Új privát üzeneted érkezett!

Volt már vkinek terhesen erős bélgörcse, esetleg hasmenéssel vagy székrekedéssel? Mit lehet ennek tenni? Gyógyszer (pl. no-spa) kívül milyen jó megoldás lehet? 9. hétben járó kismami vagyok és tegnap este narancs evés után fájdultak meg a beleim és kezdtek furcsa mozgolódásba, aztán a végén átcsapott bélgörcsbe. :( Sajnos a végén nem bírtam és bevettem egy no-spat. Volt is utána bűntudat..

Kép
Kép
Kép
 
 


Látom ilyesmi senki mást nem kínoz. Úgy néz ki ez csak bennem koncetrálódik, ráadásul erősen. :( Tegnap görcsökkel kórházba szállított a mentő. Olyan görcsölésem volt, hogy csak nyögni és fetrengeni tudtam. Azt hittem a babámmal van baj. Ott UH és nagy megnyugtatásként kiderült, hogy baba jól van, él, mocorog. :) Utána meg a mellékhelyiséget is megjártam, hasmenés lépett fel, utána a görcsök is alább hagytak. Orvos megvizsgált, nem talált semmi gyanúsat. Sok magnéziumot írt elő. Sajnos azóta is kellemetlenül feszülget a pocim, éjszaka is fájdogált, de a görcsök már nem lépnek fel úgy mint ahogy tegnap az az iszonyatos fájdalom..

Kép
Kép
Kép
 
 


aida!

Megoldódott a görcsölés? Mert nekem egy jó barátnőm, aki 8 hetes terhes ugyanígy járt, holnap megy dokihoz. Kiváncsi vagyok, veled mi lett.
Erika

Kép
 

 
 

Sziasztok.
Én hasonló cipőben járok, Mióta terhes vagyok, időnként éjjel arra ébredek, hogy iszonyú görcseim vannak. Általában utána mennem kell wc-re, hasmenés szerűség......
Heti 2-3 alkalommal szokott ez fellépni. A leglső alkalommal én is nagyon megíjedtem, nagyon sokáig tartott, és iszonyúan görcsölt, én is No-Spat-t vettem be.
Arra gyanakszom, hogy valami hormonális oka lehet a dolognak.

Erika, barátnődnek mit mondott az orvos?

Üdv. Andi


Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Csak most olvastam, hogy van más is aki hasonló cipőben jár. Én is voltam orvosnál akkor, nem láttak semmit, így nem volt különösebb teendő csak a magnézium szedését javasolták.

Azóta ezek elmúltak, már 18 hetes vagyok, ma léptem a 19. hétbe és a babóca jól van. Azonban sajnos 1-2 hete a méhen keményedik és görcsöl:( ezzel is voltam orvosnál, szintén semmi, sok-sok magnézium..

Veletek mi lett/van??

Kép
Kép
Kép
 
 


Szia!
Ez a keményedés is szerintem alkati dolog is lehet, nekem az előző terhességemnél és végig keményedett, sőt már most is, pedig csak 10 hetes vagyok.
Én magne b6-ot szedek rá, ez elég jó. Meg persze pihenés, kevés idegeskedés. Ha fáradt vagyok, vagy feszült, főként akkor jön elő.

Én a bélgörcsök miatt nem szóltam a dokinak egyenlőre, most pár napja nem volt szerencsére, de minden wc-zés előtt szokot "csikarni" a hasam. Utána elmúlik.

Üdv. Andi


Kép

Kép
 
 


Aida!

Barátnőmnél megoldódott a dolog, mert valamilyen bacit kapott be és attól lehetett. Most már jól van :lol:

Kép
 


erika: Örülök, hogy a barátnődnél megoldódott a dolog. Kellemes várandós hónapokat kívánok neki!

andus: A sok keményedéstől nem féltél?? Nem aggódtál a babád miatt? Ilyenkor hogy fájhat szegénynek amikor rágörcsöl a méhem.. Én mindig erre gondolok. :(

Kép
Kép
Kép
 
 


Aida, igazából nem gondoltam bele ennyire, hiszen azért őt védi a magzatvíz, ha begörcsöl a méh izomzata, neki nem hiszem, hogy kisebb lenne ettől a helye mondjuk, hiszen a benne lévő folyadékot nem tudja összenyomni.

Az éjjel megint a szokásos hajcsikarásra ébredtem, aztán egy negyóra szenvedés után hasmenés.... Már kezd idegesíteni a dolog :(

Üdv. Andi


Kép

Kép
 
 


andus remélem igazad van és a magzatvíz megvédi szegényemet.

Az éjjeli hascsikarást meg sajnálom. :(:( Jobbulást!

Kép
Kép
Kép
 
 


Hát a sok méhgörcsömnek meg lett az eredménye. :( Ma megrövidült méhnyakat állapított meg az orvos. Még az a szerencse, hogy legalább a méhszáj zárt. Egyelőre.

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok! Új vagyok, de a görcseim régiek. Félek. Hiába látott orvos, nem hiszem, hogy csak bélgörcsöm lenne. Több mint egy hete feszítő hasmenéssel küzdök. Mindig olyan érzés, mintha na most jön meg a havim. Nem hiszem, hogy egy terhességnél ez normális lenne. Szerintetek?
Danna
 
 


Szia Danna!
Szerintem ne aggódj, ha nem látott gondot az orvos, akkor biztosan nincs. Ha nincs vérzésed vagy a méhed nem keményedik feltűnően, akkor igenis csinálhatja a beled. Nekem minden reggel azzal indul, hogy fáj az egész pocim majd, majd hascsikarás és Wc. A baba nyomja a beleket. Ja és fő a nyugalom! Az is okozhat görcsölést. Az ijedtség és a stressz.

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Nem akarok beleszólni de egy oldalon összehasonlítottak magzatvédő vitaminokat(már nem tudom hol láttam bocs!)De a Gravidát az Elevitet és a Maternát és ebből egy okoz ilyet(nem tudom melyik mert én nem szedek ilyet csak vasat,folsavat,és a 36.hétig Magnéziumot)Az egyikről írták,hogy több embernél görcsöket és hasmenést okoz.Szóval csak gondoltam megírom,hátha segít.Sziasztok:Éva
 


szerintem csak az elevit jó,az nem okoz panaszt,csak jó hatású és minden orvos ajánlja,én szedtem ,de csak a 6.héttől a 3.hónapig.

 
 


Sziasztok!

Leírom a tapasztalatomat, hátha segít vkinek :)

Nekem a terhességem kezdetétől erős bélgörcseim voltak, 5 napig feküdtem kórházban is, mozdulni sem bírtam. a végén már enni sem mertem annyira féltem a fájdalomtól.Azt hittem, hogy vmilyen étel váltja ki.
Végül elhagytam az elevitet(amit a terhességem elejétől szedek) és egycsapásra megszüntek a problémáim.Sosem gondoltam volna, hogy ez okozza, de már napok óta jól érzem magam(mióta abbahagytam a vitamint) ,ehetek bármit :D
 
 


Sziasztok! Látom régi téma, de nálam most aktuális. Remélem érkezik megnyugtató hozzászólás. Második babám várom, és a 9. héten hajnalban hihetetlen görcsös hasi fájdalmam volt szeptemberben. Székelési inger és ritmikusan visszatérő nyomási kényszer, de semmi eredmény. Földre roskadtam, nem bírtam mozdulni, beszélni is alig, merő víz voltam és remegtem. Férjem kórházba vitt, útközben egyszer volt hasmenésem. Beérve uh a babának meg a szerveimnek, mindent rendben találtak. A cukrom magas volt, éhgyomorra 7. A testhőm 33-34 fok között volt. Többször mérték, és nem akarták elhinni. Aznap óránként rámjött a görcs éjjel kettőig, és a wc-be minden alkalommal habos vízes vért produkáltam a végbelemből. Végbéltükrözés is negatív lett. Gasztroenterelógus mindent rendben talált úgy másfél héttel ezután. Fertőzésekre és chron betegségre meg colitis ulceroza-ra negatív lett a széklettenyésztés, és a tüneteim is megszűntek nagyjából 2-3 héttel ezelőttig. Azóta rég nem szedek elevitet és 20 hetes terhes leszek mindjárt, a héten két éjszaka is hirtelen bélgörcseim voltak, székelési inger, és nagy nehezen lazább széklet. Ez 2-3-szor egy pár óra leforgása alatt, majd lassan megszűnik. Eléggé aggaszt a dolog, mert a doki vastagbél tükrözést akart, de akkor nagyon valószínű, hogy a baba nem bírta volna ki, vissza se mentem inkább. Ugyebár röntgen stb kizárva, most izgulok itthon pici lányommal, hogy kibírjuk a leendő kisöcsivel a hátralevő időt egészségben. Azóta a cukorterhelés is teljesen jó lett, a pajzsmirigyem meg az előző terhesség óta odafigyelő kezelés alatt áll. Nem tudom minek mi köze lehet egyáltalán egymáshoz, de örülnék, ha valaki hasonló tünetek után ép babájával és önmagával reagálna levelemre. Köszönöm!
 


En mar parszor jartam igy.Leirom mert en is kivancsisagbol erre tevedtem,kesobb hatha hasznos lesz valakinek.Nekem kislanyomnal is volt 2x ilyen belgorcsom,es mostani terhessegemnel is tegnap estem tul a masodikon.Nekem van egy teoriam.Terhesen az emesztes lelassul,hogy minel tobb tapnyag tudjon felszivodni ugyebar.Nem veletlen a terhessegi szorulas.Namost en is alapvetoen minden nap kuzdok a wc-n.Kislanyomnal pl gyanitom kaja valtotta ki a hasmenest,akkor epp antibiotikum kurat kaptam,en meg jol bekajaltam tojasbol.Most ideget ettem elozo este,ezert jott ki rajtam ejjel a feszko.Sztem.Namost az en kovetkeztetesem a kovetkezo.A hig szeklet (tokmindegy,h az kaja miatt vagy idegeskedes miatt akarna gyorsabban tavozni),nem tud,amig ugyebar a vastagbeleinkben sorban allnak a rendes szorulasos szekleteink. Addig oda-vissza-oda-vissza szaladgalasra kenyszerul a higabb verzio a beleinkben,amire jonehanyan erzekenyebbek vagyunk.Masnak mig meg sem kottyan,addig nekunk ez borzaszto fajdalomkent jelenik meg(lever a viz,ajulaskozelseg,hanyinger,hanyas).Ahogy szepen lassan tavozik a rendes formalt szeklet es kesobb a hasmenes is ezaltal tavozni tud,elmulnak a panaszaink.Legalabbis nekem.Ahogy minden kijott,ugy szepen el is mulik minden kellemetlenseg.En pl nem merek onmagaban gyumolcsot enni,mert felek,hogy az keresztul akarna szaladni rajtam,mig mondjuk egy lassu felszivodasu szenhidrattal teli ebed lassan halad vegig az emesztocsatornamon.Ez utobbi lehet hulyeseg,de hogy a belfajdalmakat a hig szeklet okozza a gyors rohangalasaval mert a kemeny tarsai epp elzarjak elole az utjat,abban majdhogynem biztos vagyok.
 


Szia krysztinna! A bélgörcs téma engem is érint,mivel nekem idág nem volt gondom az emésztésemmel.Reggelente mindig arra ébredek hogy rettenetesen fáj a hasam és olyan érzés mintha gáz csikarná az egész hasamat.Oltárira fáj még a lépcsőn se tudok felmenni a klotyoig.A következő vált be , lefekvés előtt citromfü teát iszok.Reggel és napközben meg evés után menta tea!! Én cukorral iszom mindkettöt mert az édesség vágyam elmult de a teába kivánom az édeset.Még ami tabu téma az a pukizos effektus!!Hát én azthiszem tulszárnyaltam nö létemre a férfiakat ebben. Ezek a teák ezt is orvosolták!Probát megér,nem vagyok gyogyszerszedő párti.,nospát sem vennék be.
 
 


@skarakayes:


Szia, mi lett Veled? Rendben megszületett a babód? Szülés után elmentél vastagbél tükire? Én vagyok a fórumindító. Nekem azóta két terhességem volt, 2015-ben és 2017-ben. Mindkettőnél visszatérően erős bélgröcseim voltak, de a legutolsónál, 2017-ben 34 hetesen nekem is véres hasmenés lett az egyik ilyen görcsnek a vége. A görcs nagyon erős volt, levert a víz és nem bírtam kiegyenesedni. Kórházba kerültem, ahol szteroidos végbélkúpot adtak és azt kérték, hogy szülés után menjek vissza tükrözésre. A tüneteim szülés után nem tértek vissza, tükrözésre végül nem mentem. Veled mi lett utána? Nagyon kíváncsi lennék.

Kép
Kép
Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: