Új privát üzeneted érkezett!

Elég régi látogatója vagyok már a lapnak ahhoz, hogy - annak ellenére, hogy a kérdés szakértői közé nem tartozom - szemet szúrjon nekem az alábbi, a hivatalban lévő egészségügyi miniszter által idézett vélemény.
" a Csecsmő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium a gyűjtött női tej széles körű használatát nem tartja táplálkozás élettani és infektológiai szempontok alapjánkorszerű csecsemőápolási formának. Használatát kizárólag egyes speciális kórképekben és állapotokban (pl.: tehéntej-allargia,rövid bél szindróma,malabszorpciók,intraktábilis diarhoea,formulaintolarencia,stb)tartja szakmailag indokoltnak. A kollégium anyatej hiányában egyébként mesterséges táplálást javasol....Mindezek alapján széles körű hálózat fenntartása szakmailag indokolatlan."
A hálózat anytejgyűjtő hálózatot takar.
Amelynek már zárt is be egysége a fennti szakmai indokolás égisze - és finansziális nehézségek miatt.
Az idézet megdöbbentett, mert ha eddig tőlem bárki azt kérdezte volna, hogy adómból/járulékomból tápszert támogassanak e, vagy anyatejgyűjtő állomást, én nagyrészt az e helyen tanultak alapján gondolkodás nélkül az utóbbit válsztottam volna.
Aki tud segítsen nekem megérteni, hogy is van ez...anyatej helyett tápszert?

Fónagy Diana
fd
 
 


Én anyukaként,és mellette diplomás ápolónőként sem értek egyet a miniszteri hozáállással!Igenis nagyon fontos,hogy akik valamilyen okból nem tudják szoptatni kicsinyüket,hozzájussanak a női tejhez,nemcsak azok,akik valamilyen betegségben szenvednek!Ennek a betiltása az anyagiakra való hivatkozással nem túl nyerő dolog,annyi mindent támogatnak,meg kell tudni oldani,akár adóból is!Sokkal inkább a női tej,a jobb az anyatej hiánya miatt,mint a tápszer!Fogjunk össze,próbáljunk meg tenni valamit!
 


Dia,
bemásolnád ezt a negatív szopitopicba, légyszi? KépKépKép

Virág
Virág
 

 
 

Úgy tudom, hogy a gyűjtött tejjel az a probléma, hogy nem tudnak mindent kiszűrni, túl nagy a fertőzésveszélye... vagy nem? A kórházban, ahol szültem, ezért nem adtak gyűjtött tejet vagy másét a kicsimnek. Legalábbis ezt mondták.
tájékozatlan
 


Virág!

A tévhitesbe gondoltad? Azt találtam oda átmásoltam.

Tájékozatlan!

Amennyire én tudomez a leginkább ellenőrzött formája az anyatejgyűjtésnek.
Amennyiben hozzám hasonlóan hatott a többi anyukára is az elmúlt tizenegyjónéhány év szoptatási propagandája meg fognak próbálni anyatejet szerezni a szoptatásukban akadályozottak más, kevéssé ellenőrzött úton, módon is.

F. Dia
fd
 
 


Dia!

A Szoptatás-kitől ne fogadj el tanácsot topikba (http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/6075.html?1070534343)
lenne most tökéletes.
És mégegy: megirnád azt is, hol találtad ezt a hirt? Félelmetes ugyanis!

Ildi

Ildi
 
 


Ildi, szia ebben a topicban is Kép

Csak azért, hogy leessen az állad : az egyik nagynevű bp-i kórház állítólag lemondta az anyatejigénylést az anyatejgyűjtőtől, mert valami új tápszer sokkal jobban "bevált" nekik. (Csak tudnám, kinek, a babáknak, vagy a dokiknak, akik emiatt a kis "választás" miatt most majd a tápszergyártó cég cehjére nyaralnak a Kanári szigeteken ?).
 


Klár!

Áttettem az írásodat a Kitől ne fogadj el-be, odavaló....

Ildi

Ildi
 
 


Ildi,
Való ez mindenhova, a lényeg az, hogy nagyon nagy ballépésnek tartom a dolgot Kép

Üdv :

Klár
 


Sajnos a pénz az nagy úr... :? :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
 
 


Szerintem az anyatejnél nincs is fontosabb de nyilván nem vagyok ezzel egyedül. Én egy évig szoptattam és amilyen nehéz volt az elején olyan természetessé vált. Később már külön kell beadagoni a probiotikumokat (restore) az anyatej meg megold mindent. :)

Andi
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron