Új privát üzeneted érkezett!

Ildiko!

A legjobb korba vannak :D
Még kicsik,de már minden érdekli öket,veszély érzés egy csöpp sincs bennük :(
Mondjuk én kicsi koruk ota sulykolom beléjük,hogy mit nem szabad,de..............
Szoval akkor neked is elöl-hátul szemed van :P
Napsugár megy suliba,vagy évvesztes?

Bea

Kép
 


Sziasztok!

Ildikó!

Napsugár tényleg egy napsugár :lol: Az én lánykám is ilyen kis csajszis.

Éva!
Pocakfotó? Na, légyszi. :lol: Egy kicsit hagy nosztalgiázzunk mi is :lol:

Bea!

Gyönyörűek a lányok. És milyen egyformák, te jó ég!! :lol: A család legalább meg tudja különböztetni őket?
Mikor nekem megmondták UH-on, hogy ketten vannak, akkor azt mondtam, hogy amint lehet, tudni akarom, hogy fiúk, lányok, vagy vegyesen vannak, mert ha 2 fiú, vagy 2 lány lesz, hogy fogom én megkülönböztetni őket? :oops: :roll: Aztán elhárult a veszély, mert közölték, hogy vegyesen vannak. Nagy megkönnyebbülés :lol: :lol:
A mi gyerekeink közt pár nap különbség van, tegnap néztem :wink: Ja, és az iwiw-en is megkukucskáltalak titeket :lol:

Néhány friss kép az enyéimről (múlt heti)
Kép

Kép

Kép

Kép

Hát most gyorsan csak ennyi.

Andi

Kép
 
 


Sziasztok!

Örömmel látom, hogy feléledt a topik!!! Már aggódtam, hogy kihal...

Teszek fel egy képet a pocakomról, tegnap töltöttem be a 28. hetet:

Kép

Visszaolvasom amiket írtatok és még írok.

Éva

Kép

Kép
 
 

 
 

Bea

Jó, hogy írtál, milyen nagyok már a gyerekek!!! És milyen szép mindenkié!!!!

Majd én is keresek egy pár képet az enyémekről.

Ildikó

Örülök, hogy ilyen jól van a hasad!! Nem lehet könnyű egyedül a gyerekekkel , nekem ha már egy napot nem lenne velünk a férjem a gyerekek nagyon nehezen viselnék, imádják az apjukat.

Képzeljétek, Ádám kórházban volt a héten, mert nagyon fájlalta az ágyékát, kiderült, hogy egy ciszta van a combcsontján és az fáj neki, azt mondták nem kell megijedni, mert majd ahogy nő elmúlik, de azért én nem örülök neki. És olyan rossz volt, mert én nem maradhattam bent vele a kórházban, mert terhes vagyok, de szerencsére a férjem bent aludhatott vele.
Idáig ők is délig még oviban voltak, de már az ovi is bezárt, most jönnek a mamák, mert én még dolgozom, aztán szeptemberben már kezdődik a suli.

Éva

Kép

Kép
 
 



Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Néha én is benézek azért! :) Készülődésben vagyok iskola téren. Bár csak én.... a fiúkat nem hatja meg a téma. Kíváncsi leszek hogy fog nekik tetszeni. Igazából fogalmam sincs.
AZ már biztos, hogy egy osztályba fognak járni, max. külön padba ülnek. Végük indul a környezettudatos/művészeti osztály, így abba fognak járni. Júniusba még 14 fő volt, remélem nem lesz sokkal több ennél. :)
Nálatok mi a helyzet? Éva Nektek is most mennek a fiúk nem?

Vikics

KépKép
 
 


Andi!

Végül nem lett külön szobájuk, mert sok bútort kellett volna kidobni és sokat venni. Átalakítottuk a szobájukat, a galériaágyból emeleteset csinált a párom és az alatta lévő szekrényeket kiköltöztettük. Íróasztaluk végül nem lett, mert rájöttünk, hogy úgyis csak hétvégére hoznak haza házit és ahhoz úgyis kell felnőtt segítség, szóval jó lesz az étkezőasztal ahol mind a hárman elférünk rendesen. 2 év múlva meg azt tervezzük, hogy elköltözünk. :)
Egyébként nem is tetszett nekik annyira külön szoba ötlet. Pláne minekután a párom közölte, hogy akkor majd kiderül, hogy ki a rendetlen. :)

Vikics

KépKép
 
 


Sziasztok!
Teljesen eltűntem, de még élek! Gratulálok a pocakhoz, bírod még?
A nyár nálunk gyorsan elszaladt, befőztem 1000rel, nyaraltunk, itthon voltak a nővéremék, kirándultunk, stb, és már vége is volt.
Az enyéim csak nőnek, nőnek. A legnagyobb harmadikos, a második másodikos, és a kicsik is elkezdték az ovit. Minden óvintézkedésem ellenére Eszter be is nyalt egy kis bacit a torkára, így most itthon van. Pedig már nagyon büszke voltam magamra, hogy beindítottam a tanévet, mert egy diplomás logisztikusnak is becsületére vált volna összerakni az összes órarendet, beleértve az enyémet is, a különböző sportfoglalkozásokat, zeneisit, zeneovit, sakkot, meg amit még a drága fiaim kitalálnak.
Én dolgozom, elvileg félállásban, gyakorlatilag 2/3 állásban félpénzért, ez ám a jó buli!
Mindig ígérgetem, de megpróbálok néha tényleg benézni, legalább olvasni titeket.
Addigis mindenkinek szép, napsugaras őszt kívánok, üdv: claire
UI, megpróbálok képet felrakni)
 
 


Szóval próbálok: C-:
Mindig hibát ír ki...miért?
 
 


Sziasztok!

Claire! Tényleg régen jártál erre, de sajnos mi sem érünk ide sokkal sűrűbben :oops:
Hát elég lehetett ennyi időpontot összeegyeztetni :lol:

Rólunk:
Volt az oviban logopédus felmérni a gyerkőcöket. Gergővel járnunk kell (amit én már tavaly akartam, de akkor még nem foglalkoztak vele, mert csak a nagycsoportosok járhatnak. Túl sok a gyerek, kevés a logopédus :cry: )
Teljesen fel voltam háborodva, mert olyan lehetetlen időpontot adtak, pedig direkt mondtam az óvónéninek, hogy én délelőtt vagy délben nem tudom vinni a város másik végére logopédiára. Erre betettek minket 13.15-re. Ebéd után hozzam el Gergőt (miközben dolgozok), Grétit próbáljam meg otthagyni, aztán már nem tudom Gergőt sem visszavinni 2-kor, mert addigra a többiek alszanak, vagy pihennek, hogy vigyem oda a gyereket??? Majd megvárja, míg a többiek felébrednek, vagy mi?? Sírt is Gréti hétfőn, mikor elhoztam Gergőt, pedig előtte megbeszéltem vele, hogy Gergő megy "tanulni", neki pedig addig ott kell maradni. Már Gergő mondta, hogy Gréti sírt. Kérdeztem délután tőle, hogy tényleg sírt-e. Erre olyan aranyosan azt mondta, hogy "anya! nem akartam sírni, de kijött" Azt hittem megzabálom :lol: :lol:
Lényeg a lényeg, hogy áttetettem az időpontunkat, így délután 3-ra fogunk járni. Ez már egy fokkal jobb lesz. Még nem tökéletes, de ne legyek telhetetlen. :roll: :lol:

A másik dolog, hogy majd megy az oviba képességfejlesztő + személyiségfejlesztő pedagógus is. Mondta az óvónéni, hogy ő akkor lenne nyugodt, ha megnézethetné Gergőt, ha beleegyezek. Én mondta, hogy még örülök is neki, mert én is látom, hogy Gergőnek szüksége lenne rá. (végülis jövőre már iskolába kellene menni, és ő még olyan kis figyelmetlen, túlmozgékony) Azt mondta az óvónéni, hogy nincs vele túl nagy baj, lehet, hogy a szakértő azt mondja, hogy nem is kell járnia, de azért biztos, ami biztos alapon nézzék meg.

Más: 1,5 - 2 hónap múlva költözünk a saját lakásunkba. Most szétvertük az egészet, elég ramaty állapotban van most, de a végén remélem szép lesz. Csak addig még rengeteg munka lesz vele.

Ja! És közben 6 évesek lettek a kölkök. 1-2 képet rakok fel:

Kép

Kép

Kép

És a nyíregyházi Vadasparkban is voltunk:
A 3. gyerek nem az enyém :lol: A barátnőm kislánya :lol:

Kép

Kép

Hát most ennyire futotta

Kép
 
 


Sziasztok!
Budapestiek! Vett már vki közületek kismama bérletet? Honnan, milyen igazolást vitt? Köszi: Claire
 
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok! :) Elkeztük a sulit. Már rengeteg delfinpecsétet begyűjtöttek a fiúk ami a jó feladatmegoldásért jár. :) A jó magatartásért pedig egy 5 szirmú virág minden napján pirosra szinezett szirom jár.
Nagyon örülök, hogy ide irattam őket. Annyira rugalmasak és olyan kis finoman vezetik be őket a málnásba. :) Egymás mellett ülnek, a tanítónéninek nem volt szíve szétválasztani őket, de ha veszekednek biztos megteszi.

Clarie! szerintem csökkentsd le a képek méretét, biztos az a baj.

Andi!
Nálunk az ovinak volt szerencsére saját logopédusa és oviidő alatt elkérte azokat a gyerekeket akiket kellett. A fiúk is jártak egy rövid ideig, aztán már nem kellett. Nagyon sajnálták, mert imádtak járni.
Most az iskolának is van egyébként logopédusa és fejlesztőpedagógusa is. Én azt hittem ilyen mindenhol van. Nme lehet egyszerű művelet beiktatni a napodba ezt a programot!

Vikics

KépKép
 
 


Sziasztok!

Vmikor régesrégen én is jártam errefele.... :)

Vikics, vagy bárki, aki iskola előtt áll vagy után!

Nem volt nálatok kérdés, hogy egy osztályba járjanak a fiuk vagy külön?
Hogyan döntöttétek el?
Tudom, 1szerűbb megoldás az 1ütt, meg persze most nagyon jó nekik így, de mi lesz később?
Hogyan sikerül majd a szétválás?

Az én lányaim nagyon szeretik egymást, de ha pl. csak az 1ik jár oviba, teljesen feléled, kinyílik, azzal játszik akivel és amivel akar, nem befolyásolja a másik...
Nekem úgy tűnik, hogy talán külön osztályban jobban kibontakozhatna mindegyikük egyénisége. Azzal együtt, hogy az elején persze sokkal nehezebb...

Mondjatok vmi okosat! :)

Szilvi
 
 


Sziasztok!
Ne haragudjatok ,hogy csak ugy betörök hozzátok nemrég találtam meg ezt a forumot.Nekem az ikrek 7 évesek és most kezdtük a sulit, egy osztályba járnak de az én kérésemre külön ülnek. Talán igy könnyebb felvenniük a saját ritmusukat.Nekem nagyon nehéz mert a kislányom ügyesebb ( amugyis nagyon nagy kézügyességgel és kreativitással megáldott), mig a kisfiam is ügyes nincs vele semmi probléma csak ő éppen fiu , nem érdekli milyen a külleme a házinak. Ezért nehezebb , hogy mind a két gyereket a saját mércéjével mérjem.

Szilvi kérdésére én azt gondolom , hogy az ikerség egyik legnagyobb előnyét veszitenék el ha külön járnának hisz mig kicsik mindig számithatnak egymásra , tudják ott a másik ha gond van.
Persze azért figyelni kell arra ,h ogy mindenkinek megylegyen a saját élete.
Igy elsőre nagyon hosszura sikerültem ne haragudjatok ezért.
Kitti

Kép
KépKép
 
 


Claire!

Lehet, hogy már nem aktuális, de csak most olvastam.

Az államkincstártól kell kérni igazolást, hogy gyesen vagy, és kell a bérletszelvénybe egy igazolványkép.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Hát én is jól eltűntem, veletek együtt.

Még három hetem van a szülésig, de már voltam kórházban is egy hetet, mert a 34. héten fájásaim voltak, átestem egy jó kis injekciókúrán és azóta itthon pihengetek, de már túl vagyunk a nehezén, már beléptem a 38. hétbe, úgyhogy akár már szülhetek is.

Gyerekek jól vannak, fiúk is elkezdték a sulit,nagyon tetszik nekik. Nekem nem lett volna szívem külön osztályba iratni, mert ha titkolják is de nagyon ragaszkodnak egymáshoz. Vannak délutáni óráik, német, angol , számitástechnika, ahol külön csoportba vannak, ezt ők akarták így , úgyhogy azért egy kicsit egyedül is ki tudnak bontakozni.
Nálunk Ádi a szorgalmasabb, precízebb, még le is szokta ellenőrizni a Zolika háziját, hogy kész van-e, de próbálom nem összehasonlítani őket, ami nem könnyű.

Hát röviden ennyit rólunk.

Irjatok sűrűbben!!!

Éva

Kép

Kép
 
 


Szia Éva!!!

Örülök hogy írál, és hogy jól vagytok!!!
Hogy birod a terhességet? Gondolom az egy hét kórház nem volt túl jó...Gyerekek várják már a kistesót?

Milyen nagyok már a fiúk! El is felejtettem hogy iskolába mennek idén!
Tényleg, egy szobában tanulnak? Nem játszák el az időt leckeírás helyett? Nálunk egy szobában lesznek, és már most félek attól, hogy zavarják majd egymást.. vagy mást csinálnak tanulás helyett..
Vagy az egyikük látja hogy a másik könnyebben tanul, szorgalmasabb, és esetleg nem lesz annyira motiválva. Már most látom, hogy nálunk Levinek "gyorsabban jár az esze", és Szabinak szerintem többet kell majd tanulnia, nem fog csak úgy ráragadni a tananyag..

Pihenj sokat, és írj majd ha megtörtént a nagy esemény!!

Ildikó
 
 


És egy friss kép:
bábszínházban voltunk a gyerekekkel
Kép
 
 


Sziasztok! :)

Jöttem én is mint "tapasztalt" iskolás ikres anyuka. :)

SZilvi!
Én az ovit is úgy keztem velük, hogy egy csoportba, aztán ha baj lesz majd különmennek. Ott bevált. SOkat játszottak együtt, mert ugye egy az érdeklődésük teljesen, de külön is. Kértem is az óvónénit, hogy ha látja, hogy egymásra másznának, kicsit terelje egymástól el őket. De nem kellett. Mindig optimális időt töltöttek egymással.

AZ iskolánál is így indultam, hogy egy osztályba, de külön padba. Aztán a tanító néniknek nem volt szívük szétválasztani őket így egy padba ülnek. Mondjuk most már kaptam ígéretet, hogy külön ültetik őket, mert segítenek folyton egymásnak /ha az egyik kész a feladattal megmondja a másiknak hogy kell :) ) De hát mit tegyek arra lettek nevelve, hogy segítőkészek legyenek...
Aztán persze elmagyaráztam nekik, hogy az iskolában ilyenkor nem szabad, mert ha a másik nem maga jön rá a megoldásra nem fogja tudni legközelebb. Gondolom, hogy megértették, mert még nem ültették szét őket. Mondjuk én támogatnám ha mégis úgy lenne, de megbízok a tanárnénibe, hogy tudja mikor okoz vele kevesebb bajt.
A külön osztályt nem szeretném csak ha nagyon-nagyon muszáj lenne valami miatt. Miattuk sem, de én se rajonganék , hogy járhatnék duplán szülőire és alkalmazkodhatnék kétfelé. Így is annyi mindent kérnek és írnak be az üzenőbe, hogy örülök, hogy azt számon tudom tartani! Ki van ragasztva otthon az ajtó mellé egy hónapra, hogy mikor mit kell bevinni...

Vikics

KépKép
 
 


Sziasztok!

Éva!
Hogy vagy? Mostanában nem jelentkeztél... Nem szülsz még?

Ildikó
 
 


Sziasztok!

Hát Ildikó pont ráéreztél, mert 20-án hajnal 4:45-kor megszületett a kisfiúnk, Áron 3920gr és 57cm, mindketten jól vagyunk, még csak tegnap jöttünk haza a kórházból, mert besárgult a babám és három napig kékfényezték, de már jól van.
A gyerekek imádják, főleg Lora, ő 24 órás bébiszitter szolgálatban van, büfiztet, pelenkáz, még éjjel is felkel hozzá, ha sír. Most pont jó ez az őszi szünet, így legalább egy kicsit együtt lehet az egész család a babával.

Teszek fel egy pár képet:

Kép






Kép

Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
 
 


Éva!! :lol:

De jó ilyen hírre jönni :lol:
Gratulálok a nagyfiúhoz, és jó egészséget kívánok babának, mamának, családnak :lol: :lol:
Naaagggyyon gyönyörűűűű baba :lol:
Tényleg jókor jött most a szünet Nektek. :lol: És Lorával tök jól jársz. :lol: :wink:

Ildikó! :lol:

Így legyen ötösöd a lottón :lol: :lol:

Kép
 
 


Sziasztok!

Éva!
Gratulálok!!!
Általában jók a megérzéseim:-)

Nagyon édes Áron baba!!!! És a tesók is!! Ügyesek vagytok!
A fiúk még mindig nagyon hasonlítanak egymásra,
Lara pedig igazi gondoskodó nővérke!

Sok tejcsit és jó babázást kívánok!!!

Andi!
Megyek, adok is fel egy lottót:-)
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulációkat!!!

Tejcsim szerencsére van bőven, úgyhogy azzal sincs gondunk. Éjszaka még elég sokszor felkel a baba, de majd összeszokunk, nagyon édes, imádja az egész család, szerencsére nincs féltékenykedés, inkább egymás között, hogy ki fogja meg.
Remélem , ez így is marad.

Megyek is mert ébredezik a kis manóm.

Éva

Kép

Kép
 
 


Szia Éva!

Gratulálok én is a kis manóhoz, nagyon aranyos, kis formás baba :)
A babáért irigykedem, a vele járó gondokért nem :lol: Bár lehet, hogy ha nekem is lenne egy ilyen jó bébiszitterem egy percig sem gondolkodnék a következőn :oops: :lol:

Jó egészséget kívánok!

Ditke
 
 


Lányok!

A gyerekem feltartóztathatatlanul (hú de hosszú szó) nő. :cry: Képzeljétek tegnap a oviban kiesett az első kis foga. :lol: Mutatta büszkén tegnap délután, mert becsomagolták neki egy papírzsepibe és hazahoztuk. :lol: És már a mellette lévő is mozog, miközben a másik már félig kint van. És én nem is vettem észre. :oops: :cry: De hát egyedül mossa a fogát, szólni meg nem szólt, hogy érez valamit a nyelvével. :roll:
Az mondjuk eléggé aggaszt, hogy nem ott nő a másik foga, ahol a tejfoga volt, hanem sokkal beljebb, teljesen mögötte. De nem úgy, hogy a tejfog helyén akart volna nőni, nem fért és így ferdén nőtt, hanem eleve a töve is sokkal beljebb van. Kell ezen aggódnom?

Persze Gergő teljesen odáig volt, hogy neki még miért nem esett ki egy sem? Megnyugtattam, hogy előbb-utóbb az övé is kiesik.

Este a párna alá tettük a fogát, hogy a fogtündér megtalálja és hozzon helyette valamit. Habár valami gyanús volt a gyereknek, mert megkérdezte, hogy tényleg létezik-e a fogtündér? :roll: Én meg mondtam neki, hogy hát persze. Éjszaka becsempésztem a párnája alá egy rágót, megy egy 50 Ft-ost. (nem visszük túlzásba a pénzt, mert még a végén túl sokat követel majd :lol: ) Reggel pedig hozta nagy büszkén, olyan drága volt.
Ja! A Gergő párnája alá is tettem, mert olyan rendes ez a fogtündér, hogy előlegbe neki is hozott.

Hát most ennyi, mennem kell:

Andi

Kép
 
 


Ditke

Köszönöm szépen!!! Hát igen, Lorena tényleg nagyon sokat segít, most is megjött a suliból és egyből átvette a babát, aki ma elég nyűgöske, bevitte az ágyunkba és ott beszélget, játszik vele, szóval jól lefoglalja nekem én meg netezhetek kedvemre.

Andi

Ne aggódj a fogak miatt, nekünk is mind ferdén nőtt, de aztán szépen beálltak a helyükre. , meglátod nem lesz gond vele.
Nálunk is volt nagy féltékenykedés, amikor az egyiknek kiesett az első foga és a másiknak még mozogni sem mozgott.,még sírás is volt, de aztán Zolikának is kiesett az első foga, hát volt nagy boldogság!!!

Éva

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Először is, gratula Áronhoz, gyönyörű kisfiú! bocs, hogy ilyen későn, de ebből sosem elég :-)
Bannamari! Köszi a bérletes infót, azóta beszereztem az igazolást, csak még mindig nem csináltattam meg a bérletet. Talán holnap!
felmerült még egy kérdés. tulképpen meddig jár az ikrek után a GYES? mert a hivatalos helyeken azt írják, hogy az év végéig, amikor tankötelesek lesznek, de max 8 éves korig. Tehát 6 éves koruk dec 31éig mindenképp. viszont mi van akkor, ha "évvesztesek" tehát nem iskolázza be őket az ember 6 évesen, csak a következő évben???
Van erről vkinek tapasztalata? Köszi: Claire
 
 


Claire!

Én úgy tudom, hogy amikor iskolába mennek, annak az évnek a végéig (dec.31-ig) jár.
Legalábbis remélem, hogy így van, mert az enyéim most voltak augusztusban 6 évesek, de nem mentek iskolába, majd csak jövő szeptemberben mennek.
De van egy ismerősöm, neki decemberiek a fiai, már iskolások, megkérdezem tőle, hogy ő meddig kapta a GYES-t.

Andi

Kép
 
 


Claire

Köszönjük!

Nekem januárban voltak 6 évesek az ikrek és idén szeptemberben mentek suliba, ez év végéig kapjuk a GYest.

Éva

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Merre vagytok???? Mindenhol járt a Mikulás?:-)
Remélem mindenki jól van!

Nálunk most náthás, köhögéses időszak van, a gyerekek felváltva köhécselnek éjszaka... már nem tudom mit adjak nekik rá...
Nincs valami szuper, bevált ötletetek?

Éva,
remélem ti is jól vagytok!
Áron továbbra is jó baba? Nincsen róla friss kép? Szívesen megnézném:-)
Sógoroméknál is november végén született kisbaba, hasonló súllyal mint Áron (3990g) csak Ő kislány:-)

Ildikó
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak olvasó üzemmódben "működök".

1 hete elköltöztünk Anyukáméktól saját lakásba. :lol: Hát elég kimerítő 1-2 hónap van mögöttünk. :roll: De nagyjából készen vagyunk. Még vannak apró hiányosságok (pl. számítógépasztal), sőt nem mindenhol van még csillár a plafonon, vagy függöny az ablakban, de majd lassan meg lesz minden. A függöny már varratás alatt van, habár a 2. emeletre nem nagyon lát be senki, de azért a függönnyel csak otthonosabb lesz a lakás.

Ha az uram feltölti a gépre a képeket, akkor majd teszek fel.

Ildikó! Köhögésre Mucopront szirupot szoktam adni, meg estére bekenem a mellkasát egy balzsammal (Kinder Luuf), jó mentolos, és állítólag feloldja a váladékot, amit aztán könnyebben fel tudnak köhögni.
De hál Istennek, nem túl gyakran betegek. Kopp-kopp-kopp.
:lol:
Andi

Kép
 
 


Sziasztok!

ldikó!

Attól függ, hogy száraz köhögés vagy szakad fel váladék. Ha száraz akkor Coderettát (nekünk a Sinecod nem jött be), ha felszakadós akkor Mucoprontot vagy ACC-t.

Andi!

Gratulálok!! Nyugi, mi 4 éve lakunk itt és még mindig nincs kész minden :oops:

Claire!

GYES a tankötelessé válás évének végéig jár. Ha május 31 előtt születtek akkor szeptembertől tankötelesek, akkor annak az évnek a végéig jár amikor betöltik a 6. évet. Ha május 31 után de szept. előtt születtek akkor azt hiszem a szülő dönthet az iskolába menetelről, de akkor már automatikusan nem tankötelesek. Ha pedig szept. 1 után születtek akkor automatikusan évvesztők, követlező évben mennek suliba, így a következő év végéig kapják a GYES-t.
Nekem novemberiek, 2004-ben születtek, 2010. novemberében lesznek 6 évesek. Viszont mivel a suli szeptemberben kezdődik és addig nem töltik be a 6-ot így késnek, 2011. szeptemberben lesznek tankötelesek, így én 2011. dec. 31-ig kapok GYES-t, ezt a munkahelyemen is így igazolták.
 
 


Sziasztok!

Andi, Ditke!

Köszi a köhögéses válaszokat!

Ditke!
A coderettával kapcsolatban kérdeznék még: a mi gyerekorvosunk soha nem szokta felírni, valamiért nem ajánlja.. vényköteles ugye?
Te mint szakmabeli:-) jó gyógyszernek tartod?
Néha jól jönne, mert ha a lányomra nagyon rájön a köhögés ( száraz), képes hányni is az éjszaka közepén...
A sinecod szerintem semmit sem ér.. én már ki sem váltom a receptet, ha azt írja fel az orvosunk.

Ildikó
 
 


Ildikó,

Meme vagyok a " kis ikres" topic-ból.
Nálunk is ugyanez van Zsófi lányomnál. Ő is köhögős fajta, s éjszaka nálunk is fordul elő hányás.
Ami most nálunk bejött, s aránylag szépen hat, időben felszakítja a köhögést, megindítja az orrfolyást, az a FLUIMICIL, meg van még egy a HALIXOL. Külön-külön persze.
Régebben a homeós bogyók is segítettek, de ha nagy a baj, akkor már nem.

Meme
 
 


Sziasztok!

Ildikó

Köszi, jól vagyunk, Áron már 2 hónapos lesz 20-án és már 6kg!!!! Olyan gyorsan nő, mint a gomba.
Nem panaszkodhatom rá, mert nagyon aranyos, igaz nappal elég sokat van már fent és olyankor csak ölben szeret lenni, de éjjel szépen alszik, csak cicizni kel fel 1-2-szer és az is max. 10 percig tart, úgyhogy én is ki tudom magam pihenni.
A gyerekek továbbra is imádják, Lora még mindig ugyanolyan aktív, mint az elején.
Csak az a bajunk, hogy Áron még mindig sárga és pénteken vérvételre kell vinnem emiatt, de remélem minden rendben lesz vele.

Köhögésre én is ACC100-at vagy a Fluimucilt szoktam adni a gyerekeknek, de szerencsére mostanában nem volt rá szükségünk.

Andi

Gratulálok az új lakásotokhoz!!! Mi már 5 éve építettük a házunkat, de még mindig van mit szépíteni rajta, úgyhogy nem vagytok lemaradva semmivel.

Éva

Kép

Kép
 
 


És egy pár kép a babáról:

Kép


Kép


Kép



Kép

Kép

Kép
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Éva,
nagyon jók a képek!Szép husis baba Áron! Nekem legjobban a legutolsó kép tetszik, ahogy gondolkodik a szopipárnán:-)

Meme,
köszi a köhögéses tippeket neked is, remélem valamelyik bejön majd.

Tegnap voltunk orvosnál, de azt mondta nincs nagy gond, valami vírus lehet, nem is kapott más gyógyszert, csak amit én is adok neki, kivéve a coderit köhögéscsillapítót. Valamit talán használ, de még így is felkel éjszaka 2-3szor és akkor nagyon köhög.. pedig a párásító is megy állandóan..

Ildikó
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!!!

Kép

Éva

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

B.Ú.É.K. Mindenkinek.

Én már megint egyedül "ünnepelek" a gyerekeimmel, mert ahogy tavaly, most is dolgozik Apa :cry:


Andi

Kép
 
 


Sziasztok,

mi is nagyon-nagyon boldog 2009-es évet kívánunk Mindenkinek!!!

Ez új év reggelén minden jót kívánok,
ahová csak nézel, nyíljanak virágok!
Még a hó felett is bimbó nyiladozzon,
dalos madár zengjen minden rózsabokron!
Minden szép, minden jó legyen mindig bőven,
Szálljon rátok áldás az újesztendőben!


Ildikó
 
 


Sziasztok!

Rég jelentkeztem....
Éva! Gartulálok!!!! Nagyon édes szép baba Áron! És gyönyörű neve is van! Büszke lehetsz a lányodra is, hogy ilyen ügyesen segít Neked!

Ikergyes: Beiskolázás koruk év végéig jár, DE! Ha ez nem 6 éves korukba történik meg, akkor kell írni egy kérvényt a MÁK-nak, hogy nem mentek iskolába, erről igazolást kell vinni az iskolából, hogy nem lettek beiratva és az óvodába amit adtak papírt, hogy nem javasolják az iskolába azt is vagy annak fénymásolatát is csatolni kell. Egyébként nagy meglepetésemre marha gyorsan intézték tavaly nekem. Úgy, hogy postáztam az iratokat és nem álldogáltam vele sorba! Én most decemberbe kaptam az utolsót. :( Sajnos....
Viszont a fiúk már 8 évesek! :) Ma volt a családi szülinap!
Csatolok majd képeket!
A suli nagyon jól megy nekik. Már szétültették őket, de nem azért mert rosszalkodtak, hanem mert segítettek egymásnak. :) Amelyik megcsinálta a feladatot odahajolt a másikhoz és mondta hogy kell. :) A negyedéves matek felmérője csak Levinek lett 100%! Nándinak egy hibája lett /szerintem ez lehetett második legjobb/, de mikor megtudta otthon 10 percig ordítva bőgött.
Megyek aludni.. nemsokára benézek újra. :)
Kép Pufik

Az unokatesókkal karácsonykor:


Kép Karácsony

És a 8. születésnap:
Kép 8. születésnap [/img]

KépKép
 
 


Sziasztok!

Vikics!
De nagyok már a fiaid!! Igazi szívtipró legények :D

Megkérdezhetem, hogy milyen suliba járnak a fiúk? Napközisek?
Nálunk a lányomnál lesz aktuális idén a beiratkozás, és nem tudom eldönteni hová menjen suliba.
Itt, ahol lakunk egy ált. iskola van, viszont innen többen beviszik a gyereküket a közeli városba, és ezen én is nagyon gondolkodom.
Nekem egy zsolnai-s sulit ajánlottak, nagyon jókat mesélnek róla a szülők.

Éva!
Ti hogy vagytok? Régen írtál..
Nálatok milyen suliba járnak a gyerekek?

Ildikó
 
 


Sziasztok!

Vikics! Utólag is boldog szülinapot a fiúknak :lol: Olyan nagyok már :roll:

Sulitéma engem is érdekelne. Főleg az, hogy együtt vagy külön. Én szívem szerint külön raknám őket, de pont tegnap kérdeztem Grétitől, hogy szeretne-e külön osztályba járni. Erre azt mondta, hogy ő akkor bizony szomorú lenne, ha Gergő másik osztályba járna. :lol: Úgy látszik mégis ragaszkodnak egymáshoz, pedig állandóan nyekegtetik egymást :roll: :cry:
Lehet, hogy a külön ültetés is elég?? Úgy látom az nálatok is bejött. Végülis én pont attól félek, amit írtál is, hogy versenyezni fognak egymással. Habár Gergő szerintem nem fogja tudni Grétivel tartani az iramot, mert Gréti már ismer egy csomó betűt, érdekli az olvasás, mesemondó versenyen volt, rajzpályázatra küldték a rajzait stb. Gergőkém meg még most jár logopédushoz, hogy egyáltalán jól beszéljen :roll: Számolni mind a ketten jól tudnak, viszont Gergő meg focimániás, neki lehet, hogy jobb lenne egy sporttagozat. Nem tudom :oops: Majd meglátjuk az óvónénik mit javasolnak.

Andi

Kép
 
 


Sziasztok!

Vikics
Úr Isten hogy megnőttek a fiaid, már meg sem ismertem volna őket!!!
Nagyon helyesek!!!!!

Útólag is nagyon boldog szülinapot kívánok nekik!

7-én mi is 7 évesek lettünk, majd teszek fel képeket, csak a másik gépen vannak.
Nekünk is nagyon jól megy a suli, Zolikának is 100%-os lett a félévi matek felmérője, Ádinak meg szintén egy hibája volt.
Mi egy osztályba járunk, de külön ülnek egymástól és ez így nekem bőven elég, az egyik németre a másik angolra jár. , legalább olyankor is külön vannak. Amúgy ők sporttagozatosak, és még plussz járnak focizini, mert az a mindenük. Februártól úszni is viszik őket, úgyhogy nagyon klassz a sulink.

Áron már nagyot nőtt, tegnap volt 3 hónapos és már 7kg!!!
Lora meg ma lett 9 éves, rajtuk látom, hogy hogy rohan az idő.

Majd később még írok és teszek fel képeket, most készülök a szülinapra, mert mindjárt itt a férjem a tortával és még rá kell tennem a gyertyákat.

Irjatok!!!!

Éva

Kép

Kép
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Éva,
nagyon jók a képek!
Milyen nagyok már a gyerekeid:-) Áron baba nagyon édi, nekem a nagyfiús fotelos képe tetszik a legjobban!
A fiúknak és Lorának is nagyon boldog szülinapot kívánunk!
Lorán annyira látszik, hogy imád gondoskodni a kistesóról!
Biztosan jó anyuka lesz belőle ha felnő:-)

Milyen fürdőhelyen voltatok? A képek alapján nagyon gyerekbarátnak tűnik!


Ildikó
 
 


Ildikó

Köszönjük szépen!
Hát igen, Lora tényleg nagyon gondosodó, nagyon sokat segít nekem.

A www.aquaworld.hu -ben voltunk, nemrég nyílt Újpesten, nagyon szuper volt, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Éva

Kép

Kép
 
 


Éva!
Fantasztikus, ahogy Lora gondoskodik a piciről. Nekem az a kedvencem, ahol könyvet olvas neki, és Áron baba úgy figyel, mintha már értené a Vuk-ot.

Az Aquaworld biztosan nagyon szuper volt :lol: Mi sajnos nem igazán jutunk el ilyen helyekre, de nem akarom sajnáltatni magunkat, inkább mutatok néhány képet az új lakásunkról.

Ilyen volt a konyha szétverve
Kép

Most ilyen
Kép

Kép

Gyurmázás a konyhában
Kép

Kép

Gréti szobája
Kép

Berendezkedve
Kép

Gergő szobája (élőben szebb kék) Az ágyat alul kell kihúzni, és ebben "fiókban" alszik a gyerkőc. :lol: Praktikus, mert nappal betoljuk, este kihúzzuk (helytakarékos :lol: )
Kép

Nappali/étkező
Kép

Nappali/étkező színe közelebbről
Kép

Hát mára ennyi, jó éjszakát mindenkinek :lol:

Andi

Kép
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: