Új privát üzeneted érkezett!

Egcsi! Jobbulást nektek!

Minyu! Neked is! Képeket majd megint megnézem, mult héten lestem meg, nagyon szépek!

A héten Orsi sem ment oviba, taknyos lett. Nagy bánatára táncra sem mehetett. Norbinak tegnap lett magas láza, mára csak höemelkedés, de mult héten kapta az MMR-t akkor erre figyelmeztetett az orvos. Én meg kezdek taknyos lenni.

Kép

Kép

Karmen
 
 


Minyu :)
Örülök, hogy minden ok a babóval, a mellgyuszi is biztos elmúlt már. Mindjárt megnézem a képeket is. :wink:
Köszi a jókívánságot, Berci megy már oviba hétfőn. :D

Karmen :)
Jobbulást! Ki ne dőlj a sorból! :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi! Köszi :lol: , de én vagyok az utolsó aki kidölhet.

Hát én irtó mérges vagyok. Tavaly összel nézték Norbit a BCG állomáson hogy az oltás neg. v. poz. Igazán a hölgy sem tudta eldönteni (szerintem és a gyerekorvos szerint is neg.) mondta majd 1 évesen vigyem vissza. Ugye akkor elötte lett beteg, olyan taknyos volt hogy nem vittem, ugysem oltható olyankor. Aztán lett belöle honapokig korház, utána nyaralás, na most tudtam volna a héten vinni. MErt milyen jo, havonta csak 1x lehet oda menni. Ma hivom öket, közlik ha a gyerek 1 nappal is elmúlt 1 éves már nem olthatják be ez a törvény. Mondom legalább szürjék meg hogy tudjuk védett-e de azt sem. Kérdem akkor mikor nézik majd neki, emlékszem nekem suliban volt ilyen. Már ez is megszünt, 1 éves kor után már nem oltanak, ha Norbi tényleg nem védett akkor olyan is marad. Majd felnött korában mehet, járhat tüdőszürésre ez volt a válasz, jobbat nem tudtak adni.
Ne mondjam hogy totál kiakadtam most ezen! Meg nem is tudom mit csináljak, azt sem értem legalább szürést miért nem lehet hogy megnyugodjunk (bár biztosra veszem én is hogy sajnos neg. lenne)
Valakinek tipp? Hova fordulhatok v. bármi :(

Kép

Kép

Karmen
 
 

 
 

Kép Kép

Kép

Kép

Karmen
 
 


Karmen :)
Az oltásra sajna nincs tippem. A képek aranyosak. Minek volt kifestve Orsi?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi! Hercegnönek. De nem az én kezem munkája volt:)

Kép

Kép

Karmen
 
 


Sziasztok, életjej, Egcsinek dedikálva :lol: :wink:

Megvagyunk,most már úgy néz ki egészségesen. Valami nyavalya virus vonult át a családon, a legnagyobb meglepetésünkre apával kezdte :shock: , hányás és fáradtság, ágynak döntötte...Nem is emlékszem mikor taccsolt utoljára apa, tizenéve már.
UTána jöttek a fiúk, természetesen egyszerre, napi 1-2 teljes kitaccsolás, kis sikerrel a wc-be. Bár mind a kettő tudja, hogy oda kell rókázni, csak nem sikerült odaérni, úgyhogy a ház minden csücske kapott..
Én amióta gyerekem van, az elmúlt 5 évben nem takaritottam ennyi hányást,mint ezen az egy héten.
Rendszeresen az ágyban dobtak ki mindent, már kifutottam a tiszta ágynemüböl...
Aztán átváltottak hasmenésre, azzal is elszórakoztunk egy fél hetet, most már csak orrfolyás van, de ez valami más már.

Én kezdtem, hapci, orrfújás, torokkaparás, szépen minden sorban.

Amúgy jól vagyunk :lol:

Apáék gőzerővel dolgoznak a saját új műhelyükben, 7 nap éjjel-nappal megy a gép, hogy készlegyenek az első határidős munkájukkal. Holnap jön a második eszterga gépük, talán akkor még jobban fog menni a meló.

Nekem is van arcfestéses képem, kettő is. Szintén nem saját munka, belefutottunk a nyáron egy apáknapi fesztiválba,és ott csinálták aki kérte, ingyen bérmentve, azaz egy mosoly volt az ára :D

Kép

Kép

Szeretnék én ilyen kézügyességet,mint ennek a csajnak volt...Hihetetlen milyen rövid idő alatt összedobta..Én még mindig ott lennék, ha nekem ilyesmit kellene alkotnom...

Na megyek,ma vasárnap van, magyar ovi a templomban,megkisérlem megközeliteni a belvárost (kb 40 km-re lakunk tőle,kis város,mi??)

Barbi

Kép
Kép
 
 


Minyu :)
Klassz az új avatarod! :)

Barbi :)
Köszi a dedikálást! :D A beszámolóból ítélve tényleg jól lehettek... :roll: :lol:
Jók a képek!Nem hiszem, hogy Berci hagyná, nem tud ő 3 percnél tovább egy helyben ülni. Ja, de igen, mikor engedem, hogy computerezzen. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi, akkor ez még beleférne, eskuszom nem volt 3 percnél tobb..
Az más kérdés, hogy utána az első korty viznél már maszatalódott el, de legalább a fényképen még teljes pompában voltak.

Juhéjj,megjártuk a belvárost, épségben. Szerencse,hogy ilyenkor hétvégén elégg kihalt, tulajdonképpen hétkozben az irodisták járnak csak be.

Na megyek, ebédet kell prezentálno a fiúknak.
Barbi

Kép
Kép
 
 


Hahó!
Jó nagy a pangás :roll: (jóvanna, én sem voltam túl aktiv, igaz...)

Mi jól vagyunk. Nándor ovis nagyfiú lett, egyelöre úgy tünik, tetszik neki a dolog. Sokat rajzolnak, festenek, és ezt nagyon szereti. Sajnos továbbra is csak azt eszi meg, amit szeret, igy heti 1x a tésztát, ill a húslevest (vagy csontlevest stb) ja, és persze a savanyúuborkát. Igy miután hazahoztam, itthon ebédel. Reggel a szomszédasszonnyal és a szomszéd kisfiúval mennek kocsival, nem mintha olyan messze lenne, de ha már felajánlották... (legalább nem kell "idöziteni" a szopit) egéd után én megyek érte.

Sajnos a szobatisztasággal még mindig hadilábon állunk :( Az oviban nincs gond, és itthon éjjel sem. A pisivel nincs gond nappal se, de a kaka... Még mindig rendszeresen a bugyiban landol, a legjobb esetben is csak akkor szól, ha már nyomott egy adagot a gatyába. Igazából már túl jutottam a "krizisen" kb 4-5 hete teljesen meg voltam örülve, mert egyszerüen nem tudtam/tudok a helyzettel mit kezdeni, most kivárunk. Apájával úgy beszéltük meg, hogy ha januárig nem változik a helyzet, akkor elmegyünk pszichomókushoz, addigra talán elmúlik a tesó és ovi okozta sokk.
(Barbinak: még mindig nem váltott lábbal lépcsözik, bár trenirozzuk, és már sokszor figyel is rá, de az esetek 70%-ban még mellélép)

Egyébként jobban fogadta a helyzetet (igy elsö ránézésre), mint ahogy vártam, nincsenek üvöltések, durvaságok, most csak annyi, hogy apájának nem nagyon türi, hogy felvegye Csongort, bár ez is hangulatfüggö.

Én jól vagyok, mellgyuszi elmúlt, tejcsi van, Csongor szopizik, gyarapszik.

És két idilli kép máról (játszóház után bealudtak a kocsiban)
Kép Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


Minyu :)
De jó, hogy írtál! Végre valaki... 8)
A fiúk szépek és nagyok. Hasonlítanak egymásra. :D
Bercinél is a kakával volt gond, ő sokáig csak pelusba volt hajlandó gyártani. :roll: Egyszer beledobtam a budiba a termést, odahívtam, mondam neki, hogy mondja good-by kaka és lehúztam a w.c-t. Nem tudom ez volt-e a varázsszó vagy nem, de attól kezdve nem volt gond, nem kellett pelus.:)
Nálunk nincsenek nagyon lépcsők, fogalmam sincs Berci váltózik-e, de nem egy tornász a játszótéren, mindig nagyon óvatos. Bezzeg a kicsi.... Félelemérzete nulla. :roll:
Ma jönnek anyuék, végre pihenhetek. :D
Írjatok!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Minyu! Orsi is ilyen volt, direkt a bugyiba kakilt, v. visszatartotta. Sokáig ezt csinálta, hát elég ideges voltam, hogy mit is lehetne kezdeni azzal, aki direkt kakil bele. Azután apro jutalmakat igértem be ha sikerül a bilibe, elkezdtünk a bilin játszani, énekelni stb. mig végül szépen lassan egyre tovább ült és kivárta ill. nem tartotta vissza a kakát hanem oda nyomta bele. A srácok tényleg nagyon helyesek! És nagyon hasonlitanak nálatok is!!

Egcsi! gyökértömés végleges lett, fogat meg hétfön tömik végsővel:)

Kép Kép Kép

Kép

Kép

Karmen
 
 


Karmen :)
Na, végre! Örülök, hogy vége lesz a fogorvosos mizériátoknak. :wink:
Mit evett Norbi? Tejberizst? A múltkor egy percre hagytam Bencét egyedül a tejbegrízes tányérral, ne tudd meg.... az egész gyerek úszott a papiban. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi! Ananászos csirkemell volt az ebéd, de az ananászt kivettem neki belőle. Amugy nagyon szépen szokott enni, magára is szoktam hagyni, ahogy most is:) Nem tudom kiborult v. ö merte ki, de ez a látvány fogadott :lol: :lol: Norbi amugy mindenevő.
19 hósan 11500g (Orsi 3,5 évesen kezdte az ovit 12kg-al :D ) és 84,5cm

Kép

Kép

Karmen
 
 


karmen :)
Igen, nálunk is ugyanez a helyzet, direkt a bugyiba kakil, nem szól, vagy ráülünk a bilire, semmi, aztán kimegy az udvarra és telenyomja gatyát. Nem akarom elkiabálni (mert ha elmesélem valakinek, hogy már x napja nem kellett kakás gatyát mosni, akkor tuti, hogy estére besikerül, de most nincs itthon, anyum fog mosni rá :twisted: ), szóval már másfél hete nem volt nagy gond, sokszor szólt is, vagy mi ültettük bilire, ha pukizott.
Igérgetés nálunk is megvolt, igazából most is jár érte gumimaci, de nem volt sok hatása, ugyanugy zajlott a dolog, bármit igértünk és bármit kapott.
képek nagyon jók. És enyimnagyobb is 3,5 éves és most 12,6 kg és 98 cm. Fényevö ropigyerek...

Kép
Kép
Kép
 
 


Minyu! Örülök hogy alakul a szobatisztaság! Orsi is csak 12kg volt közel 4 évesen, most meg alig hittem a szememnek 16,4kg, pedig higgyétel el egész nap alig eszik pár falatot csak iszik folyton. :lol:

Mi megkaptuk a védőoltásokat, végre, hétfőn viszem játszóbölcsibe, most ezt kérem neki sorra ajándékba majd.

Kép

Kép

Karmen
 
 


Halloween kosztümben:
Kép
Tökfaragás után:
Kép
(életünk első alkotásai)
Karácsonyi meglepi mütermi kép:
(illetve amit én fényképeztem a müteremben)
Kép
Fényképész vad ötlete a kalapokkal:
(szintén csak az én gépemmel készült, a műtermiek ennél jobbak...)
Kép

Egyszer majd jövök, most nincs időm sajna...

Barbi

Kép
Kép
 
 


Babi! Nagyon tetszenek a képek! Nekünk az ovis képek lesznek karira, van közös kép és lesz olyan amin velem vannak. A jelmez szuper, én már most nézegetek farsangra Orsinak, de horror árak vannak és még bénák is:(

Kép

Kép

Karmen
 
 


Barbi :)
Nagyon édesek a képek, a kalapos tök jó! :D

Karmen :)
Nálunk megint lesz naptár karácsonyra, de ez már nem hiszem, hogy meglepi, az utóbbi 4 évben mindig mindenki ezt (is) kapott. 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


itt vannak az oviban készült képek (amugy rendesek voltak mert velem is csináltak egy közöset ajándékba :D )
Kép Kép Kép

Kép

Kép

Karmen
 
 


Karmen :)
Nagyon jók lettek a képek, Norbi képén a háttér is nagyon klassz! :)
Csütörtökön viszem Bercit fogorvoshoz...hát kíváncsi leszek... :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi! Orsival is csinált olyan hátteret, nekem is tetszik. Azon Orsi tartja a tenyerét felfele és arra tették rá a buborékot, ötletes
Remélem simán hagyja Berci a fogát megnézni. Vagy kezelni is kell?

Hol vannak a többiek?? :( :(

Kép

Kép

Karmen
 
 


Karmen :)
Túléltük a fogorvost, legalábbis az első fordulót. Sajna van lukas foga a gyermeknek-ez mondjuk nem ért túl nagy meglepetésként :roll: -úgyhogy azt hiszem pénteken megyünk megint és betömik neki. Teljesen jól viselkedett, nem volt visítás és rúgkapálás, hagyta, hogy megnézzék a fogait, úgy ahogy kell. :)
Majd a következő menetről is beszámolok. Adnak neki valami löttyöt, amitől elálmosodik és lehet a fogain dolgozni. Miután utál minden gyógyszert, kivéve a Panadolt, ez is érdekes lesz. :roll:

Többiek! Írjatok! 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi! Még ilyet nem is hallottam hogy gyereknek boditva furják a fogát, de megvallom szerintem jobb mert igy biztosan nem fél akkor. Remélem megissza Berci. Mi sokat beszélgettünk Orsival a fogászatrol mikor megtudtuk kezelni kell a fogat, igy megértette hogy szükséges. Sok rossz foga van? Mennyire szoktál neki édességet adni? Én nagyon keveset és nyaloka, keménycukrot meg sosem

Kép

Kép

Karmen
 
 


Karmen :)
Hát van neki... Az én hibám, mert rászoktattam a kakaóra, így reggel este azt iszik. Igaz mossa a fogát, de előfordul, hogy elalszik fogmosás előtt, akkor nem ébresztem fel. :roll: Édességet is kap, főleg hétvégén. Cukor nincs, de csoki és gumicukor, mazsola az igen. A fogdoki szerint a gumicukor és a mazsola nagyon rossz a fogaknak. :? Cukros löttyöket mondjuk nem iszik, szörp meg ilyenek, víz van vagy gyümilé. Bencét már nem itatom kakaóval, ő csak tejet kap. Hamarabb is kezdi a fogmosást, Berci 2 éves kora után kapott fogkefét, Bencének már van. :) Tanuljunk hülyeségeinkből.... :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi! Orsi nagyon sok kakaot iszik, reggeli, vacsi mindig az. Este sosem marad ki fogmosás, reggel sokszor ahogy apával szaladnak oviba. Mazsolát, gumicukrot nem tudtam, gumicukor csak nagy ritkán van nálunk, azt hittem a keménycukor az ami nagyon árt. Mi még rostos üditöt iszunk néha, de inkább vizet, kakaot. Én ahogy kibujt a foguk mostam, eleinte pelussal dörzsölve.

Kép

Kép

Karmen
 
 


Karmen :)
Jól tetted, hogy elkezdted korán a fogmosást. most már én is jobban odafigyelek, legalább Bence ússza meg a dolgot. Ja, és évente 2x megyünk ellenőrzésre, ha gáz van, akkor korán kiderüljön. :roll:
Mit kapnak a gyerekek Karácsonyra?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi! azért nyilván az is számit hogy Norbi még nem kap édességet, Orsi meg keveset. Norbi amugy imád fogat mosni, sokkal jobban szereti mint Orsi. Ahányszor a fürdöbe megy, veszi le a fogkeféjét és sikálja a fogait :D
Karira közös könyveket kapnak, Orsi 2 pulcsit, anyuéktól téli sapit sállal, meg meglepi is lesz azt nem tudom mit vettek. Norbinak sem tudom, én kértem játék van rengeteg nem kell, mondtam a legjobb a könyv lenne.
Nálatok mi lesz az ajándék?
Hány fogát kell megcsináltatni Bercinek?

Kép

Kép

Karmen
 
 


Karmen :)
Az összes rágófogát. :oops:
Berci kap nadrágot, pólót, pulcsit, alsógatyót, Batmen-es játékot, játék laptop-ot, dvd-t.
Bence kap egy játékot amihez van mikrofon, zenélhet vele. Kap egy kutyust ami csóválja a farkát, lépeget és ugat, egy sátorszerű valamit, amiben kedvére bújkálhat és ő is kap ruhát. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi! hü akkor ez elég sok fog :( Remélem nem lesz neki sem rossz élmény a fogászat. Na mi meg Mikulásra kaptunk több helyröl is rágokat, nem értem miért nem gondolják hogy sok anyuka tiltja, biztosan nem csak mi voltunk a csoportokban. Bár lehet volt benne cukormentes is, mindegy én akkor sem engedem még.

Lányok, irjatok már kivel mi van!! :o

Kép

Kép

Karmen
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is, még élünk.

Csongorom gyarapszik (bár pont most volt 2 hete nagy riadalmam, mert nem hizott és hosszra se nött, a dokinéni is ránkijesztett. Kaptunk 2 hét haladékot, pont ma voltunk mérlegelésen, és most gyarapodott is és nött is, teljesen megnyugodtam. Most 5900 gr és 65 cm) Nándi is (őt is most mértük, és legnagyobb meglepetésemre 3 hó alatt hizott majd 1 kilót, ami rá nem jellemző) Az ovival kicsit kinlódunk, nem szivesen megy, vagyis ott már vidáman megy be és odabenn jól elvan, eljátszik, de itthon mindig mondja, hogy nem akar menni oviba :oops: Pedig csak délig van.
Karácsonyi ünnepségen is nagy derültséget keltett, mikor az első versike után kijelentette: Na, anya, mostmár mehetünk haza :)

és akkor egy rakás kép:
várjuk a mikulást (céges partyn)
Kép

apa és Csongor énekelnek (Máté Pétertől a Szovjet Himnuszig mindent...)
Kép

A kis majmaim
Kép

Kép

ovis ünnep (csak a telefon volt nálam :twisted: )
Kép Kép


No, és akkor Még egy utolsó: ezzel a lappal kívánunk mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és még boldogabb új évet!
Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


Minyu :)
Berci se szeretett menni oviba jó sokáig, 2 hónapon keresztül pityergett mikor otthagytam. Most már nincs gond. :)
A képek szuperek! Nagyon édesek a fiúk! :)

Mi is kívánunk mindenkinek Békés Karácsonyt!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Minyu! Orsi 6 hósan volt 6 kg:) Engem is ijesztgettek aztán egy idö után rájöttem ez a gyerek nem mások kedvéért eszik, azóta nem parázok. Akkor sem ha csak pár falat volt, a lényeg hogy eleget igyon:)
A képek nagyon jók, milyen nagy már Csongor is! Nagyon hasonlit Nándira!

BUÉK mindenkinek (remélem a topic jövöre pörgösebb lesz és már nem csak 3an jelentkezünk :( )

Kép

Kép

Karmen
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Hol van mindenki? Kár lenne, ha bezárna ez a topik.... :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Szia Egcsi, én is csak nézegettem a topikot, de nincs benne mozgás...jó, irhattam volna, na de akkor sem lendülne fel a hangulat, valahogy én nem okozok sose feltünést itt...

Én éppen a megbolondulás határán állok az idöjárással. December eleje óta minusz nagyon hideg van, 40 cm hó a földön...néha olvad, de újra esik. NA de ami most van??? Tegnap plusz 12 fokban, napsütésben ültünk a ház elött, ma reggelre 5 cm hó...tiszta latyak, mert havas esö. az utak rémesek, alig látok ki az autómon olyan koszos...
És most megint százágra süt a nap, plusz 5 fok van.

A fene se érti ezt.

Amúgy elvagyunk, a fiúk most ultra sokat betegeskedtek, harmadik körön vagyunk túl az idei évben. változatok egy virusra...mind a kettö közösségbe jár, de másikba, igy aztán cserélgetik egymás bacijait rendesen...

Most ti jöttök lányok, kivel mi újság???

Barbi

Kép
Kép
 
 


Szia Barbi! :)

Mi ez a nem keltek feltűnést szöveg? Személy szerint én szeretek olvasni rólatok, mint a topik másik idegenbe szakadt leányáról. :D
Ádám kindergarden-be jár? Miket tanulnak? Sportol valamit? Nálunk most merült fel a sportra íratás kérdése, mert Berci olyan eleven, mint az égető tűz. :roll: Még este kilenckor is pörög. Bence se lesz sokkal különb, de egyenlőre ő 8 körül kidől. 8)
Az időjárásért nem, irigyellek, nálunk már kezd jó idő lenni, hétvégén 21 fok volt. :)
Befejezted már a sulidat? Dolgozol?
Jó sok kérdés, remélem nem bánod. :wink:

Többiek most már tényleg ti jöttök!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Köszi Egcsi.
Pont ez az, hogy téged érdekellek,mert te is pont itt élsz messzire, de valahogy a topik inkább otthoni dolgokról szól. (nagyon áttétlesen.)

Ádám kinderg.-ba jár, nagyon szereti. Sportolni külön nem jár (nem birnám idövel, most meg már nagyon anyagilag se...) viszont a suliban minden nap van Gym...már teniszt tanultak, most kosaraznak, volt egy idöben mindenféle mászóka berakva, szóval azért valamennyi sportot kap minden nap.
Tavasszal viszem majd focizni, az nagy kedvence, neki is és Daninak is,meg uszodába járunk pár hetente.

Én már egy éve dolgozom, könyvelek itthon, leadom a kész anyagot. De most kicsit inog a léc,mert egyre több kuncsaftja megy el a fönöknömnek, kb fele annyit keresek mint előtte...Nekem pedig ez az egyetlen megoldás a munkára, ha itthon csinálhatom,mert gyerek mellett nem tudok másként. (neked nem kell magyaráznom, itt nincs ovi, magán vigyázó meg egy vagyon...)

időjárást, ne is mondd...olyan hóvihar volt tegnap megint,alig lehet menni az utakon,mert szerintem aludtak az éjjel a hókotrósok...most már jól le van taposva, reménytelen felszedni.
Ja, és minusz 20 körül vagyunk megint, egészen péntekig ilyen idő lesz.
Itt ha plusz 21 fok lenne, akkor már úgy hivnánk,hogy nyár van...

Náltok mennyire érzik ez a válság? Nálunk nagyon... mondjuk a páromék most nyitottak saját mühelyt, talán a lehető legrosszabbkor... kezdö vállalkozás ilyen helyzetben duplán szenved...de bizunk benne,mást nem tehetünk...

Na, tölem ennyi, most már tényleg mások jönnek..
Barbi

Kép
Kép
 
 


Barbi :)
A kindergarden nem fizetős? Szeptembertől Berci is megy, ha nem javul a helyzet akkor államiba. Ezzel válaszoltam is a kérdésedre, nagyon érezzük a válságot és mi is csak reménykedni tudunk, hogy jobb lesz. :roll:
Hóvihar, mínusz 2O-hát én már megfagytam volna. :shock: Mondjuk itt a nyári 5O sem kellemes, de inkább ez mint a hideg.
Azért néha nééz be és írj, ha más nem mi ketten elcsevegünk. :wink:

Üdv,
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Ok Egcsi, legfeljebb átnevezzük a topikot Egcsi és Barbi-ra :wink:

Itt a kinderg. állami (hála az égnek...), ami elötte van (preschool), na az fizetös, Daniért pengetjük is a lét...
Szóval ez a kinderg. már a suliban van, olyan kis elökészitö az első osztály elött. Rendes tanárnénikkel, rendes csoport-szoba-teremben, napirenddel, és sok-sok érdekességgel.
Minden héten könyvtár, minden nap torna óra. idönként eljárnak múzeumbe (idáig 2szer voltak, busszal a belvárosban), kijárnak a közeli erdöbe érdekes dolgokat nézni, fényképeznek.Volt karácsonyi müsoruk, szóval igazi napi élet folyik bennt.

Most már kezdik az olvasgatást , már érzem,hogy nem lesz könnyü nekünk,mert szókép olvasást tanitanak, azaz a gyerek nézi-nézi a szavakat, és meg kell jegyezni ez alapján. mi ugye még szótagolva olvastunk, de hát a magyar az más ilyen szempontból,mert (nagyjából) azt mondjuk amit irunk.
Ádám meg már tudja az abc betüit, de hiába mondja a H-ra ,hogy "écs" mikor elégkerül egy szó, pl heart, na akkor ezt miért oda kell rakni ahol az écs betü van?? Szóval tanitom a kiejtést, én aki abszolut nem tanult iskolában angolt, jó mi??? A suli sokat a szülöre hagy ilyen téren, vagyis ha csak arra hagyatkoznánk amit bennt tanul Ádám, lemardna.
Nemsokára lesz a felmérö, report card, kiváncsi leszek...

Matekkal sincs sok gond, bár magyarul sokkal jobban számol,mint angolul, de ennek én még mindig örülök...

Na, akkor ennyit a suliról.

Tudod, én is inkább lennék a melegben,mint a hidegben. Nekem biztos melegvérem van, én itt majd megfagyok, és ki nem állhatom...

Apáéknál nagyon rezeg a léc :( ,nincs megrendelésük, minden áll...Mondjuk ilyenkor amúgy is lelassul az olajipar a hideg miatt,utána meg a saras területekre egy bizonyos ideig megint nem lehet menni amikor jön a tavasz, na de megspékelve ezzel a gazdasági válsággal...marhára félek mi lesz velünk...

Most ennyi, valaki más is beszállhat,és akkor bevesszük az új topiknévbe is...

Barbi

Kép
Kép
 
 


Barbi :)
Akkor ez a suli dolog ugyanúgy van mint itt. Berci fizetős preschoolba jár és nemsokára el kell dönteni, hogy állami vagy fizetős kendergardent akarunk-e. Az egész olvasás és írás tanulástól borsókázik a hátam, nálunk az írással lesz gond szerintem, ugyanis a gyerekem nem tud rajzolni. A pálcika ember szintjén van. Próbáltma gyakorolni vele itthon a betűket, de annyira nem érdekli, hogy azt már nem lehet fokozni. :roll: A számítóglpen bezzeg beírja a nevét és ha betűzöm akkor bármit, csak ceruza ne kerüljön a kezébe.
Kitartás, remélhetőleg lesz a párodéknak megrendelése hamarosan!
Bence nyúz, mennem kell.

Üdv,
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Hali! Én joideig néztem idén hátha megindul itt ujra az élet, aztán feladtam. Most gondoltam, reméltem, hátha visszataláltak ide a többiek, de látom sajna csak ti 2en :(

Nálunk Norbit most vizsgálják, neki is van-e tejallergiája mint Orsinak. Orsit viszem máj. mandula és fül mütétre, nem szokott beteg lett de a hallása rossz, igy kell a mütét. Régen is mondták tul nagy az orrmandula érdemes lenni kivetetni de mivel nem volt beteges elleneztem. De a hallásvizsg. hogy rossz lett nem halogatom tovább a dolgot.
Várjuk a nyarat, jun megyünk Gyulára.
Én meg nyár végén vissza melozni, jul-tól meg NOrbi bölcsibe.
Rólunk ezek a hirek

Egcsi! Ez a nem szeretek rajzolni ismerös volt nekem is. ORsi tavaly nyáron járt fizetös napközibe 1 hónapot (mert oviba nem mehetett azért hogy én itthon vagyok) és ott valamiért elkezdett nekik rajzolni, de annyira hogy azota minden nap az oviban ajándék rajzokkal vár. Azota nagyon sokat fejlödött a rajzképessége is. SZinezni sem volt elötte türelme, most már az is nagyon szép, alapos, preciz. Nem tudom mi lehetett ott hogy nekik elkezdett rajzolni és örömmel, ovo néninek meg nem volt hajlando, de azota már mindenütt, mindenkinek rajzolna:) Lehet hirtelen fog Berci is kedvet kapni

Kép

Kép

Karmen
 
 


Karmen :)
Én is vártam, hogy lesz majd egy kis élet a topikban, de úgy látszik mindenki elfoglalt. Pedig olyan jó kis csapat voltunk... :?
Köszi a rajzolós infót, mostanában már Berci is rajzolgat az ovinak köszönhetően. Van rajz ami egészen felismerhető. :D
A múlt hétvégén költöztünk, két gyerekkel segítség nélkül. :roll: Nem nagyon ismételném meg a közeljövőben. :shock:
A műtéthez drukk, többektől hallottam, hogy az orrmandula-műtét segített a halláson.
A régi munkahelyedre mész vissza dolgozni? Orsi meg Norbi között dolgoztál?

Na, megyek dobozokat pakolni...

Üdv,

egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi! Igen, nagy szerencsémre visszavettek. Persze ehhez sokat számitott az hogy ott dolgoztam aktivan 11 évet és elégedettek voltak velem. Amugy nagy leépités volt/van a cégnél, de a fönököm igy kiharcolta hogy kellek neki. Igen, fél évet dolgoztam régen is GYES alatt, de akkor végleg nem tudtak visszavenni, igy Norbira hajtottunk:)
Mütéten már jo lenne túllenni, Norbinak semmiség volt az egész, remélem Orsinak is az lesz.
Hova költöztetek? másik városba v. csak városon belül? Gyerekeknek kellett másik ovvi, bölcsi v. maradhattak a régiben?

Én is nagyon sajnálom hogy mindenki eltünt:(

Kép

Kép

Karmen
 
 


Karmen :)
Hogy vagytok? Túl van Orsi a műtéten? Az öcsém lányának is ki a akarják venni az orrmanduláját a hallása miatt.
Csak városon belül költöztünk, így Berci szeptembertől jobb iskolában kezdhet. :wink:
Mikor mentek Gyulára? Rokonokhoz mentek vagy csak családi kiruccanás?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi! Igen, nem volt gond a mütéttel, a fülével nem is volt gond, nem kellett bele tubus, csak a mandula volt a bünös. Azóta a hallása is elkezdett javulni, és rögtön tudott menni utána 1 héttel 2 kerekü bringán is, még fogni sem kellett, igy valszeg egyensuly zavara is volt egy kicsi elötte.
Norbi jul-tól bölcsis lesz, de alig akart hazajönni amikor megbeszélésen voltam, annyira tetszett neki az udvaron!:)
Gyulára 2 hét mulva megyünk, de csak 6 napra. Orsi meg még anyuékkal Balcsira aug-ban 2 hétre, meg jul-ban lovastáborba:) Megint jo nyara lesz a kiscsajnak:)) Családi nyaralásra megyünk, rokonok nem laknak tuti helyen:)

Remélem Bercinek tetszeni fog az uj suli! Könnyen barátkozos? Ha igen, akkor nem hiszem megviselné. És Bence maradt a bölcsiben ugyanott v ö is máshova jár már?
NYaralni mentek v Mo-ra utaztok?

Kép

Kép

Karmen
 
 


Karmen :)
Örülök, hogy jól sikerült a műtét. Az öcsém lányánál is vannak hallásproblémák, remélem neki is segít.
Berci barátkozósabb mint volt, de biztos kell neki néhány hét mire belerázódik az új dolgokba. A suli csak félnapos, úgyhogy egyenlőre úgy néz ki itthon maradok Bencével, hogy Bercit hurcolni tudjam. Lehet, hogy visszamegyek suliba és egy újabb kistesó sincs kizárva. :wink: Ezek a tervek, majd meglátjuk mi lesz...

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Egcsi! Mi nyaralni voltunk Gyulán, szerencsére csak utolsó napra romlott el az idö, igy a csajok akkor lovagolni voltak, Norbi most lemaradt bár ö is szeretni szokta.
Remélem Berci már szereti az uj helyet! Nyaralni mentek valahova? Mo-ra?

többiek tényleg merre?? :(

Kép

Kép

Karmen
 
 


Karmen :)
Nem tervezünk nagyobb nyaralást, ősszel jönnek Boti szülei, akkor tervezünk majd közös programot.
Berci sulija aug. végén kezdődik, már voltam beiratni.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


HArmadik állandó topiktag is bejelentkezik..
Szerintem ez már ciki, hogy egy év alatt tudtunk egy oldalt teleirni :roll:
Persze, ha nemcsak hárman irogatnánk...

Na,mindegy.

Nálunk is eltelt a nyár, itt Kanadában szokásosan elég vacak idövel. Sokszor volt eső, ami magában még nem is lenne baj, de itt akkor a levegö is nagyon lehül. Úgyhogy nyár ide-vagy oda,mi kétszer is fütöttünk augusztusban. Odakinnt a napi csúcshömérséklet 8-9 fok volt pár napig, muszáj volt melegiteni.

Amúgy mi csak egy hetet voltunk kempingezni, ami alapjában véve nagyon jó volt, a fiúk imádják a lakókocsis kirándulásokat, csak sajnos éppen egy esös hetet fogtunk ki. A fényképeken szinte mindenütt pulcsiban, kabátban vagyunk :?
Ezenkivül többször mentünk el egy-egy napokra, közeli hegyekbe, tavakhoz, szóval amikor jó idö volt, mentünk mindig.

Páromék üzlete (most ünnepelték az egy éves évfordulót) sajnos még mindig döcögös, itt az olajipar szinte meghalni látszik.
ÚGyhogy muszáj volt nekem is valami munkát keresni gyorsan, és olyat amit du 5-töl tudok csinálni, amikor a párom hazaér. (dayhome, babysitter irtó drága...)
Úgyhogy most a Wal-martban vagyok pénztáros. Esténként megyek, 5-6 órára, még csak betanulok, 3 napja kezdtem.

A fiúk nagyok és folyamatosan nönek,most voltam velük a státuszvizsgálaton. ÁDám 6 évesen 123 cm és 23,9 kg, Dani 4 évesen 112 cm és 24,4 kg.
Fülmosást kértem nekik,egyrészt alapból is igen sok fülzsirjuk volt, másrészt meg állandóan ordibálva játszottak egymással, és alig hallották meg ha szóltam nekik.
Nos ami ezekböl a kicsi fülekböl kijött, az nem emberi...Iszonyatosan el volt dugulva, ÁDámnak még mosás után sem száz százalékos az egyik füle...

Nos én adtam a topiknak, remélem más is kedvet kap...

Sziasztok
Barbi
Kép
Kép

Kép
Kép
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

cron