Új privát üzeneted érkezett!

Örülön nektek Vio!

Pusszancs!

Kép


sziasztok,

erdekes, en is csak kesobb talaltam meg ezt a topikot, pedig (sajnos) sokat jartam/jarok a fogamzas kategoriaba.

nagyon-nagyon sok erdekeset irtatok, gyonyoru, logikus es osszeszedett gondolatmeneteket is olvashattam, hozzaszolni is szeretnek majd, ha meg jar erre valaki, de meg ulepitem a mondanivalomat...sok kiborulas utan, most eppen epitem magamban a pozitiv gondolatokat es erot akarok meriteni, szoval eppen jokor olvastam.

most csak a PCT-rol szeretnek irni, mert latom arra nem jott pozitiv pelda. szoval, nekem a kaali intezetben csinaltak pct vizsgalatot es nem talaltak gondot a kiskatonakkal, azt hiszem 8 oraval elotte kellett egyutt lennunk (hajnali orafelhuzas volt) es delben a vizsgalaton latoterenkent 40 jol mozgo katonat lattak, ami jo eredmenynek szamitott, legalabbis azt mondtak...megemlitem azonban, hogy elotte valo nap pedig a mehnyak nyakjat vizsgaltak, egy zona pelluctis nevu vizsgalattal, ott azt mondtak, hogy ha 1:50 hez higitasban pozitiv (azaz bantja a spermiumokat) az eredmeny, akkor nem tudnak atjutni a katonak. Nekem 1:50hez negativ, de 1:200-hoz pozitiv lett ez a vizsgalat es ennek dacara is sok jol mozgo spermiumunk volt a PCT-n, nyilvan ez (sem) az en erdemem, hanem a vilag legcsodalatosabb ferjenek szuper kiskatonai. :lol:

en is hivo ember vagyok, es a legszuperebb ferjem :wink: is az, az o hitebol szoktam erot meriteni , ha en neha ketelkedem :oops: . reformatus vagyok, a ferjem katolikus, de reformatus templomban eskudtunk, en kicsit soknak tartom a katolikus lithurgiat, kicsit showelemesnek, ha ertitek mire gondolok, kevesbe tud meggyozni, de ezzel senkit sem akarok megbantani, biztosan remek katolikus papok/szerzetesek vannak a vilagon es remek katolikus hivek is, en is sokat ismerek. a fiam reformatus lett es ha lesz meg gyerekunk ok is, a ferjem is engem kiser el neha templomba, nem vagyunk fanatikus templomba jarok, sem elvakultak semmilyen vallasi kerdesben, egyszeruen hiszunk. viszont szerencsenk van a lelkeszunkkel, aki nagyon "jo fej" es en azt szoktam mondani, hogy ha vasarnap reggel egy oracskat nyugiban, csendben elmelkedek, gondolkodom, a lelkemmel foglalkozom es meg sem hallom, amit mondanak a szoszekrol vagy egyszeruen tiszta, valasztekos magyar beszedet hallok es azt elvezem, arra figyelek, mar azert megerte elmenni a templomba.

vakond
 
 


Vakond,
képzeld, nálunk is az van hogy én református vagyok, a férjem katolikus, és egy meseszép vegyes egyházi szertartásunk volt, volt katolikus pap is meg református lelkész is, együtt csinálták az egészet, van erre direkt kidolgozott liturgia, tényleg csodás volt! :) Nálunk is református a Manó, és mi sem akarjuk nemenként szétválogatni a gyerekeket, mostmár mind református lesz. :)
Vendég
 

 
 

afonya,
igen, olvastam, csodalkoztam is, mert azt mar hallottam, hogy "egy torol fakado" egyhazak tartanak kozos szertartast eskuvon (voltam pl reformatus-unitarius eskuvon), de a katolikus-refromatust meg nem hallottam egyutt, biztosan szep lehetett. nalunk az a divat, hogy ha vegyes a hazassag, akkor mindket templomba elmennek eskudni, de en ezt nagyon nem akartam, mert ugy gondoltam az esku az egyszer esku, es nem ugy, hogy 68x elmondogatjuk...lehet, hogy hulyesegnek hangzik.

a gyerekeket meg szetvalogatni kulon botorsag, hat milyen unnep lenne, ha a sarkon elvalna a csalad, nonemuek balra , fiuk jobbra masik templomba... :shock: es abban egyetertettunk a ferjemmel, hogy a gyermek az anyjaval megy templomba, o tanitja (ha akarja) este imadkozni, hat orokolje az anyja vallasat. igy lett reformatus.
vakond
 
 


sziasztok!

én voltam már refi-kat esküvőn, nagyon-nagyon szép és felemelő volt. szerintem ha más vallásuak, és mindegyikük az identitása részének érzi a vallását, akkor ez nagyon szép gesztus.
a refi pap prédikált, és a végén áldást mondott, a kat pap pedig feltette a 3-3 szokásos kérdést. A zenei része a liturgiának is vegyes volt.
Egyébként egyházjogilag nem lehet 2 templomban esküdni, csak ha letagadod, hogy a másik templomban esküdtél, vagy ha a pap nagyon liberális, és szemet huny felette.

vakond!
üdv itt közöttünk!
mennyivel inkább fakad 1 tőről a refi-unitárius, mint a refi-katolikus?
A református keresztény, krisztushívő vallás, a katolikus is, az unitáriusok nem hiszik a szentháromságot, és jézus istenségét.

örülök, hogy van egy kis élet a fórumon. :-)
csillag


Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy van ilyen topic.Csak sajnos látom, nem vagyunk sokan.
Most fedeztem csak fel. :)
Én katolikus vagyok, a párom is, ő ugyan nem volt rendszeres templomba járó, amióta együtt vagyunk, járunk a misére minden vasárnap.Nekünk most május 5.-én lesz az esküvőnk.Nagyon kedveljük a helyi esperes urat. készített fel a jegyesoktatáson is :)
És nagyon bízunk babaáldás dolgában is a jó Isten áldásában.
Vendég
 


Sziasztok!

Én is örülök, hogy van ilyen topik is.

Nekünk is nagyon sokat segített a hit, nélküle nem ment volna így.

Bogáncs

Kép
 


Kicsit elhalt ez a topic, pedig érdekes és hasznos téma. Az én férjem református lelkész. Én felnőtt koromban keresztelkedtem.
A gyermekvállalás kérdésében, mi már 8 hónapja próbálkozunk mégis olykor úgy érzem elhagy a hitem. Holott vhol mélyen tudom hogy hiszem (mégha ez a szókapcsolat furán is hangzik:-) )és csak ez adhat erőt.
Vendég
 


Sziasztok!

Egyszer régen már írtam ide, engem az Úr megsegített.
16 hetes babás vagyok :)
minden este imádkozom Kis Szent Terézhez és a májusi litániákra is eljárok. :)
Vendég
 


Gratulálok! Jó ilyet olvasni! Áruld el, hogy vizsgálatokat is csináltattál avagy a hitedre és Istenre bíztad teljességgel a baba jövetelét?
Vendég
 


Sziasztok!

Mi mindkét gyerekünknél megtapasztaltuk, hogy ajándékba kaptuk őket, szinte csodálatos módon.
Úgy indultunk neki a házasságnak, hogy az orvosok azt mondták, nem valószínű, hogy természetes úton lehet gyerekünk, majd jelentkezzünk egy év próbálkozás után lombikra (egy korábbi betegség miatt).


Nyáron volt az esküvőnk, egyből nem kezdtünk "próbálkozni", csak tavasztól gondoltuk.
Egy januári hajnalban azonban arra ébredtem, hogy imádkozom. Azt álmodtam, hogy az Úr gyermeket szeretne nekünk adni, s álmomban válaszoltam neki, hogy mi még nem szeretnénk, de ha Ő igen, legyen úgy. Aztán ébren befejeztem az imádságot. Elmeséltem a férjemnek, még nevettünk is egyet, de azért megbeszéltük, hogy nem fogunk ellene tenni,. Gondoltuk, akkor indulhat az egy év próbálkozás, amit az orvosok mondtak. 9 hónap múlva megszületett a kislányunk. :D

Szülés után azt mondta a dokim, a következő babával várjunk legalább egy évet, mert nehezen tudtam kihordani a lányomat. Pont egy év telt el, s gondoltuk, úgysem történik meg kétszer ugyanaz a csoda, ki tudja, mikorra jön össze a kistesó, adjunk neki esélyt...
Még 3 nap volt a ciklusom végéig, mikor azt az igét olvastam a Bibliában, hogy "Íme teherbe estél és fiút fogsz szülni".
Na persze gondoltam ez nyilván nem nekem szól, csak valahogy megütötte a szememet mégis. 3 nap múlva pozitív volt a teszt, s fiunk született másodjára.:wink:


Ezt csak azért írtam le, hátha erőt ad másnak is. Ha nem is ilyen gyorsan, hisz erről nem mi döntünk, de az Úr ajándéka a gyermek. Mi is esélytelenek voltunk- emberi szemmel.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi ez nagyon szép történet!!!! klassz hogy leírtad. Jó lenne kicsit felfrissíteni ezt a topicot, mert az alap5let sztem nagyon szép és hiteles
Vendég
 


A topik anyja, jelentkezem.

Nekem az a fő dilemmám, hogy amikor a leszívott petesejteket megtermékenyítik, és azok elkezdenek osztódni, akkor van-e jogunk eldönteni, hogy egyeske jöhet, ketteske jöhet, hármaskát lefagyasztjuk......de sajnos a heteske "nem néz ki túl jól" - kukába vele. (Ez persze sarkítva, és brutál stílusban)
???


...magamat idéztem :lol:

Ezt a dilemmámat is a Nagyszakállú oldotta meg.
1. lombik + teszt...biokémiai...
2. lombik + teszt ...9 hetesen távozott
3. fagyasztott embriós (2 volt fagyasztva, kettőt ültettek vissza)...és íme... a vonalzóm.

Egy csoda az egész!

Mindegyőtöknek kívánok erős hitet, és türelmet a nagy boldogságig!

Kép


Gratulálok!
:)
Hol van mindenki? Olyan klasszul indult a tpic most meg üresen tátong..Kár. Én most dilemmázok nagyon hsg-ről, mert az következne a dokim szerint. Félek tőle egyrészt, másrészt természetellenesnek tartom és nem tudom eldönteni, hogy ez egy segítségemre küldött ladik avagy sem? Mi segíthetne vajh, hogy meghalljam Isten válaszát?
Vendég
 


Gioia! Köszönöm!

Miért félsz a HSG-től? Természetellenes? Egy fogtömés is az...

Kép


:) Jó a hasonlat. Azt hiszem csak annyi van, hogy ezt eddig amolyan határesetnek gondoltam, sokkal inkább mint egy fogtömést. Talán mert fogat már gyermekkorban is tömnek amikor még nem az én döntésem, hanem a szüleimé. Ez a hsg meg az én döntésem és vállalásom és öntudatom birtokában ezt határesetnek tartom a természetellenesség tekintetében.
Neked megcsinálták?
Vendég
 


sziasztok.

Csak egy kerdes,miert termeszetellenes a HSG?ezt most komolyan kerdem mert erdekel a valasz.

Kép
 
 


Nem effektive természetellenes...Nekem a hitemmel nem összeférő dolog az hogy mesterségesen beavatkozzanak a gyermekáldásba.
Ugyanakkor 1 év sikertelen próbálkozás után már átértékeltem én is néhány dolgot és talán egy hsg belefér azt tekintetbe véve, hogy legalább infot ad mizujs odabent.
Vendég
 


Gioia!
Nem tudom Te milyen hitet vallasz, én katolikus vagyok. Mi már két és fél éve várjuk a csodát. A pap, aki összeadott minket az esküvőnk után átment egy másik plébániára, régen nem találkoztunk. Tavaly, karácsony előtt összefutottunk. Kérdezte hogy vagyunk, én elmeséltem neki, hogy sajnos hiába próbálkozunk. Mire ő mndta, hogy keressünk fel egy meddősségi központot a közelben, mert többeket ismer,a kinek segítettek, Én is meglepődtem, hogy egy pap mond ilyet. De azt mondta, hogy mindenkinek megvan a maga útja és ha a mi utunk így vezet a cél felé, akkor arra kell menni. És egyet is értettem vele. Januárban kiderült, hogy miért nem esem teherbe, azóta volt két műtétem és most készülünk a lombikra. Én ezt mind az út részének tekintem, isten így ad nekünk gyermeket. :D

KépKép


gioia.
ertem.
akkor a vedekezessel ez hogy van?egyszer kaptam egy papirt amire valami olyasmi volt irva hogy a fogamzasgatlas nem Istennek tetszo dolog.Akkor aki tenyleg ez szerint el az hogy oldja azt meg hogy ne legyen egy rakas gyereke.

Kép
 
 


Bár az lenne a legnagyobb problémám hogy oldjam meg hogy ne legyen egy rakás gyermekem :D Ebben a témában nem tudok állást foglalni, én sem szüzen mentem férjhez és ismerem a gumit is 8)
Zsófi, bizonyára igazad van, én is vhogy így kezdek lenni ezzel, hogy lehet ily módon kell megküzdenünk babóért, ki kell használni a "ladikot" amit Isten küldött. Ja, református vagyok, a férjem lelkész is, de nem a bigott fajtából és nem is azért gondoltam természetellenesnek a hsg-t pl, mert elítélem aki csinálja. Egyszerűe a hideg ráz attól, hogy idegen anyagot toljanak legbensőbb szerveimbe...Ennyi. Régen nyilván ez nem volt és hiszem, hogy akkor a nők hite is segített avagy nem volt elég erős és akkor nem lett gyerekük. Valszleg ez egy örök dilemma.
Vendég
 


Igazából a kérdés tényleg csak annyi: honnan tudhatjuk, hogy egy hsg Istentől való segítség avagy csak az én türelmetlenségem eredménye? :?:
Vendég
 


zsofi :) tiszta szivembol mondom az kivanom hogy az utad vegen egy gyonyoru kisbaba varjon olyan mint ami a rajzodon van :wink:

gioia szerintem az ember rengeteg termeszetellenes dolgot muvel.Most nem kezdem el sorolni mert sosem ernek a vegere.
kezdetben ugy gondoltam hogy a lombik egy nagyon elitelendo dolog,hisz az ember beleavatkozik a termeszet rendjebe.ugy gondoltam hogyha termeszetesen nem jon a baba akkor Isten azt akarja hogy annak a parnak ne legyen gyereke.Ez a dolog nalam teljesen megfordult.Tisztelem a lombikosokat,hisz epp az ember miatt van szukseg ra.az ember tonkretette sajat magat es kornyezetet es igy probalja helyrehozni azt amit szetrombolt.
lehet hogy nagyon hulyen gondolkom es lehet erveket felhozni miert nincs igy.allandoan tanul az ember.
ez a turelmetlenseg kerdes igen kenyes.kinek mi a turelmetlenseg?valaki fel ev utan kivizsgaltassa magat valaki pedig evekig probalkozik spontan.

Kép
 
 


Monyo!
Köszönöm, ez nagyon jól esett!!! Veled mi van? Fogigátló után mi következik? :lol:

Hát ez mind nehéz kérdés. Régebben én is természetellenesnek tartottam a lombikot. Most már tudom, hogy ez is csak egy mód rá. Nem szabad elítélni. Mindenki elé kihívásokat, probatételeket állít Isten, a miénk épp a gyermek kérdés. Talán a legfájóbb....
De a lényeg, hogy sikerülni fog!!! És mi leszünk a legjobb szülők! :wink:

Gioia!
Szerintem tegyél belátásod szerint. ha most még nem érzed úgy, hogy itt a hsg ideje, akkor várj. Majd eljön az is, hidd el! :wink:

KépKép


zsofi :wink: olvaslak am a megint megjottben en nagyon szoritok.
velem,semmi alig varom hogy leteljen a fogigatlo es ujra probalkozhassunk.egyenlore csak spontan,ha nincs pe akkor max clostyval.

Kép
 
 


Monyo, teljesen igazat tudok Neked adni. Ez egy folyamat. Én most tartok ott, ahol Te is tartottal kezdetben.
Vendég
 


gioia.hany eves vagy?lehet hogy tenyleg korai meg a HSG.Probalj meg turelmes lenni,tudom nagyon nehez.en nagyon turelmetlen ember vagyok de ebben az egy dologban megtanultam turelmes lenni.eloszor 1,5ev utan mentem dokihoz.

Kép
 
 


Türelem. Hát igen. Ez az amire engem a JóIsten tanít a baba kérdésben, mert az nekem nem sok van. :lol:

Monyo!
Én is meg szoktalak ám lesni!!! :lol: Nemsokára akkor próbálkozhattok, Mikor fogigátló után elindul a szervezet, akkor intenzív a pé, hátha már az elsőt elkapjátok!!! :lol: Szorítok!!! :wink:

KépKép


zsofi csak attol tartok hogy nem all vissza a szervezetem rogton :?
azert jo lenne mert nem sok idom van,kb fel ev ameddig nem megy vissza a tesztoszteronom a doki szerint.

sokat filoztam azon hogy epp ezert nem jon a baba hogy megtanuljak turelmes lenni.mostmar nagyon megtanultam,mostmar johetne a baba :lol:

Kép
 
 


Nekem rögtön visszaállt mikor abbahagytam a fogigátlót anno.
Hát ha türelmes vagy, akkor annak meglesz a gyümölcse is! Kép

KépKép


Gioia! A meddőségi kivizsgálás fontos állomása a HSG. Megcsinálták már 1 év sikertelen próbálkozás után.

Kép


Sziasztok!

Érdekes a téma! Számomra inkább erőforrást jelent. Ahol pedig akadálynak érzem, úgy gondolom nem véletlen, hiszen Isten egy útra helyezett el aminek a szélén vannak korlátok de a korlátok feladata az hogy megvédjen és óvjon valamitől. Szerintem jó, hogy a járda szélén van korlát mert ez távol tartja az autókat a gyalogostól! :wink:
 


Ildi, nagyon klassz az elméleted!
Vendég
 


És milyen jó, hogy a gyakorlatban is így működik! :wink:
Volt idő mikor feszegettem a határaimat/korlátaimat, de mindig ráfáztam. Most már nem teszem, csak haladok az úton amire helyezett Isten. Néha vannak kereszteződések, ilyenkor megkérdeznem ŐT hogy merre menjek, így tuti a helyes irányba haladok. Szerintem ez ilyen egyszerű! Sokan túlbonyolítják és agyonmagyarázzák a kereszténységet, pedig az ige azt írja hogy addig nem mehetünk be a mennyek országába amíg olyanok nem leszünk mint a kisgyermekek. A kisgyermekek pedig (jó esetben :) ) hallgatnak a szüleikre. Ha nem hallgatnak rájuk, ilyenkor jön a bünti :cry:
 


Hát ez így valóban szép, de sajnos nem mindenki hallja meg tisztán Isten üzenetét...A gyerekek még talán igen, aztán kissé nehezebb visszatalálni és meghallani.
Úgyhogy szerencsés vagy!
Vendég
 


Szerintem ez nem szerencse kérdése, mert mint tudjuk, olyan nincs!
 


Véletlenek nincsenek. Szerencse az van!
És különben is: miért kell tagadni ha vki szerencsés alkat?? 8)
Vendég
 


Sajna az életem nem erről árulkodik. Az az út amiről meséltem inkább a "hadak újta". Sok fájdalommal, sebbel, harccal, halállal...de Isten mindig megóvta a szívem, burokba zárt, felépített és így tudtam/tudok tovább élni. Kívülállók talán azt mondtanák, hogy pozitív hozzáállás - de én tudom hogy mindezek mögött egy hatalmasabb erő van.
Na, de most már más is meséljen magáról, ne csak én! :D
 


Oké, vmi olyasmi mint nálam, csak én egyben fogalmazok: Isteni szerencse 8)
Fájdalom, kudarc, sok próbatétel. De mindvégig olyan volt, mintha mégis a tenyerén hordozna. Ugyanakkor erre az esetek többségében utólag jöttem rá. De jobb későn mint soha. 8) Azért is rögös az út, mert ha vki felnőtt korában tér meg (bár ezt a kifejezést nem szeretem ), kezdi el felfogni hogy vmi sokkal hatalmasabb irányítja az életét, az eleve sokkal szkeptikusabb, ezáltal a nehézségek is amiket kap keményebbek.
De mint tudjuk, a nehézségek Isten bókjai, mert tudja képesek vagyunk megoldani. Ki-ki a rászabottat.

Szép hétvégét Mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Most bukkantam ide. Jó lenne feléleszteni egy kicsit a topikot. :wink:

gioia írta:
de sajnos nem mindenki hallja meg tisztán Isten üzenetét...


Én úgy gondolom, minden vmiért történik. Mert Isten így akarja. Ha nem jön össze a baba, ha összejön, de meggondolja magát, ha később történik vele vmi, meg úgy általában minden az életben :wink:
Isten csak ezzel hívja fel a figyelmet, hogy át kéne kicsit rendezni az életünket, lassítani kéne, másra kéne összpontosítani. :wink:

Szép Napot mindenkinek :wink: És kellemes karácsonyi ünnepeket :D
Vendég
 


Kitty lehet, hogy Isten így akarja, azaz még nem akarja, de jó lenne már ha akarná. Mérmint a babát.

Egyébként Sziasztok4

Ti hisztek az alternatív gyógmódokba? Természetgyogyi, kineziológia. Lehet, hogy nem nagyon passzol ide ez a kérdés, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Szép napot, illetve jó éjszakát!

 
 


Timejka, szia itt is!
Én a népi gyógymódokban hiszek, gyógynövényekben, nagyanyáink dédanyáink bevált módszereiben :D
Vendég
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: