Új privát üzeneted érkezett!

Pocok!
Két tippem van, az egyik a fogkrém, a másik, hogy a szappantartó aljában összegyûlt trutyiba beáztatod éjszakára.(ez utóbbi nem mûxik folyékony szappannalKép) Én a fogkrémmel is állni hagyom, így könnyebben lejön.
Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


Pocok!
Nekem egy ékszerész szódabikarbónát ajánlott. Pár órára be kell áztatni, majd egy fogkefével jól átsikálni.
Phaedra
 


Pocok!
Én ULTRÁVAL szoktam kifõzni, az mindent lehoz!
CSi
 
 

 
 

Pocok!

Lehet kapni a boltban ezüsttisztítót.
Az Amway-os Metal Cleaner fémtisztító is jó rá.
Próbáld meg még a tömény citromlét.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


[url=http://www.numismatics.hu/cleaning.htm" TARGET="_top]http://www.numismatics.hu/cleaning.htm[/url]

Ezüst érmék tisztítási javaslatai:

Az ókori ezüst érméket három fõ kémiai változás érinti:

Az ezüst a kén-hidrogénnel (H2S, levegõben található), szulfidokkal (S2–-ion-tartalmú anyagokkal) reagálva fekete, vízben oldhatatlan vegyületet képez (Ag2S – ezüst-szulfid).

Kloriddal (a fémezüstbõl valamilyen oxidációs folyamatban keletkezett,) az ezüst-ionok (Ag+), fehér, vízben oldhatatlan vegyületet képeznek (AgCl – ezüst-klorid).

A nitrát-ionok és az oxigén (levegõ)együttes hatására a fémezüst oxidálódik, Ag2O – ezüst-oxid keletkezik, ami szintén nem oldható vízen, színe a szürkétõl, a barnás, „világos” feketéig terjed.

- Szappanos víz: Csakúgy mint a bronzpénzeknél az elsõ lépés itt is a szappanos vízben való tisztítás. Hagyjuk néhány percig a vízben az érmét majd az öblítés és szárítás következik.

- Citromlé: Gyengébb felszini szennyezõdéseket képes eltüntetni a citromlé. Helyezzük 4-5 percig az érmét citromlébe. Kivétel után öblítsük le, szükség esetén ismételjük meg az eljárást. Nagyon enyhe eljárás, csak a felszíni szennyezõdésekre.

-Ammónia: Makacs szennyezõdések eltávolításához ajánlott. A módszer a citromlével megegyezõ.

-Ezüsttisztító: Különbözõ külföldi ezüsttisztitó folyadékok kaphatóak a kereskedelmi forgalomban. A nagy tisztaságú ezüst érmék makacsabb szennyezõdédével is igen jól elboldogulnak. További információért forduljon hozzánk e-mailban.

-Tisztitó, konzerlváló kendõ: Az ezüst tisztitó folyadék használata után mossuk le az érmét, majd puha speciális tisztitó, konzelváló kendõvel töröljük meg. Ez az ezüst tisztitó használata után keletkezõ sötét fakó fényt eltünteti és konzelválja az érmét.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!Nem tudom, ide való vagyok e, de szükségem lenne segítségre, tapasztalatokra négy hónapos babámhoz.Elég gyakran sír és nem mindig tudom megfejteni az okát.Minden napunk más és más, mind alvás, mind evés szempontjából.Nem tudom, mi a normális /van ilyen?/,nincs megerõsítésem,csak kritikusaim.Biztos nem csinálom elég jól,pedig a nap 24 órája a babámé. Ötlet?

Egy elszánt anya,Timi
Névtelen
 


Sziasztok!

Már megint egy kérdésem van amihez nem találok megfelelő topicot.Kép Újat nyitni nem szeretnék, így ide írok mert ezt találom közelállónak a kérdésemhez.

Szóval: a kávéfőzönk beadta a kulcsot.Kép Nézegettem a netet milyet is lenne érdemes venni. Nekünk elektromos Espresso volt eddig, s nagyon finom kv-t főzött. Ősrégi darab, az árát megszolgálta.Kép
Most olyan sok szépet látok ami illene a konyhába, de ezek többsége /szinte mind/ filteres.
Segítsetek nekem!!!! Ízben mi a különbség a filteres és hagyományosan főtt kv között?
Nálam nem sok vizet zavar az íze, mert eléggé kocakávésKép vagyok, többnyire kutyulósatKép iszom, de a páromnak nem mindegy, hogy kv, vagy kv-s víz.

Kata
(akinek muszáj 1-2 napon belül kávéfőzöt vennie...Kép)

KépKép


KépKép
 
 


Kata007!
A filteres kávé gyengébb, hígabb.

Magdi


Kataó!
Én nagy kávés vagyok, de a filteres kávét nem szeretem. Sztem, aki a "sima" dupla feketéhez van szokva, annak furcsa lehet a másik. Párod szereti a McDonalds kávét? Hasonló a filteres is. De lehet kapni olyan kávéfőzőt, ami mindkettőt el tudja készítni.
Mi a Cora pontokon kiváltottunk egy Delonghi(?) kávéfőzőt, hááát... Az én Karancshoz szokott mancsaimnak olyan gagyinak tűnik. Pl a szép tetejét, ami félgömb alakú, nem tudom letekerni, ha a párom rácsavarta, mert valahogy nincs rajta fogás, elcsúszik a kezem. A bekapcsolója is tekerős, nem kapcsolós, és folyamatosan azt hiszem, hogy egyszer a kezemben marad. Az tény viszont, hogy nagyon szépKép
Még valami: én nem szeretem a Nescafe-t sem, csak a "presszókávét". Ha a párod sem szereti igazán, akkor neki csalódás lesz a bödönös-filteres kávé.
Legalábbis nekem az.
És jó olyan márkát választani, amihez van utánpótlás-csésze is. nekünk volt egy nagyon jó Burg, de a teafőző eltört benne, és nem kaptunk. A kávéspixist törötten használtuk egy ideig, mert nem passzolt hozzá semelyik forgalomban lévő üveg. Ez is fontos lehet.

Csi
 
 


Sziasztok!
Már azt hittem senki nem vette észre a kérdésem.Kép
Köszi nektek! Este jövök részletesen.

K.

KépKép


KépKép
 
 


Kata!
Szarvasi a tuti! Mindig van hozzá alkatrész, mert ugyibár magyar termék. Egyébként nekem majd 10 éve megvan és semmi gond nincs vele. A párod imádná a presszó kávéját, te pedig tudsz magadnak gyengébbet is készíteni.

Kép
Kép
 


Kata,
kávéügyben higgy nekemKép; ne vegyél filtereset!!! Az csak lötyi, nem kávé!
J.
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszi nektek, apa nevében is. Mi is gondoltuk, hogy a filteres gyengébb lehet valamivel, de nem gondoltuk, hogy ennyire.
Kinéztem ma a Corában 2 félét:
1
2

Macskási!
Erre gondoltál, ugye?

Csi!
A 2. teteje nem olyan mint a Tiédnek? Ezen a fajtán nincs fogás?

Jamina!
Te vagy az utolsó, tehát meggyőztél!KépKép

K.

KépKép


KépKép
 
 


Kata!
Én is a Szarvasiról beszéltm, mint megszokott kávéfőző, amit valami miatt Karancsinak neveztem...

Igen, a második kupolás tető az, amit képtelenség kicsavarni. Megnéztem, nem Delonghi, hanem Ufesa van itthon, de mindegy. Az ilyen tetőt, ha meg akarod szorítani, akkor lecsúszik róla a kezed, mint egy labdáról.
És a második képeden lévőnek szerintem nincsen olyan kapcsolója, mint az elsőnek, hanem csavaros, mert ehhez a külsőhöz biztosan nem tettek fel világító kapcsolót. Ami azért is gáz nálunk, mert a tekerős kapcsoló a sima kapcsolóvan szemben nem világít annyira, így simán bekapcsolva marad...

Hú, Kata, ezt az írást nem rejtvénynek szántam kivételesenKép

Szia
Csi
 
 


Az első a nyerő! :-)) Arra gondoltam, bár az enyém kocka alakú. Nekem jobban befért az akkori kicsi konyhapultomra.
A másodiknak nem lehet lecsavarni a tetejét, a barátnőmnek is olyan van. A legtöbb gyártó olyanra csinálja.

Kép
Kép
 


Csi!
Megfejtettem ám a rejtvényt.Kép
Tehát nem javaslod a másodikat mert nehéz lecsavarni a tetejét és mert vsz. nem sima kapcsolója van. Nahát ezt jó, hogy mondtad, mert nálunk is előfordul ritkán (mindigKép), hogy bekapcsolva marad.
Marad az első. Végülis majdnem ilyen van most. Annyi a különbség, hogy piros, elől nem ovális és a kapcsolója lent van. Viszont a teteje, a kvszűrős része és a kiöntője tök ilyen mint ennek.

macskási!
Igen, az első nyert!Kép

Köszönöm nektek mégegyszer a véleményeket, tanácsokat.

K.

KépKép


KépKép
 
 


Sziasztok!
EZ győzött.Kép

K.

KépKép


KépKép
 
 


Sziasztok nemtudjátok a corában mostanság lehet-e valami normális kávéfőzőt kapni ???? a párom az erőset szereti ,eddig filteres volt most purcant ki.
Kelemenné Vera
 


Hunter!
Mint látod, én ebben a cipőben jártam nemrég. A miskolci Corában sokféle van.Kép

K.

KépKép


KépKép
 
 


Lányok, tudtok segíteni nekem? Érdekelne, hogy mennyit kérnek el mostanában egy nyelvóráért - egyedül és csoprtoban, gyerekmegőrzésért - intézményesen és családnál bébiszitter - és egy óra aerobicért. Ill. ugyanezért gyerekfelügyelettel.

Ill., ha vki tudja, mennyit kap a nyelvtanár nyelviskolánál óránként, ill. aerobicedző óránként, az is éredeklene.



Köszi előre is. Írhattok ide, vagy jöhet a sofka@freemail.hu-ra.

sofka
 
 


Kata007! KÖszi de nem olvastam fentebb bocsi.üdv vera
Kelemenné Vera
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: