Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Erazmusz!

A terhesség alatti bővebb folyás (semmi fertőzés nem volt), normális a szülés után 6 hónappal is? Ez még betudható a hormonoknak? A baba csak szopik, a menstruáció még nem tért vissza, semmiféle fájdalom, szag stb. nincs, pont olyan, mint a terhesség alatt.

Válaszodat köszönöm,
Panna
panna
 


Kedves Erazmusz!

A nőgyógyászomat nem akarom ezzel zargatni, de jó lenne, ha így látatlanba (bár elég nehéz), tudnál segíteni nekem.

A combom ahol végződik, és kezdődik a szeméremdombom, (a bal oldalon), de inkább a szeméremdombon, egy hosszúkás kb 3 cm-es dudor lett. Ami estefelé, ha sokat mászkálok (és egy két éves mellett ez nem csoda), fájni kezd, olyan izomláz-szerű fájdalommal. Reggel ugyanez, de akkor fáj a másik oldalon is.
Ez mi lehet?

Köszönöm előre is:

Vakond
Vakond
 


Jajj de hülye vagyok!!!

22 hetes várandós vagyokKép

Vakond
Vakond
 

 
 

Kedves Erazmusz!

Néhány hónapja P4-es citológia miatt konizációm volt.A műtét elég nagy területet érintett,HPV-t gyanítottak a háttérben.Azóta már volt kettő P2-es eredményem.
A kérdésem az,befolyásolja-e a teherbeesést az,hogy ilyen műtétem volt?(Már kétszer szültem,mind a kettő alkalommal császárral).

Köszönöm a választ.
Ancsa
Ancsa
 


Erzamusz eltűnt? Régen nem írt...

 


Kedves Erazmusz!
PCO syndrómám van. Tavaly novemberben laparoszkópiás műtéttel, be"karcolgatták" a petefészkeimet.Azóta, nagyjából rendben megjön a menzeszem.29-3(egynehány) váltakozik.Elkezdtem most a Clostylbegit szedését úgy ,hogy a menzesz 1. napjától az 5. napig napi egyet.A nődokim elutazott, és sajnos az utasításait, amit leírtam, valahová elkutyultam, így most nem tudom, mikor van a peteérés, mikor kell akcióba lépnünk?Kérem segítsen!Válaszát köszönöm, Ildikó
Névtelen
 


Kedves Erazmusz ,milyen időközönként tudsz válaszolni,vagy ne ezen az oldalon keressem a választ?
kagnes22
 


Ez engem is érdekelne........Kép

Vakond
Vakond
 


Ildikó, van egy oldal ami a clostyval foglalkozik, ott szerintem kapsz választ a kérdésedre. Kép

Gina
 


Sziasztok!Még mindig nem kaptam választ.Tényleg lányok,mikorra lehet várni hogy Erazmusz válaszol?Vagy ne itt keressem a választ?
kagnes22
 


Szerintem el lehet felejteni Erazmuszt. Jobb dolga is van nálunk. Csákány doktor (Csákány M. György) valamelyik topicban segít sűrűbbenKép

Kata
LadányiKata
 


Kedves Erazmusz,

az lenne a kerdesem, hogy meg lehet-e allapitani valahogy, ha valakinek egy korabbi (kb. 20 evvel ezelotti serv) mutete nyoman osszenovesek keletkeztek a hasuregben? Ultrahanggal, vagy hasonlo veszelytelen modszerrel? Egy ilyen regi mutet mennyire noveli a csaszar eselyet?

Nem olvastam vegig az egesz topicot, de az elejen eleg sokat irtal a homerozesrol, meg arrol, hogy vegbelben kell merni, nem szajban. En azt hallottam huvelyben kell merni. Errol mi a velemenyed?
Udv,

Moni(c)
 
 


Monic Kép
Amíg Erazmus nem jön a hőmérőzéssel kapcsolatos kérsedre szívesen válaszolok.
Hüvelyben és végbélben hasonlóan pontos eredményt kap az ember. Ha végbélben méred, akkor nem áll fenn annyira a fertőzésveszély.

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


sziasztok! Lenne egy kerdesem, nem voltatok meg ugy hogy nögyogyaszati vizsgalat es kenet vetel utan a következö napon verezgettetek? Mi lehet az oka? Remelem nincs semmi gond. Nyugtassatok meg. Köszi.
 
 


Szilvi Kép
Nem megfelelő levétel ill. gyulladás okozhat ilyet legjobb tudomásom szerint.

Orsi
KépKépKép
 
 


Sziasztok,

Orsi, koszi a valkaszt.
Akkor mar csak az a kb. 20 eves muteti heg a kerdesem Erazmuszhoz, vagy ahhoz, aki tudja...
Udv,

Moni(c)
 
 


Kedves Erazmusz!
Furcsa problémám van, nem tudom, mit kezdjek vele...
Évek óta nincsen spontán menstruációm. Épp kivizsgálás alatt vagyok az 1. Klinika meddőségién. Ott mondták: nincsen egyetlen petesejtem se. A jobb petefészkem csökevényes, a bal inaktiv - azt mondják, teljesen üres! Erőssen hízom, bár harcolok ellene. A legkellemetlenebbek pedig a hőhullámaim: most már óránként teljesen leizzadok és fulladozom...Úgy érzem magam, mintha változó korba léptem volna...Létezik? 26 éves vagyok!
 
 


Kedves Erazmusz!

Szeretném tudni mire is jó a Turinál nevű gyógyszer. Amikor a fiammal terhes voltam az első 3 hónapban szedtem orvosi javaslatra.
Azóta ismét volt egy terhességem ami 8 hetesen sajnos spontán megszakadt. Lehetséges, hogy ha szedem megmaradt volna a terhesség????? (Nem írták fel) Hormonvizsgálat nem volt, állítólag nem indokolt.
Félek ha megint teherbe esek, esetleg megint baj lehet...

Bellana
 
 


Nem akarom Erzmusz kenyerét elvenni, nem is igazán vagyok szakember, de hátha:

Amúgy szerintem ebben a topicban, ha már erzamusz felszívódott, segítsünk mi egymásnak, amiben tudunkKép


Monic: Szerintem simán uh-val meg lehet nézni. Körzeti orvos ad beutalót. Miért gondolod, hogy összenövéseid vannak? Szerintem egy 20 éves műtét nem befojásolja a mostani terhességet.

Anonimus: Háát ez tényleg nagyon úgy hangzik, mintha korai klimaxot produkálnál. De hát az I. sz. nőin nagyon jó kezekben vagy, biztosan tudnak neked segíteni. Én valamiért (totál magánvélemény) valami lelki dologra gondolok. Nem ért valami nagy megrázkódtatás az utóbbi időben? Előtte minden ok volt? A bal petefészkedet kéne "munkára" fogni. Szerintem valami gátló tényező lehet a dologban. HA lelki nincs, a fizikait-biologiait hidd el, megoldják a klinikán az orvosok.

Kata
LadányiKata
 


Monic!

Azt, hogy lettek-e összenövéseid csak egy újabb műtéttel lehetne megállapítani, hacsak nem olyan durvák, hogy külső tapintásra is érezhetők.
Minden sebészeti beavatkozás növeli az összenövések esélyét ill. számát.
Nekem is volt régen hasi műtétem, meg azóta több is, de nem volt szükség császárra.
Ha az összenövés nem érinti a petefészkedet és petevezetődet, akkor emiatt tuti nem lesz gond a teherbeeséssel.

Annamari
 
 


Kedves Kata!
Köszi a bátoríró sorokat!Aranyos Tőled, hogy így figyelsz másokra!
Egyébként keddre időpontot kaptam az 1.Klinika "fő-fő" dokijához (a neve dr Urbancsek) Nem jövök el anélkül, hogy választ ne kapjak a kétejeimre...!
 
 


Anonimus!

Gondolok rád keddenKép Majd írd le mi történt, nagyon kiváncsi vagyok. (akár magánba ha ide nem akarod) Remélem tényleg lelki gond. De van egy nagyon ügyes természetgyógyász ismerősünk, én úgy érzem, "az inaktív" petefészkedet biztosan jobb belátásra lehet bírni.

Puszi: Kata
LadányiKata
 


Drága Kata!

Csuda dologra jöttem rá az előbb! Rákattintottam a nevedre és láss csudát...
Nem hiába: nagyon kezdő vagyok én még ebben a Társalgásban!
Láttam egy fotót a kis légtornász-palántádról, és örömmel olvastam, hogy most is kisbabát vársz! Biztosan nagy boldogság...
Akkor (ha tényleg nem bánod) majd megírom, mi volt a dokinál: az email címedet megtaláltam a "profilodon".
Na szia! - Anonimus (született szintén Kata) -
 
 


Kedves Erazmusz!

Azt szeretnem megkerdezni, hogy terhesseg alatt az Elmex gel hasznalhato-e?
Névtelen
 


Kedves Mindenki /akit erint/!

Azt hiszem az irasom sokakat megbotrankoztat, de ez egy velemeny es nem kivanok vitatkozni senkivel se a nezetemet illetoen.
Sajnalom, hogy ennyire hutlen emberek vagytok. Azert, mert Erazmusz nem er eppen ra segiteni nektek akkor mindjart menjunk egy masik doktorhoz /aki egyebkent egy kontar, szerintem/. Hol van itt a huseg vagy egyaltalan csak a megertes?
Azt senki nem veszi figyelembe, hogy hanyszor hany ejszakat veletek toltott, hogy nektek valaszoljon, segitsen. Es ezt tette minden erdek nelkul, mert O nem innen gyujti a betegeit mint Dr. Csakany.
Aki ugy gondolja, hogy az ido nem penz az elegge buta ember, szerintem.
Nem kell mindig onzonek es en centrikusnak lenni!
Névtelen
 


Kedves Névtelen,
nem értelek. Az ember attól kérdez, aki válaszol... Amikor Erazmusz éjszaka itt volt akkor tőle, amikor más, akkor mástól. Tudod, ha nincs sonka a boltban, akkor veszel párizsit. Vagy fordítva. Mert szerintem ilyen is volt. Kit érdekel, hogy ki honnan szerzi a pácienseit? Van aki szem előtt, van aki nem.
Morgó
Névtelen
 


Na ja.

Méghogy nem innen szedi a pácienseit. Dehogynem.
Azért két hónapja nem válaszol. Ez egy kicsit sok, nem? Két szót írhatott volna, hogy bocsika, de elmentem nyaralni, stb, addig ne számítsatok rám.
Miért lettünk hűtlenek? Azt írta Kata, ha valakinek kérdése van (ami esetleg nem ér rá két hónapot) menjen a Csákány dr-hoz. Nem hinném, hogy ez hűtlenség. Itt meg, ha tudunk segíteni miért ne tennénk??????

PL: Az elmex gélre rá van írva biztosan, hogy használható-e terhesség alatt. De szerintem biztosan.

Kuka
Névtelen
 


Na ja.

Méghogy nem innen szedi a pácienseit. Dehogynem.
Azért két hónapja nem válaszol. Ez egy kicsit sok, nem? Két szót írhatott volna, hogy bocsika, de elmentem nyaralni, stb, addig ne számítsatok rám.
Miért lettünk hűtlenek? Azt írta Kata, ha valakinek kérdése van (ami esetleg nem ér rá két hónapot) menjen a Csákány dr-hoz. Nem hinném, hogy ez hűtlenség. Itt meg, ha tudunk segíteni miért ne tennénk??????

PL: Az elmex gélre rá van írva biztosan, hogy használható-e terhesség alatt. De szerintem biztosan.

Kuka
Névtelen
 


Kedves Erazmus!

Van egy kérdésem, lehet, hogy nem olyan fontos, de engem idegesít.

Szóval van egy egyéves fiam, szopik... korához képest sűrűn. Ciklusom eddig 36 napos rendszeres. Kistesó dolgon rajta vagyunk, de nem jön össze, a szopi miatt, ez eddig oké. Csak reménykedem, hogy mégis. Az utolsó mensi 4 nappal előbb jelentkezett. Már majdnem azt hittem rendesen fogok mensisni. Illetve, hogy rövidül a cikulusom. DE nem. 4 napig napi 2 csepp rózsaszín valami jött. Aztán teljes erővel megjött másfél napra, utána barnás két napig, utána megint megjött egy napra, aztán elmúlt másfél napra (éjszakák is beleértve) és most megint barnás... Most mi vaaaan?
A rózsaszín izénél még reménykedtem ogy baba van a dologban, de most meg bosszankodom, hogy mi lehet és csak reménykedem, hogy minden okés odabent.

üdvözlet
sasha

Kép
 
 


Sasha!

Ez elég fura, nem biztos, hogy "normális".

Nőgyógyászhoz kéne mened szerintem, csak Ő tudja megállapítani, mi a baj. Mert ha baba is van a dologban, akkor se jó, ez az össze-vissza vérezgetés....

Erzamuszra ne várj szerintem....

Kata
Kata
 


Kata!

Köszönöm, hogy szakítottál rám időt!
Kedden csináltam egy tesztet és pozitív lett, bár igen halványan, de pozitív. Addig vergődtem, hogy elrohantam 6-kor egy dokihoz, de Uh-n nem tudta megerősíteni sajnos, mert már ki volt kapcsolva, kézzel meg nem vizsgált, mert kis terhességet úgyse érezne tapintással. DE szerinte ez a vérezgetések ellenére is terhesség, és szerinte a szoptatás miatt lehetett, de egyébként is előfordul ilyen nem szoptató anyukáknál. 29-én délelőtt megyek vissza Uh-n megnéz. Úgy örülök és annyira izgulokKép

puszi és Kellemes ünnepeket mindenkinek.

sasha

Kép
 
 


Ja igen!

Az összes terhességi tünetet produkálom egy kivételével. A cicim nem fáj, de hányingerem van, pisilhetnékem, szédelgek, és baromi érzékeny tudok lenni, de ezt az utóbbit szivesen lecserélném a cicifájásra, mert utálok nyafogni és bizony néha azon kapom magamKép Na meg miért kell azért még bőgni is?Kép Szóval a dolgok kezdenek klappolniKép Ezek a tünetek vasárnap óta vannak, bár a párom szerint már előtte is kicsiz zizi voltam.

sasha

Kép
 
 


Az Elmex gél használhato terhesen, ajánlott is, olvastam. Én azota használom is. Sajnos a forrásra már nem emlékszem.

Sasha! Nem sokat kell várnod már a vizsgálatig, remélem minden rendben lesz!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
 
 


Sasha!!!!!!!!!!!!!!!

Jajj, nagyon örülökKép

Akkor tuti terhes vagyKép Ha szoptatsz (hát persze) akkor vérezgethetsz nyugodtan ilyen piciket. Én úgy tudom (de ettől függetlenül nagyon sokan szülnek meg úgy, hogy még szopik az előző gyerek), hpgy a szoptatás oxitocint termel, ami méhösszehúzódást eredményez. Ez okozhatja a vérezgetést. De én (kihangsúlyozom, csak ÉN) nem szoptatnék, a biztonság kedvéért. De én ilyen para vagyok. Mindazonáltal büszke lehetsz rá, hogy Gabi még mindig szopik. Én is az lennékKép Csak valahogy most Cory jutott eszembe. Ő is szoptatott, és Zsombi a 33. hétre született. Nem tudom, összefügg-e, de én tartanék tőle (CSAK ÉN)- szóval a dokival feltétlenül beszéld meg, tanácsolja e a dolgot.

Puszi, minden jót, és gratulálok!!!

Kata
Kata
 


Kata!

Mégse vagyok terhes. Téves volt a pozitív teszt, vagy volt baba, de mire odaértem a dokihoz már nem. Pedig nem véreztem... csak akkor. VAgy még volt annyi babás hormon a szervezetemben, hogy kimutatta, vagy a ciszta okozta ami a bal petefészkemben alakult ki...

Szóval ez van.
sasha

Kép
 
 


Ó, sajnálom...

Na majd a jövő hónapban. Olyan PG/53 tesztet vettél már? Nekem az jött be elég hamar.

Ne szomorodj el !

Puszi: Kata
Kata
 


Sziasztok!

Nem olvastam át a topikot,de azt hiszem,ide írhatok.
Én november végén hagytam abba a háromhavi fogamzásgátló injekciót,és azóta sincs menzeszem.Megemlítettem a háziorvosomnak,aki átutalt a nőgyógyászhoz,mivel ez nem lehet normális.Nem sok ideig,kilenc hónapon keresztül kaptam a szurikat.Tavaly januártól egyáltalán nem volt havim.
Csak azért kérdezem,mert nincs kedvem megint egy vizsgálatra menni.

Köszi a válaszokat.
Kriszti.
Lilien
 


Már csak azt nem írtam,hogy mire vagyok kíváncsi:szerintetek ez normális,vagy inkább menjek el a dokimhoz?

Köszi.
Kriszti.
Lilien
 


Lilien
Igaz nem ismerem az injekciós fogamzásgátlást, de az a véleményem, hogy lassan 2 hónap után már nem normális, hogy nincs menzeszed. Szerintem felborult a hormonháztartásod, ezért nem jött meg. Én a helyedben sürgősen felkeresnék egy nőgyógyászt és hormonszintet nézetnék vele. (És van olyan hormontartalmú készítény, ami "meghozza" a menzit, de azt csak orvos írhatja ki, nem tom mi a neve). De a másik lehetőség, hogy babás vagy és azért nem jött meg, ha ez kizárt, akkor csak az első lehetőség áll fent. Én a te helyedben hétfőn a nőgyógyásznál kezdeném a napot egy alapos vizsgálaton bármennyire is nincs kedvem hozzá.

Nadine

Nadine
KépKépKép
 
 


Szia Nadine!

Köszi,azt fogom tenni.Kizárt,hogy terhes vagyok,semmiféle tünetem nincs rá-meg nem is igen lenne most mitől.Viszont már októberben lett egy fincsi kis depresszióm,amiből nem nagyon tudok kilábalni még gyógyszer mellett sem.Viszont hormonzavartól ez is kialakulhat.Összeszedem magam és meglátogatom a nőgyógyászomat.

Kriszti.
Lilien
 


Doktor Úr!
Egy éve nem szedek már fogamzásgátlót (continuin) körülbelül ugyanannyi ideje nem is szoptatom most két éves fiamat. A menzeszem viszonylag rendszeresnek mondható. A fiammal is ennyit küzködtünk anno. Akkor egy röntgen után sikerült teherben maradnom, ahol a petevezeték átjárhatóságát vizsgálták. Lehetséges, hogy ez most is segíthetne?
Bogyessza
 


Kedves Erazmus es többiek! November konizaciom es mehkaparasom volt, mert P4-es eredmenyem volt. Januarban a kontrolon mindent rendben talalt az orvos. Most egy-ket alkalommal szeretkezes utani napon egy kicsit verzek. MI lehet ez? Akinek van valamilyen informacioja kerem irjon. Elöre is köszönöm.
 
 


Szilvi!

Méhszájseb. Nem vészes, de menj dokihoz, leecseteli pár alkalommal.

Maszat
 
 


Hello,

Feleségemnek intramurális miómája van - hat hetes terhesség mellett. Egy éve még csak 6 x 7 cm-es volt, (fél éve is). Két orvos függetlenül azt mondta, amíg ki nem vetetjük, addig nem esünk teherbe; - míg gondolkoztunk ezen, mégis teherbe estünk. A mióma azonban már 11 x 11 cm -es lett és egy hete nyomja a bal oldali vesevezetéket (ha jól mondom. Azt, amelyik a vesétől a hólyagig megy). Nőgyógyászunk és urológus is Double J berakását javasolja (pár héten belül), bár ilyen sok idő alatt (32-34 hét plusz még pár míg kivehetnék) problémás lehet. Egyébként jól be vagyunk ijedve, hogy elveszítjük a babánkat.
Merthogy ezt mondják: 1) vetessük el míg kicsi a magzat, nehogy vetélés esetén akkora vérzést okozzon, hogy a méh kivétele elkerülhetetlenné váljon. 2) ha elvetetjük ÉS sikerül a mióma eltávolítása ÉS megmarad a méhünk, akkor a) vagy teherbe esünk újra, vagy b) nem, és ha igen, akkor a) vagy ki tudjuk hordani, b) vagy nem. Ezek után még haza sem értünk már megbeszéltük, hogy azért mi inkább kihordjuk.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy kihez fordulhatnánk. Van-e kicsíny hazánkban mióma+terhesgondozás specialista - akár doki, akár intézmény. Egyáltalán: mekkora esetszám lehet itthon - eddig mindenki a horror verzióval jött, míg az amerikai site-okon majd' minden hozzászóló nő (miómájuk is van és terhesek is) arról számol be, hogy az orvos szerint minden rendben lesz. Itt meg a hiszterektómiával ijesztgetnek, ami a terhesség és a műtét kockázata is. (Akkor mégis mit kéne csinálnunk szerintük?!?! Azt persze nem mondják.)
A segítséget előre is köszönjük.
Üdv:

Rzé to-be-Father
 
 


Szia Rzé!
Én Pécsi vagyok, és a fiammal sokat tartózkodtam a Klinika patológiáján, ahol nagyon sok terhes nő volt benn miómával, és a legnagyobb probléma az volt, hogy császározni kellett némelyiküket, a mióma rossz elhelyezkedése miatt.
Mivel ennek a régiónak a veszélyeztett terheseit a Pécsi Klinika látja el, méghozzá igen jó eredményekkel, azt javaslom, hogy próbáljatok érdeklődni akár telefonon, ha vállaljátok a távolságot.
Judit


Sziasztok!
Hátha valaki járt már hasonló cipőben mint én.
8 héttel ezelőtt szültem meg 3600g kisfiamat simán hüvelyi uton alig 2 óra alatt.
A szülés után még 4 hétig volt vérzésem majd egyik naprol a másikra megszünt.
A szülés utáni kontrolvizsgálat nekem a 3. hétre esett mert a doki utána szabira ment de előtte még látni akart.
Mindent renben talált majd felírta a Cerazette nevű fogamzásgátlót.
Kivártam a 6 hetet majd elkezdtem szedni a gyógyszert.
Majd egy hétre rá elkezdtem vérezni.
Ez már lassan 2 hete történt és azóta folyamatosan vérzek néha még görcsök is vannak.
Elolvastam a gyógyszer tájékoztatóját amely szerint amig tablettát szedem legfeljebb pecsételő vérzésem lesz de az is ritka.
Ja és ráadásul még 2-3 óránként szoptatom is a babám.
Normális ez?

Előre is köszi

Angi
 
 


Kedves Erazmusz!

Amennyiben tudsz rám időt szakítani, akövetkező lenne a kérdésem: 14 hetes terhes vagyok. Barnás folyásom volt a 8. héten, aztán utrogestant szedtem rá, arra elmúlt. Mikor a gyógyszert abbahagytam, újra jelentkezett. UH-ra küldtek, ahol egy 28*7mm-es hematomát. 1 hét múlva friss véres váladék távozott, és uh-n kicsit kisebb lett a hematoma, ill. a fundusból a cervix fölé lejött.Azóta duphaston szedek.
Hogyan befolyásolhtja a szülést a hematoma?(méhlepényt nem éri el)
Amnionszalagról kialakulhat a hematoma miatt?
Válaszodat megköszönve: Betti

u.i.:Ha van valakinek hasonló tapasztalata, szivesen olvasnék róla.

Betti

Kép

Kép
 


Kedves Erazmus,
Két éve kértem tőled tanácsot, amikor 15 hetes terhesen p4 lett a citologiám és nem akartam alávetni magam a konizációnak... végül 2x konizáltak a terhességem alatt, majd 35 hetesen kivették a babámat (aki egészséges gyönyörű 2 éves kislány ma már), azután 6 héttel a szülés után újabb konizáció és végül mégis ki kellett venni a méhemet (petefészek maradt). Az orvosaim azt mondták a szexuális életet ez a műtét nem fogja befolyásolni, de én ezt nem így tapasztalom, sokszor fájdalmas is az aktus, mitévő legyek, normális-e ez?
köszönöm válaszodat
Anna
Anola
 


Kedves Eramus, Kedves Mindenki!
Azt hiszem én is írhatok ide! Ha valaki tudna abban tanácsot adni, hogy 2 vetélés után hova forduljak itt Bp.-n, azt nagyon megköszönném.
Vágyok egy olyan dokira, aki végre nem negyed óra alatt akar elrendezni. rettegek, hogy a következő terhességem is úgy végződik, mint az előzőek, és így nagyon nehéz belevágni!
Köszi: Emma
 
 


Szia Emma,

Remélem nem késői a levél, de csak most néztem be ebbe a topicban. Orvost én nem nagyon tudok ajánlani, hiszen én "csak" még egy műszeres befejezésen vagyok túl (ami az orvosok szerint még a természetes kategóriába tartozik), viszont szerintem a "Várandósság, anyaság, szülés", és azon belül most így fejből pontosan nem tudom, hogy a három közül melyikben (de talán a várandósságban) van olyan, hogy "Elvesztettem a kisbabámat". Ott sajnos hozzád hasonlóak írnak, hátha ők tudnak segíteni.

Üdv: Méhi
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: