Új privát üzeneted érkezett!

Kép Na jooo, lekopok innét!!!Kép

Kép
Vendég
 


KépKépKépKépKép

Virág
Virág
 


Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy szembe, fülbe vagy szájba kell csöpögtetni?? Kép Kép Kép
Nyanya
 

 
 

Lányok!

Örülök, hogy remek a hangulat! A szájbacseppentős szerintem is óriási humbug!
Álvédőnővel vigyázni! Megáll az ember esze, hogy milyen leleményesek ezek a betörők! Tényleg van kis kártyánk, tudjuk igazolni magunkat!
Anyaorsi! Nagyon köszi a mosoporos infokat, hősiesen bevallom, hogy hozzá se tudok szagolni ahhoz, amit leírtál, de biztosan jól tudod. Küldd el a szerkesztőnek, örülni fog a precíz válasznak!
Mindenkitől bocs, ha mostanában a megszokottnál is kevesebbet jelentkezem, de elég sűrű napokat éltem az elmúlt hetekben, és semmi energiám nem maradt a topicra!
Mindenkinek nagyon szép és békés karácsonyi ünnepeket kívánok és persze minden jót az új évre a bőbeszédű kedélyes csevegések reményében!
Sziasztok: Kinga
 
 


Sziasztok,kedves Kinga!

Olyan problémám van,hogy a 9 hónapos lányom nem hajlandó darabosat enni.Mindent eszik csak pépesítve.Ami olyan bébiétel hogy 8 hónaposnak adható és darabos nagyon öklendezik tőle és ha belelendül képes kihányni az elöző kaját is.Ha meg nagyon erőltetem egy pár napig nem hajlandó főzit enni ha az volt előzőleg a bűnös.Nemrég jött ki az alsó két foga,rágni meg mindent ami a szájába kerül.Az én tanácsadóim azt mondták hogy majd később ha több foga lessz esetleg,illetve csak erőltessem.Várom az ötleteket!
Köszi
Alice
 
 


Helló!

ElőszörKép

Alice70!

Ne erőltesd a kaját. Majd eszik darabosat, ha ő úgy látja jónak. Miért kéne mindent elsietni. siessünk a gyümölcslevek adásávál, siessünk a pépes kajával, most meg siessünk a darabos kájaval... de minek??? Mi értelme van? Jobban fog hízni 5 kanál darabos kajától, mint 5 kanál pépestől? Kétlem. Nos innentől kezdve én a helyedben nagy ívben tojnék a tanácsadóm fejére és közölném vele, hogy a kislányom nem olvasta azt a könyvet ami minden kisbabát általánosít és ő ahhoz igazítana mindenkit. Pedig (elcsépelt, de nagyonis igaz), hogy nem egyformák a gyerekek. Sőt akkor sem lenne semmi gond, ha 1 éves koráig nem fogadna el semmi féle kaját, csak a tejet. Ha nagyon erőlteted azzal épp az ellenkezőjét válthatod ki, rossz evő lehet belőle. Légy türelmes. A próbálkozások között nyugodtan hagyhatsz több hét szünetet is és még így sem biztos, hogy 1 éves kora előtt el fogja fogadni. itt a babaneten van erre is példa és arra is, hogy egy baba pont a pépeset nem ette, csak a darabosat... Nyugi.

Kedves Kinga!
Vannak előzmények, szűken csak annyit, hogy fiam 15 hónapos oltását tojásfehérje allergia gyanú miatt ma kapta meg (9-én lesz 16 hós) a László korházban a szabin cseppekkel együt (nem biztos, hogy jól írtam). A lényeg a lényeg, hogy ott szólt a doktornő, hogy akkor most 20 percig nem kaphat sem enni, sem inni a gyerek, mert ezek a cseppek a ny. hártyán szívódnak fel... stb. Ez mind rendben is van, de mikor a fiam kapta a 3-4-5 hós oltását (vagy csak a 4-5 hósat) és utána a cseppeket, a kutya sem szólt, hogy a gyerek 20 percig nem ihat és én megnyugtatás képp mindig egyből a cicire raktam... Ez nem okozhat gondot? Bár most már mindegy, de ha ez tényleg úgy van, ahogy a lászló korház dolgozói mondták akkor a saját gyerekorvosom és védőnőm miért nem szóltak?

köszönöm
sasha

Kép
 
 


Hahó,

Alice,
ha jól emlékszem, 9 hónaposan a lányomnak is beledugtam még a botmixert a nyolc hónapos babakajába, ha nagyritkán azt kapta, neki is csak két foga volt még, de nem hiszem, hogy ez számított. Bár amikor fogjövés volt, akkor az elsőknél még pépeset sem akart enni, totális szájzár volt, tehát vsz. a kanál nem tetszett neki. Amúgy az ősi Mit egyen a gyerek? brosúrám azt írja, hogy darabosat akkor kapjon, ha már van legalább négy rágófoga. Szóval az ortodox nézet szerint sem kell 9 hónaposan darabosat ennie... Ha már itt tartunk, az üveges babakaják ajánlásaira egyébként is csak nagyon óvatosan hallgatnék (ld. négy hónaposnak sütőtökpüré tejjel, hat hónaposnak citrusfélékkel tele gyümölcsdesszert, tészták, stb...grrr...)
Amúgy van egy keresztlányom, aki másfél évesen, az összes fogával együtt öklendezett a legapróbb darabtól is. Most tizenöt éves, annyit eszik, mint egy ló, és kb. olyan pépeset, mint egy jegesmedve... Kép
Slusszpoén: az én leányom ezzel szemben, több hónapos zokszó nélküli pépevés után tíz hónaposan és négy foggal váratlanul úgy döntött, hogy ezután kizárólag darabosat hajlandó enni. Kb. egy hónapig néztem a kajadarabokat a kakiban, mert ugye rágás nuku. Most éppen hol sikeres az ügy, hol nem, a rántott husit meg tudja rágni, a puhára főtt sárgarépát érdekes módon nem Kép
Én már ott tartok, hogy kap, amit meg hajlandó enni, azt slussz. Hogy milyen állapotban jut bele, az a mi magánügyünk, senkinek semmi beleszólása. Néha még nekem sem... Kép
Szóval szerintem ne izgasd magad, etesd azzal, amivel tudod, és főleg ne erőltesd, nehogy negatív élmények kötődjenek neki az éveshez, mert az nagyon sok mindent el tud rontani.

Kinga,
Sasha felvetése engem is elgondolkoztatott. Nekem sem mondtak ilyesmit...
Üdv
Kriszi
 
 


Bocs, az evéshez. Kép
 
 


Kedves Lányok és Kinga!

Olvasom itt a cseppentős javaslatot a D-vitaminnal kapcsolatban (mi is így csináljuk, vagy az ujjamról leszopogatja Kép ), de vajon a Maltofert is lehet-e így beadni a csöppnek? A morfondírozás oka, hogy nem túl koncentrált-e, csak úgy önállóan való beadáshoz, ill. hogy szopi előtt-alatt-után kell-e beadni? Próbáltam közben szemcseppentőből tejjel keverve, de katasztofális ruhamosási és babanyugtatási dömping vette kezdetét a ronda szín és vacak íz miatt... Kép. Szóval egy 2 hónapos csak szopizó, se tea, se víz babánál hogyan oldható meg ez?
Sziasztok!

Mugi
Mugi
 


Mugi,
kész vagyok. Mi az a Maltofer??? Mi miért nem kaptunk???

Üdv
Kriszi
 
 


Kriszi, a Maltofer vascsepp. Nekünk lépmegnagyobbodás miatt volt vérvétel, amikor a fiam 5 hónapos volt, akkor kellett 2 hónapig ezt szednie, de annál egy perccel sem tovább. Szóval nem KELL ez minden babának ;-)
- Adrien
 
 


Kinga,
figyi, a védőnőnek van valami sémája, ami szerint beszámolókat kell leadnia a főnöknek az egyes családokról?? CSak mert érdekes módon a hivatalos védőnőnk felhívott, amikor baba fél éves volt, aztán meg amikor 1 éves lett. Azóta sem láttuk, nem is hiányzik, nem a szakma csillaga, de ha csak a papírforma miatt ereszti meg a hívásokat is, én bizony inkább lemondanék róla mostmár tényleg hivatalosan is!! Ja, igen, és ha a védőnőről lemondok, attól még "igénybe vehetem" a dokinőnk tanácsadási rendelését? Vagy a kettő mennyire van együtt? A tanácsadáson mindig vannak védőnénik segédkezni a dokinak - bár nálunk úgy vannak beosztva, hogy 1-1 védőnő csak bizonyos napokon van 1-1 doki mellett - így nem is láttuk már régóta a mellénk hivatalosan kirendelt védőnőt. De mint mondtam, nem hiányzik a személye, a többiek közt van, akivel nagyon jól elvagyunk, de amikor utoljára kérdeztem, azt mondta, nagyon messze lakunk a körzetétől, ergo nem tudunk mást választani.
Köszi.
- Adrien
 
 


Sadrien,
jóvan, jóvan Kép Úgy gondolom (bár nem vagyok Kinga Kép ), hogy a tanácsadás az orvos kötelezettsége, a védőnői hálózat ettől független. Pl. ha nem a saját "körzeti" orvosodhoz viszed a babát, viheted a dokidhoz tanácsadásra, de attól még a hivatalosan kirendelt "körzeti" védőnőhöz tartoztok. Mi így voltunk egy darabig, mert költöztünk, költözés előtt már orvost váltottunk, de a régi védőnő attól még jött, amíg a régi lakásban laktunk.
Az egyik barátném szintén végzett védőnő (bár nem dolgozik a szakmában), annak idején, amikor aktuális volt nálunk az orvosváltás, ő is ezt mondta. Sőt azt is, hogy védőnőt nem lehet választani...
Ebből gondolom úgy, hogy talán a lemondásnál is hasonló lehet, de persze ezt konkrétan nem tudom.
Üdv
Kriszi
 
 


Mugi!

A Maltofer csoki ízű, nyugodtan adhatod csak "magában". Két étkezés között add, és ne keverd tejjel, mert a tej gátolja a vas felszívódását. Egy tiszta kanálra cseppentsd a szükséges mennyiséget, és úgy tedd a szájába hátra. Ha ki akarná köpni, próbáld meg finoman csukva tartani a száját, hogy lenyelje.
Sok sikert! Kép
Orsi

Orsi
 
 


Csajok, ti mit csináltok a baba pofijával ilyen csúnya szeles időben? Mit kentek rá? (Nekünk vagy piros lesz a bőre, vagy pöttyös, vagy marad ugyanolyan száraz...)
- Adrien
 
 


Kriszi, köszi a választ!!
 
 


Sadrien,
Níveát próbáltad már? Abban alig van gyógynövény.
Virág
 


Sadrien,
a Bübchen-nek (jól írtam?) van kimondottan időjárásra kréme. Szerintem egész jó.

Tina
 


Sadrien!
Gyógyszertári tejkrém. Nekem az jött be.
 
 


Sadrien,
hogy még nagyobb legyen a bőség zavara: cholesterolos popsikenőcs (a klasszikus gyógyszertári babapopsikenőcs). Nálunk ez megy...
Üdv
Kriszi
 
 


Köszi csajok! Nivea lehet, hogy megint esélyes lesz, bübchen tuti kilőve, (utóbbitól kiütéses). A popsikence meg még a popsijára se volt jó soha... bár nem is nagyon kellett.
A gyógyszertári tejkrémnek van vmi becsületes neve? Ár-kiszerelés?
Köszi!!!
- ADrien
 
 


Sadrien!
Így kell kérni, hogy "tejkrém". Ez egy ismerős illatú krém, majd meglátod. Ha jól emlékszem, a tubus egy időben drágább volt, mint maga a krémKép. Nincsen benne semmi illatanyag, színező sem.
Csi
 
 


Sadrien!
Ma megkérdeztem a patikában, 222Ft egy deci.
 
 


Orsi,

Kösz a választ! Kép Szóval gátolja a tej a vasfelszívódást... Pedig közben egész jól beletanultunk a szopi közben becserkészésbe Kép Hah, semmi sem tökéletes...
Kriszi, tényleg nem írják minden babusnak a Maltofert, az én kis pockom úgy ránézésre meg a szemhéja belső felén sápatag, ezért vérvétel nélkül kérte dokinéni, hogy egy miniadagot (3 csepp) tegyek bele minden nap.

Mugi
Mugi
 


Hahó,
csak egy megjegyzést: örülök, hogy a mi dokibácsink nem híve a ránézésre vasadagolásnak - különben Cicó már vason élne, ugyanis az anyja színét örökölte. A szopistopikban is téma a vas, meg a vashiány, onnan jövök most Kép Egyébként ha jól tudom, az ajak, a fülcimpa, az ujjbegy, lábujjbegy Kép, és még valami, amire nem emlékszem, informatívabb színű Kép, mint az általános bőrszín.
Üdv
Kriszi
 
 


Sziasztok! Bocs, ha már valaki kérdezte, de nem tudnátok megmondani, hogy a védőnőnek meddig kötelező kijárnia lakásra hetente? A kisfiam a 6. hetét tölti be pénteken, és még mindig jön a védőnő. És annyit kérdez, hogy mennyi a súlya.. , és tanácsokat ad, a baba közben üvölt, szoptatni nem akarok amíg ott van.
Köszi a segítséget! Detti
Detti
 


Detti,
ha jól tudom - bár ezt Kinga egész pontosan meg tudja mondani, ha erre jár -, hogy pont hat hetes korig. Aztán ritkábban, de erre nem emlékszem, nem akarok hülyeséget mondani, mindenesetre annak is van egy rendje, hogy fokozatosan ritkábban. A mienk mondjuk nem jött, csak havonta már az elején is. Tanácsadásra hordod a babát? Mert akkor is "látja" a védőnő, informálódik a súlya felől, illetve tehet fel kérdéseket, és beírhatja a lapjába. Ill. ha neked terhes, hogy jön, akkor ezt meg lehet vele beszélni, hogy mikor célszerű jönnie a ti időbeosztásotok alapján, vagy hogy most éppen ennyi időd van rá, vagy hogy most éppen szoptatnod kell (a mi védőnőnk első alkalommal végignézte a szopit, segíteni is próbált, bár nem nagyon sikerült neki, a későbbiekben eltekintett ettől). Ha maradni akar szopi alatt is, akkor azt is meg lehet vele beszélni, hogy ez neked nem kellemes. De hamarosan magától is elválik, hogy akar-e még ilyen sűrűn járni hozzátok.

Üdv
Kriszi
 
 


Kriszi! Köszi a gyors választ! Tanácsadásra még nem járunk hozzá, lehet, hogy most beszéljük majd meg. Kép A szopival amúgy semmi gondom sincs, csak szopizik a baba, cumisüveget a kórházban látott ugyan, de bekapni nem akarta. A súlya is okés, 3550-el született, annyival jöttünk haza is Kép, 5,5 hetesen pedig 5160!!! Reméljük, hogy rendeződik most már a látogatások rendje.
Detti
Detti
 


Sziasztok!
Nagyon hasfájós a kislányom, aki 1hetes.Csak tejet iszik(csak ciciből).Nem marad meg a kiságyban, egész nap cicin lenne.Nem megy igazán a böfizés sem, pedig biztos sok a levegő.Szopizás után csak cicin alszik el, amúgy csak nyűglődik.Tudtok valami jó ötletet, tanácsot?Ír még ide valaki?
Kata


Szia, Kata!

Milyen a kicsi lány kakija? Iszol tejet / eszel tejterméket? Puffasztó dolgokat? Rostos gyümölcslevek? Hogyan büfizteted? Mennyi ideig hagyod rajta egy cicin? Egy szopi alatt mindkét mellből megkínálod? Kap játszócumit?

Virág
Virág
 


Sziasztok !

EN az usa-ban elek es egy olyan kerdesem lenne hogy letezik -e otthon rizspehely vagy zabpehely babaknak vitaminnal dusitva?DEc-ben amikor otthon voltunk a fiam 4 honapos volt es hazhoz hivtunk egy dokinot es o emlitette hogy azzal kezdhetjuk a hozzatapit.Ti tudtok errol valamit?

GAbi


GAbi,
van egy Hozzátáplálás topic, de nem találom. Ott tuti jó választ kapsz a kérdésedre. Kép (Itt nem tudom, ki jár. Kép)

Virág
Fiore
 


Fiore!

KOszi majd megprobalom!Erre talan a madar sem jar.Kép


Gabi!
itt nézd meg! Kép

Orsi
 
 


Sziasztok!
F Kata! Eleinte nálunk is ilyesmi helyzet volt! Nekem most lesz 2 hónapos a kisfiam! Cici helyett mi az altatós cumit próbáltuk adni, ami egész jól bevált, és a hasikáját maszíroztuk neki, azt is meglehet próbálni, hogy amikor elkezdi a szopizást, akkor kb. 5 perc után vedd le ciciről, és próbáld meg büfiztetni, lehet, hogy nagyon mohón és gyorsan szeret enni. Az én kisfiam is ilyen volt eleinte, és ő sem nagyon tudott büfizni, neki is csak később jöttek ki a "szelek", hogy alul, hol felül! Esetleg még kérdezd meg a védő nénit, vagy a gyerekorvost, hogy görcsoldót adhattok-e neki, mert mi próbáltuk azt is, és valamikor az is segített! Ha eszembe jut valami, majd még írok! Remélem javul majd a helyzet egy kicsit! További szép napot kívánok mindenkinek: Melinda
 


Sziasztok!

Már júniusban írtam ide pár sort de május 21 -i az utolsó bejegyzés. Hol vannak a friss írások? Pedig mintha ott lett volna..

Üdv: Ágota
 
 


Szóval az volt a kérdésem, hogy valóban adhatok (védőnőm szerint igen) 2 éves gyermekemnek forralatlan tejet?

Más: Olyan topikot keresek, ahol a 2. gyermek születéséről lehet elmélkedni. Ki hogyan éli meg a két gyermek "nyűgét, s nyilait". Milyen mentő ötletek vannak.

Üdv: Ágota
 
 


Ágota,
attól függ, milyen a forralatlan tej. Cicó lányom 17 hónapos, amióta csak iszik tejet (komolyabban mintegy 2 hónapja), forralatlan, de UHT tejet kap. Azért UHT-t, mert nagybevásárlók vagyunk, és így alakult. Viszont a nagymami házitejétől hasmenése lett (most egy hónapja), pedig forralva kapta.
Ennyit tudtam segíteni. Egyébként próbáld ki, hogy néz ki a pasztőrözött dobozos tejek nagy többsége felforralva Kép
Ja és ha védőnői választ vársz, szerintem írj egy emilt Makai Kingának, aki ezt a topikot nyitotta (ugyanis ő a védőnő, nem én Kép ).

És ha megtalálod a második gyerekes topikot, szólj, nekem is jól fog jönni nemsokára Kép
 
 


Sziasztok!

Megtudná nekem mondani valaki,hogy meddíg kell a tejet forralni a gyerekeknek? Kisfiam 19 hónapos,mindent eszik,iszik (vizet 1 éves kora után kezdtem átállítani). de ezzel a tej témával gondban vagyok.
Köszönöm
Sziasztok

Noémi
 
 


Citrom,
attól függ, milyen tejet adsz neki. Cicó lányom éppen 19 hónapos, tejet kicsit több, mint egyéves kora óta kap. Általában dobozosat, UHT-t. (Erről vhol Jamina írt olyan tavaly tájban, de ha rákeresel, ki ő, és írsz neki mélt, igen részletesen fel tud világosítani, melyik tej milyen és mi van benne, innen tudom pl. hogy az UHT tej sincs tele mindenféle rémes tartósítóval.) Hmmm.... ha jól emlékszem, sosem forraltam. Az is igaz, hogy 10 hónapos kora óta vedeli a natúr vizet... lehet, hogy felelőtlen vagyok???
Na házitejet viszont még forralva sem adnék neki (most látom, hogy erről fent írtam).
Na abbahagyom, mert okosabb azóta se lettem Kép

Üdv
Kriszi
 
 


Kriszi!
Bevallom őszintén,sosem néztem milyen tejet adok neki. Dobozos,tartós tejet szoktunk neki venni,még a márkanevet sem néztük. Nem hiszem,hogy felelőtlen lennél,mert minden gyerek szervezete más. A védőnéni,már egyszer javasolta,hogy elhagyhatom a forralást,de szegénykémnek akkor hasmenése lett. Ezért gondoltam,hogy várok még. Érdekes,hogy a víznél nem volt probléma. Házitejet,én sem adok neki. De a barátnőm érdekes,hogy azt adja,mert szerinte az egészségesebb?,nem vitatkoztam vele,mondjuk az ő kislány a császárszalonnát is megette 1 éves kora előtt úgy,hogy semmi baja sem lett. Az én fiam,még a mai napig nem evett. Szerintem ehez még kicsi,vagy nem? Szóval,tul. képp koránál fogva már kaphat forralás nélkül is?

Noémi
 
 


Kedves Lányok, Régiek és Újak!

Iszonyú lelkiismeret furdalás gyötör, amiért ilyen sokáig magára hagytam a topikot és Benneteket!
Ennek elsősorban nagyon szeretett édesapám halála volt az oka, igazából se kedvem, se erőm nem volt a netezéshez.
De mostmár újra itt vagyok!
1-től ismét dolgozom a körzetemben,így megint gyakorlom aszakmámat "élőben"is, nem csak a neten.
Azt hiszem igazi védőnővé az elmúlt hat évben váltam a gyerekeim által. És azt is megtanultam, hogy jó tanácsot mindig csak másnak lehet adni!
Úgyhogy ha igénylitek, akkor jövök, és írhattok priviben is! Nem ígérem, hogy naponta, de hetente 1-2x igyekszem bekukkantani!
Mindenkinek forró üdv:
Makai Kinga
 
 


Szia Kinga!

De jó, hogy van szakértő is közöttünk. Én most várom az első babámat 6,5 hónaposak vagyunk. Nekem is van saját védőnőm a kapcsolatunk elég jó bár alapvetően a mérési dolgok zajlanak közöttünk a tanácsadások alkalmával. A kérdésem töb dologra is vonatkozik úgymint AFP, testsúly, alvási tanácsok rám nézve és hasonló. Esetleg megkereshetlek priviben, e-mailen is? Főként mert a saját védőnőmmel ritkán talizok és a kérdéseim nem feltétlen a topic témáját érintik csak.

Köszönöm előre is!

Zoé
 


Szia Kinga!
Tudnál tanácsot adni az éjjeli ivásról való leszoktatással kapcsolatban? Vagy legalább hogy tudnánk ritkítani?1éves a fiam és ha nyolcszor nem kel fel,akkor egyszer sem.Általában óránként, de van,amikor kijövök a szobából és 2 perc múlva mehetek vissza, mert addig nem alszik el,amíg nem kap vizet.A nővére ott alszik mellette,így sajnos nem merem sírni hagyni, legalább ő tudjon aludni.
(most hív vissza 5 percen belül negyedszer...)
Volt egy periódus,amikor minden éjjel már fél 12-kor át kellett pelenkáznom, de olyan is előfordult, hogy egy éjjel kétszer áztatta el a lepedőjét. Ezt játsza kb.fél éve(addig is felébredt,de nem ilyen sűrűn),ezalatt két olyan éjszakánk volt, amikor végig aludt,vagy csak egyszer ébredt fel. Már nagyon elfáradtam,alig alszom, egy filmet nem tudok végignézni(az elejét nem látom, mert hozzá szaladgálok, a végét azért nem,mert elalszom).A lányom nem ébredt ennyit, sőt úgy emlékszem, 1 évesen már átaludta az éjszakákat.
Kérlek segíts,ha tudsz.

Köszi!
Móni
 
 


Szia Kinga,

Van nekem egy két és fél éves nagylányom, aki jelenleg még pelusos. Egyszer-egyszer hajlandó volt már ráülni a bilire, (néha ment már pisi is bele) de többnyire inkább nem. Jobbára nem érdekli az ügy. Szerintem kényelmesnek találja a pelust, -bár magát a peluscserét nem, azon mindig küzdenem kell vele. Tudatában van annak, hogy mikor pisil, kakil, néha megáll, és kommentálja is. Kép Én eddig úgy voltam vele, hogy ráér még, hiszen idén még úgysem mehet oviba, hanem majd csak jövőre, hiszen januári születésű. Az oviba azért már jelentkeztünk januárra, mert elég nagy szokott lenni a túljelentkezés itt a kerületben, és mi ráadásul az évközbeni ovikezdést céloztuk meg. (Bár tudom, hogy nem szerencsés, mert addigra kialakulnak a barátságok, kötődések, és sokkal nehezebb helyzetben lesz, mintha együtt kezdene a csoporttal. De a jövő év szeptemberéig már nem tudnám hogy megoldani az elhelyezését. Januártól meg már gyest se kapok, muszáj lesz dolgoznom. )
Szóval legnagyobb meglepetésemre -noha korábban szóban elutasítottak, -most mégis kaptam egy levelet, amiben azt írták, hogy idén szeptembertől felveszik, annak ellenére, hogy még nincs 3 éves. (Több új csoportot is indítottak a kerületben, gondolom abba már befértünk.)
A kérdésem az volna, hogy szerinted két hónap alatt el szokták érni a gyerekek azt a fokú szobatisztaságot, hogy a délutáni alváshoz se kelljen pelus? Érdemes elkezdenem próbálkozni ezügyben, vagy ne erőlködjek, ez túl kevés idő?

Yoan
 
 


Sziasztok!!!

Talán van itt valaki?!

Egy vitás kérdésben kérem a hozzászólásaitokat....

Normális dolog-e , hogy valaki a szülése után visszamegy dolgozni, mégha csak részidőben is. Addig a gyerkőcre az apuka,vagy a nagymama vigyáz.
Igazából,nem létszükséglet (pénzre gondolok), de nem akar eltünni a munkateréről az anyuka.
Védőnői szempontból érdekelne igazán, Ti ilyenkor mit tanácsoltok az anyukának???

Én alig vártam,h a babámmal legyek miután végre megszületett. Nem tudtak volna engem semmilyen csábítással visszahíni a munkahelyemre, pedig szerettem nagyon a munkámat.
Ez konzervatívság szerintetek???

Era
 
 


Tisztelt védőnő! Fiam 7 hónapos 3.hónapra tartitta meg csak a fejét jártunk tornára vele. Neurológián nem láttak eltérés 3 hónaposan. Van egy billentyű túlzárása amit megfigyelnek, de jól van. Aggódom mert van amikor felhúzom ülésbe kicsit vissza engedi de ez nem mindig. Viszont sokat hasaltatom. Nem kuszik de próbàl. Ami legjobban aggsszt sokszor látom ha kellemetlen éri pl kaka nem sír hnem befordul s az egyik hüvelykújját szorítja erősen, hosszan. Elsőnek voltunk egy ismerősömnél két héttel fiatalabb a babája de míg a másik folyton kereste a kontaktust fogdosta ő megijedt elhúzódott. Szoritotta az ujját. Ez lehet valaminek a jele vagy ez normális a babáknál hogy ezt csinálja? Főleg ez az új szoritás?Illetve evésnél a kezei sokszor új szopó alakban vannak de ki is nyitogatja. Köszönőm. Várom válaszát! Léna
 
 


Tisztelt védőnő! Fiam 7 hónapos 3.hónapra tartitta meg csak a fejét jártunk tornára vele. Neurológián nem láttak eltérés 3 hónaposan. Van egy billentyű túlzárása amit megfigyelnek, de jól van. Aggódom mert van amikor felhúzom ülésbe kicsit vissza engedi de ez nem mindig. Viszont sokat hasaltatom. Nem kuszik de próbàl. Ami legjobban aggsszt sokszor látom ha kellemetlen éri pl kaka nem sír hnem befordul s az egyik hüvelykújját szorítja erősen, hosszan. Elsőnek voltunk egy ismerősömnél két héttel fiatalabb a babája de míg a másik folyton kereste a kontaktust fogdosta ő megijedt elhúzódott. Szoritotta az ujját. Ez lehet valaminek a jele vagy ez normális a babáknál hogy ezt csinálja? Főleg ez az új szoritás?Illetve evésnél a kezei sokszor új szopó alakban vannak de ki is nyitogatja. Köszönőm. Várom válaszát! Léna
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron