Új privát üzeneted érkezett!

Meli!

GRATULÁLOK! :lol:

Békés, boldog karácsonyt és eredményekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!
 


Sziasztok!

Új vagyok, de most én is döntés előtt állok. Olvastalak benneteket, de azért megerősítést szeretnék kérni tőletek.
36 éves vagyok és most várom második gyermekemet. 10. hétben vagyok.
Az első gyerkőc 10 évvel ezelőtt született, egészségesen.
Mivel most már elmúltam 35 éves, ezért aktuális a Down-szűrés. Olvastam, hogy vérvételből is meg lehet állapítani, bár az nem 100 %-os. Dokimat kérdeztem a dologról, hogy ő mit szól hozzá, de azt mondta, hogy mivel a vérvétel nem mutat biztosat, ezért inkább a magzatvíz-vételt ajánlja, mert az 100 %-osan megmondja és nem kerül pénzbe,mivel a tb. támogatja.
Iszonyú sokat gondolkodtam a dolgon. A vérvétel egyszerűbb és biztonságosabb lenne, de ha nem mutat biztosat.... A magzatvíz-vételtől meg félek, nem is a tű miatt, inkább a vetélés és egyéb szövődményei miatt. De az legalább 100 %-os.

Párom - szegény - látva küszködésemet e kérdésben, mondta, hogy ha aggódom a vetélés kockázata miatt, akkor csináltassunk vérvételt és ha ott azt mondják, hogy nagy a kockázata a beteg babának, akkor elmegyünk a magzatvíz-vételre.

Most meg, hogy olvastalak benneteket...elbizonytalanodtam. Egyszerűen képtelen vagyok eldönteni, hogy mi a csudát csináljak. Nehéz eset vagyok a döntések terén, és ez valószínűleg a horoszkódom miatt lehet :) (Mérleg)
Felolvastam páromnak a hozzászólásaitokat, és most meg azt mondom,hogy inkább a magzatvíz-vizsgálatot megcsináltatom.

A magzatvíz-vizsgálathoz ők csinálnak előtte uh-t vagy elég, amit a dokim csinált most és adott róla leletet.
Először csak elbeszélgetés van és akkor adnak időpontot?
Kaptunk címeket is és a győri Petz Aladár Kórházba megyünk.

Ti nem féltetek a vetélés kockázatától?

Köszönöm a segítségeteket előre is, hátha segít a döntéshozatalomban. :)

Üdv: Melus
 


Szia Melus!

Én 31 éves vagyok és szintén a második babámat várom. Mi voltunk a kombinált vizsgálaton, ami negatív lett. Akkor megnyugtatott az eredmény, de utólag pénzkidobásnak találtam. Az AFP és az azt követő genetikai uh alapján most így is magzatvíz vételre kell mennem, szóval ezek a vizsgálatok is kimutattak mindent, viszont nekem már s.o.s. kell a magzatvíz vétel, mert ma betöltöttem a 19. hetet. Én is eléggé tartok a vizsgálattól, de állítólag nem fáj és legalább biztos eredményt ad.

Üdv.: Andi
 

 
 

Szia Melus!

Csak veletlenül olvastam a kerdesedet, nem is szoktam ebbe a topikba irni, de talan adhatok egy kis adalekot, ami megkönnyiti a döntesedet. Mellesleg en is merleg vagyok :), a döntesek tenyleg nehezek :? En a 4. bebit varom, 35 leszek, es hetfön csinaltak korionbiopsziat (11+1 het). Amennyire en tudom (felig szakmabeli), a vervetel tenyleg nem ad 100%-os eredmenyt, marad 5% nem felderitett eset. Ha semmikepp sem akarsz egy beteg babat vallalni (mert ha igen, akkor ugye felesleges minden vizsgalat), akkor az amniocentezis biztonsagos es megbizhato, meg kisebb vetelesi szazalekkal, mint a korionbiopszia, bar ez talan annak a szamlajara is irhato, hogy ez utobbit meg koraibb stadiumban vegzik, igy ugye az amugy magatol is megszunö terhessegek aranya is nagyobb. A veteles szazaleka nagymertekben fugg a beavatkozast vegzö orvos jartassagatol, de igy 0,2-0,1% alatt van. azaz: szakavatott kezekben alig van rizikod. Fontos, hogy ha Rh neg vagy, kapjal 24 oran belül megfelelö antitesteket, de ezt gondolom, tudjak minden ilyen Központban. Allitolag a beavatkozas is turhetobb, mint a KB, ami nekem nem volt egy leanyalom, de ki lehetett birni. MEg vmi: nekem a 4. terhessegemnel szinten akartak vegezni KB-t, bar nem lattak semmi feltunot eloszor a magzaton (12. het), de pont amikor belem akartak szurni a tüt, megszünt a szive dobogni, lathato volt a nagy nyaki redö: szoval, vmi kromoszomalis rendellenessege volt. Sosem lehet tudni..... A veteles kockazata is csokkenthetö, ha utana szepen pihensz (na, ezt en nem tudom betartani sajna), C-vitamint, Magneziumot szedsz 2-3 napig, a szuras helyet sterilen tartod, nem pancsolsz sokat :)

Üdv: Indianmama


Szia Melus!

Az vérvétel szerintem kidobott pénz, tutit nem mutat, akkor meg minek? Én úgy tudom 90%-os a biztonsága.

Ha a nyaki redő mérés jó lett akkor valószínű meg fogják várni veled az AFP-t, amire jó sokan mondják hogy semmit sem ér, tény hogy sokszor ad alaptalanul aggodalomra okot, de tudok olyat akinek a korán kívül egyedül ez adott alapot a gyankvásra és sajnos bejött (persze sokkal többen vannak akiknek alacson ylett és mégis egészséges a baba). Utána ha a doki a kor miatt szükségesnek ítéli jöhet a magzatvízvétel, ami tényleg ijesztően hangzik, de nem szokott vele probléma lenni. Inkább a várakozás a rossz, talán ilyen szempontból jobb a fizetős shöpf mereibe menni, nem a dokid által is javasolt ingyenesre.

Viszont ha a nyaki redő, afp, Uh teljesen jó és nem mutat eltérést akkor dönthetsz úgy is hogy semmilyen vizsgálatot nem csináltatsz,ezt neked kell érezned.

Maga a magzatvízvétel nem fáj, nekem speciál egy szál görcsöm sem volt, feküdtem 2 napot azért a biztonság kedvéért, szedtem megelőzésképp a magnéziumot. Viszont én speciál eléggé legyengültem tőle, lehet a 2 nap fekvéstől inkább, meg utána is még azért 1 hétig muszáj volt sokat pihennem különben kezdtem érezni hogy húz a hasam. Hát dióhéjban ennyi, a döntést neked kell meghoznod, hiszen önmagában a kor nem olyan nagy %-os kockázat, ha minden más eredmény jó.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Szia Melus!

Én nekem most márc. 5-én vettek magzatvizet ki lehet birni, de egyáltalán nem kellemes, főleg amikor kiszipantják a vizet. Én két napra rá kaptam eredményt (gyorstesztet) de meg kell azért várni a két hetet. Akkor kapom meg a végleges eredményt, ami a héten várható. Igaz én magánorvosnál voltam a Telki magánkórházba mert sajnos nekem vérvizsgálat (28.000.-) 1/32 down-kort állapított meg és ezért a magzatvizvétel ingyen csinálták. Nem kell külön uh-ra menni mert vétel előtt megnézik a bébit és közben is figyelik uh-n hogy hol van és a legtávolabbi részen szúrnak. Nekem kb. 5 vagy 6.-ra sikerült mert a bébi mindig oda ment ahová a tűt akarták szúrni, de a végén sikerült elég gyorsan. Sajnos nekem a gyorsteszt már kimutata, hogy beteg, tehát a 32 esetből én lettem az az 1. :cry: Szóval ha biztosra akarsz menni, szerintem érdemes megcsináltatni.

Gabi

Kép
Kép
 


Melus!

Győrben szerintem jó szakemberek vannak.Én is oda fogok menni.
Hogy döntöttél?
Vendég
 


Sziasztok!

Én 2007. márciusában szültem 2. gyermekünket és a korom miatt javasolták a magzatvíz vételt, Győrben voltam genetikai tanácsadáson.
A nyaki tarkóredő rendben volt, a 18. heti uh. is csak az AFP volt alacsonyabb.

Így aztán mi pestre mentünk egy ismerősünk javaslatára az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba egy keddi délutánon (időpontra) ahol vért vettek, pénteken telefonáltak az eredménnyel, minden rendben, ők sem javasolják a magzatvíz vizsgálatot és 1 hét után kaptam meg írásban az eredményt, ez a vizsgálat 20.000 Ft került + utiköltség 2006. októberében.

Ezzel az eredménnyel mentem vissza Győrbe a genetikai tanácsadásra ahol a doki (Dr. Mika Péter) is azt mondta, az eredmény miatt Ő sem csináltatná meg a vizsgálatot a fölösleges vetélési rizikó miatt.
A győri magánorvosom (Dr. Nagy Zoltán) is a fentieket javasolta.

Én már túl voltam egy méhen kívüli terhességen és nem akartam, hogy esetleg vetélés legyen ebből a vizsgálatból.
De ha a vérvétel azt igazolta volna, hogy szükséges megcsináltatni, csak akkor vállalkoztam volna rá és ebben a férjem is támogatott.

Szilvia
Kép

Kép
 


Sziasztok!

19 hetes vagyok, és ma csináltak nálam méhlepény biopsziát.
Előzmény: integrált teszt - negatív, tarkóredő határon belül. Azonban a 18. heti UH-n az orvosom a baba szívbillentyűjén egy "hyperechogene papillaris izmot" látott.
Dr. Villányi Pálhoz, a Shöpf-Merei kórház genetikai vezetőjéhez iányított, aki a genetikai tanácsadáson újból megnézte UH-n a babát. Mindent rendben talált, de a "hpi-t" ő is látta, ezért a biopsziát javasolta.
3 nap múlvára kaptam időpontot a Bajcsiba, ahol elvégezte a beavatkozást.

Izgultam előtte, és volt egy álmatlan éjszakám!
Az ovosok azonban profik voltak!!!

7-re beértünk a kórházba, ahol először a betegfelvételen kellett jelentkezni. Majd mindenki kapott egy szabd ágyat.
6 beavatkozást végzett ezen a napon Villányi dr.
Egy-egy műtét 10-15 percig tarott (mindenestül):
Miután bementem a műtőbe, fel kellett feküdni a műtőasztalra, ahol egy doktornő megnézte, hogy zárt-e a méhszájam (az volt), majd UH-val megállapította a méhlepény helyzetét.
Ez után lefertőtlenítették a hasam, és már kaptam is az érzéstelenítő injekciót. Még fel sem fogtam mi történik, már a mintavevő tű is bent volt.
Ekkor már a monitoron néztem, mit csinál Babóca és azt is láttam, hogy a tű bent van a méhlepényben.
A mintavétel során nyomást és kaparó érzést érzetem (közben folyamatosan szóval is tartottak). Kellemetlen volt, de teljesen kibírható!!!
A genetikus doktornó is bent volt a műtőbe, akinek a doktor átadta a mintát, hogy leellenőrzze elegendő-e. Az volt, így már végeztünk is:-)
Kaptam egy vattapamacsot a szúrás helyére, és saját lábon elvonultam a kórterembe, ahol 1 órát szigorúan feküdni kellett!
(Közben bejött egy nővér érdeklődni, hogy hogy vagyok. És megkaptam az anti-D injekciót is, mivel RH- a vércsoportom.)

Eredményért 1 hét múlva kell telefonálni (gyorsabban megvan, mint a magzatvíz mintavételnél, mert jó esetben itt nem kell tenyészteni, mert közvetlen sejtek állnak rendelkezésre).

Amire még figyelni kell: 2 hétig NO sex, nem lehet fürdeni csak zuhagyozni, nem lehet megeröltető mozdulatokat tenniű!

Remélem megnyugtattam azokat akik esetleg hasonló helyzet előtt állnak!
Mindenkinek jó babavárást!!!
 
 


Sziasztok.
Szomorúan olvastam ,hogy a schöfit bezárták :(
Tudja valaki, hogy Budapesten hol csinálnak fizetősen amniocentézist?
Hivatalosan a Baross utcába kell menni, de azt hallottam, hogy ott futószalagon végzik ezeket, utána 1 órát a folyósón kell ülénöd vagy az udvaron.
Perta, a Bajcsy fizetős? Ahogy olvastalalak sokkal jobban a körülmények.

Üdv. Andi


Kép

Kép
 
 


Kedves Andi!

Schöfibe voltam genetikai tanácsadáson Dr. Villányi Pálnál!
Az UH-t még ott csinálta meg a Schöfibe, de a műtétet már a Bajcsyba! Ez fizetős volt!
Jövő héten kell hívnom az eredményért, és az miatt is, hogy az "ellenőrző" UH-ra hova menjek, mert lehet, hogy akkor már teljes egészében átköltöznek a Bajcsyba!
Privát üzenetbe elküldöm Villányi Pál elérhetőségét! (Nagyon magabiztos, határozott orvos. Én teljes mértékben megbízható kezekben éreztem magam nála!)
 
 


Petra, köszi szépen.

Üdv. Andi


Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Tegnap megtudtuk a biopszia eredményét!
Minden rendben van a kromoszómákkal!!!!!!!!!!!!!!!! :)
És most már 100%, hogy kislány! :)
 
 


Szia cspetra!

Gratula a kislánykádhoz és az eredményedhez is :lol: , megnyutató, hogy minden rendben van.

Jó hogy a vizsgálat részleteit megosztottad a többiekkel is.

Nyugodt és kiegyensúlyozott napokat kívánok a baba megszületéséig, azt követően pedig nagyon sok együtt eltöltött örömteli napot. :lol: :lol: :lol:

Szilvia
Kép

Kép
 


Sziasztok!
Uj tag vagyok, az amniocentézissel kapcsolatban szinte minden hozzászólást elolvastam eddig.Leirom az én rövid kis történetemet és ha valaki hasonló helyzetben van légyszi irjon.
2003-ban volt 20 hetesen egy terhesség megszakitásom a baba fejlődési rendellenesége miatt (nyitott gerinc stb...)Az Afp-nél vették észre hogy nem stimmel valami, 8.5 Mom lett.Az orvosom felküldött Bp.-re a Sote1 -be. ott az ultrahangon rögtön látták, hogy baj van a babával.Itt inditották meg a szülést ami nem volt könnyű hiszen már a félidőnél jártam.Fiú magzat volt.
4 hónap mulva ujra terhes lettem.A terhességem akkor probléma mentes volt és 2004 nyarán gyönyörű egészséges kislányom született szintén a Sote1-en.
Most ismét terhes vagyok 23 hetes.Az Afp 0.8 lett, a genetikai tanácsadáson azt mondták hogy ez alacsony.Annak ellenére, hogy az ultrahagon minden rendben volt azt tanácsolták, hogy mivel volt egy fejlődési rendelleneségem meg a koromra való tekintettel (32 -évemet töltöm októberbe)+ alacsony lett az Afp-m,csináltassam meg a magzatvíz vizsgálatot.Szeptember 3-án meg volt a beavatkozás.Lassan letelik a két hét (azt mondták ez alatt értesitenek ha van valami gond a babával).Tényleg szoktak telefonálni vagy táviratozni ha találtak valamit?30-án kell ellenőrzésre vissza mennem, de nagyon félek.Mindennap rettegek hogy ne hivjanak!Én ugy érzem nincs semmi baj a kicsi fiammal (ő is fiu mint az első volt)nagyon elevenen rugdos.És azt elfelelejtettem megírni, hogy a 12.héten mért tarkóredő vastagsága is jó lett 1.6.Remélem nem lesz gond!!!

Mokus
 


Sziasztok!

Látom nagyon megoszlanak a vélemények az amniocentézisről.Én örülök neki, hogy a szerencsésebbek közé tartozom.Nekem a Baross uton csinálták meg.És valóban igaz, futószalagon megy az egész.Egyszerre behivnak 6-8 embert, az egész beavatkozás nem tart továbbl 2-3 percnél.Tényleg nem fáj csak egy kicsit kellemetlen érzés amikor szivják ki a magzatvizet, speciel én a tűt nem is éreztem amikor bele szúrták a hasamba.Ami nekem is feltűnt, hogy nem segítenek fel az ágyról pedig voltak bent 4-en.Amikor végzett az orvos megrohamoztam a kérdéseimmel, de rendes volt és válaszolgatott normális hangnemben.Utánna mehettem haza 100 km-re.2 nap szigorú fekvés,utánna még két hétig no szex, nem szabad megerőltető munkát végezni, nagyon kímélni kell magam...És tulajdonképpen ennyi volt, 3 nap mulva letelik a két hét, eddig nem volt semmi gond, remélem ezután sem lesz.Már csak attól tartok,de attól nagyon, hogy mi lesz az eredmény. 30-án kell ellenőrző ultrahangra mennem, addig még izgulhatok.

Mokus
 


Szia Mokus!

Szerintem helyesen döntöttél, hogy megcsináltattad a mintavételt!

Én úgy voltam vele, hogy ha már - bármilyen oknál fogva is - az orvosok ajánlják, hogy csináltassuk meg, akkor nem tehetem ki a családomat annak, hogy a genetikai eredmény hiányában, saját félelmeim miatt esetleg egy beteg kisbabánk szülessen! Szerintem örök életemben lelkiismeretfurdalásom lett volna miatta!
És ahogy látom szerencsére Neked sem volt elrettentő élmény a vizsgálat:-) Pedig mindketten máshol estünk túl rajta (Igaz én biopszián voltam, nem magzatvíz mintavételen, de nálam is a hasfalon át történt a beavatkozás.)

Biztosan jó lesz az eredmény!!!
Tudom a várakozás nem könnyű... nekem is annak idején azt mondták, hogy ők jelentkeznek, ha valami gond lenne... és képzeld, pont abba a két hétbe 2x is volt ismeretlen hívás a telefonomon! Mindkettőnél meg kellett várjam a páromat - hogy legyen mellettem valaki -, majd remegve hívtam vissza a számokat!
Szerencsére egyik sem a kórház volt!!!
Aztán 2 hét múlva a személyes találkozón megtudtam a jó hírt, hogy minden rendben van a kromoszómákkal! :-))) (Elsírtam magam... örömömben, és mert végre feloldódott bennem a nagy feszültség!)

Kívánom Neked, hogy minden rendben legyen! És örülök neki, hogy rászántad magad a vizsgálatra, hiszen csak ez adhat biztos választ a felmerülő kérdésekre!
Minden jót:-)))
 
 


Szia Petra!
köszönöm a biztatást és hogy megerősítetted a döntésemet,.
Utólag már én is örülök, hogy legyűrtem a félelmeimet és elmentem a magzatvízvételre, főleg így hogy szerdán letelik az a bizonyos kritikus két hét és eddig mindketten nagyon jól viseltük.Lassan elmúlik a vetélés kockázata, ami rettegésbe tartott engem is és a családomat is.
Nekem még nem volt ismeretlen telefonhívásom, de nem is tudom mit tennék ha megcsörrenne, valószínű hogy nem merném felvenni én sem.
A biopszia milyen volt neked? Az veszélyesebb és egy kicsivel fájdalmasabb is ugye? Mivel magyarázták azt, hogy a kicsi lányod szívbillentyűjén találtak valamit?
Örülök, hogy nálad minden rendben van! Mikorra várod a babát?

30-án ha addig minden jól megy megtudom az eredményt én is.(még két bizonytalan hét)
Esetleg nem tudod, hogy a magzatvízvételnél is kipostázzák az eredményt vagy csak ha vissza megyek akkor mondják meg?
További jó babavárást!:))
 


Szia Mokus!

Én november végére várom a Kicsit:-) Te januárra, ugye?

Az orvosom azt mondta, hogy mindkét beavatkozásnak minimális a kockázata! Ők már nagyon régóta végzik, és nagyon-nagyon ritkán forult elő vetélés és az sem közvetlenül utána, úgyhogy nem bizonyított, hogy a beavatkozás következményeként (persze ez az ő statisztikája, nem az országos adat)!

Nem volt fájdalmas, csak kellemetlen: kaparó érzés, ami max. 2-3 percig tartott. Ez igazán kibírható:-)

Szívbillentyű miatt már voltunk magzati szívultrahangon. Szerencsére ott már nem láttak eltérést:-)

Azt nem tudom, hogy kipostázzák-e az eredményt??? Nekünk be kellett menni érte.
 
 


Szia Petra!

Igen, én január közepére vagyok kiírva.

Te az első babát várod?

30-án ha megyek az eredményért meg ellenőrző ultrahangra majd jelentkezem.Remélem, addig nem történik semmi baj.
 


Szia!

Igen, nekem az első baba:-)

Biztos nem lesz semmi baj! De mindenképp írd meg, hogy mi lett az eremény, várni fogom! Addig is megy a drukk ezerrel!!!!!!!!!!
 
 


Szia Petra!

Végre meg van az eredmény!:D:D:D
Minden rendben a kromoszómákkal és tuti hogy kisfiú!
Már alig tudtam kivárni ezt a napot, nagyon izgultam.
Elküldtek még egy kontroll ultrahangra is de ott sem láttak semmi felmerülő problémát!
Most nagyon boldogok vagyunk.Nem semmi volt ez az elmult 1 hónap.
Ti hogy vagytok?
 


Sziasztok!
Nagayon sok segitséget,erőt meritettem a topic-ból ezért ugy érzem meg kell irnom a történetemet hátha van valaki akinek majd én segithetek.
Terhességem nehezen indult,a baba késön ágyazódott be.Sokat vérezgettem,barna folyásom volt ezért az orvosom javaslatára elmenntem Integrált tesztre.A 16.héten jött e-mailben az eredmény:teszt pozitiv Baba 1:35 Down kóros.A hir sokkolt.Azt tanácsolták mennjek el magzatviz vételre.A Baross utcába kaptunk időpontot,de addigra 20.héten jártunk.Szivem szerint nem csináltattam volna meg,de eszem szerint igen.Mérlegelnem kellett.Még csak 30éves vagyok,van két gyönyörű és egászséges kislányom.Miért épp Ő lenne beteg?
Szept.első hetében megcsinálták az Amniót.Féltem,nem a fájdalomtól inkább hogy megszúrják a babát,vagy félreszurnak és elfolyik a magzatviz.Idöpontra menntem mégis több mint 2órát várattak.A váróban legalább 50nő aki ugyanerre várt.A férjem nyugtatgatott hogy nézzem meg ennyi beteg baba lenne?Behivtak egy másik váróba még 5 ányukával.Onnan egyenként egy helyiségbe ami Műtőnek nem nevezhető.Lefektettek egy ágyra,elötte kaptam a hátamra egy zöld köpennyt,és egy cipővédő zacskót.Az Orvosom ugy üllt mellém az ágyra hogy én semmit se láddak az egészből(ezért hálás vagyok).Uh-közben beszélt a babáról hogy van,közben az aszisztens már meghozta a tűt,mert csak annyit hallottam a magzatviz gyönyörű tiszta,vegyek mély lélegzetet és fujjam ki.Ezzel kész volnánk!Nem fájt,mégcsak nem is éreztem hogy megszúrt!Pedig vérvételnél hisztizek ám!
Kinnt várt a folyoson a férjem,és miközben meséltem volna mi történt rosszul lettem.Minden elhomályosult,a beszédet csak távolból hallottam.Ez a nagy izgalomtól volt!És 10perc után már menntem haza.3hét szigorú fekvés következett.Csak wc-re menntem és kisérettel tusolni.Szerencsére a férjem mindent megcsinált helyettem igy 2gyerek mellett is tudtam feküdni.
Az eredményt tegnap megkaptuk:Negativ! A baba egészséges!
8hét izgalom,félelem,aggódás.Senkinek sem kivánom!
Én soha többet nem csináltatnék vérből tesztet!3 babánál már más az anya vére.És vércsoportonként is más lesz az eredmény!
Én csak annak tanácsolnám hogy merje megcsináltatni a magzatvizvételt aki tud feküdni 3 hetet!Mikor probáltam felkellni 1hét után szivárgott a vizem ezért nem is eröltettem!
Most 8hét idegesség után érzem kezdek lelkileg rendbejönni,és várom sok szeretettel a 3.kislányomat.
Üdv mindenkinek :Ildi
 


ildike78 írta:Sziasztok!
Nagyon sok segitséget,erőt meritettem a topic-ból ezért ugy érzem meg kell irnom a történetemet hátha van valaki akinek majd én segithetek.
Terhességem nehezen indult,a baba késön ágyazódott be.Sokat vérezgettem,barna folyásom volt ezért az orvosom javaslatára elmenntem Integrált tesztre.A 16.héten jött e-mailben az eredmény:teszt pozitiv Baba 1:35 Down kóros.A hir sokkolt.Azt tanácsolták mennjek el magzatviz vételre.A Baross utcába kaptunk időpontot,de addigra 20.héten jártunk.Szivem szerint nem csináltattam volna meg,de eszem szerint igen.Mérlegelnem kellett.Még csak 30éves vagyok,van két gyönyörű és egászséges kislányom.Miért épp Ő lenne beteg?
Szept.első hetében megcsinálták az Amniót.Féltem,nem a fájdalomtól inkább hogy megszúrják a babát,vagy félreszurnak és elfolyik a magzatviz.Idöpontra menntem mégis több mint 2órát várattak.A váróban legalább 50nő aki ugyanerre várt.A férjem nyugtatgatott hogy nézzem meg ennyi beteg baba lenne?Behivtak egy másik váróba még 5 ányukával.Onnan egyenként egy helyiségbe ami Műtőnek nem nevezhető.Lefektettek egy ágyra,elötte kaptam a hátamra egy zöld köpennyt,és egy cipővédő zacskót.Az Orvosom ugy üllt mellém az ágyra hogy én semmit se lássak az egészből(ezért hálás vagyok).Uh-közben beszélt a babáról hogy van,közben az aszisztens már meghozta a tűt,mert csak annyit hallottam a magzatviz gyönyörű tiszta,vegyek mély lélegzetet és fujjam ki.Ezzel kész volnánk!Nem fájt,mégcsak nem is éreztem hogy megszúrt!Pedig vérvételnél hisztizek ám!
Kinnt várt a folyoson a férjem,és miközben meséltem volna mi történt rosszul lettem.Minden elhomályosult,a beszédet csak távolból hallottam.Ez a nagy izgalomtól volt!És 10perc után már menntem haza.3hét szigorú fekvés következett.Csak wc-re menntem és kisérettel tusolni.Szerencsére a férjem mindent megcsinált helyettem igy 2gyerek mellett is tudtam feküdni.
Az eredményt tegnap megkaptuk:Negativ! A baba egészséges!
8hét izgalom,félelem,aggódás.Senkinek sem kivánom!
Én soha többet nem csináltatnék vérből tesztet!3 babánál már más az anya vére.És vércsoportonként is más lesz az eredmény!
Én csak annak tanácsolnám hogy merje megcsináltatni a magzatvizvételt aki tud feküdni 3 hetet!Mikor probáltam felkellni 1hét után szivárgott a vizem ezért nem is eröltettem!
Most 8hét idegesség után érzem kezdek lelkileg rendbejönni,és várom sok szeretettel a 3.kislányomat.
Üdv mindenkinek :Ildi
 


Bocsánat! kétszer küldtem :D
 


Sziasztok!

Mokus nagyon örülök, hogy Neked is jó hírt mondtak! De hát miért is lett volna máshogy? :-))))
Mi jól vagyunk köszönöm! Már a 32. hétnél járunk:-) Ma találkoztam a szülésznőmmel, aki ellátott néhány jótanáccsal... szükségem is van rá, mert azért már közeledik a nagy nap, és én még nagyon tapasztalatlan vagyok ezen a téren:-)

Ildike, hihetetlen hogy 1:35-ös lett az integrált teszt eredményed!
Örülök, hogy egészséges a Baba!!!!!! :-) Gratulálok a kislányhoz!!!!
Valami akkor csak nem stimmel ezekkel a vérből készített tesztekkel... pedig úgy emlékszem, hogy 95%-osra mondták amikor én is megcsináltattam!
Amikor túl lettem a biopszián, akkor én is azt mondtam, hogy ha legközelebb terhes leszek, akkor a vértesztet ki fogom hagyni, és egyből kromoszóma vizsgálatot kérek, hiszen csak ez ad 100%-os eredményt. Legalább azt a rengeteg idegeskedést is elkerülhetem!
Persze ott van a vetélési kockázat is... de ezt csak az értheti aki túlesett ezen az idegtépő várakozáson!

Mindenkinek jó babavárást:-)))
 
 


Szia Petra!

Fogadtál magadnak szülésznőt is?
Mostanában sok kismamától hallottam hogy érdemes!

Már össze van pakolva az amit viszel a kórházba?
Ha valami történi okvetlenül üzenj ha gép közeléba kerülsz!
Szorítok neked, és ne izgulj!!!
További jó babavárást!:D
 


Szia Ildike!

Azt hiszem mi egy napon voltunk magzatvizvételen!
Nekem szeptember 3-án kellettt mennem és 11.15-re! És neked?
Az eredményért szerdán kellett mennem (30-án) akkor tudtam meg én is, hogy egészséges a kisfiam.Te mikorra kaptál időpontot?
Örülök, hogy te is jó hírekkel tértél haza!:D Azért nem semmi, hogy a két vizsgálat között mekkora eltérés van! Még jó, hogy te is elmentél amnióra.
Én nem mentem el arra a kombinált vérvételre annak ellenére, hogy kértem időpontot.Ugy voltam vele, hogy mindenféleképpen kell magzatvízet vetetni akkor minek csináltassak egy olyan vizsgálatott, ahol nem 100% az eredmény.Most már örülök, hogy jól döntöttem, mert ha nekem is rossz eredmény lett volna ez a vétvétel nagyon pánikba estem volna.
Mikorra várod a babát?

További jó babavárást!:D:D:D
 


Szia Petra!
Köszönöm szépen a jókivánságokat!Jó Babavárást neked!Ez a kis idő már gyorsan el fog szaladni,olvastam hogy novemberre várod a babát.Én nagyon örülnék ha már csak heteim lennének hátra,már nagyon szeretném látni a picikét.

Szia Mokus!
Én is 3.-án voltam magzatvizvételen.11.30 ra volt időpontom,de jol megvárattak.Én 29.-én Hétfőn voltam az eredményért.Ott nem láttam ismerős arcokat.Valószinüleg más Orvos végezte a vizsgálatot.Én január 23.-ra várom a babát.Remélem nem jön hamarabb.Szeretném végig kihordani.Sokat görcsölök mostanában és picit megijedtem.
Mindenkinek jo Babavárást Kivánok!
 


Sziasztok Mokus!

Nekem az orvosom automatikusan megadta a szülésznő telefonszámát!
Már 3 barátnőm is ennél az orvos és szülésznő párosnál szült, ezért tudtam, hogy így lesz. És nem is bánom, végülis a szülésznő az, aki végig velem lesz az egész esemény alatt... na meg a párom, de ő csak a lelki dolgokban fog tudni segíteni azt hiszem:-)

Még csak készülőben van a korházi csomag... ráadásul ideiglenesen vissza kellett költöznünk a szüleimhez, mert teljes házfelújításba kezdtünk, amivel kicsit elcsúsztunk... De remélem, hogy 2 héten belül beköltözhetünk, és aztán már tényleg csak a Babával fogok foglalkozni:-)

A szülésen izgulni ezért nem nagyon volt még időm... szokták mondani, hogy "minden rosszban van valami jó" :-)

Remélem Petra jól fogja magát odabent érezni november végéig:-)
Jelentkezni fogok, ha valami történik!
 
 


Szia Ildike!

Vigyázz magadra nagyon!!! Remélem elmúlnak ezek a görcsök, és kivárja ez a kislány az idejét:-)
 
 


Szia Petra!

Ez nagyon jó, hogy tudod ki lesz bent veled (szülésznőre gondolok)addig is megismerheted egy kicsit közelebbről.Azokkal jobban foglalkoznak és jobban is bánnak olyanokkal akiknek van szülésznőjük.Ha meg leszel elégedve vele és tényleg segít ahol csak tud lehet hogy én is meg gondolom és fogadok egy szülésznőt.
Jó nagy munkába fogtatok!:D
Te azért már ne nagyon terheld magad és vigyázz hogy ne keményedjen a pocakod.Ha ezt érzed azonnal pihenj le.
A kis pocaklakóki általában jól érzik oda bent magukat, szerintem meg fogja várni a kellő időt.
Bár én Dorottyát 8 nappal előbb szültem, de nem bántam mert akkor már kórházban voltam és nem hiszem, hogy kibírtam volna ott azt a 8 napot még tétlenül.Nem vagyok az a fajta aki egyhelyben tud sokáig meglenni.
Minden jót nektek és kitartás!
 


Szia Ildike!

Először is a görcsökre lehet szedni MagneB6-ot naponta 3*2.
Ez nem okoz semmi gondot a babának, viszont a görcsökre meg a has keményedésre nagyon jó.Nekem magzatvízvétel után mondta a doki, hogy ezt szedhetem.És még azt is mondta, hogy a Nos-Pa is jó a görcsökre.
Pihenj amennyit csak tudsz!!! (két gyermek mellett biztos nem könnyű, nekem ez az egy lurkó is sok néha:D)

Én is 3-án voltam amnion 11.15-kor de az eredményért egy nappal később kellett mennem mint neked.De az eredményt nem az a doki adta oda mint aki elvégezte a beavatkozást.
Akkor neked sem kell már többet oda menned igaz?

Görcsmentes és nyugodt napokat kívánok neked!
 


Szia Petra!
Köszönöm a biztatást!
Bizom benne hogy tényleg bennt marad Gréta baba még egy ideig :)
 


Szia Mokus!
Szedtem a MagneB6-ot a
Terhesség elejétől de valatatnami miatt 3napja.Azóta görcsölök.Pihengetek amennyit csak tudok.A lányaim 6 és 11 évesek,nagyon megértőek.
Szerencsére nem kell többet visszamennem
.Nem találtak semmi más problémát.Neked sem kell visszamenned?
Mekkora a kislányod?

Pihenj amennyit csak tudsz :)
 


Szia Ildike!

Az én kislányom július 1-én múlt 4 éves.Nincs semmi gond vele, egész nap barbie babázik.Ő is megértette, hogy feküdni kellett a amnio után és nem nyaggatott.Ha véletlenül föl akarom venni az ölembe rám szól hogy anya neked nem szabad emelni.:D
Nagyon belevaló kiscsajszi.

Nekem sem kell már többet visszamennem.Amugy én ott szültem a lányomat!Végig oda kellett járnom vele.

Ha nem múlnak a görcsök keresd fel az orvosod vagy a védőnődet.
Az amnio után is görcsölgettél?

Jó pihenést!:D
 


Sziasztok!

Ildike! és persze a többiek!

Örülök, hogy nektek ilyen jól végzödött a magzatvízvétel. Sajna én is átestem rajta, nekem a vérből 1:33 Down-kór jött ki és a magzatvízvétel sajna beigazolta, hogy beteg a kisfiam :oops: :cry: De már túl vagyok rajta és ezerrel várom a következő terhességemet. (csakhát most már nagyon félek, hogy mi lesz)Ez volt a 3. terheségem az 1. meghalt (fiú volt) a 2. szerencsére egészséges és már 10 éves kis-nagylány :lol: :lol:

Ha sikerül újra terhesnek lenni én mindenféleképp megcsináltatom a magzatvízvételt.

Nagyon vigyázatok magatokra és gyors szülést kivánok majd.

Puszi

Gabi :lol: Kép

Kép
Kép
 


Szia Mokus!
Amnio után nem görcsöltem.Védőmöm szerint természetes.-Szedem hősiesen a Magnéziumot.
Nagyon bátor vagy hogy otthon szültél.Nem féltél?Most is otthon szülsz? Biztos nagyon aranyos és okos a kislányod ha ilyen megértő és hagyott pihenni.

Jó Pihenést!
 


Szia Minimanó!
Nagyon sajnálom ami veled történt!Az ilyen tragédiát nehéz feldolgozni.Én nagyon féltem hogy pozitiv lesz az eredmény.Nagyon drukkolok neked hogy hamar összejöjjön a baba,és egészségesen megszülethessen.

puszi
 


Szia Ildike!

Köszike, majd jelenkezem ha lesz valami, főleg ha +++ lesz a tesztem :wink: :wink: Persze csak ha nem zavarok :wink:

Puszi nektek és vigyázatok magatokra!

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Szeptember 16.-án én is átestem a magzatvíz vételen. Nekem a korom miatt kellett, 38 éves vagyok.
Megcsináltattam az integrált tesztet is, mert reménykedtem benne, hogyha nagyon nagyon jó lesz az eredmény, akkor megúszhatom az amniót.
Negatív lett, 1:590-hez, de ez annyira nem nyugtatott meg, főleg, hogy ott kissé emelkedettnek mérték a tarkóredőt, 2,4 lett. Minden más leletem jó volt, bár az AFP is alsó határ, 0,8 lett, de nem hagyoitt nyugodni a gondolat, hogy mi van, ha mégis gond van, így bevállaltam.
Nekem fájt, gondolom azért is, mert nagyon kemény volt a hasam az idegességtől. Mikor szívtáka vizet, akkor is nagyon kellemetlen volt, azt hittem egy örökkévalóságig tart, pedig csak kb 1,5 perc lehetett.
Szerencsére utána nem volt semmi gondol, 3 napig feküdtem, de nem votak görcseim. Viszont azóta is nagyon keményedik a hasam, bár előtte is keményedős voltam, így nem tudom, hoyg rátett-e vagy sem, a dokim szerint lehetséges.
Ma megkaptam az eredményt : Az alkalmazott citogenetikai módszerekkel-a vizsgált sejtekben-az életkorral kapcsolatos kromoszóma rendellenességet nem találtunk.
A vizsgálat alapján a magzat neme. fiú
Nagyon örülök, hogy minden rendben van, és úgy gondolom, hogy megéri kibírni azt a pár perces kellemetlenséget, meg az utána pár napos pihenést, mert az ember így biztosat tudhat pár rettegett kromoszóma rendellenesség kizárásáról.

Mindenkinek kívánok minden jót!

Üdv. Andi


Kép

Kép
 
 


Szia Ildike!

Valamit félre értettél én nem otthon szültem :D
Ennyi bátorság nem szorult belém. Az első két szülés a Sote 1-en történt de most minden rendben van igy szülhetek abba a kórházba ahová tartozom (vidék)

Ha védőnőd megnyugtatott hogy természetesek ezek a görcsök akkor nyugi ne izgulj miatta, mert a sok aggódás sem tesz jót.

Reméljük, hogy a kiírt időpontig nem lesz semmi gond.

Hogy vannak a gyermekeid?

Jó pihengetést!
 


Szis Andi!

Melyik kórházban történt a beavatkozás?
Szerintem nagyon jól tetted, hogy bevállaltad az amniot!
Ha nem csináltatod meg akkor a szülésig izgulhattál volna te is és a családod is hogy ne legyen baja a babának.Tényleg ki lehet bírni azt a 2-3 pertces beavatkozást.Nekem inkább kellemetlen volt de nem fájt, pedig én igazán félek a tűtől:D
Hidd el én is sokat filózta rajta, de a végén mégis elmentem és nem bántam meg.Nagyon hosszú volt az egy hónap mire megkaptam az eredményt, de megérte mert most végre nyugodt vagyok, hogy nincs baja a kisfiamnak

Nekem ez a 3-dik terhességme, az elsőt 20 hetesen betegen meg kellett szülni, a második egy egészséges kislány aki most már 4 éves múlt juliusba, és most vagyok a 27-dik héteben és ő fiú:D
Szóval én megjártem a hadak útját!

Örülök, hogy nálatok is minden okés!

További jó babavárást!
 


Szia Minimano!

Nagyon sajnálom ami veled történt!
Át tudom érezni a fájdalmadat én is átestem rajta 5 éve.
Annyi különbséggel, hogy nekem nyitott gerince volt a babámnak (fiu volt).
Nagyon bátor vagy és örülök, hogy már a másik terhesség jár a fejedbe.
Szorítok, hogy minnél hamarabb összejöjjön.
És ne aggódj kétszer nem fördulhat elő rendellenesség!

Minden jót kívánok neked!
 


Mmokus!

Köszi a biztatást, remélem tényleg igy lesz :wink: :lol:

Kép
Kép
 


Mmokus!
Az ÁEK-ben csinálták az amniót, Hajdú doktornő keze alatt.
Sokkal jobb érzés, hogy tudom biztosra, hogy rendben a baba, legalább a down kór, meg néhány más súlyos dolog nem kell aggódnom így a hátralévő időben.

Nekem van egy hét és fél éves gyönyörű kislányom, szerencsére vele is minden rendben volt, és most is. Nálam főleg a kor miatt volt szükség a beavatkozásra.
Te mikorra várod a kicsifiút?

Én is csak azt tudom ajánlani mindenkinek, hogy akinek javasolják az amniót, mert bármi gyanús jel van, menjen és csináltassa meg, ne féljen, mert igaz, hogy az addig amíg átesik rajta az nem egyszerű, de utána ha van egy jó eredménye, legalább megnyugszik, és nem kell a hátralévő időszakot is végigparáznia.


Minimanó, drukkolok neked a minél hamarabbi babásodáshoz ! Én is azt mondom, hogy kétszer nem fordul elő ilyen, úgyhogy 100000 %, hogy minden rendben lesz!

Üdv. Andi


Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Én új vagyok itt és azt hiszem már most választ találtam a kérdéseimre...köszi :D
Én sajna lemaradtam a vérvételes down tesztről (most vagyok 17 hetes terhes) és azt hittem ez nagy gond,de ahogy titeket olvaslak,rájövök,hogy nem gond,majd a magzatviz megmutatja a tutit :wink:

Sajnos egy rossz hírt is kell közölnöm veletek...aki ismerte:
Dr Villányi Pál a múlt héten kedden elhunyt.
Nekem 17 éve Ő volt az orvosom,az életem rá bíztam volna,de azt hiszem aki ismerte annak nem kell ecsetelnem milyen orvos és mekkora koponya volt.

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Törpiri, sajnálom :( Én nem ismertem őt, de neked borzasztó lehet így... :( :(

Elmúltál 35 éves, azért kell amnió?
Én voltam az integrált vérvételes teszten is, de megbántam, felesleges pénzkidobás volt. Olyanoknak ajánlanám, akik fiatalabbak, és nem merül fel náluk az amniocentézis, mint lehetőség. Így nagyon jó, mert megmutatja, ha van valami gond, és utána elküldik amnióra, ami a biztosat mutatja. Akinél meg jó a teszt, és semmi gyanús nincs, annak kielégítő lehet a vérvételes teszt negatív eredménye.

Viszont ha már 17 hetes vagy, akkor mielőbb kérj időpontot amnióra. A Sotén kb 3 hétre adnak. Vagy próbáld meg a Máv kórházat, nekem ott nagy szerencsém volt, délben mentem be, megnéztek, beszéltem a genetikussal is, és fél 2-kor már túl is voltam rajta.
Nekem 17 hetesen csinálták.

Üdv. Andi


Kép

Kép
 
 


Hát eléggé megviselt az biztos,de szerencsére amikor bement a kórházba egy másik nagyon jó orvoshoz irányitott(Scöpf-Méreiből őt is ismerem)és benne is teljesen megbizom.Talán igy egy kicsit könnyebb elviselni a dolgot.De erre nem gondoltunk,hogy szegény már nem fog kijönni:(
Most 34 éves vagyok,de mire megszülök 35 leszek ezért is beszéltünk anno erről a megoldásról.
Az AFP-m a héten lesz kész,utána egyeztetünk a mostani orvossal,hogy legyen vagy ne.A Bajcsyba járok,ha úgy adódik akkor ott megcsinálják,de azért köszönöm a tippeket:)

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Andi!

Köszi hát én is remélem.

Az én történetem: én saját magam megnyugtatására mentel el 12. hetesen vér és genetikai uh-ra (nem volt tényleg olcsó de legalább megtudhatom, hogy hogy állok :wink: ) és ott a vérvétel kimutatta, hogy 1:32 a down kór kockázata. Rögtön akartak venni mintát a lepényből de nagyon rossz helyen volt és nem kockáztatak, igy várni kellett 16. hétig (ez nagyon hosszú volt, és sajna valahol éreztem hogy nagy a baj :cry: tudtam, hogy csak 3% esély van arra, hogy beteg a baba.) ..... a többit már tudjátok. Ja és én 33/34 éves voltam akkor. :wink:

Törpiri szerintem is csináltasd meg, mindenkép.
Én a következő bébimnél ha jó ha rossz az eredmény mindenkép megcsináltatom. :wink:

Kép
Kép
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: