A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Szegény Fanni baba! :( Jobbulást! remélem mielőbb kiderül,hogy semmi komoly!
Képzeljétek apa kapott ausztriában munkát és most csak 2 napot látom egy héten. De az a tervünk,hogy kiköltözünk Bécsbe! De még áruljuk a házunkat! Addig is marad a távszerelem! :( De ma éjjel jön haza! hurrááá :D :D :D

KépKép
dudu_84

Ági: Nekem is vannak hasonló terveim, bár gyömifát csak ősszel ültetünk, a málnán meg még nem lesz sok...sőt kecskét is akarok majd tartani, estleg 1-2 nyuszikát is. De persze nem most...3 gyerkőc mellett, örülök, ha a napi munkát meg tudom csinálni. Ezért marad a mozgásnak is a fűnyírás :)

Viki: Remélem jobban van már Fanni!

Dudu: Sógorom is kint dolgozik osztrákoknál, de ő naponta hazajár szigetközbe!

Mona: Hány nm-ert vágsz? Nekem tegnap másfél óra volt kb. de van mikor csak 1 óra.

Tényleg nem túl jó a klíma, de hogy lehet kibírni ezt a dögmeleget?

mamiblue

Köszi csajok a tanácsokat. Délután már egy kicsivel jobb volt, csúnyán köhög, de legalább nem fulladozva. Egyébként nem lázas, eszik rendesen, az orra folyik még egy kicsit, de más tünet nincs. Az éjszakától viszont még nagyon félek...

horvviki

mamiblue, nemtudom hány nm, majd megkérdem apát, de nagyon nagy. Ált. 2 napra beosztom :D
Dudu, a párom hetente 3*megy, és ő is azt szeretné, ha Dani már oda járna oviba, de nekem olyan jó itt :roll:

Kép
mona76

mamiblue, már kérdezni akartam, hogy a csajok vonalzói?

Kép
mona76

Mona: Nem férnek már ide a vonalzók, majd ha közeledik a szülinapjuk, akkor kiteszem őket. Visszaszámlálás!

Viki: Akkor jó!Gondoltam rátok napközben!

Rólam patakokban folyik a víz, pedig csak 10 percet autóztam, Matit vittem-hoztam karateedzésre...én nem szoktam bekapcsolni a klímát az autóban, mert 2 éve úgy begyulladt tőle a fülem, hogy még párakötést is kellett rá tenni...iszonyatosan fájt is, sokáig....

mamiblue

Sziasztok!

Én már nagyon rég nem voltam, csak olvasó üzemmódban :oops: ,de most muszáj hozzászóljak, mert az én Hannám is hasonlóképpen köhögött a múlt héten, mint Fanni.
Ugyanúgy megijedtem én is, mint te Viki, ő sírni kezdett, nem kapott levegőt, hosszú perceknek tűnt számomra az a fél perc. Többször is előfordult.
A doki adott neki köhögéscsillapítót, ami nem gyógynövényes alapú, és azt mondta, csak éjjelre adjam be, nappal hagyjam, hogy felszakadozzon a váladék.
Hát éjszakára el is fojtotta a köhögését, de reggelre annál erőteljesebben tört elő.
Végül vettem a gyógyszertárban lándzsás útifű szirupot , 6 hónapos kortól adható. Köhögéscsillapító, és váladékoldó is egyben, nekünk nagyon bevált. Azután már egyből könnyebbé vált a köhögése. Bántam, hogy nem egyből azzal kezdtem.
Gyógyulást Fanninak!

Minen baba csodaszép! :D
Még jövök, most megpróbálom elaltatni a manócskát. Folyton ül fel a kiságyban, emiatt ismét ringatni kell...

Kép
tipetupa

Köszi Tipetupa, holnap reggel az lesz az első dolgom, hogy megyek a gyógyszertárba érte. És más tünetek nem volt nektek sem? Ha már erre jártál, és van még időd, majd rakjál fel képet Hannáról! :wink:

horvviki

Viki, nekünk 38,7 lázzal kezdődött, akkor még azt hittem,a fogai miatt.
Rá két napra kezdett folyni az orra, és ekkor kezdett tüsszögni, majd köhögni.
Szerencsére elég hamar elmúlt, két-három napig rengeteget kellett szívni az orrát.
Remélem, a tiétek is hamar elmúlik.És hogy nektek is hat majd a szirup.

Hanna kábé három hete kezdett el mászni, és ezzel egyidőben fel is ült. Négykézlábra is áll. Édesen gagyarászik, egyre több mindent megért. Itt egy kép róla, nemrég készült.

Kép

Kép
tipetupa

Mamiblue: nekünk sok lenne az üzemanyag ára ha minden nap hazajárna,mert 2000 cm3-es benzines autónk van. Így már nem érné meg kijárni neki.de remélem hamarosan ki tudunk költözni és akkor nem kell ennyit távol lennünk egymástól.

KépKép
dudu_84

Jó reggelt!

Itthon maradtam, bár most úgy látom, kicsit jobban van Fanni. Éjjel még nagyon sokat köhögött, hajnalig virrasztottam mellette, figyeltem, és mindig felvettem, ha elkezdett köhögni, hogy könnyebb legyen neki. Aztán hajnaltól egész jól aludt fél 8-ig, akkor tudtam én is pihenni. Reggel jól ébredt, mosolyogva, jókedvűen, és mintha a köhögés is kevesebb lenne és enyhébb. Remélem így is marad, ill. csak javulni fog már. Azért megyek Tipetupa által ajánlott szirupért.

Tipetupa: édes Hanna, tisztára kis úrihölgy! :lol:

Dudu: és ha már nem maradsz otthon Lilivel, Te mit fogsz kint dolgozni? Mindig is irigyeltem azokat, akik belemernek vágni a külföldbe. Én ehhez gyáva vagyok... Túl sokat idegeskednék, mi lesz kint, mi lesz az itthoniakkal, barátokkal....

horvviki

Hello!

Ma reggel Sebi szétlocsolt 1 flakon naptejet a nappaliban...apja mellett játszott, nem tudom, hogy sikerült neki letekerni a tetejét...mindenesetre meg is kóstólta és most tök jó illata van a drágámnak tőle!

Külföld: Én is gyáva lennék belevágni, ehhez tényleg az kell , hogy az egész család akarja! Bár egy tengerparti házat szivesen vennék...lógatnám reggel a lábam a vízbe!:)

mamiblue

Húúúúúúúúúúúú ámulok minden baba naon ügyes... Azt hiszem még mindig Maja a topic legkomotosabb babája :roll: :?

Na mindegy tali az naon jó lenne lassan télleg itt a babók első szülinapja.... És már az idő is jó!
Vendég

Hali!

Csoki: Hát az idő az jó, sőt túl jó!:) Mi pld. sokat vagyunk kint a kertben, de jó néha bejönni hűsölni a házba...nem bánnám ha inkább 30 fok alatt maradna kint is! Szóval most van időm netezni is :D

mamiblue

Sziasztok!

Olvasgattam, hogy 1 éve mennyit beszéltünk a kajákról :lol:

Jucu, boldog hófordúlót Bálintnak :wink:
Te is jó rég voltál, és még mennyien eltűntek :roll:

Voltunk vásárolni, egy csomó mindent vettünk a nyaraláshoz.
Csajok, 1 év után mi lesz a babáknak a vacsi? Mert a tápot le kell tenni, vagy nem?

tipetupa, nagyon szép Hanna, minha egy képeslapot néznék :wink:
De miért csak olvasó üzemmódban vagy?

Szerintem nehéz lesz a talit összehozni, a nyaralások miatt :roll:

Mamiblue, Sebi és a naptej Kép,
Azt mondja apa, 800-1000nm területen nyírom a fűvet :lol:

Kép
mona76

Mona: Huha...akkor neked is jó kis fogyi a fűnyírás!:) Vagy önjáró a gépetekm mert nekünk nem, de nem nehéz tolni azért...
Tápszer: Akár 3 éves koráig is adhatod. Matildám 2 éves kora után kapott csak rendes tehéntejet, addig tápszerből volt neki kakaó. Tamarának már 1 éves kor után rendes tej volt, de más nem is emlékszem, hogy miért....

mamiblue

Sziasztok!

Mona, köszi, aranyos vagy. Boldog hófordulót nektek!:D
Mindjárt eltelik az egy év. Repül az idő, már olyan kisgyermekesek.
Én is szívesen írnék gyakrabban. Én nem is tudom, ti hogy oldjátok meg a főzés, takarítás vasalást, nekem mindig van elmaradásom.
Amikor Hanna alszik, szaladok főzni, vagy vasalok, takarítok.
Vagy kertészkedek.
Ez egy nap kábé 3 óra. A járókában fél óránál többet nincs el.
Estére kidőlök. Ő még nem igazán. Újabban csak 9 fele alszik el.
És nagymama nincs a közelben.

Na de ne panaszkodjak. Voltunk babaúszás tanfolyamon. Hanna merült többször is, és még csak nem is sírt, a levegővétel is simán ment. Nagyon szereti a vizet. Olyan hangosan pancsolt, hogy az oktatót túlharsogta. :lol:

Viki, remélem Fanni jobban van már. Sikerült-e a szirupot megvenni? Ha igen, remélem, nálatok is bevált.

Csokinyuff, ne aggódj, Maja még nincs elkésve semmivel. Vannak babák, akik kihagyják a mászást. Hanna nem kúszott előfele, csak hátra, és körbe-körbe. Ő ezt hagyta ki. Négykézlábra áll-e már?

Kép
tipetupa

tipetupa, nektek is boldog hófordulót :wink:
mamiblue, nem önjáró gépünk van, de be van igérve :D

márkanyuka, lassan vége a fogyókúrának, vagy talán már vége is :oops: , de ügyi vagy, jó nagy akarat kellett hozzá :wink:
Én tuti most bevágnék egy hatalmas szelet rántotthúsit :oops: :lol:
Tegnaptól én is a hatvanasok táborában vagyok, bár éppen hogy :oops:

Kép
mona76

Tipetupa!

Tökre irigyellek, hogy ennyi időd van! Komolyan.
Az enyémek:
A nagy nem alszik egy percet sem napközben, egyedül nemigen játszik el, állandóan ugráltat vagy hisztizik.
A kicsi már alakul, napi kétszer fél-1 órát alszik, ilyenkor próbálok játszani a naggyal, mert a kicsitől még mesét olvasni sem lehet, mert állandóan ránk mászik. :) Kiságyában üvölt, a babakompból kimászik,sőt egyre több veszélyes helyre felmászik, ha wc-re megyek, üvöltve mászik utánam.
És nem is merem őket nagyon kettesben hagyni, mert Benin újra kitört az agresszió, most éppen szorongatja a hugi kezét.

Úgyhogy nálunk a házimunka kimerül abban az esti lopott fél-1 órában, amit akkor próbálok csinálni, ha apánk már hazaért. Nem mondom, hogy a lakás egy koszfészek, de azért a patyolattól eléggé messze van és ez is rettentően idegesít, de este 10-fél 11-re alszanak el, addigra már túl k.o. vagyok ahhoz, hogy nekiálljak takarítani.
Szóval ebből a szempontból nem is bánom, hogy nincs annyi pénzünk, hogy családi házat vehessünk, mert még ezt a 60 nm-es lakást is nehezemre esik rendben tartani.

Na, most megint jól kipanaszkodtam magam. Én is azért nem írok, mert egyszerűen nem jutok el idáig.

Enikő egyébként ügyes kiscsaj, lépeget pár lépést egyedül is, integet, tapsol, táncol, puszit is elkezdett adni, barátságos, mosolygós. Szeret játszóterezni, hajtja ezerrel a babataxit és a kisebbik 3 kerekű motort is... Imádja a bátyját, annyira, hogy élni sem hagyja...
Benedeket 2 hétig hordtam úszni, illetve vizi mozgásfejlesztésre minden hétköznap, nagyon élvezte. Felmerült, hogy valamennyire hiperaktív , most ennek próbálok kicsit jobban utánajárni, jövő héten beszélek egy szakemberrel, kiváncsi vagyok mit mond és milyen mozgást, sportot javasol...

Na, ez már rekord volt tőlem, többre nem is futja.
Jó hétvégét!

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Tegnap este Fannival az ügyeleten voltunk, mert nagyon erősen köhögött, és inkább bevittem, mert nem voltam nyugodt. Nagyon aranyos dokibácsi vizsgálta meg, de igazából ő is csak találgatott. Tüdeje tiszta, nem piros a torka, bár egy kis gégegyulladást lát, de ez lehet a sok köhögéstől. Ő kruppra gyanakodott... Illetve azt mondta, hogy Fanninak másfél cm-rel nagyobb a mája, mint a normális, de ez is lehet attól, hogy most valami gyulladás, virus van a szervezetében. De inkább vigyem el hasi ultrahangra...
Ma reggel telefonáltam a mi dokinknak, hogy mit mondott az ügyeletes orvos. Persze a mi dokink ma nem dolgozik, helyettesítés van. :evil: Hozzá vittem le most délután megint Fannit. Ő is megvizsgálta, szerinte nem krupp, nem olyan a köhögése. A garatban valóban van váladék, ami lecsorog neki, és attól köhög. Legalább ő mondott valamit, hogy mi lehet. A mája szerinte is nagyobb, de ő is azt mondta ez összefügghet a mostani betegségével. Várjunk még pár napot, jövő hét elején vigyem vissza Fannit, és ha még mindig nagyobb a mája, akkor elküldi hasi UH-ra, sőt vérképet is csináltatni kell. Úgy hogy nyugodtabb nem vagyok, de legalább Fanni jobban van. Ma délután is kevesebbet köhögött és már nem olyan erősen, de azért még mindig nagyon csúnyán. Enni alig eszik, viszont inni iszik rendesen, és eleven, jókedű.
Hallott már valaki valamit máj megnagyobbodásról? :roll:

horvviki

Hello!

Viki: Gyereknél még nem hallottam...de, UH-on biztos látszani fog, hogy mi is van pontosan!

Franciska: Ugráltatás nálunk is megy!:( Amit én kérek az nem számít, de ha ők kitalálnak vmit, akkor nekem ugrani kell... :?

mamiblue

Viki!

Remélem Fannival minden rendben lesz.
Inkább legyen bűnrossz egy gyerek, mint beteg....

Kép
Kép
pfranciska

Köszi, Mona! :D

Franciska, erre én is gondoltam, hogy több gyerekkel mennyi időm lenne. A fél óra tényleg nem sok. Ha Beni oviba megy, biztos sokkal könnyebb lesz neked. Ősszel megy, ugye?

Viki, szerintem ne aggódj, hiszen tényleg lehet, hogy a gyulladástól van. Azért nem árt megnézetni, hogy megnyugodjál. Gyógyulást Fanninak!

Képzeljétek, ma reggel felállt Hanna, először! Úgy meghatódtam.
:D

Kép
tipetupa

Sziasztok!

Köszi Csajok a bíztató szavakat! Éjjel nem volt semmi gond Fannival, és most délelőtt is jobban van. Én most sima megfázásos tüneteket látok rajta. Már rendesen köhög (mármint köhög, de nem erősen, és csúnyán), meg folyik az orra. Más nincs. Igazából, ha csüt. este nem megyünk be az ügyeletre, akkor nem is tudok erről a máj megnagyobbodásról :roll:

Tipetupa: gratula a felálláshoz! :lol:

Pfranciska: én alig várom, hogy Fanni bűn rossz legyen... :wink:

horvviki

Tipetupa! igennégykézlábra áll. Kapaszkodva feláll lépeget.
Ja és köszi a tippet!

http://freevlog.hu/video/13923.html
Vendég

Sziasztok!
Hát még egyenlőreotthon maradok Lilivel,de majd női férfi fodrászként szeretnék elhelyezkedni.Elég jól keresnek Ausztriában. De ez még odébb van.Meg sok minden befolyásolja még. Először is el kell adni a házunkat, ami nem megy egyik napról a másikra!
Tipetupa grat a felálláshoz!
Viki örülök hogy Fanni jobban van!

KépKép
dudu_84

csokinyuff, mit is szeretnél, hogy szaladgáljon már Maja? :roll:

Kép
mona76

Encsim már "szaladgál"...
Már 3-4-5 lépést megtesz egyedül kapaszkodás nélkül. És utána büszkén mosolyog rám :)

Végre kivasaltam a 3. hete gyűlő ruhakupacot. Halleluja...

Kép
Kép
pfranciska

Aranyos vagy Mona.
Olvasgatok,de most többre nem futja......... :(
Rendezgetem az életem :oops:

Kép

Kép
jucu

Jó reggelt!

Dudu: Sok szerencsét az eladáshoz! Mi anyukám lakását áruljuk, hogy kertest tudjunk neki venni...de nem lesz egyszerű azt sem eladni :(

Franciska: Nagyon ügyik vagytok mind a 2-en! :lol: Én pld. utálok vasalni, akkor inkább füvet nyírok, bár ez a 2 nem függ össze!

Jucu: Ha kell vmi vagy segíthetünk, csak szólj!

mamiblue

Sziasztok!

Horvviki, nem akarlak megijeszteni, de azt tanácsolom, hogy azonnal vizsgálják ki mindenféle szempontból!!!!!!!!!! Azért merem ezt kijelenteni, mert múlt héten találkoztam a védőnővel és pont egy ilyen esetet mesélt,ügyelet, kórház stb. de előtte már 2 hete hordták dokihoz akik semmit nem tudtak mondani, majd a gyerek annyira köhögött, hogy egyik éjjel mentőt hívtak és 3 óra múlva meghalt a fél éves kisbaba! Boncolásnál megállípították, hogy a májnagyobbodása volt+légzési nehézség, majd leállás! Rá 1 hónapra az ügy lezárását követően, ellátatlanság miatti halálesetet állapítottak meg!!!!!........ Szörnyű és egyben felháborító!!!!!! Tényleg ne haragúdj, hogy ilyet leírok, de valóban megtörtént eset és ha mód van rá, zárjunk ki minden eshetőséget!

Kép
h.bogesz

Takarítás, Vasalás:

Én sem gyöztem mindezeket, ezért pár hónapja felfogadtam egy takarítónőt, aki 2 hetente jön és tökéletesen kipuceválja a lakást 4 óra alatt, 4 ezerért. Vasalás az rám marad, de hihetetlen, hogy mennyit számít, hogy nem nekem kell görnyednem! Pihizhetek, magammal foglalkozhatok addig és nem leszek ingerült estére!

Kép
h.bogesz

Mona! Nem dehogy is! Ha lusti hát lustni volt kire ütnie :lol: :lol: :lol:
Különben meg kezdi behozni a lemaradást pár hét alatt rengeteget fejlődőtt. :wink:

Viki! Remélem Fanni rendbe jön de szerintem is mindenképp ki kell vizsgálni nehogy baja legyen... :roll:
Vendég

Sziasztok lányok!

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvégéje.

Tipetupa!
Bocs így utólag, hogy lerohantalak: "az én két gyerekemmel mennyivel nehezebb bármit is csinálni" kezdetű mártír-dumával:)

És kösz a megértést.

Viki!
Remélem, Fanni jobban van!!!

Bogesz!
Takarítónőt én se bánnék, bár asszem ahhoz túl kicsi a lakás... :)
A tiétek biztosan nagyobb. :)

Ki hová megy nyaralni?
Mi csak néhány napra a Balcsira. Gyerekek biztosan élvezik majd, de azt hiszem, apának meg nekem elég fárasztó lesz.

Mamiblue!
Valószínűleg én is szívesebben nyírnék füvet, ha lenne mit. Így viszont be tudok számolni a házunkban folyó eseményekről (14 lakásos társasház): egy csávót 2 hete elfogtak kábszerterjesztésért, egy kedves szomszédasszonyunk 1 hete hirtelen meghalt és egy fiatalabb hölgynek nemsokára gyereke születik, így nem Encsim lesz a legkisebb a házban...

Kép
Kép
pfranciska

Hali!

Bogesz: És végül nem derült ki mi volt pontosan a baja??? Vmi vírus lehetett??? De az ellen nem tudnak mit adni :(
Mindenesetre még engem is megijesztettél, mert Sebi egész nap kint van a kertben, ugye azért mászik is még...remélem nem szed össze semmit!

Franciska: Mi is fél éve költöztünk kertesbe! Tökölön laktunk a pesti uti lakótelepen...amíg nem újították fel a mellettünk lévő házat, addig oda jártak drogozni a fiatalok...hiába köröztek a rendőrök. Féltem is Matildámat, mert állítólag vannak a suli körül is! :evil:

Én is panaszkodok már egy kicsit. Bár lehet, hogy már írtam, hogy a szomszédbácsink elkezdett csirkéket nevelni. Az agyvérzés kerülget mikor kiülök és ha onnan fúj a szél akkor ott ülünk a csirkeszarszag közepén :evil: Bár, megigérte, hogyha levágta őket, akkor nem tart többet, mondjuk nem is lesz rá alkalma, mert azonnal fel is jelentjük, mert így nem lehet csirkét tartani...szóval van bosszúság itt is! :x :x :x

mamiblue

Sziasztok!

Bogesz: most jól megijesztettél! Gyomoridegem van már pár napja, és csak kedden megyünk vissza az orvoshoz. Azzal nyugtatom magam, hogy már 3 orvos is látta, és mind azt mondta, hogy ez a máj megnagyobbodás simán lehet a vírus miatt, ami miatt köhög. Mindenesetre szerintem akkor is kérni fogok egy hasi ultrahangra beutalót, ha kedden már mindent rendben találnak. Bár így lenne, és bár már kedd este lenne... :(
Fanni most már alig köhög, kicsit folyik az orra, de más nincs. Nagyon jókedvű, eleven, látszólag semmi baja.

horvviki

sziasztok, én is csak olvasó üzemmódban szoktam itt lenni, de vagyok :)

remélem fannival mionden oks lesz! azért bogesz története ijesztő, de tudod, hogy nagyon ritka. és szerintem voltaok már pár orvosnál, és elég hamar mentek is uh-ra. nem hiszem,hogy nagyobb baj lenne!!! és gyulladástól valóban lehet nagyobb a mája. de azt gondolom, ha vészesen nagyobb lett volna neki,akkor adokik tovább küldték volna!!!

lenne egy kérdésem. ti hányszor adtok még tápot-aki ad- a gyerkőcöknek? én reggel, fél 7kor 120 ml-t, és este a 240-et. egyre inkább gondolkozom,hogy a reggelit kellene elhagyni. vagy ki hogy csinálta, csinálja???
köszi a tippeket!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Dimet! mi pl csak este akkor is csak akkor ha már oan fáradt hogy a tejpépet nem eszi meg.
Reggelire ő már mint a nagyok kis zsemledarabkákat kap kis macisajttal vagy valami finommal. Ezt különösen szokta élvezni, oan vidáman eszi a kis katonákat... :lol:
De kinek hogy :wink:
Vendég

Sziasztok

Kicsit jövök....
Édik a babók nagyon, a hétvégén elfelejtettem írni.

Jó kis sztori az orvosi hibákról,istenem :(:(:(

Gratula Sebinek a lépésekhez,és Hangának a felálláshoz és a többi pirinyónak is.

Csokinyuff
Mi is reggelizünk rendesen katonákat ,bár még csak 2 foga van :lol: de úgy nyammog,caccog hogy étvágyat csinál annak is aki nem éhes.
Reggel kap tejcsit majd 9-9-30 vajaskenyeret vagy vmi hasonlót,de ebbe a melegbe van hogy csak délbe iszik folyadékként gyümileveslét,húslát ,zöldséglét......És délután 5 után kezd enni ,addigra már kicsit hül a levegő és megjön az étvágy is.

Mamiblue
Csirketenyésztőre sok átkot küldök,tudom milyen bűz jön./ha nincs megfelelően tisztántartva/egyébként bajom nincs vele ,mert tesóméknak is van telken ,de nem lakóövezetbe.

Kedvem most méúgyse jó ,tegnap éjjel meghalt a mamóca/férjem nagyija/
Hála istenkének nem hagyta tovább szenvedni.
Ez a következő nehézség lesz ,hisz sok más mindent is fel kell dolgoznunk közösen.Nem volt ennyire nehéz az élet. :evil:
Egyre több dolog szakad rám úgyérzem és nemigazán értem miért pont én.
Néha úgy gondolom jobb lenne egyedül ,de máskor meg rájövök mit kezdene nélkülem ez az ember magával ,aki jelen pillanatban is a szakadék szélén áll lelkileg.Bocsi ,hogy rátok zúdítok ,de rég nem beszéltem ki magam senkivel és egy kicsit jólesett most.

Bálintom szépen mondja pápá---tátá neki,,mama,dádá,nyam nyam,kaka, és rengeteg halandzsaszöveget használ még ......olyankor majdnem megeszem ........
És szépen mászkál egyik újamat fogva,valamint a betonon ,gumiszőnyege a játszón leteszi két kezét és a két talpaskáját úgy megy senekátz felemelve/zabiznivaló/
csinálok majd képet és dobok párat.

Nagylányom kitűnő lett ,most hoztuk haza nyaralásból/úszótábor/,olyan szép színe van mint a csokinak :):): hála apja bőrét örökölte.
A héten pénteken mennénk Balatonra anyumékkal és kerianyummal,de nem tudom sajnos a temetés mikorra esik majd.
Puszika mennem kell mert B Kép álint tejcsit kér.

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat, aranyosak vagytok. Azóta még kétszer megismételte a mutatványt, az este a kádban, és egyszer az ágy szélébe kapaszkodva. A kiskádban már egyre nehezebben tudom fürdetni, nagyon mozgékony és úszik a szoba. Folyton meglát valami érdekeset a kádon kívül, és ki akar mászni...

Dimet, tápról nem tudok nyilatkozni, mert mi még cicizünk. Azt viszont nagyon sokszor, naponta 7-szer is. Éjszaka 2-szer, vagy 3-szor is...
Emellett egyszer főzeléket és egyszer gyümölcsöt eszik Hanna.

Franciska, egyáltalán nem éreztem lerohanásnak. Most már úgy látom, nem is olyan kevés az a 3 óra...Le a kalappal a többgyerekesek előtt.
Én is elgondolkozom időnként a takarítónőn.

Kép
tipetupa

Senkit nem akartam megijeszteni, csak gondoltam leírom, mert fontosnak éreztem! Végül, nem tudom mi lett a pontos diagnózis, nem részletezték, csak azt, hogy mindenki vigyázzon a babájára!

Horvviki, remélem már sokkal jobban van Fanni!!! Már csak egyet kell aludni és mentek dokihoz! Tényleg jó lenne ha egy hasi UH-t csinálnának neki, de sztem holnapra már alig lesz valami baja!

Tápi: nekünk csak 2 fogunk van, ezért a reggeli tápi és a vacsi is! Napközben nasizik kis kenyérdarabokat, bulátát, azt nagyon szeretni, meg mostanság a ropit :D Délelőtt még van gyümölcs, utánna főzelék ebédre, uzsira megint gyümi, vagy zöldség és este tápi!

Takarítás: nekünk 90nm a lakás, de azt is elég takarítani és nagyon jó ha 2 hetente 1-szer a-z-ig ki van puceválva, a hét többi napján pedig fenntartó kezeléseket végzek! Sztem még egy egészen pici kis lakésban se szégyen takarítónőt hívni, a lényeg a kényelem és a pihenés. Mondjuk 50nm kitakarítana 2ezerért, az egy hónapban 4 ezer, hát nem megéri??? Nekem megéri a havi 8 ezer és a nyugalom, tisztaság, rend és olyan jó hazajönni ha minden megvan! Ja és kevésbé vagyok idegbeteg, mikor Apa valamit szétken, vagy osszeb*ssza a fűrdőt, mert nem én dolgoztam vele órákat!

Jucu, nálad tényleg mindig történik valami! Annyi minden a nyakadba szakad.......minden elismerésem! Nincsen esetleg haragosotok, aki rosszat akar, rosszat kíván???? Ne haragúdj és lehet hogy hülyeségnek tartod, de van ilyen.... Ha érdekel priviben megírom, nem akarok másokat ezzel fárasztani! De lehet ezen segíteni!!

Tipetupa, még mindig milyen kis cicifun a gyerkőc! Hogy bírja a melled??? Fogacskával hogy szopizik? Mi megálltunk a szopival mikor kijött a foga, mert véresre harapta a mellemet!

Szerintetek lehet már a gyerkőcnek KUBU-t adni??? Én még igazából sajtot sem mertem, de látom Csokinyuff maciztatja Maját :wink: úgyhogy akkor én is megpróbálok valami konkrétabb kajával kényeztetni Szaffit.

Jól lehült az idő, itt szakad az esső, de most kivételesen nem bánom!
SZép napot!

Kép
h.bogesz

Bogesz, nagy cicibúvár a kiscsaj. :D
Majdnem 10 kiló, és most bújik a 8. fogacskája.
Én kezdetektől fogva bimbóvédővel szoptatok, mert kicsi a mellbimbóm. Úgyhogy a harapásokat nem érzem...
Az elején azért bimbóvédővel is vérzett néha, de már megedződött.

Kép
tipetupa

Tipetupa!
Az én csajócám is nagy szopis. :D Bár napközben túl sok izgi dolog van és ő nemigen bír nyugton maradni 1 percre sem, így nappal 3-4 szopi van (extrém pózokban, pl. fejenállva -mármint Enikő áll fejen :)), de éjjel is van ennyi.... pláne, hogy most jön a 3-4. fogacska. Félóránként felsír szegény. Meg én is szegény vagyok, mert kiborít ez a sok felébredés, úgy érzem, nem aludtam semmit...

Enikő reggel gyümölcsöt (pl. 1 barack v. banán v. fél gyümis babakonzerv) és/vagy 1 szelet vajas kenyeret eszik meg.
Ebéd: kapott már rakott krumplit is, bébiételt nemigen akarja megenni, csak ha nagyon éhes. Kap durumtésztát, krumplipürét, rizst, párolt zöldségeket, mikor mit... de már sokszor nincs ötletem.
Uzsi: feladtam a tejtermékkek kapcsolatos fenntartásomat és adok neki joghurtot (megeszik egy egész másfél decist), sőt túró rudi belsejét is (mert mindig az kell, amit a tesó eszik). Dinnyét is szereti.
Vacsi: változó, tegnap vajas kifli volt paradicsommal (mint tesónak). Sajtot még nem nagyon szereti. De sokszor kap zöldséges bébiételt v. kaját vacsira.

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

1 gyors bekukk!

Viki! Remélem, fanni jobban van már!

Takarítás: Nekünk 100 nm-es a házunk hatalmas udvarral, benne két nagy virágágyással + 1 hatalmas füves területtel. a takarítás úgy néz ki nálunk, hogy még a feléig sem értem el, de már kezdhetem előlről, a virágágyásokat félig ellepte a gaz, ami most éppen jól néz ki otthon az egyedül a füves terület. A fiúk piszok elevenek, úgyhogy ők is csak hátráltatnak a dologban. Még jó, hogy Gergő jár oviba... Hugim szokott néha jönni segíteni...

Kaja: Máté reggel szopival kezdi, utána visszaalszik
10 körül megeszik egy 1,5 dl-es joghurtot + valamilyen gyümit
du 1 körül kap főzeléket, általában üvegeset kap, de néha azért én is ügyeskedek, és készítek neli vmi fincsit + szopi
du 4 körül kap gyümit, túró rudit
este 7 körül tejpépet kap, utáa fürdés és este 1/2 9 - 9körül szopival fekszik le aludni , az éjszakákat ált. végigalussza, de néha azért fölébred 1*-2* szopizni...

Rólunk: ma voltunk fül-orr-gégén és végre rendbejött a fülecskéje, többet nem kell visszamennünk :D . És most már Máté keresztül kasul sétálgatja az udvart,néha elveszti az egyensúlyát, olyankor leül, vagy óvatosan leteszi a tenyerét, aztán újra föláll, és megy tovább... Gergő néha akar neki segíteni, (megfogja a kezét, és húzza, hogy gyorsabban menjen) na olyankor vannak az esések... Aztán néha olyan is van a Máté vezeti Gergőt... :D Imádják egymást. :D
Na lassan mennem kell.... még keresek pár képet....

miniliza

Kép
Kenyérmajszolás

Kép
Gergő szendvicsezik

Kép
Ez egy régebbi kép: közös pacizás :D

miniliza

Viki: Szerintem is mindenképpen menjetek el Uh-ra, pár perc az egész és megnyugodhatsz! :)

Sebibe én tömném a gyümit, de nem eszi meg már a bébiételeseket. Csak úgy a mi kezünkből eszi a gyümit...pld. a banánt tömi, de attól bogyókat kakil. Meg a nektarint imádja, csak összenyomkodom neki, dinnyéből csak a levet szívja ki :) Tápszer az még mindig nem megy, pedig már megpróbáltam neki, hogy kakaónak csinálom meg...a kenyérfalatok nálunk is nyerők, meg a rizs :)

Jucu: Remélem rendbejönnek a dolgaitok! ++++++

Képzeljétek, most olvastam, hogy Nyuszifülék megint próbálkoznak a bébivel! Remélem nem haragszik meg, hogy ideírtam. Teljesen véletlenül láttam meg egy bejegyzését!

Ja, nálunk most alvás terén van sztrájk, tegnap pld. csak 1 órát aludt, ma mondjuk 2-őt, de ahhoz képest, hogy eddig 2-szer 1-1,5 órát aludt ez elég nagy ugrás. :(

mamiblue

Sziasztok!

Hulla fáradt vagyok, éjjel szinte semmit nem aludtunk, utána hajnalban mentem dolgozni. Az orvost is megjártuk ma (nem voltam nyugodt az éjszakai köhögés miatt, és inkább reggel visszavittem), most egyértelműen azt mondta a doki, hogy hurutos köhögése van Fanninak, náthás, de semmi komoly. Csak sok a váladék a garatban, amitől nagyon köhög, de nem kell megijedni.
A máj KISSÉ van megnagyobbodva, ami valószinüleg a virustól van, de azért jövő héten biztonságképpen elviszem egy hasi ultrahangra. És akkor már egy vérképet is csináltatunk neki. Dokinéni aggódik, hogy Fanni lassan egy éves és még a 8 kilót sem érte el :? Én ezért kevésbé aggódok, hiszen 4 hónapos korától állandóan mozog. De azért most már a végére járunk a dolgoknak. Szóval ezek jövő héten lesznek, ha elmúlt a köhögése. (Azért csak akkor, mert a virus miatt, most tuti rossz lenne a vérképe, és egészséges állapotában szeretné a dokinéni látni a leletet.) Fanni még köhög, elég csúnyán, folyik az orra, de talán mára kicsit megnyugodtam. Egy náthán csak túlesünk lassan. :?

Köszi mindenkinek a drukkokat, sajnos most nincs erőm mindenre reagálni. Talán holnapra kipihentebb leszek.

horvviki

horvviki!
hát nem semmi a történet, kitartást kivánok neked a további vizsgálatokhoz, ne aggódj, kijön ebböl a betegségböl. MEgfázott, vagy mitöl lehetett? az okát nem tudták megmondani? Minden okés lesz rövidesen :wink:

tipetupa!
:shock: ez igen, még ennyit cicizik, az nagyon jo, Regi már csak 2-3szor naponta, bár most hogy ilyen meleg van kezd leállni vele, ma 30 fok volt árnyékban

a héten megyünk még oltára, hepatitis-b itt kötelezö, most jöna második adag

Regi 11 kilo egy ideje, jo kis husi, de most már nem eszik annyit meg többet is mozog, ezért nem mozdult a sulya egy ideje

Kép
nora80

Sziasztok!

horviki!
Jobbulást Fanninak!
Ne izgulj Eszterke is még csak 7500gr, igaz ő is egész nap mozog!
Ja és amióta ilyen nagy meleg van, enni is alig eszik!
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Franciska, nekem is az éjszakai ciciztetés a fárasztó. Általában olyankor sír fel, amikor éppen a legmélyebben alszom. Jó lenne már végigaludni az éjszakát. De ugyanakkor örülök, hogy van még tejem, ennyi fáradságot megér. Amikor beteg volt Hanna, csak anyatejet evett, semmi más nem kellett neki. Keveset fogyott, már vissza is szedte.

Nora, nálunk fordítva van, ha nagy meleg van, még gyakrabban cicizik.

Miniliza, a takarításodnál magamra ismertem. :lol:

Kép
tipetupa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?