Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat!

Hát, tegnap megpróbáltam becsempészni a kiságyba, persze fél óra múlva kipattant a szeme és sirdogált, ez a tipikus, anya, én nem itt szoktam aludni, vegyél magad mellé típus sírás :lol:
Persze engedtem neki, és mellettem egyből bealudt. Csak az a baj, hogy cicin alszik el, és talán később is így fog? Bár 18 évesen nem hiszem :lol: :lol:

Mellesleg azért akartam betenni a kiságyba, mert az jobban szellőzik, és mellettem nagyon izzad a nagyágyban, éjjel többször is át kell öltöztetnem. De talán jön a rossz idő, már vártam :)

Anyósról ne is beszéljünk, azt tanácsolta, hogy tegyem be a kádba és fürödjön egyedül :lol: Jó mi? De ez egy másik topicba tartozik :D

Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy a baba ezt szokta meg, mindig velem volt és neki rám van szüksége, és ez jó dolog.

KépKép
 
 


Judit!

Lilike is cicin alszik el. Szerintem nincs ezzel semmi gond. Én is szoktam közben aludni. Amikor már nem kell neki elengedi. Ez megnyugtató a számukra.
Ő i szokott izzadni. Minden szopinál csurom víz a feje. Így volt ez az unokaöcsémnél is. A szopi nagy munka. Közben nem szoktam betakarni csak utána. Az izzadás a szopival jár. Vagy adjál rá kevesebb rucit. A Lilikén csak egy pelus van (mosható) és egy póló. Mást nem adok rá.
4 hónapos babát egyedül a kádba?!!!! :roll: :roll: :roll: Én még a 7 hónaposaomat sem hagyom egyedül pedig már tud fürödni, de a kezem indig ott van. Ja és a saját kiskádjában van.

Jó alvókázást és babázást. Ez a legjobb dolog a világon. :D

Ancsurka

KépKép
 


Sziasztok!

Beni is cicin aludt el. Majdnem másfél éves volt már, amikor már nekem esett nehezemre a dolog. Akkor egy hétig mondtam neki, hogy hétfőn már nem cicin alszunk el, hanem szopizunk és utána csak összebújunk. És legnagyobb megdöbbenésmre hétfőn így is történt a dolog. Semmi sírás nem volt.
Szóval ne aggódj emiatt, Judit!

 

 
 

Sziasztok!

Ancsurka, Vivici is teljesen ilyen, mint Lilibaba :D
Általában fekve szoptatok, nekem is kényelmesebb és van mikor én is, ő is bealszik. Vivi is kiköpi a szájából, ha jóllakott, vagyis kipottyan :lol:
Imádok vele aludni, van amikor csak nézem a kis pofiját, ahogy álmodik. Valamelyik nap szintén éjjel beraktam a kiságyba, de én nem tudtam elaludni, pedig szülés óta engem sem kell ringatni. De akkor mégsem sikerült, hát persze, hiányzott a babám :)

Én is jó sokáig szeretném szoptatni, van amikor csak megnyugtatásképp kell neki. Majd ő is elválasztódik amikor csak akar.
Eszter, jön a kistesó?? Gratulálok :D

KépKép
 
 


Igen, november közepén érkezik. Köszi a gratulációt! :lol:
Tehetnél fel Vivikéről képet! Ancsurka is olyan jót tett fel a múltkor!

 


Mindenki megnyugtatására:

Bori lányom elég sokáig mellettem, mellettünk aludt, nekem így kényelmesebb volt az éjszakai etetés, nem kellett nagyon megébrednem miatta.

De később, mikor már nem evett éjjel, azért még sokszor kikötött a szülői ágyban, rosszabb álmok és egyebek miatt. Hagytam, mert szerintem fontos, hogy biztonságban érezze magát, és ha ezt az adja meg, hogy odabújik, ám legyen. És azért is hagytam, mert önző módon szeretem, ha ott szuszog. Igaz, azt már nem annyira, amikor egy lábbal a számban ébredek.

Most már 8 éves. Saját szobája és ágya van. Fokozatos volt az átszokása, de azt már elmondhatom, hogy az esetek nagy többségében ott alszik egész éjjel. Persze van, hogy azt kéri, hadd aludjon el a mi ágyunkban. Megengedem, de tudja, hogy ez azt jelenti, később a helyére viszem. Nincs belőle gond. Ahogy abból sem, hogy nagy ritkán, de még előfordul, hogy valami rémséget álmodik, és olyankor megint nálunk keres menedéket. Szerintem ez normális és totál rendben van.

És nem, nem sikerült elkényeztetni. Pedig hányszor próbáltuk.:)
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

De jó Dia, hogy írtál, mert megint azon kezdtem el aggódni, hogy vajon hogy lesz később. Én nagyon szeretem, hogy Vivi mellettem alszik, sőt, nagyon szeret nappal a karomban aludni.
Mi lesz, ha később nem fogom tudni leszoktatni róla? Titeket sosem zavart, hogy ott van mellettetek? Engem nem zavar a babám, de nem lesz így nagyon anyás? És ebből jön az elkényeztetés?? Esetleg később a nagy hisztizés??

Kép Vivibaba
Kép

KépKép
 
 


Szia!

Először is, megnyugtatlak: le fog szokni róla magától. Persze, te is tehetsz a dolog érdekében, de magától is el fog jutni arra a pontra, amikor már "ciki" lesz neki melletted aludni. Pl. Bori még ma is kéri olykor, hogy hadd feküdjön rám, és hadd aludjon el úgy, de biztos vagyok benne, hogy 12 évesen már eszébe sem fog jutni.

Dehogynem zavar néha.:) Régebben 140-es ágyunk volt, tavaly beújítottunk egy 180-ast. És nem azért, mert a mi senekünk nőtt volna meg, hanem mert a gyerek keresztbe-kasul kapálódzik éjjel. Mellette még a 180 centisen is haptákban lehet csak aludni, uszkve 20 centin. A balettórák eredménye abban is meglátszik, hogy képes úgy aludni, hogy a feje és az egyik lába pontosan ugyanabban a pontban nyugszik, ami az én arcom, míg a másik lába rendesen, az ágy vége felé mutat.

De mivel egyrészt már nem jár ki minden éjjel, másrészt olykor elég neki annyi is, hogy a közelünkben legyen (értsd néha nem is mellénk, csak a kanapéra fekszik), nem vitatéma a dolog.

Anyás? Jaaaa, nem.:) Jó, mondjuk, ő alapból is egy vagány gyerek, de ez még csak fokozódott. Nem az a megszólalni-se-mer-belebújik-a-hátsómba típusú gyerek, sőt. Akkora a szája, hogy már legendák keringenek róla. Rendszeresen igényli, hogy a barátnőinél aludjon, nyáron, ha hetekre el is utazik, akkor sem sír utánam (persze, megjegyzi, hogy hiányzom, olykor előfordul, hogy elkapja a honvágy, de esküszöm, nekem nehezebb, mint neki).

Szerintem egy gyereket egyetlen egy módon lehet elkényeztetni: ha anyagi, tárgyi javakban megkap mindent, amint kiejt valamit a száján. Pont. Azzal, hogy szereted, hogy biztonságot nyújtasz neki, sztem nem lehet elkényeztetni. Sőt. Azzal töltöd fel az érzelmi tartalék-raktárait egész életére.

Amitől te félsz, az szerintem inkább az elkapatás, de az nem elkényeztetés: nyilván nem előnyös, ha mindent ráhagysz a gyerekre. Tehát, pl. ha megrúgja az anyját, megpofozza, megcsípi, nem lehet elmenni mellette szó nélkül. De az, hogy éjjel a biztonságot adó környezetet igényli, amikor a lehető legkiszolgáltatottabb, az nem elkapatás. Amúgy meg 20 évesen már nem fog éjszakákat melletted aludni.

Hisztik? Nyilván lesznek majd olykor, ha te előbb unod el ezt, mint ő. De a hiszti csak hiszti, ha mellette a mérleg másik serpenyőjében ott van a sok szeretet, törődés, akkor heti x hisztitől nem lesz a gyerek ideális pszichoterápia-alany.:)
dia
Budapest
 
 
 


Szia Dia!

Köszi szépen a részletes választ, és bocsi, hogy csak most reagálok.
Azzal én sem értek egyet, ha a gyerek pl megüti az anyját, azt ráhagyjuk, vagy ha csúnyán beszél, akkor csak nevetünk, hogy de aranyos. Mert ezzel azt hiszi, hogy ez milyen jó poén. Bár féléves babám is szokott csapkodni, de nála még csak simogatás, de már most rászólok, ha nagyot csap az arcomra, tanulja meg már most, hogy nem szabad.

Hát, anyagilag nem nagyon fogjuk elkényeztetni :lol:

Na de mi van a nappali alvással? Vivien egyedül nem alszik el, nagyritkán séta közben, de azt is úgy, ha előtte cipelem, bealszik és vissza tudom csempészni a kocsiba. De olyan nincs, hogy magától aludjon el. Vajon én szoktattam rá, vagy ő ilyen alapból?
Ezt ti hogy csináljátok/csináltátok??

KépKép
 
 


Kedves Judit (?),

ahogya képekről látom, a kislányod még csak pár hónapos. Nekem két lányom volt, és az unokámat is gyakran én altattam, mert a lányom egyedülálló és nélkülünk nem tudna a munkahelyén helyt állni.


MInd a két lányom velem aludt ennyi idős korában, és az unokám is nagyjából egy éves koráig csak kézben ringatva tudott este elaludni. Soha egy pillanatig nem problémáztam emiatt. Nekem nagyon jó volt, hogy ott tudom a kicsi lányaimat magam mellett szuszogni, és ha megnyikkannak azonnal ott volt félálomban a kezem a csiggatásra, simogatásra, nyugtatásra, és ez nekik is jó volt. Az unokámmal is gyakran aludtam együtt, míg a lányom késő estig dolgozott. Egyik sem maradt mellettünk alvó! Mikor eljött az ideje, szépen átszoktak a külön ágyba, később a külön szobába.

Igaz, gyakran volt, hogy ha rosszat álmodtak, akkor mint apró kisértetek átjöttek, és befúrták magukat mellénk, de szerintem EZ A TERMÉSZETES.

Őszintén szólva én nem is nagyon értem, hogy mit kell ezen ilyen sokat problémázni, nekem az a természetellenes, amikor az amerikai filmekben azt látom, hogy a csecsemő eleve külön szobában alszik, és csak egy bébiőr van a szülők hálószobájában.
És hogy még valamit említsek: a bölcsőhalál még nem fordult elő oylan kisbabáknál, akik a szüleik mellett aludtak, mert tudat alatt is átvették a szülők szuszogását, és "felejtettek el" lélegezni.

Üdv: eszterlánc


Szia Judit!

Nappali alvásból nem voltunk túl jól eleresztve (eleinte éjszakaiból sem, Bori eredeti alvásrendje éjféltől reggel fél hatig tartott óránkénti ébredésekkel, függetlenül attól, hol altattam). Mikor már dolgoztam, úgy 10 hónapos kora körül bevetettem az egyik sokat csépelt módszert, az Aludj jól, gyermekem!-et, nálunk remek eredményei voltak. Még mielőtt bárki nekem ugrana, nem az volt a cél, hogy a gyerek a saját ágyában aludjon, hanem az, hogy egyáltalán aludjon valamennyit. Ezzel elértük, hogy egyrészt a gyerek aludt (azelőtt még mellettem is óránként ébredt) egész éjszakákat, másrészt megjelent nála a délutáni alvás.

Azelőtt max. napi egyszer-kétszer fél órát aludt napközben, de miután az éjszakai alvása kicsit rendszereződött, és nem fél órás-órás periódusokat jelentett, elkezdett délután egyszer, de akkor hosszas, háromórás alvásokat produkálni. Ja, és érezhetően kevésbé volt sírós a rendesebb mennyiségű alvástól. Rólam már nem is beszélve.

Mondom, a módszert sokan támadják, sokan nem értenek vele egyet, szerintem nem a világ vége, de könnyen is beszélek, hiszen nálunk láthatóan előnyös volt.

Egyébként addig ő sem nagyon aludt el egyedül délután, a babakocsit mondjuk szerette, de azzal sokat nem értem, mert ettől én még zombi voltam. A másik, amit szeretett és ekkortájt kezdtük el használni, a hordozókendő volt. Abban bármikor szívesen aludt egy-két órácskát.

Szerintem egyszerűen vannak olyan gyerekek, akiknek alapból valahogy nem úgy működik az alvókája, mint az átlagnak. Még az is előfordulhat, hogy nem is nagy az alvásigénye. Az én lányomnál valami zavar lehetett így utólag, mert mikor már úgymond megtanulta az alvást, képes volt 7-8-9 órákat egyhuzamban végighunyni éjjel, és ez mára is megmaradt, sőt. Most úgy 9-10-től alszik reggel 7-8-ig, igaz, a délutáni alvás nála már nem pálya.
dia
Budapest
 
 
 


Kedves Eszterlánc!

Köszönöm a te hozzászólásodat is, de én igenis problémázok ezen, és azt hiszem ezért is van ez a fórum.
Minden gyerek más, de szeretem meghallgatni mások hogyan csinálják/csinálták, hogy tanuljak belőle.

Bár csakis az ösztöneimre hallgatok, ezt korán megtanultam, mert babám egy hónapos volt, amikor hallgattam az orvosra, az ügyeletesre, a családomra, és nagy-nagy baj lett belőle.
De szeretek innen tájékozódni, meg mások véleményét meghallgatni.

Majd ha nekem is több gyermekem lesz, jobban fogok tudni mindent. De az alvás nagy probléma nálam. Nappal az alvását üvöltés előzi meg, majd nagy nehezen bealszik persze a karomban, letenni nem tudom, mert kipattan a szeme. Sajnos rendszert egyenlőre nem tudok vinni az életébe, mert a napirend mindig változó. Éjszaka jó, mert általában evés közben bealszik, de nappal borzasztó. Azzal nem is lenne gond, hogy ringatnom kell, csak utána aludjon egy keveset, mert neki is szüksége van arra, meg nekem is.

Dia, a hordozókendő már rég nem aktuális nálunk, Vivibaba 5 hónaposan 9500gr volt, úgyhogy sose kendőztünk :lol:

Ez az Aludj jól, gyermekem egy könyv, ugye? Én konkrétan ezekben nem hiszek, a Suttogót elolvastam, nem értettem vele egyet, de azért kíváncsi lennék a módszerre, meg hogyan érted ezt el. Mert Vivien is nyugisabb, ha aludt egy jót, meg persze én is :lol:

KépKép
 
 


Vivien nem szereti a babakocsit, mert nem fér el benne :lol:
Lassan 10kg és 75cm, elég nagy baba, főleg ha van rajta egy kabát, akkor aztán meg sem tud moccanni és elégedetlenkedik :lol:
Nem tudok mit csinálni, talán ha majd tud ülni, akkor érdekesebb lesz neki.

KépKép
 
 


Judit, Bori ugyan idősebb volt, mikor kendőzni kezdtünk, de ugyanilyen súlyú. Kendővel egyáltalán nem megterhelő egy ekkora babát hordozni, nem úgy, mint kenguruval. De utóbbinál két vékony pánt tartja a gyerek súlyát, ami így húzza a vállad, előbbinél meg vastag pántok, amelyek az egész válladra és hátadra elosztják a terhelést. Meg se kottyan. Borit még 4-5 évesen is vittem benne, ha épp olyanja volt.

A Suttogót nem ismerem, de nem sok jót hallottam róla. Mondjuk, az Aludj jól-ról sem. A lényege a dolognak az, hogy a gyereket fokozatosan egyre hosszabb időre magára hagyod egy rendszeresen ismétlődő, esti szertartás után (ebből tudja, hogy alvás jön), de úgy, hogy mindig visszamész hozzá. Elsőre egyetlen percre (ami alatt egy rendes pisit sem dobsz ki), aztán 3-ra, majd 5 percre. Persze, ezalatt tiltakozik, hiszen előtte te voltál az altatógép, de tapasztalatom szerint - legalábbis az én lányomnál - a bizalom egyáltalán nem sínylette meg, hiszen akkor is mindig visszamentem hozzá, ha sírt és akkor is, ha csendben várt. Nálunk 4 nap után volt az első önálló elalvás sírás nélkül, 10 nap múlva már több éjszakát végigaludt ébredés nélkül.
dia
Budapest
 
 
 


Komolyan mondod, hogy elbírja a kendő?? Ezt nem is gondoltam volna, ha tudtam volna, már vettem volna. Na jó sok lett a volna :lol:

18ezerért vettem kengurut, egyszer sem használtuk, most adom el áron alul, de nem veszi senki :cry:
Hol lehet ilyet venni és mennyiért? Szóval még nem késő??

Tudod az a baj, hogy Vivient nem tudom különszobába tenni egyenlőre, kénytelen velünk aludni. Igy lát minket, tehát nem alszik :?

KépKép
 
 


Szerintem simán. Vagy én vagyok extra izmos, de ezt nem hiszem.:)

Hú, elég sok helyen lehet venni, itt találsz egy csomó helyet: http://hordozokendo.lap.hu
Nekem bababoltos volt/van, szerettem nagyon.

És egyszerre fekszetek le a gyerekkel? Vagy az egész lakás egyszobás?
dia
Budapest
 
 
 


Szia Judit!

Kendő: igen, elbírja. Én fél évesen kezdtem Benivel kendőzni, és akkor már neki is szép súlya volt. :) Szóval nyugodtan.

Módszerek: sztem érdemes mindent kipróbálni, amivel a szíved mélyén is azonosulni tudsz. :) De attól ne félj, hogy később nem tudod leszoktatni. Beni még másfél évesen is cicin aludt el, aztán egy hétig mondtam neki, hogy utána már úgy lesz, hogy cicizik, de nem azon alszik el, és már első nap is zökkenőmentesen működött a dolog. Most 2,5 éves, és külön ágyban alszik, igaz, továbbra is egy szobában. Kb. 2-3 havonta egyszer fordul elő, hogy odamászik közénk. A lényeg, hogy vedd figyelembe az ő érettségét! Ha biztonságban érzi magát, akkor úgyis az önállósodás a természetes útja - csak ezt ne korlátozd. :)
És hogy anyás-e? IGEN! De ez nekem is nagyon jó. Viszont nagyon önálló! :) Ahhoz képest, hogy fél évvel ezelőtt még egy percet sem töltött nélkülem, mindig abban a helyiségben volt, ahol én, most már van, hogy 1,5 órát (!) egyedül játszik. Szóval ne félj!!!! Csináld úgy - bármi legyen is a módszer -, ahogy a családotoknak (gyerkőc-te-apa) jó! Sok sikert!

Dia!
Szerencséd volt! :) A barátnőmék próbálták hasonló módszerrel leszoktatni a kislányukat, mert ráadásul ő harapta a cicit. Első este 4 órás procedúra (közben 2 hányás) után elaludt, de második éjszaka már 5-ször hányt, belázasodott, úgyhogy nem próbálkoztak tovább. Tényleg minden gyerek más és más. :)
A kendő nálunk is nagyon bevált! :)

 


Kedves Judit, lényeg a lényeg, a gyerek a testközelben, testmelegben nyugszik meg punktum. Így van alkotva. Innen aztán azt teszel amit akarsz, de ez így igaz ahogy mondom.

Üdv: eszterlánc


Kedves Eszterlánc!

Teljesen igazad van, a babáknak az a fontos, hogy szeretgessük, és olyan jó dolog, amikor hozzámbújik :)
Persze még nem annyira tudatosan, mint egy nagyobb gyerek, de olyan jó, mikor éjjel csak hozzám ér, hogy ott vagyok-e.
Mindenkinek köszönöm a megnyugtatást, úgy csinálom, ahogy nekem jó, és az a babának is jó lesz.

Dia, nem egyszobás a lakás, és elég nagy is (50nm), de én nem tenném külön szobába min 1 éves koráig. Mivel úgyis velem alszik, meg egész nap velem van, fölöslegesnek érzem a gyerekszobát.
Vivien fél 8-kor fürdik, aztán eszik, majd jobb esetben el is alszik. Mi utána szoktunk még tv-zni, meg fürdeni, stb., de ha nagyon fáradt, akkor nem kel föl a kisebb zajokra.
Mostanában éjjel nyugtalanul alszik, forgolódik, ma is 5-6-ig csak vigyorgott, majd bealudt, és még mindig alszik :lol:

KépKép
 
 


Még mindig gondolkodom a kendőn, Eszter, te meddig vitted benne a babát? Úgy értem mennyi idős volt.

KépKép
 
 


Nem emlékszem pontosan, de pár hónapig. De úgy voltam vele, hogy úgyis akarunk másikat, úgyhogy megéri a beruházást. :) Jön is nemsokára Julcsika, és úgy tervezem, hogy vele már az elejétől használom, otthon is, így ő is testközelben lesz, de Benivel is tudok foglalkozni, mert szabad lesz a kezem.
Azt azért nem mondom, hogy könnyű volt Benit akkor már a kendőben cipelni, de ő nem igazán maradt meg a kocsiban, és még mindig egyszerűbb volt így, mint fél kézzel a gyereket cipelni, fél kézzel a kocsit tolni... :lol:

 


Sziasztok!

Tegnap vettem kendőt! :D
Ki is próbáltam, úgy néz ki tetszik Vivibabának. Majd ma már az utcára is kimegyek vele, azért könnyebb, mint egy kézzel a babát tartani, a másikkal tolni a kocsit :lol:
Köszönöm, hogy ajánlottátok, nagyon bánom, hogy csak most vettem, de a következő babónál már tudni fogom, hogy mi kell és mi nem.

Télen hogyan öltöztettétek fel benne a babát? Azért lesznek mínuszok, a babakocsiban jobban be lehet takarni, vagy hogy csináljam majd?

KépKép
 
 


Szia!
Én is most kérdeztem ismerősömtől, mert nálunk a téli időszak nem esett bele. Alapvetően kabát alá teszed a babát - így méginkább védve van, mintha babakocsiban lenne.
Ajánlott egy linket is, ahol utána tudok olvasni.
Örülök, hogy tetszik a kendő. Milyet vettél?

 


Szia Eszter!

Köszi a linket, megnéztem, végülis a kendő is elég melegen tartja. Már jó nagy utat megtettünk vele, pár óra múlva azért már sajgott a hátam, de szabadabb vagyok így is. De nem hiszem, hogy hosszú hónapokig fogom benne cipelni :lol:

Rózsaszínt vettünk, és L-es méret. Vivibabának egy szava sincs benne, tehát ha csak egy hónapig tudom használni, már megérte.
Amúgy elég sokan furán néztek ránk, talán még nem eléggé elterjedt a kendő??
Lassan itt a kistesó, hogy viseled az utolsó napokat??

KépKép
 
 


Örülök, hogy ennyire bevált a kendő. :)
Amúgy annyira még tényleg nem elterjedt, minket is mindig megnéztek. Én is csak úgy találkoztam vele, hogy a barátnőmnek volt, és egyszer kipróbáltam. De jó találmány! :)
Hát, remélem, hogy az utolsó napok még inkább utolsó hetek, mert jó pár dolgot kell még elrendeznünk, mielőtt Julcsika megszületik. :lol: Még a pakkom sincs összekészítve. :roll: :oops: Meg is kaptam már miatta a barátnőmtől a magamét. De nem érzem, hogy Julcsika hamarabb akarna jönni, Beni is a kiírt napon született. De azért hétvégén már összepakolok.
Amúgy elég jól bírom, persze van egy-két nap, amikor már a beágyazás is nagyon kifáraszt, de az esetek többségében jól viselem a megpróbáltatásokat. Beni mellett azért megedződtem, amikor vele ennyi idős terhes voltam, már az is megviselt, ha a metróig el kellett mennem (kb. 5 perc tőlünk). Most meg még simán gyalogolok folyamatosan egy órát is akár. :)

 


Judit! De jó, hogy így bejött a kendő...:)

Télen én ráadtam az overállt - nem volt akkora kabátom, ami alá befért volna -, és úgy ültettem a kendőbe.
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Eszter, hogy vagytok??

Dia, tényleg jó befektetés volt a kendő, azt hittem, hogy ha kabátot adok Vivibabára, azt a kendőben sem tűri, de azzal is jól elvan:) Úgyhogy most örülök :lol:

Vivibaba még mindig nem hajlandó végigaludni az éjszakát, bár azt olvastam vhol, ha mindig ugyanabban az időben ébred, akkor az megszokás nála. Mivel a lányka mindig máskor kel, lehet, hogy tényleg éhes??Nem baj, hízzon csak a popsija :lol:

KépKép
 
 


Judit!
Köszönjük, jól vagyunk. Egyelőre egyben, de most már minden nap történhet valami. Bár Beni is a kiírt napon született, lehet, hogy Julcsika sem bújik addig elő.
Éjszakai ébredés: Beni egészen januárig - több mint másfél éves koráig - kelt éjszaka. Aztán egyszer csak abbamaradt. És azóta csak ritkán fordul elő, hogy ébred. :)
Örülök, hogy Vivi ennyire díjazza a kendőt! :)

Dia!
Köszi a tippet az overálról! :)

 


Sziasztok!

Eszter, gratulálok a babódhoz!!! Sok egészséget!!

Majd ha van egy kis időd, írhatnál, hogy telnek az első napok, amik már hetek :lol:

KépKép
 
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Szia Judit!

Jól teltek az első hetek, köszönjük. A szülés körüli időszak volt nehéz, két hétig voltam kórházban, mert felment a vérnyomásom, Julcsika meg csak nem akart megszületni. Végül december 11-én császároztak meg. Közben a fiúk betegek lettek, úgyhogy még látogatni sem tudtak, a szülésnél is a húgom volt velem. A betegség miatt ráadásul a férjemnek a melóhelyen is egy csomó elmaradása lett, úgyhogy az első itthon töltött héten már hármasban is maradtunk.
Benit azért kicsit megviselte a dolog, amikor hazajöttem, ha nem figyelt, még napokig apának szólított. De szerencsére Julcsika nagyon nyugodt baba, úgyhogy sokat tudtam vele foglalkozni, összebújni, aztán karácsony előtt megjött újra anyukám is (három hetet itt töltött novemberben is, csak még dolgozik, így haza kellett mennie, mire kijöttem a kórházból), aztán jöttek az ünnepek, és így Benikém lelke is helyrerázódott. :)
Most már újra hármasban töltjük a napokat, amik hol könnyebbek, hol nehezebbek. De bírjuk a strapát. :) Beni édes, segít mindenben, simogatja Julcsikát, meg kell zabálni. Julcsika pedig továbbra is nyugodt baba. Most már egyre többet van fenn, vigyorog. Szépen hízik, 1 hónaposan 1200g-mal volt több, mint a kórházi távozási súlya.

Ti hogy vagytok? Most is kendőzöl? :)

Teszek egy képet a gyerkőcökről:
Kép

Eszter

 


Szia Eszter!

Gratulálok még egyszer, gyönyörűbaba Julcsika!

Amúgy most együtt alszotok 4-en? Vagy hogy oldod meg?
Vivi velünk alszik, múlt éjjel hozzámbújt, hát nagyon jó volt!!
Szerinted magától át fog szokni, ha nagyobb lesz, a saját ágyába? Most még nem akarom, mert még szopizik, de pl 2 évesen? Sokkal jobbat alszik velem, de vajon nem akar majd mindig egy ágyban aludni velünk?
Még kendőzünk néha, főleg ha nagyon hideg van, jobban be tudom bugyolálni.

KépKép
 
 


A legkisebb fiunknak egyéves korában lett kész az ágya, amikor meglátta, megfogta a rácsot, azt mondta ágy, beletettem és azóta is gond nélkül alszik benne. Addig mindig velem aludt.

Anna (9 gyermek anyja)


Judit!

Általában úgy alszunk, hogy Beni már a saját ágyában (amire azért rá van tolva a miénk, úgyhogy ha akar, akkor ki tud mászni, de ilyen csak nagyon ritkán van), Julcsika a kiságyban, mi a nagyágyon. Aztán amikor kel Julcsika, akkor odaveszem magunk mellé, megszoptatom, és visszateszem. És aztán hajnalban mi Julcsikával átmegyünk a másik szobába, és ott a nagyágyon alszunk ketten. (Julcsika ilyenkor ugyanis már nagyon hangosan alszik, én még nem is hallottam ilyet... :lol: ) Nem tudom, később hogy lesz: a cél most már az, hogy mindkét gyerek aludjon, mindent ehhez alakítunk... :lol:
Átszoktatás: szerintem ha nem görcsölsz rá a témára, akkor biztos nem lesz gond vele. Feltéve, ha te ki tudod várni, hogy szerinte mikor jön el az ideje... :o Benivel nálunk nem volt gond, kb. egy éve a saját ágyában alszik, mi meg mellette a nagyágyban. A barátnőméknél meg az új ágy hozta meg az áttörést. :) Biztos ti is megtaláljátok majd a nektek megfelelő módszert, ha eljön az ideje. Én mindig azzal vigasztaltam magam, hogy egyetlen olyan 18 évest sem ismertem eddig, aki a szüleivel aludt volna. :lol: :lol: :lol:

Eszter

 


Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a lányom Lili 7hónaposan még mindig felkel éjszaka többször.. eszünk már mindenfélét (gyümölcsöket, zöldségeket és pár napja húst is), tízórait, ebédet, és uzsonát.. cicire reggel és este teszem, nah meg éjszakánként.. ilyenkor könnyedén visszaalszik. nem tudom, hogyan tudnám leszoktatni az éjszakai evészetekről? mert ez miatt még mindig mellettem alszik..
előre is köszönöm a segítő választ..
Üdv: Erika
erus83
Szolnok
 
 


Kedves Erus!
Először is azt kell eldöntened, hogy ez neked terhes e, hogy még mindig együtt alszatok?
Véleményem szerint a kislányod nem a tejért hanem a közelséged, a konfortérzete miatt ébred fel még most is éjjelente. De még csak 7 hónapos!
Bizonyára lesznek majd tanácsok, de én sajnos nem tudok azonosulni azzal, hogy egy ilyen picit gyereket hogy "válasz le" magadról.
Persze lehet neki vizet adni meg sírni hagyni, de szükséges e ez?

A nagyobbik lányom 4 éves koráig aludt velünk. 22 hósan hagyta abba a szopit némi, nem erőszakos ráhatással.
A kicsi valójában csak addig aludt velem, míg szopizott (sajnos csak 1 éves koráig), de ha éjjel felébred és sír, akkor a férjem vagy én az éjszaka hátralevő részét a gyerekszobában töltjük egy matracon (ez pihentetőb mint visszamászni a hálóba).
Ha lenne irtóra hatalmas ágy, akkor ay együttalvás még most is sokkal jobb megoldás lenne.
A 2 évesem van hogy átalussza az éjszakát, de azért sokszor megébred és keres. Elég neki egy simi, puszika, esetleg szomjas, pelenkát kell cserélni,.... Majd ha idősebb lesz neki is robanthatnak a füle mellett mint a nővérének és alszik majd rendületlenül.

Sztem gondold át és próbáld megérteni Lilit. No meg beszélj a férjeddel, mert ha neki rossz és ezt nem tudja elfogadni akkor az nektek sem jó.

A legjobbakat!
N.

Kép Kép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron