Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnos depressziós vagyok és állandóan gyógyszert szedek(rivotril,efectin.tegretol).Nagyon szeretnék babát,már 2 van(14,10évesek)de harmadikat is tervezünk.Van valaki akinek igy is sikerült?? 37éves vagyok az időm is ketyeg és szeretném ha egészséges lenne a baba "amúgy más problémám,káros szenvedélyem nincs!"
Segitsetek,előre is köszönöm:Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12


Az orvosok mit mondanak?
 


Kedves Tünde,
amióta csak beírtál ide, azt lesem, hogy ki mikor válaszol neked és főleg mit.Egyfelől az előző hozzászólásnál okosabb nekem se jut eszembe (tényleg, mondanak valamit?), másfelől az én sztorim nem ilyen durva, de mégis jó lenne tudni, van-e másnak is ilyen tapasztalata.
A második gyerekem születése után öt nappal jött rám az első iszonyatos szorongásos roham, ennek már hét éve. Akkor rögtön egy kéthónapos Xanax-kúrát kaptam. Bár a gyógyszerre rá volt írva, h. szoptatás alatt szigorúan tilos, de a pszichiáter azt mondta, ne foglalkozzak vele, max. egy picit aluszékonyabb lesz a gyerek.Nálunk még csak ez se jött be, úgy tűnik, a most elsős kislányomra az égvilágán semmi káros hatása nem volt a gyógyszernek, én viszont egy k. nehéz időszakot vészeltem így át, asszem.Miután szép óvatosan "lejöttem" a gyógyszerről, évekig tünetmentes voltam, de három éve újra kezdődtek a szorongások.Ekkor már elmentem egy igazi pszichoterapeutához, azóta is áldom az eszem érte.Alkalmanként muszáj bevennem egy-egy Xanaxot, de nem szedem kúraszerűen, és az állapotom előbb látványosan, majd lasabban,de javult.
A fura az volt, h. egyszer csak idén nyár közepén szinte mindennaposak lettek a szorongások, volt, h. napi két bogyót is bekaptam. Két hét múlva bizonyosodtam meg arról, h. terhes vagyok, tehát gyakorlatilag a fogamzás napjától kezdve romlott újra az állapotom. Rémülten kérdeztem 1. a pszichiáteremet,2.a nőgyógyászomat, 3. egy top szuper genetikust, 4.egy anaesthesiologust, hogy vajon a sűrűbb xanaxozással nem ártok-e a gyereknek.(Tervezett és már nagyon várt harmadik gyerek, én most 39 éves vagyok - last minute tour...)Egybehangzóan állították, hogy SZERINTÜK nem, sőt többet ártok mindkettőnknek, ha nem veszek be gyógyszert, de irodalmi adatok vagy tapasztalatok, pláne biztos információk egyiknek sem álltak a rendelkezésére!!!A rohamok az első trimeszter után igen jelentősen csökkentek (most a 17. héten vagyok), ez azért bíztató.
Ebből levontam néhány laikus következtetést:1.az én pánikrohamaim (merthogy ezek azok) erős összefüggést mutatnak a nagy hormonális változásokkal (szülés, fogamzás etc.),2.nemigen tudnak a jó doktor bácsik-nénik semmit se az ilyesmiről... (vagy csak én nem találtam ebben tapasztalt személyt)3. igyekeznem kell a lehető legpihentebbnek és -óvatosabbnak lennem, hogy ne kerüljek rohamot provokáló helyzetbe.
Azért persze a 0,25-ös Xanax és a Rivotril meg a másik két erős gyógyszer nem összemérhető kaliberű, és a betegségünk sem azonos, de kiváncsi vagyok, neked mit mondanak az orvosok. A magam sztoriját meg bíztatásnak szántam,mert én most elég boldog vagyok, de persze várjuk ki a végét.
Kr.
 
 

 
 

Kedves Krtek!!!

Köszi,hogy írtál nekem! Fogok neked többet is írni csak most benéztem ide és el kell mennem hazulról.
Addig is szép napot!!
Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12


vannak homeopatias gyogyszerek is a depressziora
le kene szoknod ezekrol a brutalis szerekrol
en is szedtem, de szerencsere roviden

elobb a depressziobol kene kigyogyulni, aztan gyerek
tudom nehez, de terhesen meg erzekenyebb az ember

Kép
 


xanax, es tarsai meg talan nem veszesek, de a rovotril, brrrKép

Kép
 


depire jok az illoolajok isKép

tudom nem egyik naprol a masikra...
de ha lassan abbahagyod a gyogyszereket
es attersz a homeopatiara (pl. sedativ PC tabletta), es lelkileg megerosited magad (pszichoterapia) akkor neha, ha rosszul van eleg az illoolaj is

persze, ha van konkret oka a depresszionak, valami sikertelenseg, akkor nehez

Kép
 


Én korábban a Xanax-ban található hatóanyagú Frontin tablettát szedtem, és külön leszoktató hónapok voltak, mikor leálltam róluk, pedig 0,25 mg-osból napi egyet vettem be.

Most kb. 2 évig nem szedtem, nem is hiányzott, és tkp most sem annyira, viszont az idegeim néha kivannak attól, ami körülöttem történik (nem a családban, inkább a melóhelyen), tök érzékeny vagyok, rögtön fulladok, meg ilyesmi, most meg már zúg a fülem. Mivel egy éve zúg a fülem, és egyéb gyógyszereket szedtem rá, most azt mondta a doki, hogy próbáljak meg egy enyhe stresszoldót, ne féljek, nem olyan, mint a Xanax, v. Frontin, annál sokkal gyengébb. Hát igen. Valóban! Olyannyira gyenge, hogy egyelőre nem nagyon vettem észre semmit Kép). A neve Nobrium. Persze terhesen ezt se lehet szedni, és ha teherbe fogok esni, majd én is elgondolkodom hogyan tovább. Nekem inkább az a bajom, hogy hamar pánikba esem, ha valami nem sikerül, akkor elkezdek félni, na meg amúgy úgy általában mindentől félek,ami nincs pontosan, sarkosan betervezve. Kép
Szóval a nagyon erős szerekről annyit, hogy tényleg valahogy el kellene felejteni őket, és legrosszabb esetben egy enyhe Xanaxra átállni, amennyiben szükséges, de persze azt sem kell kúraszerűen szedni, csak ha az ember úgy érzi, hogy összecsapnak a hullámok a feje felett.



Szia! én is 12hetes terhes vagyok rivotrilt 0,5 szedtem és paraxot jól voltam, de a kezelő orvasom azt mondta hogy ne szedjek semmit.Azóta szenvedek próbáltam sedatif pc de nem használt nem tudom mit csináljak mert nem vagyok jól mindig szorongok feszült vagyok félek be venni a gyógyszert kérdeztem a nőgyogyász de azt mondta ne szedjek semit ha lehet szerdán megyek hozzá nem tudom mit fog mondani a család azt mondja ne foglakozak vele nekem kell le gyözni de ez nem olyan egyszerü akinek még nem volt ilyen nem tudja. Tudtok tanácsot adni mit csináljak.








e
 
 


Sziasztok!
De elcsöndesedett a topik!
Ha még mindig megvannak a félelmeitek, olvassátok el a Babanet RENDELŐ rovatában "A pszichiáter válaszol"-t! Nekem bizony megnyugtató volt!

Kr.
 
 


Sziasztok!
Én most várom a harmadik gyerkőt, és már teljesen gyógyszer-mentesnek mondhatom a várandósságomat. az előzőekre ez nem volt igaz.. A lányom, Anna 3 hónapos volt, amikor előjött a depi, és ezért nem tudtam aludni. Volt, hogy 3 napon keresztül egy percet se tudtam... Úgyhogy elkezdtem altatón élni (szoptatás alatt, persze gondos körültekintés után, negyed-fél szemet szedtem esténként). Aztán egyszer csak újból terhes lettem, pedig még javában szedtem a gyogyit. Nagy szerencsémre találtam egy szuper nőgyógyászt (szülészt), aki a lelki dolgokra is figyel, és nem mellesleg hipno-pszichoterapeuta is. Vele és egy pszichiáterrel (ja, és egy kineziológus közreműködésével) tanultam meg relaxálni, meditálni és megszabadulni a szorongásaimtól. Nem volt könnyű és rövid folyamat, de kb. fél év alatt sikerült teljesen kigyógyulnom a nyavalyámból (persze azért még előfordulnak olyan krízishelyzetek, amikor elő kell szednem minden energiámat), és most, a harmadik terhességemmel már teljesen rendben vagyok. Az a helyzet, hogy - szerintem - bárki bármit mond, van egy szint, ami után már az ember hiába próbálkozik "csodaszerekkel" (homeopátia, illóolajok, gyógyteák, stb.), csak egy (v. inkább több) szakember, és egy pszicho-terápia segít. Az autogén tréningről is nagyon jókat hallottam! A lényeg, hogy kell valami, ami kizökkent a mederből, és megtanít másképp látni a dolgokat, másképp - pozitívabban - élni, és hozzáállni mindenhez. Van, akinek pl. a vallás is segít ebben (nekem még a reiki is nagyon tetszik). És tudjátok, azóta valahogy sokkal de sokkal könnyebb minden, nem vagyok olyan heves természetű, idegbeteg típus, nem húzom fel magam annyira apró-cseprő dolgokon, és pl. aggódni se aggódom már a jövőm miatt. Mert tudom - megtanultam, hogy ezentúl én irányítok...
Remélem, nektek is sikerül!
 


Nikolade!
Felkaptam a fejem a rejkire! Én is álmatlansággal küszködöm -"csak" 3-4 napja nem alszom semmit (napi 1-2 óra), látszólag ok nélkül, de tudom, hogy ez a depinek a kezdete. igazából nem értem, hogy a nyavalyába tör rá az emberre, mikor egy szerűen keresem és nem találom az okát. Van egy nagyszerű férjem, egy csodálatos 3 hónapos babám és mégis fulladok. A rejki tényleg jó, de nekem a bajomat nem űzi el, csak vígasztal. Amikor nem tudok aludni 1 óra rejki és egy kicsit jobban érzem magam, egy ideig...
Kérdés: pszichoterapeutához kell orvosi beutaló vagy hogy lehet ilyenhez eljutni? Gyakorlatilag miből áll a pszichoterápia?
Üdv:
Andi


Pszichiáterhez (magándokihoz) bármikor mehetsz, beutaló nélkül, persze pénzért (egy jó orvos viszont megér párszor 5-7 ezer Ft-ot). Szakorvosi rendelőbe is mehetsz beutalóval, én viszont az ilyenekben nem nagyon bízom... Annyit tudnak, hogy felírnak valami nyugtatót, altatót és kész.
Egy pszichoterápia legtöbbször egy pár beszélgetésből áll, ami páciensfüggő, tehát felmérik, hogy mi a probléma, mennyi időt, foglalkozást igényel, és ennek függvényében állítják össze a "menetrendet". Lehet szó itt relaxációs tréningről, csoportos beszélgetésekről (na ilyesmire azért nem adnám a fejem), v. ún. autogén tréningről, amire ha rákeresel a neten, meglátod, milyen sokrétű lehet. Tehát minden attól függ, hogy mi állhat a problémád hátterében. Én már gondolkodtam hipnózison is - persze ehhez tényleg profi szakember kell.
Amit viszont mindenképp tudatosítani kell magadban: a gyógyulás nem fog egyik napról a másikra menni! Ne várj magadtól se csodát. Először meg kell tanulni minden apró pozitívumnak örülni, meglátni a szépet, a jót, és majd amikor egy kicsit végre átértékeled az életed (ami azért ugye elég komplex ügy), akkor lesz az, hogy érzed, Te irányítasz. Ez a cél. Mert bizony normális esetben mindent (jót és rosszat) mi teremtünk meg, ha ügyesek vagyunk (és egészségesek), akkor a vágyainkkal, álmainkkal, poz. elvárásainkkal, ha pedig egy kicsit kiesnek a dolgok a kezünkből, akkor a félelmeinkkel, neg. elvárásainkkal...
 


Nikolade!
Igazából nem is tudom mit írjak Neked, mert bár elvileg tudom, hogy minden úgy van, ahogy írtad, csak a nemalvásos perióduban mindig elvesztem a hitem. Mostanában próbálok kedvemrevaló dolgokat is csinálni és többet hagyni nyavalyogni a kölköt, nappal jobban is érzem magam, de az éjszaka Brrrrrr, frászom van előre. A gáz az, hogy a tudatomat tudom irányítani, de a tudatalattit nem és nem tudom hogy fogjak neki a nagytakarításnak, főleg, hogy egyedül nem megy, a segítséget meg egyelőre nem tudom hol keressem. Maradjunk annyiban, hogy várom a mentőangyalt, aztán még megírom mi is történt.
Üdv:
Andi


Egyedül nagyon nehéz. Szerintem mindenképp el kéne menned valakihez, aki segít! Saját hitrendszered szerint lehet ez kineziológus, látó, pszichiáter, akárki, csak ne maradj a problémáddal egyedül. Addig is olvass valami jó könyvet!! (Ajánlom James Redfield "Mennyei" sorozatát: Mennyei Prófécia, Tizedik Felismerés, Shambala Titka, Mennyei Látomás)
 


Hát igen, egyedül tényleg nehéz, totál egyedül egész nap ellenni szintén nem kellemes, lehet, hogy innen is fakad a gond, túl társas lény vagyok én a mindig otthon ücsörgéshez.
Kinezológushoz jártam 1,5 évig, de nem éreztem semmi hatását, olyan volt, mint egy gyengébb beszélgetés a pszicsológussal, pszichiáter meg csak a gyógyszert tömte belém hónapokon keresztül...Most fedeztem fel hozzánk közel egy pszicsoterápiás központot, fel is hívtam őket, hogy bejelentkezzek, de lerohadtam, amikor meghallottam, hogy 50 perc 7.000 Ft, akkor inkább pusztulok. Azt hiszem marad az olvasás. A mennyei prófécia nagyon jó volt, azt olvastam, ha a többi is hasonló kaliberű, akkor nem fogom unni. Még várom Connie(szoptatás topikból)/ háziorvos (dec22-re kaptam időpontot...) stb. mit /kit tanácsol, addig gyűjtöm az erőm. Minden 3. napon alszom vagy 6 órát, mert addigra általában már csak kinyúlok, szóval 3 naponként végül is van egy jó napom :-))
Üdv:
Andi


Sziasztok én Regina vagyok.
én is depresszióra hajlamos vagyok,és a terhességem elején szedtem gyengébb gyógyszereket.miután megtudtam hogy kisbabáim lesznek beszéltem egy pszichiáterrel és azt mondta hogy a gyerek idegrendszerére nem hat ,tehát nem befolyásolja fejlődését ,de jobb lenne ha abbahagynám fokozatosan és abbahagytam azóta.bár én csak kb 2-3 hónapig szedtem.most sedatif pc-t szedek amit szedhetek
legalábbis azt mondta a pszichológus.ez van.
majd még benézek.sziasztok

manó


Sziasztok!

Én egy 30 éves fiatal nő vagyok, és már nagyon szeretnénk a férjemmel kisbabát! Kb. 10 éve pánikbeteg vagyok, és azóta nagyjából folyamatosan szedek antidepresszánst. ( Először paroxat, majd cymbalta) 2 éve volt egy terhességem, akkor abbahagytam a gyógyszer szedését, de nagyon erősen visszajöttek a tünetek, és el is ment a babám. Most tünetmentes vagyok napi 30 mg cymbaltával, és nagyon szeretnék kisbabát, de félek, hogy baja lehet a kisbabámnak!
Segítsetek!
 
 


Sziasztok!

Én egy 30 éves fiatal nő vagyok, és már nagyon szeretnénk a férjemmel kisbabát! Kb. 10 éve pánikbeteg vagyok, és azóta nagyjából folyamatosan szedek antidepresszánst. ( Először paroxat, majd cymbalta) 2 éve volt egy terhességem, akkor abbahagytam a gyógyszer szedését, de nagyon erősen visszajöttek a tünetek, és el is ment a babám. Most tünetmentes vagyok napi 30 mg cymbaltával, és nagyon szeretnék kisbabát, de félek, hogy baja lehet a kisbabámnak!
Segítsetek!
 
 


szia!

ugyanebben a cipőben jártam és hálistennek már múltidőben beszélhetek róla!!! Én elmentem egy orvoshoz és ő segített nekem, nagyon sokat köszönhetek neki! mondhatom hogy megmentett és tünetmentes vagyok 3 éve és boldog családi életet élek és most várom 2. kisbabámat.
Sztem. minél hamarabb keress fel egy szakembert !!!
Írj ha többet szeretnél megtudni erről
sziaa :wink: :wink: :wink: :wink:
 


2gyerekes írta:szia!

ugyanebben a cipőben jártam és hálistennek már múltidőben beszélhetek róla!!! Én elmentem egy orvoshoz és ő segített nekem, nagyon sokat köszönhetek neki! mondhatom hogy megmentett és tünetmentes vagyok 3 éve és boldog családi életet élek és most várom 2. kisbabámat.
Sztem. minél hamarabb keress fel egy szakembert !!!
Írj ha többet szeretnél megtudni erről
sziaa :wink: :wink: :wink: :wink:


Én is hasonló cipőben járok, bár a baba már megvan, csak szeretnék "lejönni" a szerekről... Úgy érzem mostmár képes lennék rá, ha lenne mellettem valaki, akiben bízhatok, és aki tudja, h mi a baj. A mostani orvosom igazából egy idősebb úr a környékről, családi kapcsolatok révén kerültem hozzá, de msotmár hajlandó lennék többet is áldozni a kezelésre, hiszen szeretném, ha a gyermekem teljes családban nőhetne fel. Szóval szívesen venném, ah tudnál ajánlani szakembert, vagy valami összefoglalást, gyűjteményt a jobb orvosokról(ha nem akarsz nevet írni)
 


Az egyik kedves barátnőmmel történt egy hasonló dolog és együtt tudok veled érezni. Egy babát nagyon nehéz elveszítemi, feldolgozni még nehezebb. :cry:
 
 


Kedves CCuncogó67 és Mindenki!
Pont most írtam az " antidepresszáns terhesség alatt topicba" ,sokan irnak még,nézzétek meg:) 22 hetes terhes vagyok,szedek cymbalte-t.Probáltam abbahagyni a terhesség elején de nagyon rossz állapotba kerültem-depresszio és pánik.Ujra elkezdtem szedni és mindent rendben találtak a babámnál hála istennek.Sok sorstársammal beszéltem akik szintén antidepresszáns és nyugtató mellett kellett,hogy vállaljanbak babát,és egészséges gyerekük született.Szerintem a legjobb ha megbeszéled a pszichiátereddel az előnyöket és kockázatokat és ha még aggodsz,keress fel egy genetikai tanácsadót-de valóban sokan vállalnak terhességet ilyen gyogyszerek mellett.
Minden jót:)


Én is babát szeretnék! Úgy néz ki már sikerült is a dolog, de nagyon félek a fájdalmaktól... Sajnos elbizonytalanodtam. Stresszelek. Mit tegyek most????


fiatalanyuka, természetes sztem hogy stresszels, a szülés, bár még nem szültem, nem lehet egy leányálom. de ahogy a barátnőim mondják, egy pici babáért megéri..:)
 


Mi a párommal pont most tudtuk megy hogy gyermeknek áldás előtt állunk és én is félek egy kicsit de próbálom a gondolataimat a helyes irányba terelni. Szerintem valamennyire fejben is lehet ezeket a dolgokat orvosolni.
 


Nekem szomszédom szült nem rég és ő is félt de amikor ott volt akkor előjönnek az "ösztönök" és nem fogsz félni. Mondta ezt Ő.

Amúgy egy másik fórumban van egy oldal. Azt ajánlom mindenkinek a figyelmébe. Én ott kértem segítséget.

http://www.szorongok.hu
 


muszáj h pozitívan gondolkodj. én hiszek abban, h ha negatív vagy, jobban bevonzod a dolgokat! egy új életnek örülni kell..:):):), természetes most az aggódásod, de amíg nem kell, ne tedd!!!

na, megnézem ezt az oldalt..
 


Mindenképp nézd meg.

Regisztrálni is tudsz és akkor kapsz hetente egy emailt ami úgynevezett boldogító email.

Majd azért írd le a véleményed,hogy neked van e ott hasznos információ:)
 


megnéztem az oldalt.. vannak rajta tényleg hasznos dolgok.. a szinglikről írt cikk kifejezetten megmosolyogtatott..:)
 


Örülök hogy tudtam segíteni:) Amúgy az oldalon is van egy fórum de az elég egyszerű....!
 


Én is megnéztem. Tényleg ötletesen ki lett találva. Szeretem mikor valamit igényesen csinálnak meg.
 


van fórum is, számomra ez a legjobb. olyan emberekkel beszélgetni, akik hasonló dolgot élnek át mint én.. :oops:
 


Sziasztok
Hátha ezzel segítek valakinek..Októberben szültem meg a teljesen egészséges ,gyönyörű kislányom:) végig napi 2 db rexetint szedtem és fél mg rivotrilt.A rivotril szletéskor okozott légzési problémákat de az antidepresszáns szerencsére semmit.
Sok sikert mindenkinek


Szia kanyakriszti!
Azota mi ujság veletek? Milyen légzési problémékat okozott a gyogyszer? Én is azt szedek,rivotrilt.
sszandra
Szolnok
 
 


Sziasztok
Én is lassan 11éve h escitopramot szedek sajnos az életem nagyon rossz volt 12évig.
De 3éve újj kapcsolatom van aki már a férjem is és most ugy döntöttünk h legyen babánk.
Félek a gyogysze mellékhatásától h több pánikrohamom lessz terhesség alatt.
Irjatok kérlek aki tud erröl valami biztatót mondani.
siposgyongyi
Zalaszabar
 
 


Sziasztok
Én is lassan 11éve h escitopramot szedek sajnos az életem nagyon rossz volt 12évig.
De 3éve újj kapcsolatom van aki már a férjem is és most ugy döntöttünk h legyen babánk.
Félek a gyogysze mellékhatásától h több pánikrohamom lessz terhesség alatt.
Irjatok kérlek aki tud erröl valami biztatót mondani.
siposgyongyi
Zalaszabar
 
 


sziasztok! énis depressziós és pánikbeteg vagyok.pár napja tudtam meg.hogy terhes vagyok.én frontint szedek illetve citagent..énis segítséget szeretnék kérni olyanoktól akik voltak már ilyen helyzetben..köszönöm.
 


Sziasztok, én méhpempőt szedtem a teherbeeséshez meg a terhesség alatt, hogy jól legyek. Az eredeti méhpempő nagyon sok mindenre jó, depresszíóra is, meg gyulladáscsökkentő, tele van vitaminokkal és ami a legjobb, hogy ott hat a szervezetben ahol szükség van rá.

Írják azt is róla, hogy fokozza beszedett gyógyszerek hatását, és támogatja a sejteket.

Én a Méhpempő Magyarországtól veszem, próbáltam más céget is, ők voltak eddig a legjobbak.

Kitartás csajok! Mindenre van megoldás!
anitagaal
Győr
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron