A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!
Lili is állandóan cicizik.éjjel is sokszor. mikor beteg vagy jön a foga mást nem is fogad el. Egyrészt örülök,hogy ilyen sokáig tudom szoptatni, másrészt már kezdek kicsit aggódni,hogy hogyan fog leszokni a ciciről, mert ugye egyre több esze van. Ő is eszik már mindenfélét a barackot imádja. kifli kenyér az nálunk is nyerő.keksz ropi. üveges kajából 1-2 van amit szeret,de inkább az kell neki amit én eszek.lehet,hogy megvettek érte,de én már elég sokmindent adtam neki abból amit mi eszünk.szerencsére semmire nem allergiás eddig.Persze ő is csak egyedül akar enni, az nem jó ha én adom neki.a kanalat simán kiüti a kezemből.egyre ügyesebben rág oldalt és már nagyon régen nem kellett visszahúzni semmit a torkáról.hála az égnek.Na megyek aludni!
Viki remélem Fanni mielőbb meggyógyul!
jó éjt mindenkinek!

KépKép
dudu_84

A súly miatt nem aggodok jó husban van Majám :oops: Igaz már2 hónapja nem mérettem de 10 kilo körül van.
bogesz! Kubut nekünk már régen mondta a védőnő hogy lehet adni. Maja kap is. Csak nem mindegyiket szereti. :roll:

bocsi a képminőségért de eladtam a fényképező és mig megjön az új marad a telo :oops: :cry: Kép
Vendég

Ja igen!
Fanninak jobbulást!
Dudu! Én is sok mindentadtam már neki legalább egy picit hogy megkostolja. Eddig nem volt baj. De úgy megtudom sajnálni mikor már mitudom én mióta a babapiskótát majszolja és nyúlkál az enyémért. Uncsi is lehet ennyi izetlen vacak.... :shock: :lol:
Vendég

uhhhhhhhh bocs hogy nemment egybe....

cicizők :shock: :shock: :shock:
Irigykedek....... Maja 8 hónapos koráig cicizett aztán lemondott róla többet nem kellett neki. Igaz úgy mondják 10 hós kor után csak megszokás, de megszokás ide vagy oda jó az és én is szerettem volna szoptatni még. Dehát ha nem nem.
Vendég

Jóreggelt :)
Viki remélem mostmár gyorsan kilábaltok ebből a nyavajából -helyesen teszed hogy komplett átnézeted Fannit -nincs semmi baja ez biztos de így lesz róla papírod is... (egyébként valami járványos nyavaja lehet mert nálunk férj esett bele és tőle szokatlan módon a fulladásig sanyargatta a köhögés)
Nálunk a kaja a következő képpen alakul -reggel 200-250 táp és kunyi esetén pici kalács vagy kifli tízórai nem nagyon de ha mégis akkor ketten egy joghurt v túrókrém (szigorúan adalék anyag mentes hehe 8) ) ebéd főzelék husival uzsi friss gyümölcs vacsi sk gyártású babakekszes friss túrós gyümölcsös turmix este pedig néha még 100-150 táp. Aztán nagyon szeretik a zsíros kenyeret - szinte minden héten lesütök háztáji mangalicából saját zsírjában sok sok paradicsommal paprikával hagymával jó ízes pecsenyét aztán csak úgy rájárogatunk a hűtőbe felvágott helyett -na ezt imádják ők is .De most nagyon megy a cseresznye a meggy amíg volt eper képes voltam meghámozni nekik mert szerették -most van barack sárgadinnye... viszonylag jó az étvágyuk Berni valamivel 9 kg felett jár Annabel meg picit alatta...Szopis emlékem csak Barbival van ő még két és fél évesen is 2x 3x kelt éjjel szopizni aztán ahogy abbahagytuk rögvest átaludta az éjszakákat...
Ma reggel itt volt egy helyes állatorvos csajszi -férj organizálta hogy ne kelljen az állatokat oltás céljából becipelni a rendelőbe.Megnézettem és beoltattam fogolymacskát is -persze ANTSZ tojik a fejünkre nem jött tőlük senki pedig lassan letelik a 2 hét. Mindegy macs jól van doktornő szerint vagy nagyon fiatal vemhes vagy nem de dagadék az biztos -hát másfél hete a fejünket is megeszi :) Viszont elvitettem őkelmét ivartalanításra biztos ami biztos -ha mégis valakinek a kijáró macskája lesz egy feje mire visszakapja :) Az hagyján hogy malaccá hízott de varratok is vannak a hasán -mindegy én így látom helyesnek ne szaporodjanak az utcán ténfergő árva macsekok..
Takarításban már nekem is van segítségem - még így is elviszi a nap jelentős részét a szintentartás...
Jucu részvétem a nagyi miatt :( -néha nehéz az élet de ott a két remek gyerkőcöd -egészségesek szépek okosak minden más megoldható helyrehozható -ők a lényeg :!:
..és hát mi mostanság így nyomjuk -megyek is és feltöltöm a medencét amíg alszanak :) Kép

Kép
Kép
panni7

Sziasztok csajszik!

Bocsesz, visszaolvasni nem tudok :oops: , de igyekszem mielőbb pótolni...
Rólunk röviden: Balcsi király volt, eltekintve attól, hogy egy nappal korábban jöttünk haza, mert:
- Ati az utolsó három éjszaka fent volt, és már teljesen ki voltunk,
- másrészt meg alufóliát evett, és már sem a szájából, sem a torkocskájából nem tudtuk visszahorgászni. Gondoltuk jobb az ismerős környék, Pest közelsége, hátha nagy lesz a baj. Szerencse a fóliát szombaton a pelusban megtaláltuk.
Más: Ati mindig ügyin aludt el egyedül, de az utóbbi időben állandóan sírt, ha felvittem. Akkor is, ha olyan fáradt volt, hogy esett-kelt, és ülés közbe leesett a feje az etetőtálcára..... állítólag vmi szeparációs szorongás lett urrá rajta, mert most ért el a tudatáig, hogy ő a szobácskájában egyedül van. Úgyhogy most úgy alszik el, hogy ott ülök a szobájában egy fotelben, és olvasgatok. Így nincs sírás. Éjszaka is felébred, feláll az ágyában és sírdogál. Hiába volt a simi, a ringatás, az együtt üldögélés a fotelban. Lent aludtam a szőnyegen, az ágya mellett. Remélem nem tart sokáig, és hamarosan túl leszünk ezen. Egyébként mond már néhány dolgot: apu, apuci, teji - ez tejci akar lenni, Ati. Az anyát még nem mondja :cry: Szokott dúdolni is :lol:
Rólam: pénteken megyek be a melóhelyre, és akkor dől el az elvi lehetősége az új pozíciónak. Azért csak elvi, mert a státuszok számáról szeptemberben lesz döntés. Szóval ha okésnak találnak, és szeptemberben engedélyezik a plusz státuszt, akkor nincs akadály. Szorítsatok!!!

Pusszantás mindenkinek!!!! Vigyázzatok magatokra. Remélem mielőbb pótolni tudom a lemaradásom, mert hiányoztok.

Kép

Kép

mikegirl

mikegirl, Dani éppen ezt csinálja éjszaka, de a nappali altatás teszi fel az i-re a pontot. Most 12 óta altatom, már totál le van lassúlva tök álmos, de nem alszik, mintha valamiről lemaradna :roll: . Már annyira elfogyott a türelmem, hogy kicsit ott hagytam, de hallom hogy magyaráz :lol:
Ha meg nem alszik, nem lehet vele bírni, tiszta nyügi :roll: .

Kép
mona76

Sziasztok!

Viki, én is tuti mindent végigvizsgáltatnék, hogy megnyugodjak. Bizti rendben lesz minden.

Bogi, én is gondolkodom egy ideje a takarítónő-ügyön, Férjemnek is mondtam, nem ellenezte, így már csak egy megbízható személyt kellene találni.

Cicizők :shock: Eszter is leépítette az ügyet 8 hónap táján.

Mikegirl, én egy pici kulcsot kerestem lázasan múltkor és kiderült, hogy abban a fiókban van, amit azt hittem, bezártam. Hogyhoogy nem aludt Ati? Mindig felébredt? Alvászavarok nálunk is vannak egyébként. Éjjel cumikeresés, de most még fogzás is. Napközben meg hisztizve ébred. Tegnap is kicsit kétségbe estem, felébredt délután, tekereg, sír, cumit kiköpi... Letettem a mi ágyunkra, ott is tekergett, majd a cumi valami csoda folytán a szájába került és akkor nyugodott meg végre.... El sem tudom képzelni, mi van ilyenkor. :?

Evés: Nálunk reggelire 270 tej, ebédre főzi, délutáni alvás előtt fél adag tápszer, uzsira gyümölcs, este 270 tej. Néha közben kis reszelt alma majszolása teljesen szabadon, utána fullextrás takarítás :lol:

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Mikegirl! De jó lehetett a Balcsin!
Alvás: Máté is mostanában kicsit nehezebben alszik el, mint korábban, és könnyebben fel is ébred, de még mindig az ágyikójában alszik el, éjszakai szopi után is mindig vissza kell tegyem az ágyba, hogy visszaaludjon. :) Gergőnek mindig több segítség kellett az elalváshoz, jobban szeretett a franciaágyon aludni...

Más: tegnap este a változatosság kedvéért Gergő lázasodott be valami kegyetlen módon. Egész nap olyan jó kedve volt, semmi nem látszott rajta, hogy valami baj lesz... du. 5-kor értünk haza anyukáméktól, és akkor kezdett jajgatni, hogy nagyon fáj a torka, akkor még nem volt lázas, 6-kor már 38 fokos volt, kapott egy Germicidet, pár perccel utána elaludt, 8 kor üvöltve ébredt föl, 39 fokos láza volt, azt ordította, hogy "Ne égessetek meg!", próbáltam itatni, de nem tudott nyelni, na, ekkor döntöttem úgy, hogy irány az ügyelet. Mire beértünk, már 40 fokos láza volt, rögtön kapott Cataflam-ot, hűtőfürdőt, végigüvöltötte (legszívesebben én is bőgtem volna), de sikerült levinni a lázát 37,8-ra. utána megvizsgálták, nagyon piri a torka, mandulái is meg vannak duzzadva. Akkor visszajöttünk anyukámékhoz, éjjel hányt... az egész éjszakát végigvirrasztottam. Reggelre teljesen jól lett, ugyanolyan vidám, mint máskor... ma megjártuk még a Fül-orr-gégét, hogy megnézzék, nincs-e középfül gyulladása. A drnő olyan tuskó volt (nem az a drnő, akihez Mátét vittem), leb...szott, hogy miért tömködöm a gyerek hallójáratát, mondtam, hogy soha nem szoktam semmivel belenyúlni a hallójáratába, tudom, hogy tilos... erre a drnö elkezdett velem veszekedni, hogy de igen, mert látszik, hogy tömködve volt... na, inkább ráhagytam, nem akartam belefolyni a vitába..., de a lényeg, hogy nincs középfül gyulladás. De ehhez a drnőhöz soha többé nem megyek vissza...
Gergő most ugyanolyan virgonc, mint máskor, de kicsit félek, hogy estére megint olyan extrém magas láza lesz...
Bocsi, egy kicsit hosszúra sikeredtem....

miniliza

Miniliza! Én most teljesen átérzem a helyzetedet! Remélem nálatok este már nem lesz gond.

Mi a változatosság kedvéért 5-kor megint megyünk le az orvoshoz, Fanni belázasodott (38,2). Nurofent kapott, most nem lázas, elaludt, de a dokinéni azt mondta megnézi megint.... Én már teljesen kivagyok, dög fáradt vagyok. Az éjjel ismét borzasztóan köhögött, már csak sírni tudok vele együtt :( :( :(

horvviki

Megjöttünk az orvostól. Kaptunk antibiotikumot és orrcseppet. Remélem most már az antibiotikum rendbe hozza. Most megyek pihenni, rákészülök az éjszakára... :?

horvviki

Sok-sok gyógyító puszit a betegeskedőknek :wink:
Nagyon szépek a babák, vagyis már nem babák :D
mikegirl, milyen szandiba van Ati? Nagyon tetszik :wink:

Kép
mona76

Viki: Jobbulást Fanninak! Talán az antibiotikum használ...mikor mentek uh-ra?

Na, vajon sikerül-e beszúrnom a videót!Sajna a szomszéd bácsi lomja látszik, de ha apa ráér hétvégén felkerül végre a nád a kerítésre!

Na nem sikerült...Csoki: Hogy kell beszúrni?

mamiblue

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/s ... BVGwkPOija

Itt a link!:) Ha nem rúgja a labdát nem csücsül fenékre!(ennyiszer) :)

mamiblue

Miniliza: Gergőnek is jobbulást!

mamiblue

Mamiblue!
Sebi de édes! :) És nagyon ügyes.

Altatás:
Gonosz anya lettem... eddig ringatva, ölben altattuk el Encsit, de kb. 1 hete odáig jutott, hogy ha 10-szer tettem le, mind a tízszer ordítva követelte magát vissza ölbe és csak mellettem volt hajlandó elaludni, így azóta egyedül (és ordítva) altatjuk. Néhányszor bemegyek hozzá, de megnyugtatni nem igazán lehet, viszont ha elég fáradt alig 1-2 percet sír... Ez van.
Most egyszerre jön a 4 első fölső foga (eddig csak 2 volt), így már a harmadik éjszakánk volt oltári szar, fél éjjel nyüglődik, rámmászik, lefejel, ütöget (mert persze csak 2-3 órát alszik a kiságyában, utána jön át hozzánk), vinnyog, borzasztó. Úgy érzem, nem aludtam semmit múlt éjjel. És persze nagyon sajnálom szegényt. A Nurofen+ Dentinox sem nagyon hatja meg...

Kép
Kép
pfranciska

franciska, chamomilla. 5-6 napig, naponta 3szor 5szem! (picike vízben oldva) nálunk bejön.

viki, antibiotikum mellé adj normafloret, vagy protexint.

köszi a kajás hozzászólásokat! :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Franiska!
Fogak szerencsére nálunk most egy kis pihi van, de láccik hogy nem sokáig. Felül van 4 alul 2 meg kettő előtöröben.
Maját se hatja nagyon meg akármit adok neki szerintem szerencsétlen immunis rá.
Probáltunk a homeos bogyokat panadolt nurofen dentinox semmi.... de ugy gondolom ezt át kell vészelni mert teljesen a fájdalmat megszünteti ugyse tudom.... Meg nem is lehet legalábbis sokszor nagyon ugy néz ki.

Mami! :shock: Sebi nagyon nagyon ügyes... hol vagyunk mi még ettől :lol:
Vendég

Először is Atival megnézegettük a képeket. Fantasztikusak!!! Na és a produkciók :lol: Ati annyira nézte, annyira tetszett neki minden gyerkőc! :D Elmeséltem, hogy melyik babát hogy hívják, mit csinál, és egyszerűen le sem vette a szemét a képekről. Csak ült megbabonázva :D

Miniliza, Dudu. Mamiblue, Franciska
Gratula a kis gyaloglóknak!!!! :lol:

Mona
Mi szigorúan ágyban alszunk. Nappal picit ott ülök a szobájában, este meseolvasás az ágya mellett, ok, egy éjszakát múltkor én is a szobájában töltöttem, de Ati szigorúan az ágyban volt. Én meg a szőnyegen...... És úgy látom, hogy a jelenlét elegendő. Esetleg kipróbálhatod te is.
Ja, és mindjárt 8-a :wink:
Ati szandija rém egyszerű. Az Árkádban vettük kétezervalahányszázért. Azért kapta, mert a rendes cipőt a strandra túl zártnak találtam, és nem akartam, hogy valamibe belelépjen a strandon. Mert hát jön-megy örökké.
Nem tudom kelll-e, de jó tanács nyaraláshoz: dönthető támlájú babakocsit a partra vinni kell, abban van esély elaltani. Mi óriásit szívtunk, mert olyat vittünk, amiben csak ülni lehet. Ez fért be a kocsiba :oops: (De azóta megvettük a harmadik kocsit, ez dönthető, kisebb, és jövő héten már ezzel megyünk Siófokra.)

Mamiblue
Bármid is van, remélem mielőbb rendbe jössz, és nem jár sok szenvedéssel. :wink:
Sebi született focista :lol:

Viki
Én meg a 6 - 1/2 7-es keléssel tudnék kiegyezni. Ati 5-kor ébred :cry:

Márkanyuka
Akkor Márk igazi férfi :lol: Nekem a férjem is ilyen. :lol: Szuperul el tudja hagyni magát. Anyós dettó ilyen. Na én meg nem. És nem is ugrálom körül. Elvégre felnőtt ember. Múltkor torokgyuszija volt, és az ágytól 1 m-re lévő tvkapcsolóért nem akart felkelni.
A kaja szerintem a meleg miatt nem megy. Engem az dühít, hogy Atinak nem kell a tápszer. Tejfehérjementes kajálás mellett ez elég gáz. Szerintem.
Egyébként boldog szülinapot így utólagosan. És igyekezz túlélni ezt a kissé sz.r és depis időszakod :wink: Remélem már túl is vagy rajta.

Panni
UV sugárzás: na igen, elég ijesztő. Volt, hogy Ati pólóban fürdött (a sapi fix kellék mindig). Egyébként kenem szép szorgalmasan. Akkor is, ha gyalogszerrel megyünk valahová. A 20-as bioderma elég volt, nem égett le, és még képes volt egy picit barnulni is :lol:

Viki
Én csak most olvastam, hogy mi történt Fannival. Örülök, hogy jobban van.

Franciska
Vasalás - én még csak az erőgyűjtésnél tartok :oops: A kupac szimpla látványa is kimerít...

Dimet
Tápi 2x, reggel és este. De újabban este egyáltalán nem fogadja el, és reggel sem issza meg az egészet. Én úgy tudom, hogy egy éves korig javallt a napi 2x-i tejci/táp, kinek mi van.

Jucu
Részvétem!
Azért (is) vagyunk, hogy időnként egymást segítsük. Ha az kell, hát meghallgatunk. Ha az kell, akkor meg osztjuk az észt :wink: Fel a fejjel csajszi. És bátran lehet panaszkodni, bár jobb lenne, ha nem lenne miről.

Taki néni
Aki megteheti, hívja bátran. Bár nem olyan, mint amikor az ember saját maga csinálja meg, de mégis ki van takarítva.

Ági
Hárman voltunk egy szobában, ami nálunk mindig problémás. Egyszerűen 1 és 2 körül kipattant a szeme, és baromi friss volt. Ha nem hagytuk, hogy rajtunk mászkáljon, akkor ment az üvöltés. Hiába a sok ringatás, simi, stb.

Miniliza
Gergőnek reméljük nem lesz láza már :wink:

mikegirl

Sziasztok,
meg sem próbálok visszaolvasni - eleve lemaradtam, aztán több mint egy hétig nem volt netünk, most meg lakásfelújításba kezdtünk, utána ha minden jó megy, költözünk. Brrrrrrrrrrrrrrrr, túl sok egyszerre, na mindegy.
Remélem, minden baba és mama jól van, szépen fejlődik (mármint a picik, merthogy én néha inkább visszafejlődést észlelek magamon, legalábbis a memóriámat tekintve mindenképp :( ). Mi is jól vagyunk, hál' istennek. Gyorsan dobok egy képet Zitukáról, hogy lássátok, a fakanállal már kitűnően tud bánni (az asztalt püfölni mindenképp :lol: ).

Mindenkinek puszik és gyógypuszik (remélem, az utóbbira senkinek sincs szüksége)!

Kép

italoman

Nem akarom elkiabálni, de Fanni jobban van :lol: Mondjuk még keveset evett napközben, de már alig köhög, és nem lázas. Remélem éjszaka sem lesz gond...
Azért jövő héten megyünk UH-ra és vérvételre, hogy bizti minden rendben van-e. Így nyugodtabban fogunk belevágni a nyaralásba. 3 hét múlva megyünk :lol:

horvviki

mamiblue, nagyon aranyos és ügyes Sebi :D

Nekünk superfitt szandink van, de Danus nincs elragadtatva tőle, mezítláb nagyon megy a jövés-menés, persze kis segítséggel, de szandiba nem akar.
Babakocsival szerencsénk van, dönthető, és imád benne lenni :D , áldom az eszemet, hogy anno ezt vettük meg. De nem terveztük levinni a partra /mármint a bkocsit/, mert a szállodától csak pár méterre lesz a víz :D .
Ági, írtad, hogy Eszter tejet iszik, ez tehéntejet jelent?
Nálunk már csak vacsira van táp, már szépen reggelizik velünk, tízórai pedig tejpép, alvás csak azzal van :D
Nívea 50-es faktorú naptejet használunk, de Daninak is már nagyon jó színe van :D , mint egy kis cigánygyerek
Viki, örülök, hogy Fanni jobban van :wink:
Italoman, szóval találtatok lakást?
Nagyon édes Zita :wink:

Kép
mona76

Mona,
végül mégsem találtunk lakást, pontosabban eladni nem tudtuk a meglevőt (amelyben eddig anyám lakott, de jóval nagyobb, mint az, amelyikben most mi vagyunk), legalábbis reális áron nem, iszonyat most a túlkínálat. Aki eladni próbál most, az gondolja meg, csak áron alul megy. :x Szóval végül úgy döntöttünk, hogy akkor a meglevőt tesszük valahogy lakhatóvá a magunk számára, de ez persze egyrészt totális felújítást jelent, másrészt még egy csomó átalakítást is, mert nagyon nem jó úgy a beosztása, ahogy van. Hát épp ezt szerettem volna megúszni azzal, hogy inkább másikat veszünk helyette, mert ez sem idegileg, sem anyagilag nem nagy élmény. De most már mindegy, remélem, viszonylag kis megrázkódtatással túlesünk rajta. Tovább már nem akartam várni, mert a jelenlegi állapot teljesen tarthatatlan, szegény kicsikémnek alig van helye a mozgolódásra, csodálom, hogy egyáltalán megtanult mászni. :)
Szóval mindenki irigyelek, aki nyaralni megy, nekünk ez asszem az idén kimarad, legfeljebb majd a rumli után pár nap valahol.

Viki,
most olvastam utána, hogy szegény Fanni beteg (volt?), akkor mégiscsak kellenek azok a gyógypuszik. :wink: Remélem, mire ezt leírom, már kutya baja, és te is megnyugodtál.

italoman

Mona, igen, házi tehéntejet kap. 8,5 hónapos korában vezettem be, először picit a tápba, majd egyre többet, most meg már csak egyszer van egy fél adag táp délutáni alvás előtt, mert túl sok lenne akkor a tej. Reggel-este tejcsi van, imádja :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok Lányok!

Jucu, nem tudok privit írni, valamiért, ezért a hotmail-edre válaszoltam!

Horvviki, rettenetes, hogy semmit nem tudnak tenni szegény kis Fannival, már hetek óta csak szenved, persze veled együtt, közben meg megesz az aggodalom! Most már tényleg reménykedem benne, hogy végre kaptok valami normális gyógyszert, ami lezárja a betegséget!!!
Puszi a kis homlokára!

Italoman, örülök, hogy újra látlak titeket! Te sem unatkozol, jól van.... :wink: Édes Zita baba a kis satyókájában!

húúúú, altatás, na látom nem vagyok egyedül! Miért nem alszanak ezek a babók??? Az ismerettségi körömben minden gyerkőc tök jó alvó éjjel is és napközben is. Az augusztusi babákkal mi a szitu?? Nekem is szinte le kell fognom a gyereket, hogy aludjon, már a méreg elfut és üvöltök csórikámmal, de csak stresszelem vele. Nagyon rá kell hangolódnom agyban a gyerekre, le kell nyugodnom, rákoncentrálni és akkor 5 perc alatt elalszik a kezemben, de csak kézben...... Mintha azt akarná, hogy én is aludjak vele, nyugodjak le.
Igazatok van, mintha lemaradnának valamiről, ha véletlenül elaludnának
:?

Cipellő, éppen ma vettem neki Salvus szandit, nagyon jó, csak még nem szokta meg! Tök jól fogja a lábát! Asszem többen ilyen szandit használtok!?

Kaja, nálunk nagyon bejön a HIPP-nek a Bababkekszes tejbegríz és a Tagliatelle tengeri hallal! Utánna meg olyan büdös a gyerek, mintha halpiacon fetrengett volna... Ja, meg a banánturmix,az nagyon megy! Tápit összeturmixolom a banánnal. Ági, meglepett, hogy Eszterke már tehéntejezik :shock: Nem fáj a poci, nincsenek kiütések?? Én még féltem ilyet adni, de lehet megkóstoltatom vele a tejcit.

Kép
h.bogesz

Miniliza, emélem nálatok is gyógyulnak a gyerkőcök!!! Mi a fenétől kapnak el ilyen nyavalyát myáron??? Dokinak van tippje?

Kép
h.bogesz

Bogi, semmi baja nem volt, szerintem megszokta a tejet még magzatkorában, annyit ittam akkor is. Imádom a tejet!

Ildi, örülök, hogy látunk!

És képek:

Kép áll

Kép közlekedik

Kép nyomorom :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Remélem a kisbetegek már gyógyulnak!

Mi tegnap lementünk a Balcsira! Olyan gyorsan, 1 óra alatt lent vagyunk, és hatalmasat pancsiztunk!

Mona: Sebi is meg csajok is mezitláb vannak az udvaron, de itt legalább tudom, hogy nem lépnek üvegbe, ami a játszótéren könnyen előfordulhat! :( Lenne 1 technikai kérdésem, gondolom, ha ennyi füvet nyírtok akkor van komposztotok, hogy néz ki? Mert nekünk van és kinyitottam múltkor az alját és ilyen zöld trutyi volt az egész , szerintem nem igazán ilyennek kéne lennie...nem tudom mi lehet a baj :(

Ági: Miért is nyomorogsz?

Én egyébként már fogytam, de csak ha 6-ossal kezdődik akkor ünnepelek :) Mona , neked gratulálok a 6-oshoz :)

mamiblue

Sziasztok!

Köszönjük a gyógypuszikat Mindenkinek!

Agnesgoboly: Eszterke kiköpött TE :lol:

Rólunk:
Fanni jobban van, bár még köhög, folyik az orra, de sokkal kevésbé, mint pár napja. Ma már nem volt lázas, remélem éjszaka sem lesz. Holnap 9-re viszem vissza a dokihoz.
Ma voltam az üzemorvosunknál (lejárt az alkalmasságim), és tök jót beszélgettünk. Neki is 9 hónapos a lánya. Meséltem neki Fanni betegségét, és teljesen megnyugtatott. A májmegnagyobbodás ilyen kis korban teljesen szokványos, csak a legtöbb doki észre sem veszi, vagy meg sem emliti az anyukáknak! Mondtam még, hogy a dokink kevésnek találja a 8 kilót Fanninál, szerinte ez is teljesen rendben van, átlag súlyú. Ő nem vinné vérvételre emiatt. Mindegy, most már elviszem, mert lelkiismeretfurdalásom lenne, ha nem vinném el. Igy legalább tényleg kizárunk mindent, vagy ha mégis lenne valami vitaminhiány, akkor tudunk rá reagálni. Mondjuk én egész terhességem alatt vashiányos voltam, azon nem lepődnék meg, ha Fanni is az lenne. Tőlem nem sokat örökölhetett :roll:

Ja, és elkaptam Fannitól a betegséget. 40 fok melegben én köhögök, folyik az orrom, szarul vagyok... De inkább én legyek beteg, mint Ő.

horvviki

Hello!

Viki: Jobbulást neked is! Te gyorsabban túl leszel rajta. Az a rossz a gyerekkori köhögésben, hogy olyan sokáig tart, nehezen múlik!

Ezt a hülye időt...mondjuk, most kicsit tudnám pakolászni csajok szobáját, de inkább a lustálkodás mellett döntöttem. :roll:

mamiblue

Mamiblue, rosszul írtam. Helyesen: "nyomorom" :D

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ági: jah! :lol:

Végre megvettük a járólapot a teraszra, ezek után már csak a sziklakert van hátra!:) Nem tudja vki, honnan lehet "olcsón" sziklákat "szerezni" ?!

mamiblue

írtam majd 1 oldalt és hol van????????????

Kép
mona76

Sziasztok Kismamik!

Elsőnek Fanninak jobbulást! Szegénykém, ő is meg te is Viki. Ez a bizonytalanság borzasztó. Hát nem igaz hogy nem tudnak már végre valamit mondani. A súlya miatt kár aggódni, minden gyerek más, ő éppen az alsó határát súrolja a korának megfelelő ideális súlynak. Hangus már 11 kg felett van, tehát ő meg hiper nagy méretűnek számít, de nem aggódom. A magassága is szerencsére megvan hozzá, mostmár a 86os ruhákat kezdjük kinőni.

Cipő kérdés: mi még mindig nem vettünk neki cipőt, azt olvastam hogy amig lehet a mezitlábas verzió a legjobb megoldás, igy én itthon a kertben nem erőltettem a cipőt, ha meg elmegyünk ráhúzok egy zoknit. Persze majd télre veszek neki cipellőt, de amig nem addig nem erőltettem, félek hogy még akarva akaratlun is ráaddnám.

Alvás: szerencsére (le is kopogom) nálunk ez nagyon jól működik. Reggel 9.30kor kel, majd délben visszaalszik (anyukájával együtt) aztán 3kor ébred újra és utána intenzív játék, majd 8kor fürdés és fél 9kor már ájuldozik, igy csak berakom az ágyába szájába egy kis tápi és 10 perc múlva mikor bemegyek betakarni már horpaszt. Engem viszont az aggaszt, hogy reggel csúrom pisisen szedem ki az ágyából, annyira sokat pisil éjszaka hogy a pelusa totál ereszt mindenhonnan. Nem tudtok valami extra vastag éjszakai pelust???

Voltunk már nyaralni is Balcsin 2x 1 hét barátokkal, nagyon jól viselte, voltak gyerekek 2 éves és 2,5 éves kisfiúk, a kislányom úgy eljátszott velük,l hogy szinte nem is vettük őt észre és szerencsére a megszokott rendszerünk (alvási) ott is működött. Aztán volt nagy sirás mikor hazajöttünk, azt éreztem hogy keresi a babákat.

Rakok rólunk pár képet, bocsi ha sok voltam egyszerre :D:D:D

Kép

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
sziszike77

Elszállt Mona sajnos, mindig mentsd el az irást mielőtt elküldöd, örökké problémázik a net.

Kép
sziszike77

Hello!

Mona: :(

Sziszike: Nagyon szépek vagytok! Miket csinál már Hanga?

Sebi is imádja ezt az úszógumit! Matikámat másfél évesen is csak nagy nagy rábeszéléssel lehetett beletenni, de akkor már ő is élvezte.

Most olvastam, hogy késik a családi pótlék...és tényleg, nekem nincs is a számlámon!:(

Jó hétvégét mindenkinek! Mi most itthon tevékenykedünk, most csinálják a gyerekeknek a homokozót!:D

mamiblue

Sziasztok!

Jelentem, jól vagyunk :lol: :lol: :lol: Nincs köhögés, nincs láz, nem folyik az orra (már nekem se) :lol: Remélem így is marad... De k...va szar másfél hetünk volt :?

Sziszike: irigyellek a két hét Balcsiért! Milyen nagy lány már Hangus is :lol:

Ma dédipapánál voltunk egész nap, bográcsoltunk. Pár kép máról:
Kép Kép Kép Kép Kép

horvviki

Sziasztok!

Bogesz, jót mosolyogtam, az alvás sztorin, de nálunk is detto ugyenez van, komolyan le kell fogni :lol:
Daninak is a Tagliatelle tengeri hallal a kedvenc :lol:
Ágnes, nagyon édes Eszter, látom ő is mezítláb van :lol:
Mamiblue, nálunk a bárány a komposztáló, ugyanis még csak gaz van a kertben nem fű, mert nem készült el az öntözőberendezés :roll:
Szikla: Csákvárról :wink:
Sziszike, nagyon édes Hanga, látszik hogy szereti ha fényképezik :wink:
Dani is ilyen súlyban van, már van pár 92-es rúcink, de nem kövér, hanem húsos, izmos, majd kitalálunk neki valami jó sportot :lol:
Cipő: párom is olvasta, hogy az nélkül tanuljon a gyerek járni :roll: , én meg félek, hogy utána majd nem tudom ráadni :roll: . Szóval megeggyeztünk, hogy itthon, cipő nélkül, ha megyünk valahová akkor kap cipőt :D
Viki, örülök, hogy jól vagytok, sajnos már mi is tudjuk, milyen ha beteg a pici :roll:
Nagyon édes Fanni, kis szépség és hogy alszik :shock:
Nálunk sorba jönnek a balesetek :cry:
Vendégek voltak, és mindenki mondta hogy figyelnek Danira, persze senki nem figyelt rá :x /6-an voltunk/ én pedig terítettem. Dani pedig lement 5 lépcsőn a komppal :cry: . Már nemtudom hogy ő vagy én sírtam jobban :cry: . Az volt a szerencse, hogy nem fordúlt át, és ki sem esett belőle :roll: , igy csak a lábát nyomta meg, és lett 2 kék foltja. Persze nem hagyott nyúgodni a dolog, fogtam szerencsétlen gyereket, sz@rtam a vendégekre és bevittem az ügyeletre. Teljesen jól van, a doki még viccelődött is, hogy még egy egészséges horzsolás sincs rajt :roll: .De aztán le is szúrt, hogy olyan nem létezhet, hogy valakinek nincs rajt a szeme a gyereken.
Persze senkit nem hibáztattam, mert én is ott voltam :oops: .
Tegnap pedig megindúlt mint akit kergetnek, lehajtott fejjel, neki a széknek :roll: , vérzett az inye, és lehorzsolta az állát :cry: .
Pedig probálok rá annyira figyelni, úgy szeretném elkerülni az ilyen baleseteket, de valamit nem jól csinálok :roll:

Kép
mona76

Kukorica Jancsi :lol:
Kép

Kép
mona76

Mona,
szerintem mindent jól csinálsz, csak sajna egyszerűen képtelenség az efféle (remélhetőleg kisebb) baleseteket mindig megelőzni. A múltkor én is a levegőben, már félig fejjel lefelé lógva kaptam el Zitukát, mert miközben egy pillanatra elfordultam a kisütendő husi felé, ő úgy döntött, izgi volna kipróbálni, milyen fejjel a konyhakövön landolni. :shock: Hát izgalmam az volt, kezem-lábam remegett a puszta gondolattól is, hogy mi lett volna, ha egy másodperccel később nyúlok utána. Egyébként én is állandó frászban vagyok, bármerre megy vagy nyúl, pedig még nem is jár... :roll: Anyasors, gondolom. :lol:

italoman

Hello

Mona: Sajna ha valakinek nincs vagy már régen volt kisgyereke, az nem tudja, hogy mire képesek! :( Bele kellett volna nyomni a kezükbe...fogják meg, akkor csak foglalkoztak volna vele...

Ildikó: Nekem Tamarám egyszer kisett az auchanban a bevásárlókocsiból...:( fejjel a kőre, már nagyobb volt...sőt egyszer egy esernyőkocsiból is kiesett a betonra, mondjuk akkor inkább hasalt :(

mamiblue

Judit,
jesszus, bevásárlókocsi? Gondolom, lett néhány ősz hajszálad hirtelenjében. :shock: Azt elfelejtettem írni, hogy Zita a babakocsiból készült kifejelni, brrrrr! De azért némiképp megnyugtattál, hogy mással is előfordul, sőt, ha bekövetkezik a baleset, még azt is szerencsésen meg lehet úszni. Azért persze nem próbálnám ki... :?

italoman

Ja, a képeket meg majd' elfelejtem megdicsérni, nagyon édesek! És külön öröm, hogy Fanni végre megint egészséges. :)

italoman

MOna ne aggódj ez a gyerekek sorsa. Sajnos tényleg örökké figyelni kell rájuk, egy szabad másodperc sem lehet, mert egyből meglehet a baj. Én múltkor beleraktam egy fingnyi kádvizbe, aztán a elfordultam kiöbliteni a zuhanyzót, mert ott mostam le a kakát, erre mire visszafordulok (ez kb 4 mp volt) már a viz alatt volt! Aztán a múltkor hiába vannak ledugózva a konnektorok, valahogy a kis ujjaival kiszedte őket. Aztán amikor függönyt mosatam e1 mp alatt már ott volt a létra felső fokán.
Engem is most ez zavar legjobban hgoy mindenhova felmá
szik. Kipakol a dobozából és felszámik a tv-jéhez, az ülőgarnitúráa stb.
Nem jár még, bátortalan, de minden mellett haladunk.

Kép
sziszike77

mona: itthon mezitláb van hangus, persze ha megyünk valami olyan helyre akkor de csak akkor cipő, azaz szandi, de inkább zokni

Kép
sziszike77

Kép Kép

Ilyen volt...ilyen lett!:D

mamiblue

Judit,
ez jobb, mint a fogyókúrareklámok (előtte - utána :D ). De hová lett a kutyus? Beépítettétek az útba? :lol:

italoman

Hello!

Ildikó: Kilakoltattuk...:)

Azt álmodtam, hogy terhes vagyok...már mozgott, és kislány, már nevet is választottam neki, csak arra már nem emlékszem :) De szerencsére felébredtem...:D

mamiblue

mamiblue, nagyon szép lett a kertetek :wink:

mi hajnalban indulunk Kép , írjatok sokat, dobjatok sok képet mire megjövök.
Pussz! Kép

Kép
mona76

Mona: Érezzétek magatokat nagyon jól!:) Csinálj Te is sok képet!!!!

mamiblue

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?