Új privát üzeneted érkezett!

2009. áprilisára várjuk a harmadik babánkat. A dokim azt mondta, hogy ő nem látja akadályát, hogy esetleg természetesen szüljem meg a csemetét, részletesen kikérdezett az előzményekről, alaposan megvizsgált, tehát nem csak a levegőbe mondta, és természetesen ez lehet, hogy storno, ha az utolsó harmadban mást lát.
Én ezt először hallottam, és sokmindent megadnék érte, hogy természetesen szülhessek, de kicsit irreálisnak tartom. Általában azt olvasom, hogy a 3. garantált programcsászár, és általában már a 38. héten kikapják, vajúdni sem engednek.
Hallott valaki ilyenről? Vagy próbálta valaki? Várom a véleményeket, történeteket, próbálkozásokat, magyarázatokat pro és kontra.

 


Szia!

Örülök, hogy megnyitottad ezt a topikot, nekem nem volt hozzá eddig bátorságom. Az én két gyerekem is császárral született, és ha lesz harmadik, akkor esetleg mi is megpróbálnánk újra a simát.
Én a Szent Imrés topikban olvastam, hogy az egyik ottani fórumozó barátnője egy 5 kilós babát szült simán két császár után. Írtam neki privit, kértem, hogy ezzel kapcsolatban adja meg a barátnőjének a mail címemet, de sajnos sem ő nem válaszolt, sem a barátnője nem jelentkezett. :? :(
Ezen kívül csak Ina May Gaskin könyvében olvastam ilyenről.
Az előző két szülésed miért volt császár? Hol? Most hol, kinél fogsz szülni?
Ha van kedved, beszélgethetünk erről, megoszthatjuk egymással és másokkal a tapasztalatokat, infókat!

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
 


hát, rékával nagyon sokat vajúdtam, és végül az eda segített, hogy kinyíljak teljesen, de nem tudott beilleszkedni,a tolóknál meg sem mozdult. Aztán leállt a szíve gondolom a hosszas vajúdás meg a nagy adag oxitocin miatt, amit kaptam - hiszen ő nem volt elérzéstelenítve, de szerencsére újra indult, és akkor kiszedték. Nándival természetes szülésre készültünk szintén, de hogy hogy nem, sikerült túlhordanom 10 napot, és elvékonyodott annyira a heg hogy nem mert belevágni a dokim abba, hogy várjunk. Indítani sem merte,merthogy szintén nem illeszkedett be, nagyon magasan volt. így vele vajúdni sem vajúdhattam :( Rékával a schöpf méreiben voltam, elég horror volt, számomra döbbenet, hogy tud működni az az intézmény fizetősként... nándival meg a régi mávban, ez igazán pozitív élmény volt.
Most dr. Artner Attilához járok, ő az Istvánban szüleszt, bejárós, és nagyon szimpi, meg minden, de még nem maximális a bizalmam, talán azért, mert mióta nándi megszületett, félek ettől a harmadik születéstől... Meg ugye nem régóta járok hozzá. Mármint a harmadik császártól, mert ezt a másodikat nagyon rosszul éltem meg. Legalábbis azt a kb 12 órát, amíg sikerült végre annyira összeszedni magam, hogy átkerüljek a normál szobába. Sokkal gyorsabban gyógyultam, meg minden aztán, de borzasztó volt a műtét is, állandóan szédültem, majdnem elájultam többször is, folyamatosan gyógyszereztek, meg utána a fekvés, meg nem sikerült elsőre felkelni, és az is. Szóval többször megfordult a fejemben, hogy ottmaradok :( Na, nagyjából ez a történetem :)

 

 
 

Sziasztok!
Én is a harmadik szülésre készülök két császár után!
Az első a Jánosban volt, a 2. az Istvánban, a harmadikat még nem tudom, egyenlőre még a dokiban sem vagyok biztos.
Időm már nem sok van, a 31. hétben járok!!!
Szeretnék egy olyan orvost találni, aki megvárná, míg elindul a szülés, vagy megpróbálhatnám talán műtét nélkül is!
Eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy reménytelen, több orvossal is beszéltem, mindegyik programcsászárt akar, már a 38. héten!
Írjatok, ha valaki talált ilyen orvost!!!
 


Szoasztok!

A másik altopikot is olvasgattam 3.császár? címmel

Én a második szülésemre készülök....az első császár volt, viszont 2000-ben volt egy spéci nagy nőgyógyászati hasi műtétem, ahol szintén vágták a méhemet....így a dokim azt mondta, hogy a 38. héten be kell feküdnöm( még nem is kérdeztem hogy ez azt jelenti, hogy meg is lesz a szülés).....igaza szülésem 2003. októberben volt és az immár 5 év különbség....én nem bánom a császározást az összes negatív és pozotív élményeivel.
Amikor egy hónapja erről beszltem a dokimmal először azt mondta hpgy 20% esélyt adunk a sőpontán szülésmegindulásnak, aztán mikor említette hogy két császár után szoktaák a harmadikr ais megcsászározni a ismamát, gyorsan közöltem vele ezt a műtétet ( én eléggé császárszülés párti vagyok.....de csaka magam adottságai tekintetében) szóval akkor közölte, hogy akkor most is csázsár lesz 100%, sőt nem várunk a kiirásig , a 38. héten berendel a kórházba.....szóval kövecske, több kismama mintha szégyelné ezt a szülést......részemről örülök hogy így szültem elsőre( akkor 32 évesen) pedig a szülésznő szerint a dokim nálam rosszabb szívhangú babaával sem inditott császárt más betegnél, de én annyit rágtama dokit....semmi kockázatot ne vállaljunk, valszinüleg ezért kezdeményezte a császárstülést. Azóta is azt mondom, hogy bementem a kórházba ( Nagykanizsáról Keszthelyre szüli.....igaz a férjemet mikor keresték, nem akarta elhinni...így is 10 nappal jött korábban a kisfiúnk.....
Nem hiszem hogy emiatt bárkinek szégyelni valója volna.....az egészséges kimenetel a lényeg....én kimondottan azon izgulok, nehogy a belső méhfal vékonyodjon el túlságosan.....igaz nálam az első esetben nem volt terhesség, de a vágás miatt számít a műtét is......amúgy a második babaánk lombikkal sikerült, na és lassan 37. éves leszek így most kimondottan kérem a no risk ( semmi kockázat) szem előtt tartását....ne csüggedjetek, ne erőltessétek, a mai sz....r eü helyzetben szerintem nehéz olyan szülészt találni, aki bevállalja eg yrizikós szülés lehetőségét.....
Szívem szerint én is megkóstálnám a szülés krémje javát......de pontosan kiskocska esetét olvasva nem álmodozom. erről.

 


Sziasztok!
Végre találtam orvost, meg kórházat is, aki nem akar a 38.héten megműteni! A Szent Imrében több orvos is van, aki megvárja a szülés elindultát, csak "szem előtt" kel lenni!
Én jan. 2-re vagyok kiírva, dec. 27-én fekszem be a kórházba, aztán majd meglátjuk!
Végre egy orvos, aki tudja, hogy nem jó a babának, ha csak úgy "kikapják" az ember hasából!!!
Ez lesz a 3. császárom!!!
A kórház is nagyon szimpatikus számomra!
Kikocska!
Én a 2-at az Istvánban szültem, ha akarod, írok róla!!!!
 


Sziasztok! :D

Tünde!
Gratula az orvoshoz! A Szent Imrében ki ő? Nekem a kislányom ott született. :)

Többieknek nem most reagálok, mert leragadnak a szemeim, de amint tudok, jövök.

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
 


Sziasztok!
Kövecske!
Nekem a Rákóczi Prof-ot ajánlották egy ismerős által!
Nagyon kedves volt, remélem szakmailag is ilyen jó lesz!
A műtéttel kapcsolatban örülnék, ha válaszolnál pár kérdésemre!
Köszi előre is!
 


Tünde!
Várom a kérdéseket! :) Másik topikon most láttam, hogy a Sote I. és Ádám doki is lehetőség volt. Nekem a fiam ott született, igaz, másnál, de a legjobb barátnőm nagy Ádám doktor hívő. :wink: Te végül miért váltottál?

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
 


Lidke!
Technika "ördöge" közbeszólt, fél óráig gépeltem egy levelet.....
Na talán majd legközelebb!!!
 


:evil: Engem is megtréfált már párszor, azóta mielőtt elküldöm, kiemelem a szöveget, rákattintok a másolásra, és csak aztán indítom. Így, ha kidob, akkor is be tudom újra illeszteni. :wink:

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
 


Köszi a jótanácsot!
Megpróbálom újra!
 


Na szóval Ádámmal semmi bajom nem volt, mindössze egyszer láttam, beszéltünk egy rövid ideig. Elérhetőséget nem adott, a kérdéseimmel elirányított a szülésznőjéhez!
De ami a lényeg, közölte a 38. héten történő műtétet! Gondolom az évvége is közrejátszik?!
A klinikáról hallottam egykét negatívumot a nemrég szült ismerőseimtől, de ami a legfontosabb volt számomra, hogy a babát csak 24 óra múlva adják oda ( még a közelemben sem lehet előbb)!
A Szent Imréről csak pozitívumokat hallottam, olvastam!!!
Az orvos azonnal adott mobilszámot, nem íjesztette meg az évvégi szülésem, sőt nem zárkózott el a rendes szüléstől sem!!!
Ami a legpozitívabb volt számomra, hogy a babát is figyelembe vette, mivel mondta, hogy nem jó a babának, ha csak úgy kikapják, légzési nehézségei lehetnek, stb.
Folyt.köv.
 


És te miért váltottál végül is?
Leírnád nekem a műtét utáni élményeidet?
Kaptál-e homokzsákot? Volt-e hasba nyomás? Mikor lehetett szoptatni? Meddig kellett feküdni? A babát mikor adták oda neked?
Meddig lehetett benn veled a férjed?
Én is szívesen válaszolok bármilyen kérdésre!!!
Üdv:T.
 


Szia!

Azért a Sote nem olyan szörnyű! :) A kisfiam 18:35-kor született, és másnap reggel 9-től már babáztam. :) Igaz, hogy az intenzívről szó szerint leléptem 8-kor, mert látni akartam a babát, de miután visszasétáltam, fél órán belül kitettek. Bár, ha így jobban belegondolok, akik reggel óta ott feküdtek, azoknak programozott császár volt, és az egyik velem együtt jött le, a másik meg csak délután (az ő helyére mentem én :oops: ), tehát ők valóban 24, meg még több óráig nem látták a babát. :? A gyerekágyas rész viszont nagyon jó volt, bár nem olyan modern, mint a Szent Imrében.

Én azért váltottam, mert a lehető legtöbb esélyt akartam a természetes szüléshez, a másik szempont meg az volt, hogy a babát rögtön láthassam műtét esetén is.

Homokzsák, hasbanyomás nincs (gondolom, indokolt esetben van, de az más), bár nekem a Sotén kifejezetten jól esett a homokzsák, sőt, egy barátnőm simán szült, és ő kért magának "valami nehezéket", mert úgy érezte, hogy jól esne neki. :lol:

Szoptatni rögtön lehet, ha az urad, vagy a szülésznőd segít. :) Elvileg két órát lehet még bent a férjed, de ha a szobatársat nem zavarja, akkor állítólag nem szólnak azért se, ha tovább bent marad. Van egyágyas, fizetős szoba, ott akármeddig bent lehet, sőt, nem hivatalosan a látogatások alkalmával is belóghat babázni. Én 7 órát feküdtem a műtét után, de éjszaka volt, lehet, hogy ha nappal van a műtét, akkor a hat is elég lett volna. Felkelés után zuhanyoztam, aztán rögtön mentem a gyerekért. Csak meg akarták mutatni, de határozottan mondtam, hogy elviszem, és el is vittem, onnantól végig együtt voltunk. :)

Érdekel még valami? Negatív tapasztalatok esetleg (mert sajnos azok is voltak)?

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
 


Szia Kövecske!
Várom a negatív tapasztalataidat is!
Ha orvossal kapcsolatos, akkor is! Köszi!
 


Sziasztok!

Tünde!
Bocs, hogy csak most, de a hétvégém elég zsúfolt volt.
Negatívumok (és a kezelésük, ahogy mi megoldottuk :lol: ):
Tápszer-pártiak, és kérdés nélkül adják a babának, ha a kezeik közé kerül! Amikor megszületik a gyerek (mindegy, milyen módon), szólni kell, hogy írják rá, hogy a szülők kérésére tápszer és víz nem adható. Húzzák a szájukat, de megteszik. Mi azért hoztuk haza saját felelősségre a gyereket, mert mindenképp tápszert akartak neki adni, mi meg nem egyeztünk bele. Doktornő nagyon durvákat mondott, ha érdekel, átküldöm priviben amit akkor írtam egy másik topikban, nem akarom még egyszer leírni, sőt, gondolni se szeretnék rá. :(
Ha császár, akkor addig nem adnak szilárd ételt, míg nincs székleted. Engem gyakorlatilag négy napig éheztettek, már szédültem, pedig Anyum becsempészett egy rántott csirkecombot. Az Uramat is kértem, hogy hozzon kaját, de valahogy mindig kiment a fejéből. Azt se vették figyelembe, hogy én szombaton este ettem utóljára, beöntést is kaptam, és csak hétfőn este volt a műtét, tehát semmi nem volt bennem.
Csecsemősöknek gőzük nincs a szoptatásról (persze ez harmadik gyerekkel már nem számít), a szobatársnőmnek legalább négy mutatta meg (pénzért), hogy hogyan kell, és oltári nagy sületlenségeket mondtak szegénynek, meg is lett a böjtje... :(
Látogatás csak a társalgónak csúfolt lépcsőházban van, ahová a babát nem lehet kivinni. Én előre kitiltottam a látogatókat, csak a férjem jött minden nap a gyerekkel, meg egyszer a szüleim. Mindenki másnak megmondtam, hogy ne jöjjön, mert nem akarom a gyereket egyedül hagyni amíg beszélgetünk. :wink:
Utolsó éjszaka a mellettem lévő ágyra behoztak egy anyukát, aki influenzás volt! Akkor műtötték, előtte egy hétig nem tudták 38 fok alá nyomni a lázát, csak a műtét előtt, infúzióval. Nálam ez verte ki végleg a biztosítékot, fogtam a gyereket, kimentem vele a folyosóra, és amíg nem jött a férjem, ott ücsörögtem vele, ott is szoptattam. :x És közben hallgattam a szülésznők megjegyzéseit, hogy mit kapom fel a vizet, meg honnan tudom, hogy ők épp nem influenzásak?! :x Ezután jött, hogy nem engedik haza a gyereket, amíg nem kap tápszert! :shock:
Egyébként szépen fel van újítva, tágasak a szobák, és tisztaság van. Ha nekünk lesz még, mindenképp itt fogom szülni, a mostani orvosommal. :wink:
Ti akkor most sima szülésre készültök, aztán lesz, ami lesz? Mit mondott az orvos? Gondolom, nem indítanak, hanem kivárja, amíg magától elkezdődik. Utána mitől függ, hogy műtét, vagy sem? Te mit szeretnél?

Kikocska!
Annak, hogy a gyerekeid nem indultak el, volt valami oka? Akár testi, akár lelki?
Hát, a második császár alatti/utáni "élményeidért" nem irígyellek! Az Istvánról csupa jókat hallottam, úgy tudom, a baba rögtön veled lehet, segítenek szoptatni, Apa is maradhat. Császár esetén még azt is meg lehet előre beszélni, hogy a babát Apa csupasz mellkasára tegyék. :wink:

Gyöngyike!
Én mások nevében nem nyilatkozom, hogy ők hogyan élték meg. Én nem szégyeltem, csak hiányérzetem volt, mivel nem erre készültem, nem ez a természetes. Én a gyerekeimet nem hallottam felsírni sem, a kisfiamat nem is láttam, csak másnap, a lányomat is csak felöltöztetve. Mindez tovább erősítette bennem a rossz érzést a császárral kapcsolatban. A dokimnak én is mondtam néhányszor, hogy az a legfontosabb, hogy mindketten egészségesek legyünk.

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
 


Szia Lidke!
Köszönöm a válaszodat! Hát elég elkeserítő a tápszerezés, meg az éheztetés! De talán ezeket valahogy ki lehet kerülni (cselezni?!).
A legfontosabb viszont, hogy a baba velem lehet műtét után is mihamarabb, és nem kapják "csak úgy ki", ha programozott is, hanem valami "sokkolót"adnak a babának!!!!
Sima szülésre szerintem nem sok esélyem van, bár az orvos szerint semmi sem lehetetlen! A 2. császárnál a választott szülésznőm 9 órai vajúdás után közölte velem, hogy "vannak olyan nők, akik alkalmatlanok a szülésre"!!! Ez a Szent Istvánban volt!!!
Nekem is volt ott jó pár negatív tapasztalatom!
Szívem szerint megpróbálnám újra a szülést, csak nem tudom mikor fog beindulni, a 2. babánál 8 napot ráhúztam!!!! Otthon meg várni fog kis gyerek, akiket még látni sem nagyon tudok, mivel 220 km-re lakunk Bp-től! Hát nem tudom, hogy fogom viselni a várakozást akórházban, és a gyerkőcök is a hiányomat!
Lelkileg jobb lenne, ha megvárnánk amíg beindul, mert eddig mindkettőnél elhamarkodták a császárt!
Mindegyik kórháznak vannak negatív és pozitív oldalai, én már megtapasztaltam mindkettőt!
Azért örülnék, ha privibe elkűldenéd amit nem akartál leírni!!!!
Üdv:T.
 


Tünde!
Ment a privi. Később jövök, csak most még dolgozom egy kicsit.

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
 


Sziasztok
Szia lidke

Így vagy úgy a lényeget leírtad az utolsó 3 szóban.... :D

 


Tünde!
Ez a szülésznő naaaaaaagyon durva! Mekkora bunkó! :evil: Nekem nem volt fogadott szülésznőm a Szent Imrében, elsőre kifogtam álmaim szülésznőjét, csak sajnos műszakváltáskor ő elment, az új meg azzal indított, hogy mennyi idő telt el a két császár között?! Mi csak lestünk, mert akkor még szó se volt műtétről, sőt, már azt vártuk, hogy a méhszáj eltűnjön. :evil:
Mi ez a sokkoló, amit kap a baba? És hogyan kapja? Tudsz erről részleteket?
Az én kölkeim is szeretnek később érkezni. :wink: Első babád mennyivel született később? Dokiddal beszéltél erről, hogy szeretnéd megvárni, amíg magától indul az akció? Esetleg saját felelősségre? (Persze orvosi felügyelet mellett. Én lehet, hogy azt csinálnám ameddig a dokim mást nem mond. Benne maximálisan megbízom.)
Csak emiatt jössz olyan messziről ide szülni? :shock: Gyerekeidet nem lehet addig rokonhoz felköltöztetni? Úgy minden nap találkozhatnátok... Azért ha otthon maradnak, szerintem könnyebb lesz nekik nélküled, mint az előző szülésnél volt, mivel ők most már ott vannak egymásnak. :wink: Legalábbis az enyéimen ezt látom.
Ha befektetnek, és még nincs semmi, akkor ajánlom, hogy látogass el a Mona Lisa csoportba! Nagyon jó! Bálint Sándor vezeti, vele is beszélhetnél pár szót a helyzetedről előtte vagy utána. Ő nagyon természetesség-párti, biztos mond valami okosat erről a kivárni-nem kivárni dologról. A Mona Lisa meg lelkileg ad sokat. Szerdánként van, 9-10-ig, csak nem tudom, hogy hol, mert úgy hallottam, hogy már nem abban a teremben, ahol volt amikor én jártam.
Kórházi szokásokhoz még annyit, hogy tisztában kell lenni nagyjából a jogokkal, amiket a törvény biztosít, és élni kell velük.

Gyöngyike!
Én úgy gondolom, hogy ennek az egésznek a gyerek a lényege, ugyanúgy, mint egy első babánál, vagy egy sima szülésnél. Ha nem így lenne, nem egyeztem volna bele a műtétbe. :lol:
Te hol fogsz szülni?

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
 


Szia Lidke!
Leírtam a 2. szüléstörténetemet a "császár után normál szülés"-be!
A "sokkolóról" nem tudok semmi bővebbet, ha lesz infóm, mindenképpen megírom. Kb. 2 hét múlva megyek a dokihoz, akkor majd jobban kifaggatom. Úgy néz ki, megyek a Geréb Ági féle császáros műhelyre, ahol a lelki dolgaimat talán kicsit fel tudom dolgozni, mert így nehéz egy újabb szülésre felkészülni!
Azért jövök ilyen messziről szülni, mert nálunk a kórházba, nagyon rossz tapasztalataim vannak!
Tápszerpártiak, rengeteg újszülött fertőzést kap, tüdőgyuszi, stb.
A többit had ne soroljam! Nekem is jó lenne, ha nem kellene ennyit utaznom!
Az első baba pont időre jött, a 2. + 8 napra. Harmadik?
Jó lenne megvárni, amíg beindul a szülés! Ez ügyben még beszélek a dokival! Csak valami szállást kellene találnom, ahol ellennék addig a gyerkőcökkel, mert hetekre nem akarom Őket itthon hagyni! A rokon, akinél korábban voltunk, sajnos meghalt!
Olcsó szállást találni nem egyszerű, főleg ilyen távolról!!!!!!
Üdv: Tünde
 


Sziasztok!

Kövecske, Zalegerszegen fogom 2. gyermekünket szülni ( császárral) február 7-re vagyok kiírva, de....ezt majd este részletezem, mert délután megyek kedvenc nődokimhoz.....szóval ma alaposan kikérdezem a császárról, mert első gyermekünket is csázsárral szültem Keszthelyen, ott az akkori dokimmal is meg voltam elégedve.....aztán mivel a 2. gyerkőc nem akaródzott összejönni egy meddőség előkészítésben profibb dokit kerestem...ő zalaegerszegi....a tavlyi évet rászántuk a szükséges kötelezőkre...majd laparból derült ki...csak lombik jöhet szóba....így ezébne már januárban ott voltunk Tapolcán Dr Török kezei közt...és májusban mér terhességi hormont mutatott a lombik utáni első vérvétel...

Szóval császárra készülök, hadd mondjam nagyképűen maximális magabiztossággal....ebben a mostani dokim is nagy részt dícsérhető.....Olvastam b.tünde történetét és ki voltam rajta akadva....szóval ennyi energiát, ( és nem semmi pénzösszeget ) szántak a baba jövetelére....ez a kimenetele a dolognak részemről egy következménnyel járt volna...No mani a dokinak, illetve a betegjogi képviselőnek egy csodás levél a doki a szülésznő és egyéb szereplők neveinek említésével....Ez nem is felháborító ....gusztustalan......Amúgy a odkim 1.500 HUF-ot kér egy maszek rendelésen, tőlem soha előre nem kért pénzt....csalódnék benne, és ezt közölném is ....nem leszünk hálátlanok ha a nehezén túl leszünk....bár így sem aprópénzeskedünk. Én úgy érzem nagyon jó a páciens doki kapcsolat...( ma is felhívtam ...nem vette fel ...de 5 percre rá visszahívott és jelezte is hogy menjek előbb mert szabadnapos és előbb kezdi a rendelését) ...ő az egyik amniocentézises Egerszegen, mégis ő ajánlotta e beavatkozás helyett az intergált szűrést ( 35. feletti vagyok).....kérés nélkül fotókat ad UH-n.....nem húz le hog y 4D-s vizsgálatot majd Ő megcsinálja, mert itt is van olyan doki aki már a 12. héten közli a pácienssel : nem kell ám máshová menni.......hozzáteszem , minden orvosról lehet hallani ezt és azt is.....nekem 100%-os bizalmam van a dokimhoz....lombik utáni jelentkezéskor is nevetve jegyzet emg, hogy nagyon várta már az eredményt...őszintén elmodta, mivel én ikerterhes voltam, hogy igen ez gyakori jelenség lombiknál, de azért szülészeti szempontból, a szimpla terehsség a legmegnyugtatóbb...szóval nem isteniteni akarom....nekem elvem: a dokihoz nem elég eljárni és kifizetni, kérdezni, kérdezni kell( na nem hülyeségeket) ...ma is megteszem ezt...mert így más lesz egy valószínű programozott császár, mint anno amikor magam bementem az első NST-re és 6 óra úlva kiderült, császározni kell....azért vannak részletek, ami érdekel ( fájáskeltés? érzéstelenítés gerincben? ) estére már tisztában leszek mindennel.

Lidke: igen a baba a minden...de ehhez az anya egészsége elhanyagolhatatlan, ( lelki pszichás és fizikai értelemben is).

Azt hiszem azért mert a császárnál nem sír fel egyből a baba, nekem nem volt hiányérzetem, ettől még jó anyukája voltam és vagyok a gyermekemnek. Bennem az volt elsősorban, hogy összeszedjem magam egy két nap alatt még ott a kórházban aztán max erőbedobással anyaként is éldegéljek szépen tovább a cslaádom tagjaival.
Amire még emlékszem, a dokim egy 4 ágyas szobába helyezetett el anno...de csak én voltam ott...pocira meleg zsákot tettek, nekem nagyon bejött....na az mondjuk nevetséges volt, 3 órával császár után emeljem meg a derakamat fenekemet betétcsere ügyben....este fél7-kor született a kisfiúnk, másnap délelőtt 10 körül hozták szopizni...nekem érdekes módon igazából 3. napon volt már tejem, császáros eset ellenére....de soha nem kellett rámszólnia a csecsemős nővérnek, hogy szopiztatás van, mert minden 3 órában az ágyon vártam a babónkat...míg egyik másik anyócát a folyosóról kellett becitálni.....

Bocsi ez már eg yfél regény lett....űüdv
Gyöngyi

 


Sziasztok!
Gyöngyike!
Én egyetértek Veled, hogy megbízol az orvosodban, korábban én is így tettem.....De sajnos a folyamatos csalódások miatt átértékeltem sok mindent!
Hogy világosabb legyen:
Sok évi próbálkozás után nem jött a baba! Orvosi vizsgálatokon voltam a helyi kórházban, ahol hysteroskoppal megállapították, műteni kell a méhemet egy fejlődési rendellenesség miatt!
közben kaptam egy fertőzést, amiből kismedencei gyulladás lett, de a helyi orvos nem akarta tudomásul venni!
Így kerültem Bp-re, ahol ajánlottak egy profi dokit, aki egyetemi tanár.
Kikezelt a kism. gyull-ból, rá két hónapra megműtötte a méhemet.
Ezután mentünk a Budai Meddőségi Centrumba lombikra, a férjem miatt (neki volt gondja a termékenységével).
Két sikertelen beültetés után - bár mindkétszer megfogantam -
hyperstimulációval, depresszióval, anyagi csőddel tönkrement a házasságom. Válásunk után egy évrel várandós lettem (egy új kapcsolatból) kislányommal, aki már 4 éves. A szüléshez közeledvén nem volt kétséges, hol fogok szűlni, csak a "tanárúrnál" Bp-en.
Itt éreztem magam maximális biztonságban az előzmények miatt is! Amikor elindult a szülés szabin volt a doki, de mondta, hogy be fog jönni a kórházba.
Nem részletezem, a kórház szörnyű volt, hajnali 5-kor mentem 5 perces fájásokkal!
Reggel 8-kor kötötték be az oxitocint, de azt hittem belehalok!
9-kor jött a dokim, megvizsgált, ujjal tágított, aztán közölte, nem hagy szenvedni, inkább megműt!
Fél 12-kor már kinn volt a kislányom! Utólag visszagondolva, ha a körülmények mások lettek volna, talán elkerülhető lett volna a műtét (pl. szörnyű szülésznő, megalázó beöntés, nem találtak vénát az oxitocinhoz, az ágyam mészárszékké vált közben, 5-ként egy altatósnak sikerült). Na meg az oxitocitinnal levő elviselhetetlen fájdalom, és az ágyhoz kötöttség!!!!!
Műtét után szintén szörnyű volt, hátfájás, 24 órás fekvés, stb.
Aztán a szoptatással is sok gondom volt!
Hazamenetelkor a doki rátenyerelt két kézzel a hasamra........
Még leírni is szörnyű, miket éltem át! Félúton hazafelé megálltunk, ekkor elöntött a véres váladék! Felhívtam a dokit, aki közölte, hogy kötözgessem a hasam?!!!!!
Otthon 3 nap múlva 40 fokos lázam lett, mentünk vissza kórházba. 1 hét antib. kezelés, szétnyílt a hegem! Utána itthon 3 hónap sebészeti kezelés, az elején naponta, 2 naponta, stb.
Egyre csak nem gyógyultam,ehhez jött egy depresszió, aztán kitűzték a hasi műtétet itt a kórházban. Én közben minden alternatív kezeléssel próbálkoztam, aminek eredménye képpen elkerültem a műtétet! Az orvost mindezek után felhívtam BP-en, aki közölte, hogy a sebészeten kaptam fertőzést!!!!!!!!!
Akkor miért lázasodtam be hazamenetelem után???????
Szóval ennyit az orvosokról!!!!!! Akiben maximálisan megbíztam!!
A következő történetemet már ismered, természetesség párti lettem, ezért választottam ezt az orvost. Elmondtam neki mindent, és nem látta akadályát a sima szülésnek! Gondoltam, megfizetem, csak nem hagy cserbe!
Na de nem így törtét!!!!!
A harmadik babánál már semmi elvárni valóm nincs, csak hagyjanak békén, és biztonságban legyünk mindketten!!!!!
Üdv: Tünde
 


Tünde komolyan mondom, ez már horror, ez az egész ország....

Még jó hogy nőből vagy és túlélted( elsősorban lelkoleg) ez nagggggyon durva.......nemhogy tanácsot gyengus ötletem sincs mit kellene ezek után tenned.....ez az utóbbi történet még szörnyűbb, mint az előző.....így azért érhtehő hogy a császár szülést vágyol nagyívben elkerülni....

Tegnap kikérdeztem a dokimat...jót nevetett amikor káérdeztem mi lesz a teendőm, ha ő esetleg január végén mondjuk síelni megy és én be kell hogy feküdjek és csak várok és várok majd a folytatásra...Erre ő....utál síelni illetve nem is tud és ráadásul mindkét térde műtött...na ekkor megnyugodtam.....szóval 10% az esélyem a spontánra.....de egyre inkább nem is tudom ellenemre volna e a normál szülés....egy ami visszatart, ha esetleg komplikáció lesz , akkor viszont a műtéti előkészítés nem olyan nyugisan történik majd....de aszem jobb lesz ezen nem nyargalászni....örüljünk, hogy a magzatunkkal nincs gond tegyük a mindennapi dolgainkat......( könnyű mondani) szóval remélem a legutóbbi választott doktor tudja miről is van szó.....majd én is izgulok értetek. Mire vagy kiírva: december?????
Valószínű a te leírt dolgaid engem messze elkerültek ( fertőzés stb...) így másként értékeltem a császározást...Amúgy még inkább azt kell megállapítanom, nincs szabály. Adott orvosról , kórházról mindenki a saját tapasztalata szeint értékel.....az a pech, ha egyszer pozitív egyszer negatív élményeink vanank....és labilissáb válunk...mert hát a beteg eléggé kiszolgáltatott az eü-s dolgozónak...pláne egy szülő nő.......de szorítunk érted

Nem lesz gond. Nyugi

:D

 


Sziasztok!
elkönyveltem, hogy ez a topic behalt :) de most pár hét múlva ránéztem, és nagyon örülök, hogy írtatok.
Várható volt mondjuk, hogy olyanok fognak írni, akik hasonló cipőben járnak. :) kíváncsian várom, hogy hogy sikerül majd nektek.
Indítottam egy topicot hasonló címmel az nlc-n is, ott többen írtak róla, hogy hallottak már ilyent, de olyannal sajnos nem találkoztam, aki át is élte volna.

Úgy gondolom, hogy félek borzasztóan a hegszétválástól is, és emiatt nem fogok tudni természetesen szülni most sem, valószínűleg, de már az jó lenne tényleg, ha megindulhatna a szülés.
Az előző kettőnél meg nem illeszkedtek be a babák, mindkettőnél olyan magasan volt a méhszáj, hogy nehéz volt elérni, sé a buksi sem igyekezett kifelé :( relatív téraránytalanságot írtak a papírra, de hát mindig azt írnak. Meg amit írnak, annak gyakran semmi köze nincs a valósághoz.
Az Istvánban találtam dokit én ugye, szívesen ajánlom bárkinek, de az ottani császártól meg nagyon félek, mert konkrétan úgy műtötték a barátnőmet spinállal, hogy mozgatta a lábát, és mindent érzett, és nem hitték el neki, csak kifogásolták, hogy milyen anya, hogy nem akarja látni a gyerekét... aztán addig kiabált meg sírt, amíg végül elaltatták, de elment egy időre a kedve a gyerekszüléstől, mondta, megvár engem, hogy milyen lesz, neki is ez a második császár volt. és fogadott orvos.
még Tünde történetét nem is mertem elolvasni... lehet, még inkább elriaszt majd az István...

és igen, a lényeg a gyerek, és ha valakinek nincsenek olyan rossz élményei, és emlékei, mint nekünk, azoknak biztos teljesen természetes, vagy azoknak, akik rossz dolgokat éltek meg egy természetes szülésnél, vagy megéltek legalább egy szülést, biztos más, és nem érzik magukat kevesebbnek.
meg akkor és ott az ember a gyerekkel foglalkozik, legalábbis nálam úgy volt, de aztán eltelt egy-két hónap, és kezdtek egyre rosszabbak lenni az emlékek, és egyre félelmetesebbek, azzal ellentétben, ahogy ennek lennie kellene egy normális szülés esetén - a hormonokkal elfelejti az ember, milyen rossz volt, mennyire fájt, csak a jó emlékek maradnak, hiszen akkor kihalna az emberiség. És az első császárnál éppen így volt. akkor vajúdtam is. sokat, és újra vállanám inkább!

Mindenesetre köszönöm, hogy jelentkeztetek, és megosztottátok a tapasztalatokat, eddig csak erősödött, hgoy nem és nem akarok még egy programcsászárt :) Várom nagyon a hegvastagságokat, meg a többit.

 


Szia Kikocska!
Azért csak olvasd el az Istvános szüléstörténetemet, hogy előre felkészülj bizonyos dolgokra!!!!!!
A dokid nem egy fiatal, nagyon jóképű pasi?
Üdv:T.

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
 


Szia Kikocska!
Azért csak olvasd el az Istvános szüléstörténetemet, hogy előre felkészülj bizonyos dolgokra!!!!!!
A dokid nem egy fiatal, nagyon jóképű pasi?
Üdv:T.

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
 


Tünde, elolvastam. Elég szomorú :( szerencsére engem ez a része talán nem érint, hiszen a dokim más, és a körülmények annyira talán nem voltak rosszak utána, az tény, hogy randán bántak veled :( kicsit a második császárnál én is úgy voltam, hogy hallottam egy mondatot, amit talán nem kellett volna, hogy mire vágtak, elindult a méhtevékenység :(
de végülis utólag mindegy is. csak bántja az embert.
egyékbént rékánál nekem sikerült teljesen kitágulni, iszonyú lassan, és ugye vagy 22-24 óra alatt, mégsem tudtam szülni, próbáld ezt sulykolni magadba, hogy ne bántson annyira.

Viszont megköszönném, ha az altatásról írnál. Mert én is gondolkozom rajta, hogy azt kellene kérnem, de a dokim nagyon ellenzi, merthog yaltató megy a babába is, meg hogy túl gyorsan kell akkor kivenni, ilyenek...

a dokim dr artner attila, és nem mondanám nagyon fiatalnak, olyan jó negyvenes, és nagyon jóképűnek sem. ha valamilyen jellemzőt kellene rá, akkor az mondjuk a kedves, alapos, esetleg kicsit talán szórakozott is :) nagyon szeretem benne, hogy nem dobálózik a latin kifejezésekkel, hanem szépen magyarul írja a leleteket is, és ezen a nyelven is magyaráz :)

 


Kikocska!
Én mindenképpen altatásban fogom kérni a műtétet, mert az első műtétemnél mindent éreztem, és ettől teljesen bepánikoltam.
Na meg az utána lévő hónapokon keresztüli gerincfájás, talán ez volt a legszörnyűbb! Alig bírtam megemelni a gyereket!
Régebben nem volt spinál, mindenkit altattak!!!!
Igaz, hogy utána rögtön nem tudod megszoptatni a babát, de én elég hamar magamhoz tértem az altatásból, aztán minden ment simán, és nem fájt a derekam!
Az altatóorvossal kell majd megbeszélni, hogy milyen érzéstelenítést szeretnél. Engem is próbált lebeszélni, ne nem hagytam magam.

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
 


Sziasztok

Tünde lehet hogy szilvesztei gyerkőc lesz a harmadik....( én is eme jeles napon születtem)

szóval én pl. eddig nem is gondoltam hogy az altatás is előfordulhat ( igaz bármikor bármi történhet) ....

Akkor Tünde az első műtét császár volt?

Én igazából anno 5,5 évvel ezelőtt semmit nem éreztem császár alatt...de amikor a dokim elkezdte kihúzni a srácunkat a pocakból, jelezte hogy nyomást fogok érezni, mivel aszem kézzel vagy könyökkel a tüdőm alatt megnyomták a mellkasomat...szóval a könyebb kicsúszás miatt ..ezt hogyis mondjam éreztem, de se nem fájt, se nem kellemes nem volt.....sőt magától az érzéstelenítéstől a műtét után csak lestem a lábaimat, mikor áttettek az ágyamra, mintha nem is az én lábaim lettek volna....de aszem attól, hog yaz első császár úgymond pozitiv esemény volt...még lehet a második kellemetlen.....én az esti fél 7-kori szüléshez képest másnap délelőtti szoptatáskor kaptam meg a fiunkat ...

 


Tünde, a barátnőm pont így járt az istvánban, mindent érzett, de ezt már írtam úgyis... mivel érvelt az anesztes az altatás ellen? mert eléggé körül akarom járni a témát, mielőtt leülök vitázni. Igaziból nem vagyok meggyőzve, hogy hogyan jobb, nem tudok semmit...

gyöngyike, azért nagy az esély, hogy nem lesz rosszabb a második, mint az első. Adja Isten :) jól összegyűltünk itt mi a problémáinkkal :) én sem éreztem semmit, csak az ájulásig szédülések, szívkihagyások, magatehetetlenség és félelem együtt engem borzasztóan megviselt. talán azért, mert már volt egy gyerek otthon, most meg kettő is, így még nagyobb tud lenni a félelem.
Meg az is nagyon ijesztő volt, hogy nándit úgy rángatták ki belőlem, nem tudom mi volt, a férjem is leshetett a csecsemős részből, és ő is megijedt, mi történik, éreztem, hogy felemeltek, ide oda dobálták az egész altestem, rángatták a hasam, borzasztó volt. Réka csak kicuppant, sóhajtani kellett, és megnyomták a hasam felülről.
A mávban én megkaptam két órával a csaszi után nándit, azzal nem volt gond, rékát is, őt nagyon kellett kérni, de hozták. Ez kórházfüggő szerintem.

 


Gyöngyike!
Mindkettő császár volt! Az első spinállal, a második altatásban!
A harmadik is altatással lesz!!!!!

Kikocska!
Az altatós azzal érvelt, hogy a babának jobb a spinál, mert nem megy át a méhlepényen. Meg utána kicsit bealszik a baba.
Ezt én is tapasztaltam, de mindketten bealudtunk!!!!
Ja és gyorsan kell az orvosnak műteni pont ezért. De régebben nem volt spinál, mindenkit altatással császároztak.

Lidke!
Hova tűntél?

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
 


kiskocska: húúúú...ez az egész szülés olyan bizarrrr, így is úgy is....igaz én anno a szarvasmarhák császárellését megyaráztam az altatóorvosnak, jókat nevetett....amúgy eléggé fakír vagyok, bárhogy is szülök előbb vagy utóbb túl leszek rajta...de abban van jócskán igazság, hogy magamat is sokkal jobban féltem, nehogy komoly komplikáció legyen, mert azért előfordult már a történelem során ez az....mert várnak itthon a kisfiúnk és aférjem....talán a korai befektetés ( 10 nappal előtte) is meg fog törni, plusz a hormonk, amik most is eléggé érzeékennyé teszenk...szóval nekünk nőknek igencsak talpon kell maradnunk, a saját a baba és a család érdekében. Hú ettől félek leginkább.....hiányozni fognak igaz csak 50 km-re lesznek tőlem, a szüleim pedig naponta be tudnak majd jönni....de jó lesz túllenni rajta. Talán írtam hogy a második gyerkőcünk( a most várt babó) lombik baba....elsősorban ebben bízom, hogy nem fognak megkínózni....igaz a dokim erről megnyugtatott, de akkor is be vagyok t...jva egy kissé.
Tünde az altató orvosnak igaza van, viszont nehéz a mama álláspontját figyelembe nem venni....ez olyan, mintha egy csázsárral szülni akarónak a spontán szülést nyomatják....na nem egészen azonos a különbség....de meg tudlak érteni a ragszkodásodhoz akár altatás mellett. Mire is vagy kiírva Tünde?

 


sziasztok
Kórházak szülészeti osztályairól a http://www.keruletivedonok.hu/korhazak.html oldalra megírhatjátok véleményeiteket

N.T.Dia
 
 


(Teljesen off, csak megdöbbentem: Ntdia, nem tudom, neked mi a foglalkozásod, honnan tudsz erről a honlapról, de én teljesen megdöbbentem azokon a szerintem tévinformációkon, ami a szoptatásról írott részt jellemzi. )
Vendég
 


Sziasztok!

Most csak olvasni volt időm, holnap jövök, de ezt én se bírom szó nélkül hagyni!

Ntdia által belinkelt oldalon én csak a szoptatással foglalkozó részt olvastam el, mivel Virág kiemelte, hát, mélységesen felháborító! Szégyen, hogy ezt az oldalt védőnők írták, vagy legalábbis a nevüket adták hozzá! :evil: Őszintén sajnálom azokat a szoptatni akaró anyákat, akik ezekre a védőnőkre hallgatnak! :evil:

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
 


Egyetértek Kövecskével és Virággal!
Szerintem jobb lenne, ha Dia nem reklámozna ilyen oldalt!
Na meg a tápszert! Szörnyű......!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
 


Tünde!
Milyen volt a császáros műhely? Dokival azóta beszéltél? Van új fejlemény? Már nagyon a finisben vagy! :D
Este jövök, most sietnem kell, csak nagyon kíváncsi vagyok. :oops: :)

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
 


Sziasztok!
Lidke!
A császáros műhelyről vegyes érzelmekkel távoztam, ha letisztulnak az érzések bennem, megírom mindenképpen!
Nagyon felkavaró élmény volt, én kicsit többet vártam!!!
Az idő is rövid volt, vagy az én sebeim túl mélyek?!

Voltam dokinál, szerencsére a baba feje jócskán megnőtt, a korának megfelelők a méretei! Nagyon örültem, mert a doki elő sem hozta a programcsászárt, sőt azt mondta, mindenképpen megvárjuk a terminus végét, aztán majd meglátjuk.....
G. Á. mondjuk azt mondta, hogy kórházban még senki nem szült két császár után simán, de az orvosom mégsem ellenezte....

Én nagyon irigylem és becsülöm azokat, akik be merik vállalni az otthonszülést, de én nem merném....

Folyt. köv.

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
 


Tünde!
Bocs, utólag gondoltam is rá, hogy lehet, hogy nem is akarsz róla beszélni, csak hát kos vagyok, előbb beszélek, mint ahogy gondolkodom. :oops: :wink:
Örülök, hogy UH-on minden rendben volt, szerintem elmérték a múltkor. Nekem Kevével egy teljes kilót tévedtek az I. nőin, ez is belejátszott abba, hogy császár lett. :?
Dokid egyre szimpibb! :D Ő ott a főmufti, ugye? És végül mikor kell befeküdnöd?
Azért ez nem így van, hogy két császár után kórházban még nem szültek simán. :wink: Akiről a Szent Imrés topikon olvastam, ő tuti kórházban szült (5 kilós babát), mert pont olyan témakörben említették, hogy nem is a Szent Imre volt, ami ugye a császár utáni sima szülésről is híres, és lám, lehet ilyet máshol is.
Szüléstörténeteidet olvasva többször is arra gondoltam, hogy én nem biztos, hogy vállaltam volna még egy babát, sőt, valószínű, hogy tiszta depi lettem volna. Te hogy tudtad ezt feldolgozni? Leginkább a bánásmódra gondolok. És a gyerekeiddel való kapcsolatodat eleinte nem befolyásolták a szülésélményeid?
A "tanárúr" nevét priviben átküldöd? Én is jártam egy "tanárúrhoz", aki meddőségi szakember volt.
Otthonszülés: Én se merném. Bár a mai eszemmel, tapasztalataimmal, tájékozottságommal a témában, első babánál, vagy ha többedik lenne, de nem lett volna előtte császár, meg egy orvossal a kórházban, aki tud róla, és telefonon folyamatosan kíséri az eseményeket, azt hiszem, belevágnék. :roll: :wink: Jó sok itt is a "ha". :wink:

Gyöngyike!
Dévával én is február 7-re voltam kiírva! :D
Ki ez a szuper doki? Nagyon jókat írsz róla! :D Igen, kérdezni kell a dokitól, bár nekem ez a mostani dokim akkor is beszélt, mikor nem volt több kérdésem. :wink: Legapróbb részletekig mindent elmondott előre, így semmiféle félelem, vagy bizonytalanság nem maradt bennem a végére. Szerintem ennek is köszönhetem, hogy nagyon élveztem a vajúdást, és a második császár nem igazán viselt meg lelkileg.
Gyerekekkel való kapcsolatomat nekem se befolyásolta, hogy császárral születtek, tejem Kevével előbb beindult, mint azoknak, akik simán szültek ugyanazon a napon. Dévával később indult be, szerintem az éheztetésnek köszönhetően. Én is nagyon gyorsan összeszedtem magam, amint lehetett, felkeltem, megszereztem a kölkömet, aztán már vissza se adtam.

Kikocska!
Nlc-n is van, aki épp sima szülésre készül két császár után? Nem kérdezted meg utólag, hogy miért kellett Nándit rángatni?

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
 


bekukkantottam, hogy mi újság, van-e valami hír a vállalkozókról.
én csak őrölgetem magamban a dolgokat, egyre jobban félek... Eldöntöttem, hogy váltok dokit, mert egyre lazább, én meg egyre inkább azt szeretném, ha jobban figyelne, nem akar hegvastagságot mérni, meg ilyenek. szóval megyek máshoz,m ég nem tudom, hova.

kövecske, nem kérdeztem meg, hogy miért rángatták. Semmit. igaziból a dokim, aki akkor volt, nem kifejezetten volt rám kíváncsi utána, és mondani sem nagyon mondott semmit, én meg nagyjából elfelejtettem mindent, örültem a picinek, és később jöttek elő a dolgok jobban, akkor mondta a férjem is, hogy mennyire ijesztő volt - ő nézhette, mi történik. így tudom, hogy nem csak hallucináltam :)

remélem tünde jön majd a jó hírekkel, hogy minden rendben, és jól ment :)

 


Kikocska!

Megszületett a kisfiam, Ármin jan. 6-án. Igaz császár lett, mert nem akart megindulni a szülés, sőt, 4 napot túlhordtam, de ennek ellenére ez lett a három szülés közöl a legjobb élményem.
Nagyon hamar felépültem, a legkevésbé fájt. Szóval csak pozitívat tudok mondani mind az orvosomról, mind a kórházról.
Én azt tanácsolom, ha nem vagy megelégedve, soha nem késő, merjél váltani!!!!

Üdv:Tünde

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
 


Sziasztok!
A szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni Tőletek. Keresek olyan anyákat, akik császármetszés után már szültek hüvelyi úton és olyanokat akiknek volt már császármetszése, jelenleg várandósak és hüvelyi úton szeretnének szülni. Ha valakinek a postai út a szimpatikusabb, küldök kérdőívet válaszborítékkal együtt. És persze, szülésznők és szülészorvosok is kitölthetik, hiszen ők a vizsgálati anyagom másik csoportját alkotják.
Előre is köszönöm: Rákóczi Ági
endomed@t-online.hu


Sziasztok!

Szülésznő leszek és a kutatásomhoz szeretnék segítséget kérni koraszülő és terminusban szült anyukáktól!
Mindössze egy 10perces kérdőív lenne, akinek van kedve töltse ki,természetesen név nélkül megy.

www.kerdoivem.hu/kerdoiv/254612566/

Üdv: Dorka

Segítsd a kutatásomat azzal, hogy ezt kitöltöd!
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/254612566/
 
 


adula
Budapest
 
 


adula
Budapest
 
 


http://www.eletkor.hu/2011/09/ican-magy ... talalkozo/

következő találkozó:
Márciusi ICAN találkozó 28-án lesz (szerda) 11-től 14 óráig, helyszín megint az Életkör (Bp. XII. Hertelendy u. 1/b).
Vendég
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

cron