, hormonok, aminosavak, vegyi anyagok és különböző vegyületek ezrei. Nincs a földkerekségen senki, aki megtudná magyarázni, hogy mitől működik egy sejt. Tevékenységüket sorba lehet venni, de az e mögött rejtőző erő fölfoghatatlan.

Több mint 75 billió ilyen sejtünk működik együtt, hajszálnyi pontossággal, egy emberöltőn keresztül.

Szervezetünk vele született tudása végtelenszeresen meghaladja gondolkodó agyunkét.

Elképesztő testünk végtelen, nagy intelligenciája, mellyel a csillagászati számú sejtjeink működését összehangolja.

Ebből a csodálatos szerkezetből hiányozna egy olyan szabályozás, amely a megfelelő testsúly elérésére törekedne? Ez elképzelhetetlen !


Az egészség velünk született jog, és a túlsúly nem egészséges!

Az emberi test állandóan törekszik a tökéletességre, és fáradhatatlanul igyekszik egészséges lenni, a létezés önműködő élettani folyamataként. Akár a légzés, vagy a pislogás.

A titok nyitja az, hogyan lehetne segíteni ezt a folyamatot, ahelyett, hogy elnyomnánk.

A táplálék és az egészség közötti szoros kapcsolatra vonatkozóan egyre több és több jelenségre derül fény a gyógyító hivatás minden területén.

„ Külön fogalomköre létezik azon anyagoknak, amelyek sokkal nagyobb hatással vannak a betegeinkre, mint a gyógyszerek. Ez a fogalomkör az ételek kategóriája – ez a gyógyítás különleges területe. Az egymást követő orvosi lapokból egyre nyilvánvalóbb az a tény, hogy a beteg emberek közül sokan éppen elfogyasztott – vagy el nem fogyasztott – ételek miatt betegek.”
Dr. David Rauben


Az életünket fenyegető legnagyobb veszedelem, nem a nukleáris háború, nem a természeti
katasztrófák, hanem az amit megeszünk.


A gyógyászatban – Magyarországon nagyobbrészt ma is – a betegségek kezelése, és nem a megelőzése a napiparancs.
A bajokat nem lehet kizárólag gyógykezeléssel megoldani – legfontosabb az elfogyasztott étel,
s nem a mennyisége, hanem a minősége!

A táplálkozással csökkenteni lehet – a két vezető betegség: a rák és a szívbetegségek előfordulását – azáltal, hogy az emberek megtanulják, hogy mit és hogyan egyenek, akkor elképzelhető, mekkora hatással lehet ez a túlsúly problémájára, amely nem egyszer ezen halált hozó betegségek kiváltója is.

A Testkontroll leegyszerűsíti a természetes higiénia alapelveit és a nagyközönség számára közérthetően hozzáférhetővé, teszi azokat.

Jardina
 
 


Jardina!

Tudom, hogy nem lehet csak egy dologban hinni. Már én is sok mindent végigolvastam. Most ne haragudj meg, de én nem igazán hiszek se Norbinak, se Alexandrának (főleg hogy ő sose volt kövér), se senkinek. Van, amit kipróbálok ilyen-olyan módszerekből, és van, amivel meg se próbálkozok. Mindenkinek az a legegészségesebb, leghatásosabb, amit az ő szervezet szeret ;)
Ez az orvos amúgy nem beszélt rá semmire, gyógyszert is javaslatra írta, ezt az ételes dolgot is úgy mondta - én dolgom eldönteni, h betartom-e vagy sem.
Fél évig szedem a gyógyszert, mert használom az orrsprayt, meg nem eszem ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket és majd meglátom az eredményt.
Ha beválik, folytatom, ha nem, nem.

Végül eljutottál akupunktúrára? Én is olvastam már arról a fajta fogyókúráról. Az az, amelyiknél van tisztítókúra is, meg akupunktúra is?

Szép napot!

Andi
 
 


AZ EMBERI TEST TERMÉSZETES CIKLUSAI



AZ EMBERI TEST ÉLETTANI CIKLUSAI



Az élelem hasznosításával kapcsolatos emberi képesség naői három hatékonyan működő, szabályos cikluson alapszik.

minden nap táplálkozunk /fölvétel /
az ételek hasznosítható része szervezetünkbe fölszívódik, asszimilálódik / beépülés /
végül megszabadulunk attól a résztől, amelyet nem használunk fel / kiválasztás /

A felsorolt életműködések mindegyike állandóan folyamatban van, de azért fölváltva mindegyik hangsúlyozottabbá válik a többinél a nap bizonyos óráiban.


FÖLVÉTEL - DÉLTŐL ESTE 8 – IG / evés és emésztés /

BEÉPÜLÉS - ESTE 8 – TÓL REGGEL 4 – IG / fölszívódás és fölhasználás /

KIVÁLASZTÁS - REGGEL 4 – TŐL DÉLIG / a szervezet melléktermékeinek és az étel salakanyagainak eltávolítása a testből /

Ébrenlétünk órái alatt táplálkozunk / fölvétel /
Alvás alatt testünknek semmi más lényeges feladata nincs, akkor beépíti, asszimilálja a táplálékot.
Ébredéskor testünk még a kiválasztás kellős közepén tart. A kiválasztás időszaka a mérgező maradékoknak és a túlsúlynak a testből történő eltávolítását egyaránt jelenti.
Ha a szervezetünk nem tud megszabadulni az összes mérgező maradéktól, beépíti azokat a zsírszövetekbe, s így kialakul az elhízás, a túlsúly.
A súlyvesztés sikerének titka, hogy megszabaduljunk a mérgező maradékoktól és a szükségtelen fölöslegtől.
De hogyan tudunk ezektől megszabadulni?

A TESTKONTROLL PROGRAM választ ad erre.



AZ ANYAGCSERE EHYENSÚLY-VESZTÉSÉNEK ELMÉLETE


TOXÉMIA - az anyagcsere egyensúlyának megbomlása vagy anyagcsere zavar.

Az emberi szervezet úgy működik, hogy a szöveteinek fölépítése / anabolizálás / és lebontása /katabolizálás / pontos egyensúlyba maradjon. Egyiknek a másik fölötti túlsúlyát nevezzük az anyagcsere egyensúly-vesztésének.

Miért hízunk? A toxémia miatt!

Az ideális testsúly elérése sokkal valószínűbb, ha a szervezetünket toxinoktól – belső mérgező anyagoktól – menetesen tartjuk, mivel a testben lévő túl sok toxin – többek között – az elhízás előfutára is.

Testünknek – mindenek előtt energiára, munkavégző képességre van szüksége a mérgező anyagok megszüntetéséhez. Amíg a szervezetnek elegendő mennyiségű energia áll rendelkezésére, addig ezeket a melléktermékeket rendesen el fogja távolítani.

A test két úton hoz létre toxémiát, minden nap: az emésztés, normális, rendes folyamata által, és a nem elég hatékonyan fölhasznált ételek maradékaiból. A józan ész is azt diktálja, hogy többlet fog felhalmozódni, ha több mérgező maradék termelődik, mint amennyi eltávolítódik. Ez a többlet magyarán a túlsúly.

b]A mérgező anyagok általában SAVAS jellegűek. Ha a testben savak gyűlnek föl, akkor a szervezet vizet tart vissza a semlegesítésükre, pontosabban felhígításukra – ami további súlyt és puffadást eredményez.
[/b]

A mérgező maradékokat a szervezet nem a létfontosságú szervekben, hanem a zsírszövetekben r és az izmokban raktározza el. A fölhalmozódás a combokon, a tomporon, a hasi részek körül. A felkaron, az áll alatt tapasztalható.
Ha a baj korlátozás nélkül folytatódik, akkor annak végső kimenetele nem csupán az elhízás lesz, hanem általános rossz közérzet és kedvetlenség, letargia, mivel a szervezet energiáinak jó részét arra fordítja, hogy megszabadítsa magát a fölhalmozódott mérgező hulladéktól.

Úgy tűnhet, hogy a baj az egyén befolyásolásán kívül esik, de ez nem így van!
Egyszerű élettani jelenségről van szó, nincs benne semmi rejtély!
Bárki kezébe veheti helyzete irányítását, olyan mértékben amennyire csak kívánja!

Meg kell érteni a toxémia mibenlétét, és meg kell tenni mindazt, ami eltávolítja a szervezetből a már benne lévő mérgező anyagokat, továbbá törődni kell azzal, hogy ezek ne gyűlhessenek fel gyorsabb ütemben, mint ahogy kiválasztódnak és kiürülnek.

A TESTKONTROLL PROGRAM kínálja azt a lehetőséget, mellyel mindez elérhető és fenntartható.

Kifejleszthető az a kényelmes életstílus, életvitel, mely annak felismerésén alapszik, hogy mi módon tisztíthatjuk meg testünket folyamatosan saját mérgező anyagaitól, és hogyan akadályozhatjuk meg, hogy valaha is meg nem engedhető mértékben valaha is felhalmozzon ilyeneket. Az egész kifejezetten szórakoztató és NEM KORLÁTOZÓ jellegű!
Az evés megmarad élvezetnek, ínyenc szokásainktól nem kell megfosztani magunkat!


Hogyan tartsuk fenn az anyagcsere egyensúlyát, és hogyan érjük el a mérgező anyagok eltávolítását a szervezetből, miközben élvezzük étkezéseinket?

Három, könnyen felfogható és betartható elv vagy eszköz létezik, amelyek rendelkezésünkre állnak abban, hogy ezt megtehessük.

A cél a tartós súlyvesztés megvalósításában az első ilyen lényeges, alapvető eszköz:


A MAGAS VÍZTARTALMÚ TÁPLÁLÉK ELVE


Életünk fenntartásához testünk ösztönösen megköveteli a táplálékot, a levegőt és a vizet.

Földünk 70%-a víz, testünk 70%-a is a víz. Nem lehet véletlen, hogy a természet ezt így alkotta meg!
Ha jó erőben akarjuk tudni testünket, olyan étrenden kell élni, amelynek szintén a 7o%-a víz.
Erre nem alkalmas sem az ivóvíz, sem az ásvány víz! Élő víz szükségeltetik!
Testünk kenőanyaga a víz, ez szükségeltetik a tápláléktovábbításhoz és a szervezet kitisztításához. Ezt a fajta vizet a természet állítja elő számunkra, megtalálhatók a gyümölcsösökben és a zöldséges kertekben.

Az emberi szervezet valamennyi táplálkozási szükséglete – az összes létfontosságú vitamin, ásvány, fehérje, aminosav, enzim, szénhidrát és zsírsav, egyszóval bármi, ami csak kellhet az emberi élet fenntartására – mind fellelhető a gyümölcsökben és zöldségekben.


A mesterségesen előállított vitaminokat ás ásványi anyagokat – amit pl. a patikákban árulnak –
az emberi test nem tudja hasznosítani.


A tápanyagok testen belüli szállítása mellett az élő víz végzi el a szervezet melléktermékektől való megtisztításának és méregtelenítésének alapvető fontosságú feladatát. A testsúly csökkenés szempontjából minden mást megelőző fontosságú a tisztítás vagy méregtelenítés.
Mi az amit nem mosunk és tisztítunk rendszeresen életünk során? A testünk belsejét !


Úgy élünk és eszünk, hogy soha nem tesszük lehetővé testünk számára a kellő megtisztítást!
Ez az oka, hogy négy ember közül három az élete folyamán megbetegszik valamilyen fajta szívbetegségben, vagy rákban!
Testünk kimosására az egyetlen mód, a magas víztartalmú ételek fogyasztása. Erre egyedül az élő víz alkalmas, melyet a gyümölcsök és a zöldségek tartalmaznak.

TESTÜNK MINDHÁROM TERMÉSZETES CIKLUSA AKKOR MŰKÖDIK LEGKÖNNYEBBEN HA EZT A FAJTA VIZET RENDSZERESEN, MEGKAPJA.

A hagyományos étkek túl tömörek így ezek eldugítják, eltömítik szervezetünket. Minél jobban eldugulunk, annál inkább szaporodik a súlyunk.

Az étkezéseinket úgy kell összeállítani, hogy legalább 70%-a magas víztartalmú legyen.
Kizárólag így biztosíthatjuk azt, hogy szervezetünk megtisztíthassa önmagát.

Ízlelő bimbóink rabjai vagyunk, testünk többi részét pedig mellőzzük, hol ott az a nagyobb hányad!
A testkontroll program segítségével úgy állíthatjuk össze étkezéseinket, hogy a kedvelt ízekről nem kell lemondanunk, és éheztetni sem kell magunkat.

HA A LEHETŐ LEGJOBB ALAK MELLETTI ÉLETVITEL A CÉLUNK, AKKOR ÉTELÜNK IS LEGYEN ELEVEN! Életerős testet csak élettel teli étellel lehet fenntartani. Az eleven eledel nagy víztartalmú. Ha nincs magas víztartalma, akkor az az étel nem élő!

Hasonlítsuk össze magunkat a vadon élő állatokkal! Hordanak-e szemüveget, netán szív -,
tüdő -, vese – vagy cukorbetegek ? Nem! A természetben élő állatok csodálatra méltóan egészségesek! És nem túlsúlyosak! Miért? A természetben élő emlősök nagyon magas víztartalmú táplálékot esznek. A ragadozók is, akik a növényevő állatokat fogyasztanak, és mindig a belsőségekkel kezdik. A ragadozó állatok nagy része növényevő állatokat fogyaszt.

Saját testünk egyensúlyának visszaállítása érdekében megfelelő mennyiségben, nagy víztartalmú, élő táplálékot fogyasszunk rendszeresen. A napi ételbevitelben a magas víztartalmú étel 70%, a sűrített 30% legyen.


Dr. Norman Walker 1985-ben 116 éves korában is saját maga termesztette zöldségeken élt, könyveket írt, és nem szorult senki ápolására! Ő írta „Természetes súlyszabályozás” című könyvében:
„Minden növény, zöldség, gyümölcs, mag – és dióféleség saját természetes állapotában atomokból és molekulákból áll. Ezekben benne vannak azok az életfontosságú anyagok is, amiket enzimként ismerünk manapság. Az enzimek nem kivonatok vagy különálló dolgok! Minden élő sejt atomjai és molekulái közt az enzimek életfontosságúak.
Az emberi testben fellelhető atom és molekula mindegyike megfelel a növényekben is fellelhető atomoknak és molekuláknak. Ha szükségünk van a pótlásukra, testünkön belül az ilyen sejtekhez odavonzza az atomi építőanyagokat, az általunk elfogyasztott nyers táplálékból pontosan a megkívánt fajtát. A csendes élettel átitatott enzimek csakis élő molekulákban lelhetők fel! Az enzimek nagyon érzékenyek, 54,4 C-fok fölött elpusztulnak. A hevített étel elveszíti élő tápértékét. Amíg ilyen étel tartja és tarthatja fenn az életet az emberi szervezetben, addig ennek ára az egyre jobban elfajuló egészség, csökkenő energia szint és lanyhuló életerő lesz.”
1980-ban Kínában egy 142 éves férfit kerékpározás közben fényképeztek le / a Los Angeles Times-ben jelent meg a cikk /, amikor az étrendje felöl érdeklődtek elmondta, hogy kukoricát, rizst, édesburgonyát, zöldségeket és gyümölcsöket eszik.
1973-ban Dr. Alexander Leaf a világ legöregebb embereinek felkutatásába vágott bele.
Oroszország abbázait, Ecuador vilkambanjait és Pakisztán hunzukutjait találta a leghosszabb életűeknek. Nem tapasztalt náluk elhízottságot, felfedezte, hogy ezek az emberek bámulatos módon mentesek voltak mindenféle betegségtől. Nem voltak rákosak, sem szívbetegek! Többségük száz évnél tovább élt és megmaradt testileg tevékenynek. Az abbázoknál 70%, a másik két népnél 80% felett van a nagy víztartamú ételek fogyasztása.
A SIKER IGAZOLJA AZ ELMÉLETET!



Mi a helyzet az ivóvízzel? Akik sok vizet isznak, azért teszik ezt, mert nem jutnak elegendő vízhez az elfogyasztott táplálékból. Megfigyelhetjük majd magunkon – ahogy több, sok vizet tartalmazó ételt eszünk, mindjárt nem lesz olyan nagy az ivóvíz iránti vágy illetve szükséglet.
Ha valaki vizet szeretne inni, akkor lehetőleg tisztított /desztilált – vigyázat –nem ioncserélt!/ vizet igyon!
A csapvíz, az ásványvizek, a hegyi forrásvíz emberi fogyasztásra nem eszményi, mivel olyan szervetlen ásványokat tartalmaznak, amelyeket az emberi szervezet sem fölhasználni, sem kicsapatni nem tud. Sőt! Ezek a szervetlen ásványok a koleszterinhez – vérzsírokhoz kötődve vastag bevonatot hoznak létre a verőerek belső felületén. A desztilált víznek nincsen ilyen hatása. Sőt! A desztilált víz kilúgozza, kioldja testünkből azokat az ásványokat, amelyeknek a szervezet nem látja hasznát – tehát a szervetlen ásványokat. A desztilált víz nem képes kioldani azokat a szerves ásványokat, amelyek már beépültek a sejtrendszer szerkezetébe. Ha egy ásvány a sejtrendszer részévé vált, akkor azt már nem lehet onnan vízzel kioldani.

Még egy nagyon fontos dolog! Étkezés közben ne igyunk vizet, mert az felhígítja az emésztőnedveket, ami által megakadályozzuk az étel rendes megemésztődését. Ez nagyban hátráltatja a felvétel, a beépülés ciklusát és ennek következtében kedvezőtlenül hat a legfontosabb, a kiválasztási ciklusra.

Összefoglalva: nagy víztartalmú táplálékot fogyasztva tényleg hatásosan ki tudjuk mosni a testből a mérgező maradékokat, ezáltal csökkenthetjük a súlyunkat. A magas víztartalmú ételek folyamatos fogyasztásával lehetetlenné tesszük a mérgező maradékanyagok testen belüli felhalmozódását, tehát nem fogunk visszahízni! Már rámutattunk, hogy mennyire fontos a kiválasztás ciklusa a súlyvesztés, a fogyás szempontjából.
SEMMI SEM TÁMOGATJA JOBBAN A KIVÁLASZTÁS CIKLUSÁT, MINT A NAGY VÍZTARTALMÚ TÁPLÁLÉK MEGFELELŐ ARÁNYBAN VALÓ, RENDSZERES FOGYASZTÁSA. Ez a világ legegyszerűbben igazolható dolga, és mindenki pontosan ezt fogja tapasztalni, ha elkezdi követni a programot, a menetrendet.

Jardina
 
 


Hűha! Nem sokára jön a harmadik oldal!

Hol vagytok elveszettek?

Mindjárt átlátogatok a 90 naposba, mert már rég voltam, s azt hihetik odaát, hogy hűtlen lettem...

Pedig nem, csak kevesebb az időm...

Mentem!

Jardina
 
 


Sziasztok,

Hű, Jardina, neked hogy van időd (és energiád) ezeket a hosszú hozzászólásokat beírni? Vagy másolod valahonnan? Én ma este elolvastam nagyjából azokat, amikről lemaradtam, de írni már se időm, se erőm.

Egy dologban viszont jó lenne, ha tudnátok segíteni. A délig gyümölcs dologgal semmi bajom nincsen, sőt, nem is nagyon tudnék enni mást, azt hiszem. Viszont ebéd után mostanában majd megőrülök, hogy egyek valami édességet. Ez akkor, amikor szigorúan - a könyv szerinti étrend szerint - betartottam minden szabályt, nem volt, de most agyilag "nem vagyok ott" teljesen, sajnos. Szóval nagyon kívánok valamit és sajnos mindig ki is találok erre valami megoldást. :oops: De ez így nagyon rossz, mert aztán nagyon rosszul érzem magam - lelkiismeretfurdalásom van. De ugye késő bánat - hiába eszemb aztán megint "szabályosan". És jön a "majd holnap" szöveg. Na, ha erre van valami ötletetek, akkor légyszi írjátok meg.

Köszi, most megyek aludni!

Jó éjt mindenkinek,
Judit

Kép
Kép
 


Sziasztok!


Judit! - hol voltál ilyen sokáig?
Ez az édesség evészet érdekes.
Olvastam valahol (lehet, hogy épp a TK-ban?), hogyha valaki ennyire kívánja az édességet, akkor valószínűleg vitaminhiánya van.

Ez nálam tényleg bejött. Mióta két hete TK-zom, egyáltalán nem kívánom az édességet. Egyébként erre a célra, hogy ne csokit zabáljak, ha mégis rám jönne vettem aszalt szilvát, barackot és ilyesmit. Meg mézes szezámmagos bigyót, kölesbogyót, amarantos rágcsát. Ezek közül semmit nem fogyasztottam az elmúlt két hétben.

Korábban is időszakosan jött rám az édesség evés:pár nap alatt megettem egy csomó csokit, sütit, aztán hetekig semmi.
Valójában mindig is szívesen eszem sósabb kajákat.

Amikor el kezdtem két hete, úgy kényszerítettem magam a gyümölcsevésre, az édes íz miatt. Aztán arra gondoltam, igen ez kell nekem! Az finom élő lé, ahogy csorog le a torkomon... hát klassz. Jó lenne, ha bírnám, hogy csak gyümölcsöt és nyers zöldféléket egyek, pillanatok alatt lepörögne rólam a fölösleg. Jó is lenne... A sok édes íz miatt, hát... Pedig maximálisan ki kell használnom ezt a nyári időszakot.

Judit! te eszel elég nyers zöldfélét a gyümölcsökön kívül? Ha rád jön az édesség evés kipróbáltad már, hogy eszel még további élő gyümölcsöt? Aszalt gyümölcsök? Nekem az aszalt szilva nagyon ízlik...
Vagy kifejezetten süti - csoki evés jön rád? Ha igen, ezt kéne valahogy aszalt gymlölccsel és/vagy élővel kiváltani?


Most megyek mázsálni! Drukkoljatok, hogy szép eredményt mutasson a patikamérleg!

Jardina
 
 


Ja! Tudtok valamit a csípőspaprikáról? Most az jó vagy rossz, ha esszük?
Én hallottam ezt is, azt is...

Jardina
 
 


Sziasztok!

Judit!
Én is csak azt tudom írni, mint Jardina. Próbálj ilyenkor édes gyümiket enni (dinnye, barack, stb).

Jardina!
Én csípősp-t csak mértékkel eszem, mivel a túlzottan csípős árt a gyomornak, nyálkahártyának.
Drukk a mérlegeléshez!

Andi
 
 


Hali!

Csak gyorsan egy pár sort a mázsálásróL az eredmény 2 hét alatt 4,5 kg. Remélem legközelebbi mázsálásnál több lesz.(2 hét múlva).

Hol van ez még a 65-től?

Egy csomó mindent kiír a patikamérleg, pl. hány %-om zsír, később "jövök a részletekkel".

Most muszáj aludnom egy picit, leragad a szemem...

Jardina
 
 


Sziasztok!

Jardina, szerintem ez nagyon jo eredmeny 2 het alatt! Gratulalok es kivanom, hogy tovabbra is ilyen kitartasod legyen es sikeruljon elerned a kituzott celt. En mar olyan kivancsi voltam, hogy mi az eredmenyed, hogy allandoan bekukkantottam, ahogy itt jartam-keltem.

En ma pizzat sutok. Nem mertem az egeszet TK lisztbol. Most kevertem feherrel, de majd fokozatosan at szeretnek terni a teljes TK-s valtozatra. Kivancsi vagyok milyen lesz, mert iszonyu regen sutottem pizzat. Szerintem van mar 8 eve is. Azota mindig csak pizzeriasat vagy boltit ettem. Tenyleg a testkontroll engedelyezi a pizzat? Sajt nelkul fogom enni. Paradicsomszosz lesz rajta, meg hagyma, paprika.

Egyebkent en imadom a csiposet es meg is eloztel a kerdeseddel. Tegnap jo csipos kajat ebedeltem es vacsoraztam. Akkor jutott eszembe, hogy vajon ez nem art-e. Bar en egyszer olvastam a chilli jotekony hatasarol. Az biztos, hogy gyorsitja az anyagcseret es jol kipucol (sajat tapasztalat :lol: ). Valoszinu, ha surun eszi az ember, akkor art, ahogy Andi is irta, a nyalkahartyat irritalja. Viszont szerintem, ha mertekkel eszi az emberrel, akkor semmi gond.

Tegnap indiai kajara eheztem meg. Vegul Bombay Aloo-t csinaltam, ami tulajdonkeppen krumpli. Jo sok hagymat vagtam bele (aprot is meg nagyobb darabokat is), ezt megfonnyasztottam olajon, majd hozzaadtam a kockakra vagott burgonyat. Igy sutottem egy kicsit tovabb, majd befuszereztem curry fuszerkeverekkel (ebben van chilli is), egy kaliforniai paprikat vagtam bele es ontottem hozza egy kis vizet. En meg raktam bele egy kis suritett paradicsomot is, de ez elhagyhato. Fedot ra es igy paroltam tovabb. A vegefele soztam. Nagyon finom salataval.

Aki szereti a csiposet es a kulonleges izeket, az feltetlenul probalja ki!

Olive

KépKép
 
 


Jardina, meg azt szeretnem neked tanacsolni, hogy valaki fenykepezzen le mostanaban. En egy kicsit elszurtam. Annyira utaltam magam, hogy nem engedtem senkinek, hogy fenykepezzen, legalabbis nem egesz alakosat. Igy csak felso testes kepeim vagy ulos kepeim vannak nehany honappal ezelottrol, amikor meg 8 kiloval tobb voltam. Most meg sajnalom, hogy nem tudom osszehasonlitani a kepeket. Azert azokon is latszik, hogy koverebb voltam, de igazabol az egesz alakos kep lenne jo.

Olive

KépKép
 
 


Szép Jó Estét!

Megérkeztem.

Először most azzal kezdem, amit a patikamérleg kiírt ma és két hete.

Az első adat a két hetes, a második, a mai mérési eredményt mutatja.

Testsúly: 130, 1 - 125, 6 kg; Vérnyomás: 167/89 - 147/85; Pulzus 70 - 65; Test zsírtartalma: Testzsír-index: 55% - 53,2 %; Zsírsúly: 71,5 kg - 66,8 kg; Tiszta súly: 58, 6 - 58,8 kg.
Referenciák: Az ön ideális súlya: 60,6-75, 4 kg - 59,9 -74,5 kg ( A különbség az 1 cm testmagasság eltérés miatt van. Legközelebb leveszem a papucsot, mert valójában 170 cm vagyok; s ezek az adatok 173 és 174 cm-es testmagasságra igazak. Mármint az ideális súly, amit a mérleg kiírt).
Az ön testtömeg indexe: 43,0 kg/m2 - 42 kg/m2; Normál érték: 20 és 24,9 között.
Normál testzsír index: 20 - 27 %
Normál zsírsúly: 14,7 - 21,7 kg

Hát ebből is látszik, hogy amit le kell fogynom az mind zsír! Szörnyű, hogy több, mint a felem zsír! Ufff!

Amit tegnap bemásoltam a Természetes Higiéniáról - ott van egy rész, ami a szervezetünk csodálatos képességeiről szól. Én csak ámulok és bámulok, ahányszor csak elolvasom.
Ez reményt önt belém, s erőt ad, hogy támogassam ezt a fantasztikus tudást az étkezéseimmel. Ezek az adatok is szépen alátámasztják a TK működését (mármint a mérési adatok) - hiszen ez a 4,5 kg mind méreganyag volt.

Olive - neked bővebben a másik topikba írtam. Köszi a fényképezéses tippet, már én is gondoltam rá.

Van egy kánikula ruhám (szó szerint 1 db), egyszerűen nem hiszek a szememnek, hogy mekkora...vagyok... Most azt hordom, míg kiszaladok a piacra - kínai gagyi, már összes varrását újra kellett varrnom, de nagyon szeretem, mert gyűrt pamut, ideális viselet ebben a melegben. Gyorsan is szárad...
Nem vagyok hajlandó több nagyméretű ruhát venni!
Sok nagy ruhám van, csak kánikulából van egy. Még szerencse, hogy a nagyból lehet kicsit csinálni...
:D

Andi - hát ami Norbit illeti - én sem bírom azt a palit, a nejét sem. Mindketten kifejezetten unszimpatikusak nekem. Ha az áruházban valami Norbis kaja kerül a kezembe, úgy dobom el, mintha tűz égetne meg... Egyébként Norbi is kövér volt valamikor, de elege lett belőle. Korábban, a kezdetekkor volt egy riport erről. A szlogenje viszont tetszik: "égjen a zsír" - ez jó pofa.
Alexandra szimpi nekem, de nem foglalkozom vele sem.
Egyébként mindketten nagyon sok mindent felhasználtak a TK-ból a saját programjukhoz.

Drukkolok, hogy beváljon a módszer az allergiádra! Majd írd meg a tapasztalataidat.
Ha tüsszögünk, ha az orrunk beindul - így, ezzel is méregtelenít a szervezet. Annyira tele van, hogy így tud csak tőle megszabadulni. Napi 2-3-4 szer velem is előfordul, pedig semmire nem vagyok allergiás.
Remélem ma már tudok egy kicsit olvasgatni a Környezettudatos mamák topikban, eddig még nem jött össze. :oops: :D

Judit - hát, hamarosan nekem sem lesz ennyi időm...
Mivel mostmár tudom alkalmazni a controll C - V másolási módszert - köszi Edith - könnyebb dolgom van. Korábban sok mindent begépeltem a számítógépbe a TK-ból. Onnan már könnyen kimásolom... Ami nincs benne, azt tényleg be kell pötyögnöm. Valójában szeretek gépelni, ha van hozzá hangulatom, csak lassan megy... :D

Még tartozom a tegnapi, 14. napi menüvel: dinnye - őszibarack - dinnye - 9 -14 h között. 15h 3 színű rizs, amennyi jól esett. Kb. a fele mennyisége annak, amit 2 hete ettem volna. Vacsora kicsit későn: 21 h - főtt császárszalonna szél (fini) :D :oops: :D - zöldségekkel.
Ma 15. nap, ma: gyümölcsnap lett belőle, nem terveztem előre. Dinnye - őszibarack - banán - dinnye. utóljára 16 h körül ettem, azóta nem kívántam semmit. Nem vagyok éhes. Bár mostmár kezdek, úgy hogy inkább le kéne feküdnöm aludni...

Emma, Kiara és többiek, merre vagytok? Kifeküdtetek a nagy melegtől?

Edith - nálatok is ilyen szörnyű kánikula van, vagy ott a hegyek miatt kellemesebb?

Most mentem, mindenkinek Jó éjt!

Jardina
 
 


Sziasztok!

Jardina!

Nagyon jó eredmény két hét alatt! Az sem jó, ha kevés idő alatt sokat fogysz. A bőröd nem fogja bírni, meg alapból jobban terheli a szervezetet a hirtelen súlycsökkenés.
És állítólag a lassú fogyás tartósabb ;)

Én is remélem, hogy a módszerem beválik, már nagyon elegem van az állandó orrfújásból. Most még tapasztalat nincs, mivel hétfőn kezdtem, de pár hónap után beszámolok!

Ma milyen napot tartottál? Menüd?

Olive!
Jól hangzik ez az indiai recept, csak sajnos én nem komálom a burgonyát :oops:

Andi
 
 


Helló!


Én is pár sorral bejelentkeznék, átfutottam az utóbbi két nap beírásai de majd alaposan átolvasom ha több időm lesz.
Egy kérdésem van: Jardina, mi az a háromszínű rizs és hol lehet beszerezni? Ja, és a szójaszószt is bioboltban lehet kapni/vagy naturaboltban?
Egyébként nekem is megvannak még a vékony alakomra való ruhák, már pár éve a szekrényben őrzöm őket. Anyukám már javasolta egyszer hogy adjam oda valakinek, de nem akarom meg bele fogok férni beléjük hamarosan!
:D :D És akkor a mostani ruháimat süllyesztem el jó mélyre vagy kidobom őket. Ha egyszer visszanyerem a "versenysúlyomat", nagyon okosan fogok étkezni és soha nem hízom többet így el!! Végül is csak elhatározás kérdése mint olyan sok minden. :roll:

mazsuzs

Kép
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

cron