Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Remélem sikerül megnyitni ezt a topikot, és itt beszélgethetünk a csemetéinkről.:-))

Docika
 
 


Ó halleluja! Itt az új topik, ügyes vagy!

Isteni éjszakánk volt!
Este 9körül aludt el és hajnali kettőkor ébredt. Mi a férjemmel már 1kor felvoltunk, hogy most mi van... Aztán 3-6ig megint aludt és 7től megint 10ig.

KisTibi tegnap este volt 3hetes és a tiszta súlya 4100gr. 1hét alatt 200grammot hízott a picike. Egyre jobban érzem magam, mert úgy látszik, hogy a szopi mostanra kezdett beállni és megvan az eredménye az igény szerinti szoptatásnak.

Azért fogom nézni majd a kórházról szóló topikot, hogy ha van kérés akkor hátha tudok segíteni, és kiváncsi is vagyok.

Remélem a többiek is idetalálnak és lesznek újak is...

szia
MelcsiKép
 


MegvagytokKép
Becsi
becsi
Iklad
 
 

 
 

Szia Melcsi!

Nagyon ügyi a kicsikéd, akkor most nagyon kipihentek vagytok!:-)) Én is igény szerint szoptattam, és Balázska 7 hónapos korára elérte az 1 éveseknek megfelelő súlyt. Dagika volt, de nagyon ari. Emiatt egy kicsit nehezen mozog, később csinál mindent. De nem baj. Ha tudod minél tovább szopiztasd. Sajnos nekünk már nem megy, Balázska elválasztotta magát, egyszerűen nem kellett neki a tejem. Pár hétig még előltettem neki, de 2 hete már nem is próbálkozom. Ma 10 hónapos, szóval 9 és fél hónapig szopizott.
Most mennem kell, mert ebéd van, kap egy kis főzeléket.

Én is vissza-visszalátogatok majd , bár azóta mióta szültem, sok minden vátozott.

Docika
 
 


Szia Becsi!

Újra együtt! :-))
 
 


Sziasztok!
Csatlakoznék a csapathoz!KépKép Beust 2001. szeptember 25-én szültem a kistarcsai kórházban, az Erdélyi doktornál.Kép
Olvastalak benneteket a másik topikon is, csak mivel már nem vagyok érintett a kórházi élményekben, nem mindig léptem be, és nem mindig voltam képben.Kép
Docika! jó ötlet volt ezt a topikot megnyitni.

Majd egyszer írok bővebben is magunkról ha érdekel benneteket, ha van kérdés, kérdezzetek. Most száguldok, mert kb 1 órája kapcsoltam be a gépet, egy kis néezlődésre, és szokásomhoz híven jól itt ragadtam.Kép De most tényleg le kell, hogy lépjek.

Sziasztok! zsuzsa + Beababa

 
 


Sziasztok!

En is idetalaltam, de csak jelzem, hisz en majd augusztustol leszek itt erdekelt! Viszont jovok majd ide is, mert erdekeltek a babaitokkal.

Melcsi es Becsi, itt is koszi az udvolzeteitekert, a masikra is irtam, csak nem nev szerint, remelem megtalaljatok.

Puszi mindenkinek!
Orsi

 
 


Sziasztok!

Docika: A kisfiad kb 2héttel azután született, hogy az én babám megfogant.Pont egy kismamaságnyi idővel vagytok előttünk. Tök jó, hogy annyi ideig szoptattad és végülis a babácskád döntötte el, hogy meddig van igénye a tejcsire.
Én is addig akarok szoptatni amíg lehet, (min.6hónap) aztán meglátjuk mit akar a kisTibi, aki csütörtökön volt 3hetes (szül.dec.18.).

Ma ismét jó éjszakánk volt. este10-02ig alvás, majd szopi és 3-7-ig megint alvás. Király. Nappal viszont sokat van fenn, de inkább nappal legyen ébren éjszaka meg aludjonKép))

Zsuzsa: a net "veszélyes"Kép hely, mert könnyen ittragad az ember lánya. A párom netezett, aztán kiment valamiért és hirtelen azt vettem észre, hogy már itt ülök a gép előtt és gépelek, pedig gondoltam sütök gyorsan egy palacsintát a fagyasztóból előrántott gulyásleves utánra.
Amíg itthon voltam 31-40. hét addig jól elkényeztettem a férjem (hétvégén nagy vendégségek, sütik, stb) most látom rajta, hogy hiányzik neki...

Az is nehéz neki, hogy egyedül megy mindenhova én meg itthon a babával. Szóval ÉN hiányzom neki. Nagyon örülünk a kisTibinek, de nekünk is át kell állni teljesen lelkileg arra, hogy eddig ketten voltunk és mostantól hárman... Ez új szitu, meg kell szokjuk.

A Ti férjeiteken-párjaitokon láttatok-tapasztaltatok ilyen jeleket? Hogy ment a családdá válás?
Amúgy a férjem egy arany ember, csupa szív és mindent megtesz értünk, még annál is többet!

Puszi
MelcsiKép
 


Sziasztok lányok!

Zsuzsa:nagyon örülünk neked! nagyon szuper, hogy egyre többen vagyunk!:-))))))))))))))))). Szerintem a többiek nevében is írhatom, hogy szeretnénk megtudni rólad amit lehet.

Igazából mit szólnátok, ha mindenki írna magáról egy pár sort?

Sajnos a számítógép-függőség nálam is elég veszélyes. Képes lennék egész nap itt ülni, de hát egy csomó más dolgot is meg kell csinálni. :-(

Balázsom most alszik, Apukája meg havat lapátol, gyorsan írok én is egy pár sort.

Melcsi: mikor Balázzsal hazajöttünk, ugyanezeket éltem át. Iszonyú furcsa helyzet volt, nem is tudom megfogalmazni jól, de nem találtam a helyem. Állandóan a pöttömmel voltam elfoglalva, közben próbáltam a párommal is ugyanúgy viselkedni, mint előtte, de jó pár hétig valahogy nem volt ugyanaz. Nem tudom, hogy ebből ő mit érzett, de biztos neki is furi volt. Mostanra már teljesen természetes a helyzet, valahogy kialakult minden. Szépen folyamatosan, észrevétlenül.

Az alvással nagyon ügyesek vagytok. Mi éppen most szigorítottunk. Karácsony előtt beteg volt Balázska, és mivel lázas is volt, amikor felkelt éjjel, rögtön adtam neki inni. Volt olyan éjjel, mikor sokat köhögött is, és szinte félóránként felkelt. Közben persze a foga is jött, szóval volt 2 hetünk, ami nagyon húzós volt. Aztán a fogacska kibújt, Balázska meggyógyult, de éjszaka nem akart aludni. Ugyanúgy félóránként felkelt. Én már majdnem összestem olya fáradt voltam, amikor is úgy döntöttünk, hogy ez így nem mehet tovább. Utánanéztem itt a fórumon, hogy a többiek mit csinálnak ilyenkor. Végül megbeszéltük a párommal, hogy azt a módszert választjuk, hogy első éjjel 5 percig, második éjjel 10 harmadik éjjel 15, (és így tovább) hagyjuk sírni. Hát, mit mondjak, szerintem az első éjjel én jobban sírtam, mint ő, de valahogy kibírtuk. Eredmény: már volt egy olyan éjszaka, hogy 6-ig aludt. Ma például kétszer felsírt, de kb.1 perc után vissza is aludt, nem kellett felkelni hozzá. Szóval alakul. Sajnos mi rontottuk el, de amikor megszületett én megfogadtam, hogy nem hagyom sírni. Sajnos most muszáj volt, neki is rossz volt ez a helyzet, mert nem aludta ki magát rendesen.


Orsikám: egyszer jó lenne , ha úgy jönnétek el hozzánk, hogy több időt is itt töltenétek, akkor sok mindenre válaszolnék, tudom ilyenkor rengeteg kérdés merül fel. Azért kérdezz a többiektől is nyugodtan, mert a sok infóból össze lehet gyúrni egy neked megfelelőt.

Na megyek, Apa is bejött, ellapátolta az összes havat.:-) Ma vettünk egy szánkót, de szerintem már csak holnap tudjuk kipróbálni. Kivi vagyok, hogy mit szól a Manóka.:-))

Docika
 
 


Dorikam!

Tenyleg jo lenne mar megejteni azt a szeptember ota tervezett osszejovest, de allandoan dolgozunk, aztan meg majd februartol az epitkezes, szoval nem tudom mikor fog osszejonni. Csak egy hetvege johetne szoba, majd egyeztetunk, remelem sikerul!

Jo szankozast!:-)))
Puszika!
Orsi

 
 


Szia Dorikam!

Kepzeld az elobb ide irtam neked egy uzenetet, meg is jelent, aztan most, hogy visszaneztem egy masik forumrol nincs sehol! Erdekes!
Csak annyit irtam, hogy tenyleg jo lenne mar egyszer ugy igazan osszejonni, de het kozben szinte lehetetlen. Februartol meg megint indul az epitkezes folytatasa, ugyhogy akkor meg azert lesz nehezebb. De azert egy hetvegen jo lenne osszejonni, majd megbeszeljuk!

Puszika!
Orsi

 
 


Na, most meg itt van mind a kettoKép

A szamitogep ordogeKép

 
 


Sziasztok Lányok/AsszonyokKép

Szeretném, megosztani veletek, hogy az én drága kisfiam ma éjszaka 11-05 óráig aludt!!!!! HURRÁ!
Igaz este nem akart elaludni, ugyan szopizott 100grammot, de etetés után 2órával ugye még mindíg ébren volt, úgyhogy rátöltöttem még egy adag kaját és ez megtette a hatását. Hajnal 3 körül ugyan nyöszörgött egy kicsit, de hagytam és visszaaludt. Jó lenne, ha ebből rendszert csinálna a bébiKép
Már szép a köldöke, úgyhogy a Tummy Tub-ban fürdettük, ami gyakorlatilag egy vödör és a csecsemő nyakig elmerül a vízben és olyan érzése van mintha az anyaméhben lenne. Ezt a "vödröt" Hollandiában a TB támogatja egy gyermeknyugtató csomag keretében. Nagyon érdekes arcot vágott a gyerkőc, mikor beletettük, nagyon csendben volt, és ahogy felfedezte, hogy mi ujság rugdosott, élvezte a felhajtóerő előnyeit. Ja és a víz nem hül ki gyorsan, mert csak kis felületen érintkezik a levegővel. Lehet, hogy ez is számított a nagy alvásban? Tegnap először levegőztünk overallba felöltözve a nyitott ablaknál. Igaz csak 6percet, de ezután minden nap lesz levegőzés, mert az is jót tesz neki.

Hát velünk ilyen ujságpk vannak.

Szívesen írok magamról is ha kiváncsiak vagytok rámKép 32éves, Ikrek jegyű rák aszcendens, szőkére festett hajú, 176cm, állandóan kommunikáló, mozgásba lévő, kiváncsi természetű, másokra nyitott típusú emberke vagyok. Eddig a munkáról szólt az élet (az utolsó 2évben mint rendezvényszervező), állandó mókuskerék. 2003.jún21-én volt az esküvőm, és most boldog 1gyermekes férjes asszony vagyokKép
Egyszerre enyit gondoltam,

Most megyek, bepakolom a mosógépet,
Puszi nektek
MelcsiKép
 


Sziasztok Lányok!

Nagy a csönd, biztos mindenki babázik!:-)))


Melcsi : annyira ügyes a babád!!! Irigyellek is, nekünk hónapokig kellett várni, hogy ennyit aludjon. Szerencsések vagytok, de biztos tápláló a tejed is, és nem éhezik meg hamar! Akkor nagyon kipihent lehetsz!Kép

Képzeljétek tegnapelőtt szánkóztunk, olyan jó volt!:-))) Balázska is nagyon élvezte.Sajnos teljesen elolvadt a hó, azért jó lenne, ha még esne egy kicsi, ha már megvettük ezt a szánkót. Bár annak még jobban örülnék, ha tavasz lenne!

Balázskám majdnem felállt ma. A járókában felhúzta magát, de csak térdenállásig ment. Szarintem nem kell sok és állásba is felmegy!

Hát ennyi történt ma velünk.
Nálatok mizujs?

Én is írok egy pár sort magunkról:
30 éves vagyok, hogy milyen, azt a profilomban megtaláljátok, van egy kép rólunk.
Zenélek, az Operaház zenekarában fuvolázom. Balázskát nagyon régóta szerettük volna, de valami hormonzavar miatt nem sikerült sokáig teherbe esnem. Végül Dokit váltottam ( Surányi ) és csodák csodája 1-2 vizsgálat után ( vérvétel), már a második ciklusban teherbe estem.
A kis manó most 10 hónapos, és Apukájával együtt,( aki szintén zenész) nagyon-nagyon imádjuk.
Dióhéjban ennyi.

Docika
 
 


Sziasztok!
Csak egy pár perc erejéig ugrottam be, hogy írjak magunkról egy pár sort.

Én 12 nap múlva leszek 34 éves, Gödöllőn lakunk immár 11 éve kis családommal.KépKép Egy családiházban, nagy kerttel lakunk, majdnem Máriabesnyőn, Királytelepen.
Van egy 11 éves fiam, aki 1 hét múlva lesz 11 éves. Őt a Shöpf-Méreiben szültem. Pityunak hívják, és a petőfi Ált. iskolába jár, 5. osztályos, matek tagozatos.Kép
Van egy 9 éves kisfiam, Miki, aki áprilisban lesz 9 éves. Ő is a Petőfibe jár, 3. osztályos, és ő is nagyon jó matekos, valószínűleg ő is matek tagozatra fog járni. KépKép Csak azt nem tudom kitől örökölték a jó matekosságot, és épp, hogy átmentem az érettségin matekból.Kép
És végül de nem utolsósorban van egy 28 hóanpos pici lányom, akit Beának hívnak, és két fiú veszett el benne.KépKép Ő a kistarcsai Kórházban született.KépKép Én eredetileg nagyon féltem, hogy ott szüljek, de aztán kellemesen csalódtam.KépKép
Bea már bölcsődés, most szeptemberben kezdte, amikor betöltötte a 2. életévét. Eredetileg nem akartam bölcsibe vinni, de aztán rábeszéltek, hogy jó lenne, imádja a gyerekközösséget. Hagytam magam rábeszélni, de ebben az is benne volt, hogy az utcánkban lakik az egyik dadusunk, és ismerjük régebbről.KépKép Bea nagyon szereti a bölcsit. Reggel a fiúkkal megyünk, az iskolánál a práom kitesz bennönket a kocsiból, és onnan átsétálunk a palotakerti bölcsibe. Ezeket a sétákat is nagyon szereti Beus.KépKép Délután meg fél 4-re megyek érte, és jövünk haza.
Én itthon dolgozom vállalkozóként. Szoktam szerkestteni, most meg hímzek, mert ilyen megrendelésem van. Most egy horoszkópos terítőt hímzek, amit megpróbálok eladni, és ennek el kéne készülni jövő szerdára. Így, mivel hív a meló, ennyi voltam mára, majd jövök.
Profilomban rólam és a Beáról láthattok egy képet, a karácsonyi képeket jövő hét végén teszem fel a Fotóalbumba, ha egy kicsit ráérek.

Sziasztok Zsuzsa

 
 


Sziasztok!

Zsuzsa: én Beus bölcsibejárásáról érdeklődnék, hogyan ment a beszoktatás? Nem sírt?
Milyen ez a bölcsi? stb.
ha ráérsz a 3 lurkó mellett , írj kérlek egy pár sort erről a témáról.
köszi előre is:
Docika
 
 


Docika! Olyan klassz, hogy mindjárt áll a babád. Ha meg áll el is fog indulni. Gondolom, hogy mekkora élmény ezeket a dolgokat végigélni. Még pár hónap és én is megtapasztalhatomKép

Kisfiam ma éjszaka megint tündér volt, mert 10:30-4:30-ig aludt mint a tej.Ennek következtében egyáltalán nem vagyok fáradt, már megcsináltam mindent amit ma akartam, mosás, kis vasalás, sütöttem sütit, (a párom imádja a főztömet-sültömet, ezt a sütit kis kényeztetésnek szántam a részére, majd biztos örül, ha hazaér), rendet raktam, gyerek oké, most alszik én meg gépelgetek.
Már 3. napja megy ez a "végigalszom az éjszakát c. műsor". Remélem így marad, ez nekem tetszik. Bár tegnap éjszaka a gyerek tök jól aludt, de a légzésfigyelő "kikészített", mert az kb. 10x szólalt meg és ennek nem örülök, mert nem tudom, hogy pontosan miért. Lehet, hogy túl mélyen alszik, ritkábban vesz levegőt és a légzésfigyelő már jelez, vagy a kókuszmatracon keresztül nem tudja úgy érzékelni a baba légzését. Mindenesetre azt gondolom, hogy nincsen semmi baj, inkább keljek fel 10x potyára, minthogy baj legyen... Amúgy mindig gyorsan megmozgatom egy kicsit, hogy ébredezzen és meghallgatom, hogy lélegzik-e.
Ma éjszaka a 6óra alatt 1x sem csipogott, viszont reggel 1x megszólalt, olyan 8körül. Na mindegy, maradok optimista, hogy minden rendben.

Drukkolok, hogy essen a hó, mert nagy élmény a szánkózás, én is imádtamKép

Nagyon tetszik, hogy zenélsz. Szoktál Balázskának fuvolázni? Biztos tetszene neki.
Napközben a kisTibi kb.3órát szokott komolyzenét hallgatni, mert a férjem felfedezett egy új adót a rádión (RTL Klassic) ahol egyfolytában a komolyzene megy, én nagyon megnyugtató, én is nagyon szeretem hallgatni. Majd nem lepődünk meg, ha kér szülinapjára egy hegedűtKép

Zsuzsa: mindíg felnézek azokra akik 3 gyereket vállanak, mert az nagy teljesítmény, hogy minden rendben legyen otthon. A 3gyerek, férj-feleség kapcsolat, háztartás, anyagiak... és még emellett munka is van. úgyhogy gratulálok!

Milyen az a horoszkópos terítő? Mit hímzel rá? Csillagjegyeket, bolygókat? Én 2évet tanultam asztrológiát, meg érdekel minden ezoterikus dolog. Ezt ha jól értem eladásra gyártod.

Most megyek, puszi
MelcsiKép
 


Sziasztok!
melcsi!
köszi a gratulációt.Kép Az igazság az, hogy a 2. fiam után, még a szülőágyon elhatároztam, hogy amikor suliba megy a Miki, akkor megpróbáljuk, hogy legyen egy kislányunk is. Amikor a Miki nagycsoportos ovis volt, akkor tudatosan elkezdtem rákészülni a 3. babára, kivizsgáltattam magam (rákszűrések, vérvételek), és utána döntöttünk, hogy jöhet a baba. A fogamzásgátló befejezésétől számítva kihagytam 3 hónapot, és innentől számítva a 2. ciklusban meg is fogant Beus. Amikor elhatároztuk, hogy jöhet a baba, akkor otthagytam az SZTK-ban a munkámat, és vártam a babát.KépKép Azóta itthon dolgozom, illetve babázok, illetve családommal együtt vagyok. Nem nagy ördöngössdég, de azért örülök, hogy itthon lehetek, és így próbálkozhatok az anyagiak megteremtésével.

Horoszkopós terítő: a csillagjegyeket hímzem rá. A netről szedtem le a mintát. Ha kész lesz, akkor lefényképezem, és felteszem megleshetitek.Kép Igen eladsára akarom készíteni, most épp piacot is keresek neki. ötleteim vannak, hogy hol lehetne megpróbálni, de ha van valami jó ötlet szívesen veszem.KépKépKép

Dorci!
A palotakerti bölcsit nagyon szeretem. A Miki fiam is odajárt 2 évet az ovi előtt, és nagyon jót tett neki. Most szerencsénkre ugyanazok kerültek sorra ennél a csoportnál, akik a Mikinél is voltak dadusok, így nagy könnyebbséget jelent, hogy ismerem a dadusokat, akik vigyáznak a lányomra.
A beszoktatás 2 hét volt. Első nap én is ott voltam, együtt voltunk 1 órát. Aztán másnap egyedül maradt a Bea 1 órácskára. Itt volt egy kis gubanc, mert egy szintén beszoktatós kisfiú épp akkor zendített rá, amikor ott akartam hagyni a Beust, és elkezdett sírni a picilányom. Naná, hogy elrohantam és úgy bőgtem az utcán, hogy csak néztek rám az emberek. 1 óra múlva amikor visszamentem érte, akkor már vígan játszott az udvaron. A 2. hét 2. napján próbálkozhattunk az ott alvással. Első nap ott voltam altatásra, hogy ha gáz van, akkor gyorsan elhozzam, ne zavarja a többieket. A Bea nem tűri, ha simogatják elalváskor, ezt elfelejtettem mondani a dadusnak, ráadásul az egyik kislány elkezdett sírni, úgyhogy első nap nem sikerült az alvás. Aztán 2. nap már fél órát összehozott, és szépen megszokta a dolgot. Most már nincs gond, s dadusok meg vannak vele elágedve, én meg a dadusokkal.KépKépKép
Még nem szobatiszta, de a bölcsiben ráültetik a bilire, amikor a többieket is viszik, így tudja, hogy mit kell csinálni a bilivel. Itthon is próbálkozunk, de még nem megy.Kép De értékelem a bölcsiben, hogy ők is próbálkoznak a Bea szobatisztaságának elősegítésével.

Hoppá, bocsi hosszú lettem.Kép
Én nem szeretem a havat. Ha lehet, akkor a mi útvonalunkra nem kérjük azt a havat, esetleg csak a az udvarunkra.KépKépKép

Sziasztok! Megyek fürdetni, majd HÍMEZNI.Kép
Zsuzsa

 
 


http://babanet.hu/album/main.php?album=935

ja, itt vannak képek a munkáimról.Kép Van 2 horoszkóp jegyes poháralátét is lefényképezve itt, a többi is már készülget, le is van fényképezve, de még nem raktam fel a gépre.Kép) A terítőn meg mind a 12 jegy rajta van.

Zsuzsa

 
 


Zsuzsa!

Bocs, hogy ide irok, mert en meg nem tartozom ebbe a forumba, majd csak augusztustol, de a himzessel kapcsolatban kerdeznelek, ugyanis en is orult kezimunkazo vagyok, minden felet csinaltam mar (goblein, szonyegszoves), most a keresztszemes van elso helyen, imadom!
Megoszthatnank egymassal a tapasztalatainkat, ha gondolodKép

Orsi(Kistarcsa-Flor Ferenc Korhaz forumbol)

 
 


Szia Orsi!
Ismered ezt a honlapot?
http://free.srv.hu/x/s/xszemes/news.php
Itt uolyan xszemes őrültek vannak, mint mi.Kép Ha nem ismered látogass el oda, és regisztráltasd esetleg magad ott. Havonta vannak talik Pesten, ill. márciusban Debrecenben lesz.

Természetesen osztozkodhatunk tapasztalatokból.Kép Ja és van itt is Keresztszemező mamik topikja az Erről-arról-ban.

Zsuzsa

Ui: Egyébként szerintem egyáltalán nem baj, hogy ide is írsz már.Kép Kinél fogsz szülni?

 
 


Szia Zsuzsa!

Muszaly is leszek ide irni, mert a masik forumra napok ota nem jon fel senkiKép
En Suranyi dokinal fogok szulni, ot Docika baratnom ajanlotta, es az eddigi tapasztalataim abszolut pozitivak! Holnap is megyunk vizsgalatra, remelem akkor sem fogok benne csalodni, eddig nagyon kedves volt!
Koszi a keresztszemes oldalt, el fogok nezniKép

Orsi

 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon nagy a csend, igaz , mi sem voltunk itthon, Nagymamáztunk vidéken.
Zsuzsa. megnéztem a munkáidat, annyira szépek! nagyon ügyes vagy! Nekem a Micimackós tetszik a legjobban. Ezt órába lehet tenni , ugye?
Én window colorokat csinálgatok itthon, ha van időm, de csak a kicsinek , nem eladásra.

Hogy vagytok?
Docika
 
 


Sziasztok!

Docika,
köszi az invitálást.Kép Ide találtam.

Magunkról:
29 éves vagyok. Egy 2 és fél éves és egy 7 hónapos lányka anyukája vagyok. Mindketten kistarcsán születtek. Kőbányán, Óhegyen lakunk. Közelebb lett volna a Bajcsy kórház de az orvosom a kistarcsai kórházban dolgozik.
A nagyobbik lányom bölcsis, igaz most gyógyulgatunk a betegségből és így itthon van.

Tina
 


Sziasztok!
Néha erre vetődömKép
Pár sor rólunk.
Én 21 évig Kistarcsán éltem.Majd férjhez mentem, laktunk Csömörön, Domonyban és most 3 hónapja Ikladon, ezt már véglegesre tervezzükKép
Bence fiam dec.1-én volt 6 éves, Dorka dec.6-án, kettő.
Mindketten a Surányinál születtek.Bence 4-5 óra alatt, Dorka 20 perc alatt.
Már több mint 6 éve itthon vagyok és ezt nagyon élvezem,talán még meghosszabítjuk eztKép, ez hamarosan eldől ha konzultáltam a dokival, mert elég problémás terhességeim voltak,nem tudom mi várható ha még vállalnék.
Bence szeptemberben kezdi a sulit, ügyes okos nagyon jó gyerköc.Dorka most kezd beszélni, igazi csajszi, és nagyon hisztisKép
Ennyi.
Becsi
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok Lányok!

Tina: mi is az Óhegyen laktunk 2 évig, a Mongol utcában, ismered?

Örülök, hogy Te is itt vagy, gyere sokat, és írj sokat!!!

Már megint esik a hó. Reggel óta. Pont ma akartunk bemenni Pestre, de ilyen hóban nem indultunk el. :-(((

Nekem eléggé hiányzik a munka, meg az emberek. Jó itthon lenni, de valahol várom már, amikor visszamegyek majd. Ezért szeretek bejárogati is. Ha itthon vagyunk , nem találkozom szinte senkivel. Jó lett volna ma bemenni, de ez most nem jött össze. Majd ha tavasz lesz, remélem tudunk járkálni ide-oda.


Docika
 
 


Becsi!

Nagyon edesek a gyerkoceid! GratulaKép
Amugy mar nem is jottok a regi oldalra? (Kistarcs-FlorF.Korhaz)

Sziasztok!
Orsi

 
 


Orsi!

Köszi!Kép

Becsi

Szilason hol építkeztek?
becsi
Iklad
 
 


Becsi!

A Kikelet soron, az ovoda alatti reszen. Te is Szilasi vagy?

Orsi

 
 


Docika!

A Mongol utca nem a Cserkesz utca környékén van? Nekem úgy rémlik.

Most sajna nem tudok többet írni mert hulla vagyok.

Tina
 


Orsi!

Nem ott lakok, csak ismerem picit, de azért nem ennyireKép,a hévmegálló után az első házatKépKép/régi ismerősök/.

Becsi
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Tina:A Mongol utca a Cserkesz utcával párhuzamos, a vasút és a Cserkesz között van. Ismered?
Becsi: mi is Szilason lakunk, az Orsi barátnője vagyok, nagyon várom már, hogy odaköltözzenek. Mi a Wéber Ede parkban lakunk most.

Most nekem is mennem kell, vacsi, fürdetés stb.....

Docika
 
 


Docika!

Aha láttam,hogy Szilason laktok.Jó lesz nektek ha Orsiék költöznek együtt babázhattok.Kép

Becsi
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Szia Becsi!

Bizony, már nagyon várom az Orsiékat, és remélem nekik is jó lesz, biztos tudok majd segíteni neki valamiben, én már tudom, hogy mivel jár egy ilyen kis bébi, az ember sokszor bizonytalan, hogy vajon mit is kell most tenni. Meg talán vannak olyan cuccaim is, amit kölcsön tudunk adni, mert nekünk már nem lesz szükségünk rá.
Kicsit önző módon azért is várom őket nagyon, mert nem nagyon ismerek senkit a környéken, mi is nemrégen költöztünk ide. Szóval jó lesz valakivel dumcsizni, meg később elmenni ide-oda a gyerekekkel együtt. Másfél év lesz közöttük, szerintem nagyon jól meglesznek majd.

Balázsom még mindig beteg egy kicsit, folyik az orra, és tegnap már én sem voltam túl jól, még be is lázasodtam. Azért ma már jobb egy kicsit, csak a torkom fáj.

Ti hogy vagytok? Mit szóltok, már megint esik a hó.!!!! :-(((((((( Csütörtökön szeretnék bemenni az Operába Balázskával, de ha ilyen zora idő lesz, akkor nem fog összejönni : Nagyon szomorú vagyok! Drukkoljatok, hogy javuljon a hó-helyzet!!!!

Na megyek főzőcskézni.

Puszi:
Docika
 
 


Docika és Orsi!

Micsoda meglepetés!
Úgy látszik, ha tudni akarok Rólatok valamit, ide kell ezután jönnöm... :-)
Én még álmodozom egy olyan taliról, ahol mi hárman találkozhatunk (persze családtagokkal együtt)... de ha kettőtöknek nem jön össze, akkor nem sok reményt látok...
Orsi, örülök a Pocaklakódnak, nőjetek csak szépen. Docika, Ti pedig gyógyuljatok! Olyan gyönyörűek vagytok azon a képen a profilodban!

És persze a többi topiclakónak is minden szépet és jót, bocsánat a zavarásért :-)

egy abszolút "kívülálló" óbudai anyuka:
Endi
 
 


Sziasztok!

Docika ismerős a problémád én 6 évig szoktam Domonyt és csak az segített hogy jöttek a gyerekek sorba és így egyre több kismamát ismertem meg, így jutottam el oda hogy tavaly a 6. évben már otthonosan éreztem magam, aztán októberben elköltöztünk.....most kezdem elölrőlKép
Azért már könnyebb lesz.

Melcsi hol vagy már 15 napja nem írtál???

Mindenkinél havazik?Itt szakadKép
Kismamik vigyázzanak magukra és a pocakra!!
Becsi
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy eltüntem, de a manó egyre több időt követel magának és elég sok a teendő. Csak úgy bírok nűködni, hogy jól beosztom az energiám, mert rendben kell lenni a babának, férjemnek, nekem, lakásnak, kutyának..... Úgyhogy minden napra van egy adag dolog amit eltervezek aztán a baba eldönti, hogy megtudom-e csinálni... Volt az utóbbi időben néhány frontos nap, ami miatt megcsúsztam.... Nekem úgy nincs segítségem, a férjem dolgozik, (dehát valakinek pénzt is kell keresni)úgyhogy az itthon az enyém, de boldogulok vele szerencsére, és bírok már lazább lenni a tökéletes renddel kapcsolatban. Ez nálam nagy szó, mert kismama koromban sem nagyon pihentem, csak az utólsó hat hétben feküdtem le délután aludni, mert akkor már fáradt voltam.

Olvasni olvastam, hogy miújság veletek, de többször előfordult, hogy amint elkezdtem írni a kisfőnök beleszólt a dologba...

Nálunk is szakad a hó, nagyon szép, csak ilyenkor mindíg nagyon féltem a férjemet, hogy nehogy baja történjen. Nagyon jól vezet amiatt nem félek, csak a többiek az úton....

Én imádok havat söpreni, míg falun laktunk (18éves koromig) míndíg rohantam ki reggel, hogy söpörhessem. Most itt a körfolyosós bérház 1.emeletén csak annyi jut belőle, hogy ami ide elénk beesik (egy fél méteres csík) azt lesöpröm. A kutyámnak nagyon tetszik, neki ez már derékig ér...és nagyon viccesen néz ki.

Docika: így nem tudom, hogy mentek az Operába holnap.....Kép(((

Csatlakozom Becsihez, kismamák nem közlekedjenek odakint, csak ha muszály, mert a pocak a legfontosabb, a hó meg csúszik!

Reggel láttam egy kisfiút az anyukájával aki tolt még egy babakocsit is, nagyon helyesek voltak. A kisfiú térdig gázolt a hóba és nagyon élvezte, anyukáját láttam hogy aggódva néz,hogy átázik a nadrágja de hagyta a gyereket, had örömködjön. Belegondoltam, az én kisfiam is ilyen típus lesz valószínűlegKép, és én is hagyni fogom. Jövő télre be kell szerezni a szánkót!!!

Puszi
MelcsiKép)
igyekszem nem eltűnniKép
 


Sziasztok!

Kész voltam teljesen a vasárnap rámtörő melegfronttól..... fejfájás ezerrel. Hétfő hajnal egykor úgy döntöttem, hogy beveszek egy fél algopyrint, mert nagyon hasogatott. A terhesség alatt kb 1x kellett bevennem egy flet, mert akkor is erős fejfájásom volt. Más problémám nem is szokott lenni, de ha fáj a fej az makacs dolog nálam. Remélem a babácskának nem csináltam rosszat. El is múlt úgy hajnal 3-4re. Nagyokat sétálunk mostanság, kb másfél órákat és nagyon szereti. Múlt csütörtökön volt 6hetes és 4900gramm.

Veletek mizujs????

Puszi
MelcsiKép
 


Sziasztok lányok!

Melcsi. nekem nagyon sokat fájt a fejem a terhesség alatt is. A Dokibácsi azt mondta, hogy Algopyrint nyugodtan bevehetek. A szoptatás alatt is volt, hogy muszáj volt bevenni.
Egyébként vasárnap nekem is iszonyú volt, de mivel már nem szopizi a Balázska, nyugodtan bevettem a gyógyszert.

Olyan jó idő volt ma, szeretném, ha most már ilyen maradna! !!!

Képzeljétek ma este Balázska egyedül aludt el. Kép
Szépen olvastam neki egy kis mesét, aztán elköszöntem tőle, és egy hang nélkül feküdt, és később elaludt. 5 napja kezdtem el vele ezt az 1,3,5 stb..perc után visszamegyünk-et. Nem volt könnyű, de neki is jobb így. Éjjel sem ébred fel egyszer sem!!!! Mi is olyan kipihentek vagyunk, hogy az hihetetlen.
Hát ez történt velünk.

Docika
 
 


még valami, tegnap beszéltem telefonon "Endi"-vel, aki egy "kívülálló óbudai anyuka". Bevesszük őt is a beszélgetéseinkbe, mint tiszteletbeli kistarcsai anyukát?

Docika
 
 


Sziasztok!

Docika,
ügyik vagytok az egyedüli elalvásnál. Jó, hogy nem kel fel éjjel se. Nekem a nagyobbik 2 éves elmúlt már mikor átaludta az éjszakát. Na nem minden nap hanem kb. hetente 2x. A kicsi meg éjjelente 5x kel. Annyira szeretnék már aludni.Kép

Melcsi,
szerintem is mehet néha az algopyrin. Ha valamilyen gyógyszert szedned kell és nem tudod, hogy lehet kérdezed meg az LLL-ket a szopis topikban. Nekem is segítettek már. Teljesen máshogy állnak a dolgokhoz mint az orvosok. Amikor a pici 2 hetes volt gyökérkezelésre kellett járnom és a fogdoki mondta, hogy nem szopizhat a baba aznap már. Délután már szegény annyira sírt (cumisüveget nem fogadott el), hogy felhívtam az LLL-ket és mondták, hogy nyugodtan szopizhatott volna a baba egész nap.

Docika,
várjuk a barátnődet.Kép

Tina
nekem mostanság elég rossz napjaim vannak.Kép
 


Sziasztok!

Tina: mi a baj? Remélem most már jobb hangulatod va. Szépen süt a nap, és tavasz van! Kép Biztos a napsütés majd rendbe teszi a lelkedet egy kicsit.

Ha tudunk segíteni, írd meg mi a baj, hátha fel tudunk vidítani!!!

Mi most voltunk a Balázzsal a Dokinéninél. Csak receptért mentem, de gondoltam, ha már itt vagyunk meg is nétheti. Megmértük, 9 kiló 69 deka, és 75 cm volt. Szép nagy, és még nincs 11 hónapos. Meg voltak elégedve vele nagyon, mondták, hogy nagyon aranyos, és értelmes.

Veletek mizujs?

Docika
 
 


Docika,
a lányom folyamatosan beteg.Kép Hisztizik, szerintem a dackorszak közepén járunk. A pici éjjel sokszor szopizik és még nem aludtam 3 óránál többet egyhúzamban.Kép Ráadásul állandóan sír napközben ha nem vele foglalkozunk. Még nem ül fel, nem mászik és ezért uncsi neki feküdni egyedülKép Fáradt vagyok.
Tényleg jót tett, hogy süt a nap. Így 2x is le megyünk sétálni. Remélem ilyen marad az idő.
Bocsi, hogy ennyit panaszkodtam.

Tina
 


Sziasztok!

Itt is gyors leszek!
Kép

Ez ma készült el.Kép

Docika!
Bea 98 cm, és 14 kg körül van, és még nincs 2,5 éves.Kép

Elnézést, de most többre nem futja.
Mi is betegek vagyunk egyébként, egy fránya vírus leverte a Beát a lábáról, a nagy fiamnak meg torokgyuszija volt a héten.

Zsuzsa

 
 


Sziasztok!

Csak kicsit irok. Ugy orultem ,hogy vegre irtatok ide es hallok rolatok! Sokszor jottem es semmi! Aztan betegek voltunk, de most mar minden ok, ugy nez ki tuleltuk!Kép Igaz akkor fogok igazan megnyugodni, ha latom az UH-n, hogy a babaval is minden rendben!
Mar egy kicsit latszik a pocakomKép

Mar nagyon varom, hogy mi is babazhassunkKép

Na, puszi mindenkinek!Kép

SziasztokKép

Orsi
12+6

 
 


Sziasztok!

Tegnap nagyon sűrű napunk volt és délelőtt és délután is házon kívül voltunk az egész család. Nagyon jól bírta a babácska, és ma sem volt másabb mint szokott pedig tegnap napközben max. 1órát ha aludt... Tegnap előtt meg csípőszűrésen voltunk (doktorbácsi körzött 3-at a lábacskáival) beutalt ultrahangra, de a védőnéni szerencsére szólt előre, hogy doktorbácsi mindenkit beutal úgyhogy ne rémüljek halálra. Kicsit kötött a csípője, ezért tornáztatás folyik pelusozás alkalmával.

Voltam a 6hetes kontrollon és minden oké velem is. Így kerek a kép.


Hatalmasakat sétálunk, naponta min. másfél óra, amiből ma kettő lett kihazsnálva a jó időt, mert minden időjós egy követ fúj, hogy jön a tél visszaKép((( A park és a játszótér tele volt mindenféle korú gyerkőccel, mindenki örül, hogy kiszabadult a lakásból... nade gondoljunk arra, hogy megállíthatatlanul jön a tavaszKép)

Docika: Örülök, hogy a gyerkőcöd ilyen szépen fejlődik, biztos nagyon tündér. Az én kisfiam ma 50napos és nem lehet vele betelni....

Zsuzsa: Nagyon klassz a hímzés, nagyon tetszik!

Tina: Van esetleg barátnő, vagy rokon akit segítene napközben, hogy egy kicsit levegyenek a válladról? Egyébként sokszor az is segít, hogyha kimondja az ember ha elege van.

Orsi: Úgy irigyellek!!!!Élvezd ki minden percét a várandósságnak, csodálatos állapot!! És nagyon vigyázz magadra. Majd meglátod, milyen hirtelen elteleik az a negyven hét.
 


Sziasztok lányok!

Először is nagy esemény történt: Balázska tegnap FELÁLLT!!!! Olyan aranyos, annyira örültünk neki. Ma már egész ügyes volt, egyre jobban megy. Holnapután lesz 11 hónapos. Kicsit későn történt meg , de mivel nagyon kövér volt pár hónappal ezelőtt, mondta a védőnő, hogy ne csodálkozzunk rajta, ha később csinál mindent, mint az átlag. Most szépen alszik, é persze egyedül alszi el!!! :-)))))
Sok minden történt velünk, a szomszéd ház most lett kész, és a hétvégén költöztek ide az új lakók. Képzeljétek egy fiatal pár, 4 hónapos kisbabával!!! Annyira örültem nekik, nem ismerek senkit itt a környéken, olyan jó, hogy van valaki itt, és ráadásul sorstárs! :-))

Tina: nem ismerem a babátokat, de ha terhes neked az éjszakai szoptatás, szerintem mér le lehetne szoktatni róla. Nem akarjátok, vagy próbáltátok?
Nekem is volt egy időszak, amikor már nem bírtam tovább, és úgy döntöttünk, hogy le kell szoktatni, mert nincs már szüksége rá, hogy 3 óránként szopizzon éjjel is. Végül pár nap alatt leszokott.

Zsuzsa: tényleg gyönyörű a munkád, és szép nagy a Beababa is!!! Sikerült eladni, vagy ezt otthonra csináltad?

Melcsi: sajnos nálunk itt a tél. Fújjj, de utálom, pláne, hogy elhúzta a mézes madzagot a tavasz. Remélem pár nap, és visszajön!!!!

Képzeljétek, nem is meséltem, hogy voltunk az Operában. Próba volt, beültünk az első sorba, és Balázs dumált. Mi meg nevettünk. A kollégáim is csak őt nézték. Annyira ari volt! :-)))

Ja, és még valami, Balázs már 3.-a óta egyedül alszik el, és nem ébred fel éjjel!!!!!

Én nagyon kipihent vagyok, Tina, ha érdekel, hogy mit csináltunk szívesen átadom a tapasztalataimat, nem akarok tolakodó lenni, én is utáltam azt, amikor megmondták, hogy mit, és hogyan kell csinálni, de segíteni nem jött senki soha.

Docika
 
 


Szisztok Mindenki!

Docika: GRATULÁLOK A NAGY ESEMÉNYHEZ! Nagyon aranyos lehet, ahogy próbálkozik és aztán sikerül neki!!
Az is nagyon klassz, hogy egyedül elalszikKép

Hogy kell azt csinálni, hogy éjszaka ne szopizzon? Eszem ágában sincs még leszoktatni, had szopjon ameddig csak akar, de kiváncsi vagyok a technikára.

Üdv,
Melcsi
 


Sziasztok!

Docika,
gratula a felálláshoz!
Még nem nagyon akarom leszoktatni az éjjeli evésről mert még csak anyatejes és szerintem kevés neki amit nappal eszik. Ráadásul én úgy tudom, hogy az éjjeli szopik segítik a tejtermelést. Majd ha már eszik rendes kaját remélem javulni fog a helyzet.
Azért leírhatnád ha nem gond Ti, hogy csináltátok.

Mit néztetek meg az Operába?

Tina
 


Sziasztok lányok!

Persze, mindenki maga dönti el, hogy mikor nem bírja tovább. Balázska 6 hónapos koráig csak szopizott, ha minden jól ment, eddigre hajnali 4-5 óráig aludt éjjel, akkor adtam neki először szopizni. Miután nagy súlya volt, igazából nem lett volna szüksége már a plusz egy szopizásra , de én jobbnak láttam, ha kér, akkor adok neki. A gondok akkor kezdődtek, mikor a fogzás miatt többször felébredt éjjel, és csak akkor nyugodott meg, ha szopizhatott. Ez odáig fajult, hogy a napközbeni kb.4 óránkénti szopi mellett éjjel már szinte 3 óránként evett. Egy idő után iszonyú fárasztó volt, és úgy éreztem magam, mint te Tina, annyira szerettem volna 3 óránál többet aludni egyszerre. Aztán beszéltem a Dokinéninkkel, és a Védőnővel is, ők mondták, hogy Balázsnak nincs szüksége már az éjszakai szopira, és most úgy is áttérünk a hozzátáplálásra, amit napközben megeszik, annak elégnek kell lennie. Itthon megbeszéltük Apával, hogy kitalálunk valamit, mielőtt összeesem a fáradtságtól. Azt csináltuk, hogy mikor felébredt Balázska, odamentem rögtön, és szépen halkan beszétem hozzá, és símogattam a fejecskéjét, de nem vettem ki a kiságyból. A cumit mindig visszatettem a szájába. Ezt megcsináltam többször is az éjjel, majd először 4 óra után vettem csak ki az ágyából, és akkor adtam neki cicit. Következő éjjel ugyanígy. Kb. 5 nap alatt már nem kelt fel, szépen aludt 5-ig. Karácsony előtt ( 9 hónapos volt ) beteg lett. Láz, orrfolyás stb., és a felső két foga is kezdett előbújni. A Dokinéni azt mondta, hogy szopjon sokat, és igyon sokat, de ha nem lesz rosszabbul ne adjak neki antibiotikumot. Végül nem adtam, de odáig jutottunk ismét, hogy szó szerint óránként felkelt éjjel. Ez két hétig ment. Teljesen kiakadtunk, közben Balázs meggyógyult, de ugyanúgy felkelt óránként. Ja, és szopizni egyáltalán nem akart. Ezelatt a két hét alatt el is apadt a tejem, hiába próbálkoztam napjában többször is kínálni neki, ő csak elfordult. Akkor ismét ki kellett találni valamit. Itt a fórumon olvastam erről az 1, 3, 5, perc után visszamegyünk-ről, de azt hiszem erről már írtam, ( a módszert most nem írom le, mert van erről egy fórum itt ) de a lényeg az, most úgy alszik el,hogy mesélek neki félhomályban, aztén leoltom a villanyt, és kijövök , de még ébren van. Most már magától alszik el, és miután amikor elalszik nem vagyok ott, éjjel is ha felébred , és nem lát minket, gondolom visszaalszik magától, mert 1/2 7, 7 körül ébred. Szóval megtanult magától el- és visszaaludni. Persze azért ne gondoljátok azt, hogy ez mindig így van! Ennek ellenére van, hogy éjjel felébred, és sír egy kicsit, de nem szoktam odamenni hozzá,( kivéve, ha hallom a síráson, hogy valami baja van, nem csak annyi, hogy játszani akar velünk egy kicsit ) mert pár másodperc után elaszik újra. Nagyon nehéz volt. Volt, hogy én is nagyon sírtam, anniyra sajnáltam, de amióta ilyen jók az éjszakák, napközben is nyugodtabb.
Neki is jobb, hogy egy kicsit szigorúbbak voltunk vele. Nem ézrem úgy egyáltalán, hogy szívtelen voltam vele. Csak az tudja ezt megérteni, aki járt már hasonló cipőben. Az ember annyira fáradt, hogy bármit megtenne, hogy aludhasson egy kicsit.
Ezt a problémát megoldottuk nagyjából, most jön a következő: nem tudom, mit csináljak vele, mert annyira ragaszkodik hozzám, hogy amint kimegyek a szobából, pl. pisilni, vagy fogat mosni, elkezd sírni. De még a konyhába sem tudok kimenni tőle, pedig egybe van a nappalival, ahol ő játszik. Most viszem magammal mindenhová, vagy hagyom sírni egy kicsit, csak elég rossz hallgatni. Valamit ki kellene találni erre is, vagy majd megoldódik, ha nagyobb lesz?

Más: az operában Háry János próba volt, a II. felvonásból néztünk meg egy 20 perces részt, mert Apa csak abban játszott. Voltunk már máskor is, akkor a János vitézen, a Coppelián, és az Aidán, de mindig csak max. egy fél órát.

Megyek, jó sokat írtam, jók legyetek

Docika
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron